|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Luiza wczoraj podczas wieczornych cyrków jadła co chwila z cycka aż chyba wszystko wyciągnęła z obu, bo były takie miękkie. Już myślałam, że będzie spać, a tu doopa. Chciałam jej dać Nan, ale dostawiłam do piersi, ona 2 razy pociągnęła i zasnęła, no i spała te 6 godzin.
Jak się obudziłam o 6 i zobaczyłam, że na dworze już jest jasno, to się zastanawiałam, czy karmiłam ją w nocy, czy nie ![]() . Teraz też ładnie śpi, jadła o 9, 12 i o 14. Może będę mogła pójść na zakończenie szkoły do Łukasza, bo mam być wyróżniona ![]() Ja karmię tylko z jednej na jeden posiłek. Tak robiłam też przy Łukim.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-06-24 o 15:12 |
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20228161]A nam w SR mówili, że całe karmienie powinno trwać 20 minut i po tym czasie dziecko jest najedzone
A u mnie było, że karmić ile mały zechce, ale że po 20-30 min generalnie się najada, więc tylko zapewne leży i się tak tulakuje już później. Teraz też usłyszałam, że z 10 min. z jednej i 10-15 z drugiej piersi, i najedzony. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
ufff nadrobiłam
![]() i melduję się dopiero teraz choć urodziłam 7 czerwca przez cc, mała ważyła 3440 i mierzyła 56 cm tak was czytam i widzę że każdy ma inny problem ![]() ja z kolei mam za dużo pokarmu i nie karmię małej piersią bo to była dla nas katorga - mleko lało się strumieniami i Mała sobie z tym nie radziła, nie ma stałych pór jedzenia i dlatego często miałam nabrzmiałe piersi z których ona nie umiała ssać albo mleko dosłownie samo jej kapało do buzi - ona się denerwowała a jak już w końcu płacz i histeria minęły i udało się dobrze zassać to padała ze zmęczenia i zwyczajnie zasypiała a spała dłuuuugo - potrafiła nawet 5-6 godz - rezultat był taki że rzeka mleka płynęła a dziecko było głodne teraz odciągam do butli i jakoś dajemy radę - jutro wizyta u pediatry to zobaczymy czy system zdał egzamin co do jedzenia mojego - masakra - ciężko mi się przystosować do takiej dziwnej diety a tak wogle to GRATULACJE dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków ![]() ![]() ciężko mi się odnieść do waszych postów ale na bieżąco myślę łatwiej będzie
Agusiek Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-06-24 o 16:00 |
|
|
|
#1175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratki, mała fajniutka a z jedzeniem mam podobnie. raz się skusiłam na ociupinkę sałaty i pomidora, to następne dwa dni mieliśmy bardzo niespokojne. nie wiem czy przez jedzenie, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. wyszło na to, że moja mama dziś stwierdziła, że wyglądam jak "kurczak" znaczy zasuszać się zaczęłam... niby dobrze, kilogramy pójdą precz, ale na twarzy się szczurowata robię... małż właśnie ostatnio do mnie "ale ty masz teraz wieeelkie oczy". a ja na to "eee, to twarz mi się kurczy" . a faktycznie, w ciąży okrągła na buzi byłam ale przybywało powolutku, a po porodzie z dnia na dzień poliki się zapadły... no, żeby tak brzuch się chętnie zapadał
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2023408 7]:znaczy zasuszać się zaczęłam... niby dobrze, kilogramy pójdą precz, ale na twarzy się szczurowata robię... małż właśnie ostatnio do mnie "ale ty masz teraz wieeelkie oczy". a ja na to "eee, to twarz mi się kurczy"
. a faktycznie, w ciąży okrągła na buzi byłam ale przybywało powolutku, a po porodzie z dnia na dzień poliki się zapadły... no, żeby tak brzuch się chętnie zapadał [/QUOTE]ja po cesarce byłam taka opuchnięta na całym ciele że masakra - dopiero od kilku dniu wyglądam w miarę normalnie - a kilogramy - hmmm trochę ubyło, trochę zostało, w spodnie sprzed ciąży póki co nie wchodzę - ale ja chudzielec byłam - zresztą skutecznie przeszkadza mi w tym brzuszek i poszerzona miednica która dochodzi do siebie dłużej po cc niż sn, mój mąż mnie pociesza że na brzuszek pracowałam 9 miesięcy więc mam cierpliwie czekać aż zniknie
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2023408 7]znaczy zasuszać się zaczęłam... niby dobrze, kilogramy pójdą precz, ale na twarzy się szczurowata robię... małż właśnie ostatnio do mnie "ale ty masz teraz wieeelkie oczy". a ja na to "eee, to twarz mi się kurczy"
. a faktycznie, w ciąży okrągła na buzi byłam ale przybywało powolutku, a po porodzie z dnia na dzień poliki się zapadły... no, żeby tak brzuch się chętnie zapadał [/QUOTE]Widzę, że masz jak ja... też na buzi przede wszystkim widać. Już bym chciała zostać przy tej wadze, którą mam. Zostało mi +5kg w stosunku do czasu przed ciążą i mogłoby sobie zostać. Tylko pas mam jeszcze dość taki nie halo, bo 85cm, ale to i tak już 10cm mniej niż po powrocie do domu ze szpitala. Miednica? Mnie to znika w tempie ekspresowym. Ciążę zaczynałam z miarą 90cm w biodrach, a teraz mam 93. Miałam nadzieję, że więcej tego zostanie... a tu nic, ucieka.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-24 o 16:20 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), a "zeszczurzyłam" się momentalnie no, oprócz bębenka ![]() a tu mnie zmartwiłaś... dlaczego miednica po cc dochodzi dłużej? ps. czemu cc? (jak nie chcesz to nie odpowiadaj ), bo z tego co pamiętam miałaś w "planach" sn? chyba że coś pokićkałam
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2023429 5]a widzisz, ja też po cc (dwa dni po Tobie
), a "zeszczurzyłam" się momentalnie no, oprócz bębenka ![]() a tu mnie zmartwiłaś... dlaczego miednica po cc dochodzi dłużej? ps. czemu cc? (jak nie chcesz to nie odpowiadaj ), bo z tego co pamiętam miałaś w "planach" sn? chyba że coś pokićkałam [/QUOTE]mi brzuszek mały został ![]() a dłużej po cc bo tak mi lekarz powiedział że dłużej się dochodzi do siebie ![]() a cc miałam bo o 7 rano odeszły mi wody - więc w te pędy do Lublina a tam że to nie wody - więc zostaję na patologii - tam na badania - znowu chlupnęło i tym razem już na bank wody - więc na porodówkę ale zero skurczy, zero rozwarcia i tak trochę się bujałam do 18 potem lekkie skurcze i oksytocyna i też rozwarcie na 1,5 palca a że ja już po dwóch poronieniach to lekarz podjął decyzję o cesarce - ze względu na astmę miałam znieczulenie w kręgosłup i potem byłam 24 godz przykuta do łóżka - no ale jakoś przeżyłam i Zuzinka jest
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na buzi wróciłam do normy.. Uda jeszcze trochę.. Brzuch jest niby ok ale coś mi w nim nie pasuje.. I własnie miednica mi się rozszerzyla i nie widzę by wracała do normalnosci.. a nie podoba mi się ona bo mi tak wystaje jak bym miała boczki
i ręce mam obtłuszczone takie fee.. no i cyycckii nie chce ich.. wole moje małe B, bo w tych czuje się taka potężna
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córcia dziś co 1,5 godziny wisi przy cycku- a jak jej nie dam wycie jak skurczybyk. A w ogóle to "szybko śpi" dosłownie niestety bo potrafi usnąć na 5 minut po czym jak ją odkładam od razu wielkie oczy
i nie ma znaczenia"jak długo będę czekać aż uśnie "twardo"Teraz małą tatuś przejął ale już wycie słyszę i pewnie zaraz będzie go chciała "zeżreć żywcem" ... Z ilością pokarmu nie mam problemu bo mam dość nawet często mrożę na sytuacje awaryjne- mój M się śmieje że jakbym sprzedawała to moglibyśmy dorobić Do wagi już wróciłam i leci dalej w dół już zaczynają ze mnie lecieć ciuchy sprzed ciązy i wcale mi się to nie podoba doopy jak nie było tak ni ma.Kropka ja zamówiłam huśtawkę niby zadowolona jestem ale wszystko mata, karuzela i huśtawka dobre są na chwilkę. Zjadłam sałatę z jogurtem do obiadu- ostatnio małej nic nie było po sałacie mam nadzieję że teraz też będzie ok. A chciałam się pochwalić że kończymy dziś 2 miesiące ![]() A to moja mała królewna
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:31 |
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2023408 7]
gratki, mała fajniutka a z jedzeniem mam podobnie. raz się skusiłam na ociupinkę sałaty i pomidora, to następne dwa dni mieliśmy bardzo niespokojne. nie wiem czy przez jedzenie, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. wyszło na to, że moja mama dziś stwierdziła, że wyglądam jak "kurczak" znaczy zasuszać się zaczęłam... niby dobrze, kilogramy pójdą precz, ale na twarzy się szczurowata robię... małż właśnie ostatnio do mnie "ale ty masz teraz wieeelkie oczy". a ja na to "eee, to twarz mi się kurczy" . a faktycznie, w ciąży okrągła na buzi byłam ale przybywało powolutku, a po porodzie z dnia na dzień poliki się zapadły... no, żeby tak brzuch się chętnie zapadał [/QUOTE]to ja mam tak samo....wyglądam jak anorektyczka...dziś weszłam w kiecke 34!!smieje sie ze dziecko wygląda coraz lepiej a mamusia jak śmierć na chorągwi...ehhh to macierzyństwo ciężka sprawa dla kobiet... A ja dziewczyny mam problem,mały kończy w sobotę 4 tygodnie a pępek nadal nie odpadł nie wiem czemu robiłam mu i spirytusem a jak poszliśmy do szpitala to kazali octaniseptem,ale tez nic sie nie zmieniło i sama już nie wiem ile jeszcze mam czekać...??macie jakiś pomysł?teściowa się śmieje,że nie odpadł,bo pępkowe nie opite |
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tygrysku Zuzanna slodka
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:50 |
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
W końcu nadrobiłam i melduję się z Olą już legalnie. Opis porodu jest na poczekalni.Jakby coś moge wkleić tutaj.Jest dość długi. Ja tez boję się jeść za dużo.Wogóle to nie mam apetytu jak na razie. Niby śedziłam cały czas wątek ale mam parę pytań: 1. czy pępki w pl zapinane są w takie klamerki czy wiązane.Mam wrazenie, ze przez tą klamerkę szybko odpadnie pępek bo chaczy o pampersa noi jest dośc duży. 2.czy dzieci piersiowe maja kolki? 3.dopajacie woda?ile? tak na szybko bo Ola dzis ciagle na cycku siedzi. |
|
|
|
#1185 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a królewna śliczna ![]() zapomniałam napisać wcześniej... mała zaakceptowała smoka nuk, tego kauczukowego. a tt był beee... widać za twardy albo kształt nie taki... Darianno, pępek jest na klamerkę, u nas był taki na kilkucentymetrowym kikutku a przy wyjściu został ten kikutek obcięty i jest taki króciutki, moze niecały cm. nic mu nie grozi. tylko pampera zapinamy tak, żeby się kończył pod pępuszkiem. o kolkach nic nie wiem, za to wodą nam na przykład zabronili dopajać. jak już to herbatka koperkowa albo rumiankowa. |
||
|
|
|
#1186 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wit wygląda w chuście ekstra- razem super wyglądacie. Ja dziś prbówałam- i dupa, tak jakby tej chusty było za dużo... Chyba muszę na serio spotkać się z kims kto takowej używa, niech mi pokaże co i jak. Cytat:
Cytat:
Malusia jest urocza, ma śliczne włoski. I imie- Zuzanna jest najlepsze na świecie- tak miała się nazywać moja córeczka, a wyszedł Tymek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W biodrach mam 90cm- wcześniej miałam 80cm- ale wolę aktualny wymiar, bo wcześniej wszystko było mi w tyłku za luźne. ![]() Cytat:
ja już mam takie jak przed ciążą- malusie B.Cytat:
![]() Ale Twoja królewna długa , roześmiana i śliczna. Cytat:
rób wciąż spirytusem, chyba innej opcji nie ma.
|
||||||||
|
|
|
#1187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mała jeswt po prostu prześliczna! Kolejna ślicznotka! a Ty wyglądasz baaardzo ładnie Cytat:
Wklej fotki swojej córci ![]() Ja nie karmię już piersią, ale z tego co wiem, to kolki występują niezależnie od sposobu karmienia, w kwestii dopajania - gdy karmiłam, to nie dopajałam - ponoć dzieci karmione piersią nie muszą być dopajane. |
||
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Darianno-u nas klamerki były w szpitalu,przed wyjściem zdejmowali
co do cyca i kolek nie wiem,ale kolki to chyba niezależne od sposobu karmienia ![]() jak na cycu to nie dopajać Kropko,Szaja,Lea-a propo chust to istnieją Kluby Kangura,może jest ktoś z Waszego miasta,z kim mogłybyście się spotkać i zamotać wspólnie?http://klubkangura.com.pl/ Olivko,Tygrysku-śliczne te Wasze królewny moje królewny dały mi dzisiaj w kość,więc padam na pysk miałyśmy trochę gosci,więc odreagowują masakra |
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też dziś daje popalić.Do południa było ok. Zaczyna jej sie przestawiac bo do tej pory cały dzien spała a w nocy nie. Ciągle na cycku.2 razy obesrała się do pasa.Ta kupka jeszcze taka zielona i wodnista dziś była. Powoli zaczyna bekać i puszczać bąki i właśnie przy bąkach płacze ale brzuszek ma miękki. Po południu załączyła syrenę i co godzinę jedzenie na 10 minut koniec, kręcenie się, syrena i znowu szuka cyca. Podawaliśmy jej smoczka z TT ale jest za długi i jutro mama idzie na poszukiwania mniejszego smoczka. Właśnie zrobiłam rumianek ale padła i spi. Myślałam o moim pokarmnie ale wczoraj jadła fajnie co 2,5-3 godz i jadła z 30 minut.Sama ciągla. Myślę zciągnąć mój pokarm do butelki i jej dać i zobaczyć ile tego pokarmu zje i na ile starczy lub kupić mleko i zrobic na próbe raz i zobaczyć na ile sobie nim poje. Może dzisiejsza pogoda źle na nią wpływa. ![]() Mi zostało 7kg na plusie z 20kg.Ale z 20 to bym chciała jeszcze zżucić. Co do pępka to mam wrażenie, ze zaraz odpadnie. Kurcze mam 2 piękne hemorojdy i mnie szczypią po posmarowaniu maścią.To chyba dobrze? Zdjęcie ze szpitala. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-24 o 20:59 |
|
|
|
|
#1190 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2023408 7] gratki, mała fajniutka a z jedzeniem mam podobnie. raz się skusiłam na ociupinkę sałaty i pomidora, to następne dwa dni mieliśmy bardzo niespokojne. nie wiem czy przez jedzenie, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. wyszło na to, że moja mama dziś stwierdziła, że wyglądam jak "kurczak" znaczy zasuszać się zaczęłam... niby dobrze, kilogramy pójdą precz, ale na twarzy się szczurowata robię... małż właśnie ostatnio do mnie "ale ty masz teraz wieeelkie oczy". a ja na to "eee, to twarz mi się kurczy" . a faktycznie, w ciąży okrągła na buzi byłam ale przybywało powolutku, a po porodzie z dnia na dzień poliki się zapadły... no, żeby tak brzuch się chętnie zapadał [/QUOTE]mnie tez twarz schudła bardzo Cytat:
Cytat:
2 tak 3 nie, herbatka rumiankowa Cytat:
|
||||
|
|
|
#1191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale napisałam maila z prośbą o skontaktowanie mnie z jakąś klubowiczką mieszkającą bliżej mnie. Choć na filmie Zawitkowskiego to wszystko tak prosto wygląda... Spróbuję raz jeszcze jak Tymek wstanie, może tym razem pójdzie lepiej. Muszę to wreszcie opanować, bo na dniach chciałabym jechać becikowe załatwiać i troszkę po sklepach pobiegać, no i dwójkę muszę ze soba zabrać, bo jutro już ostatni dzień Maksia w przedszkolu, a potem wakacje- u nas w okresie wakacyjnym przedszkole niestety nieczynne.
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie! Odnośnie becikowego... to trzeba mieć zaświadczenie od gin. że było się pod opieką, tak?
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
u mnie tak
|
#1194 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Darianno-ale przecież malutka jeszcze nie unormowała laktacji,myślisz,że się nie najada? przecież nie wisi na cycach,je ładnie,a jak co 2-3h to spokojnie się najada ,zwłaszcza,że pięknie-krótko je
tak myslę,ale zrobisz jak uważasz ofc ![]() Lea-no właśnie miałam pisać,że warto do nich napisać i zapytać się czy w danym mieście nie ma jakiejś mamy chusto-maniaczki ,podejrzewam,że są.W każdym razie warto zapytać. u nas nocne pobudki co 2-2,5h
|
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój małż wynosi się do łóżka Zu,kiedy ona przychodzi do nas nad ranem ![]() o 6 Tośka się rozbudziła,o 6.30 Zu ![]() za stara już jestem na takie atrakcje ![]() Bianko-Twój Wit bardzo podobny do mojej Tośki ![]() piękną chustę masz |
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dopijam kawe i biore sie za odgruzowywania mieszkania. Dzisiaj popoludniu wpada do mnie kilku znajomych z pracy, mam plan miec lsniace mieszkanie, upiec muffinki z biala czekolada i bananami (polecam dla karmiacych), zrobic makijaz, umyc wlosy i wziasc Wita na spacer
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
przybywam się legalnie zameldować jako mamuśka
![]() obiecuję nadrobić wszystko, a na razie chwalę się moją Ewcią. |
|
|
|
#1200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje. Ślicznie wyglądacie. Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2023946 1] o kolkach nic nie wiem, za to wodą nam na przykład zabronili dopajać. jak już to herbatka koperkowa albo rumiankowa.[/QUOTE] A to jaja U mnie odwrotnie, i tu gdzie jestem zapisana i tam gdzie rodziłam... Woda najlepsza. I nam to się sprawdza, przed herbatką z kopru mnie ostrzegali i fakt, tylko gorzej było. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

i nie ma znaczenia"jak długo będę czekać aż uśnie "twardo"
doopy jak nie było tak ni ma.