|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
Ja tam jakoś w to nie wierzę.A jak twój TZ nie będzie chciał przyśpieszyć porodu to go nastrasz że do sąsiada pójdziesz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
na polsacie leci moja super ex dziewczyna ... sredni ale mozna obejrzec
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien gratuluję wejścia w spodnie przedciążowe... u mnie to będzie za jakieś pół roku po porodzie hahaha
![]() Jezu ale głodna jestem, a nie mam ani grama chleba, a nie chce mi się już lecieć, a mam smak na kanapki. Zrobię sobie chyba jakąś lekką jajecznicę, albo omlet
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 latka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
obżarlam sie wlasnie bobem i czeresniami
))mniam mniam![]() mam pyt do dziewczyn, ktore narzekaly na bol pachwinowy: czy to jest bol jak na zakwasy? bo mnie strasznie boli jakbym cwiczyla nie wiem ile i nie wiem czy to ten bol,czy zakwasy po wczorajszej kosmetyczce?
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a waga jak ?? ile wogole ci zeszlo kg po samym porodzie??? wogole jak pisalas o tym to przepraszam ale ja dopiero od poniedzialku nie pracuje i niby nadrabialam ale na polspiocha po pracy Cytat:
krew mialam raz robiona i czesto mnie przeraza ze tutaj tak to wyglada tez bym chciala wiedziec wage dzidziusia , marzy mi sie ale nie chce isc prywatnie bo wszystko w porzadku jest wiec nie mam potrzeby prywatnie bylam kilka razy na samym poczatku, potem 12 tydzien i potem jak mnie cos martwilo , ale lekarz mi powiedzial ,, a co pani chciala cala ciaze przejsc bez dolegliwosci??? '' i kolo 30tc sprawdzlama szyjke bo w szpitalu tego tez nie robia w Ie tak to wyglada
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oscar jest spokojny i zadko kiedy placze, w sumie to przewaznie przy zmianie pieluchy, czsami jakby go ze skory obdzierali - ciekawe czemu? a tak to spokoj![]() dziewczyny to mam zakladac ta odchowalnie czy ktoras jest chetna na zalozenie? tak czy siak trzeba wymyslic tytul wiec czekam na propozycje!!! |
|
|
|
|
#68 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aha bol po wczorajszej kosmetyczce????? A co Ty z ta kosmetyczka robilas???? ![]() Zartuje , wiem wiem ten jej fotel bez oparcia , ale nie moglam sie powstrzymac ![]() A zy wam tez sie wydaje ze przeciekacie???? albo uplawy albo jakies uczucie mokrosci??
|
|
#71 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rocznica 1 ![]() ciasto mnie nie rusza bo pojadłam słodkiego ale te frytki ![]() mój mały ostatnio w 3 tyg 900g a teraz w 2 tyg 300g a z tym jedzeniem to tak nie dziala hehe..kazda dzidzia rosnie swoim tempem ![]() A i nie przytyłam .Nadal jest tylko +20 ![]() serduszko super ze wsio ok alguien wezme sobie twoje słowa do serca Cytat:
co do celibatu oj jakos zlecialo choc tez sobie nie wyobrazalam bez tyle czasu..tylko te sny ,ale jak czlowiek jest nie ruszany to jest dobrze gorzej jak juz sie dotknie to jest jak reakcja łancuchowa hehe ja tak to odczuwam wlasnie ![]() Cytat:
![]() jak doczekam ze tez akurat w tym tygodniu TZ ma nocki ale od czego jest jeszcze dzien ...chociaz po takim dluuugim czasie to chyba klimatu nam trzeba ![]() Cytat:
jestem za
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bajka u mnie z ruchami to tez tak srednio, mala jest bardzo spokojna i zadko sie rusza i jesli juz to jest to tylko zazwyczaj szkitka po zebro lub raczka w pachwine lub pupa w pepek, brak jakichkolwiek juz kopniec
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, ze gin przy tz to powiedzial, moze wezmie sie do roboty chlopak ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mialam nadzieje ze tak z 8 spada heheh ale chyba sie przeliczylam, a twoje fotki rzeczywiscie byly super , zgrabny brzuszek mialas
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no czasem ma takie hasełka ..na poczatku jak mialam zakaz to mowił że "męza do szafy a klucz za okno" ..a po chwili ze" w zasadzie to mąż może " tylko ja nie w sumie młody facet koło 40 teraz ma a chodze juz do niego 6 lat. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | ||||||
|
Rozeznanie
|
kobiety zasnelam na godzinkę przed kompem a Wy juz zdazylyscie nowy watek zalozyc i zapisac 2 strony
czy ktoras z Was ma tez takiego 'spacza'? ja od niedzieli co dziennie po poludniu spię.. na poczatku ciazy tak mialam, ze dopadalo mnie masakryczne zmeczenie i spalam i teraz widze, ze znowu mam podobnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i ten rozek z kokardka juz widze w tym moja niunie (choc kolderke dostanie za jakis czas - bo na razie mam w planie tylko spiworek )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze juz jestescie po tym...
jeśli masz ochotę, kliknij ![]() http://r12.bloodwars.interia.pl/r.php?r=33256 http://s9.suwaczek.com/201008024565.png Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-06-23 o 20:34 |
||||||
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dokładnie tak to czuję, i miałam tak że przez kilka dni często a teraz już rzadziej to czuję - może się porozciągało, bo to tak jakby kości się rozszerzały - takie wrażenie. |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
PAPETERIA ja frytki robiłam z młodych, trochę większych ziemniaków
![]() A dla wszystkich co narobiłam im ochotę na ciasto z czereśniami i czerwoną porzeczką, to wrzucam zdjęcie ![]() I wrzucam Wam jeszcze dwa pierścienie, jakie dzisiaj dostałam... pamiątka po moich babciach. Dostałam w nagrodę za mgr od rodziców ![]() Co do podyplomówki to może i lepiej... nie wiem narazie sama. Nie bardoz mam ochotę dalej się szkolić, przynajmniej narazie, a druga sprawa to kasa... nie stać mnie po prostu na dalsze kształcenie płatne ![]() Co do bólu pachwinowego, to u mnie często się zdarza... zwłaszcza jak szybszego kroku dostaję ![]() A co do spadku kilogramów po porodzie... to mi po porodzie, po ciąży z Łucją spadło 10kg... ale przytyłam bardzo bardzo bardzo dużo Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-23 o 20:31 |
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak ostatnio w udach mialam bo zapomnialam ze jakies 10 minut siedzialam sobie tylkiem na lydkach a na drugio dzien masakra... chodzic nie moglam takie mialam zakwasy przez naciagniecie miesni Cytat:
az tym tyciem to owszem, ja raz mialam spora roznice w przeciagu jednego dnia, wiec sie zbytnio nie sugeruje ta waga ani ta wczesniejsza data porodu, trzymam sie tego ze urodze w terminie tak jak mi wczoraj moj gin po badaniu powiedzial. |
||
|
|
|
#80 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie ważne kilogramy - jeszcze miesiac i nie bedzie wymowki, zeby sobie podogadzac hehehe
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
widze ze piszecie o wadze po ciazy ja w szpitalu zostawilam tylko 5,5kg bylam w szoku bo myslalam ze bedzie tego sporo wiecej ale 5 dni pozniej juz bylo 9 kg mniej. niestety nie mam wagi w domu wazylam sie ostatnio w piatek i zostalo mi jeszcze 5 kg chociaz mysle ze na dzien dzisiejszy jeszcze mniej
a w sumie przytylam 15kg
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się dziś narobiłam. Ale Ł. wrócił z pracy i TROCHĘ pomógł. Upiekłam ciacho, zrobiłam pierwsze w życiu "de volaille" z wieprzowiny. Może nie wyszły szałowe na wiza, ale przepyszne ![]() Wysprzątałam klatkę Wiwkowi ( to było wyzwanie na 200% normy), posprzątałam łazienkę, kuchnię, zmieniłam pościele, zrobiłam pranie i zaplanowałam kilka kolejnych. I dziś w nocy po tak intensywnym dniu ZAMIERZAM spać jak zabita wreszcie .Dziewczyny cieszę się, że wizyty udane. Bajka nie martw się tą pępowiną. Kiedyś może to nie był dobry znak, ale dziś lekarze potrafią sobie poradzić z takimi komplikacjami .Papeteria- a kto powiedział, że SMS musi dziać się w nocy ?Ja tam lubię za jasnego...
|
|
#83 | |||
|
Zadomowienie
|
a my 2 września 4 rocznicę a 18 pażdziernika 12 lat jak razem jesteśmy
Cytat:
Cytat:
ale ja też mam nadziej, że akcja się zacznie niebawem, szybko i znienackaserduszkoiz same dobre widomości z dzisiejszych wizyt gratuluję ![]() Cytat:
ja też
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz wrzucę przepis, właśnie będę go dodawać na blogu kulinarnym, to skopiuje
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja w 8 części
![]() Cytat:
![]() U mnie też tak to wygląda Na cóż mi wiedzieć ile mm ma szyjka? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Dziewczyny jak się nazywa ten preparat do pępuszka który można stosować zamiast spirytusu? |
||
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hejka laski na nowym wątku! Ostatnio miałam trochę spraw i Was nadrobić w czytaniu to nie lada wezwanie
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Basienka gratuluje mgr i czekam na przepis na to śliczne ciachoLazurowa trzymam kciuki! nie mam wątpliwości że będzie bdb ![]() Dzisiaj zjadłam cały garnek marchewki z groszkiem, taką miałam chcicę '
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!!
![]() Przyznaje sie bez bicia ze nie jestem na biezaco, staram sie podczytywac ale na odpisywanie juz czasem sil nie starcza basienka gratulacje obrony!! lazurowa trzymam kciuki za jutro!! Basia84 jestem za tym zebys zalozyla juz watek na odchowalni, tam beda mamusie juz rozpakwane mogly sie wspierac i odpowiadac na biezace pytania I jestem za tym zeby wklejac zdjecia dzieciaczkow.Sylvia, Vette super prezentacje Pisalyscie o proszku do prania, ja nie kupuje zadnego specjalnego, bede prala w naszym. Ja mialam druga rocznice slubu 03.04, a 13.11 czeka nas 8-ma rocznica bycia razem ![]() Pieluch tetrowych nie bede uzywac, za duzo z nimi klopotu. Ktoras pisala ze dzidzia malo teraz kopie, ale to jest normalne bo ma najzwyczajniej za malo miejsca Moja caly czas sie rusza, ciagle czuje ja pod skora, ale to jest bardziej przesuwanie sie, wypinanie pupki, lub ruszanie glowka niz kopniaki
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale dzieciątko mnie wypycha dzisiaj
![]() podaje przepis na ciasto ![]() KRUCHE CIASTO Z CZEREŚNIAMI I CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki: 3 szklanki mąki kostka masła lub margaryny (ja dałam margarynę Kasię) 5 jajek 3 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia kisiel wiśniowy ok 60dag czereśni bez pestek dwie garście czerwonych porzeczek Zrób kruche ciasto: szerokim nożem posiekaj mąkę z zimnym masłem, zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na 2 części (podział 3/5 do 2/5 - większa porcja na dno blachy) obydwie dałam do zamrażalnika. W tym czasie pozbyłam się pestek z czereśni, a wtedy jedną rozwałkowałam i wyłóżyłam blachę (33 na 22 czy jakoś tak z wymiarami). Podpiekłam spód w piekarniku w 180 stopniach ok 8-10 minut. W tym czasie ubiłam pianę z odrobiną soli z białek. Gdy była sztywna, dodałam cukier, a na koniec kisiel wiśniowy. Następnie wyjęłam ciasto z piekarnika, posypałam bułką tartą (która wsiąknie sok z owoców). I na to owoce wcześniej umyte. Czereśnie, a pomiędzy czerwona porzeczka. Na to różowa piana z białek. A na pianę starte ciasto z zamrażalnika. No i ciasto do piekarnika na 40 minut w temperaturze 160 stopni
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bodajże Octenisan
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnie usg mialam w 32 tc to mial niby 2100 g a teraz to gin tylko tetno podglada no i w 36 powiedziala ze przeplywy sa ok a tydzien temu ze wod jest sporo. ja tak musze wylapywac co ona mowi bo ona sobie gada do siebie w trakcie badania i dopiero jak ja dopytam to mi powie dokladniej. jak anuszka zawsze pytam czy wszystko ok. jesli mowi ze tak to mi wystarczy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

)

Ja tam jakoś w to nie wierzę.A jak twój TZ nie będzie chciał przyśpieszyć porodu to go nastrasz że do sąsiada pójdziesz 
) maly ma glowke w dol tak jak powinien byc juz jest ulozony