|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Z tego, co wiem, to skończony 36 tc to już ciąża donoszona...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() Mam jedną Rossmana i jedną Dada ![]() Jestem podwójnie wyrodna xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Rozeznanie
|
matko jak ja marzę o wakacjach właśnie oglądam prezentację z naszego pleneru na youtubie i aż mnie trafia bo JA CHCE NAD MORZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! będę wyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
a zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj przyszlo mi lozeczko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
W końcu się uda, sama zobaczysz. A jak nie, to na prawdę spróbujemy wersję obrazkową
![]() Ja jestem urodzona dokładnie miesiąc przed terminem. I chwała, bo jak nie to bym była klocem :P
#4836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pojedyncze sztuki od psiapsióły na spróbowanie...Ale sama nic nie kupiłam
![]() Bajka, no wreszcie jakieś pozytywne wieści ![]() Anoxa napiszesz mi na PW co zrobić żeby założyć lub być współzałożycielem wątku? Bo coś wspominałyście, że trzeba drugą wiadomość napisać czy cuś?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-06-23 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj weszłam na odchowalnie majowo-czerwcowych i sporo ich już nie karmi piersią. A jak będzie u Was? Ja bym chciała jak najdłużej, bo wiadomo, że nie ma to jak mleko mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
wiem że donoszona ale liczę na to że zrobią mi cesarkę 25 lipca w moje urodziny i imieniny mojego męża
tyle że to niedziela więc pewnie nie będą chcieli :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||||
Zadomowienie
|
aniu sto lat!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bede wkladac zwykla pieluszke Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wysyłam wam linka http://www.youtube.com/watch?v=dtIMRo584JE to było 16 kilo temu i 12 miesięcy temu ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będziecie stosować pieluszki terowe? Ja bym chciała w pierwszych tygodniach w czasie dnia. Ale nie wiem co mi z tego wyjdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja by chciała karmić jak najdłużej. Dziewczyny, wkońcu remonty zakończone. Ufff. Teraz tylko sprzątanie. Generalne porządki od A do Z :P Nie wiem co będzie czy było gorsze :P hehe Czyżby wczorajsza noc miała jakiś wpływ na wszystkie pary co do przytulania ?? ![]() No, ale cóż. Ja po każdym zbliżeniu cały następny dzień "cierpie". Maleństwo jest tak nisko ułożone, że ciśnie na pęcherz, a i tam jest teraz tak ciasno, że sex sprawia mi więcej bólu niż przyjemności. Dzidzia - nie martw się, w sierpniu chyba będziemy jednymi z ostatnich nie rozpakowanych mamuś - bo terminy mamy chyba podobne (chyba że wcześniej u mnie lekarz zdecyduje o CC) Co do Pampersów - ja mam narazie 1 pakę właśnie firmy Pampers. Chusteczki nawilżane 2 paczki z Dzidziusia, Oliwkę, Szampon i płyn w 1, nożyczyki, butelki, Mleko, smoczki itd. Becik 1 usztywniany, 1 bez usztywniania, pieluch tetrowych ok. 15. W niedziele z Moim M byliśmy na zakupach (190 zł wydane na same kosmetyki - a to jeszcze nie wszystko). Aha i w carrfurze była fajna przecena karuzeli nad łóżeczki z 50 na 25 zł - więc też już mamy ![]() Ufff. Mój pierwszy taki długi post heheeh
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
kasienka2607 dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam od razu wyrodna. Każdy ma swój sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Uczę się aż mi czacha dymi. Już umiem 3 strony odpowiedzi na pierwsze pytanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będziemy razem zamykać i gasić światło- zobaczysz ![]() Ja mam do białego lovellę 5kg, bo była w promocji za 32zł, do koloru mam Dzidziusia, a płyn do płukania mam Jelp bo był połowę tańszy niż lovella o tej samej pojemności a ładniej pachniał. A teraz chwila przerwy w nauce. Zbieram się do UP zawieźć L4 i niech mnie cmokną w 4 litery. A potem dokończę naukę odpowiedzi na pierwsze pytanie i biorę się za drugie, bo tego jest troszkę mniej. No i jeszcze sobie przypomnę wyniki badań. Mam nadzieję, że mnie nie będą maglować zbytnio... ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A co do pieluszek to chciałam tetrowych używać, ale jak pomyślałam, że mama będzie miała tylko krótki urlop i wróci potem do pracy to ja sobie nie dam rady z tym wszystkim. Po za tym wydaje mi się, że 25zł za paczkę oryginalnych pampersów to nie jest dużo. Wyjdzie w praktyce.
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
ja mam "dzidziusia" ale dzidziakowych rzeczy jeszcze w nim nie prałam najpierw wyprałam swoje ale coś mnie wszystko swędziało więc dzidziakowi nie wypiorę w nim ciuszków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Zakorzenienie
|
no troszke to nie profesjonalne
Cytat:
Cytat:
vette mnie ginka w 31tc sie spytala czy moge spac na wznak jak odpowiedzialam ze tak to mowila zebym sie bardzo tego wystrzegala bo mimo ze wydaje nam sie to nie grozne jest bardzo zle dla dziecka proszek mam z loveli a plyn do plukania jeden z loveli i jeden z jelpa tak wiec na usg wszystko dobrze pani doktor powiedziala ze maly ma ladne ruchy oddechowe i ze ciaza jest do noszona lozysko ma zwpanienia ale nie jest przestazale wiec jest ok i mowi ze do mnie zebym pogadala z synem zeby urodzil sie przed upalami jak by to ode mnie zalezalo i od tego co ja mu mowie to bym juz w zeszlym tyg urodzila ale za to teraz postanowilam byc dupotrojem i codziennie bede sie pytala lekarzy czy nie mozna wywolac szybciej porodu skoro ciaza jest donoszona i malemu nic nie zagraza to co mi innego pozostaje urodzic sama to ja moge i w 42tc a nie zamierzam jeszcze ponad miesiaca w szpitalu spedzic
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Dokladnie 37 t 1 dz
sylvia piekny plener ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-24 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja vizira sensitive do kolorów i do białego. Nie mam zamiaru kupować typowo dziecięcych.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!!!
Ja dzisiaj pierwszą turę ciuszków piorę. Tak mi się ostatnio brzuch obniżył że aż się dziwię.Na wizycie w zeszłym tygodniu wszystko było jeszcze pozamykane więc myślę że wytrzymam jeszcze miesiąc chociaż.Zobaczymy co mi gin powie na wizycie 3 lipca. Piersi mnie tak bolą że szok,ale tylko wtedy jak mi siara wylatuje. wczoraj mi się śniło że się obudziłam bez brzuszka i pytam męża co oni mi zrobili, a on mi na to,że w nocy zawiózł mnie do szpitala i zrobili mi cesarkę i mamy bliźniaki.Chłopczyk 3250g a dziewczynka 3500g ,a ja nic nie czułam tylko potem popatrzyłam na brzuch a tam takie spinacze metalowe zamiast szwów.Szok takie sny poryte mam ostatnio albo jakieś erotyki mi się śnią
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z proszków mam lovele do białego i koloru. Ciuszki sa bardzo po niej twarde i takie niedoprane. Ale wiem, że muszę póki co ich używać. Poza tym strasznie sa drogie. Najlepsza cena była w Biedronce bo ok 15 za 1,9, w Tesco ok 20 a w Macro zapłaciłam chyba z 24 ![]() Pięknie wyglądałaś w dniu slubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
a my z mezem rozmawialismy i w sierpniu pod koniec pojedziemy na kilka dni nad polskie morze
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.