Wyprzedaże wiosna-lato 2010 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 14:13   #1111
maadelajn
Zakorzenienie

Dot.: Wyprzedaże wiosna-lato 2010

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Forum? czy Arena?
forum, w arenie chyba nie ma ani zary, ani stradiego, bershki nic
maadelajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:18   #1112
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maadelajn Pokaż wiadomość
forum, w arenie chyba nie ma ani zary, ani stradiego, bershki nic
a przyznam szczerze, ze nawet nie wiem tylko raz tam byłam

a widziałaś może w którymś z tych sklepów przecenione stroje kąpielowe?
Stary 2010-06-24, 14:20   #1113
Oluskka
Raczkowanie

Byłam wczoraj w rybnikim HMie i jestem rozczarowana. Nie dość, że wyprzedaż obejmuje pięć rzeczy na krzyż, to na dodatek same rozmiary '40,42,44' :/ Oczywiście wyprzedaży na stoisku młodzieżowym zerooo. Jedyne co kupiłam to torebke -.-. Rybnik na wyprzedaże - feee .Lepiej jechać do konkretniejszej miejscowości (Bielsko, Katowice, Kraków...)
Oluskka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:25   #1114
sloneczko42s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Relacja z Bonarki: spokój, dużo rzeczy wisi, ciągle jest jeszcze spory wybór rozmiarów (głównie w Inditexowych markach patrzyłam). Szukałam jakiejś sukienki na codzień i niestety nic nie znalazłam, ale ogólnie dużo koszulek, kurtki fajne w pull&bear, w zarze sukienki słabo poprzeceniane jak zwykle - kawałek szmatki za 99 zł to trochę przesada dla mnie. Za to były śliczne torebki z taką falbanką na klapce - szare, czarne i koralowe za 69 (kupiłam sobie dwa tygodnie temu za 99, wrrrr, sprzedawczyni zapewniała że akcesoriów nie przecenią, zresztą wydawało mi się że szybko znikną, bo są przesłodkie). Generalnie - szału nie ma, ale jak ktoś potrzebuje się zaopatrzyć w jakieś bazowe rzeczy, to coś znajdzie. A, kupiłam bojfrendowi świetne buty na lato, z tego jestem bardzo zadowolona - w Zarze z 159 na 99 i w Pull&Bear ze 159 na 49,90!
Zgodze się - w Bonarce nie było zbyt wiele ludzi. Od otwarcia (10.00) do 13 w sklepach mało osób, można było przebierać i przymierzać bez stanie w kolejce. Jeśli chodzi o Zarę to zgodzę się, że w tym roku się nie postarali - większość bardzo ładnych ciuszków mimo, że już od dawna była w sklepie została oznaczona jako "nowa kolekcja" i nieprzeceniona spodnie/dżinsy na TRF przecenione ze 169 na 99,90zł, bardzo dobre ceny skórzanych torebek, ale i tak brakowało kilku modeli dostępnych w Galerii Krakowskiej, sweterki i dzianiny z 99 na 59,90zł, koszulka z bufkami, którą kupiłam 2 miesiące temu nieprzeceniona i oznaczona jako "NOWA KOLEKCJA". W Stradivariusie dużo fajnych dżinsów, ceny nawet 69,90 zł, a większość za 79zł, dużo koszulek i koszul z kołnierzykiem. W Oysho bardzo słabiutko, jak przyszłam o 11 to dziewczyny dopiero metkowały, obniżki niewielkie, np. biała koszulka nocna na ramiączkach z 99zl na 79,90zł, sektor ze strojami kąpielowymi w ogóle nie był przeceniony, więc nie wiem - albo jeszcze nie zdążyły, albo też oznaczą to jako "nowa kolekcja". Jeśli chodzi o Bershkę to na ścianie z wyprzedażami wiszą te same tuniki, koszulki i sukienki co na tej wcześniejszej obniżce cen, dodali dżinsy i trochę innych ciuchów, butów niewiele. Pamiętam, że któraś z Was pytała o bluzę z Myszką Mickey - jeżeli chodziło o taką szarą bez kaptura to jest za 49,90zł. W Pull and Bear dużo dżinsów przecenionych, sweterki, koszulki i akcesoria, ale jakoś nic nie wpadło mi w oko (widziałam duże zainteresowanie na męskim, więc może tam były jakieś hity!). Ogólnie w tym roku Inditex podzielił wszystkie sklepy na dwie części - WYPRZEDAŻ i NOWA KOLEKCJA. Trochę dziwne, bo zazwyczaj nowa kolekcja przychodziła pod koniec wyprzedaży i była to naprawdę NOWA KOLEKCJA a nie coś, co wisi już od miesiąca w sklepie... Nie wiem jak było dzisiaj z Galerii Krakowskiej ale podejrzewam, że znacznie większy ruch niż w Bonarce, więc jeśli ktoś chciałby wybrać się na spokojniejsze zakupy to zdecydowanie polecam tą drugą.
sloneczko42s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:25   #1115
maadelajn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
a przyznam szczerze, ze nawet nie wiem tylko raz tam byłam

a widziałaś może w którymś z tych sklepów przecenione stroje kąpielowe?
hm wydaje mi się, że w pullandbear
Stary 2010-06-24, 14:27   #1116
sloneczko42s
Raczkowanie

czekam na relację z renomy massimo dutti, ri oraz parfois- interesuje mnie czy juz są tam przeceny[/QUOTE]

Massimo Dutti ruszył już dawno, chyba pod koniec zeszłego tygodnia...
Stary 2010-06-24, 14:27   #1117
mmyysia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Podmuch_Wiosny Pokaż wiadomość
Po ile kupiłaś?
Marynarka za 69 zł ( przeceniona z 129 zł) a bokserka w paski 29 zł ( z 49 zł)
mmyysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 14:31   #1118
sloneczko42s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielony pomidor Pokaż wiadomość
W Kazarze coś się powoli rusza, część kolekcji na -30%, -40%
W Krakowie niestety nic nie rusza... byłam w trzech sklepach Kazara i w żadnym ani -10% nie ma. Dziwne to... myślałam, że ruszają wszyscy razem. Zawsze gdy rusza wyprzedaż dają informację na swojej stronie internetowej w aktualnościach, tym razem nic nie ma.
Stary 2010-06-24, 14:31   #1119
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
hm wydaje mi się, że w pullandbear
dziękuję , zajrze
Cytat:
Napisane przez Oluskka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w rybnikim HMie i jestem rozczarowana. Nie dość, że wyprzedaż obejmuje pięć rzeczy na krzyż, to na dodatek same rozmiary '40,42,44' :/ Oczywiście wyprzedaży na stoisku młodzieżowym zerooo. Jedyne co kupiłam to torebke -.-. Rybnik na wyprzedaże - feee .Lepiej jechać do konkretniejszej miejscowości (Bielsko, Katowice, Kraków...)
byłam w Bytomiu w plejadzie i w H&M wygląda dokładnie tak samo jak wyżej Rybnik Oluskka opisała
Stary 2010-06-24, 14:39   #1120
Kica.
Zakorzenienie

Połaziłam dziś po sklepach Inditexu. Zakupy zrobiłam tylko w Zarze (kupiłam 3 torebki i 2 spódniczki, w sumie zaoszczędziłam na nich 300zł więc jestem zadowolona). W Stadim, P&B i Bershce niby dużo wszystkiego, ale głównie widziałam tam topy z nadrukami, a nie przepadam za nimi (choc niektóre były urocze )

Cytat:
Napisane przez nivka85 Pokaż wiadomość
Jak ja Wam wszystkim zazdroszczę.....niestety muszę poprawiać prace mgr bo takiego promotora sobie wybrałam.....
też powinnam dziś siedzieć w bibliotece, a na jutro zawieźć promotorowi poprawioną prace, ale przez zakupy niestety nie zdążę. Mam nadzieję, że uzna jako usprawiedliwienie szał zakupowy
Stary 2010-06-24, 14:55   #1121
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
na śląsku

Zara - dużo butów przecenionych, spodenek z wysokim stanem i innych za 59 zł, na dziale TRF praktycznie wszystko, koszulki 29-49 zł, spodenki - 59, sukienki -99, sa też po 29 zł spódniczki w kwiaty, czarne,białe, spodnie/legginsy też przecenione
a na ile były przecenione te spodnio-leginsy w zarze trf??
zmija19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 14:59   #1122
maadelajn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmija19 Pokaż wiadomość
bodajże na 69 zł
Stary 2010-06-24, 15:02   #1123
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moomuffin Pokaż wiadomość
czekam na relację z renomy massimo dutti, ri oraz parfois- interesuje mnie czy juz są tam przeceny
A bardzo proszę

W Massimo baaardzo słabiutko, przeceniona 1/4 sklepu, dosłownie 2 - 3 wieszaki i chyba za 4 pary butów, i to też bez szału - z 269 na 199 zł. Beznadzieja.
W Zarze w Renomie też nic się nie dzieje, wybór podobny jak w Pasażu, więcej sukienek, ale za to mniej butów.
W River Island nic, w New Looku same szmaty poprzeceniane. W parfois poprzeceniana tylko biżuteria, minus 30%; pytałam o torebki i paski - Pani powiedział, ze w przeciągu 2 - 3 tygodni można się spodziewać na resztę.

Cytat:
Napisane przez sloneczko42s Pokaż wiadomość
Ogólnie w tym roku Inditex podzielił wszystkie sklepy na dwie części - WYPRZEDAŻ i NOWA KOLEKCJA. Trochę dziwne, bo zazwyczaj nowa kolekcja przychodziła pod koniec wyprzedaży i była to naprawdę NOWA KOLEKCJA a nie coś, co wisi już od miesiąca w sklepie...
Dokładnie. Bardzo dziwne te wyprzedaże w tym roku, dobrze że za 2 tygodnie jadę do Hiszpanii to liczę że tam się obłowię.

Cytat:
No własnie miałam Ci pisać, że na 79 zł

W Magnolii generalnie tak samo słabo jak w innych galeriach, no może w Zarze i w Stradim trochę większy wybór ciuchów, no i nieco przestrzenniej, ale np. w Stradim o 14 to już butów było jak na lekarstwo, wszystko wkupione.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:07   #1124
Achnes
Zadomowienie

Relacja z Galerii Krakowskiej
byłam wcześnie, po 10 jakoś bo jeszcze na dworcu coś załatwiałam i...
szału nie ma Może to ja jestem tak wybredna, ale dużo dziewczyn z tych co były (ok 13 zaczął się tłok, wcześniej nawet spokój) też tak dziwnie na wieszaki patrzyło.
Bershka - trochę przecen jest, ale raczej niewielkie (10-20 z,ł) i nic konkretnego - trochę sukienek, trochę bluzek i bodajże spodnie. Buty z 199 na 159 np.
Zara - przeceniona jest zdecydowanie większość sklepu, ogółem jak ktoś ma siłę grzebać razem z tuzinem innych kobiet to może coś upolować, dość ładne sukienki za 69 zl bodajże były - na buty i torebki nie patrzyłam (pani na dziale tym młodzieżowym jakieś wykładała, takie różowe i granatowe kopertówki wykończone łańcuszkiem były po chyba 60 zł niecałe)
h&m - parę wieszaków ale już strasznie przebrane
sklepy obuwnicze (humanic i street) mają tylko półki przecenione i te brzydsze modele są na nich
stradi - tutaj przeceny też niewielkie, ale da się coś ładnego wybrać o ok 10-20 zł mniej, tak samo P&B
Reserver - masa przecen, chyba cały sklep. Widziałam całkiem ładne bluzeczki po 30 zł
NY - beznadziejnie, przecenione same szmaty za przeproszeniem + kilka butów, a do tego mimo że to było godzinę po otwarciu i ruchu niemal 0 ubrania w opłakanym stanie na podłogach etc
ogółem z tego co zauważyłam większość sklepów jak przecenia to te najstarsze ubrania, niekiedy nawet co im z zimy pozostawały. Jeżeli ktoś liczył na coś z nowej kolekcji i ładnego, to może się zawieść. Ja nic nie kupiłam, ale w sobotę rano będę w złotych tarasach i tam mam nadzieję coś trafić
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:15   #1125
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
A bardzo proszę
i
No własnie miałam Ci pisać, że na 79 zł
Cytat:
bodajże na 69 zł
dziękuje za info
zmija19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:16   #1126
akfadorka
Raczkowanie

a jak galeria jurajska?
akfadorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:23   #1127
maadelajn
Zakorzenienie

w ogóle dziewczyny pochwale wam się bo kupiłam torbe w Bersche za 39 zł! normalnie przeceniona była na 49,90 ale była troche brudna i mam za 39
Stary 2010-06-24, 15:28   #1128
mil33nka
Rozeznanie

mam pytanie : Czy w Bershce są te torby? Jesli tak, ile kosztują. Niestety do najbliższej Bershki mam 200 km ;(
Stary 2010-06-24, 15:29   #1129
mil33nka
Rozeznanie

torba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 15:32   #1130
maadelajn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mil33nka Pokaż wiadomość
torba
wiesz co nie jestem pewna ale chyba jedna sztuke widziałam w bershce u mnie za 39 albo 49
Stary 2010-06-24, 15:35   #1131
mil33nka
Rozeznanie

a mogłaby któraś z Was sprawdzić, jakk by była w Bershce . Byłabym bardzo wdzięczna
Stary 2010-06-24, 15:36   #1132
maadelajn
Zakorzenienie

bede dzis, wiec sprawdze
Stary 2010-06-24, 15:39   #1133
julieth
Raczkowanie

Ja dzisiaj zajżałam z rana do stradiego, bershki i pulla w złotych i w blue. Ogólnie spodziewałam się czegoś lepszego. W stradim balerin jak na lekarstwo, same jakies niewypały. Torby też słabo. Niby mieli dostawe dzisiaj ale nie było widać. Zegarki- szału nie ma, za 29,90 słabe wzory. W pull torby przecenione tylko 20 zł :-/ buty raczej w wiekszości nowa kolekcja. Bershka-kardigan który mi sie już dawno podobał - okazało się że nowa kolekcja. Zauważyłam że dużo letnich rzeczy jest jako kolekcja jesień/zima 2010. Zawsze wchodzili z nowymi rzeczami na przełomie lipca i sierpnia, a teraz okazuje sie ze część sklepu która wisi juz jakiś czas jest nowa kolekcją. SZOK. Poprzeceniali głównie to co im sie słabo sprzedaje, jak narazie fajnych rzeczy nie widziałam a chodziła po sklepie chyba 3 razy w kółko

Zakupoholizm: love::l ove::mur :
julieth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:45   #1134
Balirka
Przyczajenie

Czy któraś z Was wie może, jak wygląda sytuacja w manufakturze lub w galerii ? wybieram sie w sobote i nie wiem gdzie jechac na początku
Balirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 15:50   #1135
endorfina123
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje za info
co do tych legginsów, to ja chyba miałam wyjątkowego pecha - miałam 2 pary i w obydwu zrobiła mi się dziurka :/

endorfina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 16:02   #1136
uaremyheroine
Rozeznanie

to ja powiem tyle, ze jak chwile po 9 weszlam do bsk to 2 rodzaje toreb były poprzeceniane na 49, a jak wpadłam jeszcze koło 15 z koleżanla to już były po 99 ...

aa i ktoś pytał o RI, to w Gdansku już ruszyla wyprzedaż. dużo nie ma ale zawsze coś.
sama kupiłam sandały ze 129 na 50 zl

uaremyheroine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 16:22   #1137
olamurawska111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uaremyheroine Pokaż wiadomość
to ja powiem tyle, ze jak chwile po 9 weszlam do bsk to 2 rodzaje toreb były poprzeceniane na 49, a jak wpadłam jeszcze koło 15 z koleżanla to już były po 99 ...

aa i ktoś pytał o RI, to w Gdansku już ruszyla wyprzedaż. dużo nie ma ale zawsze coś.
sama kupiłam sandały ze 129 na 50 zl

mogłabyś zdać relację z galerii bałtyckiej?? byłabym bardzo wdzięczna
olamurawska111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 16:35   #1138
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinak01 Pokaż wiadomość
a ja jestem niezadowolona
nie było ani jeansowych ramonesek w pull ani marynarek nude w stradim
a w niedziele był komplet
U mnie w pull&bear były te ramoneski za 59zł

Cytat:
Napisane przez ania_wu Pokaż wiadomość
Podmuch_Wiosny nie wiesz może czy w New Yorker były już poprzeceniane stroje kąpielowe?
Tak już jakieś są przecenione.

Byłam rano w ZT, przed chwilą wracając z pracy weszłam jeszcze do bershki na marszałkowskiej,

Bershka lepiej zaopatrzona w ZT, było tam kilka rzeczy których np w ogóle nie widziałam na marszałkowskiej Ogólnie dużo jeansów za 69-89zł, spodenki 49zł, spódniczki w kwiatki 29zł (niestety najmniejszy rozm M), bokserki w kwiatki i inne takie raczej szmatkowe po 19zł, pozostałe po 29zł, podobnie jak bluzki z bufkami, ceny butów jak dla mnie nadal są wysokie, kurtki wszystkie te co były wcześniej w tych samych cenach 69-119zł, kardigany w motyw zwierzęcy 49zł, zwykłe też po 49zł ale tylko niektóre kolory.

Stradi tam dokładnie się nie przyglądałam bo nie miałam niczego upatrzonego ale z tego co zapamiętałam to t-shirty po 29zł, jeansy 69-79zł, sporo sukienek ale nie zwróciłam uwagi na cenę.

Pull&bear moim zdaniem najfajniej zaopatrzony, sporo sweterków 39-49zł, jeansy 79zł, t-shirty po 29zł, sporo kurtek po 59zł, fajne narzutki w kwiatki po 29zł.

New yorker tam raczej w większości szmatki ale da się wygrzebać perełki, bluzki motylkowate po 19zł, bokserki z falbankami 10zł-39zł, narzutki z falbankami (podobne do tych z h&m tyle,że z koronką na plecach) po 19zł.

Mi trochę udało się kupić Wieczorem wstawię fotki na zakupowym jakby ktoś chciał coś wypatrzeć

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

Edytowane przez snowhitee
Czas edycji: 2010-06-24 o 16:38
snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 16:38   #1139
madi2020
Raczkowanie

dziewczyny a gdzie najlepiej nastawic się na zakup jakis fajnych dzinsow typu rurki z cienkiego raczej dzinsu?
gdzie pod tym kątem znajde największe wyprzedaże?
no i jak z przecenami spodni w Bershce?
Stary 2010-06-24, 16:42   #1140
trynosz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi2020 Pokaż wiadomość
dziewczyny a gdzie najlepiej nastawic się na zakup jakis fajnych dzinsow typu rurki z cienkiego raczej dzinsu?
gdzie pod tym kątem znajde największe wyprzedaże?
no i jak z przecenami spodni w Bershce?
dzisiaj kupilam fajne w reseved za 49. i ogolnie bylo duzo spodni po 49
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości