|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kurs tańca na rurze - gdzie ?
Nio lepiej na rurze nie oszczędzać. Mi się marzy x-pole ale kurcze jakoś internetowe sklepy mnie nie przekonują
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Ja jedyne jakie znalazłam w necie, teoretycznie profesjonalne to Electra Pole (nawet bym jej zawierzyła) i na allegro na jednej aukcji za nie całe 500zł ogłaszają się jacyś ludzie że też jest profesjonalna, ale nigdy nie wiadomo...a krzywde sobie zrobić nie trudno. We wtorek będę na zajęciach to zapytam moją instruktorkę gdzie, jakie i za ile.
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.x-pole.co.uk/
x-pole to są te na prawdę profesjonalne tyle że koszt jednej z przesyłką do polski to coś koło 900-1000zł. |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Na ebay znalazłam tą x-pole za GBP149 plus wysyłka 29. Więc jednak nie jest tak tragicznie jak piszesz
tylko nie wiem ile kasy wcina za przelew zagraniczny
|
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypuszczam że to co znalazłaś to wersja SPORT czyli statyczna.
http://cgi.ebay.pl/X-POLE-SPORT-45mm...ht_4530wt_1165 Ja jeśli bym kupowała to wersję Xpert gdzie można sobie wybrać czy ma być statyczna czy ruchoma http://cgi.ebay.pl/TITANIUM-GOLD-X-P...item1e5b6d830e to są przykładowe linki |
|
|
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie te z mojego linka wyżej są rozporowe a przy tym właśnie w gronie tancerek, instruktorek polecane jako te dobre i bezpieczne wiec chyba coś w tym jest.
http://www.youtube.com/watch?v=JpsFGUxLbmg Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2010-04-18 o 19:53 |
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Ah marzy mi się, marzy, ale nie prędko skompletuję tysiaczka na profesjonalną rurę:P Jak narazie powoli, bardzo powoli znikają mi sińce z ostatnich zajęć, a ja już nie mogę się doczekać zeby jutro iść na kolejne.
A Wy dziewczyny ile juz ćwiczycie? Ja dopiero zaczynam i szczerze mówiąc figury "nogi w górę, glowa w dół" napawają mnie przerażeniem
|
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Nie wydaje mi się żeby siniaki były tylko problemem początkujących. Moja instruktorka zdecydowanie początkująca nie jest, a siniaki tak czy siak ma. Ja też raczej od tego nie ucieknę bo już od mocniejszego dociśnięcia rury mi się robią niestety. No ale to pewnie też zależy od indywidualnych cech
|
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie znalazłam info ze w Poznaniu ma powstać szkoła tańca z zajęciami chyba juz od czerwca. Może któraś wie coś więcej na ten temat?
Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2010-05-04 o 17:43 |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle czasu minęło od pierwszego posta, a u nas, w Polsce ciągle kiepsko ze szkołami
![]() gdyby ktoś wiedział o jakiejś szkole w Katowicach, Tychach to porsze o info
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#223 |
|
BAN stały
|
Uporczywe spamowanie forum (ban)
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-05-20 o 08:59 |
|
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo cos juz o tej szkole? jak ktos ma jakies sprawdzone namiary na szkole pole dance w Krakowie, to dajcie znac, ale najlepiej zeby zajecia odbywaly sie gdzies w centrum dzieki
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Gdańsk - długie jest to forum, więc pytam od razu: w trójmieście jest?
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale wy jesteście puści ale jest rodzaj tańca na rurze jako dyscyplina taneczna nazwya się pole dance nikt z was pewno tak nie umie od razu wasze jedno skojarzenie z tym tańcem zniknie a dla innych kturym nie znikna te przekonania to po prostu zale mi was |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
Też mi się marzy taki kurs... Od sierpnia będę mieszkać w Gdańsku, ale tam chyba też nie ma takich kursów
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Próbowałam kiedyś nauczyć się na własną rękę. W klubie dla gejów. Niestety, każdy facet, który pochodził do rury, miał więcej gracji ode mnie. Zdecydowanie kurs by się przydał. Tylko rury nie miałabym gdzie wsadzić. Mieszkam w kawalerce, więc rura na środku pokoju to chyba niezbyt dobra ozdoba
|
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
http://www.poledanceschool.eu/
znalazłam taką szkołę w Poznaniu, ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś namiary na inną niech pisze
|
|
|
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze mi tez sie marzy taki kurs. Swietna sprawa. Mam zamiar zamontowac sobie rure w pokoju. Myslalam zeby poprostu kupic jakas rure chromowana badz tez nie. Do tego stopke i zamontowac. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Niestety to dopiero za jakis czas :/ Jak pojde na studia do Wroclawia to sie rozejrze tak na powaznie
|
|
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem ile możne kosztować taka zwykła chromowana rurka, ale takie montowane na stałe z konkretnym przeznaczeniem do tańca i regulacją "statyczna/nie statyczna" coś koło 350zł. W porównaniu z rozporową nie jest to dużo. Dodatkowo ta regulacja jest ważna bo późniejszych etapach nauki rurkę się "odbezpiecza" i kręci się ona do o koła własnej osi.
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że niektóre panie się śmieją... A śmiejcie się, jeszcze zobaczycie, jak popularne się to stanie, a w telewizji będą programy pt. "gwiazdy tańczą na rurze!". Wspomnicie moje słowa...
Z tym, że to od 18 lat to na serio? Kurczę, czyli ja odpadam. Eeeech, ale mimo wszystko - jest coś w Gdańsku? :P Czemu my z takimi kursami jesteśmy tak zacofani? A tak odchodząc trochę - co myślicie o tancerkach w klubach go-go, itp? Tak się zastanawiam... W końcu to też sztuka, nie?
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A możesz zdradzić gdzie takie tanie rury są i to jeszcze z możliwością ustawienia na statyczną lub nie? W tej cenie to są tylko prowizoryczne rurki peek a boo na których nie można robić żadnych akrobacji. U mnie z grupy dziewczyny kupują rury kuchenne meblowe i je montują na stałe po prostu Zresztą z tego co mi się obiło o uszy to te w sali gdzie mam zajecia są właśnie takie. Tylko ja mam pewien problem bo wynajmuję mieszkanie a na podłodze mam parkiet. Właśnie kombinuję jak tu ją zamontować żeby go nie uszkodzić... |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.poledanceschool.eu/index.php?t=1
jeśli to takie same jakie mają na sali to są bardzo przyjemne. |
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Hmm ciężko powiedzieć czy to te same chociaż mam wrażenie że nie bo te które są u nas to chyba są tylko statyczne.
A Ty tańczysz u nich tak? I polecasz ? No właśnie tylko czy to będzie bezpieczne jak ją wymierze na styk do mieszkania i na podłodze pod rurką położę kawałek jakiegoś drewna czy sklejki (żeby nie uszkodzić parkietu) i przykręcę tylko do sufitu? I czy oni wysyłają tylko na terenie Poznania czy do innych miast też?Sory za trucie
|
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja sobie tam chodzę na zajęcia, w domu mam x-pole i w sumie oprócz tego ze domowa jest grubsza to specjalnie różnicy nie widzę.
Nie radziłabym podkładać czegoś bo mimo wszystko to nie jest rozporowe i nie będzie stabilne. Niestety nie mam pojęcia jak wygląda zamówienie. |
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Ohh jak Ci zazdroszczę x-pole. A jakiej masz średnicy w domu? Ja ćwiczę chyba na 55mm i nie wiem czy mniejsza by mi tak podpasowała bo jednak wygodniej się trzymać nogami jak jest troszkę większa średnica.
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam 50mm, są też 45mm'owe jednak było napisane ze 50mm to te bardziej standardowe więc się zdecydowałam na taką, mimo małych rączek. Jest ok. Specjalnie nie mam problemu z przestawieniem się miedzy zajęciami a swoją a tam jest sporo cieńsza.
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam to w Krakowie: http://www.hellheaven.pl/ jednak strona mnie jakoś nie zachęca - zero inforamcji o instruktorach, zero inforamcji o miejscu zajęć... Może ktoś zrobi rozeznanie i da znać?
Dodatkowo strona wygląda jak strona klubu go-go a nie studio pole dance...
Edytowane przez Velvetrope Czas edycji: 2010-06-27 o 21:25 |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
witam was miłe panie ;D
ostatnio naszła mnie ochota na taniec na rurze. Słyszałam, że po jakimś tam czasie ciało tak się wyrabia, że jest cud miód i orzeszki ;D Co więcej, słyszałam, że to chyba najszybszy sposób na pozbycie się niechcianych kilku kilogramów. Prawda to? ![]() Tak szukam teraz i szukam i mnie tu przyprowadził wujek google, więc chcę się zapytać czy wiecie coś może na temat szkoły tańca na rurze w szczecinie? Bo o Stargard nie pytam :P Noo ii ile by taka lekcja kosztowała bo pewnie trochę by kosztowała. I podstawowe pytanko: czy to, że mam 17 lat by przeszkadzało? :P Jestem dość odważne i.. spontaniczna ;]czekam na wiadomości. ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

tylko nie wiem ile kasy wcina za przelew zagraniczny

dzieki

ale jest rodzaj tańca na rurze jako dyscyplina taneczna nazwya się pole dance
nikt z was pewno tak nie umie od razu wasze jedno skojarzenie z tym tańcem zniknie a dla innych kturym nie znikna te przekonania to po prostu zale mi was