Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 13:13   #2491
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś kupiła lub zamierza kupić wózek JEDO FYN??? Jakie macie opinie? wczoraj w sklepie sprzedawca zachwalał, że to w tej chwili najlepszy wózek polskiego producenta itp. Ale wiadomo jak z tymi sprzedawcami bywa.
Tu jest sporo opini
http://www.ceneo.pl/;0153142015-10.htm
http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...-4ds-p1262.htm

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:16
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:28   #2492
Marcia2507
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem byłam na chwilę z Tż u jego rodziców. I znowu byłam mile zaskoczona. Jego siostra ze mną rozmawiała (szok!!!) a mama powiedziała, że jak tylko coś potrzebuję a Tż jest w pracy to mam dzwonić i przyjeżdżać A przez ostatni rok nawet mi dzień dobry nie mówili, bo nagle przestali mnie lubić ... Bardzo się cieszę, że już jest trochę lepiej, bo przecież za 2-3 miesiące będzie już na świecie ich wnuczka
Widzę, że nie jestem sama jeżeli chodzi o zachowanie teściów
Moi teściowie "znielubili" mnie tylko dlatego, że ich zdaniem odsunęłam syna od nich... choć nigdy nie byli w najlepszych stosunkach.
Ja się tym nie przejmuję bo wiem że to nie moja wina. Gdy tylko dowiedzieli się o mojej ciąży to teść się ucieszył a teściowa tak jakby nie słyszała tej nowiny... Teraz łóżeczko, ubranka chce pokupywać. Ze względu na mojego małego skarbka będę uważała jej poprzednie zachowanie za "sparing małej ilości szarych komórek" lub też jak kto woli zespół napięcia przedmiesiączkowego
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:30   #2493
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ech.. ja nawet zdjęć z naszego ślubu i wesela nie wywołałam... Nie mówiąc o innych dość istotnych zdjęciach... Ach te aparaty cyfrowe... Kiedyś brało się klisze i sru do fotografa, a teraz foty czekają nie wiem na co
Jeśli chodzi o zdjątka ze ślubu to ja wywylywałam z allegro super sprawa, nawet z domku nie trzeba wychodzic. Przysyłasz zdjęcia na transfer a z kilka dni listonosz przynosi
Pamietam, ze placilam chyba po 20pare groszy za zdjcie 10x15.. do tego wywylalam sobie kilka duzych zdjec i wyszlo to baaardzo tanio
cos takeigo -http://allegro.pl/item1084187796_200..._transfer.html
Stary 2010-06-25, 13:43   #2494
Ray
Zakorzenienie

malwina stanniki do karmienia proponuje kupci dwa dobrej firmy...
t bawelniane canpola czy jakijs tegu typu firmy to masakra...mozna jden taki miec po domu.. czy do spania
ale dla mni to bylo masakryczne dziadostwo. p0iersi wygladaly w nich jak obwisle donice, odpiac zeby nakarmic ciezko mo bylo, po kilku praniach szarzaly i ogolni wygladaly jak bym je juz 3 lata nosila

dlatego na prawde wystarczy kjupic dwa dobr ibustonosz czanry i bialy naallegro mozna za 50 zl juz kupic, latwo odpinane i piersi sa na swoim miejscu i dobrze wygladaja, a taki szmaciak jak ja to nazywam jden sobie wziasc na porodowke czy "po domu"

koszule na raz?
hmm... ja osoiscie nie zakrwalilam sie az tak bym musiala wyrzucac koszule po prostu do porodu i tak ja podciagasz pod cycki wiec w sumie nie ma co sie ubrudzic tak ( nie wiem jak to z cc jest ) ja normalnie do pralki wrzucilam i mam do dzis

Mpik dobrze radzi z fotkami ja dotychczas wywolywalam zawsz we wrocku jak bykam u tesciow w mdia markt bo mieli fajan promocj za 14 zl 50 zdjec jakos tak, ale juz od dawana jej tam nie ma, akurat mialam mamy imieniny i potrzebowalam 200 zdjec i tez wlasnie sprobowalam na allgro wywolac, wysyla sie wlasnie na serwer im i po kilku dniach przychodza, w dobrej jakosci za fajna cene ja za 200 zdjec zaplacilam 30 zl
Stary 2010-06-25, 13:53   #2495
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś kupiła lub zamierza kupić wózek JEDO FYN??? Jakie macie opinie? wczoraj w sklepie sprzedawca zachwalał, że to w tej chwili najlepszy wózek polskiego producenta itp. Ale wiadomo jak z tymi sprzedawcami bywa.
Ja na 90 % będę mieć ten wózek.Spodobał mi się od razu,bo ma wszystkie funkcję,których potrzebuję,a nawet więcej w porównaniu z innymi wózkami,a do tego ma przystępną cenę.Szwagierka ma ten wózek,więc miałam okazję widzieć go na żywo i przetestować i jak dla mie jest super.Konstrukcja jest solidna,gondola duża,a u naszym przypadku to ważne,bo musi przez zimę posłużyć,nie jest sztywny tak jak wiele wózków,dobrze i lekko się go prowadzi i co ważne,a czego nie ma wiele "wypasionych" wózków-a funkcję kołyski,to rzadkość przy tego typu wózkach

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
MAMUŚKI ćwiczycie mięśnie KEGLA?????
Jak robię siusiu to tak Może to obleśne co powiem,ale najłatwiej chyba ćwiczy się mięśnie kegla w miejscu publicznym jak ma się ochotę puścić bąka i trzeba go ściskać...

Byłam dziś na targu po truskawy i po drodze zaleciałam do lumpeksu.Kupiłam za grosze 4 fajne rzeczy dla Mojej Gryzeldy

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:09   #2496
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zdjątka ze ślubu to ja wywylywałam z allegro super sprawa, nawet z domku nie trzeba wychodzic. Przysyłasz zdjęcia na transfer a z kilka dni listonosz przynosi
Pamietam, ze placilam chyba po 20pare groszy za zdjcie 10x15.. do tego wywylalam sobie kilka duzych zdjec i wyszlo to baaardzo tanio
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Mpik dobrze radzi z fotkami ja dotychczas wywolywalam zawsz we wrocku jak bykam u tesciow w mdia markt bo mieli fajan promocj za 14 zl 50 zdjec jakos tak, ale juz od dawana jej tam nie ma, akurat mialam mamy imieniny i potrzebowalam 200 zdjec i tez wlasnie sprobowalam na allgro wywolac, wysyla sie wlasnie na serwer im i po kilku dniach przychodza, w dobrej jakosci za fajna cene ja za 200 zdjec zaplacilam 30 zl
dzięki dziewczyny
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:17   #2497
Marcia2507
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Właśnie się zestresowałam, bo nie wiem, jak mam interpretować wyniki glukozy. Ja miałam dziwną glukozę, bo od razu 75g i obciążenie po godzinie tylko. No i wyszło mi po godzinie 154. Myślałam, ze to norma, a dziś lekarz powiedział, że jest trochę podwyższony, bo norma jest do 145
Ja też miałam test obciążony glukozą 75g. ale po godzinie i po 2 godzinach.
Moja ginekolog powiedziała że po 2 godzinach wynik jest ważniejszy i żeby nie sugerować się tym po 1 h.
Nie ma co się stresować bo nawet jeżeli ginekolog ci mówi że masz trochę podwyższony to nie oznacza to od razu cukrzycy. Warto samemu mierzyć sobie poziom cukru, np. rano i notować.
Jeżeli chodzi o zakres referencyjny glukozy po 1 godzinie to norma jest < 180 mg/dl więc wyniki masz w normie.
Moje wyniki to: na czczo 81 (74-106)
glukoza 1 h po 75g: 125 (<180)
glukoza 2 h po 75g: 119 (<140)
Stary 2010-06-25, 14:22   #2498
dra
Zakorzenienie

a ja kupiłam koszule 1 na razie,kurde drogo u mnie na targu taniej na allegro,ale jeszcze wskocze gdzie indziej w poniedz po droddze do położnej na inny targ podjade i zobaczymy jak nic taniej to 2 na all zamówie
1 wziełam,bo babka pokazywała,ale takie babcine 1 tylko ładna to ją brałam i dała mi roz M ale moim okiem to L jest,pokazywała mi XL to o jeny wielgachna jak nie wiem,rozmiar rozmiarowi nie równy tu miałam okazjie zobaczyc,ale ciekawe jak na all jest

a co do koszul nigdy nie wiadomo czy do wyrzucenia czy nie,moje koleżanki które rodziły mówiły,ze strasznie zabrudzone i do kosza

i statniczki też przeglądam ale sie zastanawiam jakis tani czy 1 a porządny a jeszcze sie zastanowie
Stary 2010-06-25, 14:26   #2499
Marcia2507
Raczkowanie

Ja zastanawiam się nad wózkiem polskiej firmy espiro. Są lekkie, poręczne, wygodne i za niewielką cenę bo są w promocjach. Na zastanowienie mam jeszcze trochę czasu więc popatrzę jeszcze a może wpadnie mi w oko jakiś inny
Stary 2010-06-25, 14:31   #2500
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jak robię siusiu to tak Może to obleśne co powiem,ale najłatwiej chyba ćwiczy się mięśnie kegla w miejscu publicznym jak ma się ochotę puścić bąka i trzeba go ściskać...

Byłam dziś na targu po truskawy i po drodze zaleciałam do lumpeksu.Kupiłam za grosze 4 fajne rzeczy dla Mojej Gryzeldy
Kasiek,nie chce Cię martwić,ale znalazłam takie coś o ćwiczeniach Kegla.Na Twoją uwagę zasługuje to co pogrubiłam....

"Ćwiczenia Kegla są bardzo skuteczne, pod warunkiem że są wykonywane systematycznie i prawidłowo. Doktor Kegel zalecał wykonywanie ćwiczeń trzy razy dziennie przez minimum 5–10 minut. Aby ćwiczyć prawidłowo, powinnaś:
  • napinać mięśnie dna miednicy (otaczające pochwę, cewkę moczową i odbytnicę), ale bez napinania mięśni pośladków i brzucha
  • unikać ćwiczeń podczas oddawania moczu, bo utrudnia to opróżnienie pęcherza, co może wywołać infekcję normalnie oddychać (nie wstrzymywać oddechu).
Uwaga: efekty ćwiczeń będą widoczne dopiero po kilku tygodniach, ale na pewno przyjdą, jeśli rzeczywiście regularnie je wykonywałaś"

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

a widziałam fajne i niedrogie wózki polskiej firmy(bez chińszczyzny)ANMAR z Częstochowy i opinie najlepsze na necie miały wersje:
-hilux
-leon
-viper
nieźle wyglądają,stabilne,średni o cieżkie bo ok.15kg wiec normalnie raczej ważą,a ceny na allegro konkurencyjne

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:31   #2501
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się nad wózkiem polskiej firmy espiro. Są lekkie, poręczne, wygodne i za niewielką cenę bo są w promocjach. Na zastanowienie mam jeszcze trochę czasu więc popatrzę jeszcze a może wpadnie mi w oko jakiś inny
Ja tak samo a nad jakim modelem sie zastanawiasz?
Ja nadal nie moge sie zdecydowac pomiedzy Espiro a TAKO (seria piratz jest taka cudowna! ).
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:36   #2502
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Kasiek,nie chce Cię martwić,ale znalazłam takie coś o ćwiczeniach Kegla.
No widać wszędzie mówią/piszą co innego.Czekam,aż zacznę chodzić na SR to może jakieś konkretne instrukcje usłyszę,bo w necie to na jednej stronie napisane co innego,na drugiej coś zupełnie odwrotnie i do tego nie wiadomo co za mądry człowiek to powiedział i robią tylko z ludzi idiotów,a potem człowiek się stresuje

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:38   #2503
ycnan
Zadomowienie

Kochane, co do glukozy Pomi
Jest kilka "rodzajów" tego badania:
50g glukozy i 2 pobrania (na czczo i po 1h)
50g i 2 pobrania (na czczo i po 2h)
50g i 3 pobrania (na czczo, po 1h i po 2h)
i to samo z 75g glukozy:
75g i 2 pobrania (na czczo i po 1h)
75g i 2 pobrania (na czczo i po 2h)
75g i 3 pobrania (na czczo, po 1h i po 2h)
Takie miałam "opcje" na skierowaniu (takie standardowe, gdzie lekarz zaznacza jakie badanie zleca).
Od lekarza zależy jakie badanie wybierze. I normy dla 75g po 1h są na pewno inne, na pewno wyższe niż 140.

Marcia2507, gratuluję zdrowej córci w brzuchu

naked21, no to dobrą opiekę masz zapewnioną W takim razie tylko pozazdrościć takiego wyjazdu

bordowa, ciekawe, że teściom się tak nagle odmieniło. Ale jak najbardziej się cieszę zmiana na lepsze

Mpik82, dobrze wiedzieć, że tak tanio można na allegro wywołać zdjęcia. Przydadzą się, bo mój synek będzie najczęściej fotografowanym bobasem na świecie
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kupiłam za grosze 4 fajne rzeczy dla Mojej Gryzeldy
No to na co czekasz? Zdjęcia poprosimy
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
i statniczki też przeglądam ale sie zastanawiam jakis tani czy 1 a porządny a jeszcze sie zastanowie
Ja zamierzam kupić 1-2 zwyczajne, a jak już wyjdę ze szpitala i rozmiar piersi się unormuje, to kupię jakiś lepszy Bo przed porodem szkoda dawać więcej kaski na stanik, który się może potem okazać za mały, czy za duży.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:50   #2504
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki za info Mpiku! Stronka sie przyda, wlasnie sprawdzam podobne.
A teraz goferkow nadszedl czas, ide pichcic znowu Dzemik juz ostygl, mniam!
Stary 2010-06-25, 14:55   #2505
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Jesli chcesz to mam mega super przepis z netu na gofry- sa super chrupiące
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/p...rupiace_gofry/
Stary 2010-06-25, 14:58   #2506
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Pytanie do doswiadczonych mamus.
Wzielam sie dzisiaj za porzadki i mniej wiecej przeliczylam co mamy.
Co prawda nie zliczylam wszystkiego (i nie wszystko mam przy sobie) ale i tak zastanawiam sie czy wystarczy i ile trzeba dokupic?

Body z krotkim rekawem r. 56 - 4szt.
Body z dlugim rekawem r. 56 - 1szt.
Body z krotkim rekawem r. 62 - 16szt.
Body z dlugim rekawem r. 62 - 15szt.
Spiochy r. 62 (tutaj jestem PEWNA, ze mamy za malo) - 6 szt + zniszczone, ale nadajace sie do ubrania - 5szt. (z czego czesc jest dosc gruba i material mi sie nie podoba)
Spiochy r. 68 - 5 szt.
Rampersy r. 62 - 4 szt.
Spodnie r. 56-62 - 16 szt.
Kaftaniki r. 56-62 - 27 szt.
Pajace r. 62 - 18 szt.
Skarpetki - 10 par
Butki welniane - 1 para
Butki tenisowki - 1 para
Rekawiczki cieple - 1 para
Lapki niedrapki - 2 pary
Czapki cienkie - 4 szt
Czapki grube - 1 szt.
Czapki grube, duzy rozmiar - 2 szt.

Co jeszcze potrzeba kupic?
Na liscie jest sporo kaftanikow, ale nie wiem czy bedziemy je uzywac, po prostu dostalismy w paczke, stawiamy raczej na body, ew. body + pajacyk. Kaftanik mozna zalozyc jeszcze na body z krotkim rekawem. Wiec wydaje mi sie, ze body wystarczy? Czy powinnismy dokupic?
No i na pewno musimy dokupic spioszki, ale ile?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:03   #2507
elenka1
Rozeznanie

Bordowa chciałabym żeby moi teściowie też pozytywnie sie odmienili
Ray co zbierasz w sadzie??? na co sezon mamy?? chyba czereśnie... a 6 kg to strasznie mało, ja mam z 11 moze 12 do przodu
a do tego własnie skończyłam czekolade
Mpik ja tez tak wywaływałam zdjęcia, to cos dla wygodnickich
Marcia witamy serdecznie
Naked zazdroszczę wyjazdu, moja mama tez wyjezdza za tydzien, mam ochotę z nia al jakoś nie moge się przełamać zeby zostawic TZ w domu samego, czasem ma głupie pomysły, wolę siedzieć na dupce przy nim
Zuziczka hmmm nago???!!!! hehe mój TZ spi nago a ja go zawsze ochrzaniam zeby bokserki zakładał, jakoś tak wolę

mam pytanie ponieważ nie pracuję a kolezanka namotała mi w głowie, tez jest w ciazy i zarabia 1100 zł na rekę a 1500 brutto
jest na zolnieniu i mowi ze z zusu dostaje 100% i na macierzyńskim tez tak będzie, tu się zgadza a wychowawczy ile wynosi bo ona twierdzi ze bedzie miala tylko 300 zl a wydaje mi sie ze troche wiecej

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:04   #2508
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Jesli chcesz to mam mega super przepis z netu na gofry- sa super chrupiące
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/p...rupiace_gofry/
Dzieki Kochana, ja wlasnie szukam! Duza buzka Mpiczku!
Stary 2010-06-25, 15:18   #2509
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
hmmm chyba czas kupić gofrownicę, bo narobials mi ochoty na gofry

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
mam pytanie ponieważ nie pracuję a kolezanka namotała mi w głowie, tez jest w ciazy i zarabia 1100 zł na rekę a 1500 brutto
jest na zolnieniu i mowi ze z zusu dostaje 100% i na macierzyńskim tez tak będzie, tu się zgadza a wychowawczy ile wynosi bo ona twierdzi ze bedzie miala tylko 300 zl a wydaje mi sie ze troche wiecej
wychowawczy w Polsce jest generalnie bezpłatny.
Możesz dostawać 400zł /mcznie + zasiłek rodzinny, jeśli spełniasz kryterium dochodowe (504zł/osobę)
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:26   #2510
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Zuziczka hmmm nago???!!!! hehe mój TZ spi nago a ja go zawsze ochrzaniam zeby bokserki zakładał, jakoś tak wolę

elenka- nago nago najwygodniej. My zreszta czesto latamy nago po mieszkaniu, jakos nigdy to nam nie przeszkadzalo. No chyba,ze sa goscie to wtedy inaczej
Co do wychowawczego- to wiem, ze nieplatny jest. I ja na pewno nie bede sobie mogla pozwolic, za to wymyslilam ze po macierzynskim obnize sobie na jakis czas wymiar etatu do 7/8 i jeszcze mi wtedy przysluguje godzina na karmienie, wiec do pracy na 6h bede latac. A maly do zlobka, ale chyba prywatnego... bo w naszym cudnym miescie jest 14 zlobkow i 1670osob na jedno miejsce... szkoda gadac.
Stary 2010-06-25, 15:54   #2511
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny a co z Waszymi sesjami ciążowymi??? nawet jednego zdjęcia nie widziałam!!!!
która już po sesji zdjęciowej????

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-25, 16:00   #2512
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
No ja oczywiscie polecam SAFARI bo takie wlasnie mam Ja jestem zadowolona z kolorku i wykonania chodz mam jeszcze nie zlozone. Ale rozpakowalam, ogladnelam i wszystko wydaje sie byc ok. Zamowila caly zestaw lozeczko komoda i szafa. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowalo
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:13   #2513
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Chodzi Ci o taki pas ozdobny(maskujący) czy o taki ortopedyczny? Jeśli ozdobny to na bluzkę lub koszulę, przydaje się bardzo kiedy ciuszki robią się za krótkie i nie starczają na cały brzuchal, są jakby przedłużeniem góry np.
http://www.allegro.pl/item1092398863...ini_r_s_m.html
włąsnie o taki pas mi chodziło dzięki ;-)

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:14   #2514
waniliaania2009
Wtajemniczenie

xxSHINeexxxx ale masz duzo spodni i kaftanikow.... kurde ja mam wiecej rozmiarow ale chyba malo rzeczy. Mi u ciebie brakuje kombinezonku albo zimowego albo takiego welurowego cieplutkiego jak bobaska bedziesz nisla np do lekarza.

A czego mi jeszcze brakuje?
1. lapki niedrapki – 2 sztuki
2. cieple skarpetki – 4 sztuki, cienkie skarpetki – 1 sztuka
3. body dlugi rekaw 62 – 8 sztuk
4. cienkie czapeczki- 4 sztuki
5. sliniaczki- 5 sztuk
6. kaftaniki 62 – 4 sztuki
7. podkoszulek krotki rekaw – 1 sztuka
8. ciepla bluza 68 – 2 sztuki
9. spodnie ogrodniczki 62 – 1 sztuka,
10. spioszki+pajace 62 – 8 sztuk
11. spodnie bawelniane i dzinsy , 62 - 3 sztuki
12. komplety podkoszulk+ spodnie 62 – 2 sztuki
13. body krotki rekaw 62 –6 sztuk
14. rajstopy 56-62 – 2 sztuki
15. body krotki rekaw 56 – 1 sztuka
16. body dlugi rekaw 56 – 3 szuki
17. pajac welurowy 56- 1 sztuka
18. spioszek 56- 3 sztuki
19. kaftanik 56 – 5 sztuki
20. pajac 56- 3 sztuki
21. body dlugi rekaw 68 – 4 sztuki
22. spiochy 68- 3 sztuki
23. polspiochy 68- 2 sztuki
24. kaftanik 68 – 1 sztuka
25. bluza 62- 3 sztuki
26. kombinezon ortalion 62- 1 sztuka
27. spodnie ogrodniczki 68- 3 sztuki
28. cieply welurowy kombinezon 62- 1 sztuka
29. ciepla kurteczka 62-68 - 1 sztuka

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-25 o 16:21
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:17   #2515
Astorianka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Mam dziś dzień stresu i do tego skopany od środka brzuch. Najwyraźniej bejbicy przeszkadza stresowanie Poszłam dzisiaj do pracy na godzinkę i zastałam taki burdel, że szok, a najgorsze jest to, że osoba, która jest odpowiedzialna.... pojechała sobie na urlop i ma w dupie to, że jest jak jest. Mało tego kiedy pytałam co i jak (jesteśmy w stałym kontakcie) to wszystko było zrobione, dokończone, zostały pierdoły. tymczasem był burdel, pierdoły okazały się poważnymi rzeczami, które mogą byc warte jedynie kilka milionów pln, moją głowę i jego dupę... Jestem zła - to ja siedziałam w pracy przez ponad 3 miechy żeby skończyć to co robiłam mimo, że gin krzyczała na mnie, że to się poronieniem skończy, a on ma urlop tygodniowy....

Tak jak do tej pory chroniłam cały zespół, tak w tej chwili poważnie zastanawiam się nad tym co mogę zrobić swojemu podwładnemu, ze zwolnieniem włącznie, bo mam dość. Zdenerwowałam się jak diabli i zamiast godzinki w pracy przesiedziałam pół dnia próbując wyprostować kilka spraw. A dzień miał być taki piękny... Biedna bejbica... Przeze mnie ma też stresa... Wrrrr przepraszam, musiałam to z siebie zrzucić.

Pomi mały ma jeszcze czas na obrót Spokojnie

Marcia - miło cię widzieć

A co do wzroku - to bardzo często się zdarza, że wady się pogłębiają albo ujawniają, dlatego powinno się iść do okulisty... Czasami wskazania okulistyczne dają w efekcie cc, mimo, że z punktu widzenia ginekologii wszystko jest OK i powinno być naturalnie...
Tak samo z dentystą, bardzo często pod koniec ciąży nagle pojawiają się nowe ubytki - -efekt grabienia mamy przez dziecko

ja też planuję wózek JEDO FYN, bo mi się jak do tej pory najbardziej podoba. Ostatnio pojeździłam sobie po sklepie i mimo prób zniechęcenia przez sprzedawcę, chcę go mieć...
Zastanawiam się jeszcze nad Maxi Cosi Mura, cóż mam jeszcze troszkę czasu, poczytam, pomyślę i pogłówkuję.

A i dziewczyny uważajcie na foteliki - mi sprzedawca mówił, że nie wszystko pasuje do wszystkich samochodów i czasami kupno np maxi cosi wcale nie gwarantuje: bezpieczeństwa (kwestia zapięcia, poza tym nie wszystkie samochody mają zaczep pod bazę isofix) i tego, że fotelik się w ogóle zmieści. Radził przymierzać w sklepie... nawet jezeli nie chcemy go tam kupic.

OK szukam fajnego przepisu na jakąś lekką sałatkę. Dzisiaj mała imprezka więc trzeba coś zrobić.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:32   #2516
bordowa
Wtajemniczenie

Marcia2507 Twoi teściowie przynajmniej podali powód, dlaczego Cię nie lubią, a moi mówili Tż, że nic do mnie nie mają a jak przychodziłam to masakra była ... No ale mam nadzieję, że to już nie wróci.

kasienka1701 O tak, zgadzam się, mięśnie Kegla najlepiej ćwiczy się jak próbuje się nie puścić bąka A że ja miewam bardzo często wzdęcia i zaparcia to chyab można powiedzieć, że ćwiczę mięśnie regularnie

xxSHINeexx Za mało? Ja tyle nie kupuję! Ale doświadczenia nie mam, więc to tylko moja opinia.

Tż prosił, żebym nic bez niego kupowała, ale byłam dziś w Pepco i nie mogłam się powstrzymać Półśpiochy za 5 czy 6 zł i body z długim rękawem za 7 zł są, no nie mogłam sobie darować
A teraz idę mu zrobić galaretkę z owocami i bitą śmietaną co by się za bardzo nie gniewał
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:32   #2517
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
ja też planuję wózek JEDO FYN, bo mi się jak do tej pory najbardziej podoba. Ostatnio pojeździłam sobie po sklepie i mimo prób zniechęcenia przez sprzedawcę, chcę go mieć...
Zastanawiam się jeszcze nad Maxi Cosi Mura, cóż mam jeszcze troszkę czasu, poczytam, pomyślę i pogłówkuję.
[
mi sie bardzo podoba Maxi Cosi Mura ale on kosztuje 3 tysiace jeszcze w promocji w tym miesiacu...... dlatego zdecydowalam sie na X-lander
tylko nie wiem jaki kolor
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7f3d585b8d61c8 - czerwony czy niebieski?

Ide robic mufinki..... Bo jak przeczytalam o tych gofrach to tylko o slodkim mysle ;(

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-25 o 16:34
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:36   #2518
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
mi sie bardzo podoba Maxi Cosi Mura ale on kosztuje 3 tysiace jeszcze w promocji w tym miesiacu...... dlatego zdecydowalam sie na X-lander
tylko nie wiem jaki kolor
http://www.bobowozki.com.pl/product_...7f3d585b8d61c8 - czerwony czy niebieski?

Ide robic mufinki..... Bo jak przeczytalam o tych gofrach to tylko o slodkim mysle ;(
jak dla mnie czerwony, niebieski troche mdły...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-25, 16:42   #2519
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam dziś dzień stresu i do tego skopany od środka brzuch. Najwyraźniej bejbicy przeszkadza stresowanie Poszłam dzisiaj do pracy na godzinkę i zastałam taki burdel, że szok, a najgorsze jest to, że osoba, która jest odpowiedzialna.... pojechała sobie na urlop i ma w dupie to, że jest jak jest. Mało tego kiedy pytałam co i jak (jesteśmy w stałym kontakcie) to wszystko było zrobione, dokończone, zostały pierdoły. tymczasem był burdel, pierdoły okazały się poważnymi rzeczami, które mogą byc warte jedynie kilka milionów pln, moją głowę i jego dupę... Jestem zła - to ja siedziałam w pracy przez ponad 3 miechy żeby skończyć to co robiłam mimo, że gin krzyczała na mnie, że to się poronieniem skończy, a on ma urlop tygodniowy....

Tak jak do tej pory chroniłam cały zespół, tak w tej chwili poważnie zastanawiam się nad tym co mogę zrobić swojemu podwładnemu, ze zwolnieniem włącznie, bo mam dość. Zdenerwowałam się jak diabli i zamiast godzinki w pracy przesiedziałam pół dnia próbując wyprostować kilka spraw. A dzień miał być taki piękny... Biedna bejbica... Przeze mnie ma też stresa... Wrrrr przepraszam, musiałam to z siebie zrzucić.
Astorianko- no zal mi Ciebie Tak to czasem jest z ludzmi.. najgorzej z podwladnymi, bo to ty dostaniesz na koncu po dupie jak cos nie tak. Tez to przerabialam swego czasu Koles jakis nieodpowiedzialny ci sie trafil i chyba jakas powazna rozmowa go czeka. Pamietaj, ze mozesz go sciagnac z urlopu jak powaznie podpadl. Niech teraz odkreca co nakrecil.

Bylam w Biedronie i przecenili jeszcze te proszki i plyny Lovela. Kupilam 2 butle. Niedlugo jakis sklad zaloze. Mam jakas manie na zakup proszkow i plynow, ciagle wydaje mi sie ze mam za malo. Kolezanki-juz-mamy mowia, ze codziennie pranie przy takim maluchu i chyba podswiadomosc mi zwariowala

Chyba czas na druga porcje gofrow! Mpiku- przepis naprawde fajny (choc go oczywiscie troche przerobilam na swoje jak to ja)

Jakos nie mam apetytu ostatnio i zero zachcianek tez. Dziwne. Zaczelam sie zastanawiac czy nie jem oby za malo, nie chcialabym by mi moj Olo zmalal tam w srodku.
Stary 2010-06-25, 16:48   #2520
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
nie tylko kochana. rodziłam SN i miałam cewnik założony

może co szpital to obyczaj.
przyznam się szczerze, że bardzo mnie zaskoczyłaś, pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem, a trochę czasu na położniczym spędziłam a jaki był powód założenia cewnika? bo przy cc to wiadomo zabieg, znieczulenie, nie można chodzić, ale przy sn

ale się nażarłam brzoskwiń

eveliouses też właśnie oglądam te wózki Anmar, niedrogie i dosyć dobre opinie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości