|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ycnan tu masz fragment artykułu:
Dobra pozycja dziecka Większość maluchów układa się w brzuchu swojej mamy we właściwe położeniu (podłużnym główkowym) między 32. a 36. tygodniem życia płodowego. Jeśli jednak twojemu maleństwu nie spieszy się z tym, postaraj się nie martwić na zapas. Niektóre dzieci długo trzymają w niepewności swoich rodziców i lekarzy – czekają z obrotem aż do kilku, kilkunastu dni przed porodem. |
|
|
|
#2222 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja się ciągle waham... tzn. nie wiem kiedy i czy w ogóle kupować laktator.
Cytat:
Świr jakiś jestem. ![]() A jeszcze jak dokończymy robić kącik dla malutkiej to już w ogóle będzie bosko. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cały rok czekałam aż się na działce zacznie sezon grillowy z rodzinką - a tu najpierw nie było pogody, potem byłam chora, a teraz okazuje się, że kiełbaski to ja sobie będę mogła co najwyżej pooglądać Cytat:
Mama mi powiedziała, że to i tak za dużo. Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama mi powiedziała kiedyś (a ma nas 3), że miłości do dziecka też trzeba się nauczyć, że wcale ona nie jest "automatyczna", że czasem ani ciąża, ani poród nie wystarczą, że może być tak nawet, że potrzeba kobiecie kilku miesięcy, ale jak już swoje dziecko pokocha to tak mocno, że mocniej się już nie da ![]() Cytat:
Cytat:
) na biało - jakoś lubię ten kolor sypialniany. Ale jeśli masz ciemne mebelki to dobierze jakiś jasny kolor ścian (pudrowy róż jeśli lubisz, albo np. taka jasna, przygaszona zieleń) a jeśli mebelki są jasne (albo np. białe) to przemyśl, żeby zrobić np. 3 ściany jasne i jedną ciemniejszą - też to może fajnie wyglądać ![]() Cytat:
Nie wiem czy tak jest u wszystkich kobiet bo znam tylko 2 po cesarce. Moja teściowa mi mówiła, że ona nie krwawiła prawie wcale po cesarce, ale inne kobiety krwawią. Moja bratowa, która miała cesarkę normalnie przechodziła okres połogu 6 tygodni i krwawiła ale nieznacznie. Natomiast dosyć długo goiła się jej rana i na pierwszy seks odważyła się po 12 tygodniach i bolał ją brzuch.
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ,ale też z innych powodów (wreszcie) ![]() ------------------------------------------------------------------------- Od mojego pierwszego porodu minęły 3 lata i od tego czasu tyle się wydarzyło, że niewiele z niego pamiętam ![]() Jeszcze co do ułożenia dziecka w miednicy, to wiem, że są jakieś specjalne ćwiczenia, które wykonuje się w domu, które mają pomóc dziecku ustawić się właściwie do wyjścia Trzeba popytać gina albo w szkole rodzenia.
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2010-06-23 o 12:14 |
|
|
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
gdy ja byłam ostatnio u gina powiedział mi że głowka jest na dole ja nie wiem która pozycja jest najlepsza????? jak jestem u gina to połowe zapominam
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja mam prawie wszystkie ciuszki w rozm.62 (kilka na 56, a niektóre 62 są malutkie) i teraz kupuję na 68 (śpioszki, kaftaniki, pajacyki, kombinezonik), bo ten rozmiar jest dobry na dzieci w wieku 4-6 m-cy, a czasem dłużej i na pewno będą potrzebne akurat w styczniu-lutym, a ze to środek zimy to kupuję wszystko z dł.rękawkiem. Nie kupuję rzeczy barzdiej wyjściowych, bo na pewno takie dostaniemy. Poza tym teraz nie ma już wielkiego problemu, bo można wszystko zamówić przez i-net i mieć za 2 dni Jakbym wysłała po coś mojego Tż-ta to na pewno by kupił, ale możliwe, że identyczny ciuszek jaki juz mamy, bo dla niego to "czarna magia" ![]() Jestem juz po badaniach, wyniki jutro po 15. Bardzo boję się jak wyjdzie glukoza. A tak poza tym to wypicie szklanki 300ml słodkiej wody to nic a nic strasznego, a nie miałam ani cytryny, ani woda nie była schłodzona...
|
|
#2226 | |
|
Rozeznanie
|
Może i dziwaczne pytanie ale ma któraś z Was JEDEN POKÓJ w którym będziecie w trójke??? bo ja mam jeden pokoj i jestem tym przerazona...
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale avatarek też pamiętałam
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
Pomi prosiła bym cię żebyś na liście zmieniła date urodzenia mojego SYNKA na 29-10-2010 , przepraszam za pomyłkę ale w książeczce tak mam
a na kalkulatorach w necie wychodzi mi 31-10-2010
|
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabisun,miło mi się czyta Twoje posty, zwłaszcza te skierowane do mnie
Teraz kiedy biorę leki na te cholerne skurcze i czuję się już lepiej, postaram się bardziej udzielać ![]() Właśnie, Dziewczyny. Warto się zaopatrzyć w dobry podręcznik na pierwsze chwile i miesiące po porodzie. Nie będzie czasu, żeby siedzieć na forum i pytać, a przecież nie dzwoni się z każdą sprawą do pediatry. Mogę polecić książkę Pierwszy rok życia dziecka H. Murkoff. Są tam poza opieką i pielęgnacją wszystkie etapy rozwoju małego ssaka Ja już przerabiam kolejną część dla 2 i 3 latków, a także zerkam do części pierwszej W oczekiwaniu na dziecko (dla ciężarnych). Wszystko z tej serii, tej autorki.
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
ZNALAZŁAM COŚ MOŻE WAM SIĘ PRZYDA
Gdy nie minął jeszcze 34 tydzień, a USG stwierdza że Twoje maleństwo jeszcze nie obróciło się główką w dół, możesz mu pomóc następującymi ćwiczeniami: Przed wykonywaniem ćwiczeń spaceruj przez godzinę na świeżym powietrzu, obudź dziecko do większej aktywności. Wykonaj 10 powolnych głębokich skłonów, po których oprzyj się o coś w taki sposób, aby twój tułów był pod kątem prostym do nóg. Postój tak przez 2-3 minuty, a potem ponownie wykonaj 10 powolnych skłonów. Ponownie oprzyj się i odczekaj tak 2-3 minuty. Można również układać się na łóżku z poduszkami podłożonymi pod biodra - regularne kilkuminutowe leżenie w tej pozycji powinno zwiększyć aktywność dziecka. Inne ćwiczenia, stworzone przez prof. Fijałkowskiego to: Ćwiczenie 1 Kręgosłup leży płasko. Jedna noga przylega do podłoża, a drugą unosimy pionowo w górę do oporu (bez odrywania pierwszej nogi od podłoża) i odwrotnie. Oddychamy równo, spokojnie. Ćwiczenie 2 Leżymy płasko na plecach, nogi ugięte w kolanach oparte o podłoże. Opuszczamy kolana boki: kolejno, noga prawa w prawą stronę, powrót - noga lewa w lewą stronę. Jednocześnie opuszczać obie nogi na boki, tj. lewa noga na lewą stronę, a prawą na prawą stronę. Opuszczamy obie nogi złączone razem - raz w lewą, raz w prawą stronę. Ćwiczenie 3 Sprawdzamy ułożenie dziecka - po której stronie naszego brzucha jest jego kręgosłup. Energicznie uginamy w kolanie tę nogę, która jest po stronie kręgosłupa dziecka. Ćwiczenie 4 Sprawdzamy ułożenie dziecka w macicy. Delikatnie masujemy ręką kręgosłup dziecka w macicy ruchem od główki dziecka w dół, tj. od góry naszego brzucha w dół, ku spojeniu łonowemu. Kręgosłup dziecka jest wygięty w kształcie litery “C” i głaszcząc go zachowujemy jego kształt. Myślami staramy się skłonić dziecko do obrotu, zmiany pozycji (namawiamy je do tego). Ten masaż i wszystkie poprzednie ćwiczenia wykonujemy uprzednio rozluźniając się i gdy macica nie jest twarda, napięta, gdy nie ma skurczu! Ćwiczenia wykonuj kilka razy dziennie (np. co 3-4 godziny) przez tydzień. Ćwiczenia te mają na celu stymulację do odwrócenia. Mogą one pomóc w przypadku, gdy nie dotyczą Cię sytuacje opisane na końcu artykułu. |
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam termin na 09.10 i planuję kupić taki ciepły kombinezon w rozm.68, a ocieplany pajacyk (na październik i ciepły listopad ) w rozm.62Ineczka - też mam 2 pierwsze ksiązki z tej serii, teraz czytam "Pierwszy rok życia dziecka". Fajna książka, opisuje dużo sutuacji, ale niektóre bardzo rzadkie i ekstremalne i niepotrzebnie "przestrasza" przyszłe mamusie
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-23 o 12:38 |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego się najbardziej obawiasz? Braku miejsca czy po prostu braku intymności?
|
|
#2233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo tego było, nie nadążałam z wymiana podpasek. Ale to trwało kilka dni, a jak minęły 2 tygodnie, to było suchuteńko ![]() Tak samo było u mnie po porodzie naturalnym. Cytat:
![]() 2 pytanie: Ja mam termin porodu tak jak ty, na 30.10 i kupuję śpiworek na 68 cm. Ten rozmiar jest przewidziany na dziecko od 3 do 6 m-cy, a więc akurat. Bo gdy się urodzi, to śpiworek raczej nie będzie jeszcze potrzebny, bo aż tak zimno nie jest. Ale od biedy można już do śpiworka wkładać, mimo że nóżki i rączki będą do tego rozmiaru za krótkie No i na pewno wystarczy ten rozmiar aż do wiosny, bo nasze dzieci skończą 6 m-cy, na koniec kwietnia, a wtedy będzie już dośc ciepło |
||
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do picia z kubka- moje dzieci zupełnie bezsmoczowoe i bezbutelkowe a najstarszy pił z kubka - zwykłego albo łyżeczką, albo tzw.kubkiem treningowym-mam go do tej pory, bo cąła tójka go używała i dla małej będzie ![]() Kajtek był dopajany od początku, ze zwykłego kubka, lub przez zwykłą rurkę... mimo karmienia piersią. Fakt, zę męczyłam się na poczatku, ale za to satysfakcja,z ę dzieciaki zupełnie bezbutelkowo-smoczkowe poniżej mój synek najmłodszy, na zdjeciu miał niecałe 3 m ![]() http://lh4.ggpht.com/_vAY51Yn3wro/TC...Photo_0736.jpg |
|
|
|
|
#2237 |
|
Rozeznanie
|
Weronisia aż mi lżej dziękuje
co do ubranek ile kupić na rozmiar 56 nie chce kupić za dużo lub za mało to moje pierwsze dziecko i o każdą rzecz muszę pytać ;/ do tego zima będzie więc z krótkim chyba raczej więcej z długim rękawkiem , do tego mamy piec więc codziennie trzeba bedzie palić w piecu i nie jest MEGA GORĄCO . |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czytam o kolkach
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
martucha
dzięki za opis. zaciekawił mnie ten spray do pępka. wiesz może na jakiej bazie on jest robiony? ile kosztuje? i czy w ogóle jest dostępny? z tym jedzeniem w czasie karmienia wszystko się zgadza, ale sałaty też nie wolno. oprócz tego co napisałaś nie wolno wzdymających warzyw : grochu, fasoli, bobu i kapusty (i ogórków-chyba?) . po ok miesiącu karmienia, gdy z dzieckiem i karmieniem jest ok można STOPNIOWO wprowadzać "nowe" produkty do jadłospisu mamy. pamiętając o obserwacji maluszka
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-06-23 o 13:25 |
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale co tam!Elizabeth- zdjecie wymiata! slodziachny synus! Ambitne plany co? Grunt to rownac w gore, nie w dol
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Majka232 Kolki, to też temat rzeka
Moje dziecię miało z 3 miesiące i tak naprawdę to nie wiadomo od czego one się biorą, a raczej powodów takiego płaczu może być bez liku. Pomagała troszeczkę herbatka z kopru.
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2010-06-23 o 13:30 |
|
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
Zuziczko - ja mam jeden na rzepa, reszta wiązana
co do planów - da sie moi po skończeniubroczku (najpóźniej najstarszy, bo w 14 miesiacu) bgyli odpieluszkowani i da się , teraz zamierzam tak samo robić,wiadomo, ze kazde dziecko jest inne, ale próbowac warto ja sadzałam na nocnik odkąd dziecko samodzielnie siedziałotak samo robiła moja mama ![]() Klarisso - gdzie oidziesz do tej poradni? też nzam cukrzycę z autopsji :/ da sie z tym życ normalnie, ale trzeba pilnowac, po cyzm, cukier Ci rośnie, jak to opanujesz, wyeliminujesz jadłospisu te produkty, to będziesz miała z góki Edytowane przez czarnaelizabeth Czas edycji: 2010-06-23 o 13:40 |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja dostałam od kumpeli nr do położnej no i zadzwoniłam i się umówiłam wole dać pare zł ale mieć opiekę później
z nia jakieś 2,3 spotkania w domu-nie wiem ile zawoła,ale więcej niż 50zł nie,pozniej jak będzie przy porodzie można dać od 200-300zł kumpela mowiła,a to wole odłożyć i dać,babka podobno super miła i nawet jakby zmiany czasem nie miła to na pewno koleżance przekaże,a rozmawiają c przez tel to babka bardzo miła i w poniedziałek jadę na spotkanie ![]() kumpela radziła mi zapłącić już tą kase,bo mówi,ze obok jakaś rodziła to położne tylko wyzywały,ze ma sie nie drzeć,że przyjdzie kolej to będzie rodzić,a ona miła opieke,przychodziła czesto rozmowaiala,wypytywała jak sie czuje-to juz wole kase dac,aby traktowały mnie jak cżłwoieka a nie jako jakieś zło Cytat:
o miejsce mi nie chodzi teraz mam nawalone tu,ale to co nie potrzebne wyniosę i wiecej miejsca będzie,a to dość duży pokoik o miejsce sie nie martwię,jak będziemy sami z tż też będzie ok,ale najgorsze dla mnie będzie jak zaczną się odwiedziny tego sobie nie wyobrażam,mam swój stoliczek kanapa do siedzenia łóżko spalne,ale kanape i stolik chce wynieść,aby wiecej miejsca było,czyli jak odwiedziny będą to nawet nie będzie gdzie usiąść i nie wyobrażam sobie gosci stojący z moim pokoju,bym wolała,aby nikt mnie nie odwiedzał,bo kuchnie też mam mała tylko do robienia czegoś,a do wypicia herbaty czy zjedzenia nie ma tam miesjc na stolik czy krzesła... i własnie to mi będzie przeszkadzać bo będę z dzieciem,a tu nad głową będą stać z checią bym sie zamkneła i nikogo nie wpuściła
|
|
#2244 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję kochane
Cytat:
Cytat:
malwina1204, ja mam w sumie 3 pokoje w mieszkaniu, ale dwa nie są ogrzewane, więc też będziey w trójkę w jednym mieszkać. Jak mały podrośnie, to będziemy myśleć.co zrobić. Zresztą, na początku, chyba większość z nas będzie miała maleństwo przy sobie, a nie w pokoju obok Cytat:
Też tak chcę ![]() czarnaelizabeth, przystojniak z niego ![]() Odzyskałam w końcu kabelek do aparatu, więc załączam zdjęcia tego, co "już" mam dla mojego Boryska ![]() 1. dwa bodziaczki z promocyjnego tygodnia w tesco (F&F) 2. trójpak bodziaków też z tesco (cheerokee , czy jakoś tak )3. prezent od szwagierki 4. chrapiący misiek, którego mam od kilku lat - wyjmę plastik z bateriami, wypiorę i będzie w sam raz dla synka ![]() 5. skarpecioszki od teściowej, staaare skarpetki kupione w tescaczu (te z kaczuszkami) i reszta od szawgierki 6. rampersy z ostatniej promocji w tesco (2 za 11zł) 7. kocyk polarowy od teściowej - wieeelki, bo 130x180cm, będzie na zimę do wózka ![]() 8. bluzki i jeansy od szwagierki 9. bodziaki od szwagierki 10. hehe, rampers, od szwagierki, kiedy jeszcze nie znaliśmy płci nie trafiła Jak widać, większość dostałam, ale do tej pory nie kupowałam nic, a ciuszki i tak będę miała po siostrzeńcu męża - dwa worki ubranek czekają muszę przejrzeć, wybrać i dopiero kupię to, czego będzie brakowało.PS: właśnie się dowiedziałam, ze dostaliśmy debet, więc zaczynamy prawdziwe zakupy
|
|||
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() malwina, ja mam terazm wlasnie mieszkanie ( dziecko nas pchnelo do kupna) ale do roczku mieszkalismy w kawalerce... wiec jeden pokoj maly aneks kuchenny i lazienka nie bylo zle lozeczko stalo przy lozku naszym w rogu, a wiecej miejsca dziecku nie potrzeba ![]() pozniej warto rozejrzec sie za cyms chodz dwupokojowym bo teraz nie wyobrazam sobie zebym miala dzielic pokoj z dwulatka i starszym dzieckiem do mnie przyszly moje spodnie dresowe i lniane dzis pieke dla tz ciasto: biszkopt z truskawkami i kremem. robie to pierwszy raz wiec ciekawa jestem co mi wyjdzie poki co widze ze nie jest zle ( odpukac) p.s do tego karmienia jeszcze mi sie przypomnialo ze jak ktos obawia sie podac butelke ze smoczkiem to sa butelki z lyzeczka na pewno juz widzialyscie w sklepach to chyba lepsze
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-06-23 o 14:02 |
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dwa pokoje, ale jeden jest tak malutki, że łóżeczko zajmie praktycznie 1/4 miejsca
Ja mam zamiar być twarda i mieć małą w drugim pokoju. Już wstawiłam tam łóżko jednoosobowe, na którym spałam jak mieszkałam u rodziców. Chcę tak zrobić głównie dlatego, że Tż pracuje zazwyczaj na dyżurach 24godzinnych, a zdarzają się i po 72godziny nie raz ... I ma bardzo odpowiedzialną pracę, więc nie może chodzić niewyspany. Będę wtedy spać z małą w małym pokoju, a Tż niech się spokojnie do pracy wyśpi w drugim pokoju. A na co dzień będę spać z nim Do drugiego pokoju mam jakieś 5 metrów, więc mam nadzieję, że dam radę wstawać A jeśli bardzo ciężko mi będzie to ostatecznie wstawimy łóżeczko do nas. Ale spróbujemy tego uniknąć.
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa ja mam takie pytanko do was co wybieracie pampersy czy pieluszki wielorazowe?? bo szczerze mówiąc jestem raczej za pieluszkami wielorazowymi,własnie czytam o nich i przemawiają za mną ale wiadomo różnie bywa bo w szpitalu i pierwsze dni to pampersy,bo nie wiadomo jak cżłowiek będzie się czuł,ale jednak bym wolała wielorazówek używać,wiadomo na początek trzeba wyłożyć,bo pozniej się zwraca jednak,ale no jeszcze czytam i się zastanawiam,a wy co myślicie??
|
|
#2248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze glukoza w normie Cytat:
Cytat:
Szkoda, ze musisz mieć dietę cukrzycową, ale dobrze, ze to tylko cukrzyca a nie coś co naprawdę mogłoby zaszkodzić dziecko. Cytat:
Ja mam kombinezon 68 (a termin na 01.10), dlatego że taki dostałam od przyjaciółki, moze dokupie jeszcze jakiś śpiworek do wózka, bo jeden już mam, ale on mi bardziej do łóżeczka pasuje
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
jejku dziewczyny ja czytam czytam i nie dosc tego ze uświadamiam sobie jak bardzo zielona jestem, to jeszcze nie zapamiętuje tego wszystkiego.
Mam pytanko czym będziecie smarowały pupke dziecka po zmianie pieluszki????
Bużkę kremuje się po kazdej kąpieli???? czy rano też???? i jakim kremikiem??? no i wiadomo jak bedziemy rodzily to zaraz przyjdzie zima i co wtedy z buzka??? nadal stosujemy krem typu bambino czy np juz jakiś na mrozy???? acha i jak kapiemy maluszka to np stosuję emulsję Emolium, czy do włosów musze miec szampon i do ciałka mydełko, czy wystarczy ze jest ta emulsja i oprocz nawilzania działa ona takze myjąco??? WIEM WIEM.... chore pytania ale naprawde bladego pojecia nie mam
|
#2250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://lh6.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/Sy...0/DSC05693.JPG http://lh6.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/Sy...2/DSC05699.JPG http://lh3.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/Sy...0/DSC05707.JPG http://lh5.ggpht.com/_wM1qtf4np3U/Sy...0/DSC05705.JPG W szafach miejsca niewiele, bo służą nam nie tylko za szafy ubraniowe, ale również schowek na buty, pościel, dokumenty, torby podróżne, dekoracje świąteczne itd... A komoda stanie chyba w Poza tym mamy kuchnię (12 m2), łazienkę (ok.2 m2), korytarzyk/ganek (mniejszy niż łazienka) i przedpokój - taka wnęka miedzy kuchnią a pokojem, gdzie stoi biurko z komputerem. Całość ok 33 m2. Cytat:
Mamy działkę budowlaną i chcielibyśmy rozpocząć w ciągu 5 lat budowę... Oby się udało...l
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

trzymam, wszystko się unormuje. Dużo czytałam, bo mam też cukier na granicy- po 2 h 140 jak w pysk strzelił. teraz cukrzyca ciążowa nie jest już takim problemem- jak kiedyś. Co ważne- aby obniżyć indeks glikemiczny spożywanych produktów, tzn jeść te z niższym. Często - tak piszą dziewczyny na innych forach, które to przechodziły- po jakimś czasie stosowania takiej diety- samo przechodzi.
tak mi polecila lekarka i tak robie.
Cały rok czekałam aż się na działce zacznie sezon grillowy z rodzinką - a tu najpierw nie było pogody, potem byłam chora, a teraz okazuje się, że kiełbaski to ja sobie będę mogła co najwyżej pooglądać 
ale avatarek też pamiętałam 

Sporo tego było, nie nadążałam z wymiana podpasek. Ale to trwało kilka dni, a jak minęły 2 tygodnie, to było suchuteńko

Ja mam zamiar być twarda i mieć małą w drugim pokoju. Już wstawiłam tam łóżko jednoosobowe, na którym spałam jak mieszkałam u rodziców. Chcę tak zrobić głównie dlatego, że Tż pracuje zazwyczaj na dyżurach 24godzinnych, a zdarzają się i po 72godziny nie raz ... I ma bardzo odpowiedzialną pracę, więc nie może chodzić niewyspany. Będę wtedy spać z małą w małym pokoju, a Tż niech się spokojnie do pracy wyśpi w drugim pokoju. A na co dzień będę spać z nim
Pokazałam lekarce opis z usg 3d i się dowiedziałam, że możliwe, że czeka mnie cesarka