O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 11:43   #2071
Esti10
Zakorzenienie

Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II

A ja dziewczyny dzwonilam wczoraj do tego biura z ktorego byla ta wycieczka do parkow i dobrze, ze zadzwonilam i sie wypytalam o szczegoly bo sie okazalo, ze w niektorych parkach ma sie tylko 4 godziny bo reszte czasu zajmuje dojazd do nich bo sa w bardzo odleglych miejscach od siebie takze nam to nie odpowiada ja pamietam jak bylismy w takich parkach to czasem nawet godzine albo i wiecej stalo sie w kolejkach na te lepsze rollercostery wiec raczej sie to nie oplaca.
Mamy wiec nowa koncepcje Moja tesciowa ma kolezanke z pracy a ona ma znajomego ktory ma biuro podrozy i ostatnio przez tesciowa przekazala, ze jesli bysmy chcieli gdzies pojechac to ona moze zagadac do kolegi i cos nam poleci w korzystnej cenie
No i teraz dylemat gdzie ale wiem ze chyba na pewno chce wycieczke na ktorej sie troche zwiedza a pozniej sie relaksuje Musimy tylko teraz wybrac kierunek podrozy
Oczywiscie parku sobie nie odpuscimy i juz ogladam terminy tych wycieczek jednodniowych bo tam mam przynajmniej pewnosc ze z 8godz jestem na pewno i koszta tez male wiec na takie cos mozna sie zdecydowac
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 11:49   #2072
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny dzwonilam wczoraj do tego biura z ktorego byla ta wycieczka do parkow i dobrze, ze zadzwonilam i sie wypytalam o szczegoly bo sie okazalo, ze w niektorych parkach ma sie tylko 4 godziny bo reszte czasu zajmuje dojazd do nich bo sa w bardzo odleglych miejscach od siebie takze nam to nie odpowiada ja pamietam jak bylismy w takich parkach to czasem nawet godzine albo i wiecej stalo sie w kolejkach na te lepsze rollercostery wiec raczej sie to nie oplaca.
Mamy wiec nowa koncepcje Moja tesciowa ma kolezanke z pracy a ona ma znajomego ktory ma biuro podrozy i ostatnio przez tesciowa przekazala, ze jesli bysmy chcieli gdzies pojechac to ona moze zagadac do kolegi i cos nam poleci w korzystnej cenie
No i teraz dylemat gdzie ale wiem ze chyba na pewno chce wycieczke na ktorej sie troche zwiedza a pozniej sie relaksuje Musimy tylko teraz wybrac kierunek podrozy
Oczywiscie parku sobie nie odpuscimy i juz ogladam terminy tych wycieczek jednodniowych bo tam mam przynajmniej pewnosc ze z 8godz jestem na pewno i koszta tez male wiec na takie cos mozna sie zdecydowac

Dobrze, że do nich Esti zadzwoniłaś, bo byście się kogli nieźle zdziwić potem na wycieczce!!! 4 godzinki w parku rozrywki to zdecydowanie za mało!!! Dokładnie tak jak piszesz, w niektóre miejsca jest taka kolejka, że trzeba się nieźle wystać, więc zupełnie bez sensu jechać do parku rozrywki i skorzystać tylko z kilku rodzai zabaw.
My też musimy się porozglądać po biurach podróży, bo czas ucieka a my nadal jesteśmy w tym samym punkcie
Już bym chciała gdzieś pojechać, a tu jeszcze tyle czekania na urlop
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 12:01   #2073
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Dobrze, że do nich Esti zadzwoniłaś, bo byście się kogli nieźle zdziwić potem na wycieczce!!! 4 godzinki w parku rozrywki to zdecydowanie za mało!!! Dokładnie tak jak piszesz, w niektóre miejsca jest taka kolejka, że trzeba się nieźle wystać, więc zupełnie bez sensu jechać do parku rozrywki i skorzystać tylko z kilku rodzai zabaw.
My też musimy się porozglądać po biurach podróży, bo czas ucieka a my nadal jesteśmy w tym samym punkcie
Już bym chciała gdzieś pojechać, a tu jeszcze tyle czekania na urlop
Dokladnie tez sie ciesze, ze mnie cos tak tknelo i zadzwonilam jednak glowka pracuje
Zobaczysz zleci nam i wam szybko tylko musimy sie zdecydowac gdzie co nie? bo juz bysmy jechaly a nawet miejsc nie mamy wybranych
Stary 2010-06-23, 12:08   #2074
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tez sie ciesze, ze mnie cos tak tknelo i zadzwonilam jednak glowka pracuje
Zobaczysz zleci nam i wam szybko tylko musimy sie zdecydowac gdzie co nie? bo juz bysmy jechaly a nawet miejsc nie mamy wybranych
Dokładnie, miejsc jeszcze wybranych nie ma, a na wakacje się jechac już chce Ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać jeszcze nad Maroko I już sama nie wiem, czy Grecja czy Maroko Jeszcze z Piotrkiem muszę pogadać, ale wydaje mi się, że i tak wybierzemy wycieczkę siedząc już w biurze podróży
Stary 2010-06-23, 12:10   #2075
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Czesc Madziu
Jak sie czujesz ten wielki dzien juz za 3 dni Wy kiedy wybywacie do Zakopca jutro?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Pewnie, ze chcemy A jakies z wyjazdu tez nam moze pokazesz?

Powiem Ci, ze jakos kompletnie tego nie czuje ze to juz za 3 dni Chyba bardziej odczuwalam i sie stresowalam jak bylo jeszcze 30 Najbardziej stresujacy mialam zeszly tydzien, bo te kwiaty i suknia za duza a teraz pelen luz
Do Zakopca wyjezdzamy w piatek rano. Jeszcze wczesniej musze odebrac kwiaty j mozemy jechac

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że będą Ci smakować Ja muszę jeszcze wypróbować te w zalewie curry. Jak będą dobre, to też Wam wrzucę przepis.

Alus ogorki curry sa pycha. Ja do nich dodaje jeszcze troszke imbiru i sa jeszcze lepsze Te musztardowe musze wyprobowac ba brzmia rewelaycjnie, a ja uwielbiam muztarde mniam mniam

Aniu Zuzik bedzie na slubie, juz jutro wybieraja sie do Zakopca Nawet kreacje ma juz od dawna przygotowana Strasznie sie ciesze, ze beda. A potem przyjezdzaja na 2 tygodnie wiec juz w ogole super, bedzie mozna sie nia nacieszycpodobno strasznie wielka sie zrobila i ciezka babel jeden Cos kolo 6kg juz wazy pulpecik
Co do tesciowej to tez jej bardzo wposlczuje, bo u nich to jest tak ze rzadzi tesc despota i ona praktycznie nie moze miec juz swojego zdania Strasznie mi jej szkoda, ale z drugiej strony mysle ze tez sama sobie na to pozwolila wiec teraz tak ma. Ja sie ciesze ze Sebas nie jest taki jak tesc
Wczoraj przechodzialm obok biura podrozy i tak sie natknelam na wystawie na fajna wyciecze na Krete Aniu. Na prawie dwa tygodnie, chyba 12 dni bylo za 1299zl/os ale ze wszystkim juz jakos teraz na lipiec wlasnie z last minute. Mysle, ze jak w lipcu poszukacie to tez cos fajnego znajdziecie

Esti cale szczecie, ze tam zadzwonilas bo byscie nieswiadomi sie zdecydowali, a potem by sie dopiero okazlo na miejscu, ze tak krotko

Zaraz ide na te zakupy i po suknie Powiem Wam, ze niby bym juz chcial ja odebrac i z jednej strony nie moge sie doczekac ale z drugiej boje sie ze znowu cos schudlam czy przytylam i trzeba bedzie poprawiac. No, ale mam nadzieje, ze tym razem juz bedzie dobrze i zabiore ja dzisiaj do domu

signa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 12:26   #2076
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez signa Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze jakos kompletnie tego nie czuje ze to juz za 3 dni Chyba bardziej odczuwalam i sie stresowalam jak bylo jeszcze 30 Najbardziej stresujacy mialam zeszly tydzien, bo te kwiaty i suknia za duza a teraz pelen luz
Do Zakopca wyjezdzamy w piatek rano. Jeszcze wczesniej musze odebrac kwiaty j mozemy jechac

Alus ogorki curry sa pycha. Ja do nich dodaje jeszcze troszke imbiru i sa jeszcze lepsze Te musztardowe musze wyprobowac ba brzmia rewelaycjnie, a ja uwielbiam muztarde mniam mniam

Aniu Zuzik bedzie na slubie, juz jutro wybieraja sie do Zakopca Nawet kreacje ma juz od dawna przygotowana Strasznie sie ciesze, ze beda. A potem przyjezdzaja na 2 tygodnie wiec juz w ogole super, bedzie mozna sie nia nacieszycpodobno strasznie wielka sie zrobila i ciezka babel jeden Cos kolo 6kg juz wazy pulpecik
Co do tesciowej to tez jej bardzo wposlczuje, bo u nich to jest tak ze rzadzi tesc despota i ona praktycznie nie moze miec juz swojego zdania Strasznie mi jej szkoda, ale z drugiej strony mysle ze tez sama sobie na to pozwolila wiec teraz tak ma. Ja sie ciesze ze Sebas nie jest taki jak tesc
Wczoraj przechodzialm obok biura podrozy i tak sie natknelam na wystawie na fajna wyciecze na Krete Aniu. Na prawie dwa tygodnie, chyba 12 dni bylo za 1299zl/os ale ze wszystkim juz jakos teraz na lipiec wlasnie z last minute. Mysle, ze jak w lipcu poszukacie to tez cos fajnego znajdziecie

Esti cale szczecie, ze tam zadzwonilas bo byscie nieswiadomi sie zdecydowali, a potem by sie dopiero okazlo na miejscu, ze tak krotko

Zaraz ide na te zakupy i po suknie Powiem Wam, ze niby bym juz chcial ja odebrac i z jednej strony nie moge sie doczekac ale z drugiej boje sie ze znowu cos schudlam czy przytylam i trzeba bedzie poprawiac. No, ale mam nadzieje, ze tym razem juz bedzie dobrze i zabiore ja dzisiaj do domu

Madziula, to dobrze, że nie odczuwasz tego, że ślub już za kilka dni Będziesz się mniej stresować A im więcej spraw będziesz miała do załatwiania, tym będziesz mniej o tym wszystkim myśleć U mnie ta metoda się sprawdziła
Więc Zuzinka też będzie na ślubie Cudownie!!!I już nawet kreację ma Madziu, cosik mi się wydaje, że Zuzinka będzie zaraz po Tobie najpiękniejszą kobietką na sali i zachwyci gości zaraz po Tobie
Masz w 100% rację, teściowa sama sobie zapracowała na takie traktowanie ze strony teścia i to, że teraz nie może się wypowiedzieć nawet na temat własnego wyglądu jest tylko i wyłącznie jej winą!!!Całe szczęście, że Seba nie wdał się za tatusiem Nie wiem, jak nasi faceci choć mają takich walniętych rodziców wyrośli na normalnych
Kreta taka taniusia?? My oglądaliśmy kilka wycieczek wprawdzie wywieszonych w oknie biura, ale zawsze cosik Kreta była droższa w porównaniu z tą, na którą Ty się natknęłaś. Wychodziło ok. 2300 zł od osoby, all inclusive w sierpniu. Musimy się jeszcze rozejrzeć, bo jak widać można znaleźć cosik jeszcze tańszego

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Dziewczny, mam cosik dla Was
Wejdzcie sobie na tą stronkę :

http://sluzenko.com/blog/
Stary 2010-06-23, 12:38   #2077
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Madziula, to dobrze, że nie odczuwasz tego, że ślub już za kilka dni Będziesz się mniej stresować A im więcej spraw będziesz miała do załatwiania, tym będziesz mniej o tym wszystkim myśleć U mnie ta metoda się sprawdziła
Więc Zuzinka też będzie na ślubie Cudownie!!!I już nawet kreację ma Madziu, cosik mi się wydaje, że Zuzinka będzie zaraz po Tobie najpiękniejszą kobietką na sali i zachwyci gości zaraz po Tobie
Masz w 100% rację, teściowa sama sobie zapracowała na takie traktowanie ze strony teścia i to, że teraz nie może się wypowiedzieć nawet na temat własnego wyglądu jest tylko i wyłącznie jej winą!!!Całe szczęście, że Seba nie wdał się za tatusiem Nie wiem, jak nasi faceci choć mają takich walniętych rodziców wyrośli na normalnych
Kreta taka taniusia?? My oglądaliśmy kilka wycieczek wprawdzie wywieszonych w oknie biura, ale zawsze cosik Kreta była droższa w porównaniu z tą, na którą Ty się natknęłaś. Wychodziło ok. 2300 zł od osoby, all inclusive w sierpniu. Musimy się jeszcze rozejrzeć, bo jak widać można znaleźć cosik jeszcze tańszego

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Anula ale SUPER jejku ekstra, ze umiescil to moglas nam pokazac
Twoj bukiet byl sliczny tak go sobie wlasnie wyobrazalam a Ty wygladalas przeslicznie i przecudnie No i to wasze autko super ta 1 fotka no i jak was sypia rewelka ale sie ciesze, ze juz nam cosik pokazalas
Stary 2010-06-23, 12:41   #2078
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:

Czyzby Wasze foty???? jux wchodze

A Zuzek to z cala pewnoscia oczaruje wszystkich i nawet sie troche boje czy mnie nie przebije szkrab maly hehe
Wiesz co Aniu ta wycieczka byla all inclusive wszystko normalnie z przelotem, zakwaterowaniem itp itd tylko to wlasnie last minute bylo, jakos juz zaraz na lipiec wiec pewnie dlatego taka cena

Aniu wygladaliscie bosko po prostu przecudnie a zdjecia super, masz racje widac ze fotograf to profesjonalista bo uchwycial naprawde fajne momenty i macie piekne zdjecia Nie moge napatrzec sie na to jak Piotrek caluje Cie w szyje, cudowne A no i bukiecik mialas przesliczny
A co to za dwoch panow stoi obok Was podczas przysiegi? Bo chyba to nie swiakowie nie? Aaaa i ktora to Twoja tesicowa? Jest tam gdzies?

Stary 2010-06-23, 12:43   #2079
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Anula ale SUPER jejku ekstra, ze umiescil to moglas nam pokazac
Twoj bukiet byl sliczny tak go sobie wlasnie wyobrazalam a Ty wygladalas przeslicznie i przecudnie No i to wasze autko super ta 1 fotka no i jak was sypia rewelka ale sie ciesze, ze juz nam cosik pokazalas

Zajrzałam tylko na chwilkę na stronkę fotografa, patrzę, a tu nasze zdjęcia Więc od razu podesłałam Wam linka, żebyście sobie mogły już cosik zobaczyć Wrzucę jeszcze jakieś zdjęcia, jak tylko dostaniemy płytkę od fotografa Mam nadzieję, że już niedługo dojdzie Skoro już wrzucił fotki do siebie na stronkę, to liczę, że niedługo zdjęcia będziemy także mogli zobaczyć w realu
Cieszę się, ze się fotki podobają Powiem nieskromnie, ze mnie zdjęcia te oczarowały i mogę na nie patrzeć godzinami
Stary 2010-06-23, 12:44   #2080
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

Madziu powiem Ci ze chyba wiekszosc dziewczyn tak mialo bo ja np tak samo jak Ty duzo wczesniej sie strasznie stresowalam az bolal mnie brzuszek jeszcze jak mialam te problemy z ta suknia to juz wogole mialam wtedy zalamke a te pare dni przed to jakis taki totalny luz i opanowanie nawet sama sie sobie dziwilam
No ja mysle,ze nawet jak cosik schudlas to juz chyba za pozno na jakies porawki no bo niby kiedy w jeden dzien Ci nie zrobia prawda? Ale bedzie dobrze nic sie nie stresuj bedzie lezec idealnie
Stary 2010-06-23, 12:47   #2081
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Czyzby Wasze foty???? jux wchodze

A Zuzek to z cala pewnoscia oczaruje wszystkich i nawet sie troche boje czy mnie nie przebije szkrab maly hehe
Wiesz co Aniu ta wycieczka byla all inclusive wszystko normalnie z przelotem, zakwaterowaniem itp itd tylko to wlasnie last minute bylo, jakos juz zaraz na lipiec wiec pewnie dlatego taka cena

Aniu wygladaliscie bosko po prostu przecudnie a zdjecia super, masz racje widac ze fotograf to profesjonalista bo uchwycial naprawde fajne momenty i macie piekne zdjecia Nie moge napatrzec sie na to jak Piotrek caluje Cie w szyje, cudowne A no i bukiecik mialas przesliczny
A co to za dwoch panow stoi obok Was podczas przysiegi? Bo chyba to nie swiakowie nie? Aaaa i ktora to Twoja tesicowa? Jest tam gdzies?

Dziękuję Madziulka
Ci panowie podczas przysięgi to się tak wydaje, ze stoją obok nas To byli pomocnicy księdza Oboje nam dostarczyli wiele powodu do śmiechu w kościele, bo ten jeden podczas kazania usnął W ogóle przez cały ślub robili głupie miny, aż uśmiech sam się cisnął na usta
Teściowej nie ma na żadnej fotce niestety, ale spokojnie, jak dojdą zdjęcia to podeślę Wam jej foto na maila
Stary 2010-06-23, 12:51   #2082
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Zajrzałam tylko na chwilkę na stronkę fotografa, patrzę, a tu nasze zdjęcia Więc od razu podesłałam Wam linka, żebyście sobie mogły już cosik zobaczyć Wrzucę jeszcze jakieś zdjęcia, jak tylko dostaniemy płytkę od fotografa Mam nadzieję, że już niedługo dojdzie Skoro już wrzucił fotki do siebie na stronkę, to liczę, że niedługo zdjęcia będziemy także mogli zobaczyć w realu
Cieszę się, ze się fotki podobają Powiem nieskromnie, ze mnie zdjęcia te oczarowały i mogę na nie patrzeć godzinami
Pewnie, ze sie podobaja Ja mialam tak samo jak mi je przyslal na meila to sobie zapisalam i ciagle je ogladalam juz sie Luki nawet czasem ze mnie smial i mowil zebym dala juz spokój i ze juz sie boi co to bedzie jak dostane wszytskie fotki

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Dziękuję Madziulka
Ci panowie podczas przysięgi to się tak wydaje, ze stoją obok nas To byli pomocnicy księdza Oboje nam dostarczyli wiele powodu do śmiechu w kościele, bo ten jeden podczas kazania usnął W ogóle przez cały ślub robili głupie miny, aż uśmiech sam się cisnął na usta
Teściowej nie ma na żadnej fotce niestety, ale spokojnie, jak dojdą zdjęcia to podeślę Wam jej foto na maila
A czy ta Pani w okularkach co robi fotke to twoja mama? bo jestescie bardzo podobne mam nadzieje, ze sie nie myle
Stary 2010-06-23, 12:53   #2083
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, ze sie podobaja Ja mialam tak samo jak mi je przyslal na meila to sobie zapisalam i ciagle je ogladalam juz sie Luki nawet czasem ze mnie smial i mowil zebym dala juz spokój i ze juz sie boi co to bedzie jak dostane wszytskie fotki

Ja tak samo mam Jak dostaliśmy te trzy fotki, to normalnie non stop siedziałam i na nie patrzyłam Jak nam w weekend wysłał już zdjęcia wszystkie do obejrzenia to normalnie chciałam wracać do domu w sobotę, żeby je zobaczyć W niedzielę jak wróciliśmy od razu zasiadłam do kompa, ale zdjęć nie zobaczyliśmy, bo fotograf miał jakiś problem z serwerem i odrzucało nasz login Dopiero wieczorkiem zobaczyliśmy zdjęcia i normalnie się zakochałam
A od poniedziałku oglądam je na okrągło i napatrzeć się nie mogę Chyba się nie doczekam listonosza

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

A czy ta Pani w okularkach co robi fotke to twoja mama? bo jestescie bardzo podobne mam nadzieje, ze sie nie myle

To moja siora
Powiem Ci Esti, że jako jedyna zobaczyłaś jakieś podobieństwo między nami Wszyscy nam mówią, że zupełnie nie jesteśmy podobne
Stary 2010-06-23, 13:00   #2084
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo mam Jak dostaliśmy te trzy fotki, to normalnie non stop siedziałam i na nie patrzyłam Jak nam w weekend wysłał już zdjęcia wszystkie do obejrzenia to normalnie chciałam wracać do domu w sobotę, żeby je zobaczyć W niedzielę jak wróciliśmy od razu zasiadłam do kompa, ale zdjęć nie zobaczyliśmy, bo fotograf miał jakiś problem z serwerem i odrzucało nasz login Dopiero wieczorkiem zobaczyliśmy zdjęcia i normalnie się zakochałam
A od poniedziałku oglądam je na okrągło i napatrzeć się nie mogę Chyba się nie doczekam listonosza

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

To moja siora
Powiem Ci Esti, że jako jedyna zobaczyłaś jakieś podobieństwo między nami Wszyscy nam mówią, że zupełnie nie jesteśmy podobne
Ale jestesmy udane z tymi fotkami ja pamietam ze on mi napisal smska ze nam je wyslal a my akurat w ten dzien gdzies bylismy do pozna wiec juz o niczym innym nie myslalam tylko zeby wrocic do domku a czas sie tak ciagnal jak na zlosc

Aniu chyba zartujesz jestescie bardzo podobne od razu wiedzialam ze to na pewno ktos z twojej rodzinki
To powiem tak mamusie Ci odmlodzilam ale siostrze nie mow ze tak palnelam bo sie jeszcze obrazi, ze ja wzielam za twoja mamusie ok
Stary 2010-06-23, 13:09   #2085
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestesmy udane z tymi fotkami ja pamietam ze on mi napisal smska ze nam je wyslal a my akurat w ten dzien gdzies bylismy do pozna wiec juz o niczym innym nie myslalam tylko zeby wrocic do domku a czas sie tak ciagnal jak na zlosc

Aniu chyba zartujesz jestescie bardzo podobne od razu wiedzialam ze to na pewno ktos z twojej rodzinki
To powiem tak mamusie Ci odmlodzilam ale siostrze nie mow ze tak palnelam bo sie jeszcze obrazi, ze ja wzielam za twoja mamusie ok

Tak nam mówią wszyscy, że podobieństwa brak Może dlatego, ze ja mam blond włosy, a ona ciemne Choć powiem szczerze, że ja też podobieństwa nie widzę
Siostrze nie powiem, że ją tak postarzyłaś Choć myślę, że mogłaby się ucieszyć, bo bardzo lubi mi matkować
Za to mama by się ucieszyła, że tak została odmłodzona
Jak będę miała wszystkie fotki u siebie, to Wam pokażę moją mamę także

Teraz sie żegnam bo idę na pocztę, potem po ciacho, a na końcu po akt ślubu Nie wiem, czy się za to cosik płaci czy nie, ale jadę Wieczorkiem raczej mnie już nie będzie, bo do teścia idziemy Trzymajcie kciuki, żeby teściowa za bardzo nie była uciążliwa
Buziale i do jutra
Stary 2010-06-23, 13:15   #2086
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Tak nam mówią wszyscy, że podobieństwa brak Może dlatego, ze ja mam blond włosy, a ona ciemne Choć powiem szczerze, że ja też podobieństwa nie widzę
Siostrze nie powiem, że ją tak postarzyłaś Choć myślę, że mogłaby się ucieszyć, bo bardzo lubi mi matkować

Teraz sie żegnam bo idę na pocztę, potem po ciacho, a na końcu po akt ślubu Nie wiem, czy się za to cosik płaci czy nie, ale jadę Wieczorkiem raczej mnie już nie będzie, bo do teścia idziemy Trzymajcie kciuki, żeby teściowa za bardzo nie była uciążliwa
Buziale i do jutra
No nie wiem ja tam widze duze podobienstwo,ale tak jest zawsze mnie tez ktoras z was napisala, ze jestem podobna do mamy jak wam wyslalam fotki na meila a ja tam nie widze podobienstwa wogole
Jak chcesz to mozesz mamusi w tajemnicy powiedziec byle siostrze nie mowila Chociaz potem jak sie tak wlasnie przyjzalam to stwierdzilam ze za mloda na twoja mame ale juz bylo za pozno zeby zmienic pytanie czy to ktos z twojej rodzinki takze bez obaw siostra wyglada mlodziutko a ile ma wogole lat?
To milego i szybkiego zalatwiania narka

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2010-06-23 o 13:18
Stary 2010-06-23, 13:58   #2087
alamig
Zakorzenienie

Aniu, piękne zdjęcia Wyglądałaś po prostu zjawiskowo
Stary 2010-06-23, 15:49   #2088
himera86
Raczkowanie

Aniu boskie zdjęcia, wyglądacie bajecznie
Stary 2010-06-23, 15:52   #2089
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:

Buziale i do jutra

Aniu z siostra jestescie bardzo podobne Ja tez od razu wiedzialam, ze to Twoja siostra. Moze nie tak dolownie podobnie, ze takie same wlosy czy cos ale macie takie same rysy twarzy, nosy, oczy...niby inne a takie podobne
Wiesz co a ja myslalam (mam nadzieje, ze sie nie obrazisz) ze Twoja tesciowa jest na tym zdjeciu gdzie jest duzo ludzi i wszyscy klaszcza - tam jest taka pani w zegarku z krotkimi, ciemnymi wlosami w okularach. Myslalam, ze to wlasnie tesciowa a ta pani obok to babci czyli jej mama
Tak jeszcze sobie ogladam te Wasze zdjecia i normalnie nie moge sie napatrzec Sliczne sa, a bukiecik rewelacja. Kolorki kwiatow dobrane cudnie Strasznie mi sie podoba

Ja juz po zakupach i suknia wisi juz w domku Jest idealna cale szczescie nie trzeba bylo robic dodatkowych poprawek. Odebralam tez kreacje mamuski, bo panie dorabialy jej kwiatka i dol i tez wyszla superowa Dokupilam jej do tego taka kopertowke koszyczek utwardzana i otwierana na pol i przy okazji sobie kupialam kapelusz Od dawna takiego szukalam i zawsze wszystkie byly za duze i rondo tak zle lezalao i sie wilo dziwnie, a ten jest idealny.
Teraz zmykam zrobic reszte rzeczy, a potem ta nieszczesna spowiedz...i wlasnie, bo tam trzeba dac te kartki i czy je sie daje juz po spowiedzi czy najpierw daje ksiedzu kartke a potem dopiero tam wlaze i sie spowaidam?

Stary 2010-06-23, 16:01   #2090
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Alus powiedz mi prosze cos o Turcji, bo o ile pamietam to chyba bylas tak?
Zastanawiam sie wlasnie nad Turcja i Hiszpania ale conowo T jest tansza takze bede wdzieczna za opinie
Stary 2010-06-23, 18:49   #2091
meg22
Zakorzenienie

Aniu, cudowne zdjęcia!!!!!!!!!!!! wyglądaliście bosko

Esti, ja byłam w Hiszpanii i się w niej zakochałam mój brat był w Turcji, mówił, że fajnie było, ale tam to się chyba tylko "leżakuje"
Stary 2010-06-23, 20:13   #2092
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość

Esti, ja byłam w Hiszpanii i się w niej zakochałam mój brat był w Turcji, mówił, że fajnie było, ale tam to się chyba tylko "leżakuje"
Madziu my jak bysmy jechali to na taka wycieczke, ze 7 dni zwiedzania i 7 dni lezakowania No ale jeszcze zobaczymy jak sie przejdziemy do biura co nam powiedza dokladnie bo teraz sie tylko dowiadywalam przez telefon a to nie to samo wiadomo

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:

Madziu a powiedz mi dokladnie gdzie byliscie, jak dlugo, czy tylko bylo lezakowanie i ile placiliscie no i kiedy to bylo? jesli moge zapytac
Stary 2010-06-24, 09:04   #2093
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Alus powiedz mi prosze cos o Turcji, bo o ile pamietam to chyba bylas tak?
Zastanawiam sie wlasnie nad Turcja i Hiszpania ale conowo T jest tansza takze bede wdzieczna za opinie
Esti, Turcja jest przepiękna. My byliśmy w Alanyi i wróciliśmy zachwyceni. To nie prawda, że tam się tylko leżakuje My byliśmy na dwóch wycieczkach - jednodniowej na Pammukale i dwódniowej w Kapadocji - mogę szczerze powiedzieć, że to dwa cuda świata. Wpisz sobie w google i poczytaj, to się przekonasz Dodatkowo wypożyczyliśmy sobie tanie Jeepy i objeżdziliśmy wszystkie tradycyjne wioski tureckie w okolicy. Nie nudziliśmy się wogóle przez 2 tygodnie Do tego masz gwarancję pięknej pogody. Jedyny minus Turcji, to kiepskie, kamieniste i żwirowe plaże, ale właśnie w Alanyi jest plaża Kleopatry i tam masz cudowny piaseczek Ja osobiście polecam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 09:09   #2094
Forget_me
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Jestem po wizycie u teściów i jakos to przeżyłam Oczywiście teściowa mnie znowu zirytowała, bo jak przyszliśmy to się obraziła bo nam niby wspominała, że zrobi kolację, a my jakoś przed 18:00 zjedliśmy obiad i wcale nie byliśmy głodni. Jak jej powiedzieliśmy, że nic nam o żadnej kolacji nie mówiła, to stwierdziła, że może nie mówiła, ale powinniśmy wiedzieć, że zrobi. Kurcze, czy my jasnowidzimy, że mamy wiedzieć
Potem zapytała mi się, na którą chodzę do pracy. Jak usłyszała, że wychodzę przed Piotrkiem to mi powiedziała: "Ooo, to robisz Piotrkowi śniadania", a ja na to: "nie". Wtedy nastała cisza przy stole, którą przerwała teściowa ze słowami, że tata będzie Piotrkowi przywoził codziennie chleb do pracy Więc jej powiedziałam, że Piotrek ręce ma i sobie sam potrafi chleb na śniadanie zrobić. No, a jak wychodziliśmy zaczęła mi dawać dobre rady na temat tego, co mam robić Piotrkowi na obiad, bo on niby tak uwielbia jej kuchnię
Ale ogólnie teść się bardzo ucieszył, na prawdę cudowny z niego człowiek!!! Oczywiście nie obyło się bez kilku złośliwości w stosunku do teścia, ale to jest normalne
Poza tym w końcu dowiedzieliśy się, kiedy dziadkowie mają tą imprezę z okazji rocznicy ślubu. Niby 14 sierpnia, więc czasami nas może nie być w tym czasie. Teściowa jak to uslyszała, to o mało co zawału nie dostała, od razu zaczęły się pytania, kiedy raczymy odwiedzić dziadków (oczywiscie mowa tu o jej rodzicach, rodzice teścia są tak samo źle traktowani jak i teść ).
Najbardziej jednak mnie wkurzyła tekstem, że Piotrek jest taki biedny bo nie może sobie na imprezach wypić, bo wiecznie musi kierować. Po chwili dodała, że jej się Piotrka tak żal zrobiło, że w piątek przed ślubem jak wrócił do domu to wyciągnęli butelkę wódki i wypili rodzinnie, bo "ten Piotruś jest taki biedny" Myślałam, ze tego mojego Piotrka rozszarpię!!! Prosiłam, żeby przed ślubem nic nie pił, żeby na ślubie nie wyglądał na jakiegoś wczorajszego. Piotrek powiedział, że ma teściowa to sprostować bo wypił niby dwa kieliszki, a ona przedstawiła to tak, jakby wypił co najmniej całą butelkę
Oczywiście żeby mnie bardziej wkurzyć stwierdziła, że ona nie wie, ile tych kieliszków wypil, ale wie, ze jest bardzo biedny bo wiecznie musi prowadzić. Co za głupia baba Na koniec, jak usłyszała, że w sobotę idziemy na sushi i zostajemy na noc w Poznaniu to nam powiedziala, ze sushi świadczy o próżności ludzi Bez komentarza
Na dzisiaj zaprosiła nas na obiad, ale odmówiliśmy
Dzisiaj idę do fryzjera na 16:00 Doczekać się już nie mogę normalnie Troszke skrócę włosy bo już mi się troszke znudzily długie włosy Przy okazji dam im troszke odpocząć
Fotograf napisał do nas maila, na jaki adres ma wysłać fotki Dopiero dzisiaj mu odpisałam, ale mam nadzieję, że dzisiaj już je puści i kto wie, może jutro u nas będą, choć bardziej liczę na przyszły tydzień
Aaaa, zapomnialam napisać, że odebralam wczoraj nasz akt małżeństwa Nic się za to nie płaci, dostaliśmy trzy egzemplarze i gratulacje od burmistrza miasta Poza tym dowiedzialam się, że mam dwa tygodnie po ślubie na wymianę dokumentów, więc powiedziałam tej pani, że nie wymienię ich teraz bo z dowodem może i zdążę, ale z paszportem już na bank nie. Więc pani z USC powiedziała, że od ślubu niby są jeszcze trzy miesiące na wymianę, więc mam czas teoretycznie do września. Po tym czasie mój dowód traci ważność. Więc muszę zaraz po powrocie z wakacji iść z dokumentami do wymiany

Cytat:
Napisane przez Est:)10 Pokaż wiadomość
No nie wiem ja tam widze duze podobienstwo,ale tak jest zawsze mnie tez ktoras z was napisala, ze jestem podobna do mamy jak wam wyslalam fotki na meila a ja tam nie widze podobienstwa wogole
Jak chcesz to mozesz mamusi w tajemnicy powiedziec byle siostrze nie mowila Chociaz potem jak sie tak wlasnie przyjzalam to stwierdzilam ze za mloda na twoja mame ale juz bylo za pozno zeby zmienic pytanie czy to ktos z twojej rodzinki takze bez obaw siostra wyglada mlodziutko a ile ma wogole lat?
To milego i szybkiego zalatwiania narka
Pewnie w tym cosik jest, ze gdzieś jakieś podobieństwo widać, chociaż tak jak pisałam, ja go nie dostrzegam
Mamie powiem, ze ją tak odmlodziłaś, ucieszy się Choć mama nie wygląda staro
A siora ma 30 lat Wszyscy na ślubie mówili, że to ona powinna teraz wychodzić za mąż, a nie ja
Stary 2010-06-24, 09:10   #2095
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez himera86 Pokaż wiadomość
Aniu boskie zdjęcia, wyglądacie bajecznie
Dziękuję dziewczynki

Cytat:
Aniu z siostra jestescie bardzo podobne Ja tez od razu wiedzialam, ze to Twoja siostra. Moze nie tak dolownie podobnie, ze takie same wlosy czy cos ale macie takie same rysy twarzy, nosy, oczy...niby inne a takie podobne
Wiesz co a ja myslalam (mam nadzieje, ze sie nie obrazisz) ze Twoja tesciowa jest na tym zdjeciu gdzie jest duzo ludzi i wszyscy klaszcza - tam jest taka pani w zegarku z krotkimi, ciemnymi wlosami w okularach. Myslalam, ze to wlasnie tesciowa a ta pani obok to babci czyli jej mama
Tak jeszcze sobie ogladam te Wasze zdjecia i normalnie nie moge sie napatrzec Sliczne sa, a bukiecik rewelacja. Kolorki kwiatow dobrane cudnie Strasznie mi sie podoba

Ja juz po zakupach i suknia wisi juz w domku Jest idealna cale szczescie nie trzeba bylo robic dodatkowych poprawek. Odebralam tez kreacje mamuski, bo panie dorabialy jej kwiatka i dol i tez wyszla superowa Dokupilam jej do tego taka kopertowke koszyczek utwardzana i otwierana na pol i przy okazji sobie kupialam kapelusz Od dawna takiego szukalam i zawsze wszystkie byly za duze i rondo tak zle lezalao i sie wilo dziwnie, a ten jest idealny.
Teraz zmykam zrobic reszte rzeczy, a potem ta nieszczesna spowiedz...i wlasnie, bo tam trzeba dac te kartki i czy je sie daje juz po spowiedzi czy najpierw daje ksiedzu kartke a potem dopiero tam wlaze i sie spowaidam?
Madziu, na tym zdjęciu gdzie wszyscy klaszczą, ta babeczka w ciemnych włosach na pierwszym planie to jest babcia, znaczy mama mojej teściowej A ta obok niej w siwych włosach to jest mama teścia, którą zresztą uwielbiam!!! Jest tak ciepła i tak cudowna, ze brak słów, by to opisać!!! Do mamy teściowej mam awersję od czasu ślubu, ponieważ mielismy podziękowania dla dziadków również i kiedy do niej podeszłam powiedziala mi: "nie spodziewałam się tego, dziękuję Paulinko" Rozumiem, że niby starsza osoba, ale teściowa wszem i wobec opowiada, jaką to babcia ma super pamięć, a tu nawet nie potrafiła zapamiętać, jak mam na imię Tym bardziej mnie to urazliło, bo nie zna mnie od miesiąca, tylko jeździliśmy do nich cztery lata!!!!! Jeśli chodzi o teściową, to nie jestem na 100% pewna, ale wydaje mi się, że stała obok babci (znaczy swojej mamy) i na zdjęciu jest jej ręka (też z zegarkiem ).
Pokazę Wam moją teściową z wiecznie srogą miną

Madziu, nie mogę się doczekać kiedy wrzucisz nam swoje zdjęcia ze slubu!!! Twoja sukienka jest taka inna, zachwycająca Chyba się nie doczekam normalnie
Co do spowiedzi, to jesteś już po, ale i tak napiszę, jak my to robiliśmy Więc poszliśmy akurat na pierwszy piątek do spowiedzi, zarówno w maju, jak i w czerwcu przed ślubem Na tej karteczce było napisane, że trzeba księdzu powiedzieć podchodząć do konfesjonału, że jest to spowiedź przedślubna. Ja nic nie powiedziałam, tylko od razu podałam karteczkę Za pierwszym razem trafiliśmy na takiego troszkę ciekawskiego księdza, ale za drugim był już super Te karteczki nasz świadek oddawał na kilka minut przed ślubem księdzu.

Cytat:

Dziękuję Madziula
Stary 2010-06-24, 09:24   #2096
alamig
Zakorzenienie

Aniu, jak piszesz o tej Twojej teściowej, to mi się słabo robi. Nie rozumiem dlaczego zarówno Piotrek jak i teść nie próbują jej jakoś utemperować Wogóle nie rozumiem jak można być taką jędzą?
Stary 2010-06-24, 09:31   #2097
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, jak piszesz o tej Twojej teściowej, to mi się słabo robi. Nie rozumiem dlaczego zarówno Piotrek jak i teść nie próbują jej jakoś utemperować Wogóle nie rozumiem jak można być taką jędzą?
Ech, Alka mi to słabo się robi, jak mam tam do nich iść A teść nas tak zapraszał jak już wychodziliśmy. Powiedział nam żebyśmy przychodzili do niego codziennie Kurcze, żal mi go że musi żyć z takim babsztylem!!!
Powiem szczerze, że zachowanie teścia i Piotrka mnie też dziwią, że nic jej nie powiedzą. Chociaż dla nich to chyba chleb powszedni takie zachowanie.
Teraz czekam, jak się zakończy sprawa śniadanek Piotrka. Jak pewnego dnia wróci z pracy i mi powie, że tata mu przywiózł sniadanie do pracy to pojadę do teściów i wtedy niech się teściowa strzeże
Stary 2010-06-24, 09:45   #2098
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu my jak bysmy jechali to na taka wycieczke, ze 7 dni zwiedzania i 7 dni lezakowania No ale jeszcze zobaczymy jak sie przejdziemy do biura co nam powiedza dokladnie bo teraz sie tylko dowiadywalam przez telefon a to nie to samo wiadomo

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Madziu a powiedz mi dokladnie gdzie byliscie, jak dlugo, czy tylko bylo lezakowanie i ile placiliscie no i kiedy to bylo? jesli moge zapytac
Ja w Hiszpanii byłam na 10 dni i było to 5 lat temu , ale do dzisiaj mnie stan zakochania trzyma! płaciłam mało, bo to był wyjazd w liceum i jechaliśmy autokarem, płaciłam chyba coś ok 1400, ale nie jestem na 100% pewna. Nie tylko leżakowaliśmy, byliśmy m.in w Barcelonie ahhh cudownie
Mój brat jak był w Turcji, to też wypożyczyli samochód i jeździli, tylko, że oni nastawili się na kompletny wypoczynek, zatem praktycznie leżakowali

Aniu, wiesz co, ja bym tej twojej teściowej coś w końcu powiedziała. No kurde, ile można?!
Stary 2010-06-24, 09:58   #2099
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w Hiszpanii byłam na 10 dni i było to 5 lat temu , ale do dzisiaj mnie stan zakochania trzyma! płaciłam mało, bo to był wyjazd w liceum i jechaliśmy autokarem, płaciłam chyba coś ok 1400, ale nie jestem na 100% pewna. Nie tylko leżakowaliśmy, byliśmy m.in w Barcelonie ahhh cudownie
Mój brat jak był w Turcji, to też wypożyczyli samochód i jeździli, tylko, że oni nastawili się na kompletny wypoczynek, zatem praktycznie leżakowali

Aniu, wiesz co, ja bym tej twojej teściowej coś w końcu powiedziała. No kurde, ile można?!

Hej Madziu
Moja siora w tym roku jedzie do Turcji Powiem szczerze, że nie orientuję się, jak ma wykupioną wycieczkę, ale znając ją to tydzień leżakowania, a tydzień zwiedzania
A teściowa uwierz mi, nawet jak jej się cosik powie, to najpierw się obraża, a potem udaje, że się nic nie stało
Stary 2010-06-24, 09:59   #2100
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Madziu
Moja siora w tym roku jedzie do Turcji Powiem szczerze, że nie orientuję się, jak ma wykupioną wycieczkę, ale znając ją to tydzień leżakowania, a tydzień zwiedzania
A teściowa uwierz mi, nawet jak jej się cosik powie, to najpierw się obraża, a potem udaje, że się nic nie stało
użyj brutalnych środków i podstaw jej nogę

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości