|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
wpadłam zobaczyć czy Cass coś o egzaminie napisała - mam nadzieję, że dobrze poszło ![]() ja zmykam, bo najpierw mam wizyty u lekarza ze sobą, a potem odbieram Tomka z przedszkola i lecimy do pulmonologa zatem do wieczora
|
|
|
#1052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() A może odpowiedniego stroju na dzisiejsze święto szukała? ![]() Wredzioszku jak tam dzisiaj?
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Którą laurkę dałyście? Na dodatek teraz jeszcze sobie dosypia, a ja przygotowuje jedzonko na OZN.Jajo, sałatka i takie tam. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Karolinka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki
Nie mam mocy W sobotę miałam egzaminy w szkole, dwa zaliczone, jeden do poprawy we wrześniu. A co najlepsze tylko dlatego że wykładowca chce zarobic(poprawkowy egzamin kosztuje stówkę). Wykładowca na moje pytanie co napisałam źle, odpowiedział prosto z mostu, że KTOS musiał nie zdać ![]() Zaje*****e ![]() Alanowi wychodzi 4 lub 5 zębów naraz i jest straaaaaszną marudą. Znowu kłócimy się z mężem, a wczoraj były jego urodziny(kłótnia), dziś dzień taty(od rana się nie odzywamy), 28 czerwca nasza rocznica(prezentu narazie nie mam i narazie nie planuję), 29 czerwca męża imieniny(to samo), 11 lipca impreza urodzinowa Alana (mam nadzieję że się już pogodzimy, dla dziecka). Pomóżcie bo nie potrafię wymyśleć nowego planu jedzenia dla Alana. Chcę zacząc myć mu zęby i żeby ostatni posiłek był ok 20. Młody wstaję o 6,30. Ostatnio ok 5 budzi się na mleko, wypija 220ml. Ok 8,00 dajęmu kaszkę, ok11,30 owoce lub kanapkę ok14,30 obiadek(słoiczek) ok 18 znowu kaszka A chciałabym żeby ta kaszka była o 20 ale od 14,30 to za długo chyba. No i nie wiem jak to zrobić. Możecie napisać mi swoje plany jedzeniowe, tzn nie swoje ale dzieciaków?? Przepraszam że nie cytuje, nie wkręcam się w temat ale jakoś takoś mi źle co z tego że teraz pogadam jak za chwilę znowu zniknę na parę dni ![]() Pogrubiłam to na czym najbardziej mi zależy, w razie gdyby nie chciało wam się czytać moich całych wypociń
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:09 |
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
6mleko
9-10 mlek0/kaszka 12 deser:świeże owoce/jogurt/serek/danio/danonek/kubuś/chrupki/biszkopty 15-16 obiad 19 kaszka/mleko Jak chcesz mu wydłużyć czas między posiłkami to może kilka chrupek, kromka chleba, może owoc, a może po prostu picie.Nie zapcha się, nie utuczy, a w brzuszku coś będzie i może wytrzyma
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1056 |
|
Rozeznanie
|
Aga moze sprobujesz mu dac to pierwsze mleczko troszke pozniej ? Przeciagnac to do np 6:30 ? Czy sie nie da? Wtedy wszystko przesuneloby sie w czasie . Tak jest u nas :
6:30-7:00- mleko 10:00-10:30- kaszka 14:00- obiadek 17:00-owoce , lub kaszka z owocami itp. 20:30 -mleko
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu
koniec spania młodego, łooo Boziu znowu maruda, jeszcze dobrze oczu nie otworzył a już jęczy:brzydal Texasik mleko o 5 jest już przeciągnięte od ok 4 i już dalej nie mam sił wstawać do niego co 5 minut żeby podać wody. Dzięki za plan. heh maruda pojęczał, pojęczał, nakrył kołderką twarz i znowu śpi
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:30 |
|
|
|
#1058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my jemy tak: m Cytat:
|
||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kasiu
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
aga u nas jest tak ze mala wstaje kolo 7.00 a sniadanie je dopiero kolo 9.00
- 9.00- kaszka -13.00- obiadek -16.00 -mleko z kleikiem(4 miarki) -18.00 -deser(owoce, deser, danonek, kisiel,jogurt-do wyboru) -20.30 - mleko z kaszka(4 miarki) w miedzyczasie chrupki, biszkopty robila juz ktoras zupke pieczarkowa maluszkowi?? bo chcialabym zrobic taka zabielana ale nie wiem czy pieczarki mozna
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Marico nie napisałaś planu
![]() A wykładowcy to chamy czekający na łatwy zarobek przynajmniej w mojej szkole ![]() CZekoladko bobovita ma risotto z kurczakiem i pieczarkami po 9 m-cu więc chyba mozna. Zupki ja nie robiłam. Dzieki za plan Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:45 |
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
juz poczytalam ze pieczarkowa nie bardzo bo grzyby nie maja zadnej wartosci odzywczej i sa ciezkostrawne wiec nie robie
ide jej cos ugotowac nie mam weny
|
#1063 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziękujemy za życzenia i komentarze Martynko rośnij zdrowo słoneczko [QUOTE=skierka1981;2019353 5]no i chcialam sie pochwalic ale pocichutku ze Amelka juz tak na nabial zjedzony przeze mnie nie reaguje jak wczesniej... pije kawe z mlekiem, jem ciastka i buzka czysta...[/QUOTE] Super Cytat:
masz rozdarte serce, ale radość z urodzin Martynki nie oznacza, że nie pamiętasz o Kubusiu ![]() Cytat:
![]() Ałć dobrze, że odstawiłam małą przed ząbkami w palec też już zostałam ugryziona ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że atmosfera w domu się polepszy ![]() U nas plan wygląda tak: 8-kaszka 12-obiadek 15-kaszka 17-deserek(owoce) 20-mleko z kleikiem W przerwach chrupki, biszkopty i co tam u mamusi na talerzu znajdzie ![]() U nas noc taka sobie. Amelka miała taki nos zatkany, że spać nie mogła. Pociągnęłam Fridą to końca nie było, takie bąble Przez to marudna i nie w humorku ![]() Idziemy dzisiaj we trójkę na uroczysty obiadek z okazji Amelki roczku i Dnia Taty Mała śpi a jak wstanie zrobimy laurkę ![]() Wkurzyłam się bo mówiłam od dawna, że roczek w sobotę robimy i wszystkim pasowała, a teraz jak co do czego to chrzestna ma zjazd, ciocia pracuje, i co tam kto powymyślał Zrobimy w niedzielę, a jak komuś nie odpowiada to trudno jego strata
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
i... życzonka dla Kubolka który już skończył roczek, ale Nas nie było...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-06-23 o 10:59 |
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem starą sklerotyczka i od razu składam wszystkim dzieciaczkom moc życzeń urodzinowych:
[COLOR="Red"] KOCHANI ROŚNIJCIE ZDROWO, NIECH NA WASZYCH ŚLICZNYCH BUŹKACH ZAWSZE GOŚCI UŚMIECH. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-23 o 11:05 |
|
|
|
#1066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
czuje sie fatalnie
wczorajsze drapanie w gardle bylo wstepem do chorobska bo dzisiaj juz leb mnie boli, z nosa kapie a w gardle 1000 igiel![]() wlasnie popijam zielona z sokiem malinowym i cytrynowym musze sie wykurowac bo mala bedzie zdrowa a ja pociagajaca wstawilam jej tradycyjnie miesko+warzywka boze zeby miala wiecej zebow to by jadla normalne jedzenie rozgniecione a tak to trza kombinowac mama spotkala wczoraj w sklepie jakas babke z 10-miesiecznym bobasem ktory mial cala buzke zebow a w reku trzymal kielbache i gryzl i ta babka mowila ze odkad ma te zeby to je z nimi jedzenie z przyprawami Cytat:
boze co za ludzie wiedza ze impreza sie szykuje to nie moga sobie zalatwic wolnego
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam liścik z decyzją o przyznaniu zasiłku
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Na początku przede wszystkim ![]() 100 lat, 100 lat niech żyją, żyją nam Kochane dzieciaki już nie niemowlaki ![]() Martynko i Amelko... DUŻOOO zdrówka, uśmiechu, samych sukcesów, pociechy z rodziców i samych radosnych chwil. a teraz może Was trochę nadrobię
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1071 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
![]() wpadam, mysle sobie, ze przeczytam jak tam Cass tu pupka ![]() ja od rana wylecialam na miasto - bylam w h&m i rekids - ale sie oblowilam ![]() kupilam Erykowi super dzinsy, takie jak uwielbiam czyli na gumce w pasiei ze sciagaczami w nogawkach, cienkie za 39zl kupilam mu dwie wypasione koszulki z myszka miki po 20zl, super spodenki tez za 20zl i malemu 6 par skarpetek bezuciskowych - bo ma takie grube nozki, ze nie moze nosic zwyklych bo go cisna ehno i w rekids kupilam malemu bluke z dl rekawem fajna zolta za niecale 15zl i sobie ![]() Martynko i Amelko sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i wszystkiego naj dla Zosi ![]() ![]() ![]()
|
|
#1072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję kochana wszystkich problemów.. Co do jedzonka to ja bym między obiadkiem a ostatnią kaszką dała po prostu jakiś nieco bardziej treściwy deserek - np. owocki z kaszką manną, z biszkopcikami albo kilka biszkopcików i troszkę mleka do popicia. A u nas wygląda to tak: 6:00 - 180 ml mleczko 10.30 - kaszka/kleik z owocami 13:30 - obiadek 16:30 - kaszka (zazwyczaj jakaś bez cukru np zdrowy brzuszek 19:00 - 180 ml mleczko w międzyczasie jakiś mały deserek podaję albo zamiast kaszki o 16 deserek i wcześniej nieco kolację ![]() Cytat:
fajnie ![]() niestety, wszystkim nie dogodzisz ![]() chyba Katarzynka pytała - tata otrzymał od Martysi laurkę z zielonym motywem ![]() Mała śpi po spacerku to szybką kawę sobie zrobiłam.. jeszcze pranie do wywieszenia na mnie czeka ![]() super Strasznie długo to u was trwa...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-23 o 13:18 |
||
|
|
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no rzeczywiście się obłowiłaś byłam wczoraj w reserved ale z dziecięcych rzeczy strasznie powybierane rozmiary były, wyszłam z niczym
|
|
#1074 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
boziu moje dziecko przy Waszych to jak sumo je
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
i dupa mala nie ma apetytu -myslalam ze to moj obiadek jej nie podszedl ale sloiczkowy tez, a miedzyczasie byly wodniste kupy i znowu przecieklo
czyli juz 3 kupy dzisiaj wiec chyba jednak zeby sie szykujaSvi zakupy udane
|
#1076 |
|
Wtajemniczenie
|
widocznie tyle potrzebuje
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
aa i te kupy ja mecza bo widocznie ja kreci w brzuszku
zaczela stekac i tylko puscila baka a pampers pelny myslicie zeby podac jakis lek na biegunke?
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo chociaż probiotyk jakiś podaj, to na pewno nie zaszkodzi.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-23 o 13:34 |
|
|
|
|
#1079 |
|
Ola-Unhola
|
Gotuję właśnie obiadek i tak zaglądam do Was
![]() Przypałętało się do mnie jakieś chorobsko, mam zapalenie krtani i jeszcze coś mi w bok wlazło i mam stan zapalny - nie mogę się skręcać. Całe plecy mnie bolą. Kaszel boląco-duszacy.. żyć nie umierać... Svi, fajne zakupy czekoladko, a ile Wercia ma ząbków? Biedna, pewnie się męczy i z kupami i jezeli to ząbki to z dziąsełkami Kasiu, super, ze zasiłek przyznany Dzięki za próby wypędzenia dołków
|
#1080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak Antoś i jego zasypianie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

NIE LUBIĘ TROLLI

masz rozdarte serce, ale radość z urodzin Martynki nie oznacza, że nie pamiętasz o Kubusiu 

dobrze, że odstawiłam małą przed ząbkami