Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 09:58   #271
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

niezawsze czy ty nadal jestes zadowolona z Vichy na rozstepy? Ja uzywam Musteli (tej nowej) i wczoraj pojawily mi sie jeszcze na razie malutkie rozstepy. U mnie w aptece jest tylko ten Vichy i zastanawiam sie czy go nie kupic.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:59   #272
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Boże do późnego wieczora człowiek tutaj jest, a dzisiaj 4 strony do nadrabiania... no pięknie, zwariować można. Ale nie dam rady nadrobić, bo brakuje mi sił... muszę zmierzyć ciśnienie bo coś dziwnego się ze mną dzieje...

Lazurowa dzisiaj obrona o 13 jakoś... więc pewnie po 15 już będize z głowy Da radę kobieta...

Co do wątku na odchowalni to mi się pierwszy podoba

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:01   #273
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Kurde wyprałam pranie małego wywiesiłam i spadł deszcz. Ledwie zdążyłam ściągnąć. Już nie pada ale nie będę się ciągle gimnastykować.

agravka czy to z Tobą sie umawiałam na poród 26? To tylko mamy jeszcze 2 dni. Torbę spakowałaś?
Stary 2010-06-24, 10:01   #274
anoxa
Zakorzenienie

wlasnie kurcze sie wystraszylam bo bylam w lazience i jak sie podcieralam to taka glutowata wydzielina mi wyleciala i nie wiem czy to nie czop sluzowy a nie mialam wkladki i poszlam na dol do sklepu jak wrocilam to miala plamki krwi wiec nie wiem sam duzo tego nie bylo... wiec moze to co wczoraj mi polecialo to tez byl czop sluzowy taki rzadki a nie wody? mialam tez dwa boleske skurcze ale w miare krotkie sama juz nie wiem nie chce sie nakrecac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:03   #275
bassienkaw
Zakorzenienie

Anoxa mi jak odszedł czop to właśnie miałam wrażenie, że się posikałam... a bałam się, że przeoczę odejście wód płodowych... bo niektóre kobiety mają ich bardzo dużo, a niektóre bardzo mało. U Ciebie prawdopodobnie to czop po prostu odchodzi

Stary 2010-06-24, 10:03   #276
anoxa
Zakorzenienie

dobrze ze dzisiaj rano wlosy umylam wiec w razie czego nie bede w tlustych rodzila :P
Stary 2010-06-24, 10:03   #277
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wlasnie kurcze sie wystraszylam bo bylam w lazience i jak sie podcieralam to taka glutowata wydzielina mi wyleciala i nie wiem czy to nie czop sluzowy a nie mialam wkladki i poszlam na dol do sklepu jak wrocilam to miala plamki krwi wiec nie wiem sam duzo tego nie bylo... wiec moze to co wczoraj mi polecialo to tez byl czop sluzowy taki rzadki a nie wody? mialam tez dwa boleske skurcze ale w miare krotkie sama juz nie wiem nie chce sie nakrecac
pewnie to dzisiaj to czop bedzie dobrze nareszcie cos sie rusza..Hubercik chyba powoli szuka wyjscia

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 10:04   #278
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
moja tomówi że te na 56 to chyba lalce kupiłam bo na dzidziora to za małe)
A mi wszystkie ubranka wydają się taaakie duże... zwłaszcza jak uświadomię sobie jak ich użytkownik ma ze mnie wyjść

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
GLOSOWAC KTORY TYTUL BEDZIE NA ODCHOWALNI:
Jestem za 1 lub 4 z poprowką

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze właśnie nie podjęłam decyzji, ale albo spirytus albo octanisept.
Ja też więcej niż przed ciążą, bardzo wmuszam w siebie wodę, bo ja to bym mogła cały dzień nic nie pić...
Ja poczekam co powiedzą w szpitalu, ale chyba actanisept.
co do picia, to mam takie suchoty, że strasznie dużo piję. Nawet w nocy...

Eleonoremio, powodzenia
A tak wogóle, to dzień dobry
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:04   #279
anoxa
Zakorzenienie

basienka no bo wlasnie wczoraj sie doslownie ze mnie polalo a dzisiaj taka galaretka poszla
Stary 2010-06-24, 10:04   #280
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Anoxa mi jak odszedł czop to właśnie miałam wrażenie, że się posikałam... a bałam się, że przeoczę odejście wód płodowych... bo niektóre kobiety mają ich bardzo dużo, a niektóre bardzo mało. U Ciebie prawdopodobnie to czop po prostu odchodzi
Basiu a ile przed odejsciem wod odszedl ci czop ? bo pamietam jak pisalas wlasnie jak cie tak wody zalaly

Stary 2010-06-24, 10:05   #281
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie kurcze sie wystraszylam bo bylam w lazience i jak sie podcieralam to taka glutowata wydzielina mi wyleciala
to może byc czop...
Może już????

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:05   #282
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
uwielbiam jej aromat...mogłabym mieć takie perfumki to chyba zasługa bergamotki
Ja wielbie tez biala

a przed ciaza pilam tylko zielona i czerwona

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
to nic dziwnego czemu taka zgrabna
a długo czekałaś na efekty ćw?

Ja po porodzie za nogi i brzuch sie wezme tamilee webb, jakie po tym sa zakwasy ale u jednej laski widzialam jak tyłeczek z nalesnika wyprowadziła na fajna jedrna pupę
heheeheh wszystko jest do zrobienia! ostatnio panika pokazywala fajne efekty cwiczen i diety na mase. Byla chudzinka a zrobila z siebie sexy laske

Dokladnie 6 miesiecy, byloby w 4 ale dzialalam sama i po omacku.
Czyli: dlugo nie rezygnowalam ze slodyczy i przetworzonych smieci co calkowicie niwelowalo jakiekolwiek rezultaty cwiczen, a dwa bawilam sie wlasnie w tamilee i 8minutowki zamiast wprowadzic porzadne aeroby i interwaly zeby ten tluszcz zgubic.

Pamietaj, ze nie ma czegos takiego jak miejscowe spalanie tluszczu, jezeli sobie zazyczysz ze gubisz dzis z nog i brzucha to Twoj organizm bedzie mial to w glebokim powazaniu i pewnie pierwsze schudniesz z biustu

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość

Ale swoja drogą kolejna laska rozsypuje sie w 35 tyg
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:05   #283
kashha
Zadomowienie

Nadrobiłam Was...

Tytuł na odchowalnię jak dla mnie 4... ale widzę, że nie ułatwiamy Basi bo zdania są chyba mniej więcej po pół rozłożone

Lazurowa
Eleonoremio

Dziewczyny wydaje mi się, że brzuch mi opadł i mam strasznie nisko
Do tego bolą mnie pachwiny
W sumie to na nas jeszcze za wcześnie bo jutro dopiero zaczynamy 34 tydzień... kurcze popatrzyłam na mój suwaczek i dziś równe 50 dni do porodu... aż mi się wierzyć nie chce!!

Czy wasze Maluchy też są takie ruchliwe?? Ja czuje ruchy praktycznie przez cały dzień... albo kopniaczki pod żebra, albo rączami gdzieś w bok, a jak już nie ma co wymyśleć to główką po szyjce na koniec dnia jestem wykończona... ale wiem, że nie jestem sama i nie będę a to najważniejsze

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:

Edytowane przez kashha
Czas edycji: 2010-06-24 o 10:07
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:05   #284
anoxa
Zakorzenienie

papateria chciala bym ale z drugiej strony nie chce sie nastawiac zeby sie nie rozczarowac bo bede jeszcze bardziej zdolowana chodzila
Stary 2010-06-24, 10:07   #285
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
a kilka dni temu wpadlam na pomysl, że może przydac mi sie takie cuś http://allegro.pl/item1083604649_sli...em_okazja.html i kupilam. mysle ze sie przyda, dziecko moze sobie spac, a ja moge je wszedzie w domu ze sobą zabrac i miec na oku. co myslicie?
bardzo mi się podoba
takie kosze są super dla Maluszka, bo nie czuje się w nich zagubiony, tak jak w lozeczku (ma tam ciasno - prawie jak w brzuszku )
tez myslalam, zeby taki kosz zakupić, ale nie mamy miejsca na trzymanie tego

Cytat:
Ja jeszcze właśnie nie podjęłam decyzji, ale albo spirytus albo octanisept.
a ja czytalam, myslalam, rozmawialam z mamami znajomymi i polozną w SR i postanowilam, ze bedzie spiryt

Cytat:
Moja mama w ogole mówi, że przy wypisie dostaje się jakąś receptę co trzeba kupić dla dziecka Ale jak ona rodziła to było 100 lat temu więc mogło się pozmieniac co nieco.
hmm a tego to nie wiem? sie okaze

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Dziś w nocy złapałay mnie straszne skurcze łydek, myślałam, że będe płakać masakra... z witamin biorę tylko feminatal, myślicie, że moge pić dodatkowo magnez na te skurcze ??? Czy może skonsultować to z ginkiem ?
Spokojnie lykaj sobie nawet 2 tabletki Magnez+B6, ja do tego piję jeszcze jedno wapno dziennie, bo nie lubie mleka, a dziecko wyciąga wapno z kości..

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja zjadlam serniczka i kawke, mam truskawki, a na obiad beda pulpeciki...
Musze isc do sklepu po pieczywko, bo pozniej nie bedzie

A co do porodu....hmmm do wizyty mam 12 dni wiec juz bardzo blisko i bede widziec moj skarb
wlasnie mi przypomnialas, ze mam lodowce sernik od babci

przeczytalam, ze masz do terminu porodu 12 dni i się nastraszylam bo my mniej wiecej mamy podobne terminy z tego co pamietam
ale przeczytalam raz jeszcze co napisalas i się uspokoilam hehe

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Melduję się na kolejnej części oczywiście jak zwykle nie mogę za Wami nadążyć Zaraz lecę do pracy ale chciałam się pochwalić, że miałam już ostatnie USG i gin potwierdził, że będzie dziewuszka a na imię jej będzie AMELIA to już postanowione Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnego oczekiwania na rozwiązanie
Amelka bardzo ladnie
tez proponowalam takie mezowi, ale wyczytał, ze teraz bardzo modne i w rankingu imion przoduje i nie chcial

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jestem siostrą eli i kazała przekazać że od wtorku leży w szpitalu bo wody zaczęły odchodzić, że już do porodu będzie leżała trzyma za was kciuki i jak coś to piszcie sms
Eli numer 669369212
kurcze.. trzymam kciuki, zeby było wszystko OK
Lazurka, może wyslij jej smska, żeby jak coś pisała do Ciebie na bieżąco? oczywiście jak juz ochłoniesz po obronie (trzymam kciuki!)

Cytat:
mi na szkole rodzenia mowila ze powinno sie pieluchowac od wyjscia ze szpitala do pierwszej wizyty u ortopedy i on wtedy podejmie decyzje
hmm nam mowili, zeby samemu nic nie robić, ale żeby tato jak mama z maluszkiem bedzie w szpitalu od razu poszedł zapisać dziecko do ortopedy (dlugie kolejki są u nas... )

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Zeby zgubic zbedne kg musialam biegac, skakac, latac, a jak juz zrzucilam kg to wprowadzilam silowe ze sztanga i interwaly na skakance.

Koncowka to juz byla taka zabawa z rzezba i zjezdzaniem z % zawartoscia tluszczu w organizmie.
wow.. to juz wyzsza szkola jazdy z takim treningiem...
ja chodzilam na rozne wersje aerobikow (hi-lo, latino, pilates, step, thai bo, BPU itp) i myslalam ze jestem niezla hehehe
ale to w sumie tylko dla poprawy samopoczucia - bez jakichs wyzszych celow
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:07   #286
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
basienka no bo wlasnie wczoraj sie doslownie ze mnie polalo a dzisiaj taka galaretka poszla
W końcu coś się dzieje

Oo, chyba coś przeoczyłam. Linka, kto się rozsypuje w 35 tc?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-06-24 o 10:12
Stary 2010-06-24, 10:07   #287
anoxa
Zakorzenienie

bo padne...
napisalam mezowi ze chyba mi czop odszedl odpisal mi co to jest ten czop wytlumaczylam mu a on po chwili mi napisal a no to dobrze bo juz myslalem ze naszego syna czopem nazwalas
Stary 2010-06-24, 10:09   #288
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papateria chciala bym ale z drugiej strony nie chce sie nastawiac zeby sie nie rozczarowac bo bede jeszcze bardziej zdolowana chodzila
kochana no niewątpiwie kolejny kroczek do przodu masz juz za soba co by nie mówić
kasha z tymi ruchami to przeroznie zalezy od dnia

Stary 2010-06-24, 10:10   #289
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak miałam... 18 grudnia byłam u lekarza o 15, i po tej wizycie poczułam się jak bym się posikała... a potem jakiś czas później, galaretowata maź poszła... a po 18 odeszły mi wody

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Basiu a ile przed odejsciem wod odszedl ci czop ? bo pamietam jak pisalas wlasnie jak cie tak wody zalaly
Napisałam wyżej w odpowiedzi do Anoxy, u mnie to wszystko poszło ekspresem w dodatku niespodziewanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 10:11   #290
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
bo padne...
napisalam mezowi ze chyba mi czop odszedl odpisal mi co to jest ten czop wytlumaczylam mu a on po chwili mi napisal a no to dobrze bo juz myslalem ze naszego syna czopem nazwalas
poplułam monitor normalnie...faceci

Stary 2010-06-24, 10:13   #291
bassienkaw
Zakorzenienie

Napisałam smska do ELEONOREMIO... i już piszę co i jak.
We wtorek o 4 obudziła ją mokrość w majtach, a o 6 była już w szpitalu. Rozwarcie ma na 1cm, a szyjka jej się skróciła do 1,5 cm. Wody będą jej się sączyć do porodu, dostaje fenotrol co 4 godziny, kroplowke nawadniającą raz dziennie i antybiotyk jakiś. Skurczy brak. Do porodu lekarz stwierdził, że mogą być nawet 2 tygodnie. Eleono ma leżeć i pić. Martwiła się też, że jej te wody wszystkie odejdą, ale lekarz jej powiedział, że zawsze coś ich jest. Pozdrowienia dla wszystkich.

Stary 2010-06-24, 10:13   #292
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam wyżej w odpowiedzi do Anoxy, u mnie to wszystko poszło ekspresem w dodatku niespodziewanie
czytałam tylko co z niej wynika ? ze odszedl czop i chlusnely wody od razu czy co ?
edit: ok teraz juz wiem myslalam ze wypowiedz jeszcze wyzej

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-24 o 10:15
Stary 2010-06-24, 10:14   #293
kashha
Zadomowienie

Cytat:
bo padne...

szalony ten Twój mąż

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:14   #294
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
bo padne...
Się uśmiałam
Basienka, z tego, co pisałaś, to Łucja urodziła się w 36 tc. Ale w trwającym czy zakończonym 36? Nie miała żadnych kłopotów na początku ?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-06-24 o 10:16
Stary 2010-06-24, 10:14   #295
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
bo padne...
OMG

no kochana to szykuj się mam do Ciebie kom, Ty chyba do mnie tez...
POWODZENIA
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:15   #296
vette
Zadomowienie

Cytat:
no bo wlasnie wczoraj sie doslownie ze mnie polalo a dzisiaj taka galaretka poszla
no i zaczelo sie cos dziac!

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
dziś równe 50 dni do porodu... aż mi się wierzyć nie chce!!
Skoro Tobie zostalo 50, to mi juz tylko 47, do 10 sierpnia

Cytat:
bo padne...
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:16   #297
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisałam smska do ELEONOREMIO... i już piszę co i jak.
We wtorek o 4 obudziła ją mokrość w majtach, a o 6 była już w szpitalu. Rozwarcie ma na 1cm, a szyjka jej się skróciła do 1,5 cm. Wody będą jej się sączyć do porodu, dostaje fenotrol co 4 godziny, kroplowke nawadniającą raz dziennie i antybiotyk jakiś. Skurczy brak. Do porodu lekarz stwierdził, że mogą być nawet 2 tygodnie. Eleono ma leżeć i pić. Martwiła się też, że jej te wody wszystkie odejdą, ale lekarz jej powiedział, że zawsze coś ich jest. Pozdrowienia dla wszystkich.
wody co 3 godz sie uzupełniają...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:17   #298
papeteria
Zakorzenienie

basienka fajnie ze eleono odpisala, wazne ze jest pod dobra opieka

Stary 2010-06-24, 10:18   #299
justynacz80
Rozeznanie

Kasha, masz termin na 13 sierpnia? Tak samo jak ja
Stary 2010-06-24, 10:18   #300
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dzień dobry!!!!
Od rana chyba prześladuje mnie jakiś pech, w ogóle dzień mi się zaczął kiepsko, rano jak odwiozłam Martynkę do przedszkola to po wyjściu z samochodu wyrżnęłam na chodniku jak długa, nie wiem jak to się stało chyba zahaczyłam nogą o płytkę aż mała sie nastraszyła, później mnie wytrzepywała z tego kurzu, na szczęśćie dzidzia sie po chwili ruszała więc wszystko z nią dobrze.Potem po powrocie do domku zaliczyłam biegunkę ale coś mnie od wczoraj czyści poźniej śniadanie no i co w trakcie śniadania do wc Nie pamiętam juz kiedy zwracałam.No a najgorsze że po tej akcji do tej pory strasznie mnie boli poniżej łopatek, nie wiem może coś mi się przez to szarpanie żołądkiem nadwyrężyło.
Ciekawe co jeszcze mnie dziś spotka

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
GLOSOWAC KTORY TYTUL BEDZIE NA ODCHOWALNI:
1. "znikaja nam brzuszki tulimy maluszki"
2. "brzuchow nie nosimy za to dzidzie karmimy"
3. "mamy nasze maluszki, przeszlosc to juz brzuszki"
4. "wakacyjne maluszki opuscily juz brzuszki"

kazda ma sie wypowiedziec bo jak nie to
Ja jestem za 4 z poprawką Alguien

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Jestem u rodzicow na jedna noc. Jutro rano bad krwi, a po 14 na ktg jade pierwsze.

A tak na szybko:

Moje pełne 38 tyg i porownanie z 5 dni temu czyli 37 +2.
U mnie mówią ze juz widac ze sie dosc obnizyl.. co wy na to?!
Oj brzusio fajny, widać że się obniżył.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dzisiaj wielki dzień.
Od 5:00 już nie śpię.
Już raz powtórzyłam materiał na leżąco pod kołdrą, z pamięci.
I powiem tak: odpowiedzią na pierwsze pytanie ich zabiję, ale na drugie już nie umiem tak ładnie się wysłowić Nie wiem mózg się przegrzewa czy co....
Tak jak do tej pory nie było zbytnio nerwów tak teraz się pojawiają...
Zaraz siadam do wyników badań żeby sobie przypomnieć co mi tam powychodziło.
Z minuty na minutę coraz bardziej się denerwuję... a to jeszcze tyle czasu... Wolałabym to mieć wcześniej z głowy.
Trzymam kciuki Na pewno pójdzie Ci dobrze!!!
...i nie denerwuj się bo dzidzia odbierze to jako namowę do wyjścia

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny!

Wczoraj wieczorem dostałam prośbę o dopisanie danych do listy od jednej dziewczyny. Z tego co wiem, nie udziela się aktywnie na wątku. I nie mogę tego zrobić, bo post przekracza już dozwoloną ilość znaków.
No i chyba będę zmuszona w jakiś sposób okroić listę, czyli usunąć z niej osoby, które się nie udzielają i nie podały wszystkich danych.
Co Wy o tym sądzicie? W innym wypadku nie będę mogła już nic dopisać do listy.
Możesz okroić

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Dziś w nocy złapałay mnie straszne skurcze łydek, myślałam, że będe płakać masakra... z witamin biorę tylko feminatal, myślicie, że moge pić dodatkowo magnez na te skurcze ??? Czy może skonsultować to z ginkiem ?
Możesz brać magnez, lepszy w tabletkach niż taki do picia.

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jestem siostrą eli i kazała przekazać że od wtorku leży w szpitalu bo wody zaczęły odchodzić, że już do porodu będzie leżała trzyma za was kciuki i jak coś to piszcie sms
Eli numer 669369212
Pozdrów ją od nas i powiedz że wszystkie myślimy o niej trzymamy za nią kciuki
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości