|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Hej mamuski
Wpadłam zobaczyc co u Was. Dzisiaj miałam zabiegany dzien bo rano 2 godziny jezdziłam a pozniej poszłam na zakupy - ah te wyprzedaże ![]() Kupiłam kilka ciuszków dla siebie, TŻ-ta i Kubcia. Cytat:
Akurat tego błedu nie mozna poprawic. Cytat:
![]() I jakis pas by mi sie przydał ![]() U nas przewaznie dwie, ale ostatnio zdarza sie jedna. Cytat:
Cytat:
dla Twojego TŻ-ta. Super wynik osiagnął Cytat:
Cytat:
A takiej koleżanki tez bym nie chciała miec Cytat:
Amelka zdowolona ![]() Cytat:
![]() Kuba tez zaczyna powtarzac a tak to cos po swojemu gada
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala po deserku i broi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aa mala jeszcze umie grozic tzn. paluszkiem macha i mowi"ty, ty" no i jeszcze mowi"tam"
|
|
#1324 |
|
BAN stały
|
juz wiem maz ma urlop od 10 lipca tydzien. takze jedziemy jakos 12-13 do mnie do domu potem do niego zeby na 18 na tej imprezce byc u niego i 19 wracamy najpozniej.
|
|
|
|
#1325 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daszki w ogóle są dziwne ...i tak sobie myślę na ile się sprawdzają dla zdolniachy Kubusia, ciesz się, że raczek jeszcze sam nie wyciąga bo pewnie wiecznie golutki by biegał ![]() Cytat:
u mnie też ciągle wracają Non stop szafki przetrzepuję.Skoro znad okapu wychodzą to może wentylacją się dostają? Cytat:
![]() Cytat:
![]() matko rzeczywiście non stop jakieś wydatki niezapowiedziane... to auto też wiecznie zepsute, może sprzedajcie? Cytat:
najbardziej mnie martwi to gadanie ![]() kobieto, aleś wynalazła cena powala ![]() Cytat:
Ja jak mam większe wyjście i coś bardziej dopasowanego chcę ubrać to kupuję sobie takie modelujące rajstopy - ładnie spłaszczają brzuszek Sama kombinuje że na roczek ołówkową ubiorę i kupie do niej jakąś koszulową bluzkę z bosy, w kościele siedzimy przed ołtarzem i nie chcę żeby mi coś z tyłu wyłaziło ![]() Unholy ucięło mi cytat, no u nas to oddział przedszkolny, stworzony nie wiem dla kogo..przedszkole tez mamy ale to już w wioskach obok i w mieście a tu miałabym super pod nosem
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba dużo takich ruchliwych dzieciaczków tu mamy Cytat:
![]() Może na ząbki?
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, pocieszam cię wirtualnie, bo coś wciąż wam nieplanowanego wyskakuje
Spadam na rowerek, do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wszystko przed nami ![]() Niestety, KICIALILA nie przyjęła zaproszenia ![]() Mnie też brak gadania martwi ![]() Ale wcześniej tak nie miał Mamy przebitą lewą górną jedynkę
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
mala spi a ja ide pocwiczyc bo malz cos mowil ze pizze przywiezi
e to tym bardziej lece na orbika -dzisiaj juz nie mam tak zapchanego nosatak wlasnie mysle ze moze ilosc tych rzadkich kup u malej byla z kataru ,lekow, kropli do nosa ![]() bo teraz juz tylko woda morska i na noc nasivin bo jeszcze sie budzi z zapchanym nochalkiem dzis byla tylko 1 kupa tez rzadka-chyba ze to marchwianka zadzialala
|
#1330 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kubusia.Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio ekspedientka za nami ze sklepu wyleciała,bo Barosz butka zgubił przy jednej z półek ja nawet nie wiem kiedy nic nie słyszałam.Cytat:
Też zauważyłam,że Bartosz im starszy tym bardziej cycusia lubi Wkłada mi ręce za dekolt,dotyka,przytula się i zawsze musi pociumkać![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Amelci.Cytat:
:mama,tata,b aba,dziadzia,dzidzi,kici( wcześniej było cici )dama(na Damiana
|
|||||||
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko czy jest istotne kiedy użyje serum?w sensie przed rowerkiem czy po rowerku czy nie ma to najmniejszego znaczenia?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Ci,że jak u nas wychodziły pierwsze ząbki to apetyt się nie zmienił tzn.Bartosz dobrze jadł dla Krasnoludka za kolejnego ząbka.Ja się już pożegnam,bo coś łepetka mnie boli ![]() Dobranoc Spokojnej nocki A,jeszcze Miramejku masz kontakt z morską?Pisała co u Nich? ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Miramejku dziękujemy za przemiłe komentarze w albumie |
||
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zwykle też nie zauważam, chociaż staram się pilnować, na początku zdejmował ręką, a teraz stópka o stópkę i już bucika nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() No to może na ząbki, pocieszyłaś mnie ![]() Pisałam jakiś czas temu, czekali na fajną pogodę, żeby powędrować po górach ![]() Nie ma za co
|
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Doczekasz się ![]() Jakbyś do Niej pisała,to Ją pozdrów Dobranoc |
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sie zwloklam z orbika
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w takich spodenkach niezle grzeje jak w saunie wiec mozna byc uzyc jakies serum i na to spodenki albo po kapieli- wymasowac pod prysznicem te miejsca gdzie sie gromadzi tluszczyk czy cellulit taka szorstka rekawica i potem serum
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do usług ![]() Miramej nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia, żeby Maciusia ubranko było widoczne. Jutro coś wykombinuję Mówię dobranoc
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz jak nasze maluszki sie uzupelniaja
|
#1338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pisałam Wam, że Martysia na jeden moment zaczęła jakieś sylaby wypowiadać ale teraz znowu nic, tylko te jej samogłoski, piski i przedziwne dźwięki ![]() Miramej, magi czytałam trochę o tym i zastanawiałam się czy nie iść już z małą do logopedy, neurologopedy i jeżeli Was to interesuje to tak: - sylaby pojawiają się u dzieci przeciętnie w 6 miesiącu - jeżeli opóźnienie sięga do roczku to podobno nie ma się czym martwić -należy wyeliminować ewentualne wady słuchu (no ale to byśmy zauważyły) -należy wyeliminować inne zaburzenia objawiające się brakiem kontaktu z otoczeniem (to naszym dzieciakom nie grozi )-mogą być jeszcze przyczyny "techniczne" że to tak ujmę - jakieś wady w budowie narządów mowy... to tyle moich mądrości, ja mam zamiar powstrzymać się od robienia paniki do roczku, co nie ukrywam z trudem mi przychodzi ![]() gratulujemy zębola ![]() Cytat:
![]() koneser ![]() ![]() ![]() skąd ja to znam - paluszek wyciągnięty i to ich yyyy, yyyy ![]() Miramej jeszcze do Ciebie miałam napisać - ta koszulka to myślę że byłaby na Ciebie ok, tam na aukcji zawsze są dokładne wymiary to musiałabyś siebie pomierzyć Jak tam masaże stópek Krasnoludka?
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
a malza nadal nie ma- chyba podziekuje mu za pizze bo nie mam zamiaru przed spaniem jesc
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
![]() Cytat:
, po kim On to ma? Na pewno nie po mamusi ![]() Poczekam i będę wdzięczna, jeśli w ogóle coś znajdziesz Śpij dobrze ![]() Cytat:
![]() Kuba tak, jak Martynka , ja się martwię, bo On dużo krzyczy, jak coś zobaczy, to "eee", "yyy". Do roczku już niewiele zostało, a tu na zmiany się nie zapowiada ![]() ![]() Hehe , co Martynia robiła u sąsiada? ![]() Z tym pokazywaniem paluszkiem, to u nas jest masakra. Kuba otwiera oko i już w coś celuje , na spacerze ma rączki rozłożone i tylko głowa Mu chodzi w prawo i w lewo i krzyczy tyle razy, aż powiem co to ![]() Na razie na pewno nie kupię tej koszulki, bo kasy nie mam, ale tak na przyszłość pytam, dzięki Nie ma masaży (tyko na sucho), bo Kubuś histerii dostaje , a paluszki nadal podkurczone
|
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przechodziłyśmy obok poprzedniego dnia ![]() właśnie tak pytam, bo ostatnio byłam u babci i ona ma do masażu taka kulkę, ona jest miękka, gumowa, akurat miała mocno pomarańczowa i Martynce bardzo się podobała, pomyślałam o Kubusiu i pomasowałam jej tym stópki - podobało jej się bo odebrała to jako zabawę Ja już zmykam i tak miałam nie wchodzić a proszę Spokojnej i przespanej nocki Wam i sobie życzę
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() Ojej, bardzo Ci dziękuję , niedaleko mnie jest sklep medyczny, zobaczę tam, a jak nie, to kupię na all, wszystkiego się chwycę.---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Też idę, dobrej nocy
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
ide nadrabiac
|
#1344 |
|
Ola-Unhola
|
Jutro się rozpiszę
![]() Teraz idę spać, tylko wkleję ![]() Na roczek: http://allegro.pl/item1086415182_suk...st_wojcik.html http://allegro.pl/item1091187251_sli...izniaczek.html http://allegro.pl/item1091206933_sli...b_chrzest.html http://allegro.pl/item1091951413_suk...st_wesele.html http://allegro.pl/item1088499876_cud..._mies_now.html http://allegro.pl/item1084202772_74_..._6_12_mcy.html http://allegro.pl/item1095695599_mot...nka_80_cm.html ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Jeeeeeeeej jaki Antonio słodki
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-25 o 23:41 |
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale nie pocytuje
, zapracowana jestem ostatnio, ale dzis popoludniu znalezlismy czas, aby pobyc w trojke Cass, nie martw sie nic , ja tez za pierwszym razem nie zdalam , nastepnym na pewno sie uda. Gizmiatko, witaj ![]() Miramej, super, ze wrocilas Texasiku, Twoj synek jest przecudnej urody Marico, zdjecia z roczku fajowe ![]() Czeko, ciesze sie, ze Werci lepiej, sliczna z niej zdolniacha ![]() p4w, mam nadzieje, ze Tomka goraczka opusci na dobre! ![]() wiecej nie pamietam, wybaczcie
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola Zazdroszczę ciepła ![]() *** U nas też dzisiaj zapowiada się ładny dzień, ale wieje (standardowo) ![]() Idę po kawę
|
|
#1347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrócę do tematu po weekendzie, bo dzisiaj jestem przelotem. To samo ![]() Cytat:
Fakt, Maciuś nie gada, ale krzyczy na potęgę ![]() Wkleję zaraz coś do albumu, tylko tam za bardzo nie widać ubranka, tylko nasze głupie miny A i z doświadczenia, koszula wyłazi ze spodni, dobrze, że u nas były jeszcze rajstopki (zimno było) to jakoś się koszula trzymała. Na All są koszule-body, następnym razem bym taką bym kupiła. Mogę dać Ci linka.Liczę, że przez ten miesiąc się rozkręcą Ale słodziak --- Dzisiaj mieliśmy pobudkę po drugiej i kawaler dopiero godzinę temu zasnął ponownie. Już Go przebrałam, umyłam, a On, że spać chce Oczy mam na zapałki. Dzisiaj mamy imprezkę imieninową u mojej mamy. Dobrze, że pogoda lepsza
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-06-26 o 08:12 |
||
|
|
|
#1348 | |
|
BAN stały
|
cudny jest a widokow zazdroszcze Cytat:
mi najbardziej ostatnia sie podoba. hej u nas noc ok, Amelka wczoraj przed 21 padla i wstala o 7. maz wraca jakos dzis jeszcze cos tam do zrobenia ma i moze troche czasu z nami spedzi wreszcie slonce i cieplo od rana. Amelka mówi ba, da, na lili, mama, tata, a na zwierzeta na krowe muuu, na psa go go , koko, smieszne to bo na spacerach jak zobaczy psa to najpierw glosno piszczy a potem krzyczy go go. tak samo w tv. to tak z grubsza
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-26 o 08:17 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się te podobają (tylko bym tą muchę zlikwidowała)
Załącznik 3213152 Załącznik 3213153 Załącznik 3213154 W poniedziałek podam Ci różne linki do ubranek. Teraz już uciekam
|
|
#1350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pójdę zobaczyć zaraz te miny też ![]() Wszelkie linki mile widziane Ja też liczę, ale przyznaję, że martwi mnie to bardzo ![]() Ło Matko , co wyście robili tyle czasu? Trzymaj się jakoś Cytat:
![]() W porównaniu z Kubą to prawie jak cały słownik ![]() Cytat:
, dzięki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

... nie jedna z nas zdawała egzamin kilka razy /np ja
/ ... teraz będzie juz lepeiej - przynajmniej ja tak miałam - wiedziałam co mnie czeka 

zaciśnięte cały tydzień.
Schudł 25 kilo i teraz mięśniakiem chce być
a ja przy nim wyglądam jak klucha
dla Twojego TŻ-ta. Super wynik osiagnął
Wypiłam mleko z miodem, wzięłam Neoangin i syrop i żadnej poprawy
a tu robota na mnie czeka na niedzielną imprezę

tez zostaje problem brzuszka - nie jest tragicznie ale troche jest. zastanawia mnie spodnica ołówkowa. co myslicie? powinna chyba troche wyszczuplic? chyba OLa kupowala na chrzciny?tylko ona rozmiar 3 a u mnie 38-40

, wszystko przed nami 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

, na spacerze ma rączki rozłożone i tylko głowa Mu chodzi w prawo i w lewo i krzyczy tyle razy, aż powiem co to
, ja tez za pierwszym razem nie zdalam
Fakt, Maciuś nie gada, ale krzyczy na potęgę