|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
Karadko widzę że dopadła cię deprecha. Właściwie możesz od lipca spróbować przejść na III i przecież będziesz kontrolować wagę, gdyby waga nie była stabilna tylko rosła to zastosujesz więcej białka i ćwiczeń.
Napewno się uda ![]() ![]() ![]()
____________________ Początek 15.02.2010 waga 114kg ![]() 25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0 ![]() I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!! IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!! IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Karadko Wiosenka ma rację - wskakuj na ten III level, wiesz że na siłę nic się nie da, a po co masz się dołować jeszcze bardziej ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Uciekam już dzisiaj bo miałam męczące popołudnie - opisałam w Klubie. Dobranoc Rano spadeczków życzę CZARY MARY
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Megi jakoś przetrzymamy
![]() Ja też już idę spać. Spokojnej i owocującej w spadki wagowe nocki życzę ![]() ![]()
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
dziewczyny powiem tylko jedno na dobranoc:
... dziekuje ze jestescie.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#335 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem jak Ty masz na imię, ale ja Monika ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak zakończenie drugiego dnia ![]() dziś zjadłam: placuszki z otreb, 1 jajo na miękko, 3plasterki chudej wędliny, dośc spory serek homo 0%, 2X jogurt 0%, 3niewielkie kawalki piersi z kuraka w panierce z otrąb, pół szklanki mleka 0% i piłam duuuużo wody plus jedna herbata, ale ze słodzikiem mi nie smakuje, ble.... ![]() jutro stane na wage, zobaczymy rezultaty ![]() a póki co dobranoc, Dukanki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() a teraz moje osobiste refleksje na temat fazy III ![]() wiec dziewczyny pamietacie jak pisalam na starym watku ze marze o chlebei iotp...... ze jak bedzie chleb i 2 razy w tyg krolewski i skrobiowy to bedzie wspaniale itp.... dupa! im wiecej moglam tym sie rozpeedzalam i teraz w sumie ejstem praktycznie na fazie IV od 3 tygodni, bo a to zapomnialam o proteinowym czwartku a to nie miala sily a to stres.......... bla bla bla. dlatego wszystkim ktore planuje zejsc na faze III zycze wytrwalosci... mi jej zabraklo i mimo ze waga lata miedzy 67 a 68 i ni etyje to brzuch wiekszy chyba znow mam.... takze moze najpierw cm ide do gory u mnie a potem waga........ nie wiem czy dam rade sie opamietac ![]()
Bitcoin Lotto - aż 2 BTC do wygrania! Edytowane przez sylwusia085 Czas edycji: 2010-06-22 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ważenie już za mną ![]() ![]() ![]() Czary Mary pomogły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
czesc kochane
![]() ![]() dziekuje za wszystkie czary - bo w nich tez nasza moc! ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- pysiu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś będzie więcej mięcha bo i wędlina i kurak i rybki-wędzony makrela (mniam mniam) i tuńczyk z wieśniakiem też będzie ![]() miłego dnia, lece do pracki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
_witam
ja już wsunęłam makrelkę i dojadam sałatką z pomidorka i ogórka, rano stanełam na wadze i spadło mi 1,2 kg .opiłam się wczoraj wodą i pewnie coś dało , że waga w dół ![]() ![]() ![]() śmiać mi się chce z tego wieśniaka ale sama bym na to nie wpadła ![]() POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE ___________________ dukan od 14 czerwca waga wyjściowa 108,wzrost 164 cm I faza(7 dni) minus 3,2(kupiłam nową wagę)105 II faza 5/5 od 21 czerwca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
cześć kobitki
![]() ![]() ![]() karadko super że w końcu zaczęło spadać i że jesteś już pewna na 100% tej III fazy ![]() gosia ładny spadeczek ![]() ![]()
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() mam mały problem na 1 fazie schudłam 5 kg teraz byłam 5 dni na PW i nie schudłam nic tylko ważę tak jak na początku diety ta sama waga ![]() minusem jest to że ja wyjeżdżam na delegacje a w hotelach nie ma takiego dobrego jedzonka i staram się jeść w miarę dostosowana do diety ale jednak....waga podskoczyła ![]() nie jem chlebka, rogalików itp na obiadki jem rybkę , pierś z kurczaka oczywiście bez ziemniaków wszystko z warzywkami jak są oczywiście nie wiem czemu tak mi się ta waga waha od jutra mam 5 dni samych białek ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
ania to tak jest że na I fazie schodzi z nas woda, a potem już są na zmianę zastoje i spadki. Cierpliwości na P znowu bedzie spadek,niektóre z nas miały 2tygodniowe zastoje
![]()
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
gratuluję wszystkim spadków, zwłaszcza tobie karadeczko ![]() tym co na zostojach tak jak ja przesyłam buziaki ![]() mi wczoraj mąz kupiła jagody- najpierw mu sie 0berwało że przynosi ,,grzech" do domu, a on ze specjalnie dla mnie, ze przeciesz uwielbiam,no i żal mi się go zrobiło i zjadłam pare a potem jeszcze pare i tak chyba z pół kilo poszło, wzrostu na wadze nie ma, no i kilka wizyt na porcelanowym tronie zaliczone (juz dawno nie było takiego ruchu w tych tematach) dzisiaj znów białeczka mam nadzieje że dam rade miłego dnia dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
![]() uwielbiam jagody co prawda juz w tym roku zaliczylam bo jak pieklam te drozdzowki to kupilam te duze i oczywiscie nie moglam sie oprzec ![]() ![]() ![]()
![]() |
#346 |
Zadomowienie
|
widze ze tu sama jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#347 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje Pysiu spadku, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
isabella jawiekszosci owocow nie moge jesc ale np truskawki, jagody, pomarancze, arbuza to uwielbiam i na tym bede bazowac
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- `wlasnie wydrukowalam rozdzial o III fazie - pozaznaczam co najwazniejsze i podziele sie ztymi co zainteresowane ![]()
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam Kochaniutki
Gratuluję wszystkich spadków ![]() ![]() ![]() Ja po zastoju od 2 czerwca, na którym się bujałam tylko do góry i w dół nie schodząc poniżej wagi w podpisie, dzisiaj odnotowałam 97,6 kg czyli o 0,2kg mniej niż wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Serek homo zastąp twarogiem zwykłym chudym, bo prawie każdy homo ma w składzie skrobię. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj jak narazie trzymam się lepiej niż wczoraj,przedwczoraj....i td. Oczywiście nie obyło się bez grzeszków ale w miarę przyzwoicie oby tak zakończyć dzień to będzie ok
![]()
![]() |
#352 |
Rozeznanie
|
puku puku ze słonecznego Kołobrzegu
zaczynam żałować że nie wzięłam wagi (ale całe szczęście mam WAs) nie wiem co się z moimi kg dzieje czy mam jeszcze 8 z przodu stram się panowac nad jedzeniem ale .. jakieś ciasteczko, lodzik, kawałek goferka od córy ..... .. wg tej zepsutej wagi na kwaterze jest na plus obkupiłam się w ciuszki trochę 4 pary jasnych spodni/rybaczek i jestem happy bo nawet mogę spojrzeć w lustro i nie odwracać głowy ![]() a wiec muszę trwać, i brązowieję, Karadko, ty na III a my same? gratulacje spadków
z Dukanem był0 88,6kg -10,4kg teraz 98,2.......... czyli znowu przegrałam Edytowane przez agamagda Czas edycji: 2010-06-23 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a wiec jestem po lekturze stron 95-119 czyli calej III fazy z ksiazki, czytalam to na poczatku diety ale oczywiscie wiekszosc poszla w niepamiec
![]() dla tych co juz na III, dla tych co za chwile zaczna i dla tych na ktore III faza czeka tylko troszke pozniej napisze co wyczytalam waznego: FAZA III - po zakonczeniu II fazy dalej mamy sklonnosc do tycia, tylko teraz ta sklonnosc jest zwiekszona przez reakcje obronne organizmu spowodowane naruszeniem jego zapasow - a tak po ludzku - czlowiek od wiekow gromadzil zapas tluszczu ktory byl mu potrzebny do przetrwania poniewaz jedzenie nie bylo latwodostepne, czasy sie zmienily, mamy dostep do wszystkiego ale nasz organizm jest tak zaprogramowany i to sie nie zmienilo ze ten tluszcz bedzie sie tak czy siak gromadzil. nasz organizm bedzie czul sie biologicznie zagrozony dlatego bedzie mial tylko jeden cel - odzyskac utracone zapasy a nasz organizm jest jak gabka i wchlania dokladniej wszystkie kalorie! - przechodzac na faze III nie nalezy przechodzic na nia z waga idealna ale waga do ustabilizowania!!! doktorek daje przyklad : kobieta 160cm wzrostu ktora max wazyla 100kg nigdy nie utrzyma wagi na poziomie np 52kg poniewaz jej organizm zapamietal jej maximum i najlepszym rozwiazaniem bedzie osiagniecie wagi 70 kg jezeli czuje sie przy tej wadze swobodnie. - kolejnym obalonym stereotypem jest dojscie do wagi nizszej niz ta ktora chcemy ustabilizowac '' poniewaz w chwili rozpoczecia fazy stabilizacji bolesnie odczujemy brak sily woli, ktora w ten sposob zmarnowalismy. Im bardziej staramy sie obnizyc mase ciala, tym silniej nasz organizm zareaguje i tym wieksza bedzie jego tendencja do przybierania na wadze.'' waga mozliwa do ustabilizowania to taka ktora jest na tyle wysoka by ja osiagnac, niezgubiwszy sie po drodze i na tyle niska aby wynagradzala poniesiony wysilek! - co drugie niepowodzenie pojawia sie w ciagu 3 pierwszych miesiecy po dojsciu do upragnionej wagi - jezeli jemy krolewskie posilki - delektujmy sie tym a nie pozerajmy, bo doznania smakowe odgrywaja zasadnicza role w wywolaniu uczucia sytosci. Jedzmy powoli i dobrze zujmy, skupiajmy sie na jedzeniu wylacznie a nie np. ogladaniu telewizji i podjadaniu DOZWOLONE: - PROTEINY I WARZYWA dozwolone w dowolnej kombinacji o kazdej porze i w kazdej ilosci - JEDNA PORCJA OWOCOW DZIENNIE wszystkie z wyjatkiem bananow, winogron, czeresni i owocow suchych (orzech wloski, laskowy, nerkowca, orzeszki ziemne, migdaly, pistacje) - ''porcja'' oznacza: 1sztuke owocow typu jablko, gruszka, pomarancza, grejpfrut, brzoskwinia, nektarynka, miseczka truskawek lub malin, plaster melona, duzy plaster arbuza, dwa kiwi, dwie duze morele, male mango lub pol duzego itp. - DWIE KROMKI PELNOZIARNISTEGO CHLEBA DZIENNIE moze to byc chleb pelnoziarnisty albo z otrebami - chleb mozna cienko posmarowac niskotluszczowym maslem - JEDNA PORCJA SERA DZIENNIE tylko sery twarde a nie plesniowe, kozie itp. 40gramow dziennie - mozna zjesc kiedy sie chce ale w jednej dawce! - DWIE PORCJE PRODUKTOW ZAWIERAJACYCH SKROBIE TYGODNIOWO makaron 200g po ugotowaniu, nie polewac go tluszczem , jezeli chcemy mozemy posypac przygotowany sos parmezanem. kuskus, ziarna pszenicy, polenta, bulgur (cokolwiek to oznacza) 200g soczewica, fasola szparagowa, groch do 150g ryz i ziemniaki moze byc bialy ryz, bez tluszczu, najlepiej basmati a takze dziki lub pelnoziarnisty do 125g ugotowanego ryzu. Ziemniaki najlepiej gotowac w koszulkach lub piec w folii bez dodatku tluszczu - NOWE RODZAJE MIES udziec jagniecy, poledwice wieprzowa, szynke gotowana, schab. Nalezy unikac wedlin wedzonych - DWIE KROLEWSKIE UCZTY W TYGODNIU (nie tego samego dnia ani nie po sobie np kolacja i sniadanie!) w sklad uczty wchodzi: jedna przystawka na wejscie, jedno danie glowne, jeden ser lub deser, jeden aperitif, jeden kieliszek wina, wszystko w duzej ilosci ale tylko raz - RAZ W TYGODNIU NAJLEPIEJ W CZWARTEK (ew sroda lub piatek) DZIEN CZYSTO PROTEINOWY! jezeli naszym dniem jest czwartek a nie mozemy go zrobic proteinowym to zrobmy srode lub piatek ale za tydzien wracamy do czwartku. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- no to sie napisalam - ale po przeczytaniu czesci o fazie III wszystkim proponuje przeczytanie tego razdzialu jeszcze raz i to nie wazne ile jeszcze II fazy przed Wami! mnie to troszku zmotywowalo do niegrzeszenia (ciekawe na jak dlugo ![]()
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 ![]() Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-06-23 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
te ziemniaki napewno można jeść i biały ryż? ja tego unikałam.
co do hulahopu haniula i karadka macie zwykły czy z tzw.wypustkami? kiedy zaczynamy jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
ojojjoj to długa droga przede mną
obym ją przetrwała ![]()
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
boszka wszystko co napisalam to z ksiazki jest.
![]() |
#357 |
Wtajemniczenie
|
Karadko no toś się postarała
![]() ![]() Ja dzisiaj grzeczniutka - same białeczka ![]()
![]() |
#358 |
Zadomowienie
|
wiesz megi ja dzisiaj przy czytaniu upewnilam sie ze III faza to dla mnie najlepszy wybor! a poza tym te ktore nie daja rady 5/5 to proponuje 3/3 lub 1/1 jest duzo latwiej! zaluje ze wczesniej tak nie robilam bo meczylam sie troche tym 5/5 a 3/3 duzo bardziej mi odpowiada!
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- zjadlam sadzone na szynce chudej ale czulam niedosyt i jem bialy ser ze smietana 4% slodzikiem i cynamonem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- dobra jade na zakupy moze cos nowego dukanowego wypatrze ![]()
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
nie wiem gdzie sie podziewacie ale skoro nikogo nie ma to poczaruje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
A cóż to Was Kochane dzisiaj już o 20tej wymiotło z forumka i Klubu ????
![]() No nic monologu nie będę uskuteczniać. Pozostaje mi tylko życzyć na rano samych spadków, co by żadna mi jutro motywacji nie traciła ![]() ![]() CZARY MARY NIECH DZIŚ W ŚWIĘTOJAŃSKĄ NOC CUDA SIĘ WYDARZĄ NIECHAJ RANO WAGI WSKAŻĄ KILO MNIEJ DLA KAŻDEJ Z NAS ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.