|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Treść usunięta
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- jest juz swiezy bob? u mnie hcyba nie ma, ale tez osttanio mialam ochote jak zobaczylam mrozony. niech tylko kuchenke nam podlacza ![]() jem bez skorki bob, ale jak juzz zjem cala miske, to pozniej te skorki cyckam |
|
|
|
|
#1353 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#1355 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Zauważyłam, ze ceny różnią się drastycznie czasem między miastami, a dlaczego to pojecia zielonego nie mam
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
O rety...jak się fatalnie czuję...chyba nie dotrwam do 16
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
a taty jak nei było tak nie ma
dzwonil tylko o 11 ze jest juz po przeswietleniu i ze jak sie rejestrowął o 7 rano to był 16 w kolejce do przeswietlenia .... a lekarz i tak woła po swojemu wiec bedzie siedzial i siedzial tam
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
anika paranoja.
A ja wczoraj dzownie do mojego taty, powaznie mu skladam zyczenia z okazji dnia ojca, a on po chwili 'ale kto mowi'
|
|
|
|
#1359 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
piekielnie rude
![]() plus delikatne podciecie ![]() oo dokladnie tak ![]() hahahah moze ![]() Cytat:
Cytat:
hahaha wiec podziekuje![]() aaa co do wlosow mozna farbowac.. lepiej tego nie robic w 1 trymestrze ale tylko dlatego ze zapach moze cie zmulic.. ale nic sie z dzieckiem nie dzieje.. pytalam lekarza powiedzial mi z usmiechem ze nawet trzeba - bo jak mama sobie poprawi tym humor to i dziecko jest szczesliwe ![]() zgadzam sie ![]() i ide nadrabiac dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
ale prawdziwe ![]() Cytat:
powiedz mowili wam cos o tym pojsciu do sakarbowki czy nadal nic? czesccc jak dzieciaki?Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja juz po fryzjerze ale poprawia to humor![]() ![]() dzieczyny prosze o trzymanie kciukow bo dzis o 16 moje przedszkolaki maja swoje konczace przedstawienie i mimo ze ja jestem tam tylko widzem to juz sie za nich stresuje.. mam nadzieje ze dadza rade... a ja sie nie poplacze.... aha i mam pytanie do dziewczyn ktore maja telewizor wiszacy na scianie bo my chcemy tez powiesic u nas ale nie chce robic sciany telewizyjnej czyli tej deski - polki z tylu za ktora schowaja sie kable.. powiedzcie jak macie schowane wszystkie kabelki? czy poprosty "wisza" bo nie wiem jak by to mialo wygladac czy koniecznie musi byc ta deska czy da sie to jakos obejsc? macie je "wpuszczone w sciane" czy jak...?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-06-24 o 14:44 |
||||||
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Martucha...to rzuć nam tutaj trochę tego swojego ognistego włosia
Fotka - must have !!!
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha trzymam kciuki za dzieci i ciebie. O 17 mamy zakończenie, także zobaczymy jak będzie. Dziś juz spakowałam swoje manele i mam teoretycznie bezrobotne wakacje.
Zastanawiam się co ubrać na to zakończenie |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
martus moja mama ma wpuszczone w sciane. ale widzialam ze u niektorych wisza i jak Ciebie to nie razi to ok
http://www.jakitelewizor.pl/img/xsiz...ytu_LCD_39.jpg |
|
|
|
#1363 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak mozna ale mozna tez jak by oczywiscie było w pionie puszcone to takie korytko od telewizora do dvd puścić i te korytka mozna malowac wtedy zapaćkać na kolor sciany i nie widać ![]() moj maz zrobił calkiem inaczej miejsce na tv w domu wam zrobie zdjecia i pokazę
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Marta my mamy powieszony ale kable zwisają luźno, mamy je tylko zebrane w jeden pęczek. No ale my mamy komodę pod tv więc tak nie widać.
|
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, to mnie pocieszyłaś z tym farbowaniem, bo ja jestem uzależniona
![]() No i masz fajnego gina |
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
wrócilam wlasnie z miasta i padam
![]() okupilam sie chyba na caly rok ![]() kupilam czarne rurki, szarą tunike, i brązową, staniczek, sandalki i dla TZ 2 pary szortów no i bylam na tych badaniach i tam 2 godziny siedzialam bo jakas baba przedemna siedziala pol godziny u lekarza i wogule kudzie tak dlugo tam byli a ja tylko weszlam powiedzialam ze potrzebuje zaswiadczenie do pup-u i wyszlam. i w pup-ie tez wszystko od razu zalatwilam i od 1 lipca zaczynam |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kolejne pytanie do tych z kredycickiem na karku
![]() 1) jak to jest z protokołem zdawczo-odbiorczym? kiedy go się podpisuje, skoro włascicielka chce nam przekazać klucze jak otrzyma kasę na konto? jak to było w Waszym przypadku? ![]() 2) czy do księgi wieczystej wpisuje się hipotekę ale też kto jest właścicielem mieszkania? Bo rozumiem, ze wpis do hipoteki to 200 zł, załozenie księgi 60 zł, a co ze wpisem właścicieli????? Jeżeli mam tylko h.kaucyjną to ile w sumie powinnam zapłacić? Aaaa, Marta- gosć z banku nic nie wspomniał o podatku... jutro zapyatm się o to notariusza? czy on w naszym imieniu też to opłaci (bo będzie zajmował się wpisem do księgi) |
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Męża nadal nie ma z pracy więc wątpię, że zdąży, a ja teraz też już nie zdążę na tą wizytę więc będę musiała iść do innego gina, bo mój ma teraz urlop i następna wizyta byłaby za 2 tyg. czyli już miesiąc od ostatniej a to za późno no i będę musiała też więcej prywatnie zapłacić no, ale cóż durna jego praca nigdy nie wie kiedy skończy
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
co do hipoteki to my mamy wpisane, że jesteśmy właścicielami mieszkania. u nas była już założona hipoteka tylko składaliśmy o wpis do niej a płaciliśmy hmmm... dokładnie nie pamiętam ale chyba 200 zł Cytat:
A ja już na urlopie od 2 godzin ![]()
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko mój tż właśnie jutro zaczyna urlop, tzn dzisiaj był ostatni dzień w pracy...no i na ostatni dzień go dłużej trzymają
Oni jeżdżą w kilka osób i nie wszyscy wrócili z wyjazdu i muszą na nich czekać.
|
|
#1374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaq tez uwielbiam ![]() dokładnie ![]() Cytat:
![]() a ja nareszcie w domku, zjadlam obiadek i leze w lozeczku bo mnie cos dzisiaj brzuch pobolewa, wogole moj brzuch zrobil sie dzisiaj ogromny
|
||
|
|
|
#1375 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim:
Doczytałam... i...Martuś, zawsze stoję za Tobą murem No i zawsze będziesz moją wizażową siostrą I wizażową Miłoszową chrzestną ![]() Nigdy bym nie pomyślała, że piszesz o swoim boskim mężu, żeby pokazać wszystkim, że Ty się masz superowo, a my do dupy ![]() Cytat:
Dzięki Bogu, mszy nie miał proboszcz, bo wtedy siedzielibyśmy jeszcze dłużej ![]() MisQa, dbaj o siebie ![]() Cytat:
![]() AgatkoL, trzymam za Ciebie kciuki ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Martuś, jak tam zakończenie roku? Pewnie jakieś łezki poleciały, co? Ty już swoją siostrę pożegnałaś, a moja wyjeżdża 2 lipca Aniu, gratuluje udanych zakupów
|
||||
|
|
|
#1376 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() oczywiscie nie podarowałam i poszłam sama dziś do salonu i strasznie spodobały mi się jedne płytki, niestety TZ był poza miastem wiec w sobote pojedziemy i mu pokazę, ale napewno mu się spodobają. jak nic innego nie znajdziemy to chyba te kupimy. Pokazywałam je rodzicom i tez im sie podobały ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Scio sorki jakoś przeoczyłam wcześniej i nie odpisałam Ci na pytanie.
Najpierw miałam rodzić na Kościuszki bo mi tam kilka koleżanek polecało ale przemyślałam sprawę , po namowie innych 2 koleżanek , że będę rodzić na Czarnowie bo w końcu tam mam tych 2 swoich lekarzy. No i niby zapisałam się do szkoły rodzenia i ta kobita miała dzwonić do mnie jak grupę utworzy a ja do niej dzwoniłam jakieś 3 lub 4 tyg temu. Ja nie wiem czy ja zdążę przejść tą szkołę bo teraz jestem w 33 tyg ciąży a ta szkoła jest w 4 kolejne poniedziałki. Średnio by mi się chciało np. kończyć ją w 38 i 39 tyg albo i 40 i jeździć do szpitala autobusem bo w sumie od mojego obecnego miejsca zamieszkania na Czarnów nie jest tak blisko.Cytat:
A zaraz Wam powiem dlaczego tak jest, że ceny w niektórych regionach tak się różnią między sobą. Przypomniało mi się z lekcji geografii :P Tu chyba chodzi o okres wegetacji roślin+ dochodzi powódź a także region w którym się uprawia daną roślinę bo np. w wiosce A gdzie co drugi rolnik ma bób w okolicznym mieście będzie kosztował mało a w wiosce B gdzie uprawia się w co drugim gospodarstwie truskawki a bób musi być importowany z innej wioski jest droższy a truskawki tańsze tak se o to wymyśliłam ....Agatko już miałam Ci kiedyś napisać , że niezmiernie się cieszę , że zaczyna (tu odpukuję w niemalowane) układać. Nawet jak nie udzielałam się na wizażu bo nie miałam na to czasu myślałam o Tobie ... jakoś kurde przytłoczyła mnie ta Twoja "ślubna" historia. A ja jestem taka, że przejmuje się nie tylko swoimi problemami a właściwie bardziej problemami innych niż swoimi. Ściskam Cię gorąco. Jesteś naprawdę fajną dziewczyną i naprawdę piękną kobietą i zasługujesz na faceta , który to doceni i uszanuje. Wyznanie po prostu niemalże miłosne.... Cytat:
Ad2 Ja mam hipotekę zwykłą i kaucyjną tak wymagał bank. Oczywiście w księdze wieczystej wpisuje się właścicieli i sprawy z założeniem księgi wieczystej w sądzie załatwiał nam Notariusz... teraz pozostaje nam tylko czekać na zrobienie księgi wieczystej w sądzie. U mnie w mieście to podobno okres około 3 miesięcy. A w tym czasie płacenie ubezpieczenia do banku za brak księgi wieczystej ponad 100zł !!! Masakra... te banki to wiedzą na czym zarobić!!! Podatek ... to 2 różne sprawy. Jest podatek od czynności prawnych czyli podatek który musisz zapłacić u Notariusza . Od kwoty wartości mieszkania. Ja płaciłam w sumie za te wszystkie wpisy, hipoteki, takse notarialną od kwoty 200 tys i u Notariusza zostawiłam około 6.5 tys.... A jest jeszcze podatek od wzbogacenia się i to w Urzędzie Skarbowym trza opłacić. Z tym , że jeżeli jest to mieszkanie na Kredyt to nie ma tu mowy o wzbogaceniu , chyba , że w ciągu najbliższych 5 lat sprzedaż mieszkanie z zyskiem to musisz od różycy zapłacić ten podatek... chyba jakoś tak albo od całości??? Ale w każdym bądź razie dopiero ten podatek obowiązuje wtedy gdy sprzedaż nieruchomość w ciągu 5 lat od jej nabycia. |
||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka teraz doczytałam
mieszkam w carlowMadzialenka doświadczeniem moich wielu dzieciatych znajomych tyle rzeczy dla maluszka to niepotrzebny wydatek lepiej kupic pare bo dziecko co chwile wyrasta a niech ci mama kupuje pieluchy chusteczki mleko to ci bedzie bardziej potrzebne jednej znajomej córce wszyscy kupuja sukienki sukienusie sukieneczki a taka prawda ze poki dziecko nie chodzi to one sie tylko przydaja na spacer do wozka albo na jakas okazje a po domu do lezenia czy raczkowania to jakis bodziak rajtuzki czy geterki jak widze dziewczynke ubrana w sukienke ktora raczkuje i potyka sie o ta sukienke to gorszego widoku nie ma niby slicznie wyglada ale na tym zalety sie koncza Wyprawke dla malucha trzeba skompletowac z głowa nie tylko zeby uroczo wygladało bo zazwyczaj te urocze ubranka sa niekonfortowe dla malucha a wygoda dziecka najwazniejsza ![]() ania20 haha ja tez bylam na zakupach i kupilam 2 bluzki a od rana miałam kontynuować remament w szafie wiec akurat co wyrzuce to juz na to miejsce mam nowe łachy hahah zrozum babe ![]() ![]() A dziewczyny skad wy tak wszystko wiecie o tych sprawach związanych z kupnem mieszkania?? Macie moze jakas fajna stronke z takimi informacjami co pokolei jakie dokumenty?? Pytam bo pomału musze sie tym zaczac interesować moze w przyszłym roku juz uda nam sie kupic własne marza mi się 3 pokoje szczytem szczescia była by tez mała spizarka przy kuchni ale takie lokale nie zdarzaja sie zbyt czesto. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:07 |
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
no mówię Ci
![]() masa tego Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
chlopczyka czy dziewczynke?
![]() ![]() woooow Slowacja wygrala z Wlochami 3:2 ![]() ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.