Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone?
używać odpowiedniego szamponu 78 3,86%
częściej myć 10 0,49%
stosować różnego rodzaju odżywki 1 413 69,85%
domowe sposoby 522 25,80%
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 20:51   #2761
cannelle
Rozeznanie

Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Nic nie przebije wlasnych zdrowych wlosow. Oprocz tego szkoda zycia na zabawe z przedluzanymi wlosami (jesli ktos chce, nie odradzam, najlepiej przekonac sie na wlasnej skorze). Aby wlosy przedluzane wygladaly pieknie trzeba ton odzywek, jedwabiu, srodkow prostujacych itp. Mycie i suszenie trwa godzine, ciagle ma sie uczucie ciala obcebo na glowie, z rzeczy trywialnych podczas noszenia przedluzanych wlosow przytylam ponad 5 kilo (co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzylo): wszelka aktywnosc fizyczna mi sie nie kalkulowala (znowu wieki spedzone na myciu i odzywianiu).

Ok, koncze, bo to nie temat przedluzanie wlosow
cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:11   #2762
mysia m
Zakorzenienie

Kobietki, obcięłam. Z takich za ramiona do takich do brody i jestem przeszczęśliwa. Wszystkie suchary poszły pod nóż a zmiana jest tak twarzowa, że w ogóle nie wiem czy będe teraz zapuszcac, bo jest bardzo korzystnie. Myślałam, że wczoraj wycałuję tą fryzjerkę. Cięcie mistrzowskie! Nie zrobiła mi żadnego cieniowania, tylko na samych koniuszkach, zeby się pod spód podwijały. Cięcie proste, równiutkie. Wyglądam jak dziewczynka. No i to uczucie, że wióry poszły do kosza! To, co zostało fryzjerka uznała, 'za zdrowe, tylko farbowane'
No i teraz myśle nad powrotem jednak do naturalnych włosków. Odrost mam juz 2cm. Nie wygląda to zbyt fajnie, ale tez specjalnie nie rzuca się w oczy. Taka prawda, że niefarbowany-własny włos jest najzdrowszy i najłądniejszy.. tylko jako do swego koloru nie jestem przekonana hehe

Włosy po fryzjerze wyglądają pięknie- nałozyli mi w salonie jakąs maseczkę z pszenicą i zdajsie ryżem- profesjonalny l'oreal. Namawiali tez na ampułkę i maskę pod sauną, ale ampułkę to moge sobie na allegro dokupic. Osobiście z ampułke polecam Wam na zniszczone włoski olejek z Semi di lino Alfaparf- mikrokrystaliczny niebieski. taka ampułka starczyła mi na 5 czy 6 użyc na półdługie włoski. I efekty były dostrzegalne po pierwszym użyciu i ten boski zapach! Dodam, że nie rozstaję się waxem, choc na wygłądzenie włosków, to lepiej działa na mnie henna treatment a nie l'biotica, ale l'biotica podobno lepiej regeneruje.

Jeszcze Wam powiem, że fryzjerki były w szoku, że po tylu własnoręcznych ingerencjach we włosy mam włosy w tak dobrym stanie. Takze kobietki- pielęgnacja to podstawa.
Stary 2010-06-17, 12:24   #2763
cannelle
Rozeznanie

Gratuluje odwaznej decyzji i ciesze sie, ze jestes zadowolona. Jesli dobrze czujesz sie w krotkich wlosach, to nie zapuszczaj, a jedynie dalej sumiennie pielegnuj.To mit, ze jedynie dlugie wlosy sa pieknie, niektorzy zdecydowanie lepiej wygladaja w krotkich i poldlugich (za to jestem wdzieczna przedluzaniu, uswiadomilo m raz na zawsze, ze wymarzone megadlugie wlosy nie pasuja do ksztaltu mojej twarzy i osobowosci)

Ampulki Alfaparfu zamowilam wczoraj (razem z wieloma innymi specyfikami). Produkty do wlosow to takie moje niegrozne uzaleznienie
Stary 2010-06-17, 13:32   #2764
mysia m
Zakorzenienie

cannelle, niezłą miałas przygodę z tym przedłużaniem. Wyobrażam sobie jaką musiałas miec mine, gdy miałam upragnione cudownie długie włosy i.. zonk, tonie było to. Ja osobiście mam kłopot o tyle, że tez mi się marzą dłuuugie, wystarczą mi takie między łopatki, ale równej długosci.. Tylko ilekroc dojdę do długosci za ramiona, to się okazuje, że nie podobam się sobie. Buzia jakaś taka smutna i wyciągnięta. No więc bazując na Twoim rozczarowaniu, pewnie u mnie byłoby to samo. Ja wyglądam fantastycznie w krótkich włosach, tzn nie za krótkich- takich tuz przed ramiona i może masz rację, ze nie tylko te do pasa są ładne. Poza tym jak mi sie grzywka kiedys znów znudzi, to łatwiej mi ją będzie zapuścic

Decyzja była trudna, bo z tyłu poleciało 15cm.. a po bokach 10, ale to była decyzja która ostatecznie mnie uszczesliwiła. Zachecam wszytskie wizażanki do odżałowania zniszczonych centymetrów

Włosowe uzaleznienie mówisz, że jest niegroźne? hihi.. gdyby mój mąz podzielał to zdanie.
Stary 2010-06-17, 15:06   #2765
cannelle
Rozeznanie

Wlosowe uzaleznienie na pewno jest lepsze od innych (ja zawsze sobie tlumacze, ze nie pale i nie pije alkoholu w przesadnych ilosciach, wiec moge przeznaczyc zarobione przez siebie pieniadze na kosmetyki do wlosow (no i torebki, moja druga slabosc).

Co do mojej przygody, to rzeczywiscie dala mi do myslenia. Ja zawsze marzylam o wlosach w stylu Gisele Bündchen, wiec w chwili dola po wizycie u fryzjera, uznalam, ze sprobuje. Na poczatku bylam nawet zadowolona (moj chlopak mniej, gdyz bal sie dotknac moich wlosow, zeby nie zniszczyc). Niestety moje 180 cm wzrostu +pociagla twarz + wlosy do pasa nie tworza dobrego polaczenia (jak opisal to moj kumpel wygladalam jak cytuje"super bitch", czyli malo kobieco)

Moj obcny cel to mega wypielegnowane, blyszczace, geste wlosy tuz za ramiona. Wiecej nie chce. Krotkie, dobrze obciete, zadbane wlosy uwielbiam (i uwazam, ze sa mega seksowne)
Stary 2010-06-17, 15:15   #2766
mysia m
Zakorzenienie

jesteś bardzo przekonywująca dzieki
Stary 2010-06-17, 15:34   #2767
cannelle
Rozeznanie

Serdecznie dziekuje, sila perswazji jest niezmiernie wazna w moim zawodzie (ale moje rady tu sa absolutnie szczere).Przepraszam z gory za literowki, ale opalamy sie z TZ'em na balkonie (oczywiscie bezpiecznie z SPF 30) i nie bardzo widze, co pisze (jakby ktos nie zauwazyl jestem rowniez uzalezniona od internetu
Stary 2010-06-17, 19:51   #2768
Bloond_Boond
Przyczajenie

Witam serdecznie
Mam bardzo zniszczone włosy od farbowania, ostatnio przeszły straszne męczarnie, jednego dnia zrobiłam ciemne pasemka, a następnego juz poleciałam zrobić BLOND . Wiadomo, przez to włoski mam strasznie suche, nawet nie zniszczone, bo ostatnio radykalnie je sciełam.
Po przejrzeniu Waszego wątku ( ak pi razy oko, ale zawsze coś), siedzę właśnie z jajeczną maską na głowie, zobaczymy jaki bedzie efekt.
Jutro zamierzam iść do fryzjera znów podciąć końcóweczki.
2 lata temu miałam piękne, grube włosy mimo robionych pasemeczek, nie wiem, czy to dlatego, że co miesiąc , nawet nie podcinałam końcóweczki.
Jak znajdę fotke, to wam pokaże, jak piękne , grube włoski miałam.
Bloond_Boond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 08:47   #2769
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cannelle Pokaż wiadomość
Serdecznie dziekuje, sila perswazji jest niezmiernie wazna w moim zawodzie (ale moje rady tu sa absolutnie szczere).Przepraszam z gory za literowki, ale opalamy sie z TZ'em na balkonie (oczywiscie bezpiecznie z SPF 30) i nie bardzo widze, co pisze (jakby ktos nie zauwazyl jestem rowniez uzalezniona od internetu
gdzies mi się o oczy obiło, że jesteś wojowniczką, że tak to nazwę.

osobiście nie znosze sie opalac, a na naszym balkonie.. opaliłabym się w prążki, bo mamy kraty pomyslec że kieyds prazyłam sie na solarce bez opamietania. Ale dorosłąm i zaakceptowałam jasną skórkę i blond włosy

Cytat:
Napisane przez Bloond_Boond Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Mam bardzo zniszczone włosy od farbowania, ostatnio przeszły straszne męczarnie, jednego dnia zrobiłam ciemne pasemka, a następnego juz poleciałam zrobić BLOND . Wiadomo, przez to włoski mam strasznie suche, nawet nie zniszczone, bo ostatnio radykalnie je sciełam.
Po przejrzeniu Waszego wątku ( ak pi razy oko, ale zawsze coś), siedzę właśnie z jajeczną maską na głowie, zobaczymy jaki bedzie efekt.
Jutro zamierzam iść do fryzjera znów podciąć końcóweczki.
2 lata temu miałam piękne, grube włosy mimo robionych pasemeczek, nie wiem, czy to dlatego, że co miesiąc , nawet nie podcinałam końcóweczki.
Jak znajdę fotke, to wam pokaże, jak piękne , grube włoski miałam.
nie można robic balejażu co miesiąc.. to bardzo niszczy włosy. Pewnie Ci sie powykruszały. Spróbuj wcierek i suplementów, żeby to co rośnie, odrastało zdrowe a na resztę maseczki. Daj znac, jak po jajeczku Jakos nigdy nie miałam odwagi robic takich naturalnych masek na włosy, za dużo babrania..
Stary 2010-06-18, 09:02   #2770
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
A jest szansa gdzieś poza internetem?

Ostatnio byłam u fryzjerki, która tak mocno mi jeździła po skalpie grzebieniem, że miałam łzy w oczach. I oczywiście jak ostatnia pier*oła nie miałam odwagi jej niczego powiedzieć
A szczotkę juz sobie upatrzyłam i za tydzień będzie moja
Widzę że jesteś z wroc.. Mamy taki sklep, co prawda nigdy jeszcze w nim nie byłam bo obiecuje sobie że pójdę dopiero jak coś mi się skończy.. wiem że to drogeria, a na drzwiach wiszą takie jakby "bannery" Kallos, Staipiz, Joico, może scandic też tam będzie? Sklep jest 2 "domy" czy tam 3 w stronę dworca od mdk-u na Kołątają. Myślę że warto tam zajrzeć, ale wiem że jak tam wejdę to wyjdę z workiem...
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:02   #2771
Bloond_Boond
Przyczajenie

Wiem, ale włoski poszłam przefarbować na blond nastęonego dnia tylko dlatego, że w brązie mi okropnie! Wyglądałam jak diabeł bez charakteryzacji, a za dwa dni miałam komunie. Poszłam więc następnego dnia na rozjasnianie. Ale miałam wtedy depresje.

A jajeczko? Masakra Nie dość, że nie mogłam domyć włosow, to mam straszne kołtuny iii FALE!
Nie mogłam włożyć wczoraj palcy między włoski, to nałożyłam mase odżywki do włosów i trzymałam ją do dziś. Zaraz idę umyć głowę i zobaczymy, co z tego będzie. Śmiałam się zawsze, że pojadę się na zero, mam nadzieję, że moje żarty nie były odebrane serio
Stary 2010-06-18, 09:06   #2772
Maryha_ah
Zakorzenienie

A dałaś całe jajko czy tylko żółtko? Jak ja daje się całe jajko powstaje taki koszmar na głowie, lepiej dawać samo żółtko, np z oliwą z oliwek (ale nie za dużo, bo ciężko domyć)
Stary 2010-06-18, 09:10   #2773
Bloond_Boond
Przyczajenie

Tylko żołtko + olejek rycynowy i cytryna
Stary 2010-06-18, 09:36   #2774
Maryha_ah
Zakorzenienie

Tak, ja też tak robiłam, ale włosy zawsze miałam sztywne jak siano, po prostu nie lubię się z jajkiem
Stary 2010-06-18, 09:51   #2775
Mini1991
Zakorzenienie

po jaju takie sa ;/ dlatego nie stosuje

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Maryha nie kus tym sklepem :P
co prawda nie jestem z wro , ale mam tam siostre a biedna ma jeszcze 5 egzaminów wiec daj jej odpocząc
Stary 2010-06-18, 10:06   #2776
mysia m
Zakorzenienie

o to żadnych jaj może te kury jedza teraz jakies chemikalia.. :/
Stary 2010-06-18, 10:45   #2777
anusia-87
Wtajemniczenie

a ja lubię jajuchna na włosy znaczy żółteczko ale moje włosy teraz wszystko lubią, byle okazać im trochę czułości, a nie tylko farba, farba, farba... jak robiłam wcześniej
i zauważyłam, że naturalne mi odrastają jakieś ciemniejsze niż kiedyś - prawie ich nie odróżniam od farbowanych - tylko się lekko odcieniem różnią
anusia-87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:11   #2778
mysia m
Zakorzenienie

Anusia, no ja tez mam ciemniejsze niż miałam, nim zaczełam farbowac. Fryzjerki się upierają, że to dlatego, że farba działa na cebulki i one produkują inny włos, ale wg mnie to bzdura. Po prostu tak długo nie oglądamy swoich naturalnych włosów, że nie wiemy nawet że zaczeły z czasem ciemniec, a w przypadku blondynek to zupełnie normalne. I tak by ściemniały.

Co do regeneracji, to kiedys nie stosowałam żadnych maseczek, ale miałąm naturalne włosy, tylko jeden patent. Nakłądałam na cała noc na skóre głowy i włosy krem Nivea. Trochę go schodziło, bo miałam włosy do pasa. Poleciła mi ten patent babcia. W sumie mogło faktycznie działac, bo ten krem ma witaminę A i E, a to dobre dla włosków.
Stary 2010-06-18, 13:39   #2779
cannelle
Rozeznanie

[QUOTE=mysia m;20070015] gdzies mi się o oczy obiło, że jesteś wojowniczką, że tak to nazwę.

nedznego prawniczyny nie nawzala bym wojownikiem

u mnie zoltko (ja stosuje 2 + 2 lyzki oliwy z oliwek) jakos nie dziala powalajaco (a babranie sie z nim skutecznie ostrasza mnie od regularnego uzywania, dla zdrowych wlosow jestem w stanie duzo zniesc, ale nic nie poradze, ze zoltko na glowie mnie obrzydza)
Stary 2010-06-18, 14:19   #2780
Bloond_Boond
Przyczajenie

Głowe już domyłam. Na początki zadowolona nie byłam, ale jak je troszkę podsuszyłam, no to cudne u nasady, miekkie, lśniące, miłe w dotyku. Muszę jeszcze popracować nad końcówkami. Terapie włosową będę powtarzac
Stary 2010-06-18, 18:08   #2781
karolina1466
Raczkowanie

Anusia i Mysia
dołączam się do Was, ponieważ moje włosy też baardzo ściemniały... stan moich włosów już się poprawił (dużo dało na pewno też obcięcie), a mnie już kusi do farbowania...
ale pomyslałam troszkę i doszłam do wniosku, że nie warto.. teraz będą wakacje: słońce, słona woda... więc farba byłaby bez sensu.

co do włosów i ich pielęgnacji... płukam je pokrzywą (nie będę robiła wcierek ze względu na to, że biorę suplement) i mam zamiar wypróbować mycie rossmannowskim yungiem choć przy moich przetłuszczających się włosach, metoda mycia odżywką pewnie się nie sprawdzi.

jak zawsze pozdrawiam
karolina1466 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:46   #2782
mysia m
Zakorzenienie

Karolina1466, włoski Ci ciemnieją od pokrzywy. Ona naturalnie przyciemnia włosy. Rozumiem, że stosujesz ją, żeby włoski mniej się przetłuszczały, ale to efekt uboczny przy płukankach z pokrzywki.

Masz rację z tą farbą.. ale jak patrzę na swój odrost, to mi się niedobrze robi. Idealnie byłoby przyciemniec resztę włosów do odrostu.. no ale mnie się takie ciemne juz nie podobają. Niby słonko zrobi swoje, ale dla mnie estetyka przemawia na niekorzysc. U kogos to mi nie przeszkadza, jak patrzę, ale u siebie.. No wiec za jakies 2 tygodnie zrobię odrosty.. no chyba że wytrzymam jeszcze troszke.. niby tylko 2 miesiące ech.

Dzis zrobiłam szmaponetkę joanny 02 perłowy blond i niby miała byc do włosów w kolorze jasny do średni blond, ale na moich zero efektu, wiec delikatne metody odpadają.
Stary 2010-06-18, 18:59   #2783
anusia-87
Wtajemniczenie

ja się cieszę, że mi ściemniały - odrostów nie widac i zgadzam się Mysia z Tobą, też uważam, że to naturalny proces ciemnienia pod wpływem czasu, a nie wpływ farb.
A moja mama mnie zawsze straszyła, że jak będę często farbować, to szybciej osiwieję ale i w to nie wierzę
fakt faktem farbą można niezłoego bigosu sobie narobić
jak mnie dzisiaj korciło chociaż spojrzeć w farby, och nie macie pojęcia ale byłam silna palenie rzuciłam, to i farbowanie
a i dzisiaj pierwszy raz umyłam włosy bez szamponu - Kallosem Latte wyglądają ładnie, ciekawe co będzie jutro
Stary 2010-06-18, 19:05   #2784
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina1466 Pokaż wiadomość
Anusia i Mysia
dołączam się do Was, ponieważ moje włosy też baardzo ściemniały... stan moich włosów już się poprawił (dużo dało na pewno też obcięcie), a mnie już kusi do farbowania...
ale pomyslałam troszkę i doszłam do wniosku, że nie warto.. teraz będą wakacje: słońce, słona woda... więc farba byłaby bez sensu.

co do włosów i ich pielęgnacji... płukam je pokrzywą (nie będę robiła wcierek ze względu na to, że biorę suplement) i mam zamiar wypróbować mycie rossmannowskim yungiem choć przy moich przetłuszczających się włosach, metoda mycia odżywką pewnie się nie sprawdzi.

jak zawsze pozdrawiam
A co ma jedno do drugiego??

A co do ciemnienia włosów - to moim zdaniem też swoje robi kontrast ,jak byłam blondi to mój odrost wydawał mi się taaaki ciemny, teraz jestem brunetką i wydaje się byś zaskakująco jasny poza tym aniusia możliwe że w związku z tym ze nie farbujesz farba się spłukuje i dlatego kontrast jest mniejszy
Stary 2010-06-18, 21:04   #2785
anusia-87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A co ma jedno do drugiego??

A co do ciemnienia włosów - to moim zdaniem też swoje robi kontrast ,jak byłam blondi to mój odrost wydawał mi się taaaki ciemny, teraz jestem brunetką i wydaje się byś zaskakująco jasny poza tym aniusia możliwe że w związku z tym ze nie farbujesz farba się spłukuje i dlatego kontrast jest mniejszy
właśnie raczej się nie wypłukuje, jest ciemna z rudawym połyskiem jak zwykle
i na dobrą sprawę to ja nawet nie mam pojęcia jakie mam włosy naturalne teraz może wcale nie są ciemniejsze
Stary 2010-06-19, 08:18   #2786
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Widzę że jesteś z wroc.. Mamy taki sklep, co prawda nigdy jeszcze w nim nie byłam bo obiecuje sobie że pójdę dopiero jak coś mi się skończy.. wiem że to drogeria, a na drzwiach wiszą takie jakby "bannery" Kallos, Staipiz, Joico, może scandic też tam będzie? Sklep jest 2 "domy" czy tam 3 w stronę dworca od mdk-u na Kołątają. Myślę że warto tam zajrzeć, ale wiem że jak tam wejdę to wyjdę z workiem...
A nie wiesz może jak się ta drogeria nazywa, albo jakis dokładniejszy adres? Bo ja się na bank zgubię
Cytat:
Napisane przez karolina1466 Pokaż wiadomość
Anusia i Mysia

jak zawsze pozdrawiam
Ja mam przetłuszczające się włosy i u mnie sprawdza się metoda OMO
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:22   #2787
caskada
Zakorzenienie

czesc dziewczyny zazwyczaj siedze na innych watkach ale temat wlosow mnie strasznie kreci
kiedys mialam czarne farbowane teraz od kilku lat metoda pasemek mam blond wlosy mi nie wypadly nie zniszczyly sie w jakis sposob widoczny badz odczuwalny dla mnie
mysle ze wszystko zalezy od wlasciwej pielegnacji od poczatku przygod z farbowaniami i innymi stylizacjami
dlatego od samego poczatku uzywam produktow z salonow fryzjerskich moi faworyci to l'oreal kerastase vichy z apteki oraz matrix...
czasem dziwia mnie docinki typu"masz rozjasniane wlosy prostujesz krecisz i jeszcze nie jestes lysa?" przeciez mozna miec nie farbowane i zniszczone
dlatego wydaje mi sie ze wszystko zalezy jak sie dba o wlosy ja na ich punkcie mam bzika i ciagle cos udoskonalam zeby wygladaly dobrze
prostownicy uzywam okazjonalnie i czasami podkrecam nia wlosy suszarki nie uzywam wogolenie lykam zadnych suplementow staram sie pic soki naturalne oraz przede wszystkim duuuzo wody
"domowe cuda" nie dzialaja na moje wlosy niestety staja sie szorstkie i matowe obciazone sianowatewiec jestem pelna podziwu tym co pomaga to
dlatego mysle ze bardzo wazne jest dbanie o wlosy i stosowanie odpowiednich kosmetykow od poczatku przygod z eksperymentami na glowie a nie wtedy kiedy jest juz za pozno
uffff
Stary 2010-06-23, 22:31   #2788
Nolley
Wtajemniczenie

To teraz napiszę co mi pomogło
Po pierwsze nie prostowanie - w końcu postanowiłam pielęgnować moje naturalne fale, zamiast prostować je usilnie
Po drugie - jeśli jeszcze możecie to nie zaczynajcie przygody z rozjaśnianiem. To okropne, włosy wyglądają po czymś takim jak siano, końcówki są białe i w ogóle włosy wygladają jakby się spaliły. Po przefarbowaniu na brąz od razu wyglądają lepiej...
Po trzecie - nakładajcie na włosy ile wlezie Jak nie macie co robić, a siedzicie w domu, to jakiś olej, oliwa z oliwek, olej rycynowy...
Po czwarte - maski do włosów potrafią zdziałać cuda. Wystarczy popatrzeć na opinie na wizażu

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 22:55   #2789
Montii
Zakorzenienie

dziewczyny możecie mi pomóc? widzę że wiele z was to już ekspertki z dziedziny włosów ja jednak wciąż jestem laikiem....

pytanie, jak płuczecie włoski pokrzywą? normalnie zaparzacie jak herbatkę i płukanie?? potem zmywacie wodą??

który wax jest najlepszy? moje włosy słabe , suche.... myślałam o tym zagraniczym z henną.

pozdrawiam:jupi :

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 22:59   #2790
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi pomóc? widzę że wiele z was to już ekspertki z dziedziny włosów ja jednak wciąż jestem laikiem....

pytanie, jak płuczecie włoski pokrzywą? normalnie zaparzacie jak herbatkę i płukanie?? potem zmywacie wodą??

który wax jest najlepszy? moje włosy słabe , suche.... myślałam o tym zagraniczym z henną.

pozdrawiam:jupi :
Napar z pokrzywy zaparzasz normalnie, potem studzisz i płuczesz jako ostatnie płukanie włosów, nie powinno się tego zmywać , z tym ze lepiej nie używaj jeśli masz rozjaśniane/jasne włosy bo może Ci się zrobić zielona poświata albo mogą się przyciemnić...
Co do Waxu - lepszy L'biotica teraz się nazywa Biovax
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości