|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?
Cytat:
hihi, jak znasz rosyjski i to pisany cyrylica to tu mozesz szukac: http://www.osinka.ru/Sewing/ wykroje sa dobre, szyłam ze dwie spódnice i obie udaly sie bez zarzutu. |
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
Wisienko,
znaju znaju cyrylicu niestety nie ma tam też tego wykroju
|
|
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=nepka;20054363]Wisienko,
znaju znaju cyrylicu niestety nie ma tam też tego wykroju [/QUlOTE]Takiego identycznego to raczej nigdzie nie znajdziesz. Musiałabyś poszukać coś zbliżonego i pokombinować, n.p. jeden z dwóch . Sama sukienka jest prosta tylko te paski wyglądają trochę zagadkowo. Chociaż wydaje mi się, że jakbyś je p prostu skroiła ze skosu to powinny się odpowiednio ułożyć. Ale ja na kroju się za bardzo nie znam - korzystam tylko z gotowych wykrojów, najwyżej czasem skusze się na małą modyfikację, czy też połączenie dwóch wykrojów w jeden. Wiśnia - miodzio torebeczka - uwielbiam takie duże torby, a to zestawienie materiałów w Twojej - super .I podziwiam, że odważyłaś się na skórę, ja mam czerwoną skórę w szafie na kurtke i mam ją już od 6 lat....i nie mogę się na nią odważyć ![]() hd2005 wspaniała pościel - i gratuluję dzidziusia w drodze..
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak jak betty napisala, najlepiej poszukac czegos podobnego i przerobic, bo pewnie to jakis autorski projekt i bedzie ciezko znalezc wykroj.
Cytat:
No kochana, moja skora lezała w domu kilka miesiecy zanim sie odważyłam... ![]() Wiesz, szukalam najpierw torebki, ale jak mam wizje jaka chce to nic potem mi sie nie podoba, a moje wizje niestety bywaja malo realne ;-) A potem napatoczyla sie ta skora i kilka miesiecy zbierania sie na odwage ![]() Ale dziekuje za uznanie.
|
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: poszukuję wykroju sukni
[QUOTE=nepka;19978696]Witam kochane,
poszukuję wykroju sukni Kate Hudson z filmu "Jak stracić chłopaka w 10 dni" Proszę pomóżcie [/QUOTwedług mnie dół to spódnica kloszowa z obniżonym stanem.Trzeba poszukać w burdzie takiej spódniczki co najwyżej dopasować długośc.Z górą będzie więcej zabawy, Ale ja spróbowałabym tak.Poszukać sukienki z cięciami, na wykroju zaznaczono punkty talii , to będzie punkt styku spódnicy kloszowej i góry.Trzeba kupić dużo papieru( pergamin duże arkusze) i do dzieła.Kliny tyłu trzeba poskładać do siebie pionowymi cięciami i zaznaczyć kształt dekoltu , druga linia będzie biegła od pachy tyłu do środka tyłu.To samo robimy z przodem.Trzeba posładać ciecia przodu tak żeby u góry się stykały a u dołu powstały zaszewki, wtedy łatwiej zaznaczyć dekolt.Zaznaczyc kształt dekoltu i zanim obetniesz przyłożyć ramiona przodu i tyłu do siebie , sprawdzić jak się schodza zaznaczone linie.Wtedy narysować ponizej krawędzi linię plis ok.3 cm. poprzez dekolt aż na plecy.Pasek pomiedzy górą a dołem przodu dociąc do łuku góry spódnicy( bo spódnica ma obniżony stan wiec będzie akurat)A poza tym kombinowac z tym papierem bo tańszy niż materiał i tak nie boli jak nie wyjdzie.Ja jestem zawzięta , nie ma takiej rzeczy której nie da się uszyć trzeba tylko użyć wyobraźni.Powodzenia |
|
|
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
ojej robcia, ale Ty masz zmysł - bardzo dokładny opis
. Poniżej - wszystko z burdy .
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Konto usunięte
|
ta sukienka to z burdy 5/2009 nr 121 ?
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez z burdy , ale zawsze coś pokombinuję i zmienię.To moja fioletowa "weselna " sukienka.Nieźle wyeksponowała moje skromne walory .Niestety jeden z wujków który mnie obtańcowywał uszkodził rękawek.A ja mogę mieć dekolt po pępek ale ramiona schowane
|
|
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kurde może mnie zmotywujecie do szycia tymi waszymi ciuszkami
|
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
imp - tak, to dokładnie ta sukienka z majowej, ubiegłorocznej burdy, tylko trochę ją zwęziłam na dole, bo inaczej byłaby falbaniasta. Na tym zdjęciu może tak nie wygląda super, ale mi się bardzo podoba.
robcia - śliczna sukienka, dekolt powalający susanna - dziękuję - nad bluzeczką się modliłam, bo jest z cienkiej dzianiny, a ja jestem dzianinowe antytalencie, ale jakoś się udało, a podłoga to zwykłe deski sosnowe, ale mi się też podoba - nie jestem wymagająca - kiedyś marzyło mi się niewiadomo jak urządzone mieszkanie, ale jak trzeba za wszystko zapłacić, to marzenia same się weryfikują .Aha - i spodnie to te z zaszytymi kieszeniami .
|
|
|
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miały byc szyte tylko ciuszki dzieciece ![]() Slicznosci jak zwykle stworzyłas ![]() Cytat:
bo u mnie to raczej tereny zanikające z tendencją do mówienia ta pani wygląda jak 8mio latka
|
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny super ciuszki
![]() Robcia z której burdy ta sukienka? dekolt pierwszorzędny ![]() a czy ktoś moze dysponuje instrukcja obrazkowa szycia dekoltu polo? przymierzam sie do niego i nie bardzo łapie w jakiej kolejnosci sie zszywa poszczegolne boki dolny brzeg idzie na sam koniec? jakos sobie tego nie wyobrazam
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukam, moze w tej mojej madrej książce cos jest ![]() mam opis do takiego czegos jak na zalaczonej fotce Edytowane przez Wisnia Czas edycji: 2010-06-21 o 18:56 |
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
tak dokładnie coś takiego
z obu stron się przyszywa listwy tak? jakbyś miala chwilę żeby wrzucić skan instrukcji będę bardzo wdzięczna ![]()
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
koszulka polo - jak uszyć
no to wklejam fotki instruktażowe jak wykończyć koszulkę polo
![]() sorki za jakość jak coś będzie nie czytelne proszę dać znać
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
Wiśnia dziękuję
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, zakochalam sie w sukience (dolaczam zdjecie), kupilam nawet material, przeszukalam internet i....dalej nie wiem jak ja uszyc...
pomozecie mi?(tzn uszyje sama tylko prosze o pomoc w wykroju dziekuje z gory za wszelkie uwagi
Edytowane przez Renata77 Czas edycji: 2010-07-15 o 11:11 |
|
|
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze raz dzięki, wszystko się ładnie udało, i o dziwo tylko raz prułam i poprawiałam, a instrukcja bardzo czytelna i przystepna, co to za ksiazka?
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tą książkę.. nie wiem dlaczego z niej nie korzystam (tylko zwlekam ze skończeniem zamka w spodniach kilka miesięcy.. ![]() a co Aklat szyjesz? sukienkę ??
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was, czytam i mam nadzieje, że uda mi się wreszcie samej zmotywować do szycia, bo tylko sobie wymyślam, bo bym chciała, a nic nie robię
|
|
#1858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No Kochana, jak nasze prace Cie nie motywują to sama nie wiem ;-) Ale tak szczerze to ja Ci powiem co najbardziej mnie dopinguje do szycia. Satysfakcja kiedy juz uszyje. Satysfakcja z tego, ze sie udalo, ze jest tak jak chcialam i to, ze jak spotykam kolezanki czy chwale sie rodzinie to slysze same mile słowa... A do tego fakt, ze moge sie tutaj pochwalic ![]() Cytat:
Ja tez z poczatku nie docenialam tej ksiazki. Kupilam i stala miesiacami na polce. Az trafilam na jakis problem i ksiazka okazala sie strzalem w 10! Teraz jak tylko mam dylemat sięgam po nią, owszem nie rozwiaze powaznych problemow, ale jakos laik w dziedzinie szycia ksiazka jest dla mnie w sam raz
|
||
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nakupowałam materiałów, mam dziesiątki wykrojów i.. zawiesiłam się na wykroju koszuli. Wykroiłam połowę i po prostu nie potrafię się ruszyć, żeby skroic resztę i usiąść do maszyny, bo jak juz siądę, to będzie dosłownie moment i uszyte
Najtrudniej właśnie mi się zmotywować, żeby temat ruszyć Ale dzisiaj ściągnełam obłędny wykrój na ramoske z burdy i kurcze, czarny drelich mam w domu, idealny moim zdaniem na taką kurtkę, tylko zamki i podszewkę musiałabuym kupić i siup .. ale wcześniej 2 tuniki na lato trzeba wyczarować No.. nie ma bata, do końca tygodnia ruszę tę koszulę!
|
|
#1860 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Dziękuję za uznanie - jak zrobię nową partię to wrzucę znów - mam jeszcze w planach 3 sukienki i szorty ![]() Cytat:
Cytat:
A możesz pokazać ten wykrój na ramoneskę? Ciekawa jestem - tez mi się marzy ....
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

i się udało
)
.

. Poniżej - wszystko z burdy 

bo u mnie to raczej tereny zanikające z tendencją do mówienia ta pani wygląda jak 8mio latka 
dolny brzeg idzie na sam koniec? jakos sobie tego nie wyobrazam