Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 18:17   #31
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Agravko pisałam w poprzednim wątku chyba nawet na ostatniej stronie co u ANOXY... ze pojawi się wieczorem, i że dziś była u siostry, ale wszystko ogólnie ok

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:18   #32
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

O i jest Karolcia

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to i ja sie melduje.

zaczelam czytac o tej pepowinie i sie kuzwa stres pojawil ...
Nie czytaj!!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:19   #33
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
to i ja sie melduje.

zaczelam czytac o tej pepowinie i sie kuzwa stres pojawil ...
kochana nie stresuj sie jakby cos bylo nie tak lekarz by ci powiedzial

wlasnie dzis sie mojego gina pytalam "a co z pepowina " a on do mnie "co co no jest " dobrze wiedzial o co mi chodzi dopiero za chwile dodal ze i nie mowi sie takich rzeczy ciezarnym i nie powie mi i dodal ze gdyby widzial ze jest trzy razy szyjka owinieta to wtedy kieruje na cesarke a jezeli jest mniej razy owinieta to nic nie robia bo nie ma zagrozenia , takze nieco mnie tym uspokoil .Po prostu zwracac uwage na ruchy ...

musialam odpisac teraz was nadrabiam w starym watku

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:21   #34
Alguien
Zadomowienie

melduje sie i ja
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:21   #35
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
jestem w 34 tc, a tylko FL wychodzi na 34 tc, reszta czyli glowka i brzuszek na 38 termin przesunal sie o miesiac, ale jakos nim sie w ogole nie sugeruje. i mnie kuzwa wcale nie uspokoili z ta pepowina... ja jestem panikara i zaraz sobie milion filmow wkrecam :/

a ty kochana sie nie smutaj... niedlugo urodzisz to dopiero wtedy bedziesz plakac z byle powodu
Toz lekarze wiedza sami czy bezpieczne czy nie a nie jakies traumatyczne historie itp. sama wiesz, ze nie ma sie co nakrecac. Bedzie dobrze.
1 miesiac roznicy szok a lekarz mowil cos, ze poprostu moze mialas okres bedac juz w ciazy albo cos no bo to jest 1 miesiac nie 2 tyg!!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:28   #36
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Toz lekarze wiedza sami czy bezpieczne czy nie a nie jakies traumatyczne historie itp. sama wiesz, ze nie ma sie co nakrecac. Bedzie dobrze.
1 miesiac roznicy szok a lekarz mowil cos, ze poprostu moze mialas okres bedac juz w ciazy albo cos no bo to jest 1 miesiac nie 2 tyg!!!!!
no ci powiem ze ten lekarz co mi dzisiaj to usg robil niby taki za***iaszczy jest, ale dla mnie straszny mruk, nawet jak sie pytalam to mi konkretnej odpowiedzi nie udzielil, tylko tyle ze mam powiedziec przy porodzie. nawet nie wiem ile razy jest owinieta.

a z tym miesiacem roznicy to tez jestem zdziwiona, bo zawsze bylo 2 tygodnie, a teraz nagle 4. pytalam o to dzisiaj tego gbura, ale tez nie odpowiedzial mi na to o co pytalam, bo odniosl mi sie do wagi, ze mala ciezsza o 200g niz jest norma i ze to przez ta duza glowe i brzuch. moj gin jak wczoraj mala mierzyl to powiedzial tylko ze duza glowa-madra glowa. i napewno nie bylam wczesniej w ciazy bo poczatkowe usg wychodzilo zawsze normalnie, terminowo, pozniej ta glowa i brzuch zaczely sie robic dwa tygodnie starsze i za kazdym razem slysze ze wszystko jest dobrze i wymiarami mam sie nie przejmowac bo wszystko jest w normie. musze im wierzyc, bo juz mnie badalo nie wiem ilu lekarzy i zaden na ten odchyl uwagii nie zwracal.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:28   #37
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Przez ostanie dni nie bylam na bieżąco, mam nadzieje ze mi wybaczycie

