|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
|
#1082 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() He,he jeszcze nie raz Go powali talent córki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bawcie się dobrze na obiedzie ![]() Masz rację Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() Fajnie,że zakupy udane My póki co,po jednym spacerku .Może później zrobi się lepiej Zrobiłam obiad tylko na jedno i Bartoszowi zupkę![]() Pranie już drugie z kolei czeka na prasowanie,a tu lenia mamy .Cass się nie odezwała. Miłego popołudnia |
||||||
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anula pisałaś może do Miramejka ? |
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
pisałam w poniedziałek, nie odezwała się
|
#1085 |
|
Ola-Unhola
|
aannuullaa
Zasypia ok, ale pobudek dalej masa... ![]() sylko ![]() A Miramej długo się nie odzywa? I chyba gorgulka też dawno nie było (tak z moich pobieżnych oględzin) U nas zęby nowe na razie przystopowały, ale od dzisiaj znowu widzę wzmożone ślinienie, więc pewnie niedługo ![]() Za to zaczynają wypadać. Bartkowi pierwszy ząb się od wczoraj rusza. dolna jedynka niedługo wypadnie, będzie szczerbaty na wakacje ![]() Mam nadzieję, ze to przezyję (ja )No i Antoś już chodzi
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miramej oststnio była w czwartek.... gorgulka od niedzieli nie ma ![]() no to u was w domu równowaga zębowa zachowana ![]() brawa dla Antosia ![]()
|
|
#1087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ma 2 zabki na dole a tak to dziasle opuchniete i na dole i na gorze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1088 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdolny chłopczyk Amelia wstała w jeszcze gorszym humorze niż była Z laurki nici bo wszystko jest beeeeeeeeeeee
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko na prędce piszę do CZEKO
ugotuj Werci marchwiankę, to nie lekarstwo więc z lekarzem konsultować nie musisz a Małej napewno pomoże. Jeśli pije mleko z butelki to zrób jej na tym mleczko. |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Unholy gratuluję chodzącego Antosia!! ![]() Czekoladko, ja tez tak jak agga pomyślałam o marchwiance na tę biegunkę albo są takie soczki marchwiowe z Hippa - Hipp Ors z marchwią przeciwdziałające odwodnieniu. U nas dni pędzą jak szalone. Rano odwożę małego do babci, potem jadę prosto do pracy, potem po małego, do domu, kąpiel, spanie, a ja nadrabiam zaległości domowe, w weekendy wybywamy na działkę i tak płyną dni....a tu zaraz roczek Czy jest już jakaś chętna na rodzeństwo dla roczniaka??
|
|
|
|
#1091 |
|
Ola-Unhola
|
aannuullaa, czeko, megi
Witaj Tru Dzięki Już mamy pierwszą nową Mamusię, anusia_82 sprawi Serafinkowi rodzeństwo
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-23 o 15:17 |
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie podziękuję
![]() A co, masz dla nas jakieś wieści ?
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziękuję
|
|
|
|
#1094 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, jeżeli któraś z Was uaktualniła album"miesiąc po miesiącu" na pierwszą stronę, dajcie znać na priv. Tutaj mało zaglądałam i moze przeoczyłam, a chciałabym, dobrze wywiązać się z zastępstwa Cass
![]() Ciekawe w ogóle jak poszedł jej egzamin
|
#1095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
doszly jeszcze 2 kupy czyli juz 5 dzisiaj
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-06-23 o 17:01 |
||||
|
|
|
#1096 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję,że szybko do nas wróci ![]() Cytat:
![]() dla Antosia,sprytny chłopczykCytat:
ale pewno są ciężkostrawneCytat:
namaluje za rokCytat:
Zabiegana,zapracowana i na wizaż brak już czasu ![]() A jak Adaś? Myślisz o prezencie dla Adaśka na dwa latka,tak? ![]() Wróciliśmy ze spacerku i Bartosz padł,mało co spał przez cały dzień ![]() pewnie wieczorem,zamiast spania,będzie alleluja bal ![]() Czy tylko u mnie dziś tak wieje? gorgulku
|
|||||
|
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ciekawe,hmm?Może zglądnie później ![]() Pewnie podałabym Smectę
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Tru milo cie widziec
, najpierw musze sie uporac z nim samym ![]() Unholy, dbaj o siebie, dobrze? . Fajnie, ze jestes, brakuje ciebie ![]() Tak samo jak Gorgulka i Miramej . Tulipfever rowniez wieki nie bylo, o innych nie wspomne ![]() I brawa dla Antosia ![]() Czeko, Antos ostatnio robil luzne, wodniste kwasne kupki na zeby okolo 3 tygodni, a moze nawet ciut dluzej. Normalnie robi 2, teraz i 3 i tak juz jest ponad tydzien. Znowu zeby ida, czuje to w moczu . Nie wiem, co ci poradzic , ja swoje dziecko znam, a tak to trudno diagnozowac na odleglosc. Dbaj, zeby sie nie odwodnila. Antonio (i ja ) ma takie wodniste kupki rowniez jak jest goraco.Svi, ale sie oblowilas . To bedzie dluuuugi wieczor
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-06-23 o 17:31 |
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem na chwilke
Chcialam tylko oznajmic ze zyje i mamy sie dobrze. Wnuczka rozpieszczana przez dziadkow, a ja luz blus![]() dla Antosia bo tylko tyle narazie doczytalam .
|
#1100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super |
||
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma katarek i te ząbki mu chyba idą... Na szczęście się unormowało... O odwodnienie się nie bałam bo mój syn to pić BARDZO lubi |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Syla39 fajnie, ze sie odezwalas. Super, ze ty i Lenka miewacie sie swietnie
![]() Adaikaka, Antonio rowniez duuuuzo pije
|
#1103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak wrażenia? podobało się ojcu?trwa i trwa, ale żeby za dużo szczęścia nie było na raz, to odpowiedź nie jest równoznaczna z wypłatą.Mają czas do końca mc ![]() Dziś zbieraliśmy na ziemniaki do obiadu po kieszeniach ![]() Uzbierało się na chleb,mleko i bułkę dla małej. Jutro powinien wpłynąć mały zastrzyk gotówki. A oni muszą mi spłacić od maja ![]() napiszesz co je, w jakiej ilości i jakich odstęach czasowych? Cytat:
Każdy pampek był taki pełen? Cytat:
Antku, jestem z ciebie dumna ![]() Cytat:
Ja wiem od zawsze że chcę mieć dwójkę, wieć już jestem bliżej jak dalej realizacji planu ja siedzę ![]() Cytat:
wpadnę później
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1104 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm w sumie to je roznie bo roznie wstaje - czasem o 6, czasem po 7
no ale zalozmy, ze przed 7 i wtedy jest tak: 7 mleko 240ml 9 kaszka 11-12 - deserek z kaszka, jogurtem czy czyms tam 200ml pozniej jakies ciasteczka, chrupki, czasem bulka i jak ja cos jem to skubnie 14-15 obiadek 200ml 16-17 bulka, chrupki itp, czasem jeszcze caly banan 18-19 kaszka albo deserek z twarogiem, jogurtem itp 20-21 mleko 240ml
|
|
#1105 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
patrzcie i podziwiajcie
|
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala znowu miala 1 drzemke nie wie czy tak juz jej zostanie
![]() wykapalam ja szybciej bo byla zmeczona i padla jak mucha ![]() a ile tej smecty? Cytat:
Cytat:
2 pamki byly takie pelne ze przebraly a reszta to w sumie tak jakby pierdnela i poszlo troche
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze u Was dobrze a jak Mały się zaadoptował bez Ciebie u Babci? ja też dziś byłam ReKids, ale nic nie kupiłam, bo miałam iść do Smyka zobaczyć co mają i ewentualnie wrócić, ale nie zdążyłam obrócić bo bilet parkingowy mi się kończył, a nie miałam więcej drobnych (stałam tam od dwóch godzin, bo u lekarza byłam) i kupiłam tylko bezrękawnik i dwie pary spodenek Nexta w ciuchbudzie ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- u lekarza było ok - powiedziała, ze taki skurcz oskrzeli to była prawdopodobnie reakcja na infekcję wirusową i teraz jest już dobrze mamy utrzymane leki i inhalacje do końca tygodnia i bąknęła coś na temat rezygnacji z przedszkola - taaa, łatwo powiedzieć - kiedyś będzie się musiał zetknąć z grupą dzieci, a żadnej niani nie tolerował jak dotąd ![]() po powrocie do domu stwierdziłam gorączkę 39,5 ![]() teraz jest już dobrze - mały biega po całym domu, zjadł normalnie kolację, zrobił wielką kupę i cały szczęśliwy gorączka spadła po Ibufenie, zobaczymy jak będzie dalej ...
|
|
|
#1108 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też wieljjjjjjjeeeee i zimno brrrrrrrr.No właśnie ![]() Cytat:
![]() Amelka śpi, ale tak mi dała dziś popalić, że szok Dawno nie miałam takiej jazdy. Ładnie roczek podsumowała Boli mnie pół szczęki bo u dentysty byłam ![]() A Cass to gdzie ?
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-06-23 o 21:51 |
|||
|
|
|
#1109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tego jeszcze nie słyszałam ![]() Odradziła, by nie miał kontaktu z innymi dziećmi i by chorób nie łapał? czyli to miało podłoże alergologiczne czy wirusowe/chorobowe? Cytat:
A kąpiel dziś była expresowa.Po prostu namydloną wyciągnęłam ją z wody, a w locie buzie umyłam.Dupkę później chusteczkami odświeżyłam, ani uszu ani nosa nie wyczyściłam.Mleko piła jak pampka jej zapinałam, coś nieprawdopodobnego. Zdążyła się raz obudzić z płaczem. W czasie od powrotu do domu do kąpieli-dłuższa chwila, co krok się przewracała, płakała,potykała i znów płakała jakby dopiero zaczynała się przemieszczać.We wanience zachowywała się jakbym milion igieł rozsypała.Wstawała,krzycz ała...no szaleju się na jadła heh Na koniec jak ją zawijałam w ręcznik przydzwoniła tyłem głowy o płytki na ścianie i znów bek Jak tylko mąż pojawił się w drzwiach ja już byłam gotowa do wyjścia na rower.Musiałam się odprężyć i tak deptałam,deptałam aż minęło 1,5h Teraz idę do wyrka pa pa Svi-ciuszki śliczne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, powiedziała że najlepiej zebyśmy zrezygowali z tego żłobka żeby chorób nie łapał - nie wdawałam się w dyskusje powiedziałam tylko, ze ja muszę pracować, a Tomuś nie zaakceptował żadnej niani, która przychodziła do domu... ona coś tam bąknęła, ze to nasza decyzja i koniec tematu po powrocie do domu przypomniałam sobie, ze to ta lekarka, która mi kazała ściągać pokarm mimo, że go nie miałam, ale wg niej jak zaczełabym sciągać to miałabym więcej czyli wszystko w normiepowiedziała, ze za wcześnie oceniać czy Tomuś ma alergie czy nie i równie dobrze skurcz oskrzeli mógł być wywołany infekcją wirusową (biorąc pod uwagę, ze ta przygoda zdarzyła się tuż po rozpoczęciu kontaktów z innymi dziećmi) i mówi, ze jeśli takie stany skurczowe powtórzą się więcej niż 4 razy w roku to trzeba będzie się martwić
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-23 o 22:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

wczorajsze drapanie w gardle bylo wstepem do chorobska bo dzisiaj juz leb mnie boli, z nosa kapie a w gardle 1000 igiel

.Może później zrobi się lepiej

ale pewno są ciężkostrawne
i jak wrażenia? podobało się ojcu?

tego jeszcze nie słyszałam