|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Stwierdzam, ze wkładki piersiowe z TT sa do bani.Smoczki silikonowe tez.
Dziś udało się małej wcisnąc smoczek Cherry z TT ale lateksowy.Jednak nie na długo.Wypluła. Co ja mogę zjeść słodkiego
Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-25 o 19:54 |
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkładek nie miałam ale butelkę moja lubiła,mimo,iż wiele nie używała Cytat:
![]() wczoraj piekłam częstuj się
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka ma chyba ten skok rozwojowy.. od wczoraj non stop marudzi.. zasypia tylko ze mna, jak ją odłoże to się co chwile budzi i ciągle jej coś nie pasuje..
I moja mleczarnia podupada chyba.. jakoś mam wrażenie że na wieczór, jak już wyssie to braknie dałam jakiś czas temu bebiko bo płakala po moich dwóch cyckach.. gdzie zawsze z jednego się najadała. a teraz śpi.. Kuurde.. nie ma nigdzie nie ma moich czekoladowych lodow.. a ja mam taaakąąą ochootęęę
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna ściągawka dla mam karmiących piersią
https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ykul,1175.html Już dzisiaj na wieczór nie podałam małej żelaza i na razie nie będę, biedna się męczy, kupki nadal nie ma
|
#1235 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my też rano jesteśmy w czwórkę. Maksiu wstaje okolo 6-7, to o nas przychodzi, w tym samym czasie Tymek budzi sie na karmienie i biorę go do naszego łóżka. Przyjemne takie rodzinne poranki. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- widać taka moja uroda.bydgoszczanka, śliczne Twoje dzieciaki, A jak Luzika zapatrzona w brata. to bardzo szybko. ![]() nam też odpadł dziś-w 18 dobie. Cytat:
i oby było mniej dupowato. |
|||||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pytania o poród - to jest właśnie ta część historii, którą zamierzam dodać od siebie do jego opisu... był przy porodzie, jak twierdzi gdzieś od 7.30 rano. ja mimo, że miałam zegar na ścianie przed sobą, nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć. a błąkał się po korytarzach z powodu pewnej baaaardzo głupiej położnej z nocnego dyzru (jednak nie wszystkie tam są fajne), która go nie wpuściła ze mną, do teraz nie wiemy na pewno czemu, tylko się domyślamy. opiszę to wszystko wkrótce. te włoski to chyba po tatusiu. i w ogóle nam się wydaje, ze nie za specjalnie do nas podobna, ale są tacy, którzy twierdzą, ze coraz więcej widzą w niej małża. nam też dziś odpadł pępek |
|
|
|
|
#1237 | ||
|
Rozeznanie
|
Kardashi, to ja miałam problemy z tą ropą i krwią
Niczym nie smarowałam, spałam bez majtek, zeby dodatkowo sobie tej rany nie podrażniać. Położna poradziła octanisept, ale nie zdążyłam użyć, bo mi przeszło Cytat:
Cytat:
Tez mam ten smoczek TT - czasem mała lubi go potrzymać w dziubku, ale nie trwa to zbyt długo. |
||
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo pediatra zapisała, że ma jeść 6 razy po 100ml. Na opakowaniu jest 6 razy po 120, a te 120 to i tak jest tylko woda, a nie mleko. Mleka z tego wychodzi 140ml po wymieszaniu. I teraz tak... Daniel nie zjada tych 140ml na jeden posiłek, raz zjadł 130ml, a tak zwykle je 80 - 120. Ale też nie je 6 razy, potrzebuje minimum 8. I to jak przeciągam trochę czas, nie dając mu jeść co chwila, zabawiam, daję smoka... tak żeby choć 2,5 godz. było przerwy. Dziś np. zostało mu do zjedzenia wg normy opakowaniowej 90ml, pewnie zje je w nocy, bo jeszcze trochę czasu jest do końca doby. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() Bardzo jestem ciekawa. ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Kobiety, czy Wy też macie takie nie śpiące w dzień dzieci??? Daniel obudził się o 5 rano. Zasnął po paru godzinach na godzinę w sumie. Potem przerwa... Trochę spania od 13:30 do 15:00. Pobudka i... zero snu do 21ej. Ja już na ryj padałam, on ze zmęczenia płakał... nosiłam, bujałam... nic. Dopiero kąpiel, po kąpieli ryk z głodu. Jedzenie... i teraz śpi, padł o 21 i śpi jak kamień... |
||
|
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja własnie też spie bez majtek i chodzę po domu bez majtek jak mogę Krew juz nie leci, ani nic żadne brązowe plamki.. tylko taka ropa. Może kupie te octanisept, jak poleciła położna.. A długo tak Ci leciala ta ropa ? Cytat:
|
||
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Luizą jest różnie. Ma dzień, jak dzisiaj, że śpi po karmieniach 2 godziny, ale ma dni, że tylko drzemie po 20 min. i 2 godziny czuwania. Nie wiem od czego to zależy.
