Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 10:51   #331
entertete
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co zamierzacia robić z zużytymi pieluszkami? Kupujecie specjalny kosz na pieluchy? Właśnie znalazłam coś takiego http://skarbymalucha.pl/index.php?ma...roducts_id=974

Znacie to?
ja kupuję kosz do łazienki, choć mam mało miejsca,ale w kuchni jakoś szybko nam się śmieci produkują i poza tym mamy 2 (na mokre i suche), to już te pieluchy by nam zapchały.

U mnie nic się nie dzieje, zrobiłam kontrolny (poantybiotykowy) posiew i wymaz, niech dzidziuś poczeka na wyniki.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:54   #332
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

ja dzisiaj byłam w pracy po RUMułkę (żeby mnie do porodu w poniedziałek przyjęli) potem pobiegałam po sklepach i jak wróciłam to było po 18, masakra.
A to nie jest tak, że do porodu I TAK muszą Cię przyjąć bez tego?

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dzisiaj wielki dzień.
.............
Jak wstałam o 5tej to jeszcze ją złapałam przed wyjściem do pracy i powiem, że to podrażnienie zmalało, nie jest już akie czerwone. Zobaczymy jak to się będzie zachowywało po całym dniu kiszenia się w ubraniach.
...............

4. z modyfikacją Alguien.
Trzymam kciukale!!!

Co do tej wysypki, to się zastanawiałam nad nią... Czy to swędzi?
Bo tak objawowo pojawia się odra w dorosłym wieku. Zwykle po kilku godzinach- 1-2 dniach znika.

No i też jestem za 4.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
To poczekam jeszcze co powiedzą inne dziewczyny i w razie czego wieczorem na spokojnie zajmę się tymi zmianami, bo teraz w nerwach nie chciałabym czegoś sknocić.

Jak myślicie będą pasowały czarne rajstopy do niebieskiej sukienki??
Okrój okrój.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
... i zmykam na morfologie i krzepliwość krwi. Znowu będzie kłujka
U mnie do zwykłej morfologii nie każą być na czczo. Ja co prawda przyzwyczajona, więc zwykle i tak idę, ale nie trzeba.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dzisiaj śłoneczko i chyba będzie ciepełko, a ja na śniadanko mięte piję, w nocy złapały mnie jakieś dolegliwości żołądkowe
Truskawki. Też tak niedawno miałam.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
W sobotę, w niedzielę i 3 lipca ostatni
Dużo jeszcze . Do nauki!!!!

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Dziś w nocy złapałay mnie straszne skurcze łydek, myślałam, że będe płakać masakra... z witamin biorę tylko feminatal, myślicie, że moge pić dodatkowo magnez na te skurcze ??? Czy może skonsultować to z ginkiem ?
Ja biorę magnez bez wiedzy lekarza, bo mi się bardzo szybko zaczął brzuch spinać. Teraz już co drugi dzień, ale nadal biorę.

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jestem siostrą eli i kazała przekazać że od wtorku leży w szpitalu bo wody zaczęły odchodzić, że już do porodu będzie leżała trzyma za was kciuki i jak coś to piszcie sms
Eli numer 669369212
Ojejujeju!!! Oby wszystko było dobrze .

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
bo padne...
napisalam mezowi ze chyba mi czop odszedl odpisal mi co to jest ten czop wytlumaczylam mu a on po chwili mi napisal a no to dobrze bo juz myslalem ze naszego syna czopem nazwalas

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Skoro Tobie zostalo 50, to mi juz tylko 47, do 10 sierpnia
mówiłam, że będę ostatnia

Nogi mnie bolą od nocy- spać przez to nie mogłam. Macie to uczucie ciężkości? Ale nie puchnięcie, tylko jakby się krew nie cofała- takie pulsowanie...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:55   #333
niezawsze
Zakorzenienie

Sms od Wiolek1:
"Hej tu Wiolek. Ja dalek w szpitalu, mialam badania i czekam na wyniki z posiew z pochwy i mialam wyjsc jutro, jesli bylby dobry, ale na usg wyszedl mi zastoj wody w prawej nerce i mam miec robiony posiew z moczu,wiec nie wiem kiedy wyjde i co beda z tym robic bo nic mi nie powiedzieli. Malutki wazy 2140"

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-06-24 o 13:37
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:57   #334
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nogi mnie bolą od nocy- spać przez to nie mogłam. Macie to uczucie ciężkości? Ale nie puchnięcie, tylko jakby się krew nie cofała- takie pulsowanie...
kladz sie i nogi do gory
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:59   #335
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Sms od Wiolek1:
"Hej tu Wiolek. Ja dalek w szpitalu, mialam badania i czekam na wyniki z posiew z pochwy i mialam wyjsc jutro, jesli bylby dobry, ale na usg wyszedl mi zastoj wody w prawej nerce i mam miec robiony posiew z moczu,wiec nie wiem kiedy wyjde i co beda z tym robic bo nic mi nie powiedzieli. Malutka wazy 2140"
Biedne i jakieś pechowe te nasze mamusie, co chwilę któraś w szpitalu, oby jej wszystkie wyniki wyszły dobre i nie musiała siedzieć tam długo.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kladz sie i nogi do gory
Co za oficjalne propozycje na tym naszym forum
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:00   #336
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
kladz sie i nogi do gory
Próbowałam. Wczoraj na wieczór nawet Ł. robił mi taki wrotny masaż "pod górkę". Pomogło na chwilę .
Zastanawiam się może nad jakimś kremem, bo to jest nie do zniesienia

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-24, 11:02   #337
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Próbowałam. Wczoraj na wieczór nawet Ł. robił mi taki wrotny masaż "pod górkę". Pomogło na chwilę .
A może dobrze by było to rozchodzić. Jak ja mam taki wewnętrzny ból w nogach to chodzenie mi pomaga.
Stary 2010-06-24, 11:02   #338
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Co za oficjalne propozycje na tym naszym forum
hahahanawet na to nie wpadlam piszac to
Stary 2010-06-24, 11:04   #339
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
W brodnowskim raczej nie robia problemow z przyjeciem tez tam lezalam, ale na pewno nie chce tam rodzic.
wiesz moja koleżanka leżała tam niecały msc, więc poznała wszystkich lekarzy, położne, salowe, pielęgniarki i czuje sie tam jak w domu - z opieki jest bardzo zadowolona, jak tylko o cos prosiła od razu jej robili (badania, ktg) i dlatego czuje sie tam bezpiecznie a to najważniejsze
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:04   #340
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja uzywam lioton 1000 na pajaczki, ale nie wiem czy na ciezkosc nog tez pomaga
Stary 2010-06-24, 11:05   #341
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A może dobrze by było to rozchodzić. Jak ja mam taki wewnętrzny ból w nogach to chodzenie mi pomaga.
Może jest to jakaś myśl, tylko że ostatnio ruszam się dużo więcej niż zwykle i pupa jaś karuzela- jest gorzej.
No i ból pojawia się głównie w nocy- trochę dziwna pora na spacery .

Acha- żylaków nie mam.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-06-24 o 11:06
Stary 2010-06-24, 11:05   #342
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
bo padne...
napisalam mezowi ze chyba mi czop odszedl odpisal mi co to jest ten czop wytlumaczylam mu a on po chwili mi napisal a no to dobrze bo juz myslalem ze naszego syna czopem nazwalas

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:06   #343
agravka
Wtajemniczenie

aaa! pisalyscie cos o okrojeniu listy! tez o tym myslalam ostatnio-mysle ze to dobry pomysl. Fajnie by bylo, zeby byly tylko takie...aktywne dziewczyny
Stary 2010-06-24, 11:07   #344
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

niezawsze szczerze mówiąc ja tych ruchów nie liczę bo mój mały prawie cały czas się wierci, poza tym jakbym miała liczyć i wyszłoby mniej to panikować bym zaczęła
marta nie strasz z tym deszczem bo mi się właśnie suszy

ja już poprasowałam i wyprałam kolejną stertę, jeszcze tylko 3 reklamówki ubranek, później kocyki, pieluchy i takie tam do sierpnia chyba się wyrobię
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:07   #345
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Może jest to jakaś myśl, tylko że ostatnio ruszam się dużo więcej niż zwykle i pupa jaś karuzela- jest gorzej.
No i ból pojawia się głównie w nocy- trochę dziwna pora na spacery .
Ja chodze po mieszkaniu Albo połóż się, podkurcz nogi o trzep łydkami. Nie wiem czy dobrze to opisałam

Lilka u nas juz niestety pada i susze pranie w łazience.
Stary 2010-06-24, 11:07   #346
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dziewczyny zabieracie ze sobą do szpitala nożyczki do paznokci dla maleństwa?
Pamiętam jak Martyna miała długaśne pazurki po porodzie, położna powiedziała że jeśli nie należę do tych co sie brzydzą mogę jej delikatnie poogryzać bo nie chcę jej grzać w niedrapkach.Pomyślałam że jak będzie sobie spać to można by obciąć.
Stary 2010-06-24, 11:09   #347
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
bo padne...
Stary 2010-06-24, 11:12   #348
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja chodze po mieszkaniu Albo połóż się, podkurcz nogi o trzep łydkami. Nie wiem czy dobrze to opisałam
Zrozumiałam o co Ci chodzi . Zobaczymy dzisiaj w nocy.

Agravka- a w necie piszą, że w ciąży liotonu nie stosować

. Witaj Kochanie

Stary 2010-06-24, 11:12   #349
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zabieracie ze sobą do szpitala nożyczki do paznokci dla maleństwa?
Pamiętam jak Martyna miała długaśne pazurki po porodzie, położna powiedziała że jeśli nie należę do tych co sie brzydzą mogę jej delikatnie poogryzać bo nie chcę jej grzać w niedrapkach.Pomyślałam że jak będzie sobie spać to można by obciąć.
Nie wolno obgryzać paznokci noworodkom, bo można ugryść niefortunnie tak, że będzie je bolało! Położne zabraniają obcinac paznokci ok. 10-14 dni. Niedrapki należy zakładać tylko jeśli dziecko ma tendencję do drapania się, do wkładania rączek do buzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 11:12   #350
kashha
Zadomowienie

12 a ja w szlafroku i piżamie i nie chce mi się z łóżka ruszyć
i znowu chce mi się spać

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:13   #351
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a co zamierzacia robić z zużytymi pieluszkami? Kupujecie specjalny kosz na pieluchy?
Ja kupilam taki kosz http://allegro.pl/item1077730413_poj...klady_w_w.html niestety u nas kosz zwykly zapelnia sie z predkoscia swiatla a tylko tz wyrzuca smieci by musial chodzic 2 razy dziennie ze smieciami a no i jakos nie wyobrazam sobie smierdziuchow tak wyrzucac pod zlew bo tam mam kosz na smieci wlasnie pewnie jak wiekszosc
Cytat:
wiesz, wlasnie balam sie, ale ginka dala mi skierowanie i powiedziala ze mnie nie odesla, ale jakby sie upierali, to zeby powiedziec, ze tato jest lekarzem , ze dzieci lekarskich nie odsylaja...wiec mam nadzieje,ze tam urodze
To chyba, ze tak mam nadzieje, ze sie uda w takim razie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
wiesz moja koleżanka leżała tam niecały msc, więc poznała wszystkich lekarzy, położne, salowe, pielęgniarki i czuje sie tam jak w domu - z opieki jest bardzo zadowolona, jak tylko o cos prosiła od razu jej robili (badania, ktg) i dlatego czuje sie tam bezpiecznie a to najważniejsze
Ja lezac tam tez poznalam wiekszosc osob i fakt bardzo szczegolowo badaja i na wszystko zwracaja uwage. Ja jednak tam sie nie czulam jak w domu tylko jak w obskurnym szpitalu gdzie bylo ciagle goraco i traktowanie pacjenta jak glupka. Pacjent ma lezec i juz, pacjent ma sie nie pytac a jak mu sie nie podoba to moze sie wypisac, nie przywyklam raczej do takiego traktowania bo od dawien dawna nie bylam panstwowo u lekarza i troche mnie to mierzilo w tym szpitalu no i godziny odwiedzin od 14 do 17 porazka, Szkoda bo ja po tym szpitalu sie tylko utierdzilam, ze tam nie chce rodzic na pewno a jest on 5 min drogi od mojego domu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:17   #352
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
no wlasnie agravka nic sie nie dzieje, zadnego czopa, nawet brzuch okresowo od ladnych kulku dni mnie nie boli. a sugeruje sie bardziej tym drugim terminem, bo tak wyszlo na usg w 12 tyg, przez to że mialam bardzo dlugie cykle i maly wychodzil mlodszy. ja naprawdę nie chce urodzic przed terminem tym 1 lipcowym bo jeszcze się nie przeprowadzilismy, zrobimy to mam nadzieje w weeekend chociaz nie chce nic mowic bo znowu cos wyskoczy - -z tym remontem mamy takiego pecha ze szok.
co do wizyt to wlasnie lekarz kazal mi przyjsc dwa dni temu, ale nie mialam jak, nie mial mnie kto zawieżć - wszyscy uwijaja sie w nowym mieszkaniu a sama boje sie tluc autobusami. ale pojde w poniedzialek, bo jutro nie przyjmuje.
a wlasnie, czy tkoras z was tez ma tak strasznie napietą skorę na brzuchu ze to az boli? ja mam wraaenie ze ta skora zaraz mi popęka
tak ja tez mam taak napieta skore ze nawet lekarz powiedzial mi wczoraj ze napewno bardzo ciagnie i mam dyskomfort przez to, mam nadzieje ze nie popekam,
ale mnie sie robi twardy taki jak sie spina

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kochana ja mam wg OM 30 czerwca ostatni cykl miał 39 dni wiec lekarz wg usg z 12 tygodnia( zreszta nawet juz wczesniej) ustalił mi termin na 11 lipca i mały faktycznie jest mniejszy wiec raczej ten drugi termin to ten prawdopodobny.
a co do brzucha tak mam mega napiętą skórę już nie wspominając że popękaną.
ja om 14 lipca, usg 19 lipca
a brzuh naaaapiety masakra

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:18   #353
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a co zamierzacia robić z zużytymi pieluszkami? Kupujecie specjalny kosz na pieluchy? Właśnie znalazłam coś takiego http://skarbymalucha.pl/index.php?ma...roducts_id=974

Znacie to?
ja zamierzam wrzucać do śmieci i po prostu często je opróżniać. zresztą i tak to często robię, bo nie lubię jak śmieci długo są w domu. w sumie raz dziennie wyrzucam nie mam miejsca na dodatkowy kosz na pieluszki...
Stary 2010-06-24, 11:19   #354
justynacz80
Rozeznanie

Wysłać faceta do sklepu z ubraniami...
Wczoraj tż pojechał do centrum handlowego i powiedziałam mu żeby kupił coś dla Agatki (jak sama nazwa wskazuje -dziewczynki) w H&M. Najlepiej rampersa (musiałam pół godziny tłumaczyć co to takiego). Wrócił zadowolony cały, bo udało mu się znaleźć rampersa- i Agatka będzie niebieskim SUPERMENEM!
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:19   #355
eleonoremio
Rozeznanie

Oczywiście pozdrowie Elę
da rade
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:20   #356
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
PS ja nie chodzę siku w nocy
jak to nie chodzisz siku - no to masz pojemny pęchcerz zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
.......chcę do moich letnich szpilek
ja też chociaz przyznam się, ze czasmai zapierniczma w obcasach i mi to nie przeszkadza a jak nie to buty na koturnie byle by wysoko było bo od płaskiego strasznie mnie pięty bolały no cóż nogi do płaskiego nie przezwyczajone, a to za robienie smaka na jajecznicę
belunia1985 to mnie wcale nie dziwi, ze masz stracha ja mam z OM na 10 lipca a gin wyliczł, że na 14 lipca i tego się trzymam
vette współczuję ci tej zgagi ja mam ją naprawdę sporadycznie ale jak już jest to taka ostra więc współczuję wszystkim co mają zgagę bo to strasznie nieprzyjemne jest.
Cytat:
W sobotę, w niedzielę i 3 lipca ostatni
to tak jak mój M.

Cytat:
Dziś z tż mamy 6 rocznicę jak ze sobą jesteśmy. A mnie śniło się, że dziecko nie było jego, powiedziałam mu o tym, a on nie chciał już ze mną być... Głupi sen, dobrze że nierealny
rzeczywiście głupi a bo ty śpisz a dusza po pierdołach chodzi
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ja poszalalam ze śniadankiem :
- szklana koktailu z truskawek(mam manie picia przez słomkę )
- pół buły z pomidorkiem
- nektarynke
- dwie krajanki piernikowe i dwa makrony (dorwałam wczoraj w cukierni odpustowe łakocie kupiłam po 6 sztuk i wyszło taniej jak na normalnym odpuscie bo cos kolo 3 zł zapłacilam za 12 ciasteczek )
- a teraz pije herbatke z liści....
misiulka biedulko stawiałabym na pasztet albo mix pasztet + koktail o raju jak od soboty leżały to napewno te truskawy...
o rety kochana gdzie ty to pomieściłaś - naprawdę zaszalałaś, ja też obstawiam ten mix.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ja juz kupilam octa wiec nie bede kombinowac.
ja też

Cytat:
Bajka9 ja kupiłam sobie sama magnez i jak ręką odjął, ale kupiłam w tabletkach, te musujące są do d... (też biorę feminatal)
ja też biorę manez i narazie odpukać nie mam żadnych skurczy raz tylko parę dni temu ząłpał mnie skurcz w środkowym palcu u nogi.
Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jestem siostrą eli i kazała przekazać że od wtorku leży w szpitalu bo wody zaczęły odchodzić, że już do porodu będzie leżała trzyma za was kciuki i jak coś to piszcie sms
Eli numer 669369212
o rety

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:22   #357
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem CIe, nie chcesz zeby CIe uznali za panikare... ale na wizxycie mozesz zapytac, bo chyba badaja CIe codziennie, czy nie? kolorowych snow
cos ty codziennie nie badaja wczoraj bylam badana drugi raz od przyjecia bo podobno mozna sie nabawic infekcji od zbyt czestych badan

Cytat:

Znacie to?
ja nie kupuje wole kupki w miare na bierzaco wynosic bo nawet taki smietnik z czasem bedzie nie przyjemnie pachnial a wiem o tym bo jak pracowalam w irlandii w przedszkolu to taki mielismy i mimo ze kupy byly zawiazywane w te pachnace woreczki i dopiero do nich wrzucane to i tak smierdzialo

Cytat:
Sms od Wiolek1:
jej mam nadzieje ze jak najszybciej ja wypuszcza i ze wszystko bedzie dobrze
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:26   #358
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja lezac tam tez poznalam wiekszosc osob i fakt bardzo szczegolowo badaja i na wszystko zwracaja uwage. Ja jednak tam sie nie czulam jak w domu tylko jak w obskurnym szpitalu gdzie bylo ciagle goraco i traktowanie pacjenta jak glupka. Pacjent ma lezec i juz, pacjent ma sie nie pytac a jak mu sie nie podoba to moze sie wypisac, nie przywyklam raczej do takiego traktowania bo od dawien dawna nie bylam panstwowo u lekarza i troche mnie to mierzilo w tym szpitalu no i godziny odwiedzin od 14 do 17 porazka, Szkoda bo ja po tym szpitalu sie tylko utierdzilam, ze tam nie chce rodzic na pewno a jest on 5 min drogi od mojego domu
no ja tam nie wiem, bo nie byłam ale koleżnka jest bardzo zadowlona
gorąco jest w każdym szpitalu na oddzialach położniczych a podobno ten oddział nie jest obskurny, bo przeszedł remont

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Wysłać faceta do sklepu z ubraniami...
Wczoraj tż pojechał do centrum handlowego i powiedziałam mu żeby kupił coś dla Agatki (jak sama nazwa wskazuje -dziewczynki) w H&M. Najlepiej rampersa (musiałam pół godziny tłumaczyć co to takiego). Wrócił zadowolony cały, bo udało mu się znaleźć rampersa- i Agatka będzie niebieskim SUPERMENEM!
hahahaha dobre
Stary 2010-06-24, 11:27   #359
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Co do pracy w aptece... wydaje mi się, że nawet nie głupie pieniądze się tam zarabia i praca nie taka straszna
Praca całkiem przyjemna.Mówię z doświadczenia
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
hehe spac spie tylko czlowiek nie przyzwyczajony ze trzeba kilka razy w nocy wstawac. jest podzial nocnych obowiazkow, ja karmie a maz zmienia pieluche. nie jest tak zle, szczerze to myslalam ze bedzie gorzej Oscar jest spokojny i zadko kiedy placze, w sumie to przewaznie przy zmianie pieluchy, czsami jakby go ze skory obdzierali - ciekawe czemu? a tak to spokoj

dziewczyny to mam zakladac ta odchowalnie czy ktoras jest chetna na zalozenie? tak czy siak trzeba wymyslic tytul wiec czekam na propozycje!!!
Ja dzisiaj próbowałam TŻta dobudzić żeby to on zmienił pieluchę.Po 3 nieudanych próbach w końcu wstałam i zrobiłam to sama.Niestety pomaganie średnio m wychodzi,bo w nocy mocno spi,a w dzień jest w pracy Tylko kąpiemy wspólnie.
Moja też nie lubi przewijania.
Możesz zakładać,już nie mogę się doczekać A tytuł 4 z poprawkami

Cytat:

mialam mala przygode bo jak juz z mezem wracalam to nagle mokro mi sie zrobilo i dosyc mocno az majtki mialam zalane i leginsy no ale zbadal mnie pan doktor i to nie byly wody rozwarcia tez nie ma wiec nadal tu kwitne...
Też tak miałam 2 razy.A jak naprawdę wody zaczęły odchodzić to nie czułam wcale aż takiej wilgotności,chociaż może to dlatego,że skurcze przyćmiły wszystko

Cytat:
wlasnie kurcze sie wystraszylam bo bylam w lazience i jak sie podcieralam to taka glutowata wydzielina mi wyleciala i nie wiem czy to nie czop sluzowy a nie mialam wkladki i poszlam na dol do sklepu jak wrocilam to miala plamki krwi wiec nie wiem sam duzo tego nie bylo... wiec moze to co wczoraj mi polecialo to tez byl czop sluzowy taki rzadki a nie wody? mialam tez dwa boleske skurcze ale w miare krotkie sama juz nie wiem nie chce sie nakrecac
Wygląda na czop.U mnie taki był.

Cytat:
bo padne...
no nie... Chcesz żeby mi szwy puściły?

Cytat:

Znacie to?
Ja używam paklanków i się sprawdzają.Dobrze maskują zapach.

Cytat:
na poczatku to dzieci chyba tak nieśmierdzaco robia kupki, ew. pozniej. ale ja planuje w zwyklym koszu na smieci takie rzeczy skladowac-bedzie motywacja do czestszego wynoszenia smieci chyba ze bedzie walilo nie wiem jak, to wtedy pomysle nad tymi woreczkami
Tak nieśmierdząco to jakieś 2 dni,a potem to już inna bajka Czasem można na odległość wyczuć,że czas na zmianę pieluchy Chociaż jak się zacznie inne jedzenie poza mlesiem to podobno będzie jeszcze gorzej
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:27   #360
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Nie wolno obgryzać paznokci noworodkom, bo można ugryść niefortunnie tak, że będzie je bolało! Położne zabraniają obcinac paznokci ok. 10-14 dni. Niedrapki należy zakładać tylko jeśli dziecko ma tendencję do drapania się, do wkładania rączek do buzi.
Teoretycznie masz rację ale w praktyce można odbiec troche od teorii
Niby pępka też nie powinno się moczyc aż odpadnie ale ja się do tego nie stosowałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości