|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() http://www.ceneo.pl/;0153142015-10.htm http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...-4ds-p1262.htm
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-06-25 o 13:16 |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Moi teściowie "znielubili" mnie tylko dlatego, że ich zdaniem odsunęłam syna od nich... choć nigdy nie byli w najlepszych stosunkach. Ja się tym nie przejmuję bo wiem że to nie moja wina. Gdy tylko dowiedzieli się o mojej ciąży to teść się ucieszył a teściowa tak jakby nie słyszała tej nowiny... Teraz łóżeczko, ubranka chce pokupywać. Ze względu na mojego małego skarbka będę uważała jej poprzednie zachowanie za "sparing małej ilości szarych komórek" lub też jak kto woli zespół napięcia przedmiesiączkowego |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super sprawa, nawet z domku nie trzeba wychodzic. Przysyłasz zdjęcia na transfer a z kilka dni listonosz przynosi ![]() Pamietam, ze placilam chyba po 20pare groszy za zdjcie 10x15.. do tego wywylalam sobie kilka duzych zdjec i wyszlo to baaardzo tanio ![]() cos takeigo -http://allegro.pl/item1084187796_200..._transfer.html
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
malwina stanniki do karmienia proponuje kupci dwa dobrej firmy...
t bawelniane canpola czy jakijs tegu typu firmy to masakra...mozna jden taki miec po domu.. czy do spania ale dla mni to bylo masakryczne dziadostwo. p0iersi wygladaly w nich jak obwisle donice, odpiac zeby nakarmic ciezko mo bylo, po kilku praniach szarzaly i ogolni wygladaly jak bym je juz 3 lata nosila dlatego na prawde wystarczy kjupic dwa dobr ibustonosz czanry i bialy naallegro mozna za 50 zl juz kupic, latwo odpinane i piersi sa na swoim miejscu i dobrze wygladaja, a taki szmaciak jak ja to nazywam jden sobie wziasc na porodowke czy "po domu" koszule na raz? hmm... ja osoiscie nie zakrwalilam sie az tak bym musiala wyrzucac koszule po prostu do porodu i tak ja podciagasz pod cycki wiec w sumie nie ma co sie ubrudzic tak ( nie wiem jak to z cc jest ) ja normalnie do pralki wrzucilam i mam do dzis ![]() Mpik dobrze radzi z fotkami ja dotychczas wywolywalam zawsz we wrocku jak bykam u tesciow w mdia markt bo mieli fajan promocj za 14 zl 50 zdjec jakos tak, ale juz od dawana jej tam nie ma, akurat mialam mamy imieniny i potrzebowalam 200 zdjec i tez wlasnie sprobowalam na allgro wywolac, wysyla sie wlasnie na serwer im i po kilku dniach przychodza, w dobrej jakosci za fajna cene ja za 200 zdjec zaplacilam 30 zl
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak robię siusiu to tak Może to obleśne co powiem,ale najłatwiej chyba ćwiczy się mięśnie kegla w miejscu publicznym jak ma się ochotę puścić bąka i trzeba go ściskać... Byłam dziś na targu po truskawy i po drodze zaleciałam do lumpeksu.Kupiłam za grosze 4 fajne rzeczy dla Mojej Gryzeldy
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja ginekolog powiedziała że po 2 godzinach wynik jest ważniejszy i żeby nie sugerować się tym po 1 h. Nie ma co się stresować bo nawet jeżeli ginekolog ci mówi że masz trochę podwyższony to nie oznacza to od razu cukrzycy. Warto samemu mierzyć sobie poziom cukru, np. rano i notować. Jeżeli chodzi o zakres referencyjny glukozy po 1 godzinie to norma jest < 180 mg/dl więc wyniki masz w normie. Moje wyniki to: na czczo 81 (74-106) glukoza 1 h po 75g: 125 (<180) glukoza 2 h po 75g: 119 (<140) |
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam koszule 1 na razie,kurde drogo u mnie na targu taniej na allegro,ale jeszcze wskocze gdzie indziej w poniedz po droddze do położnej na inny targ podjade i zobaczymy jak nic taniej to 2 na all zamówie
1 wziełam,bo babka pokazywała,ale takie babcine 1 tylko ładna to ją brałam i dała mi roz M ale moim okiem to L jest,pokazywała mi XL to o jeny wielgachna jak nie wiem,rozmiar rozmiarowi nie równy tu miałam okazjie zobaczyc,ale ciekawe jak na all jest ![]() a co do koszul nigdy nie wiadomo czy do wyrzucenia czy nie,moje koleżanki które rodziły mówiły,ze strasznie zabrudzone i do kosza i statniczki też przeglądam ale sie zastanawiam jakis tani czy 1 a porządny a jeszcze sie zastanowie
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Ja zastanawiam się nad wózkiem polskiej firmy espiro. Są lekkie, poręczne, wygodne i za niewielką cenę bo są w promocjach. Na zastanowienie mam jeszcze trochę czasu więc popatrzę jeszcze a może wpadnie mi w oko jakiś inny
|
|
|
|
#2500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Ćwiczenia Kegla są bardzo skuteczne, pod warunkiem że są wykonywane systematycznie i prawidłowo. Doktor Kegel zalecał wykonywanie ćwiczeń trzy razy dziennie przez minimum 5–10 minut. Aby ćwiczyć prawidłowo, powinnaś:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a widziałam fajne i niedrogie wózki polskiej firmy(bez chińszczyzny)ANMAR z Częstochowy i opinie najlepsze na necie miały wersje: -hilux -leon -viper nieźle wyglądają,stabilne,średni o cieżkie bo ok.15kg wiec normalnie raczej ważą,a ceny na allegro konkurencyjne
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nad jakim modelem sie zastanawiasz?Ja nadal nie moge sie zdecydowac pomiedzy Espiro a TAKO (seria piratz jest taka cudowna! |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Kochane, co do glukozy Pomi
![]() Jest kilka "rodzajów" tego badania: 50g glukozy i 2 pobrania (na czczo i po 1h) 50g i 2 pobrania (na czczo i po 2h) 50g i 3 pobrania (na czczo, po 1h i po 2h) i to samo z 75g glukozy: 75g i 2 pobrania (na czczo i po 1h) 75g i 2 pobrania (na czczo i po 2h) 75g i 3 pobrania (na czczo, po 1h i po 2h) Takie miałam "opcje" na skierowaniu (takie standardowe, gdzie lekarz zaznacza jakie badanie zleca). Od lekarza zależy jakie badanie wybierze. I normy dla 75g po 1h są na pewno inne, na pewno wyższe niż 140. Marcia2507, gratuluję zdrowej córci w brzuchu ![]() naked21, no to dobrą opiekę masz zapewnioną ![]() bordowa, ciekawe, że teściom się tak nagle odmieniło. Ale jak najbardziej się cieszę zmiana na lepsze ![]() Mpik82, dobrze wiedzieć, że tak tanio można na allegro wywołać zdjęcia. Przydadzą się, bo mój synek będzie najczęściej fotografowanym bobasem na świecie ![]() No to na co czekasz? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz goferkow nadszedl czas, ide pichcic znowu Dzemik juz ostygl, mniam!
|
|
#2505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/p...rupiace_gofry/
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie do doswiadczonych mamus.
![]() Wzielam sie dzisiaj za porzadki i mniej wiecej przeliczylam co mamy. Co prawda nie zliczylam wszystkiego (i nie wszystko mam przy sobie) ale i tak zastanawiam sie czy wystarczy i ile trzeba dokupic? Body z krotkim rekawem r. 56 - 4szt. Body z dlugim rekawem r. 56 - 1szt. Body z krotkim rekawem r. 62 - 16szt. Body z dlugim rekawem r. 62 - 15szt. Spiochy r. 62 (tutaj jestem PEWNA, ze mamy za malo) - 6 szt + zniszczone, ale nadajace sie do ubrania - 5szt. (z czego czesc jest dosc gruba i material mi sie nie podoba) Spiochy r. 68 - 5 szt. Rampersy r. 62 - 4 szt. Spodnie r. 56-62 - 16 szt. Kaftaniki r. 56-62 - 27 szt. Pajace r. 62 - 18 szt. Skarpetki - 10 par Butki welniane - 1 para Butki tenisowki - 1 para Rekawiczki cieple - 1 para Lapki niedrapki - 2 pary Czapki cienkie - 4 szt Czapki grube - 1 szt. Czapki grube, duzy rozmiar - 2 szt. Co jeszcze potrzeba kupic? Na liscie jest sporo kaftanikow, ale nie wiem czy bedziemy je uzywac, po prostu dostalismy w paczke, stawiamy raczej na body, ew. body + pajacyk. Kaftanik mozna zalozyc jeszcze na body z krotkim rekawem. Wiec wydaje mi sie, ze body wystarczy? Czy powinnismy dokupic? No i na pewno musimy dokupic spioszki, ale ile? |
|
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Bordowa chciałabym żeby moi teściowie też pozytywnie sie odmienili
![]() Ray co zbierasz w sadzie??? na co sezon mamy?? chyba czereśnie... a 6 kg to strasznie mało, ja mam z 11 moze 12 do przodu a do tego własnie skończyłam czekolade Mpik ja tez tak wywaływałam zdjęcia, to cos dla wygodnickich ![]() Marcia witamy serdecznie Naked zazdroszczę wyjazdu, moja mama tez wyjezdza za tydzien, mam ochotę z nia al jakoś nie moge się przełamać zeby zostawic TZ w domu samego, czasem ma głupie pomysły, wolę siedzieć na dupce przy nim ![]() Zuziczka hmmm nago???!!!! hehe mój TZ spi nago a ja go zawsze ochrzaniam zeby bokserki zakładał, jakoś tak wolę ![]() mam pytanie ponieważ nie pracuję a kolezanka namotała mi w głowie, tez jest w ciazy i zarabia 1100 zł na rekę a 1500 brutto jest na zolnieniu i mowi ze z zusu dostaje 100% i na macierzyńskim tez tak będzie, tu się zgadza a wychowawczy ile wynosi bo ona twierdzi ze bedzie miala tylko 300 zl a wydaje mi sie ze troche wiecej
|
#2508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Możesz dostawać 400zł /mcznie + zasiłek rodzinny, jeśli spełniasz kryterium dochodowe (504zł/osobę)
|
|
|
#2510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwygodniej. My zreszta czesto latamy nago po mieszkaniu, jakos nigdy to nam nie przeszkadzalo. No chyba,ze sa goscie to wtedy inaczej Co do wychowawczego- to wiem, ze nieplatny jest. I ja na pewno nie bede sobie mogla pozwolic, za to wymyslilam ze po macierzynskim obnize sobie na jakis czas wymiar etatu do 7/8 i jeszcze mi wtedy przysluguje godzina na karmienie, wiec do pracy na 6h bede latac. A maly do zlobka, ale chyba prywatnego... bo w naszym cudnym miescie jest 14 zlobkow i 1670osob na jedno miejsce...
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a co z Waszymi sesjami ciążowymi??? nawet jednego zdjęcia nie widziałam!!!!
która już po sesji zdjęciowej????
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona z kolorku i wykonania chodz mam jeszcze nie zlozone. Ale rozpakowalam, ogladnelam i wszystko wydaje sie byc ok. Zamowila caly zestaw lozeczko komoda i szafa. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowalo
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
xxSHINeexxxx ale masz duzo spodni i kaftanikow.... kurde ja mam wiecej rozmiarow ale chyba malo rzeczy. Mi u ciebie brakuje kombinezonku albo zimowego albo takiego welurowego cieplutkiego jak bobaska bedziesz nisla np do lekarza.
A czego mi jeszcze brakuje? 1. lapki niedrapki – 2 sztuki 2. cieple skarpetki – 4 sztuki, cienkie skarpetki – 1 sztuka 3. body dlugi rekaw 62 – 8 sztuk 4. cienkie czapeczki- 4 sztuki 5. sliniaczki- 5 sztuk 6. kaftaniki 62 – 4 sztuki 7. podkoszulek krotki rekaw – 1 sztuka 8. ciepla bluza 68 – 2 sztuki 9. spodnie ogrodniczki 62 – 1 sztuka, 10. spioszki+pajace 62 – 8 sztuk 11. spodnie bawelniane i dzinsy , 62 - 3 sztuki 12. komplety podkoszulk+ spodnie 62 – 2 sztuki 13. body krotki rekaw 62 –6 sztuk 14. rajstopy 56-62 – 2 sztuki 15. body krotki rekaw 56 – 1 sztuka 16. body dlugi rekaw 56 – 3 szuki 17. pajac welurowy 56- 1 sztuka 18. spioszek 56- 3 sztuki 19. kaftanik 56 – 5 sztuki 20. pajac 56- 3 sztuki 21. body dlugi rekaw 68 – 4 sztuki 22. spiochy 68- 3 sztuki 23. polspiochy 68- 2 sztuki 24. kaftanik 68 – 1 sztuka 25. bluza 62- 3 sztuki 26. kombinezon ortalion 62- 1 sztuka 27. spodnie ogrodniczki 68- 3 sztuki 28. cieply welurowy kombinezon 62- 1 sztuka 29. ciepla kurteczka 62-68 - 1 sztuka Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-25 o 16:21 |
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mam dziś dzień stresu i do tego skopany od środka brzuch. Najwyraźniej bejbicy przeszkadza stresowanie
Poszłam dzisiaj do pracy na godzinkę i zastałam taki burdel, że szok, a najgorsze jest to, że osoba, która jest odpowiedzialna.... pojechała sobie na urlop i ma w dupie to, że jest jak jest. Mało tego kiedy pytałam co i jak (jesteśmy w stałym kontakcie) to wszystko było zrobione, dokończone, zostały pierdoły. tymczasem był burdel, pierdoły okazały się poważnymi rzeczami, które mogą byc warte jedynie kilka milionów pln, moją głowę i jego dupę... Jestem zła - to ja siedziałam w pracy przez ponad 3 miechy żeby skończyć to co robiłam mimo, że gin krzyczała na mnie, że to się poronieniem skończy, a on ma urlop tygodniowy....Tak jak do tej pory chroniłam cały zespół, tak w tej chwili poważnie zastanawiam się nad tym co mogę zrobić swojemu podwładnemu, ze zwolnieniem włącznie, bo mam dość. Zdenerwowałam się jak diabli i zamiast godzinki w pracy przesiedziałam pół dnia próbując wyprostować kilka spraw. A dzień miał być taki piękny... Biedna bejbica... Przeze mnie ma też stresa... Wrrrr przepraszam, musiałam to z siebie zrzucić. Pomi mały ma jeszcze czas na obrót Spokojnie ![]() Marcia - miło cię widzieć ![]() A co do wzroku - to bardzo często się zdarza, że wady się pogłębiają albo ujawniają, dlatego powinno się iść do okulisty... Czasami wskazania okulistyczne dają w efekcie cc, mimo, że z punktu widzenia ginekologii wszystko jest OK i powinno być naturalnie... Tak samo z dentystą, bardzo często pod koniec ciąży nagle pojawiają się nowe ubytki - -efekt grabienia mamy przez dziecko ![]() ja też planuję wózek JEDO FYN, bo mi się jak do tej pory najbardziej podoba. Ostatnio pojeździłam sobie po sklepie i mimo prób zniechęcenia przez sprzedawcę, chcę go mieć... Zastanawiam się jeszcze nad Maxi Cosi Mura, cóż mam jeszcze troszkę czasu, poczytam, pomyślę i pogłówkuję. A i dziewczyny uważajcie na foteliki - mi sprzedawca mówił, że nie wszystko pasuje do wszystkich samochodów i czasami kupno np maxi cosi wcale nie gwarantuje: bezpieczeństwa (kwestia zapięcia, poza tym nie wszystkie samochody mają zaczep pod bazę isofix) i tego, że fotelik się w ogóle zmieści. Radził przymierzać w sklepie... nawet jezeli nie chcemy go tam kupic. OK szukam fajnego przepisu na jakąś lekką sałatkę. Dzisiaj mała imprezka więc trzeba coś zrobić.
|
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcia2507 Twoi teściowie przynajmniej podali powód, dlaczego Cię nie lubią, a moi mówili Tż, że nic do mnie nie mają a jak przychodziłam to masakra była ... No ale mam nadzieję, że to już nie wróci.
kasienka1701 O tak, zgadzam się, mięśnie Kegla najlepiej ćwiczy się jak próbuje się nie puścić bąka A że ja miewam bardzo często wzdęcia i zaparcia to chyab można powiedzieć, że ćwiczę mięśnie regularnie ![]() xxSHINeexx Za mało? Ja tyle nie kupuję! Ale doświadczenia nie mam, więc to tylko moja opinia. Tż prosił, żebym nic bez niego kupowała, ale byłam dziś w Pepco i nie mogłam się powstrzymać Półśpiochy za 5 czy 6 zł i body z długim rękawem za 7 zł są, no nie mogłam sobie darować ![]() A teraz idę mu zrobić galaretkę z owocami i bitą śmietaną co by się za bardzo nie gniewał |
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko nie wiem jaki kolor http://www.bobowozki.com.pl/product_...7f3d585b8d61c8 - czerwony czy niebieski? Ide robic mufinki..... Bo jak przeczytalam o tych gofrach to tylko o slodkim mysle ;( Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-25 o 16:34 |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koles jakis nieodpowiedzialny ci sie trafil i chyba jakas powazna rozmowa go czeka. Pamietaj, ze mozesz go sciagnac z urlopu jak powaznie podpadl. Niech teraz odkreca co nakrecil.Bylam w Biedronie i przecenili jeszcze te proszki i plyny Lovela. Kupilam 2 butle. Niedlugo jakis sklad zaloze. Mam jakas manie na zakup proszkow i plynow, ciagle wydaje mi sie ze mam za malo. Kolezanki-juz-mamy mowia, ze codziennie pranie przy takim maluchu i chyba podswiadomosc mi zwariowala Chyba czas na druga porcje gofrow! Mpiku- przepis naprawde fajny (choc go oczywiscie troche przerobilam na swoje jak to ja)Jakos nie mam apetytu ostatnio i zero zachcianek tez. Dziwne. Zaczelam sie zastanawiac czy nie jem oby za malo, nie chcialabym by mi moj Olo zmalal tam w srodku.
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki był powód założenia cewnika? bo przy cc to wiadomo zabieg, znieczulenie, nie można chodzić, ale przy sn ale się nażarłam brzoskwiń ![]() eveliouses też właśnie oglądam te wózki Anmar, niedrogie i dosyć dobre opinie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

A przez ostatni rok nawet mi dzień dobry nie mówili, bo nagle przestali mnie lubić ... Bardzo się cieszę, że już jest trochę lepiej, bo przecież za 2-3 miesiące będzie już na świecie ich wnuczka 
tak jakby nie słyszała tej nowiny... Teraz łóżeczko, ubranka chce pokupywać. Ze względu na mojego małego skarbka będę uważała jej poprzednie zachowanie za "sparing małej ilości szarych komórek" lub też jak kto woli zespół napięcia przedmiesiączkowego