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Ola zaczęła ulewać. Zje ,odbije się położe ją na boku i ulewa. |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie mi się takie trafiło... W dzień łóżeczko ewidentnie go gryzie. Zawsze jak go biorę po jedzeniu na ręce żeby odbił, zasypia mi na rękach, jak go odkładam do łóżeczka, po 5 minutach budzi się i kwęka. Akceptuje jeszcze spanie w dzień w naszym łóżku, ale muszę wtedy być blisko. Na szczęście w nocy śpi porządnie. Dzisiaj byłam w szoku bo usnął po raz pierwszy na 3 godziny w leżaczku. Jeszcze trochę i zwariuję, nie mam na nic czasu
|
|
#1243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lodzika sobie zjedz [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20266550] i oby było mniej dupowato. ![]() Cytat:
Spi do 10 (oprocz nocnego karmienia i wczesnorannego), pozniej pobuja sie z godzinke i spi, zje, spacer tam spi i od 17 z 1,5 h aktywna, potem spi, kapanie i po tym zaczyna sie jazda, jesc nie, smok nie, spac nie, na rece nie..okolo 21.30 zasypia snem zajaca chyba i dopiero okolo 23 - 24 zje i kima do 4 lub 5 ..... A., dzisiaj dziec moj skonczyl 2 miesiace Ale szybko.
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Darianna25;20264993]Stwierdzam, ze wkładki piersiowe z TT sa do bani.Smoczki silikonowe tez.
Dziś udało się małej wcisnąc smoczek Cherry z TT ale lateksowy.Jednak nie na długo.Wypluła. Co ja mogę zjeść słodkiego [/QUOTE Ja jem tylko biszkopty i herbatniki wczoraj skusiłam się na kulkę lodów....Ojej dobrze ,że się nie skusiłam...dziś kupowałam drugi smoczuś,pierwszy mam z canpola i nawet małemu podpasował,ale chce miec dwa tak na wszelki no i juz miałam w ręku te smoczki TT przyciąga ten bajerancki wygląd...ale w ostateczności wziełam Nuk antykolkowy jakis ...mam nadzieje ze bedzie oki ...a zastanawiałam się dziś nad matą TT macie jakieś swoje wybory?Bo jest tego wszystkiego na rynku sporo i szczerze ciężko się zdecydować a chciałabym coś i ładnego i dobrego i sprawdzonego ,żeby dzidziusiowi faktycznie służyło do ''edukacji'' a nie nudziło?Jakieś firmy no nie wspomnę że te maty FP są superA jesli mogę pochwalę się dzisiejszym zakupem ,byłam w rossmanie i kupiłam dla dzidka chusteczki,nasączone olejkiem,jak dla mnie bomba, super czyszczą z kupki i nawet sudokrem czyt.''cudokrem'' udało im się bezproblemu zczyścic a przy tym odrazu nie muszę oliwki używać...i dziś śniła mi się Szaja już dokładnie nie pamiętam co ale coś oczywiście z wizażem zwiazane i z dzieciaczkami |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jem normalnie słodycze
![]() Oczywiście nie w takich ilościach jak kiedyś Ale te 2 batoniki dziennie sobie skubne..
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
a my już mamy 2 tyg i 2 dni a pępek trzyma się i trzyma i jakoś nie ma zamiaru odpaść.Cytat:
Ma 2 tyg i 2 dni a dziś opędzlował w sumie 785 ml! (300ml Bebilonu a reszta to moje mleko) Wczoraj 690ml a przedwczoraj 810ml. Nie wiem czy to nie za dużo jak na takiego młodziaka.
|
|
#1247 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A ja sie cieszylam, ze ma dziewczyna apetyt....Cytat:
Za mna chodzi ciasto z truskawkami i bitą smietaną.... Oby sie do mnie za bardzo nie zblizalo
|
||
|
|
|
#1248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po jedzeniu zawsze do pionu na odbekniecie, ale nie za szybko...troszke odczekac i powoli podnosic... pozniej odkladac na lekko pochylonej powierzchni tak zeby glowka byla wyzej...i sie sprawdza jak na razie
|
|
|
|
|
#1249 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tak tzn w rybniku ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
myslałam ze mnie to nie dotyczy ale tez mam problemy sie skoncentrowac ale chyba to u mnie efekt niedospania bo ja nie dosypiam kiedy mała spi za duzo mam na głowie zeby móc sobie podespać wiec jest tylko nocka z pobudkami i chodze jak taka zakochana ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
no to podobnie jak moja tylko ze np dzis piła równe co 3 godz a kąpie o róznych porach ale zawsze po 19 czyli po bajce i u nas nie ma to wpływu na długosc spania---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
o moja ma teraz podobnie tylko ja nikt sie inny nie liczy i ma to juz 2 raz okłamałam ja i do łozeczka włozyłam jej pluszaka lezy z nim przytulona hihih tak przynajmniej cos zrobie w domu a tak musiałam z nia lezec co do cyca hmm moze tak być nam połozna mówiła ze dzieciaczki maja taki skok ze tylko by na cycu wisiały niby by jadły płakały marudzenie za 10 min to samo jesli nie boli jej brzuszek to znaczy ze jej minie a mleko chyba stracic sie z karmienia na karmienie nie moze sama nie wiem---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
spróbuj kupić czopki grycerynowe moze pomogą ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20266550] nam też odpadł dziś-w 18 dobie. [/QUOTE] ![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
mialam smarkata nie spała np od 5.30 do 12 a potem od 16 do 22 wymysliłam wiec ze połoze sie z nia i zadziałało wtulona we mnie zasypiała i spała dosyc długo co z tego jak teraz inaczej nie zasnie
|
|
#1250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nawet na spacer wychodzimy w foteliku zamontowanym na stelaż, bo jak nie ma humoru, albo jest zmęczony to położenie na płasko od razu wywołuje ryk... z domu nie da się wyjść. Wtedy fotelik, nogą bujam, w między czasie ubieram się, sru na stelaż i wio pędem z domu... Cytat:
To bardzo różnie jest, jak widzę. Np. Pepti ma dawki 7 razy 60 (wody, czyli 70 mleka) albo 6 razy 90 (prawie 100 mleka) dla dziecka w 1 miesiącu, czyli maksymalnie może zszamać 600ml papu. Za to Comfort dopuszcza by dziecię w 1 miesiącu zjadało 7 razy po 90 - 120 ml (ilość wody), czyli maksymalnie 7 razy po 140ml mleka, co daje aż 980ml. ![]() A własnego to już w ogóle nie da się przeliczyć ile ma zjeść. ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Nawet jak nie krzycz to bryka jak mały żuczek wywalony na plecy... ![]() __________ A właśnie - jak wygląda aktywność Waszych pociech?? Daniel, mam wrażenie, jest strasznie pobudzony... leży, oczami wodzi po świecie, a nogi i ręce latają jak u biedronki ułożonej kołami do góry, brykają i brykają... nie ma że leży spokojnie, no chyba że ma smoka... inaczej cały czas gdzieś biegnie...
|
|||
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do chusteczek w realu jest promocja za 6 opakowan chusteczek z pampersa chca jakos 24 zeta czyli opakowanie z 72 chusteczkami wychodzi 4 zeta ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
oo i czekoladowe tez ?? ja wszystkie te które nie maja czekolady jakies andruty lub cos smietankowego no i wafle z dżemem roboty mojego taty znaczy dżem robił nie wafle
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej koleżanki synek ( w tym samym wieku co Luiza ) waży już 7,5 kg i lekarz nic jej nie mówił, że za dużo. Przy porodzie ważył coś trochę ponad 4 kg. I tyle samo waży syn innej, który urodził się w styczniu. kropko, ja bym się nie przejmowała tym, że za dużo Danielek zjada, widocznie tyle potrzebuje, bo widzisz, że dzieci są różne. Ja z kolei kiedyś musiałam Łukaszowi robić badania, bo pediatra stwierdziła, że jest za chudy..... a jak on miał być gruby, skoro mąż i ja w dzieciństwie wyglądaliśmy jak przecinki a teraz nam niczego nie brakuje ![]() Luiza jak nie śpi, to też biega Normalnie ADHD
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-06-26 o 09:59 |
|
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jak była w katowicach zjadała co 2.5 godz po stówie teraz nie wiem bo niechetnie pije z butelki tak samo nie chce smoka mam w domu 5 sztuk i ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() o i tak mama ja oszukuje zeby robiła "chachinki" w łozeczku bo nie chce sama spać musze sie koło niej kłasc i jak narazie sposób dziala
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-06-26 o 10:00 |
||
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że działa
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja moze nie taka biedronkowata ale za to pyskata smiejemy sie ze strasznie sie nad tym wczuwa nasłuchuje siebie jakie dzwieki z niej wychodza chodz po łozeczku lata i jak sie ja na rekach ma pionowo odbija sie nogami az strach ja tak nosic
|
|
#1256 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajny zwyczaj!Cytat:
Cytat:
Koło 12 nieco mniej, 90-100ml, koło 16 znów 120, po kąpieli po 19 dajemy celowo mniej, bo ona wieczorem ma długi okres czuwania i tak czy siak potem raz jeszcze je, czyli dajemy 60ml lub 90ml, a ok. 20-21 zjada 120ml. Czyli wieczorem w sumie jakieś 180-200 ml. Nie damy jej tego na raz, bo nie zmieści.Cytat:
Słodycze - lody wszelkie prócz czekoladowych, herbatniki, biszkopty, wafelki nieczekoladowe, cukierki nieczekoladowe. Cytat:
Co do spania - ja daję Agatce mocno ciepłe to mleko, na opakowaniu zalecają 40 stopni, i wówczas łatwiej zasypia. Kropko, jak Danielek teraz po zmianie diety? Cytat:
Cytat:
![]() Smoczków mam 3 - 1 na wyjścia, 1 domowy i 1 na wszelki wypadek, nie używany leży. Matę mam FP, ale dostałam, za to mogę polecić bo śliczna i da się dowieszać rzeczy do niej: http://www.edziecko.sklep.pl/galerie...uzycz_1123.jpg Ogólnie jak nie chcesz super drogiej to warto kupić matę osobno i kółka do wieszania, a potem zawieszać różne niefirmowe rzeczy - i też super będzie ![]() Ta mi sie podoba też - w ogóle fajna firma polska, niedroga a niezłe zabawki mają ![]() http://sklep.dzidzio.pl/szczegoly/45...ka_3135_alexis Dziecię obok mnie leży w bujaczku i chyba się skupiło za bardzo, bo śmierdzi Idę sprawdzić.
|
|||||||
|
|
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heheheh...pieszczoch po prostu lubi sie przytulac![]() Kropka...Twoj Daniel widze troszke szybciej od Borysa sie rozwija bo to co piszess u nas pojawia sie z lekkim kilkudniowym opoznieniem...wczoraj zauwazylam ze maly zaczyna przy cycku sie strasznie rozgladac, kopie, macha raczkami...masakra...do tej pory grzecznei jadl...ale moze to wynik tego ze w 6tym tygodniu niby sie skok rozwojowy zaczyna i do malego zaczyna docierac duzo wiecej bodzcow... wszystko go rozprasza...a wczensiej nawet jak talerz spadl to nie reagowal... i tez nie chce lezec ...od wczoraj klade go nabrzuchu n a razie to jego pozycja ulubiona do spania Bydgoszczanko...co do kupek...moj maly tez wiecznie sie spina i kupy nie moze zrobic , wtedy beczy strasznie...ja biore prenatal ten co w ciazy...myslisz ze zelazo w nim zawarte moze prowadzic do problemow z kupka u malego? czy za male dawki? moj robi kupke jak mu zrobie masaz odbytu palcem ... ...jak spina i mu wymasuje to rozluznia i daje rade...tylko wtedy masakra jest bo cala jestem brudna po tym no ale wazne ze dzialaSzaja...pytalam duzo wczesniej czy masz jakas fotke Agatki z wysypka , bo pisalas ze miala...albo mi sie pogmeralo i to byl ktos inny...w kazdym razie nic nie napisalas w temacie... Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-26 o 10:32 |
|
|
|
|
#1258 |
|
Konto usunięte
|
O, nie doczytałam :/ Nie nie mam, bo wyglądała naprawdę niewyjściowo. TO nawet nie tyle wysypka, co najpierw mnóstwo krosteczek czerwonych, które popękały, ropa się z nich wylała i utworzyła taką szorstką łuszczącą się żółtawą warstwę.
A teraz już ślicznie jest Melduję, że dzieć walną kupę tysiąclecia
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Konto usunięte
|
dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale fajną macie tradycję, tylko ta wiązka brzozowa... brrr... ![]() a ja nie wiem znowu co mam myśleć. chodzi o to, że karmię małą generalnie piersią, ale robi się tego z dnia na dzień coraz mniej na rzecz butli... ona wisi na mnie, memla sobie leniwie, przysypia, jak odchodzę to ona w ryk, szukanie cyckiem i takie charakterystyczne zanoszenie się płaczem - typowo z głodu. to trwa czasem nawet 2 godziny, w koncu dostaje butle, koniec marudzenia. na początku to było raz dziennie, teraz prawie przy każdym karmieniu. czyby mi się dziecko rozleniwiło i nie umiało znowu dobrze piersi ssać? a z moim pokarmem to róznie bywa. jak się rano budzę, z cycków kapie, ona wtedy je ładnie. w ciągu dnia, czasem jest bardzo mało, czasem trochę więcej, al enie wiem czy ja z produkcją nie wyrabiam? pytałam położnej i pediatry... porażka, każda mowi co innego, oczywiście informacje sprzeczne
|
||
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2027549 4]
a ja nie wiem znowu co mam myśleć. chodzi o to, że karmię małą generalnie piersią, ale robi się tego z dnia na dzień coraz mniej na rzecz butli... ona wisi na mnie, memla sobie leniwie, przysypia, jak odchodzę to ona w ryk, szukanie cyckiem i takie charakterystyczne zanoszenie się płaczem - typowo z głodu. to trwa czasem nawet 2 godziny, w koncu dostaje butle, koniec marudzenia. na początku to było raz dziennie, teraz prawie przy każdym karmieniu. czyby mi się dziecko rozleniwiło i nie umiało znowu dobrze piersi ssać? a z moim pokarmem to róznie bywa. jak się rano budzę, z cycków kapie, ona wtedy je ładnie. w ciągu dnia, czasem jest bardzo mało, czasem trochę więcej, al enie wiem czy ja z produkcją nie wyrabiam? pytałam położnej i pediatry... porażka, każda mowi co innego, oczywiście informacje sprzeczne [/QUOTE]Witam, ja jeszcze nie rozpakowana ale już podczytuję z wyprzedzeniem co mnie czeka może mnie nie wygonicie ![]() Ja z SR wiem tyle.. jak uważasz, że masz za mało pokarmu (a możliwe skoro mała je coraz rzadziej) to by pobudzić laktację to odciągaj laktatorem co jakiś czas mleko i dodatkowo herbatka wspomagająca produkcję.. to mam w swoich notatkach. A malutka pewnie dlatego się częściej dopomina o butlę bo jest jej dużo wygodniej z niej pić. Nauczyła się, że jak zacznie płakusiać to dostanie szybki posiłek. Co do samego karmienia.. położna mówiła by karmić zawsze przez 20 minut.. niezależnie czy dziecku się chce, czy przysypia itd. zaczyna dzidzia jeść... przerywa po 10 minutach to ją posmyrać po poliku, podrapać po stópce i "zmusić" by przez kolejne 10 minut ciamkało naszego cyca. Wtedy ponoć jest pewność, że się najadło, więc i nie powinna płakać o butlę. Tyle co ja mogę powiedzieć z moim teoretycznych zajęć. Wydaje mi się, że ma sens to co nam przekazała położna, niestety nie wiem jak w praktyce.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-26 o 11:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

dałam jakiś czas temu bebiko bo płakala po moich dwóch cyckach.. gdzie zawsze z jednego się najadała. a teraz śpi..

- widać taka moja uroda.

Krew juz nie leci, ani nic żadne brązowe plamki.. tylko taka ropa. 

Wczoraj 690ml a przedwczoraj 810ml. Nie wiem czy to nie za dużo jak na takiego młodziaka.
klask i:
Idę sprawdzić.