|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Raczkowanie
|
z ciekawości sprawdziłam o kim "mówisz''.spoko,sama od niego kupiłam i przesyłka na drugi dzień w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabyś zdradzić jakiej farby używasz ![]() ![]()
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
a mam czymś sie zachwycać skoro tak nie jest??
Nie trzeba byc fryzjerka zeby nie widzieć efektu.. to jest śmieszne...
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dziewczyny dla picu te zdjecia wklejają? ![]()
![]() |
#2316 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale bądź tak miła i nie zaśmiecaj wątku bo nic do niego nie wnosisz... żadnych info, pomysłów co do pielagnacji jaki samego zabiegu itd.... tylko negujesz... nie mając nic do napisania... poprostu "nie, bo nie..." a to troszkę za mało ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Nie ma sensu sie wdawać w dyskusję... bo i po co ![]() Ja robie za tydzien znów zabieg ale jeszcze przed tym wrzuce foty po 3 miesiącach ![]() Więc bedziecie mogły sobie ocenić... a uprzedzam że przyciemniłam mój blond (wczesniejszy w połowie kwietnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Przydała by się w wątku dziewczyna fryzjerka która wniosłaby jakieś sensowne informacje.
No na pewno w photoshopie hahaha. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do włosów... to zdecydowanie przestały mi się kruszyć końcówki - bo już ich nie smażę prostownicą... wychodzą też mniej, ale nie znacznie ... bo przecież dziennie i tak ileś tam ich normalnie wychodzi... ![]() Kiedyś jak czesałam włosy to pełno ich lądowało na kolanach, całych i pokruszonych... a teraz pokruszonych nie ma wcale tylko troche tych normalnie wychodzących... No i troszkę mi urosły szybciej...mimo iż je 2 razy już pocinałam i cieniowałam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Przyczajenie
|
Nom i po zabiegu, a nawet po dwóch myciach już.. jestem średnio zadowolona bo włosy sie nie puszą, są troszkę zdrowsze, ale nie są proste.. prawdopodobnie dlatego że nie wysuszyłam włosow po nałożeniu keratyny tylko odczekalam poł godziny i prostowałam..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem, po prostu dziewczynie, tak jak mi nie udał się zabieg
![]() Skoro efekt kiepski to dlaczego ma być zachwycona ? ![]()
#2323 |
Wtajemniczenie
|
mam nadzieje , ze mi sie zabieg uda. juz nie moge sie doczekac, najbardziej wlasnie ciesze sie na to, ze nie bede palic koncowek prostownica bo po miesiacu od obciecia sa zazwyczaj w stanie fatalnym
![]()
#2324 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zachwycona efektami. Włosy wyglądają zdrowiej , nie mam juz białych końcówek a włosy mogę wysuszyć samą suszarką w 10 minut. Wcześniej męczyłam się nawet do pół godziny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście, zawsze będą osoby niezadowolone z zabiegu, ale zawsze mi sie wydawało, że dobra fryzjerka, aby się wypowiedzieć na temat jakiegoś zabiegu, przeprowadza go na różnych włosach, bo tylko dzięki temu jej opinia staje się wiarygodna. No i chyba fajnie by było, jakby się ustosunkowała np. do składu kosmetyku. Ale chyba płonne nadzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge Ci polecic Jaysona (cos w ten desen) wplacilam w srode w piatek byla paczka, a produkty jak najbardziej oryginalne, dobrze zapakowane, nic sie nie wylało. moje wlosy przed i po mozesz obejrzec na stronie hmm 61 jakos.
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj ja np bede bardzo wdzieczna za zdjecia po 3 miesiacach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rozmawialam ostatnio z kumpelką, która od prawie roku prostuje tak włosy. Kiedys mi o tym mówiła, ale nie słuchałam, bo ona to robi u fryzjera i płaci majątek. Jej fryzjer robi jej to encanto, czyli tym, co my zamawiamy. Jest już po 3 prostowaniu tego typu i ma włosy rewelacyjne i nic jej nie wypada. Jak się dowiedziala, za ile my to sobie zamawiamy to była w szoku, że tyle przepłaca. W kazdym razie piszę to dlatego, by uspokoić niektore osoby, że po niemal roku włosy są na swoim miejscu. Aha i chwali ich kondycję, bo nie kruszą się, nie łamą, tak jak wcześniej (wczesniej duzo prostowała ) |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak się zastanawiam, bo mam w domu maseczke z schwarzkopfa - o tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-makadamia.htm
a niewskazane jest używanie masek/odżywek z silikonem i alkoholem denat. a ten środek tego nie posiada ( chyba, albo źle widze) i jak myślicie mogę go używać czy raczej kupić ten który był już tu polecany ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Przyczajenie
|
Teraz ja opiszę moją przygodę
![]() wszystko robilysmy wedle instrukcji prostownica nagrzana do 220 stopni itd. Troszke smierdzialo ale bez przesady nie potrzeba masek wiatrakow moim zdaniem (tylko rekawiczki niezbedne). Gdy było juz po wszystkim i siedzialam juz z wlosami na ktorych byla wyprostowana odżywka wyglądałam jabym rok nie myla włosów ![]() ![]() nie wiedzialysmy czy zmywac odzywke czy nie dlatego poszlam w niej spac. Na drugi dzien... Wogole mialam caly czas jakies zle przeczucia ze to nie wyszlo i ze bede musiala ściąc znowu wlosy.. Gdy myłam były takie szorstkie i wtedy sie juz podlamalam bo myslalmze beda sliskie podczas mycia. Bez zadnej odzywki zaczelam suszyc iiii super ![]() ![]() ![]() Szczerze myslalam ze moje cienkie słabe wlosy beda bardziej podatne na zabieg i nie beda sie wywijac na koncach ale coz przeciez producent nie mowi ze beda jak druty. Wklejam zdjecia po myciu bez ukladania tylko przeczesalam zwykla szczotka. W rzeczywistosci są troche brzydsze ale ogolnei jestem bardzo zadowolona, i wszyscy na ziemi powinni sie o tym dowiedziec ![]() ps. robilam 4 cm od skory glowy i nie mam przylizu grzywke tez prostowalam
#2335 |
Przyczajenie
|
dziewczyny co myslicie o tych moich koncowkach na 1 zdjeciu??
tez tak macie? niedawno podcninalam wiec nie o to chodzi ze zniszczone..
#2336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny przeczytałam prawie cały wątek i skusiłam się
![]() Czy jesteście też zainteresowane efektem po keratin global ? Czy tu tylko chwalimy sie po encanto ![]() Robiłam dziś i jestem zadowolna. Mam krótkie włosy do lini brody. |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dimethicone i Cyclomethicone to silikony ![]() Cięzko powiedzieć, czy szampon bez SLeSu je zmyje, tak samo Paraffinum Liquidum, które jest substancją błonotwórczą. Inną taką substancją jest Distearoylethyl Hydroxyblablabla, aczkolwiek ta substancja chyba się łatwo zmywa (o ile się nie mylę, jest tez w Kallosie Latte). Ogólnie rzecz biorąc, można spróbować, a jeśli będzie obciążać włosy, to odstawić i wybrać coś bez silikonów i parafiny. Ale myślę, że porządne mycie szamponem bez SLeSu powinno załatwić sprawę. Zresztą, ta maska nie jest za ciekawa w grucie rzeczy... EDIT: citywomen, pokaż zdjęcia ![]() Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2010-06-25 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
BAN stały
|
Dziewczyny zamówiłam sobie na all taka odzywkę z joico https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nstructor.html
a sie zastanawiam czy nie zniszczy mi ona zabiegu potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.