|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
ja zaplacilam 120zl z szuflada fakt uzywane,ale bez zadnych sladow uzytkowanie, bo dzidzia spala z rodzicami a nie w swoim lozeczku dostalam jeszcze do tego materacyk i kojec wszystko za 125zl
|
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witajcie Dziewczynki,
ale sie juz rozpisalyscie! Moj Olek cos spokojniutki dzisiaj i sie troche martwie... Widze, ze tez Wam sie snia jakies masakry. Ja dzisiaj zrobilam numer w nocy. Poszlam spac wczesniej niz mezus i jak on sie polozyl to dorwalam sie do jego pupy i ugniatalam mu posladek (spiac). Nie mam pojecia co mi sie snilo, pewnie karmienie piersia (wczoraj sie Was naczytalam o tym karmieniu) Cytat:
Moja mama robila wielkie oczy jak kupilam lozeczko w 16tygodniu, ze to niby za wczesnie itd. A ja jestem rozsadna kobietka i mimo,ze tez mialam obawy czy czekac czy nie postanowilam,ze bede czynic zgodnie z serduchem. Teraz mama i tesciowa same lataja i coraz to nowe ciuszki mi pokazuja. Moja mama to juz kupila jakas ciuchcie drewniana nawet (sliczna ![]() Moj Tato to sie taki sentymentalny zrobil, ze mu oczy mokna jak przyjezdzam (dodam tylko,ze to chlop z masa miesni, bo jest budowlancem) i tenże mezczyzna wypytywal mnie ostatnio co ma mi w Niemczech kupic za oliwki i inne, bo ostatnio spedzil godzine w dzieciecym sklepie i dostal krecka Astorianko- jesli nie chcesz czekac do koncowki z zakupami (a wtedy wiadomo dochodzi ci kolejny stres!) to kupuj Kochana. Najwyzej ukrywaj na poczatku, ale jestem pewna ze rodzina zalapie bakcyla. W koncu jestesmy w naszych ciazach cale 9 miesiecy i z jednej strony musisz sie na pojawienie dziecka przygotowac psychicznie i fizycznie (tego sie od nas wymaga!) ale jak chcesz sie przygotowac materialnie to larum... Nie daj sie Słonce!
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama to już w ogóle szaleje na punkcie pościeli dla dzieci, jak ją zabraliśmy do kilku sklepów z nami to nie można jej było odciągnąć od pólek, zachwycała się "jakie to teraz są piękne rzeczy" i "jakie wykonanie", a potem w domu tatę zanudzała opowieściami wzięła wymiary łóżeczka i na wakacjach we Włoszech ma zamiar pochodzić po takich sklepach dla dzieci i pokupować różne rzeczy
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole w Glucku sprzedaja te lozeczka od Polskiej firmy Amal (ja kupilam od nich na necie). Jak ostatnio odwiedzalam Glucka to nawet komode Amalu tam maja (tez kupilam) tyle ze naliczaja sobie marze 200%Co do kotow. Ja je lubie, tak samo jak psy. No dobra, koty sa bardziej inteligentne (wg mnie!) Zreszta prawda jest, ze jak masz psa to jestes dla niego bogiem, a jak masz kota, to on łaskawie jest dla ciebie. Cale zycie wychowywalam sie z psami i kotami i wszystko zalezy od charakteru zwierzecia, od podejscia wlasciciela drugie tyle. Domu bez zwierzakow sobie nie wyobrazam, choc duzego psa w bloku tez nie! I mimo ,ze moja Inka potrafi byc cholernie zlosliwa i wredna to ja kocham i tak
|
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez ogladalam te posiele... rozumiem, ze Ty szukasz dla chlopczyka. Bardzo podoba mi sie ten ksiezyc, jest sliczny. Wole taka prostrza posciel niz taka upstrzona z wieloma elementami, ale o gustach sie nie dyskutuje
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka - widać muszę jeszcze pojeździć po sklepach
|
|
|
|
#2347 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwielbiam koty... Za ich indywidualność, niepowtarzalny charakter... no i są czyste (moja potrafi myć się godzinami)
Nigdy nas specjalnie nie podrapała (nie liczę wizyty u weterynarza, podczas podawania zastrzyku, ale wtedy i pies potrafiłby ugryźć), ani tym bardziej nie pogryzła.
|
|
#2349 | ||
|
Raczkowanie
|
angelikaw - o prosze, to rozumiem, ze obchodzisz urodzinki tydzien wczesniej lub pozniej w weekend?
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Poza tym to dla niego tez niezla frajda pokarmic malenstwo - widze po swoim bracie jak bratowa wychodzi odsapnac do kolezanek, na zakupy czy cos zalatwic. Ja mam swoja firme i tez obliguje to jakies spotkania poza domem, takze polecam aktywnym mamo podgrzewacze
Edytowane przez sarrita Czas edycji: 2010-06-24 o 11:01 |
||
|
|
|
#2350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na allegro tez sie oni sprzedaja (Amal II czy jakos tak)
|
|
#2351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Pomidora, kochana... moja coreczka bedzie miala na imie Nadina, nie Nadia ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#2352 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Korzystaj z tego przywileju bo po urodzeniu maluszka juz go nie będziesz miała ![]() Co do rożków to ja mam 4 szt. Jeden kupiłam a trzy dostałam ![]() Ale urzywałam ich na okrągło, więc mi sie przydawały wszystkie... A co myślicie o otulaczu?? coś w tym stylu? http://www.allegro.pl/item1093204773...owe_wzory.html http://www.allegro.pl/item1092102318...ek_kolory.html Cytat:
ale np moja babcia uwielbia kotki i pieski i są dla niej jak dzieci... ![]() Cytat:
![]() ![]() nie sa takie złe... jak gdzies jade to zabietram gorąca wode, bo Domim lubie sie jesze mleczka napić.. polecam to: http://www.allegro.pl/item1081285487...anie_1szt.html lepiej trzyma ciepło niz te styropianowe.. A mnie dziś mamuska znów wkórzyła... nawet tżowi nie powiem bo by sie wnerwił na maxa... Dziś tato ma imieniny i pewno goście będą..no wię mama kazała mi kruche z jabłkami zrobić... poszłam z rana do sklepu, pokupiłam co cza, zarobiłam ciasto na stolnicy, w międzyczasie nastawiłam kalafior i jaja na sałatkę... Do tego Domika musiałam nosić bo biedectwu trójeczki się przebijaja i strasznie cierpi..jest strasznie marudny... No więc wsadziłam placka do piekarnika, wziełam beczącego Domisia na ręce i włączyłam mu teletubisie... No mały sie uspokoił więc ja na to że se w końcu śniadanie zrobie (o 10 godzinie) bo głodna juz jestem..NA to mama z mordą do mnie że ona dopiero skończyła kuchnie pucować i już jej chce brudzić... K..a mać..kanapki w tym domu sie nie wolno zrobić bo nakrusze!! Przełożyłam więc bułe serem i szynką i poszłam do swojej sypilni zjeść bo może jeszcze przypadkiem stół pobrudze!! Co jak co ale dziś mamuśka przgieła...! Niw dość że się uwijam od rana żeby ojcu placka upiec, to jeszcze mi zjeść nie pozwoli bo już kuchnie posprzatała
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja urodzinki obchodzę w dzień, w który wypadają, czyli 1 listopada popołudniu, po przyjechaniu z cmentarza. Zapraszam rodziców, teściów i szwagierkę (moja siostra mieszka w UK i nie przyjeżdza na 1.11 do PL). Wcześniej zamiast teściów zapraszałam ś.p. dziadka, czasem też ciocia zagląda. Tylko imprezę na 18ste urodziny miałam w weekend
|
|
|
#2354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powoli przestaje sie tym przejmowac... bedzie jak Bog zechce
|
|
#2355 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero co Wam napisałam o problemach ze spaniem i zasnęłam na 4 godziny
