|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Angelika16 - nie podoba mi się ten wózek.. wydaje się być mało stabilny
abz - śliczne ciuszki ja też mam sporo bodziaków i pajaców z George (z paczki od siostry), bardzo dobre gatunkowo ![]() Cytat:
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dzięki dziewczyny, już biorę magnez i się kładę.
Dziękuję gabisun
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie pół dnia i już dwie strony zapisałyście
![]() Klarissa, fajnie, że wizyta była przyjemna i miło Cię potraktowali. ![]() Angelika16, wózek z deczka ...kosmiczny Nie zaufałabym mu.Mpik82, cudny avatar mszu, fajnie, że już niebawem będzie miał kto pracować za Ciebie A koleżankę z jej "mądrościami" Niech adoptuje jakiegoś maluszka to będzie miała tak, jak chce - bez rodzenia i karmienia piersią MisQa, współczuję takiego buca za szefa Szczęśliwa, ludzie w pracy - porażka. Ale Ty pamiętaj, że masz się nie przejmować tym, co mówią czy myślą, tylko dbać o siebie i maleństwo abz, fajowe ciuszki. A żółte skarpeteczki takie jak ja mam od teściowej - lidlowe ![]() gabisun, ja nie kupuję za dużych ubranek. Przede wszystkim dlatego, że nie wiem jak szybko dzidek będzie rosnąć. |
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, ze wypakowywałam, tzn tylko po 1 z paczki żeby zobaczyć pod jaki rozm pasują
Ale spakowałam z powrotem, bo jakoś tak im ładnie w tych paczkach, wyjmę je chyba dopiero do prania Cytat:
No ale tak jak większość tutaj, uważamy, ze lepiej jak dziewczynka będzie miała niebieskie niż chłopczyk różowe. I tak też wybierał ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaakie zapracowane (ja np. jestem na urlopie )Cytat:
Cytat:
A co do kłucia - tam są poziomy wchodzenia igły, może miałaś za mały ustawiony? Mnie na początek będzie musiał kłuć mąż, sama nie dam rady, mam wewnętrzny opór (tak samo było jak robiłam test z krwi na helikobakter kiedyś). Ale ze mnie dobrze leci, więc raczej dam sobie radę W każdym razie jutro spróbuję po raz pierwszy. Cytat:
No mówię, przez chwilę się zastanawiałąm czy dobrze trafiłam i to na pewno jest mój ośrodek zdrowia
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czasami nawet po dluzszym masazu i przygotowaniu palcu, nakluciu na 3 nie chce leciec nic Przecietnie uzywam 2,5-3.Najczesciej przy nakluwaniu zamykam oczy, czasami zaczynaja mi sie pocic palce. Nienawidze igiel... Przychodnie i oddzialy sa pelne glukometrow. Wlasnie po to zeby rozdawac Ale kto wie, Ty wcale nie musisz miec problemow. Ja to jestem dziwny czlowiek, wiec zawsze w czyms musze miec problem ![]() Ech, martwie sie zebys nie miala takich problemow jak ja... No i jeszcze jedno. Accu-chek Active ma taki fajny patent, jak mierzysz to mozesz sie nakluc, kiedy zacznie migac to okienko zeby naniesc krople krwi mozesz wyjac pasek. Wtedy masz troche wiecej czasu na naniesienie krwi (pomocne kiedy krwi jest malo) i mozesz na spokojnie kilka mniejszych kropelek dac (a od razu mowie, ze lepiej czyta kiedy jest tej krwi duzo...). Przepraszam, ze tyle pisze Ale naprawde sie boje o Ciebie, to cale mierzenie cukru jest straszne. Wspolczuje cukrzykom...
Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-06-23 o 23:15 |
|
|
|
|
#2318 |
|
BAN stały
|
Tak w UK I jeśli w najbliższym czasie gdzieś wyjadą, to do Indii, skąd pochodzi mój szwagier. A On w domku nie był juz 4 lata, więc nie mam pojęcia kiedy nas odwiedzą no a ja- wiadomo- póki co sie nigdzie nie wybieram...---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Ja też, ale w brązie ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- dwa słowa jeszcze o cc, bom zapomniała ![]() Moja siostra miała normalne krwawienie połogowe, tyle, że mocne i długie- dwa tygodnie. dzięki czemu nabawiła się anemii Ale najgorsze było to, że Ona całe życie ma straszne migreny i po znieczuleniu była z Nią masakra- dobrze, że mamcia do Niej poleciała na m-c...A wymiotowała już w trakcie zabiegu, na szczęście szwagier mógł być przy Niej- trzymał nereczkę do wymiotów, chłodził czoło kompresem. A od razu po urodzeniu- Shanię miała na piersi. Tym się różni cc w UK od tej u nas ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- abz fajne ciuszki
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
abz - ale super ciuszki
jeju te małe rzeczy są cudowne po prostu ![]() heh...myślałam, że pośpie chociaż do 7 a już przed 6 się obudziłam i koniec... jeszcze kot mnie ugryzł na dzień dobry i okropnie leje a myślałam, że mam trochę wolnego to po sklepach pochodzę, poszukam czegoś dla małego... no i na dzień dobry dostałam kopniaczka od maleństwa... słodkie
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że jestem dziś pierwsza
![]() Nie śpię od godziny, bo trzeba było kanapeczki do pracy zrobić Chciałam się położyć po wyjściu Tż, ale Mała stwierdziła, że jest głodna i koniec spania, trzeba zjeść ... A jadłam po północy - pierwszy raz wstałam w nocy zjeść ![]() Śniły mi się ciuszki Mam jakąś obsesję Ciągle myślę o tym, co już mam, a co jeszcze trzeba dokupić.Dziś rano Tż dostał swoją koszulkę Miał dostać wczoraj, na Dzień Ojca, ale nie byłam w stanie się ruszyć, więc dałam mu dziś. Od razu ubrał ją do pracy Chociaż właściwie jeszcze nieaktualna, bo świeżo upieczony tatuś to on będzie we wrześniu ![]() Brzuch mi się już praktycznie nie napina, generalnie czuję się nieźle z porównaniu z wczorajszym dniem. Ale bolało strasznie, zwłaszcza jak mała się wierciła ... A jednak jestem druga ![]() Zaczynamy dziś 30 tydzień. Jejku jak to już niedługo ... Dziewczyny też macie takie problemy ze spaniem? Zanim zasnę zazwyczaj mija godzina albo i więcej, śpię 5-6 godzin i koniec ... A potem chodzę jak zombie ... Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-06-24 o 06:44 |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze, że już się lepiej czujesz
![]() ooo i super, że prezent się podobał dla TZ-ta ja wczoraj napisalam swojemu sms-ka, że dzidek kopniaczka na dobranoc dla tatusia przesyła spodobało mu sie
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś napisałam sobie na brzuchu kredką do oczu "kocham tatę" i narysowałam serducho i wysłałam mu MMS'a to się w pracy popłakał
![]() Też tak macie, że jak wyobrazicie sobie Waszego Tż z maleństwem to macie łzy w oczach? Ja tak nieraz sobie leżę i wyobrażam go z Małą to aż mi łzy lecą ...
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DZis w Lindlu maja byc te kocyki? Ile trzeba kupic rozkow (takie ala beciki) jeden starczy czy lepiej wiecej? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-24 o 07:39 |
|
|
|
|
#2324 | |||
|
Zakorzenienie
|
No ja też się nie mogę na nie napatrzeć, czy to wasze czy moje, wszystkie są świetne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A rożek to mi się wydaje, że jeden wystarczy.
|
|
#2325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i będzie dobrze![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mi się strasznie podoba Szukałam na all sukieneczki marynarskiej dla mojej Niuni. Moj mąz zeglaz z zamiłowania, kocha może i tak pomyslałam ze kiedys musze cos takeigo kupić. Avatarek znalazłam i sie zakochałam w tej dziewuszce w tej sukienusi.Maz tez zachwycony![]() Szczęśliwa, ludźmi w pracy się nie przejmuj ! Myśl egoistycznie o sobie i maleństwu
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Rożków lepiej mieć więcej, bo przecież jak się pobrudzi to musisz mieć coś na zmianę. A ma też dużo zastosowań, bo może potem służyć jako kołderka albo do wózka ![]() Ja za długo spać nie mogę, a potem jestem śpiąca cały dzień, oj niedługo to już sobie nie pośpimy Też dzisiaj mi się ciuszki śniły że robiłam sobie takie komplety od razu żeby było szybciej ubrać Ciekawe czy takie coś się sprawdza bo ja jak mam się ubrać to muszę trochę podumać przed szafą, a przy dziecku to trzeba szybko
|
|
|
|
#2329 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Dziewczyny
![]() Wygrzebałam ze swoich zasobów swoją starą listę wyprawkową. Pewnie większość z tego macie, jednak, na wszelki wypadek wygrzebałam z pamięci te, które nam się bardzo przydały, może ktoś o czymś zapomniał... Wiele rzeczy sprzedawanych na Allegro, jako ,,absolutny HIT - MUSISZ TO MIEĆ" są wyrzuceniem pieniędzy w błoto i sztucznym generowaniem potrzeb. Miłej lektury ![]() 1. Majtki poporodowe – Są dobre zarówno po cesarce, jak i SN, świetnie przyspieszają gojenie, bo są przewiewne, wykonane z siateczki (allegro), ja miałam HARTMANN 2. Frida – do wyciągania kataru z małego noska (allegro) 3. Sterimar- przy przeziębieniach, kiedy powietrze jest zimą suche w mieszkaniach, świetnie nawilża śluzówkę, w razie konieczności przepisuje to pediatra 4. Bepanthen – maść na odparzoną skórę dziecka i jeszcze lepsza na obolałe, popękane przez karmienie brodawki. W moim przypadku rewelacyjnie zagoiły się ranki. Nie trzeba zmywać do karmienia – nie jest szkodliwa dla dziecka i jest tania. 5. Smoczek na butelkę z odpowietrzaczem – odprowadza powietrze, dziecko go nie łyka, co może zmniejszyć kolkę. My mieliśmy wszystkie smoczki, również uspokajacze firmy NUK, bo są dobrze wyprofilowane 6. Sterylizator 7. termometr do pokoju, pozwala kontrolować temperaturę ok. 22 st. 8. jednak spirytus 70% zamiast gazików Leko. Patyczek zamoczony w spirytusie pozwala lepiej dotrzeć do rowków i zagłębień pępka, dzięki czemu nic się nie dzieje (nie gnije i dobrze się goi). Kupuje się spiryt w monopolowym i rozcieńcza z wodą w proporcjach 2:1 (S:W). Proponuję nie za dużo, bo w trakcie używania zmniejsza się moc ,,preparatu". Lepiej dorobić. Gaziki Leko matki przeklinają, bo są za mało nasączone alkoholem i nie można dobrze dotrzeć do zagłębień. Są wygodniejsze, ale dobro dziecka jest najważniejsze. Pępek przemywa się kilka razy dziennie. 9. Sudocrem do pupy, tylko w razie odparzeń, lepiej nie przesadzać z ,,mazidłami" na początku. 10. Krem ochronny do buzi Ziajka tani i dobry, od pierwszych dni życia. 11. Szczotka do mycia butelek i smoczków - po 3-4 miesiacach (dwie – mniejsza i większa) - Rossmann. Dobrze mieć na początku butelkę ze smoczkiem w razie problemów z karmieniem. 12. Dziecko przyzwyczaja się do zapachu mamy i z czasem nie chce, żeby nosił lub usypiał je tata – głośno protestuje, bo tata inaczej pachnie . Tata może wtedy przewiesić sobie bluzkę mamy, noszoną, pachnącą jej zapachem, nie wypraną, używaną… To powinno zmylić czujność małego ssaka :-D13. Lepiej nie używać perfum i innych ostrych zapachów, bo to może przeszkadzać maluszkowi. Ja myłam się Julkowym mydłem ![]() 14. Stojak na wanienkę – Fajna sprawa, masz łatwiejszy dostęp do dzieciaczka, nie musisz łamać sobie kręgosłupa nachylając się nisko. 15. Foczka do wanienki, czyli siedzisko, na którym dziecko leży w czasie kąpieli, plastikowy, nakładasz na niego pieluszkę, żeby było miękko – nie leżaczek z materiału, ani nie z gąbki czy pianki, bo z czasem staje się niehigieniczny. Chyba, że często wymieniasz. 16. Wanienka najlepiej 100 cm – dziecko dosyć szybko rośnie, po co za chwilę kupować drugą? 17. Zła jest praktyka częstego wpinania fotelika samochodowego w stelaż wózka i wielogodzinne np. spacerowanie czy zakupy w centrum handlowym. Fizjoterapeuci i ortopedzi przestrzegają przed tym. Dla rodziców to jest wygodne, ale dziecka kręgosłup cierpi w tej pozycji. Lepiej mu w wózku. To zdanie wielu ortopedów dziecięcych i fizjoterapeutów, z którymi rozmawialiśmy. 18. Poduszka - klin (allegro), utrzymuje dziecko pod wymaganym kątem 30 stopni- dziecko na początku ulewa i żeby się nie zakrztusiło mlekiem, dobrze je, mimo ,,odbicia" po jedzeniu, kłaść główkę nieco wyżej. Również, kiedy dzieciaczek ma katar, pozwala mu trochę lżej oddychać, katar wypływa. Używamy do dzisiaj. 19. Śliniak – kiedy dziecko zaczyna jeść słoiczki – u nas sprawdził się plastikowy, łatwo można utrzymać w czystości 20. Paklanki 21. Pokrowiec na przewijak, taki z gumką, bo luźna pielucha, leżąca na ceratowym przewijaku się często przesuwa. Jako że noworodek i niemowlak notorycznie sika także w czasie przewijania, warto mieć pod pupą dziecka jeszcze taką pieluchę podszytą ceratą (allegro) 22. Kocyk z akrylu, są różne rozmiary, bardzo ciepły. 23. Termometr do ciała, nie rtęciowy. 24. Wkładki laktacyjne 25. Ręcznik kąpielowy z kapturem. Jak Julka była mniejsza, to wszystkie czynności po kąpieli włącznie z ubieraniem, wykonywaliśmy w łazience, bo tam było ciepło po kąpieli, nie przenosiliśmy jej do pokoju w samym ręczniku. 26. Kocyk polarowy z kapturem – świetny do ciasnego otulania maluszka, wtedy czuje się bezpiecznie, w szkołach rodzenia radzą, by dzieciaczka dosyć ciasno otulać ciepłym kocykiem, wówczas czuje się jak w brzuchu mamy- ciasno i ciepło. Ja go miałam już w szpitalu. 27. Kołderka i poducha dziecięca zbędna nawet do 2 roku życia. 28. Taką bawełnianą pieluszkę na ceracie dobrze jest też mieć pod prześcieradłem w łóżeczku i w wózku. W razie ,,awarii" materac nie zamoczy się. (allegro) 29. Poduszka rogal do karmienia 30. Do ciemieniuchy używałam zwykłej oliwki dla niemowląt, nakładałam na chwilę czapeczkę cienką bawełnianą i potem wyczesywałam łuski szczotką do włosów dla niemowląt. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1913_8847.htm
|
#2330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() a ze spaniem nie mam problemów. Raczej z zasypianiem. Ale potem mogę spać i ze 12h. Cytat:
Cytat:
najlepiej 2, żeby mieć jeden na zmianę. Cytat:
Na pewno skorzystam.No i na 99% NIE kupujemy narazie kołdry i poduszki. Z pościeli tylko 2-3 prześcieradła i ochraniacz na szczebelki. Albo i całą pościel, żeby w razie czego mieć w obleczkę na kocyk. Poza tym chyba kupimy baldachim lub moskitierę. Wolę, żeby kurz zbierał się na materiale niż opadał na dziecko.
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jejku, znów muszę nadrobić 3 strony ale to super że wątek żyje pełną parą Byłam już w Lidlu i powiem Wam, że te śpiworki to takie cieniutkie i sztuczne (śliski materiał) i niezbyt ładne, a kocyki mają taką niefajną sztuczną lamówkę, więc nie wzięłam. Kupiłam za to podusię do spania na boku + poszewkę. Razem 42 zł, więc dużo taniej, bo podusia z Mothercare z poszewką to koszt 140 zł + przesyłka, chociaż na pewno jest lepsza dla ciężarnej, ale mam nadzieję, że ta lidlowska spełni swoje zadanie. Kupiłam też prześcieradło takie na duże łóżko w fajnym kolorku takim niebieskim ![]() Dziś w nocy budziłam się co 1,5 godziny na siusiu, mam często uczucie parcia na pęcherz, a zachodzę do wc i malutko siuśnę Też tak macie, a co będzie w 8-9 m-cu ![]() Poza tym w nocy twardniał mi brzuch, dopiero jak się położyłam na prawym boku (ciężarne powinny spać na lewym, tak?) to trochę zmiękł. Może mi sie tak macica rozciąga, bo czuję lekkie ciągnięcie, a wcześniej tak nie miałam. Czy możliwe, że już macica przygotowuje się przed porodem, że tak się stawia? Czy to za wcześnie (25 t.c.) U mnie leje, leje, leje. Aż nas lekko zalało z wentylacji, bo wiatr otworzył okienko dachowe na strychu i pociekło na podłogę, a ja tędy przechodziłam i nie zauważyłam kałuży. Na szczęście się nie wyłożyłam, bo mogłoby być barzdo nieciekawie...
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tez w dzien jst ok a w nocy buszuje jak nie wiem hahahah co do szefa... no szkoda slow... niestety maz jest u niego zatrudniony wiec nie dobrze... przytulam... Cytat:
damy sobie wszytkie rade ![]() ![]() no ale wiesz.. im dluzej czekasz tym blizej rozpakowania
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem możliwe, że Twoja macica już się stawia. Moja zaczęła jeszcze wczesniej...
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę i pracuję, a raczej staram się pracować, bo nad głową słyszę walenie młotkiem. Do tego niewyspanie i po prostu jestem jak tykająca bomba zegarowa... Chyba to moje zwolnienie mnie rozleniwiło, bo prawdę mówiąc nie za bardzo mi się chce
Nie chcę ale muszę ech...Postanowiłam kupić kilka rzeczy i podniosło się larum w domu - rany nie wiedziałam, że wszyscy są tak przesądni... A przecież jak będę w 9 miesiącu to nie będzie mi się chciało szukać/latać itd... Dziwne. Wasi bliscy też są tacy? Mogę kupić kilka ciuszków, ale większe rzeczy to na razie jeszcze nie. Jak nie teraz to kiedy? Miłego dnia
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszulka wydaje mi sie, ze niebardzo nadaje się do karmienia. Ja kupię takie na guziczki lub z rozchylanym dekoltem (takie jak są np. bluzeczki z działu ciązowego w H&M) Astronianka - mój Tż, też wszystko by kupił tydzień przed t.p. albo i później. Ja nie kupowałam do ok.20 t.c. a teraz mam już pełne 2 spore i głębokie szuflady
|
|
#2336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do tż i dzidziusia mam to samo że jak pomyśle,że pojdzie z nim na spacer bedzie go kąpał,przewijał bawił się to naprawde łza się w oku kreci, chodz ma juz jedno dziecko z pierwszego małzenstwa to czasem glupio do niego gadam CZY BEDZIE KOCHAŁ NASZE DZIECKO JAK SWOJE PIERWSZE?? takie mu zadaje pytania czasem mi głupio ale taka jestem chce by moje dziecko było kochane przez Niego |
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka232 - dzięki za info
|
|
|
#2338 |
|
Rozeznanie
|
abz świetne ubranka
|
|
|
|
#2339 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A synek prześliczny Cytat:
Ciuszki rewelka i prawie za darmochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko powtarzam,nie obrażaj sie na to,ja po prostu nie cierpię tych zwierząt...Dziewczyny piszecie o kosmetykach dla dzieci.Ja jestem zwolenniczką naturalności,a wiadomo im więcej kosmetyków tym więcej chemii dla dzidziusia.Poza tym lekarze zalecają by stosować możliwe jak najmniejszą ilośc różnych produktów,raczej coś z jednej firmy,żeby w razie uczuleniu nie mieć problemu ze wskazaniem winowajcy i wykluczeniem Co do pieluszek jedno/wielorazowych to ja ma początek zamierzam używać jednorazowych,a w dalszej perspektywie chciałąbym przejść na wielorazowe + załatwianie w kibelku,ale zobaczymy czy wystraczy mi na to czasu i cierpliwości ![]() Jadę zaraz do miasta poszukać jakichś dzieciaczkowych promocji
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abz - ile wspaniałych rzeczy my jeszcze nic nie mamy, będziemy kompletować wyprawkę gdzieś od sierpnia dopiero. Do tej pory jedynie pochodziliśmy po sklepach i zdecydowaliśmy się na łóżeczko (ale jeszcze go nie kupiliśmy, bo wszystkie zakupy planujemy robić sierpień - wrzesień) na kółkach firmy Gluck http://dzieciecakraina.pl/product/show/4789/null.html (swoją drogą cena w DZIECKU była niższa niż podana na stronie![]() kasieńka1701- ja też nie cierpię kotów za to kochammm psy - od 7 lat mamy hovka mało osób zna nazwę hovawart w załączeniu kilka fotek urwisa mimo, że już mu 7 rok strzelił to nadal zachowuje się jak szczeniak nie wiem skąd on ma tyle siły na bieganie i skakanie, z mężem to może biegać i biegać, uwielbia jak on albo ja rzucamy mu hantelek do zabawy a on wtedy biega z nim kilka rund na pełnym gazie
Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-06-24 o 10:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

ja też mam sporo bodziaków i pajaców z George (z paczki od siostry), bardzo dobre gatunkowo 
więc jak stresu będzie za dużo to zasłonię się brzuszkiem, pokażę paluszek i tyle... 

Niech adoptuje jakiegoś maluszka to będzie miała tak, jak chce - bez rodzenia i karmienia piersią 

Chciałam się położyć po wyjściu Tż, ale Mała stwierdziła, że jest głodna i koniec spania, trzeba zjeść ... A jadłam po północy - pierwszy raz wstałam w nocy zjeść 
bo ja jak mam się ubrać to muszę trochę podumać przed szafą, a przy dziecku to trzeba szybko 

Tylko powtarzam,nie obrażaj sie na to,ja po prostu nie cierpię tych zwierząt...
my jeszcze nic nie mamy, będziemy kompletować wyprawkę gdzieś od sierpnia dopiero. Do tej pory jedynie pochodziliśmy po sklepach i zdecydowaliśmy się na łóżeczko (ale jeszcze go nie kupiliśmy, bo wszystkie zakupy planujemy robić sierpień - wrzesień) na kółkach firmy Gluck