|
|
#2461 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
Cytat:
Już są dostępne
|
|
|
|
|
#2462 |
|
na przekór do celu
|
właśnie, a żadna z was się nie zastanawia jak to będzie z druga turą? dostajemy się do niej samoistnie jesli nie wyjdzie nam w pierwszej czy trzeba coś w tym celu zrobić?
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje że jeżeli ktoś nie dostał się na dany kierunek w pierwszej turze to jest brany pod uwagę podczas drugiej.
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Chciałam się zapytać odnośnie tego, czy na Uniwersytet Warszawski jest sens iść z wynikami polski rozszerzony 74%, ang podst. 78%
chodzi mi o dziennikarstwo ![]() ![]() z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem na wieczorowe miałabyś jakieś szanse. Ale nie znam dokładnych progów jakie były w poprzednich latach na dziennikarstwo, więc może się mylę.
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
witajcie maturzystki!
ja tez w tym roku pisałam maturkę. teraz oczekuję na wyniki i strasznie się boję. Ale nie lubię tych rozmów o maturze. Stresują mnie. ;p
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu 30 czerwca się zbliża wielkimi krokami, już chcę mieć to za sobą. Męczy mnie to martwienie się jak mi poszło, czy w ogóle zdałam... Ale już za tydzień będziemy miały to za sobą i teraz pozostanie nam stresowanie się czy przyjmą nas na uczelnie. Stresujące są te wakacje.
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mogę uwierzyć że już za tydzień wszystko będzie jasne. Z koleżankami żartowałyśmy że tego dnia to będzie albo śmiech albo płacz
|
|
#2469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dostanę już kartkę z wynikami to będę bała się spojrzeć ile tam jest procent. Ciekawe czy wyniki będą rozdawane każdemu w kopertach czy tak normalnie jak świadectwa. Wolałabym żeby to było w kopertach bo nie chcę żeby wszyscy widzieli moje wyniki, a tak to bym dopiero w domku otworzyła kopertę.
|
|
|
|
|
#2470 |
|
na przekór do celu
|
też tak myślałam, ale np. ja składam do łodzi i wrocławia. dajmy na to że w pierwszej turze dostane się do wro, a tymczasem w łodzi będę później brana pod uwagę do II tury mimo że papiery złożyłam juz gdzie indziej i będę blokować innym miejsce?
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że jeśli by było tak jak w Twoim przykładzie to w Łodzi brali by Cię pod uwagę w drugiej turze i jeśli byś się dostała a nie złożyła tam dokumentów(bo już złożyłaś do Wrocławia) to będzie trzecia tura i wtedy ktoś z listy rezerwowej wejdzie na Twoje miejsce.
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakim cudem się zarejestrowałaś? przecież zarejestrować się można tylko poprzez wysłanie tego formularza.. przynajmniej tak to zrozumiałam . I wysłać mogę samo podanie, a zdjęcia, odpis świadectwa =, ksero dowodu, poświadczenie dokonania opłaty dostarczyć w dniu 19[bodajze] lipca, jak będę na spr predyspozycji?a kierunek, jaki sobie wybrałam to architektura lub informatyka, jak nie pójdzie .
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Przyczajenie
|
No najgorsze jest oczekiwanie na te wyniki... i ten stres..
ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok i każdy z nas się dostanie na wymarzone studia.
|
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- No miejmy nadzieję, a gdzie chcesz studiować i jaki kierunek???
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia, jak to jest w przypadku sprawdzianu, co musisz wysłać, żeby Cię na niego zakwalifikowali - podejrzewam, że bez potwierdzenia wpłaty nie da rady
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli tylko doręczyłaś to podanie, nic więcej? Dzięki wielkie! ![]() A Ty na co się wybierasz? W ogóle szanse, ze pójdę do Łodzi są malutkie. Pójdę tam tylko w przypadku architektury pewnie, ale ten mój egzamin z rysunku z pewnością będzie tragiczny;p. Mieszkam w Toruniu, mam tam chłopaka i obiecałam mu, że będe co tydzień [!] wracać,więc idąc do Łodzi zmordowałabym się. btw. lepsza informatyka czy informatyka i ekonometria ? |
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodziło o to, że już mi wygenerowało numer kandydata, a teraz będzie musiało generować drugi ![]() Elektronika i telekomunikacja albo informatyka na IFE ![]() To niech czasami on przyjedzie do Ciebie ![]() A co to za informatyka? Taka pod systemy, administrację, bazy danych czy bardziej elektroniczna? Jeśli to pierwsze, to lepsza z ekonometrią, jeśli elektroniczna, to sama
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Sama informatyka prowadzona jest na wydziele eti- podobno pogrom całej uczelni,więc się trochę boję.Co skłoniło Cię ku elektronice i telekomunikacji? Sama rozważałam ten kierunek, jednak przestraszyłam się, że nie dam rady. |
|
|
|
|
#2479 |
|
po prostu Em :)
|
Nie wiem co robić.
![]() Mogłabym się zarejestrować na studia już teraz, kiedy nikt jeszcze tego nie robi i mieć pewność, że serwer nie będzie się wieszał. Albo poczekać na wyniki (a nuż poprawię). Tylko że z moim starym i tak powinnam się dostać, ale jakby co... Sama nie wiem.
|
|
#2480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2481 |
|
|
Wiecie co ja zrobiłam? Odebrałam kartkę z wynikami, pożegnałam się ze znajomymi, wyszłam ze szkoły i dopiero w połowie ulicy odważyłam się na nią spojrzeć.
|
|
#2482 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2483 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() im blizej wyników tym większe głupoty i watpliwości mnie nachodzą...
|
|
|
#2484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie płacz i zgrzytanie zębów. ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się nie tylko ty tak masz, te kilka dni wykończą moje nerwy. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() trzeba myśleć pozytywnie że będzie dobrze, bo musi być!![]() ![]()
Wakacje Edytowane przez plesiunia Czas edycji: 2010-06-24 o 10:54 |
||
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Jezuuu najgorsze bedzie czekanie na kartke z wynikami. Tak się boję że jej nie otrzymam. A jeśli ją dostanę to już sam fakt będzie boski
maturę zdam na 98 % chyba :p
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Spać się nie da to i tu się odezwę
![]() Witam Was ![]() również czekam na wyniki z matur, nie wiem jak to będzie myślę że źle. Wcześniej liczyłam na wiele, ale po czasie wiem, że idę na zaoczne do Wrocławia i chciałabym jako tako zdać w sumie do wyników jeszcze 5 dni , wolę pomęczyć Was moimi zmartwieniami Życzę Wam wymarzonych wyników!
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a ja słyszałam, ze jesli ktos się nie dostanie w 1 turze,to tzreba się odwoływac, i dopiero wtedy jest brany pod uwagę, przynajmniej tak zrozumiałam. Ale podpytam jeszcze dzisiaj kolezanki.
emememsik to jeszcze tylko kilka dni, poczekaj, a nuż poprawisz, zawsze lepiej miec te kilka pkt więcej mimo wszystko
|
|
|
|
#2489 |
|
|
mila17, dziękuję, tak zrobię.
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

kurcze ja dalej nie wiem ,co robić jak się nie dostanę 1-szej rekrutacji ,żeby mnie wzięli w 2-giej? jakie podanie i gdzie? jak to wszystko przez internet? PŁOMOCY
Już są dostępne

chodzi mi o dziennikarstwo 

nie mogę uwierzyć że już za tydzień wszystko będzie jasne. Z koleżankami żartowałyśmy że tego dnia to będzie albo śmiech albo płacz 
Do środy chcę wybrać kierunki, wypełnić i wydrukować podanie i zrobić opłatę (będę robić z Inteligo albo z mBanku), bo wtedy z Tżtem od razu po odebraniu świadectwa maturalnych jedziemy to wszystko złożyć.
ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok i każdy z nas się dostanie na wymarzone studia.
. Sama informatyka prowadzona jest na wydziele eti- podobno pogrom całej uczelni,więc się trochę boję.