|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II
A ja dziewczyny dzwonilam wczoraj do tego biura z ktorego byla ta wycieczka do parkow i dobrze, ze zadzwonilam i sie wypytalam o szczegoly bo sie okazalo, ze w niektorych parkach ma sie tylko 4 godziny bo reszte czasu zajmuje dojazd do nich bo sa w bardzo odleglych miejscach od siebie takze nam to nie odpowiada
Mamy wiec nowa koncepcje No i teraz dylemat gdzie ale wiem ze chyba na pewno chce wycieczke na ktorej sie troche zwiedza a pozniej sie relaksuje Musimy tylko teraz wybrac kierunek podrozyOczywiscie parku sobie nie odpuscimy i juz ogladam terminy tych wycieczek jednodniowych bo tam mam przynajmniej pewnosc ze z 8godz jestem na pewno i koszta tez male wiec na takie cos mozna sie zdecydowac
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że do nich Esti zadzwoniłaś, bo byście się kogli nieźle zdziwić potem na wycieczce!!! 4 godzinki w parku rozrywki to zdecydowanie za mało!!! Dokładnie tak jak piszesz, w niektóre miejsca jest taka kolejka, że trzeba się nieźle wystać, więc zupełnie bez sensu jechać do parku rozrywki i skorzystać tylko z kilku rodzai zabaw. My też musimy się porozglądać po biurach podróży, bo czas ucieka a my nadal jesteśmy w tym samym punkcie ![]() Już bym chciała gdzieś pojechać, a tu jeszcze tyle czekania na urlop
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz zleci nam i wam szybko tylko musimy sie zdecydowac gdzie co nie? bo juz bysmy jechaly a nawet miejsc nie mamy wybranych
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać jeszcze nad Maroko I już sama nie wiem, czy Grecja czy Maroko Jeszcze z Piotrkiem muszę pogadać, ale wydaje mi się, że i tak wybierzemy wycieczkę siedząc już w biurze podróży
|
|
#2075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze jakos kompletnie tego nie czuje ze to juz za 3 dni Chyba bardziej odczuwalam i sie stresowalam jak bylo jeszcze 30![]() Do Zakopca wyjezdzamy w piatek rano. Jeszcze wczesniej musze odebrac kwiaty j mozemy jechac Cytat:
Alus ogorki curry sa pycha. Ja do nich dodaje jeszcze troszke imbiru i sa jeszcze lepsze ![]() Aniu Zuzik bedzie na slubie, juz jutro wybieraja sie do Zakopca Strasznie sie ciesze, ze beda. A potem przyjezdzaja na 2 tygodnie wiec juz w ogole super, bedzie mozna sie nia nacieszyc Cos kolo 6kg juz wazy pulpecikCo do tesciowej to tez jej bardzo wposlczuje, bo u nich to jest tak ze rzadzi tesc despota i ona praktycznie nie moze miec juz swojego zdania Strasznie mi jej szkoda, ale z drugiej strony mysle ze tez sama sobie na to pozwolila wiec teraz tak ma. Ja sie ciesze ze Sebas nie jest taki jak tesc![]() Wczoraj przechodzialm obok biura podrozy i tak sie natknelam na wystawie na fajna wyciecze na Krete Aniu. Na prawie dwa tygodnie, chyba 12 dni bylo za 1299zl/os ale ze wszystkim juz jakos teraz na lipiec wlasnie z last minute. Mysle, ze jak w lipcu poszukacie to tez cos fajnego znajdziecie Esti cale szczecie, ze tam zadzwonilas bo byscie nieswiadomi sie zdecydowali, a potem by sie dopiero okazlo na miejscu, ze tak krotko Zaraz ide na te zakupy i po suknie Powiem Wam, ze niby bym juz chcial ja odebrac i z jednej strony nie moge sie doczekac ale z drugiej boje sie ze znowu cos schudlam czy przytylam i trzeba bedzie poprawiac. No, ale mam nadzieje, ze tym razem juz bedzie dobrze i zabiore ja dzisiaj do domu
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziula, to dobrze, że nie odczuwasz tego, że ślub już za kilka dni Będziesz się mniej stresować A im więcej spraw będziesz miała do załatwiania, tym będziesz mniej o tym wszystkim myśleć U mnie ta metoda się sprawdziła ![]() Więc Zuzinka też będzie na ślubie Cudownie!!!I już nawet kreację ma Madziu, cosik mi się wydaje, że Zuzinka będzie zaraz po Tobie najpiękniejszą kobietką na sali i zachwyci gości zaraz po Tobie ![]() Masz w 100% rację, teściowa sama sobie zapracowała na takie traktowanie ze strony teścia i to, że teraz nie może się wypowiedzieć nawet na temat własnego wyglądu jest tylko i wyłącznie jej winą!!!Całe szczęście, że Seba nie wdał się za tatusiem Nie wiem, jak nasi faceci choć mają takich walniętych rodziców wyrośli na normalnych ![]() Kreta taka taniusia?? My oglądaliśmy kilka wycieczek wprawdzie wywieszonych w oknie biura, ale zawsze cosik Kreta była droższa w porównaniu z tą, na którą Ty się natknęłaś. Wychodziło ok. 2300 zł od osoby, all inclusive w sierpniu. Musimy się jeszcze rozejrzeć, bo jak widać można znaleźć cosik jeszcze tańszego ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dziewczny, mam cosik dla Was ![]() Wejdzcie sobie na tą stronkę : http://sluzenko.com/blog/
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj bukiet byl sliczny tak go sobie wlasnie wyobrazalam a Ty wygladalas przeslicznie i przecudnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyzby Wasze foty???? jux wchodze![]() A Zuzek to z cala pewnoscia oczaruje wszystkich i nawet sie troche boje czy mnie nie przebije szkrab maly heheWiesz co Aniu ta wycieczka byla all inclusive wszystko normalnie z przelotem, zakwaterowaniem itp itd tylko to wlasnie last minute bylo, jakos juz zaraz na lipiec wiec pewnie dlatego taka cena Aniu wygladaliscie bosko a zdjecia super, masz racje widac ze fotograf to profesjonalista bo uchwycial naprawde fajne momenty i macie piekne zdjeciaA co to za dwoch panow stoi obok Was podczas przysiegi? Bo chyba to nie swiakowie nie? ![]()
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzałam tylko na chwilkę na stronkę fotografa, patrzę, a tu nasze zdjęcia Więc od razu podesłałam Wam linka, żebyście sobie mogły już cosik zobaczyć Wrzucę jeszcze jakieś zdjęcia, jak tylko dostaniemy płytkę od fotografa Mam nadzieję, że już niedługo dojdzie Skoro już wrzucił fotki do siebie na stronkę, to liczę, że niedługo zdjęcia będziemy także mogli zobaczyć w realu ![]() Cieszę się, ze się fotki podobają Powiem nieskromnie, ze mnie zdjęcia te oczarowały i mogę na nie patrzeć godzinami
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jak mialam te problemy z ta suknia to juz wogole mialam wtedy zalamke a te pare dni przed to jakis taki totalny luz i opanowanie nawet sama sie sobie dziwilam No ja mysle,ze nawet jak cosik schudlas to juz chyba za pozno na jakies porawki no bo niby kiedy w jeden dzien Ci nie zrobia prawda? Ale bedzie dobrze nic sie nie stresuj bedzie lezec idealnie![]()
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Madziulka Ci panowie podczas przysięgi to się tak wydaje, ze stoją obok nas To byli pomocnicy księdza Oboje nam dostarczyli wiele powodu do śmiechu w kościele, bo ten jeden podczas kazania usnął Teściowej nie ma na żadnej fotce niestety, ale spokojnie, jak dojdą zdjęcia to podeślę Wam jej foto na maila
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
|
#2083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo mam Jak dostaliśmy te trzy fotki, to normalnie non stop siedziałam i na nie patrzyłam Jak nam w weekend wysłał już zdjęcia wszystkie do obejrzenia to normalnie chciałam wracać do domu w sobotę, żeby je zobaczyć A od poniedziałku oglądam je na okrągło i napatrzeć się nie mogę ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
To moja siora Powiem Ci Esti, że jako jedyna zobaczyłaś jakieś podobieństwo między nami Wszyscy nam mówią, że zupełnie nie jesteśmy podobne
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamietam ze on mi napisal smska ze nam je wyslal a my akurat w ten dzien gdzies bylismy do pozna wiec juz o niczym innym nie myslalam tylko zeby wrocic do domku a czas sie tak ciagnal jak na zlosc![]() Aniu chyba zartujesz jestescie bardzo podobne od razu wiedzialam ze to na pewno ktos z twojej rodzinki To powiem tak mamusie Ci odmlodzilam ale siostrze nie mow ze tak palnelam bo sie jeszcze obrazi, ze ja wzielam za twoja mamusie ok![]()
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak nam mówią wszyscy, że podobieństwa brak Może dlatego, ze ja mam blond włosy, a ona ciemne Choć powiem szczerze, że ja też podobieństwa nie widzę Siostrze nie powiem, że ją tak postarzyłaś Za to mama by się ucieszyła, że tak została odmłodzona Jak będę miała wszystkie fotki u siebie, to Wam pokażę moją mamę także ![]() Teraz sie żegnam bo idę na pocztę, potem po ciacho, a na końcu po akt ślubu Nie wiem, czy się za to cosik płaci czy nie, ale jadę Wieczorkiem raczej mnie już nie będzie, bo do teścia idziemy Trzymajcie kciuki, żeby teściowa za bardzo nie była uciążliwa ![]() Buziale i do jutra
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz to mozesz mamusi w tajemnicy powiedziec byle siostrze nie mowilaTo milego i szybkiego zalatwiania narka
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-06-23 o 13:18 |
|
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Aniu boskie zdjęcia, wyglądacie bajecznie
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu z siostra jestescie bardzo podobne ![]() Wiesz co a ja myslalam (mam nadzieje, ze sie nie obrazisz) ze Twoja tesciowa jest na tym zdjeciu gdzie jest duzo ludzi i wszyscy klaszcza - tam jest taka pani w zegarku z krotkimi, ciemnymi wlosami w okularach. Myslalam, ze to wlasnie tesciowa a ta pani obok to babci czyli jej mama ![]() Tak jeszcze sobie ogladam te Wasze zdjecia i normalnie nie moge sie napatrzec Sliczne sa, a bukiecik rewelacja. Kolorki kwiatow dobrane cudnieJa juz po zakupach i suknia wisi juz w domku Jest idealna Od dawna takiego szukalam i zawsze wszystkie byly za duze i rondo tak zle lezalao i sie wilo dziwnie, a ten jest idealny.Teraz zmykam zrobic reszte rzeczy, a potem ta nieszczesna spowiedz...i wlasnie, bo tam trzeba dac te kartki i czy je sie daje juz po spowiedzi czy najpierw daje ksiedzu kartke a potem dopiero tam wlaze i sie spowaidam?
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Alus powiedz mi prosze cos o Turcji, bo o ile pamietam to chyba bylas tak?
Zastanawiam sie wlasnie nad Turcja i Hiszpania ale conowo T jest tansza takze bede wdzieczna za opinie
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, cudowne zdjęcia!!!!!!!!!!!!