Właśnie wstałam Wyspałam się jak nigdy ...Tż się śmieje, bo ja co 3 godziny muszę wstać coś zjeść, bo "mała jest głodna" i się nabija ze mnie, że już mam przygotowanie, ale od września to nie ja będę jeść tylko ona ![]() Ineczka33 Naprawdę cenne porady ![]() malwina1204 Nic dziwnego, że go o to pytasz, ja też bym pewnie świrowała I zobaczysz, że będzie kochał tak samo, bo tym razem to też jego pierwsze - z Tobą ![]() Kalex Ojjj takie dorosłe psy-szczeniaki są najfajniejsze Wiem, bo sama mieszkałam 4 miesiące z kilkuletnim owczarkiem niemieckim, który też był wiecznym szczeniakiem ![]() angelikaw Też uwielbiam koty ![]() sarrita Miło wiedzieć, że ktoś ma podobne podejście do mojego ![]() aaneczka1984 Bardzo współczuję sytuacji z mamą. Dobrze, że nie jestem na Twoim miejscu, bo ja niestety mam taki charakter, że nie ważne - mama czy nie mama - wygarnęłabym i już. A z tego są potem problemy ... |
|
|
|
#2356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pisalyscie wczesniej o wozkach... ja sie chyba zdecyduje na Maxi Cosi http://www.allegro.pl/item1084644076...abrio_fix.html
ma bardzo dobre opinie i mysle, ze na wozku i foteliku nie ma co oszczedzac. A co do ubranek to ja latam do secen handu - nie sadzilam, ze mozna dostac tak piekne i unikatowe ubranka dla dzieci. Jak poszlam za 1 razem kupilam pawie 3 kg ubran! Rowniez na wyrost. Piekne sukienusie, zolte, rozowe, biale, zielone, haftowane, z koraliczkami, z kwiatuszkami, z cekinkami - po prostu slodziakowate. Niekote maja jeszcz metki i nie byly pol raza noszone. Jak pokazalam rodzinie i kolezankom jakie okazy znalazlam, byli po prostu w szoku. Wiec polecam ciucholandy bo tanie, duzo i ladne rzeczy mozna kupic.
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
Ineczka lektura świetna, przydatne informacje i szczegółowo opisane ja takie musze mieć wszystko dla mnie jest nowe
![]() bordowa dzięki kochana za słowa otuchy dużo to dla mnie znaczy tak krótko napisałaś ale jest to dla mnie pocieszające |
|
|
|
#2359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam kilka ciuszków używanych i jeszcze pewnie takie kupię- tyle, że np z alledrogo- szperanie po aukcjach jakoś lepiej mi wychodzi
|
|
|
|
|
#2360 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyjaciółka ma córcię 3 lata 9 mieisecy z e smokiem, butelką i próchnicą butelkową u nas to zaprocentowało, żaden nie miał nigdy problemu z zębami,ani z próchnicą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
poza tym używałam tlyko w spzitalu (wymagali) i potem jako kołderka. nie bedę dokupywać wiecej. jeden mi starczy ![]() co do zakupów - jestem zdanai,z e nie powinno sie zostawiać ich na sam koniec... potem na szybko, n aostatnią chwilę, zadyszana , z wielkim brzuchem?? nie ma co lepiej powoli, wydatki rozłożyć w czasie
|
||||
|
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Co do podgrzewaczy JAKIE PROPONUJECIE????? jak macie linki podajcie |
|
|
|
|
#2362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciuszków i całej wyprawki to pewnie nie bedą gadać, ale mama może coś wspomni, że wózek powinnam kupic po porodzie, ale nie zamierzam jej słuchać, bo to przesad.Cytat:
![]() Ach...współczuję, ja to w takiej sytuacji bym się z moją kłóciła aż by buczało. Dobrze, ze jeszcze tego placka nie przypaliłaś. Zgadzam sie z tobą
|
|
#2363 | ||
|
Zadomowienie
|
Obudziłam się zadowolona, wyspana, w dobrym humorze i co? Deszczyk padał, więc humor od razu w dół, a jak zaczęło lać to myślałam, że mnie szlag trafi
![]() Cytat:
Zwłaszcza, że mój ma bardzo dobry kontakt z dziećmi - uwielbiają go, bo to takie duże dziecko, wariuje razem z maluchami Ineczka33, angelikaw, też dziś planowałam się przejść po sklepach a tu leje... ![]() Majka232, dobrze wiedzieć, że te rzeczy w lidlu nie są dobrej jakości - nie będę nawet szła. Kalex, STRASZNIE drogie to łóżeczko Nie dała bym tyle, choćby nie wiem jak cudowne było. Już lepiej zainwestować w takie przerabiane na tapczanik (służyłoby też jak dziecko podrośnie). A tak, dawać tyle pieniędzy za łóżeczko na 2-3 lata A pies -super ![]() Cytat:
aaneczka1984, no mamuśka przegięła. Już by sobie darowała komentarz, skoro widzi, ze zapieprzasz od rana... |
||
|
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam na zakupach-
* W Lidlu kupilam kocyk. Jest ok, z mikrofibry, ale za ta cene to mozna tez kupic na allegro. * w SMYKU nic ciekawego nie znalazlam sa poprzeceniane body i kaftaniki. Byly duze przeceny na takie grube pajece bardzo fajne oraz ortalionowe kombinezony ale wszytsko w rozu ;( wiec u mnie odpada. Nic nie kupilam bo bez rewelacji. Dla dzieczynek owszem byly. * w Carrefour kupilam jedno body bo tanie chyba 3,99 oraz bluze polarowa super za 13 zl ![]() Aha- dzwonila do mnie kolezanka, ktora 1,5 roku temu rodzila i dala mi kilka rad. Oczewsicie u kazdego moze byc inaczej ale napisze wam co mi mowila: * posciel do lozeczka miala ale wogole nie uzywala i nowa odsprzedala, dla niej to tylko zbedny bajer * wanienke miala zwykla, nawet te wkladki pokupowala to tez nie uzyla, wkladala dziecko w pieluszce * uzywala rozki, mowi ze sa super, bo i sie w nich karmi i dziecko spi. Miala uszytwniane i nieusztywniane, powiedzila ze te nieusztywniane dla niej lepsze byly. * powiedzila aby nakupowac duzo wkladow - ona miala z Belli, bo sie strasznie krwawi, duza ilosc ich miec * miala karuzele do lozka i od razu malej puszczala, powiedzila ze strzal w 10-tke. Tylko kupic o ostrych kolorach, bo dostala druga w pastelach od tesciowej to malej ona nie interesowala. Ona miala czerwono-zielona (ostre kolorki) * miala nienie elektroniczna- ale mieszka w domu dwu pietrowym, wiec dla niej byla super, mi powiedzila aby nie kupowac * do wozka nie miala poscieli- tylko kocyk, poduszeczka jakas * masc Linomag, sudocrem tez super- ale aby stosowac 2 razy na tydzien. Oliwka babmino, pieluchy pampersy, a do mycia mlyn oli..... cos tam nie pamietam * co do ciuszkow mowila aby nie kupowac takich podbajerowanych, bo je sie dostanie na prezent, a sa malo wygodne dla dziecka. Mozna kupic jedno dwa. Lepiej kupowac spioszki, pajace, kaftaniki. Ona miala problem z body- bo mowi ze malemu niemowleciu ciekzo cos przez glowke wciagac, wiec poleca takie zapinane np spiochy+kaftanik (moja kuzynka znowu twierdzi ze uniej body to rewelacja- wiec kazdy ma swoje ulubione ubranka) *polecala wozki 3w1 bo w gondolce wozila dziecko autem, oraz jak jechali np do tesciow to traktowala jako lozeczko * pieluszki tetrowe pokupowac bo sie przydaja * do noska nie gruszke, tylko jakis system frida=sopelek, ona go do dzis uzywa to chyba tyle. |
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
co sądzicie o tym LAKTATORZE?
http://www.allegro.pl/item1087069684...my_gratis.html |
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
waniliania mysle ze dobre rady dala ci kolezanka
malwina ja mam ten laktator i bylam zadowolona, owczwiscie to nie sciaga tak samo jak by ci dziecko ssalo piers bo dziecko tak jak by naciska inaczej piers, ale daje rade ten laktator ja nim przy wysilku i kombinacjach najwiecej moglam siagnac 80-100 ml mleka reszte dawalam sztuczne jak bylo glodne. rozek mam jeden i mysle ze wystarcza, uzywalam go jako kolderki i do noszenia czasem mi jeden wystarczyl w zupelnosci co do podkladow to nie wiem, ja podklady mialam tylko w szpitalu w domu natomiast kupowalam najtansze podpaski najzwyklejsze takie bella za chyba 2zl z hakiem, najwiekszy rozmiar i byly dla mnie ok.. krawalilam nie pamietam ile ale do tyg max. potem juz zwykla podpaska wystarcza albo wkladka aneczka oj masz sie z mama... ciezko cos tu doradzic, chyba jedynie ze trzeba przywyknac do zachowania mamy i albo olewac ktortko mowiac i sie nie przejmowac i puszczac drugim uchem. ja za to mam kupe stresow, nie sadzilam ze w tej ciazy bede musialasie tak stresowac mam nadzieje ze sie tylko z tego nie porobi cos zlego dla dzidzi.
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-06-24 o 12:46 |
|
|
|
#2367 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() ale miałam sen,że urodziłam ślicznego synia,a tż nie umiał się nim zająć i wiecznie płakała dzidzia w poniedziałek wizyta u położnej zobaczymy co powie może coś nie coś ale ja będę też lepiej się czuła jak będzie przy mnie a ja usiadłam na allegro i wziełam się zakupowanie typu majty,podkłady poporodowe aaa a mam pytanko koszule do porodu kupujecie też na allegro jak tak to jakie polecacie?? Cytat:
![]() Cytat:
tak tak o takie wielorazówki mi chodzi kolorowe,fakt drogie są jednak na ten poczatek kurcze moim zdaniem to kobieta sama powinna wiedzieć kiedy iść na zwolnienie,a nie każdy patrzy na swoją wygodę Cytat:
ale cudaśnie ciszki
|
|
#2368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
vanilia dobrze,ze i tu piszesz co ci koleżanka powiedziała to zawsze dla tych niedoświadczonych mamuś coś
![]() ale widzę,ze zdania są podzielone bo np moja jedna kolezanka mówi,aby rożka nie kupować,inna mówi,ze kupować,jedna zow,ze posciel zbedna druga ze sie przyda,jedna radzi wozek 3w1 druga zas ze osobno i bądz tu madrym,ale my zrobimy tak jak uważamy,a z czasem same bedziemy wiedziec co sie nam przydało a co nie
|
#2370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoras z was pisala o koszulach- ja narazie kupilam dwie cos w takim stylu jak te http://www.allegro.pl/item1058826306...xxl_tanio.html tyle ze nie kuplam na allegro, ale na targu u nas A czy mi dwie wystarcza? czy dokupic jeszcze? i jaki szlafrok kupic- cienki czy grubszy (czy jeden szlafrok jest ok?)
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-24 o 13:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

my jeszcze nic nie mamy, będziemy kompletować wyprawkę gdzieś od sierpnia dopiero. Do tej pory jedynie pochodziliśmy po sklepach i zdecydowaliśmy się na łóżeczko (ale jeszcze go nie kupiliśmy, bo wszystkie zakupy planujemy robić sierpień - wrzesień) na kółkach firmy Gluck
ja zaplacilam 120zl
Nie chcę ale muszę ech...

całe szczęście,że na zakończenie roku szkolnego mogę iść. 

Przecież macie mężów, którzy się zaopiekują, albo jakieś ciocie czy babcie ... No chyba, że to ja mam jakieś dziwne podejście i nie chce być w domu 24h na dobę przez kilka/kilkanaście miesięcy ...
Tylko powtarzam,nie obrażaj sie na to,ja po prostu nie cierpię tych zwierząt...