Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 10:10   #1081
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Dzień dobry! Ej rozpakujta sie któraś!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:12   #1082
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

ale miałyście od przeżycia, nie zazdroszczę przytulaki na pocieszenie
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:15   #1083
bassienkaw
Zakorzenienie

Zuziunia dzwoń do lekarki i mów co i jak, bez sensu byś sie męczyła...

ja chciałam teraz Łucji ząbki umyć, no bo idziemy do dentystki ale nie ma szans... i czerwone dziąsła ma nie przy dwóch, a przy 4 ząbkach... ciekawe co dentystka powie, pewnie to od anginy... i dlatego tez ta temperatura jej się może dłużej utrzymywać ;/

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:23   #1084
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

No nie chwilę człowieka nie ma, a tu kolejne dzieciątko
scoobs gratulacje, ja też już chcę!!!!!!!! A jeszcze tyle czasu
niezawsze może twój się boj, że się standard życia pogorszy przez te 3 miesiące, ale czasem trzeba coś poświęcić. Ja też spłacam kredyt na mieszkanie tyle, że ja nie mam gdzie wracać do pracy bo od listopada bezrobotna jestem i będę musiała czegoś szukać. Jestem cały czas na utrzymaniu mojego M i rodzice mi też pomagają, bo mieszkanie jest moje i dają mi na kredyt. Ja jestem goła i wesoła strasznie mnie to boli, ale teraz nic nie zrobię dopóki młody się nie urodzi i troszkę odchowa.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:25   #1085
bassienkaw
Zakorzenienie

Lilka goła i wesoła i jaka radosna hehehe

Nic kobiety, ja spadam... wyrywam się z domu, jedziemy do tej mojej koleżanki dentystki. A przy okazji może kupię kwiaty i skoczymy dzisiaj na chwilę choć do babci blok obok, bo robi imieniny, Łucja by miała trochę odmiany a będzie i teściowa z teściem, więc mała by była szczęśliwa...

Stary 2010-06-26, 10:32   #1086
jaszczka
Zadomowienie

dzieńdoberek!

jejku dziewczyny, ale macie przejścia z dzieciaczkami i tż-tami... ale niestety nie da się, żeby zawsze było kolorowo...

dziś znowu zachmurzenie jak diabli, ale i tak jedziemy do tych ogrodów, bo od jutra tż znowu robi swój pracowy maraton i go nie będzie, a ja nie podejmę się jechania samochodem 50km bez zapasowego kierowcy... może jakieś zdjęcia jednak wyjdą... warto spróbować

Siala - nie martw się tak wynikami, bo często przedział prawidłowy jest inny dla ciężarnych, no i zakaz czytania strasznych rzeczy na necie

Karolcia
- chudnięcie w późnym okresie ciąży może wskazywać na zbliżający się poród

dziewczyny z jakich programów korzystacie przy ściąganiu muzyki?
Stary 2010-06-26, 10:34   #1087
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Karolcia
- chudnięcie w późnym okresie ciąży może wskazywać na zbliżający się poród
Tez mi sie tak wydaje ja sciagam z tej strony: http://beemp3.com/
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:38   #1088
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny jak to jest z tą opieką?
Ostatnio mi mama coś wspominała, że przysługuje mężowi kilka dni opieki nad żoną i dzieckiem.. ale nie wiem czy to tylko po cc czy po porodzie sn też.
M może dostać do 2 tygodni zwolnienia lekarskiego na opiekę nad żoną po porodzie. Zazwyczaj przyznają takie zwolnienie po CC.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:43   #1089
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Basiu teraz już wesoła, ale swoje też wypłakałam, bo ciężko jest być na czyjejś łasce i się z tym pogodzić, przynajmniej dla mnie to trudne.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:46   #1090
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
no a potem idę na 7/8 etatu na pół roku, albo na rok, jeszcze zobaczę, bo wtedy podobno przez rok nie mogą zwolnić
no i 1h na karmienie, czyli będę pracować 6h i zarabiać 7/8 pensji
taki mam plan
Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Się nie należy na 100%, od dnia porodu liczony jest macierzyński. Ja miałam taki sam plan z tym zmniejszeniem wymiaru etatu, ale umowę mam do sierpnia przyszłego roku i cholerka wolę nie ryzykować, że mi nie przedłużą, może zmniejszę sobie od września...wtedy faktycznie nie mogą zwolnić przed rok (o ile rok się korzysta z tego zmniejszonego wymiaru)
Ja też chciałam skorzystać z tego zmniejszenia czasu pracy, ale ja mam jeszcze bardziej pokręconą sytuację, bo jak chciałabym wykorzystać cały urlop macierzyński to akurat skończy mi się umowa. Rozmawiałam z kierowniczką przed pójściem na L4 i powiedziała że jak wrócę na 3 miesiące przed końcem umowy to że mi przedłużą, ale z drugiej strony boje się, że zostawie moje Maleństwo w domu, a umowy i tak nie dostane... i mam dylemat co robić, wracać czy nie

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:47   #1091
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
no to na co czekasz

basia, madziorek
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:47   #1092
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ufff nadrobilam i jestem bylam w zakupach w arkadii, nic nie kupilam, a potem u znajomych. Bylo bardzo milo ale zjadlam jakas salatke i ciezko mi na zoladku i do tego mala walila w szyjke tak ze sie zwijalam, ale juz chyba ok.
HD a czy Ty dzis ok 19 nie bylas w arkadii? albo Cie widzialam, albo mam jakas manie przesladowcza))
dobranoc dziewczynki!
scoobs-maluszek przesłodki!!!
BYŁAM !!!!! A gdzie mnie widziałaś ?????
Pojechaliśmy na zakupy ale jakoś nie mogłam nic dla siebie znaleźć.
Jak znalazłam coś na okres ciąży to stwierdziłam, że na 1 miesiąć nie bede kupowała, jak na "po ciąży" to lepiej zaczekam i kupie po ciąży bo nie wiem w jaki rozmiar się wcisnę

Stary 2010-06-26, 10:51   #1093
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie
u mnie upalnie od rana.........stwierdzam po tygodniu spania na nowym wyrku, że nie boli mnie kręgosłup.....a jeden pan, z którym wczoraj załatwiałam interesy-- powiedział--uu pani w błogosławionym, a lata pani jak fryga heheh.....
dziś sesja....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:52   #1094
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
dziś sesja....
powodzenia i czekamy na zdjęcia

Stary 2010-06-26, 10:57   #1095
niezawsze
Zakorzenienie

Madziorek, Basia wspolczuje przezyc z malymi
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
niezawsze może twój się boj, że się standard życia pogorszy przez te 3 miesiące, ale czasem trzeba coś poświęcić. Ja też spłacam kredyt na mieszkanie tyle, że ja nie mam gdzie wracać do pracy bo od listopada bezrobotna jestem i będę musiała czegoś szukać. Jestem cały czas na utrzymaniu mojego M i rodzice mi też pomagają, bo mieszkanie jest moje i dają mi na kredyt. Ja jestem goła i wesoła strasznie mnie to boli, ale teraz nic nie zrobię dopóki młody się nie urodzi i troszkę odchowa.
Najwyzej sobie mniej rzeczy kupi i tak zbednych i zje ser nie za 40zl/kg a za 20 nic mu sie nie stanie, czasami mnie to dziwi bo generalnie nie pochodzi z bogatej rodziny, raczej z tej biedniejszej a zachowuje sie jak krezus jakis nie cierpie tego u niego

Cytat:
dziewczyny z jakich programów korzystacie przy ściąganiu muzyki?
http://zasysaj.com.pl/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:58   #1096
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
powodzenia i czekamy na zdjęcia
Stary 2010-06-26, 11:04   #1097
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
witam mamusie
u mnie upalnie od rana.........stwierdzam po tygodniu spania na nowym wyrku, że nie boli mnie kręgosłup.....a jeden pan, z którym wczoraj załatwiałam interesy-- powiedział--uu pani w błogosławionym, a lata pani jak fryga heheh.....
dziś sesja....
łóżko ma znaczenie.... wiem o tym, ja mam nowiutke i super materac, sam materac prawie tysiaka kosztował
Stary 2010-06-26, 11:10   #1098
niezawsze
Zakorzenienie

Sms od Wiolek:
"Hej wczoraj oddalam posiew z moczu, ale chyba ie ma wynikow jeszcze tak samo jak nie mam wynikow z posiewu z pochwy ze srody, ale chyba dzisiaj wychodze choc w sumie nie wiem bo jeszcze nie bylo obchodu bo ten moj szpitsl to komedia wlasnie ordynator poszedl do domu i nie wiemy czy juz jest jakis inny lekarz i czy bedzie w ogoleobchod, o moje wyniki nikt nie dba bo chcieli mnie wczoraj wypisac, ale sama przypomnialam lekarzowi,, ze dopiero oddalam mocz do posiewu, bo nie raczyl nawet popatrzec w karte, ale ogolnie jest ok. Mam tylko duzy zastoj moczu w prawej nerce i nie wiem czy to grozne czy co z tym robic czy tylko kontrolowac, bo oczywiscie nikt mi nic nie mowi, no i nie wiem jeszcze co z tymi wynikami, wiec nie pisalam, bo nic nie wiem, jak cos bede wiedziec to sie odezwe, dzieki za pamiec i trzymajcie sie wszystkie"

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja mocz rano pojechalam oddac, mam nadzieje, ze dobry wyjdzie tym razem, tz w szkole a ja chyba na spacer pojde bo pozniej jak sie zaczna upaly to sobie dlugo nie pospaceruje pewnie bo predzej urodze

Maciuś
Stary 2010-06-26, 11:14   #1099
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
łóżko ma znaczenie.... wiem o tym, ja mam nowiutke i super materac, sam materac prawie tysiaka kosztował
dokładnie.....komfort spania jest baaaaaaaaaaardzo ważny i opłaca się w niego zainwestować
Stary 2010-06-26, 11:16   #1100
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
no to na co czekasz
Ja? Czekam az mój maz położy płytki w łazience
Stary 2010-06-26, 11:20   #1101
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Spokooojnie
Ale mi się dzisiaj śniło.. że poszłam do kibelka, ściągam majty a tam glucior z krwistymi farfoclami... myślę czop I tak se siedziałam i zastanawiałam się jak zawołać męża i mu tę informację przekazać
Ale chyba wpadłam w głębszą fazę snu bo nie pamiętam co było dalej Może se coś wyprorokuję
Cytat:
Siala - nie martw się tak wynikami, bo często przedział prawidłowy jest inny dla ciężarnych, no i zakaz czytania strasznych rzeczy na necie
Nie specjalnie szukałam złych informacji przecie, szukałam jakiejś interpretacji wyników a pierwsze co natknęłam się na ten skrzep prowadzący do śmierci w kilka sekund.. wizyta u gina w poniedziałek, więc dotrwam bez paniki
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
M może dostać do 2 tygodni zwolnienia lekarskiego na opiekę nad żoną po porodzie. Zazwyczaj przyznają takie zwolnienie po CC.
A jeszcze jak w szpitalu nie wypiszą to może dostać od naszego gina lub od lekarza ogólnego

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 11:22   #1102
anoxa
Zakorzenienie

czesc mamuski

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Moj tz mnie dzis wkurzyl zaczelam mu mowic o planie "rocznym" a on do mnie, ze on nas nie utrzyma przez 3 miesiace
mi sie wydaje ze nawet warto by bylo teraz nieco pooszczedzac zeby pozniej jak najdluzej z niunia zostac w domku

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
nadrabiam zaległości zdjęciowe brzucha...
slicznie chudzinka z ciebie tylko ladny brzucholek sterczy

Cytat:
Dziewczyny.. w ogóle to nie napisałam Wam o wynikach moich badań..
mam nadzieje ze pani w laboratorium nie ma racji... i ze wszystkiego sie dowiesz od ginka

Cytat:
ty jestes jedna z pierwszych w kolejce

ja nadal w dwupaku nic sie nie dzieje chociaz w nocy mialam male skurcze i budzilam sie kilka razy

bylam z kolezanka z sali kupilysmy sobie truskaweczki drozdzowki i kupilam sobie cole bo mialam straszna ochote na nia a dzisiaj sprobuje meza wciagnac na lody moze sie da

wczoraj go nie wykorzystalam wiec dzisiaj musze moze cos sie przyspiesz
bo chciala bym przed tymi upalami wyjsc z tego szpitala

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

a na sali mam dziewczyne ktora chrapie jak stary chlop dobrze ze mam zatyczki do uszu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 11:26   #1103
Linka24
Wtajemniczenie

niezawsze na tym zasysaj... to jak juz klikam aby pobrało to otwiera sie nowa strona i wyskakuje komunikat Error
This file has been removed from the server, because the file has not been accessed in a long time.
a zalogowałam sie

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-06-26 o 11:28
Stary 2010-06-26, 11:32   #1104
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze na tym zasysaj... to jak juz klikam aby pobrało to otwiera sie nowa strona i wyskakuje komunikat Error
This file has been removed from the server, because the file has not been accessed in a long time.
a zalogowałam sie
RZeczywiscie jakas lipa jest a wczesniej sciagalam

Maciuś
Stary 2010-06-26, 11:49   #1105
żabka19
Raczkowanie

Czesc mamuski!

wiolek Trzymaj sie mam nadzieje ,ze Cie wypuszcza i wyniki beda dobre!
anoxa przyspieszaj sprawe ile to mozna w szpitalu lezec
Linka ty sie plytkami nie wykrecaj

U mnie ladne sloneczko dzisiaj ,moze z 20 stopni jest. Dzis musze posprzatac. Pozniej moze pojde na miasto.. U was tez sa takie duze wyprzedaze na dziale H&M mama ? U mnie rybaczki ,spodniczki i krotkie spodenki dla kobiet w ciazy sa po 25 zl ,a takie dlugie spodnie po 50 wszystko przecenione z 150zl. Az zaluje ,ze to juz koncowka ciaza ,ale bluzeczke i spodnie i tak musialam sobie kupic

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 12:23   #1106
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam was

jak tam noc mineła??? u mnie nawet nawet
ja potrzebuje wynajac kogos na 5 nocy w tygodniu jak Tz w pracy, zeby mnie przekrecac z jednego boku na drugi, zaczyna to byc jak MISSION IMPOSSIBLE

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Wicie co ja chudne, schudlam juz 1,5 kg mimo ze jem....dziwne to no ale...

A i brzuch mi opadl, bo lakarka kazala mi reke pod biustem polozyc jak siedze jak sie zmiesci cala to znaczy ze opuscil sie
MOZE COS SIE ZACZYNA
JA NIE POTRAFIE OCENIC CAY BRZUCH MI OPADL, CZY TO ZAGLEBIENIE NA CALA REKE AZ TAK SWIETNIE WIDAC?? jA JAK TAK LEKKO WLOZE 2 PALCE A JAK MOCNIEJ T WLOZE REKE

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzien dobry brzusie i mamusie!!!
ja dzis mam malo ciekawy dzien... jem sniadanko, zabieram sie za sprzatanie mieszkanka, potem zakupy, robienie obiadku, potem rodzice tz maja przyjechac (on jest w szkole, potem idzie na kawalerski), jutro tez tz idzie do szkoly do 17 a jego rodzice maja u nas siedziec i jada dopiero w poniedzialek. Ogolnie nie mam nic przeciwko, ale nie lubie zbytnio byc sama z nimi zbyt dlugo, no ale przezyje moze...
marta jak tam nasza umowa? mnie by to zwolnilo troche z dnia z rodzicami tz wiec jestem zaale nic sie nie zapowiada;(
JA TEZ SIE CHCIALAM PODPIAC POD TEN WEEEKNED ALE CHYBA NIC Z TEGO

Cytat:
TWOJA KOLEJ

JA WCZORAJ ROZMAWIALAM Z BRZUSZKIEM I MOWILAM MU ZE TEZ SIE BOJE JAK TO BEDZIE JAK JUZ WYJDZIE ALE ZE MA NIE PEKAC W KONCU JEST MEZCZYZNA I ZEBY ZACZAL POWOLI SIE PAKOWAC, MOZE PODZIALA

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 12:25   #1107
bassienkaw
Zakorzenienie

Siema babki, ja na sekunde, bo zaraz lecę... Łucja leży i ogląda bajeczki, ja kończę obiad i będę lecieć do apteki, muszę kupić sachol... ja odetchnęłam z ulgą, jest maleńka próchnica na jednym ząbku ale to wszystko nie przez to. Łucji wyżynają się chyba 4 ząbki naraz, jak nie więcej... tzn dwa są wyżnięte, ale jeszcze rosną... a dwa się wyżynają... i ten stan zapalny i to wszystko przez to, i prawdopodobnie angina i z tego powodu... przespacerowałyśmy się trochę, na dworze upał, super... i słoneczko. I po południu przejdziemy się chyba do babci blok obok na imieniny... by Łucji trochę odmienić

Stary 2010-06-26, 12:39   #1108
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Spokooojnie
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ty jestes jedna z pierwszych w kolejce
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Linka ty sie plytkami nie wykrecaj
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
TWOJA KOLEJ
OOO przepraszam przedemna jeszcze sa 3 laski, w sumie nie widuję ich tu często ale lista obowiązuje!! Ja się nikomu w kolejke wtryniac nie będę 11 dni to 11 dni. i już!!!A płytki to dodatek, bo musza byc położone
Stary 2010-06-26, 12:59   #1109
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
jakas zmulona dzis wstałam , posiedziałam z godzine przy kompie niccccccccccccccccc mi się nie chciało i poszłam spac dalej ...wstałam o 11:00 i jeszcze taki ból krzyza mnie złapał ze normalnie paraliż jakby mi ktos szpile wbijał i kręcił
..jak bede miec bóle krzyżowe przy porodzie to zejde daje słowo bo cos mi się zdaje ,ze to była tylko namiastunia tego co mnie może czekać
Po tym długim spaniu dostałam speeda i wysprzątałam mieszkanko(chociaz w zasadzie to juz nie ma co sprzatac hehe ) wziełam prysznic nasmarowałam się (moje rozstępy sa coraz większe i więcej i bolą ) i jestem świezutka i pachnąca...Dzis na obiad mam paluszki rybne i frytki bo te frytki chodza za mna juz od x czasu... a wczoraj w sumie nie byliśmy na frytkach tylko na pizzy

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 13:02   #1110
Zuziunia
BAN stały

śnił mi się synek dzisiaj, tak synek nie malutka... urwis straszny w snie... szpilki mu z buzi wyciągałam bo mało nie połknął

teraz wcinam suszone śliwki na zaparcia

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Ja? Czekam az mój maz położy płytki w łazience
a to co innego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości