|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Dzień dobry,
od 8:00 siedziałam w kibelku i w końcu się udało (po 2 godzinach) ![]()
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Raczkowanie
|
A u mnie szykuje się zastój...
Objawił się wczorajszym wzrostem i tak zostało... ![]() ![]() ![]() Wiece, czasami jak was czytam to się czuję jak jakiś stary dinozaur ![]() ![]() ![]()
#4323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I Ty mi lepiej powiedz, co Ty wczoraj zjadlaś, że aż taki spadek masz! Wszystko dokładnie ;D Zobaczymy jak to jedzenie podziała na mnie ![]()
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale ![]() ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Raczkowanie
|
Dajesz coś zamiast skrobi np otręby czy po prostu wywalasz skrobie i już?
#4325 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie jestem po porannym ważeniu i śniadaniu.. Wiecie co... po 3ech dniach uderzeniówki ubyło mi tylko 0,5 kg.. i to mnie ma zmotywować? ![]() No nic, będzie lepiej ![]() Dziś już PW, więc na śniadanie: jajko na twardo, dwa plasterki szynki z indyka i pół pomidorka + zielona herbata Dobrze? ![]() Ale chyba zaraz pójdę po kawę to mnie z porcelną pogoni ![]()
![]() |
#4326 |
Zadomowienie
|
nic nie trzeba dawac w zamian za skrobie...ja nie daje...i wychodzi super...juz coraz lepsze mi te serniki wychodza:PP moj tez czeka na drugie sniadanko
![]() ![]() ale powiem wam ze po takiej mega uczcie to tylko spac sie chcialo
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 6 białek z odrobina soli ubijam na gesta piane mikserem 6 zoltek, 12 lyzeczek slodzika, 2 kubki serka homo 500g, lyzeczke proszku do pieczenia i troche aromatu smietankowego miksuje na puszysta mase dokladam na to piane i lekko miksuje wylewam do blaszki okrągłej 24cm z papierem na spodzie pieke na dole piekarnika z dolnym grzaniem 1h (zeby sie gora mocno nie spiekła) zostawiam jeszcze na troche w uchylonym piekarniku zeby doszedl, nozem oddzielam sernik od blaszki (brzegi) pozniej wyjmuje go z tej obręczy i klade na ruszt z mikrofali na szmatce zeby woda wyciekła bo troche jej wylatuje no i jak ostygnie to do lodówki ![]()
![]() Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-24 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
No ja własnie bez skrobi chcę zrobic ten mój pierwsze serniczek tylko boję się bo mój piekarnik jest starej daty i zawsze od dołu spalał a u góry jeszcze nie zrobione było
![]() a co do mleka w proszku to kupiłam sobie to w proszku a nie franulowane bo myslałam, że łatwiej będzie zrobić gładziutka mase i duuupa ![]() ![]()
![]() |
#4329 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczeta
![]() Jestem w Polsce i wszystkiego musze uczyc sie od nowa. Nie moge znalezc odpowiednich produktow ![]() ![]() ![]() Serek wiejscki znalazlam, twarog tez ale za nic nie moge znalesc odpowiedniego serka homo ![]() ![]() ![]() Sorry za glupie pytania ale naprawde nie moge sie odnalesc. Jeszcze tesciowa gotuje obiady i ciagle musze odmawiac ![]() ![]() Myslalam czy by nie przejsc na 3 faze, moze byloby mi latwiej ![]() Zapomnialam jeszcze o mleku w proszku... Jakiej firmy i w ktorym z tych sklepow znajde? przelecialam Tesco i Biedronke i nie znalazlam:-(
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 ![]() Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2010-06-24 o 09:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
mam pytanko( ktos ju chyba o to pytal ale nie moge znalezc) Dukan pisal o ogorkach i korniszonach a jak sie sprawa ma jesli chodzi o kiszone? mam ochote zrobic ogorkowa...
#4331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczorajszy jadlospis? śniadanie - placki otrebowe z dwuch jajek z szynka z piersi, troszke musztardy i 2 jajka na twardo 2 śniadanie, omlecik na slodko(2 jajka, łyzka mleka w proszku, odrobina kakao, aromat pomarańczowy, slodzik) niebo w gebie, prawie jakbym biszkopta jadła, planuje zrobic własnie cos takiego w formie biszkopta obiad, pierś z indyka w sosie jogurtowym podwieczorek, kostka twarogu ze szczypiorkiem kolacja (około 22) jajecznica na szynce ze szczypiorkiem i duuuuużo zielonej herbaty, sporo wody na wieczór jeszcze podsumowanie w centymetrach biodra 104-95 udo~58-54 talia~78-70 w biuście wole sie nie mierzyć ![]()
![]() |
#4332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeju myślałam, że to ja wczoraj dużo zjadłam, ale się myliłam. Ty zjadłaś conajmniej 2 razy więcej ode mnie :P No ja właśnie na wieczór staram sie tak ostatnio za dużo nie pić, gdyż potem wieczorem waga wskazuje mi kolosalne liczby i rano również ;/ W sobote postaram się zjeść to samo co Ty i mam nadzieje, że waga będzie dla mnie tak samo łaskawa jak dla Ciebie ![]()
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale ![]() ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- mozna kiszone ale na PW
![]() |
#4335 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() W sobotę mam zaproszenie na lody,znajomi nie wiedzą,że dietkuję... ![]() Kawką ich przechytszę ![]() (będę zajadała jak najlepszy deser) ![]() No ale taka silna nie jestem,chociaż "grzeszki",które mam na koncie są tak dziwne,że bez diety nawet bym nie pomyślała o nich pewnie(wczoraj burak-a jestem na P,dzisiaj 2 łyżeczki żurawiny-do placka otrębowego,a raczej jajecznicy,bo serek był kwaskowaty i się jajeczniczka niechcący zrobiła-to ją żurawiną doprawiłam... ![]() Faktycznie na dukanie zachcianki,o których wcześniej,by się nie pomyślało nawet ![]() A dla tych co zachowali się podobnie do mnie ![]() ["ZŁAMALIŚCIE ZASADY, i co z tego?Jeśli straciliście dzień,to albo przedłużcie sobie spacer o pół godziny,albo następnego dnia zróbcie dzień proteinowy,a wszystko wróci do normy. NALEŻY O WPADCE ZAPOMNIEĆ I NIE WPĘDZAĆ SIĘ W POCZUCIE WINY"]. No widzicie Kochane,jeden Facet przynajmniej nas rozumie... ![]() No i jeszcze siła w grupie....,no nic i ten spacer trza przedłużyć,bo mam proteinowy,to go na P+W zamienić nie mogę(a to by mi się widziało ![]() Miłego dnia ![]()
#4336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a tal po za tym witam Dukaneczki u mnie 2 dni temu wzrost o 0,3, wczoraj spadek o 0,1 a dziś spadek o 0,6 kg ![]() to chyba po tym serniczku. Od jutra dni PW, ale na nich też czasem mam spadki ogólnie mam -4 kg, do celu jeszcze 3 ale zobaczymy jak będę wyglądać wczoraj dzwoniłam z życzeniami do taty i co się okazało to od tyg też jest na Dukanie, on ma dużo do zrzucenia, o moim odchudzaniu mu nie wspominałam jego zmotywowała znajoma, która w 4 m-ce schudła 18 kg widzę że wszyscy dukają miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mleko w proszku firma MLEKOWITA taka mala granatowa torebka w kazdym markecie i czasami Społem wędlina fajna w BIEDRONCE, SWOJSKA CHATA czy jakos tak, takie duze plastry pakowane po 100g za 3,99 otręby tez w kazdym markecie ale nie lidl czy biedronka tylko np TESCO, REAL, CAREFOUR (polecam tam najtaniej), firmy sante takie torebki czerwona - pszenne, niebieska - owsiane leżą albo kolo platkow sniadaniowych albo na zdrowej zywnosci
![]() |
#4338 |
Zadomowienie
|
mozna kiszone ale na PW[/QUOTE] no to superasnie dzisiaj gotuje ogorkowa na miesku wolowym!!!
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-24 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak tych saszetek Ci zazdroszczę ![]() Ale następny serniczek zrobię bez skrobi i się zapcham zamiast mleka ![]() Zaraz wyjmę mój sernik skrobiowy z lodówki, sprawdzę jak tym razem wypadł smakowo...póki co chodzę i obskubuję mu po troszku brzegi hahahah!
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
U mnie dzisiaj również spadek - niestety nie wiem o ile dokładnie, bo moja waga jest przedpotopowa ![]() ![]() Za to widzę różnice w wymiarach - niestety w biuście również ![]() Szkoda, że nie można odczepić cycków na czas diety a przy wymarzonej wadze doczepić ich z powrotem ![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]() I gratuluję sukcesów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Czas powiedzieć stop przemocy wobec zwierząt!!! Edytowane przez Sparta Czas edycji: 2010-06-24 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wolno idzie mi te chudnięcie, ale ostatnio jak tak przeanalizowałam wszystko to od ok. 1,5 roku trzymałam wagę 59-60 więc nie ma co się dziwić, że jak krew z nosa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4345 |
Przyczajenie
|
moj dzisiaj, juz niestety nie ma 1/4
![]()
#4346 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluję spadku!!!!!!!!!!!!! ![]() podziel się ![]() ![]() Witam Was chudziny! Dzisiaj miałam się ważyć i tydym tydym --- jest mnie mniej o -2,7kg Koniec uderzeniówki, dzisiaj warzywka już zaliczyłam jakieś ![]() Jejku jak ja się ciesze z tych zrzuconych kg, chcę więcej!!!! I wiem czym był spowodowany zastój w pierwsze 3 dni! Jednak zbliżał mi się @ Znowu nieregularnie?! ![]() No ale ciesze się bardzo, zaraz lecę na zakupy zaopatrywać się na zielone ![]()
![]() |
#4349 |
Raczkowanie
|
Mój serniczek!!!
![]() Wieczorem Wam powiem o opiniach gości a temat sernika. Nie przyznam się że jest dukanowski i na skrobi ![]() ![]()
#4350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.