|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
pysia dla mnie zasada jest taka że jak kupuję wędlinę drobiową to patrzę żeby była z całego fileta albo roladę,a jak dalej będziesz miała problem to pamiętaj im droższa tym bardziej bliżej jej do kurczaka lub indyka
![]() A ogólnie to się nie stresuj za mocno, bo jak nie miałam to każdą jadłam i też kg spadały i polecam robić pasztety własnej roboty,w pierwszej naszej części były przepisy
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZĘŁYŚMY 15 LUTEGO! Dieta proteinowa dr Pierre Dukana CZĘŚĆ II - dukamy 120 d
heheh domino masz racje haslo tygodnia mamy
dla nie wtajemniczonych '' chocby skaly sraly''elskede - podziel sie prosze ja mam 4 kostki sera w domu i dzisiaj tez chyba go upieke bo nie wytrzymam a juz nie moge sie doczekac III bo zrobie sernik z brzoskwiniami i tak w sumie ten ser trzymalam ze niby za tydzien bede piekla ale namowilas mnie i zrobie tylko z budyniem oj cos czuje ze zaczniemy nowe kombinacje kuchenne na III a dziewczyna sie tez juz za niedlugo sprawdzone przepisy przydadza gall, ja na Ciebie nie bede krzyczec tylko powiem ze bedzie mi milo jak zaczniesz III 1 lipca albo wez sie kurde w garsc i przestan zrec!!!!!![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- pysiu ja Ci powiem tak - z racji braku dostepu dowszystkich pysznych polskich szyneczek przez cala diete jadlam glownie poledwice sopocka i chude szynki wieprzowe, okrajalam jedynie jakiekolwiek slady tluszczyku i jak widzisz tez schudlam wedlin z indyka nie cierpie wiec odpadaly
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
a ja na III nie pójdę (akcentuję to tupiąc nogami) !
ja chcę mieć 65...choćby nie wiem co a dopiero III faza (jeszcze 3 cholerne kg). A jak mi się nie uda to za karę będę goła latać między blokami...
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
gall jak bedziesz dalej jadla to znaczy ze sie wszystkie w koncu spotkamy bo pewno bedziesz ciekawie wygladac '' goła latać między blokami''
|
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
domino - dobre to bylo ''i tak podjadasz i tak''
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- gall to teoretycznie Ty juz jestes na V fazie?
|
|
#397 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Kochaniutkie
Gratuluję spadeczków ![]() U mnie dzisiaj o 0,100 kg mniej niż wczoraj czyli 97,5, czyli zmieniam podpis , chyba ruszyłam staczać się w dół ![]() Ale co ja tutaj czytam że wy prawie wszystkie wybieracie się i namawiacie na III level, a ja dalej będę na II???????? Ale jesteście <FOCH> Ale się nie dam "choćby skały srały" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Megi będziemy cały czas z Tobą-nie martw się
Karadko my to wszystko z wielkiej miłości dla Gall Gall Gall rób tak jak czujesz,tak żeby dla Ciebie było najlepiej.Nie zmienia to faktu,że byłoby nam bardzo miło gdybyś dołączyła do nas
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
domino- gall jest juz na V fazie a my dopiero na III idziemy bo ona kazdy dzien cos grzeszy i pewno nawet nie stosuje dozywotnich czwartkow wiec tego nie da sie innaczej nazwac jak V faza
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
hejka
u mnie dzis 67,9 wiec ladnie upieklam wlasnie metrowca nie dukanowego a co! w koncu jestem na III fazie ale wg mnie to faza nr IV bo i tak nie mam p i tak ;/ ogolnie co do otrebow nie jem ich od poczatku fazy nr III.....Pysia- ja polecam ci z biedronki wedliny- jadlam szynke konserwowa i poledwice sopocka takie w czerwonym prostokatnym opakowaniu sa neidorgie i dobre gatunkowo ![]() a co do kotailu z tego artykulu mi sie wydaje ze im chodzi bardziej o to ze jedynym wymogiem jest w diecie spozywanie otrebow? a dali poprostu przepis na koktail sama nei wiem
Bitcoin Lotto - aż 2 BTC do wygrania! Edytowane przez sylwusia085 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:16 |
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
sylwusia to ile ci juz spadlo odkad jestes na III?
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Pysiu ja nie jadlam wedliny zadnej, za to pozeralam schaba faszerowanego sliwkami
![]() ![]() ![]() wystarczylo ze codziennie kuraka jadlam w postaci cycka... Gall te skaly to jest hicior!!!!
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Boże kiedy ten tydzień się skończy! Padam na pyszczek normalnie.
Dziś się odważyłam po ostatnim obżarstwie i wyjeździe zupełnie nie dukanowym wejść na wagę. 3 kg na plusie Jak ja tak łatwo będę nabierać kg bez diety, to na II fazie będę chyba do końca życia. Czuję się znów opuchnięta, czekam na @, mogłaby już się pojawić, luteinę skończyłam już 4 dni temu.Nie umiem się zmobilizować do ćwiczeń, taka ze mnie dupa wołowa A tak poza tym moja córa jedzie jutro do Poznania na egzaminy na studia, które trwają aż 3 dni od soboty do poniedziałku. Denerwujemy się, bo jest aż 140 chętnych, a miejsc 20... No i nie pamiętam, czy już pisałam, ale Oliwka nie dostała się do żadnego przedszkola, normalnie załamka. Co mam zrobić z dzieckiem skoro oboje z mężem pracujemy? Także samopoczucie mam takie sobie...
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-06-24 o 20:23 |
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Pozdrawiam wszystkie cieplutko A jeszcze tym które dalej zaliczają spadki ![]() , a pozostałym na pocieszenie
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
Kasiula to masz biedaczko teraz niefajny okres
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny sernik się rozpłynął
więc nie polecam i nigdy więcej na Pilosie, będę robić tylko na normalnym chudym twarogu jak robiłam zawsze porwałam się z motyką na Słońce. Chociaż wmłóciliśmy wszystko całą rodziną to mam dość na kolejny miesiąc ![]() normalnie teksty Gall powaliły mnie na łopatki dziś w ogólę życzę Wam rozwiązania wszystkich problemów
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie dzisiaj pomyślałam dla kogo ja to robię ?? :/
dla chłopaka bo czasami wspomina że mi tyłek urósł czy dla siebie żeby czuć się bardziej pewniejszą siebie i atrakcyjniejsza i powiem wam kobiety że nie wiem ..... zrezygnowałam z mleka w proszku chociaż był to dla mnie rarytas i coś wspaniałego na złe i ciężkie dni moim dzisiejszym grzechem był 3 mentosy :/ ale jak one smakowały
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
a tak to kobitki nie wiem czy to normalne ale jak jestem na proteinach to mam kłopoty z wypróżnianiem się ale w inną stronę ..... ( biegunka) koleżanki mi wspominały że one nic takiego nie miały....
może ta dieta jest za drastyczna na mój żołądek ps. usłyszałam dzisiaj w pracy że schudłam bardzo miło mi się zrobiło jeszcze tylko 10 kg
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2010-06-24 o 21:53 |
|
|
|
|
#410 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi oczywiście o to ganianie po nagu znając Cię po postach, co piszesz, to na pewno Ci się uda ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
trzymam dalej kciuki, bo Ty jak ja zaczynałaś od wysokiego "C" ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
..., ale nie rób mi tego, że się załamujesz...w końcu z Megi obie jesteście dla mnie przykładem , że da się przejść z Ciemnej Strony Mocy na lepszą stronęja też miałam problem z młodym jeżeli chodzi o przedszkole,ale dzięki Bogu się dostał - choć w Katowicach wymyślili system jak na studia i przez miesiąc miałam stresa, czy mój 3 latek zda swój pierwszy w życiu egzamin...od znajomej słyszałam o stronce niania .pl i tam można znależć nianie - ona znalazła dobrą w katowicach..może spróbuj tam kogoś poszukać ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() jeżeli o mnie chodzi, to jest jeszcze jeden powód...mam o wiele większa nadwagę i chciałabym w końcu móc wejść do jakiegokolwiek sklepu, przymierzyć jakiś ciuch i jedynie co, to patrzeć na cenę czy chce go mieć...a nie oblizywać się smaczkiem, że i tak do niego nie wejdę... takze Aniu, głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
kumpel z pracy , co też duka, to ostanio opowiadał, ze kefir kremowy z pilosa z lidla , działa na niego , jak odkurzacz muszę to spróbować
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
widzę że dzisiaj humorki dziewczyny mają, a co to za nabijanie się z gall co? V faza hehe gall robi dukana po swojemu nowe zasady wprowadza
więc witaj w gronie mam tak samo
|
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
ale się rozpisałam , ale mam takie"zaległości", jeżeli chodzi o forum, że aż mi wstyd jak w ciągu dnia w pracy wpadam szybko poczytać, co dziewczyny napisały, bądź wieczorkiem...
u mnie powoli to wszystko spada, fakt , że dziś 4 dzień protal + warzywa i może dlatego... jak na razie 4 kg od początku, tj leci już 3 tydzień trza być dobrej myśli
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
Ewa super poszłaś w dół
dawałaś mi 8 a tu prosze juz blisko 6 a ja?............. też na II będę długoooooo mierzyłam dziś kilka sukienek z myślą o weselu (7-08) no i przydałoby mi się ze 3-5kg zrzucić, byłoby fajniej ..... staram sie ograniczać jak wrócę do domku PPPPPP i 3/3 robię, łatwiej jak karadka pisze na plaży plaża
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Dukanki, życze wszystki rozwiązania problemów
żeby córa zdała egzaminy, żeby szklana franca pokazywała mniej, żeby dzidzi dostało się do jakiegoś przedszkola, a jak nie to żeby się fajna niania znalazła i wytrwałości przede wszystkim i żadnych Vfaz tu nie chce widzieć (Gall)![]() Podam Wam przykład mojego dzisiejszego jadłospisu, powiecie mi coś jest ok a co nie ![]() Ś: placuszki z otręb z serkiem wiejskim homo 0% O: kawałki z piersi kurczaka mocno posypane papryką, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czoskniem z sosikiem (3łyżky jogurty 0% i łyżka niskotłuszczowej musztardy) usmażone na patelni bez tłuszczu ![]() K:125g twarożku 0% i duża puszka tuńczyka w sosie własnym w ciągu dni przekąsiłam kilka plasterków wędliny i wypiłam wielki kubek kawy (tzn pół na pół z mlekiem 0%) oraz jaieś 1,5l wody nie wiem czy mój jadłospis jest wzorcowy, ale mam nadzieje, że w miare obleci ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- W ogóle mam koleżankę, która też się odchudza z Dukanem. I dziś ją z ciekawości wypytałam ile schudła, w jakim czasie, co je itp... A ona mi na to, że schudła 21kg w niespełna 2 miesiące Ale jak się później okazało jedzie tylko na serku wiejskim i kurczaku no chyba, że do końca życia chce żreć tylko kurczaka z wieśniakiem aha, a warzywa je tylko sporadycznie jak qpki nie umie zrobić.Ja o dziwo z tym narazie nie mam większego problemy to chyba przez otręby |
|
|
|
|
#415 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teoretycznie to ja ciągle na II a praktycznie IV-V bo ja z tych co muszą na przekór po swojemu (czyt.na przekór doktorkowi) Cytat:
Ale się jeszcze zdziwicie i cyckow moich obwisłych to niezobaczycie,nie wspomnę o broszce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#416 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dodatkowe kilosy jak weszły to i wyjdą, tym bardziej że pisałaś chyba że jesteś przed @, więc nie ma co się dołować Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aguś jak ci fajnie z tą plażą............ zazdraszczam a na II też będę dłuuggooo - Doktorek mi przepowiedział do 30 grudnia, ale on nie brał pod uwagę chyba moich grzeszków , ale tak czy inaczej na Sylwestra albo i w wigilię skoczę na III level, bo co jak co ale nowy rok zacznę w nowej fazie ![]() Cytat:
, ja jem 5 posiłków: śniad., II śniad., obiad, podwieczorek, kolacja a jak mam dzień tasiemca to dochodzi czasami dodatkowy ![]() nie chodzisz głodna przy takiej ilości?? bo jak dla mnie to strasznie mało tego na cały dzień. Cytat:
masz świetne poczucie humoru ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- gall zabaw się dzisiaj w wiedźmę - przy takim humorku to i kilosy wymiękną do rana
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przez ostatnie dni/tygodnie/miesiące chodziłam obżarta, dlatego mi tak dobrze dziś wyjątkowo mam na rano, także lece. Miłego dzionka PS. dziś waga już tylko -0,1kg, ale zawsze coś. DObrze, że minus a nie plus widać organizm już się przyzwyczaił. Chciałam przedłużyć fazę o 1dzień, ale widze, że sensu by już to nie miało |
|
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
U mnie waga znów na minus Jestem teraz w dosyć szczęśliwej dla mnie sytuacji ,bo nowa praca to muszę się wdrożyć co by wszystko ogarnąć i żeby to miało ręce i nogi,więc ani chęci ani czasu na podjadanie Aga jak ja Ci zazdroszczę tego morza tylko współczuję pogody nie wiem jak Ty wagowo wyjdziesz na tym urlopie bo u mnie to na pewno byłby ogromny plus-trzymam kciuki żeby nie było tych kilosów za dużo Kasiu coś ostatnio masz kiepski okres w swoim życiu więc nie dziwi Twój wzrost ja też zajadam stresy życzę Ci żeby się wszystko wyprostowało choć na niektóre rzecz nie mamy wpływu Gall ja też miała takie spadki formy dukanowej na pewno się ogarniesz Ania czy ja Cię dobrze zrozumiałam masz biegunkę w czasie dni białkowych? To może masz alergię na jakieś białko bo to naprawdę dziwne
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
dzisiaj mam -0,1 więc razem -0,2 0d wczoraj,no i zmienię sobie podpis a co mi tam Dzisiaj już nie wpuszczam gości do domu i lepiej żebym sama też się nie wypuszczała to pewniejsze że nie zgrzeszę ![]() megi dopiero rano przeczytałam Twój post,więc jak widzisz czarów nie było ale dzisiaj oglaszam że ja czaruję. No i patrząc na ewemik i na mnie i bez czarów się obeszło ![]() ewamik naprawdę czuć że jesteś zadowolona z pracy a co gotujecie?no i super że waga spada
|
|
#420 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry wszystkim kochanym dukaneczkom
![]() dzis po 130 dniach dukanowych katuszy nadszedl ten dlugo oczekiwany dzien i pierwszy raz od niepamietnych czasow waga pokazala 69,8 kg ![]() wczoraj juz do Was nie zagladalam bo konczylam porzadki w ogrodku i tak sie uwijalam ze bylam cala mokra! i mysle ze ten wysilek fizyczny mial duzy wplyw na wage, jak we wtorek pol dnia w ogrodku siedzialam to na drugi dzien byl spadek 0,7 co daje mi tylko jeden moral - cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc, od przyszlego tygodnia zaczynam biegac, chociaz tego nie cierpie i szybko sie mecze no ale najwyzsza pora zaczac gratuluje wszystkich dzisiajszych spadkow a na wzrosty Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w 20kg w 2 miesiace nie wierze! i nawet jakby jadla tylko serek i kurczaka to nie chce jej obrazac ale jest po prostu glupia i nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji takiego postepowania! poza tym nie wierze ze jest w stanie wytrzymac ten sam ubogi jadlospis 2 miesiace!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

i polecam robić pasztety własnej roboty,w pierwszej naszej części były przepisy

albo wez sie kurde w garsc i przestan zrec!!!!!

u mnie dzis 67,9 
Jak ja tak łatwo będę nabierać kg bez diety, to na II fazie będę chyba do końca życia. Czuję się znów opuchnięta, czekam na @, mogłaby już się pojawić, luteinę skończyłam już 4 dni temu.
porwałam się z motyką na Słońce. Chociaż wmłóciliśmy wszystko całą rodziną to mam dość na kolejny miesiąc

..., ale nie rób mi tego, że się załamujesz...w końcu z Megi obie jesteście dla mnie przykładem , że da się przejść z Ciemnej Strony Mocy
na lepszą stronę