![]() Esti, ja byłam w Hiszpanii i się w niej zakochałam
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jeszcze zobaczymy jak sie przejdziemy do biura co nam powiedza dokladnie bo teraz sie tylko dowiadywalam przez telefon a to nie to samo wiadomo---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo wypożyczyliśmy sobie tanie Jeepy i objeżdziliśmy wszystkie tradycyjne wioski tureckie w okolicy. Nie nudziliśmy się wogóle przez 2 tygodnie Do tego masz gwarancję pięknej pogody. Jedyny minus Turcji, to kiepskie, kamieniste i żwirowe plaże, ale właśnie w Alanyi jest plaża Kleopatry i tam masz cudowny piaseczek Ja osobiście polecam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Jestem po wizycie u teściów i jakos to przeżyłam ![]() Potem zapytała mi się, na którą chodzę do pracy. Jak usłyszała, że wychodzę przed Piotrkiem to mi powiedziała: "Ooo, to robisz Piotrkowi śniadania", a ja na to: "nie". Wtedy nastała cisza przy stole, którą przerwała teściowa ze słowami, że tata będzie Piotrkowi przywoził codziennie chleb do pracy Więc jej powiedziałam, że Piotrek ręce ma i sobie sam potrafi chleb na śniadanie zrobić. No, a jak wychodziliśmy zaczęła mi dawać dobre rady na temat tego, co mam robić Piotrkowi na obiad, bo on niby tak uwielbia jej kuchnię ![]() Ale ogólnie teść się bardzo ucieszył, na prawdę cudowny z niego człowiek!!! Oczywiście nie obyło się bez kilku złośliwości w stosunku do teścia, ale to jest normalne ![]() Poza tym w końcu dowiedzieliśy się, kiedy dziadkowie mają tą imprezę z okazji rocznicy ślubu. Niby 14 sierpnia, więc czasami nas może nie być w tym czasie. Teściowa jak to uslyszała, to o mało co zawału nie dostała, od razu zaczęły się pytania, kiedy raczymy odwiedzić dziadków (oczywiscie mowa tu o jej rodzicach, rodzice teścia są tak samo źle traktowani jak i teść ).Najbardziej jednak mnie wkurzyła tekstem, że Piotrek jest taki biedny bo nie może sobie na imprezach wypić, bo wiecznie musi kierować. Po chwili dodała, że jej się Piotrka tak żal zrobiło, że w piątek przed ślubem jak wrócił do domu to wyciągnęli butelkę wódki i wypili rodzinnie, bo "ten Piotruś jest taki biedny" Myślałam, ze tego mojego Piotrka rozszarpię!!! Prosiłam, żeby przed ślubem nic nie pił, żeby na ślubie nie wyglądał na jakiegoś wczorajszego. Piotrek powiedział, że ma teściowa to sprostować bo wypił niby dwa kieliszki, a ona przedstawiła to tak, jakby wypił co najmniej całą butelkę ![]() Oczywiście żeby mnie bardziej wkurzyć stwierdziła, że ona nie wie, ile tych kieliszków wypil, ale wie, ze jest bardzo biedny bo wiecznie musi prowadzić. Co za głupia baba Na koniec, jak usłyszała, że w sobotę idziemy na sushi i zostajemy na noc w Poznaniu to nam powiedziala, ze sushi świadczy o próżności ludzi ![]() Na dzisiaj zaprosiła nas na obiad, ale odmówiliśmy Dzisiaj idę do fryzjera na 16:00 Troszke skrócę włosy bo już mi się troszke znudzily długie włosy Przy okazji dam im troszke odpocząć ![]() Fotograf napisał do nas maila, na jaki adres ma wysłać fotki Dopiero dzisiaj mu odpisałam, ale mam nadzieję, że dzisiaj już je puści i kto wie, może jutro u nas będą, choć bardziej liczę na przyszły tydzień ![]() Aaaa, zapomnialam napisać, że odebralam wczoraj nasz akt małżeństwa Nic się za to nie płaci, dostaliśmy trzy egzemplarze i gratulacje od burmistrza miasta Poza tym dowiedzialam się, że mam dwa tygodnie po ślubie na wymianę dokumentów, więc powiedziałam tej pani, że nie wymienię ich teraz bo z dowodem może i zdążę, ale z paszportem już na bank nie. Więc pani z USC powiedziała, że od ślubu niby są jeszcze trzy miesiące na wymianę, więc mam czas teoretycznie do września. Po tym czasie mój dowód traci ważność. Więc muszę zaraz po powrocie z wakacji iść z dokumentami do wymiany ![]() Cytat:
![]() Mamie powiem, ze ją tak odmlodziłaś, ucieszy się Choć mama nie wygląda staro ![]() A siora ma 30 lat Wszyscy na ślubie mówili, że to ona powinna teraz wychodzić za mąż, a nie ja
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
Cytat:
A ta obok niej w siwych włosach to jest mama teścia, którą zresztą uwielbiam!!! Jest tak ciepła i tak cudowna, ze brak słów, by to opisać!!! Do mamy teściowej mam awersję od czasu ślubu, ponieważ mielismy podziękowania dla dziadków również i kiedy do niej podeszłam powiedziala mi: "nie spodziewałam się tego, dziękuję Paulinko" Rozumiem, że niby starsza osoba, ale teściowa wszem i wobec opowiada, jaką to babcia ma super pamięć, a tu nawet nie potrafiła zapamiętać, jak mam na imię Tym bardziej mnie to urazliło, bo nie zna mnie od miesiąca, tylko jeździliśmy do nich cztery lata!!!!! Jeśli chodzi o teściową, to nie jestem na 100% pewna, ale wydaje mi się, że stała obok babci (znaczy swojej mamy) i na zdjęciu jest jej ręka (też z zegarkiem ).Pokazę Wam moją teściową z wiecznie srogą miną ![]() Madziu, nie mogę się doczekać kiedy wrzucisz nam swoje zdjęcia ze slubu!!! Twoja sukienka jest taka inna, zachwycająca ![]() Co do spowiedzi, to jesteś już po, ale i tak napiszę, jak my to robiliśmy Więc poszliśmy akurat na pierwszy piątek do spowiedzi, zarówno w maju, jak i w czerwcu przed ślubem Na tej karteczce było napisane, że trzeba księdzu powiedzieć podchodząć do konfesjonału, że jest to spowiedź przedślubna. Ja nic nie powiedziałam, tylko od razu podałam karteczkę Za pierwszym razem trafiliśmy na takiego troszkę ciekawskiego księdza, ale za drugim był już super Te karteczki nasz świadek oddawał na kilka minut przed ślubem księdzu. Dziękuję Madziula
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, jak piszesz o tej Twojej teściowej, to mi się słabo robi. Nie rozumiem dlaczego zarówno Piotrek jak i teść nie próbują jej jakoś utemperować
Wogóle nie rozumiem jak można być taką jędzą?
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teść nas tak zapraszał jak już wychodziliśmy. Powiedział nam żebyśmy przychodzili do niego codziennie Kurcze, żal mi go że musi żyć z takim babsztylem!!!Powiem szczerze, że zachowanie teścia i Piotrka mnie też dziwią, że nic jej nie powiedzą. Chociaż dla nich to chyba chleb powszedni takie zachowanie. Teraz czekam, jak się zakończy sprawa śniadanek Piotrka. Jak pewnego dnia wróci z pracy i mi powie, że tata mu przywiózł sniadanie do pracy to pojadę do teściów i wtedy niech się teściowa strzeże
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale do dzisiaj mnie stan zakochania trzyma! cudownie Mój brat jak był w Turcji, to też wypożyczyli samochód i jeździli, tylko, że oni nastawili się na kompletny wypoczynek, zatem praktycznie leżakowali ![]() Aniu, wiesz co, ja bym tej twojej teściowej coś w końcu powiedziała. No kurde, ile można?!
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Madziu Moja siora w tym roku jedzie do Turcji Powiem szczerze, że nie orientuję się, jak ma wykupioną wycieczkę, ale znając ją to tydzień leżakowania, a tydzień zwiedzania ![]() A teściowa uwierz mi, nawet jak jej się cosik powie, to najpierw się obraża, a potem udaje, że się nic nie stało
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

ale wiem ze chyba na pewno chce wycieczke na ktorej sie troche zwiedza a pozniej sie relaksuje
i juz ogladam terminy tych wycieczek jednodniowych bo tam mam przynajmniej pewnosc ze z 8godz jestem na pewno i koszta tez male wiec na takie cos mozna sie zdecydowac

I już sama nie wiem, czy Grecja czy Maroko 

Strasznie mi jej szkoda, ale z drugiej strony mysle ze tez sama sobie na to pozwolila wiec teraz tak ma. Ja sie ciesze ze Sebas nie jest taki jak tesc
jeszcze jak mialam te problemy z ta suknia to juz wogole mialam wtedy zalamke a te pare dni przed to jakis taki totalny luz i opanowanie nawet sama sie sobie dziwilam
Wszyscy nam mówią, że zupełnie nie jesteśmy podobne
Wyglądałaś po prostu zjawiskowo

).
, ale do dzisiaj mnie stan zakochania trzyma!