Matura 2010-Studia - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 11:14   #2491
estrella18
Raczkowanie

Dot.: Matura 2010-Studia

emememsik Ty się rejestrujesz na UEK, więc mam do Ciebie pytanie. Bo w tej ankiecie trzeba wybrać jeden przedmiot podstawowy i drugi rozszerzony i one muszą być te same. I właśnie tu moje pytanie bo ja zdawałam tylko WOS rozszerzony, a resztę podstawę. To mam w podstawie wpisać 0%???
estrella18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:24   #2492
emememsik
po prostu Em :)

Szczerze mówiąc zupełnie nie rozumiem o co pytasz..
Stary 2010-06-24, 11:48   #2493
201610121615
Konto usunięte

Cześć Wam ja także jestem tegoroczną maturzystką, czekam na wyniki, zasnąć ostatnio nie mogę niech one już końcu będą!
I mam takie pytanie wybiera się ktoś do Białegostoku? Na UB lub UMwB ? ;>
201610121615 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:58   #2494
FeelingGood
Rozeznanie

Ja na UwB ale w ostateczności :P

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:59   #2495
201610121615
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Ja na UwB ale w ostateczności :P
a na jaki kierunek? ;p
Stary 2010-06-24, 12:18   #2496
estrella18
Raczkowanie

emememsik no bo ja chciałam sie już zarejestrować, ale potem przeczytałam, że tegoroczni maturzyści dopiero 30 maja się rejestrować.
I tam jest dział "Zdawana nowa matura":

- Język obcy - poziom podstawowy: -Język obcy - poziom rozszerzony:

I są jeszcze dwa miejsca: poziom podstawowy i poziom rozszerzony. To ja chciałam w podstawie wybrać matmę, a w rozszerzeniu WOS, ale wyskoczyło mi ,że podstawa i rozszerzenie muszą być z tego samego przedmiotu.
Stary 2010-06-24, 12:23   #2497
emememsik

Bo możesz do rekrutacji wybrać tylko jeden przedmiot, nie możesz wziąć podstawy z jednego a rozszerzenia z drugiego.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Jeśli wybierasz z czegoś rozszerzenie i nie zdawałaś z tego podstawy, to nic tam nie wpisujesz.
Stary 2010-06-24, 12:24   #2498
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja słyszałam, ze jesli ktos się nie dostanie w 1 turze,to tzreba się odwoływac, i dopiero wtedy jest brany pod uwagę, przynajmniej tak zrozumiałam. Ale podpytam jeszcze dzisiaj kolezanki.
o matko
nie strasz... znam kogoś kto się dostał w II turze, ale za bardzo nie mam z nim kontaktu, nie wiem kiedy się dowiem...
Stary 2010-06-24, 12:25   #2499
estrella18
Raczkowanie

Czyli mam wpisać 0% np w podstawie tak??
Stary 2010-06-24, 12:26   #2500
emememsik

Nic tam masz nie wpisywać.
Stary 2010-06-24, 12:27   #2501
Goshia
Rozeznanie

A jak w ogole wyglada to odwoływanie?

Tak mało czasu na to wszystko po ogłoszeniu wyników, ja nie wiem czy oni w ogole nie myślą?

Chciałabym się dostać już w I turze... Ale to mało realne, bo wybrałam sobie psychologię i dziennikarstwo A nie spodziewam się wyników po 90%... No, moze z polskiego R
Goshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:42   #2502
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
A na jakie studia się wybierasz??? Dlaczego od razu myślisz że będzie źle??? Może to te nerwy mają taki wpływa na ciebie.

filozofia zaocznie we Wrocławiu na UWr
są też inne możliwości ale to taki mój priorytecik A źle myślę zawsze... ciche nadzieje gdzieś tam są ale wole miło się zaskoczyć niż chodzić smutna aż do poprawki

zobaczymy już niedługo
a co do nerwów to robią swoje! wiele psują i zdrowia i relacji no ale taka już nerwowa jestem!

idzie ktoś do Wrocławia?

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:56   #2503
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
filozofia zaocznie we Wrocławiu na UWr
są też inne możliwości ale to taki mój priorytecik A źle myślę zawsze... ciche nadzieje gdzieś tam są ale wole miło się zaskoczyć niż chodzić smutna aż do poprawki

zobaczymy już niedługo
a co do nerwów to robią swoje! wiele psują i zdrowia i relacji no ale taka już nerwowa jestem!

idzie ktoś do Wrocławia?
Ja też tak mam, oczywiście chodzą mi po głowie myśli że może coś się nie udać ale lepsze są takie niż później miałabym się rozczarować lepiej się mile zaskoczyć a tylko na ten kierunek się zdecydowałaś?? A myślałaś o dziennych???

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:36   #2504
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
na informatyce i ekonometrii podoba mi się 1 ze specjalizacji- inżynieria biznasowa. słyszałam jednak, że inf. i ek. nie uczy dobrze ani ekonomii, ani infy. Na te kierunki wolałabym jednak na politechnikę gdańską- cudowna autostrada tam prowadzi, która znacznie umila i skraca drogę. Sama informatyka prowadzona jest na wydziele eti- podobno pogrom całej uczelni,więc się trochę boję.
Co skłoniło Cię ku elektronice i telekomunikacji? Sama rozważałam ten kierunek, jednak przestraszyłam się, że nie dam rady.
I pewnie po drodze jest kilka bramek, więc podróż wychodzi drogo... Tak jest ode mnie do Poznania. Co do tej informatyki i ekonometrii, takie połączenie, więc i tego, i tego trochę uczy, wg mnie masz wtedy więcej możliwości po studiach.
Ale wygooglałam, że ETI, to Wydział Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki, więc bym na pewno to wolała

Najwyższy próg na PŁ nie no, żartuję oczywiście, chociaż to też istotne, że nie idzie 300 przypadkowych ludzi (z czego większość odpadnie, bo można dostać się z podstawową matmą i fizyką), na IFE, z wykładowym angielskim jest 25 miejsc poza tym to kierunek z wydziału elektronicznego - dużo praktyki, a mniej teoretycznej nauki; dużo fizyki i pozycje takich zawodów w rankingu płac tez nie były bez znaczenia
Ne boję się, czy sobie nie poradzę nigdy nie miałam problemów z fizyką, a tym bardziej matematyką, jedynie trochę boję się o angielski - od początku będą wykłady in inglisz

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-06-24 o 13:37
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 14:57   #2505
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Far Pokaż wiadomość
a na jaki kierunek? ;p
Teraz to się zastanawiam czy w ogóle tam składać. Zarejestrowałam się na razie na historię tam, ale nie chcę jej tutaj studiować, bo nic potem nie będę z tego miała. Ale jeśli już tak się potoczy, że nigdzie indziej się nie dostane tylko na UwB to po roku i tak się przenoszę/ poprawiam maturę. Myślałam jeszcze o filologii rosyjskiej lub francuskiej od podstaw i ekonomii, ale już sama nie wiem co mam robić. Zdaję jeszcze na logistykę na Polibudzie :P Ale i tak mam nadzieję, że dostane się do innego miasta:P A ty na co chcesz iść?

Im bliżej 30 to mam więcej wątpliwości co do kierunku jaki mam studiować. A już nawet nie chce mi się sprawdzać tych uczelni, bo już chyba wszystkie w kraju posprawdzałam :P

Dajcie mi już te wyniki!:P Nie ma żadna z Was tam znajomości?:P

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 15:06   #2506
201610121615
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Teraz to się zastanawiam czy w ogóle tam składać. Zarejestrowałam się na razie na historię tam, ale nie chcę jej tutaj studiować, bo nic potem nie będę z tego miała. Ale jeśli już tak się potoczy, że nigdzie indziej się nie dostane tylko na UwB to po roku i tak się przenoszę/ poprawiam maturę. Myślałam jeszcze o filologii rosyjskiej lub francuskiej od podstaw i ekonomii, ale już sama nie wiem co mam robić. Zdaję jeszcze na logistykę na Polibudzie :P Ale i tak mam nadzieję, że dostane się do innego miasta:P A ty na co chcesz iść?

Im bliżej 30 to mam więcej wątpliwości co do kierunku jaki mam studiować. A już nawet nie chce mi się sprawdzać tych uczelni, bo już chyba wszystkie w kraju posprawdzałam :P

Dajcie mi już te wyniki!:P Nie ma żadna z Was tam znajomości?:P
ja biologię wybrałam tam tylko i w sumie to chcę studiować w Białymstoku myślałam jeszcze o Gdańsku ... ehh już sama też nie wiem ;/ zazdroszczę takim osobom którzy wiedzą co chcą robić i tylko do tego dążą ...

widzę w podpisie UJ, na co tam? ;>
Stary 2010-06-24, 15:30   #2507
mila17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
o matko
nie strasz... znam kogoś kto się dostał w II turze, ale za bardzo nie mam z nim kontaktu, nie wiem kiedy się dowiem...
Własnie rozmawialam przed chwilą z kolezanką i jest tak jak mówię- aby byc branm pod uwagę w II naborze trzeba złożyc odwołanie. Podobno trzeba znalezc w necie wzór, wypełnić i im zanieść/przesłać. W kazym razie tak jest ponoc na Uniwesytecie Szczecinskim.
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 15:35   #2508
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Goshia Pokaż wiadomość
A jak w ogole wyglada to odwoływanie?

Tak mało czasu na to wszystko po ogłoszeniu wyników, ja nie wiem czy oni w ogole nie myślą?
no własnie przez to ze tak mało na to czasu mam nadzieję że te odwołania nie są obowiązkowe na wszystkich uniwersytetach...
Cytat:
Napisane przez "Inspiracyjna
idzie ktoś do Wrocławia?
ja
złożyłam podanie na UWr i UP.
Stary 2010-06-24, 16:01   #2509
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Ja też się czaję na Wrocław. Na UWr A jest tu ktoś kto myśli o Zielonej Górze?? :P
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 18:15   #2510
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
Własnie rozmawialam przed chwilą z kolezanką i jest tak jak mówię- aby byc branm pod uwagę w II naborze trzeba złożyc odwołanie. Podobno trzeba znalezc w necie wzór, wypełnić i im zanieść/przesłać. W kazym razie tak jest ponoc na Uniwesytecie Szczecinskim.
a to dośc dziwne, bo II nabór organizowany jest kiedy na kierunek jest za mało chętnych chodzi wam o drugą (rezerwową) listę rekrutacyjną. jeżeli będziecie na rezerwie to trzeba czekac pare dni az wyklaruje sie lista, kto zlozyl na pewno papiery, a kto nie. po paru dniach, jezeli uczelnia stwierdzi ze bedzie brala rezerwe, dzwoni (albo daje znac na prywatne konto), ze jest sie jednak zakwalifikowanym na studia ; ) informacja z pierwszej ręki - sama dostałam sięz listy rezerwowej ; ) nie musiałam pisać żadnych odwołań ; ) na UJ tez tak nie ma, przynajmniej moi znajomi zadnych listow nie wysylali

Edytowane przez irmusiek
Czas edycji: 2010-06-24 o 18:16
irmusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 18:24   #2511
VampIrzyca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochanica_szatana Pokaż wiadomość
Ja też się czaję na Wrocław. Na UWr
Na jakie kierunki?
Ja złożyłam tylko na UWr.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 19:02   #2512
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez irmusiek Pokaż wiadomość
jezeli uczelnia stwierdzi ze bedzie brala rezerwe, dzwoni (albo daje znac na prywatne konto), ze jest sie jednak zakwalifikowanym na studia ; )
o to właśnie nam chodzi jeżeli będzie możliwość dostania się z listy rezerwowej. czyli my siedzimy na tyłku i czekamy, a to uczelnia daje znać że jesteśmy rezerwowymi? miło dobrze że nie idę na USz
a gdzie studiujesz?

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2010-06-24 o 19:05
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 19:18   #2513
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
o to właśnie nam chodzi jeżeli będzie możliwość dostania się z listy rezerwowej. czyli my siedzimy na tyłku i czekamy, a to uczelnia daje znać że jesteśmy rezerwowymi? miło dobrze że nie idę na USz
a gdzie studiujesz?
studiuje na UŚ ; )

dokładnie, trzeba siedzieć na tyłku i , niestety, czekać ; ) ale często jest tak, że ten telefon z uczelni to dosłowne zbawienie
Stary 2010-06-24, 19:21   #2514
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Na jakie kierunki?
Ja złożyłam tylko na UWr.
Ja chcę iść na historię sztuki, albo kulturoznawstwo
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 19:25   #2515
viva91
na przekór do celu

Cytat:
dokładnie, trzeba siedzieć na tyłku i , niestety, czekać ; ) ale często jest tak, że ten telefon z uczelni to dosłowne zbawienie
hmm, nie wątpie dzieki
Stary 2010-06-24, 21:14   #2516
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
a to dośc dziwne, bo II nabór organizowany jest kiedy na kierunek jest za mało chętnych chodzi wam o drugą (rezerwową) listę rekrutacyjną. jeżeli będziecie na rezerwie to trzeba czekac pare dni az wyklaruje sie lista, kto zlozyl na pewno papiery, a kto nie. po paru dniach, jezeli uczelnia stwierdzi ze bedzie brala rezerwe, dzwoni (albo daje znac na prywatne konto), ze jest sie jednak zakwalifikowanym na studia ; ) informacja z pierwszej ręki - sama dostałam sięz listy rezerwowej ; ) nie musiałam pisać żadnych odwołań ; ) na UJ tez tak nie ma, przynajmniej moi znajomi zadnych listow nie wysylali
Ja gdzieś wyczytałam że uczelnie nie udzielają informacji telefonicznie tylko za pomocą tego konta założonego na irk.

Orientujecie się może w cenach akademików????

Edytowane przez plesiunia
Czas edycji: 2010-06-24 o 21:17
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 21:27   #2517
emememsik

Zazwyczaj ok. 300 zł.
Stary 2010-06-24, 21:59   #2518
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam że uczelnie nie udzielają informacji telefonicznie tylko za pomocą tego konta założonego na irk.
wszystko zależy od uczelni ; ) na mojej dzwonią ; )
Stary 2010-06-25, 00:34   #2519
Mgiełka91
Zadomowienie

Przelew zrobiony No to teraz jak nie zdałam, to kasa pójdzie w błoto Ale wolałam mieć pewność, że wszystko dojdzie na czas A wyniki tuż tuż... ciekawe co to będzie. Właśnie porobiłam porządki w zeszytach i powywalałam niepotrzebne z wielką satysfakcją, że już nie będę musiała się tego uczyć. Fizyki np. albo historii
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 10:09   #2520
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
I pewnie po drodze jest kilka bramek, więc podróż wychodzi drogo... Tak jest ode mnie do Poznania. Co do tej informatyki i ekonometrii, takie połączenie, więc i tego, i tego trochę uczy, wg mnie masz wtedy więcej możliwości po studiach.
Ale wygooglałam, że ETI, to Wydział Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki, więc bym na pewno to wolała

Najwyższy próg na PŁ nie no, żartuję oczywiście, chociaż to też istotne, że nie idzie 300 przypadkowych ludzi (z czego większość odpadnie, bo można dostać się z podstawową matmą i fizyką), na IFE, z wykładowym angielskim jest 25 miejsc poza tym to kierunek z wydziału elektronicznego - dużo praktyki, a mniej teoretycznej nauki; dużo fizyki i pozycje takich zawodów w rankingu płac tez nie były bez znaczenia
Ne boję się, czy sobie nie poradzę nigdy nie miałam problemów z fizyką, a tym bardziej matematyką, jedynie trochę boję się o angielski - od początku będą wykłady in inglisz
mój chłopak studiuje po ang. i bardzo sobie chwali takie rozwiązanie. tylko on język umiał b. dobrze z racji wcześniejszego pobytu za granicą.

kurcze, bardzo mądra osóbka z Ciebie;D.

Informatyka i ekonometria daje więcej możliwości, fakt,ale na PG jest na wydziale zarządzania i to mnie trochę zniechęca:P. Pewnie wyląduję na tej infie na ETI
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości