|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Cytat:
Ja już nawet nie patrze na to, po czym będę miała dużo kasy, bo jakoś tak wychodzi że o jakim bym kierunku nie czytała, to ludzie zawsze piszą że pracy nie ma ![]() Ale super ![]() Cytat:
![]() Aaa już mam tego dość, ja rozumiem, że można być niezdecydowanym na studia, ale to co ja robie to już jest w ogóle nienormalne. Teraz to już nawet patrzę na uniwersytet ekonomiczny, ja, oddana matematyczna fanka A poza tym to cieszę się, bo tż dostał wpis z mechaniki, chociaż miał 40% obecności a dostało go około 15-20 osób z całego roku
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak mówiłaś, co to za choroba, ale nie myślałam, że jest aż taka straszna, poważna... a czy on może podejmować takie decyzje jak kredyt, mimo tej choroby? dało się to odkręcić? i dobrze, że nie dała Wam wcześniej poznać, ale musiała się mocno starać... czyli długo już jest chory? ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
dokładnie ![]() no to super |
||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie, ale co kolejna część, to gorsza. |
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Można się przyzwyczaić. ![]() Cytat:
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obok takiego dużego skrzyżowania ul. Mickiewicza i ul. Żeromskiego niedaleko Hali Areny mówisz, że warto iść? może się skuszę, muszę z tż pogadać ![]() no a jak ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20203170]a ile Twój brat ma lat? cały miesiąc będziesz imprezowała na weselach ? ![]() .no to do września myślę że uda mi się do Ciebie dotrzeć .[/QUOTE]a mój braciak ma już 36 ![]() cały miesiąc to nie ![]() w sierpniu mam wesele sąsiadki, a tydzień po nim drugie, kuzyna mojego tż (i to będzie gruuuuuba dżampreza, bo aż 4 dniowa )a dzień po tym gruuuuubym weselu wyjeżdżamy w nocy nad morze, ach
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo AGH rozgryzłam, ale PK jeszcze nie
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też nie
![]() chyba Marta z Beatą. Warto, wpisz sobie porcupine tree live na yt i pooglądaj, nieźle dają. |
|
|
|
#3188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łe, to dla tżta. Cytat:
Wiecie co mnie wkurza? Tata ma doskonałe CV, jest inżynierem, zna angielski i gdyby nie ta choroba, miałby fajne życie. Mnie jest szkoda jego ( i młodszego brata ), a nie siebie, bo to on nie będzie miał już normalnego życia.Bo ta choroba zmienia człowieka. On już nie jest tym samym człowiekiem, który zawsze opowiadał najlepsze kawały (przynajmniej tak mi mówią osoby, które znały go przed chorobą). A zachorował, gdy miał 30 lat, po powrocie z Niemiec, gdzie pracował. Czyli choruje już 16 lat. ![]() A najgorsze jest to, że ta choroba może dopaść każdego, bez względu na to czy ktoś ma silną czy słabą psychikę. Może być spowodowana przewlekłymi schorzeniami typu choroby neurologiczne czy krążenia. A podobno byłam jego ukochana księżniczką... Kurcze, już nie będę o tym pisała, bo mi się smutno robi.
|
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
faktycznie fajnie dają
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Jak to się mogło stać, że ja ich nie znałam ? Podoba mi się ten zespół.
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
Łee, nie wiem co robić
Kiedyś tu o tym pisałam, ale teraz robi się to bardziej serio. Mam możliwość jechać z Tż w połowie lipca do jakiejś miejscowości (zapomniałam nazwy) nad morzem do pracy w galerii obrazów. Praca raczej lekka, wiadomo. Tylko ja oczywiście panikuję, że przecież to rekrutacje i w ogóle.. ehh. W dodatku nie wiem co powie tato, bo mama okej. On zawsze myśli, że ja w ciąże zajdę ... tak jakby mi trzeba było gdzieś jechać żeby w ciązę zajść, no ale takie ma myslenie.
|
|
#3192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jakbyś była na tak, dawaj znać. Cytat:
![]() Cytat:
No i zawsze można wrócić, jakby coś się działo. Ja bym jechała. (ja bym jechała wszędzie )
|
|||
|
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam Was Żbiczki za to że zrezygnowałam, ale same rozumiecie..
ale teraz weszłam na maila i patrze że baba mi odpisała, że całkowita kwota wyniosła ileś tam zł (475) i czeka na moją decyzję, bo może zmieniłam zdanie. co Wy na to? mogę jej to zapłacić i tyle, żeby mi wysłała. bo prosić się kolejny tydzien o podanie czego nie ma - nie chcę. więc jeśli coś się Wam uchowało w tej hurtowni do tej pory, to dajcie znać to zamówię ![]() aha, ale jadę chyba w sobotę nad morze na tydzien, więc wysłałabym Wam dopiero po powrocie. teraz spadam i czekam na decyzje ![]() Cytat:
koszmar. więcej ponadrabiam jak wrócę. |
|
|
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie, wiele zależy od tego internetu. A ja niestety tyle szczegółów znam na ten temat znam tyle, co tutaj napisałam. Z tż pogadam na ten temat jak przyjedzie.
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłać kasę. A potem się będziemy rozliczać. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Dziewczyny od mBanku : płacicie coś za prowadzenie konta? Chyba założę tam konto.
|
|
#3196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w zasadzie mi zniknęły 4 czy 3 na 5 rzeczy, więc jeśli podmienienie na inny kolor nawet nie wchodzi w grę, to dla mnie bez sensu. ale jeśli inne dziewczyny będą chciały zamówić, to możemy złożyć. Cytat:
Cytat:
rekrutacja rekrutacją, jeśli jest tam internet - dowiedz się koniecznie, to ja nie widzę problemu. musisz wcześniej dowiedzieć się, czy ktoś może zanosić papiery za Ciebie i potwierdź sobie to notarialnie. Weronika, nic kompletnie się nie płaci. wejdź na ich stronę i poczytaj. przykro mi się też zrobiło, bo tym co napisałaś
|
|||
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro wyceniła, to pewnie odłożyła, może te ciuchy, które zamawiałaś, też ? 475 to pewnie ponad połowę ciuchów w sumie. ![]() Wejdę. ![]() Nie chciałam...
|
|
#3199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to naprawdę jakaś wielka impreza---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
ktoś mi tu już o tym pisał bo też chcę w wakacje założyć konto i to ten mBank to fajna sprawa
|
|
#3200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień.
Denerwuje mnie ta praca już. Ciągle chodzę do domu wcześniej, bo coś tam albo w ogóle mam wolne i gó.wno zarobię. Chcę chociaż na utrzymanie zarobić. ![]() Ale jest jeden plus. Nie chciałam Wam wcześniej mówić. ![]() Poznałam w pracy fajnego chłopaka i znajomość się powoli rozwija. ![]() [ma w sobie to coś, coś zupełnie innego niż reszta chłopaków] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
]Owszem, zapłaciłam wcześniej za te lepsze kierunki, bo mogę to zrobić jedynie do tego piątku, dlatego zapłaciłam przed wynikami, bo po nie mogę. Mam odrobinę nadziei na dostanie się na te kierunki, a wiem, że gdybym się dostała, a nie złożyłabym papierów to najzwyczajniej w świecie będę żałować do końca życia zmarnowanej szansy. 85 zł [x3] za moje marzenia nie są wygórowaną ceną, nie do przeskoczenia, więc próbuję. Jedyne co w tym wypadku mogę stracić to pieniądze, tylko pieniądze [mimo że dużo jak dla mnie], ale pieniądze nie są przecież najważniejszą rzeczą na świecie. Jak stracę to trudno się mówi. Patrz na mój podpis 'dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'. Ja walczę. ![]() Cytat:
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że nie odłożyła, bo jeśli zrobiła to dopiero dziś, to przecież tych rzeczy nie ma już od dawna tylko właśnie też pytam co z tą podmianą, bo to tylko kwestia koloru, a to te rzeczy na których bardziej mi zależało ![]() no przecież wiem, że nie specjalnie ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
?już rozumiem ![]() siedzę dalej w piżamie, właśnie zjadłam śniadanio-obiad.
|
||
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro to samoa już byłam z Ciebie dumna, że tak rano wstałaś jak mi napisałaś.
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli 2 godzinny mniej na dzień, 10 na tydzień. 40 na miesiąc. niefajnie Ty nie możesz zmniejszych wybranego wymiaru godzin, ale oni mogą ![]() wyzysk. gdyby nie to, że jest tam miło i niektórzy na serio się do tego nadają i dobrze sobie radzą, to by nikt nie pracował tam ![]() cichaj, poszłam dalej spać po przeczytaniu kilku str książki |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powysyłam meile do uczelni i się popytam
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justyna napisała, żeby ta baba odliczyła jej bluzkę, bo została jedna za 15 zł, a przesyłka wychodzi jej 16 zł. Albo niech prześle listę z rzeczami, które by wysłała. Bo w sumie to jest dobre myślenie. Można jej napisać, że rezygnujemy z tych określonych rzeczy (jakbyście wy zrezygnowały). No a komu zależy (np. mi Spadam. ;*
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-06-23 o 17:19 |
|
|
|
|
#3206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry. ;*
nie muszę wspominać, że padam ze zmęczenia i że nadrabianie Was zajęło mi godzinę? ale jestem zadowolona, dziś było okej. Cytat:
ooo nie, ja nie wyrażam zgody.. dobrze, że Żbiki są porządne, bo inna dziewczyna nie zawracałaby sobie głowy żadnym klonowaniem,wzięłaby taki okaz jaki jest, co z tego, że ma dziewczynę? ![]() mhmm.. o ognisku nie wspominając. ogień jest takim symbolem romantyczności (chociaż ja osobiście zbyt wielkiej ilości romantyzmu nie lubię, dławi mnie to )Cytat:
ja czekam do 30czerwca, tylko boję się, że wtedy będzie wszystko zawalone i trudno będzie się na jakąkolwiek stronę uczelni dostać, ale jeśli chodzi o wpłatę, to liczy się data nadania pieniędzy, nie zaksięgowania, prawda? ![]() Cytat:
![]() właśnie podobno na Gocławiu nie jest tak źle, a to poddzielnica Pragi, albo na Grochowie.. no, ale wrócić do wieczorem do domu też będzie trzeba przez te niebezpieczne rejony.. cóż, zobaczymy. ![]() ![]() mój Tż lubi spacery, a wycieczki rowerowe nie.. ma jakąś awersję. ja wolę rower. Cytat:
wyobrażam sobie, co czujesz, przykro mi. jeśli chodzi o studia, to ja przecież do Łorsoł. ![]() jeśli nie, to ajm sory ;-p, bo nie wywnioskowałam z kontekstu rozmowy. Cytat:
nie będziesz żałować, naprawdę- połączysz pracę z wypoczynkiem (morze! ) i spędzaniem czasu z Tżtem; przyjemne z pożytecznym, jedź, nie wahaj się. ;-) tata się zgodzi, jak dobrze zaargumentujesz.--- noo powiem Wam, że dziś było znacznie przyjemniej Tż cały czas praktycznie ze mną stał dla towarzystwa, B. na chwilę też przyszła.. (aż zastanawiam się, czy Tżtowi nic nie odpalić z wypłaty, bo naprawdę stał ze mną prawie bite 8h ;-p).ciężko, pewnie, no niefajnie stać 8h na zimnie (potem deszczu,ale wtedy to już się schowaliśmy) i wciskać ludziom papierki. aaale nie było źle ![]() teraz odpoczywam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-06-23 o 17:27 |
|||||
|
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż racja z tym, że zrezygnować jest łatwiej, bo wystarczy mniej kasy wpłacić ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() podkreślają to zawsze na stronach. mam znajomych z pragi, którzy normalnie wracają z imprez nad ranem i żyją. nie można przesadzać i w ogóle nie postawić stopy na Pradze , ale fakt, są osiedla tam, na których zyje tylko margines społeczny, no a cała Praga ma taki specyficzny charakter ![]() ja bym zabrała na jakąś wielką wyżerkę |
||
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to dokładnie ma wyglądać? ![]() to skoro tak, to jasne, że jedź! nad czym Ty się zastanawiasz? ;-p pisałyście o utrzymaniu na studiach.. ja rozmawiałam ostatnio z tatą na ten temat. żaden kredyt studencki nie wchodzi w grę, tata stwierdził, że to niepotrzebne. źle pod względem finansowym nie jest, tata powiedział, że jak się budżet nam uszczupli, to sprzeda camping, także.. rezerwa jakaś jest. ;-) myślę, że na swoje zachcianki, jakieś kino, kosmetyki, kawy, itp. będę zarabiać w weekendy (chociaż Tż próbuje wybić mi to z głowy,mówi, że na pierwszym roku pracować się NIE DA no okaże się), resztę kasy dostanę od taty, trochę też od dziadków, no i powinnam bez problemu załapać się na stypendium socjalne, bo oficjalnie pracuje teraz tylko mama, a tata na giełdzie. ;-) także i tak chyba mi nie przekroczy dochodu na osobę. ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
u mnie na stronie uksw nie ma nic na ten temat, albo nie doczytałam. ale jeśli wpłacę tego 30czerwca czy nawet 1lipca, podczas gdy rekrutacja trwa do 4lipca, powinno dojść przelewem spokojnie. ![]() no właśnie, a skoro mamy (albo będziemy mieli właściwie, bo na razie jeszcze nie mamy ) taką okazję tam zamieszkać ZA TAKĄ CENĘ, to myślę, że nawet Praga mi niestraszna. ;-) (zobaczymy, co powiem po miesiącu mieszkania o, to jest myśl, wezmę go na pizzę.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dizisaj wieczorem pogadam sobie z mamą na ten temat Cytat:
Sama nie wiem nad czym... zapytałam tżta dla pewności na gg: Ja: ej to mieszkanie serio za darmo? Tż: no to właśnie o to chodzi xD taka okazja rzadko się zdarza o.O Ja: Ale na 100%? Tż: no na 100% teraz to się już sama napaliłam xd łii, zrobiłam tacie laurkę na dzień taty strasznie był zadowolony
Edytowane przez Claaire Czas edycji: 2010-06-23 o 18:00 |
||
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
dam znać
Cytat:
wkurza mnie ta hurtownia teraz będą trzysta lat to wysyłać ![]() nom, pobaluję aż miło ![]() Cytat:
![]() dziękuję ;*
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

moja koleżanka z klasy się tym interesowała.

dla tżta. 

jutro to samo
wyobrażam sobie, co czujesz, przykro mi.
ale jak to dokładnie ma wyglądać?