|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
emememsik Ty się rejestrujesz na UEK, więc mam do Ciebie pytanie. Bo w tej ankiecie trzeba wybrać jeden przedmiot podstawowy i drugi rozszerzony i one muszą być te same. I właśnie tu moje pytanie bo ja zdawałam tylko WOS rozszerzony, a resztę podstawę. To mam w podstawie wpisać 0%???
|
|
|
|
#2492 |
|
po prostu Em :)
|
Szczerze mówiąc zupełnie nie rozumiem o co pytasz..
|
|
#2493 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Wam
ja także jestem tegoroczną maturzystką, czekam na wyniki, zasnąć ostatnio nie mogę niech one już końcu będą! I mam takie pytanie wybiera się ktoś do Białegostoku? Na UB lub UMwB ? ;> |
|
|
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
Ja na UwB ale w ostateczności :P
|
#2495 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
emememsik no bo ja chciałam sie już zarejestrować, ale potem przeczytałam, że tegoroczni maturzyści dopiero 30 maja się rejestrować.
I tam jest dział "Zdawana nowa matura": - Język obcy - poziom podstawowy: -Język obcy - poziom rozszerzony: I są jeszcze dwa miejsca: poziom podstawowy i poziom rozszerzony. To ja chciałam w podstawie wybrać matmę, a w rozszerzeniu WOS, ale wyskoczyło mi ,że podstawa i rozszerzenie muszą być z tego samego przedmiotu. |
|
|
|
#2497 |
|
|
Bo możesz do rekrutacji wybrać tylko jeden przedmiot, nie możesz wziąć podstawy z jednego a rozszerzenia z drugiego.
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Jeśli wybierasz z czegoś rozszerzenie i nie zdawałaś z tego podstawy, to nic tam nie wpisujesz.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() nie strasz... znam kogoś kto się dostał w II turze, ale za bardzo nie mam z nim kontaktu, nie wiem kiedy się dowiem...
|
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Czyli mam wpisać 0% np w podstawie tak??
|
|
|
|
#2500 |
|
|
Nic tam masz nie wpisywać.
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
A jak w ogole wyglada to odwoływanie?
Tak mało czasu na to wszystko po ogłoszeniu wyników, ja nie wiem czy oni w ogole nie myślą? ![]() Chciałabym się dostać już w I turze... Ale to mało realne, bo wybrałam sobie psychologię i dziennikarstwo A nie spodziewam się wyników po 90%... No, moze z polskiego R
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
filozofia zaocznie we Wrocławiu na UWr są też inne możliwości ale to taki mój priorytecik A źle myślę zawsze... ciche nadzieje gdzieś tam są ale wole miło się zaskoczyć niż chodzić smutna aż do poprawki zobaczymy już niedługo ![]() a co do nerwów to robią swoje! wiele psują i zdrowia i relacji idzie ktoś do Wrocławia?
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest ode mnie do Poznania. Co do tej informatyki i ekonometrii, takie połączenie, więc i tego, i tego trochę uczy, wg mnie masz wtedy więcej możliwości po studiach.Ale wygooglałam, że ETI, to Wydział Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki, więc bym na pewno to wolała Najwyższy próg na PŁ nie no, żartuję oczywiście, chociaż to też istotne, że nie idzie 300 przypadkowych ludzi (z czego większość odpadnie, bo można dostać się z podstawową matmą i fizyką), na IFE, z wykładowym angielskim jest 25 miejsc poza tym to kierunek z wydziału elektronicznego - dużo praktyki, a mniej teoretycznej nauki; dużo fizyki i pozycje takich zawodów w rankingu płac tez nie były bez znaczenia ![]() Ne boję się, czy sobie nie poradzę nigdy nie miałam problemów z fizyką, a tym bardziej matematyką, jedynie trochę boję się o angielski - od początku będą wykłady in inglisz
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-06-24 o 13:37 |
|
|
|
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
Teraz to się zastanawiam czy w ogóle tam składać. Zarejestrowałam się na razie na historię tam, ale nie chcę jej tutaj studiować, bo nic potem nie będę z tego miała. Ale jeśli już tak się potoczy, że nigdzie indziej się nie dostane tylko na UwB to po roku i tak się przenoszę/ poprawiam maturę. Myślałam jeszcze o filologii rosyjskiej lub francuskiej od podstaw i ekonomii, ale już sama nie wiem co mam robić. Zdaję jeszcze na logistykę na Polibudzie :P Ale i tak mam nadzieję, że dostane się do innego miasta:P A ty na co chcesz iść?
![]() Im bliżej 30 to mam więcej wątpliwości co do kierunku jaki mam studiować. A już nawet nie chce mi się sprawdzać tych uczelni, bo już chyba wszystkie w kraju posprawdzałam :P Dajcie mi już te wyniki!:P Nie ma żadna z Was tam znajomości?:P
|
#2506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widzę w podpisie UJ, na co tam? ;> |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie rozmawialam przed chwilą z kolezanką i jest tak jak mówię- aby byc branm pod uwagę w II naborze trzeba złożyc odwołanie. Podobno trzeba znalezc w necie wzór, wypełnić i im zanieść/przesłać. W kazym razie tak jest ponoc na Uniwesytecie Szczecinskim.
|
|
|
|
#2508 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
![]() złożyłam podanie na UWr i UP.
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się czaję na Wrocław. Na UWr
A jest tu ktoś kto myśli o Zielonej Górze?? :P
|
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzi wam o drugą (rezerwową) listę rekrutacyjną. jeżeli będziecie na rezerwie to trzeba czekac pare dni az wyklaruje sie lista, kto zlozyl na pewno papiery, a kto nie. po paru dniach, jezeli uczelnia stwierdzi ze bedzie brala rezerwe, dzwoni (albo daje znac na prywatne konto), ze jest sie jednak zakwalifikowanym na studia ; ) informacja z pierwszej ręki - sama dostałam sięz listy rezerwowej ; ) nie musiałam pisać żadnych odwołań ; ) na UJ tez tak nie ma, przynajmniej moi znajomi zadnych listow nie wysylali
Edytowane przez irmusiek Czas edycji: 2010-06-24 o 18:16 |
|
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2512 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
jeżeli będzie możliwość dostania się z listy rezerwowej. czyli my siedzimy na tyłku i czekamy, a to uczelnia daje znać że jesteśmy rezerwowymi? miło dobrze że nie idę na USz![]() a gdzie studiujesz?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-06-24 o 19:05 |
|
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie, trzeba siedzieć na tyłku i , niestety, czekać ; ) ale często jest tak, że ten telefon z uczelni to dosłowne zbawienie
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
dzieki
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Orientujecie się może w cenach akademików????
Wakacje Edytowane przez plesiunia Czas edycji: 2010-06-24 o 21:17 |
|
|
|
|
#2517 |
|
|
Zazwyczaj ok. 300 zł.
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Przelew zrobiony
No to teraz jak nie zdałam, to kasa pójdzie w błoto Ale wolałam mieć pewność, że wszystko dojdzie na czas A wyniki tuż tuż... ciekawe co to będzie. Właśnie porobiłam porządki w zeszytach i powywalałam niepotrzebne z wielką satysfakcją, że już nie będę musiała się tego uczyć. Fizyki np. albo historii
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, bardzo mądra osóbka z Ciebie;D. Informatyka i ekonometria daje więcej możliwości, fakt,ale na PG jest na wydziale zarządzania i to mnie trochę zniechęca:P. Pewnie wyląduję na tej infie na ETI |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

ja także jestem tegoroczną maturzystką, czekam na wyniki, zasnąć ostatnio nie mogę niech one już końcu będą! 

A nie spodziewam się wyników po 90%... No, moze z polskiego R

nie no, żartuję oczywiście, chociaż to też istotne, że nie idzie 300 przypadkowych ludzi (z czego większość odpadnie, bo można dostać się z podstawową matmą i fizyką), na IFE, z wykładowym angielskim jest 25 miejsc

dobrze że nie idę na USz