Na pogrzebie smutno, siedzialam na lawce z siostra, pomodlilam sie po tem poszlam z mezem w tzn. orszaku...troszke poplakalismy no ale jakos sie trzymamy Bedzie dobrze musi byc
Za naprawe mojego chcieli 300zl a nowy kosztowal 400zl wiec wolalam nowy, a nikt nie gwarancji ze bedzie dzialal wiec
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 18:31   #38
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kochana nie stresuj sie jakby cos bylo nie tak lekarz by ci powiedzial

wlasnie dzis sie mojego gina pytalam "a co z pepowina " a on do mnie "co co no jest " dobrze wiedzial o co mi chodzi dopiero za chwile dodal ze i nie mowi sie takich rzeczy ciezarnym i nie powie mi i dodal ze gdyby widzial ze jest trzy razy szyjka owinieta to wtedy kieruje na cesarke a jezeli jest mniej razy owinieta to nic nie robia bo nie ma zagrozenia , takze nieco mnie tym uspokoil .Po prostu zwracac uwage na ruchy ...

musialam odpisac teraz was nadrabiam w starym watku
dzieki kochana za pocieszenie no wlasnie z tym zwracaniem uwagii na te ruchyto bede miala ciezko. mala rusza sie jak chce w sumie. raz leniwie raz aktywnie, wiec chyba zwariuje maz to mnie juz do szpitala wysyla zebym pod stala kontrola byla panikuje bardziej niz ja. chociaz juz obdzwonilam swojego lekarza i tam gdzie bede rodzic i mowia ze zero stresu, wiec sie musze zastosowac, ustosunkuje sie do tego i bede na poziomie 1% stresu hehe.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-06-23, 18:31   #39
żabka19
Raczkowanie

To i ja sie melduje w nowej czesci! Ciekawe ile z nas sie rozpakuje w tej czesci?

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
U mnie dzień zaczyna się przeważnie od siusiu potem tż podaje mi laptopa - ja wchodzę na wizaż a on przynosi mi loda Miami i idzie spać dalej
To mi sie podoba ! Ladnie sobie meza wychowalas

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A ja wyciągam zaraz ciasto z piekarnika hahaha
Super musi byc to ciasto. Basienka a jaki kierunek wczesnije studiowalas ,ze juz chcesz zaczynac nastepny?

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:33   #40
kashha
Zadomowienie

Pisałyście w poprzednim wątku o swoich sesjach zdjęciowych ślubnych... uwielbiam takie rzeczy oglądać... świetna pamiątka... ja o swoich narazie mogę pomarzyć... ale w końcu marzenia po to są żeby je spełniać... Marzy mi się taka sesja zdjęciowa jak miała ta para... zdjęcia w plenerze zaczynają się coś koło 80

http://galeria.gubala.pl/?folder=asiapatryk/

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:34   #41
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

o matko już kolejna część, dobrz, ze mi Basia napisała, bo ja już zaczęłam odpisywać jeszcze na tamtym wątku pomału nadrabia a no i się melduję na nowym
Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=dtIMRo584JE to było 16 kilo temu i 12 miesięcy temu
ślicznie
muminek88 współczuję musiałaś sie najeść strachu bidulko
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tak wiec na usg wszystko dobrze pani doktor powiedziala ze maly ma ladne ruchy oddechowe i ze ciaza jest do noszona lozysko ma zwpanienia ale nie jest przestazale wiec jest ok i mowi ze do mnie zebym pogadala z synem zeby urodzil sie przed upalami jak by to ode mnie zalezalo i od tego co ja mu mowie to bym juz w zeszlym tyg urodzila ale za to teraz postanowilam byc dupotrojem i codziennie bede sie pytala lekarzy czy nie mozna wywolac szybciej porodu skoro ciaza jest donoszona i malemu nic nie zagraza to co mi innego pozostaje urodzic sama to ja moge i w 42tc a nie zamierzam jeszcze ponad miesiaca w szpitalu spedzic
najważniejsze, że z synkiem wszystko wporządku super
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a my z mezem rozmawialismy i w sierpniu pod koniec pojedziemy na kilka dni nad polskie morze
my też chielibyśmy wyskoczyć na parę dnie we wrześniu albo w październiku.
bassienkaw GRATULUJĘ KOCHANA
vette jakaś ty śliczna

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:35   #42
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja studiowałam pedagogikę resocjalizacyjną... ale trochę żałuję, bo mogłam coś w kierunku wczesnoszkolnym albo coś... w reso to ja się nie widzę.
A studiować już nie chcę, myślałam o studium... technik farmaceutyczny

Stary 2010-06-23, 18:35   #43
papeteria
Zakorzenienie

vette, sylviasol piekne Wy i piekne prezentacje i zdjecia
sylviasol zdjecie jak trzymasz tz za poslady wymiata
basienka gratulacje a za frytki to
jusdan czasem mam taki wrazenie z tym oddychaniem
xawmeli padłam z tą chcica na śmietanę co za desperacja ubijac w suszarce do salaty …
Tez brałam slub 22 sierpnia
bajka mala ladnie wazy dobrze
lazurowa niech mama lepiej to sprawdzi
hd super wyniki

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-23 o 18:57
Stary 2010-06-23, 18:42   #44
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria
Ja frytki wkońcu zrobiłam, ostatnio jadłam takie kupne, ale dziś były robione z ziemniaków i niebo w gębie
Ty 22 sierpień, a która rocznica będzie? Ja 25 i będzie 3 rocznica

Zaraz Wam tu smaka narobię i wrzucę fotki ciasta

Stary 2010-06-23, 18:43   #45
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Pisałyście w poprzednim wątku o swoich sesjach zdjęciowych ślubnych... uwielbiam takie rzeczy oglądać... świetna pamiątka... ja o swoich narazie mogę pomarzyć... ale w końcu marzenia po to są żeby je spełniać... Marzy mi się taka sesja zdjęciowa jak miała ta para... zdjęcia w plenerze zaczynają się coś koło 80

http://galeria.gubala.pl/?folder=asiapatryk/
fajne te fotki tez chcielismy wiecej w wodzie ale niestety byla lodowata
ja musze sie wziac za nasze fotki slubne i przejzec je dokladnie bo tak naprawde to ich jeszcze wszystkich nie obejzalam. mamy okolo 1800 zdjec i jakos nigdy czasu nie bylo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:44   #46
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka mala ladnie wazy dobrze
no ladnie wazy... w ciagu miesiaca przytyla 1165 g
chyba musze przestac tyle jesc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-06-23, 18:44   #47
aniaa22
Zakorzenienie

hd ciesze sie ze wniki ok
Stary 2010-06-23, 18:45   #48
papeteria
Zakorzenienie

ok melduje sie i ja oficjalnie
szyjka długa i zamknięta, główka jeszcze nie zeszła nisko.
Mały waży 2800 z groszami czyli nie urósł za wiele w ciagu 2 tygodni bo koło 300gram ale gin powiedzial ze pomiary na aparaturze moga sie roznic nawet o 400g wiec wystarczy ze teraz zanizylo a ostatnio zawyzylo.
Wazne ze rosnie.Wód wystarczajaco, ale ciasno juz tam temu precelkowi.
gin powiedział że czas na SMS czyli mały już może legalnie wychodzić
S - sprzątanie
M - magnez ( w zasadzie na co jest ten magnez dziewczyny bo wiem ze bierzecie ...na miesnie ale jak to ma wplywac na poród )
S- seks tak czekałam żeby powiedział to głośno ( normalnie od listopada nic )powiedział to przy TZcie wiec moze chłopak się zmobilizuje
i jeszcze gin zazartował że jak mąż nie będzie chciał współpracować to do sasiada....
Następna wizyta za dwa tygodnie 7.07 ale powiedział ze już nie liczyłby na te wizyte bo mały mimo ze jeszcze wysoko to nie jest powiedziane że akcja nie ruszy i poród może się zacząć w każdej chwili
no i o ta pepowine pytalam ale juz opisalam powyzej
bajka moj tez sie roznie rusza...czasem spokojny pol dnia a czasem szalony...po prostu gin mi powiedzial ze jakbym juz dluzej nie czula ruchow i zaczela sie niepokoic to cos slodkiego i poruszac brzuszkiem ze wtedy maly powinien zareagowac....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-23 o 18:48
Stary 2010-06-23, 18:45   #49
serduszkoiz
Zadomowienie

i ja sie wpisuje na nowa czesc watku
dzis bylam w szpitalu na kontroli i jestem zadowolona co prawda u mnie nie badaja tak jak u was no ale
cisnienie 96/67 i na scanie ( minutowym chyba ) maly ma glowke w dol tak jak powinien byc juz jest ulozony

Basi gratuluje mgr
Za Lazurowa 3 mam kciuki

Ja rocznice slubu mam 10 lipca a termin om 14 a usg 19 wiec jakby Alex sie pofatygowal wczesniej to tez by spedzil z nami rocznice

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:46   #50
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Melduję się w nowym wątku-tak z doskoku.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:52   #51
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sie ze wszystko ok no i koniec celibatu wreszcie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
i ja sie wpisuje na nowa czesc watku
dzis bylam w szpitalu na kontroli i jestem zadowolona co prawda u mnie nie badaja tak jak u was no ale
cisnienie 96/67 i na scanie ( minutowym chyba ) maly ma glowke w dol tak jak powinien byc juz jest ulozony
super ze wszystko ok
Stary 2010-06-23, 18:53   #52
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

To i ja się melduję

bassienkaw, Xawmeli Oj będziemy świętowały w sierpniu te nasze rocznice ślubu, ja mam tak między Wami - 23.08 będziemy obchodzili 7 rocznicę ślubu.Oj ale to szybko przeleciało!!!

bajka gratuluję udanej wizyty, fajnie ze dzidzia rośnie, tą pępowiną to się nie przejmuj , ja jak mnie mama rodziła byłam owinięta pępowiną i mówiła że jedyne co to jak mnie "wypychała" to lekarz mnie chwycił i jednym ruchem od razu odwinął.

lazurowa przykro mi z powodu mamy, pewnie sama się martwi czy Tobie nie zaszkodzi tym bardziej że nie wie co to za wysypka.Jeśli możesz to na razie odizoluj się w miarę możliwości i siedź u siebie w pokoju.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:55   #53
Alguien
Zadomowienie

serduszko i papeteria fajnie, ze wizyty udane. A Ty papeteria nadrabiaj teraz wszystkie lozkowe zaleglosci

Basia no to moze zakladaj odchowalnie??

bajka
ale Ty sie nie przejmuj tymi pomiarami teraz, bo one sa juz niemiarodajne. Liczysz ten termin porodu, ktory byl na usg w 12 tyg.
Moja Milena byla przy porodzie owinieta pepowina(a nic wczesniej na to nie wskazywalo) i wszystko bylo ok. Po prostu musza szybko zareagowac i tyle. Glowa do gory!

Musze sie pochwalic, ze wczoraj weszlam w swoje jedne spodnie przed-ciazowe

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-06-23 o 18:57
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 18:57   #54
bassienkaw
Zakorzenienie

Jusdan 7 rocznica no ładnie... dużo sierpnióweczek tutaj
Papeteria umarłam z tym sąsiadem... choć mój to pewnie będzie chętny hahaha chyba mu dzisiaj na dzień ojca dam Swoją droga nie wytrzymałabym chyba tyle czasu bez seksu... U nas na szczęście aż takiego postu nie było, choć ostatnimi czasy iskier też nie ma

Stary 2010-06-23, 18:58   #55
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja studiowałam pedagogikę resocjalizacyjną... ale trochę żałuję, bo mogłam coś w kierunku wczesnoszkolnym albo coś... w reso to ja się nie widzę.
A studiować już nie chcę, myślałam o studium... technik farmaceutyczny
Farmaceuta dobry zawod. Ja mam kolezanke po resocjalizacje i pracuje w prywatnym zlobku.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zabka ja chce do zlobka mala poslac tez jak bedzie miala rok...
To dobrze ,ze nie tylko ja mam takie plany. Ja mam jeszcze mozliwosc zostawic Szymka z mama ,ale wolalabym zeby uczyl sie samodzielnosci i przedewszystkim mial kontakt z jezykiem norweskim.

A co do zdjec obok listy to ja pisalam o tym pomysle.Ale to juz tylko dobra wola pan zalozycielek bo to jednak duzo wiecej roboty. Nie wiem czy im sie bedzie chcialo :p

Cytat:
jestem w 34 tc, a tylko FL wychodzi na 34 tc, reszta czyli glowka i brzuszek na 38
Nie przejmuj sie i bron Boze nie czytaj w necie (tam to dopiero "specjalistow") ! Ja w No mam tylko jedno usg , i wielu badan mi nie robia, moze to i dobrze bo czasami lepiej nie wiedziec i nie przejmowac sie niepotrzebnie ,jak np. ta pepowina.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:00   #56
bassienkaw
Zakorzenienie

Żabka w żłobku? Tylko nie wiem jak tam u mnie z uprawnieniami pedagogicznymi... w każdym bądź razie w żłobku to akurat bym się nie widziała... zresztą ja sama nie wiem w czym bym się widziała... hahaha

Co do pracy w aptece... wydaje mi się, że nawet nie głupie pieniądze się tam zarabia i praca nie taka straszna

Stary 2010-06-23, 19:01   #57
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Musze sie pochwalic, ze wczoraj weszlam w swoje jedne spodnie przed-ciazowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 19:02   #58
justynacz80
Rozeznanie

hej, i ja się melduję!
Cieszę, się że wszytskie wizyty udane
Bajka, jak lekarz i osoby, z którymi się kontaktowałaś uważają, że nie ma się czym martwić, to staraj się nie martwić. I nie czytaj!
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:03   #59
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
szyjka długa i zamknięta, główka jeszcze nie zeszła nisko.
Mały waży 2800 z groszami czyli nie urósł za wiele w ciagu 2 tygodni bo koło 300gram ale gin powiedzial ze pomiary na aparaturze moga sie roznic nawet o 400g wiec wystarczy ze teraz zanizylo a ostatnio zawyzylo.
Wazne ze rosnie.Wód wystarczajaco, ale ciasno juz tam temu precelkowi.
gin powiedział że czas na SMS czyli mały już może legalnie wychodzić
S - sprzątanie
M - magnez ( w zasadzie na co jest ten magnez dziewczyny bo wiem ze bierzecie ...na miesnie ale jak to ma wplywac na poród )
S- seks tak czekałam żeby powiedział to głośno ( normalnie od listopada nic )powiedział to przy TZcie wiec moze chłopak się zmobilizuje
i jeszcze gin zazartował że jak mąż nie będzie chciał współpracować to do sasiada....
Następna wizyta za dwa tygodnie 7.07 ale powiedział ze już nie liczyłby na te wizyte bo mały mimo ze jeszcze wysoko to nie jest powiedziane że akcja nie ruszy i poród może się zacząć w każdej chwili
no i o ta pepowine pytalam ale juz opisalam powyzej
bajka moj tez sie roznie rusza...czasem spokojny pol dnia a czasem szalony...po prostu gin mi powiedzial ze jakbym juz dluzej nie czula ruchow i zaczela sie niepokoic to cos slodkiego i poruszac brzuszkiem ze wtedy maly powinien zareagowac....
SMS niezle
Ja chyba tez sie wezme za cos takiego a co

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:04   #60
bajka1807
Zakorzenienie

juz nie czytam... wcinam kanapki z nutella
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości