Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 691 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 08:42   #20701
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

godz 7.41 - wlosy po wstaniu - ale objetosc i polysk, no ale czas na maske nawilzajaca, stwierdzam ze dzisiaj wlosy pachna nawet przyjemnie, znaczy proteiny po wyschnieciu pachna inaczej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 08:58   #20702
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

A ja mykam zaraz myć łepetynę
Stwierdziłam, że w ogóle odstawiam oleje Tzn. będę wgniatać w końcówki minimalną ilość na noc przed myciem, no i oczywiście tyci tyci kokosowego na suche do stylizacji
Zrezygnowałam z mojej bombowo odżywczej maski na rzecz maski miodowej Mam zamiar polecieć na niej przez całe lato

Kurczę...wiecie jak mnie ciągnie do fryzjera? Włosiska mi bardzo dużo urosły i przydałoby sie delikatnie podciąć końcówki a całość wycieniować tak żebym miała lok na loku Podobno następne ciecie ma być już znaczące Tak mówiła mi moja fryzjerka w związku z tym, że ostatnio musiała pozbyć się tego, co wydegażowane- nie mogła tak bardzo skupić się na skręcie i miejscu dla każdego loka Teraz jak już są całe zdrowe i o zadowalającej długości- myślę, że da się wyczarować z nich coś...powalającego :P

Oby ale i tak obiecałam, że przeczekam do września...ech...przeczek am?

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 09:30   #20703
kropcia007
Wtajemniczenie

A mnie dzisiaj czeka farbowanie i prostowanie :P Muszę w końcu sprawdzić jak wyglądają jak są proste i jakiej sa długości już kilka miesięcy ich nie prostowałam ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 09:59   #20704
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj czeka farbowanie i prostowanie :P Muszę w końcu sprawdzić jak wyglądają jak są proste i jakiej sa długości już kilka miesięcy ich nie prostowałam ...
ałć! i do tego musisz prostowac?

ja dopiero ide nalozyc maske, powiem Wam ze az mi zal, fryzurka jest boska, przed chwilka skonczylam pilates, spocilam sie jak mops bo to pierwsze cwiczenia po dlugiej przerwie (wymoszonej nauka) i a wloski nadal fajne, i ta objetosc takie cos osiagalam tylko ze stylizatorami, a tu bez niczego, na razie jestem zachwycona tymi proteinkami, no ale jest powod ze producent zaleca polozyc maske odzywczo-nawilzajaca po tym, gdzies indziej czytalam (na stronie jakiegos salonu fryzjerskiego) ze zawsze po bombie proteinowej nalezy nalozyc maske nawilzajaca, pewnie chodzi o to ze proteiny jednak robia wloski takie porowate, my tego nie widzimy ale po jakims czasie mozemy odczuc

dobra spadam bo musze sie wyrobic na 10 (trzeci trening F1)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-26 o 10:08
Stary 2010-06-26, 10:11   #20705
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

kropcia, rozczesz na mokro. nie prooostuj!
Indios Bravos, zazdroszcze fryzjera.. widac, ze przejmuje sie twoja fryzura i nie jest dla niej przypadkowym klientem i zalezy jej na twoich wlosach ^
Stary 2010-06-26, 10:13   #20706
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Kropcia- Nie prostuj!!! Przestań...

Rybiorek- ja zawsze po masce np. z jajkiem po zmyciu jej nakładałam jeszcze odżywkę na 2 minutki Też kiedyś przeczytałam, że tak się powinno robić
Po zmyciu maski z jajkiem miałam włosy w dotyku takie jakby grubsze, odżywione, wygładzone, ale na pewno nie super miękkie i elastyczne. Dopiero po 2 minutach trzymania byle jakiej odżywki robiły się cudne Oczywiście ta ostatnia odzywka nie odpowiadała za to- na pewno nie w całości Ona tylko dopełniała efektu

Dontknow- tak- podoba mi się bardzo jej podejście dlatego powiedziałabym, ze z drugiego końca Polski bym do niej przyjeżdżała na ścięcie
Mówiłam już kiedyś- niby zwykła, osiedlowa fryzjerka, która tnie na mokro
Prawda jest taka, że potrafi co do centymetra wymierzyć jakie włosy będą po wyschnięciu Bierze pod uwagę też to, jak na jej oko, zwiększy się ich skręt
Jest naprawdę niesamowita Bardzo sympatyczna i ze zdrowym podejściem
Moje kudły ścina w 5 sekund a wyglądają jakby ktoś nad nimi pracował godzinami
Ułożyć po swojemu też potrafi Np. ostatnio wyszłam od niej z czymś na wzór afro (przypominam, ze nie mogła się tak bardzo skoncentrować na skręcie- samo ścięcie degażowek pozbawiło mnie sporej długości
Za to jak przyszłam do domu i umyłam je pierwszy raz-męczyłam się potem przez ok. 2 tyg. żeby włosy wróciły do siebie (mam tak jak Eloe)

A tak w ogóle to ja właśnie siedzę z miodowym cudem na główce Potrzymam sobie do 12-tej Szkoda tylko, ze gdzieś zapodziałam mój czepek termiczny :/

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-06-26 o 10:18
Stary 2010-06-26, 10:31   #20707
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
dolaczam sie do petycji: NIE PROSTUJ

Cytat:
Rybiorek- ja zawsze po masce np. z jajkiem po zmyciu jej nakładałam jeszcze odżywkę na 2 minutki Też kiedyś przeczytałam, że tak się powinno robić
Po zmyciu maski z jajkiem miałam włosy w dotyku takie jakby grubsze, odżywione, wygładzone, ale na pewno nie super miękkie i elastyczne. Dopiero po 2 minutach trzymania byle jakiej odżywki robiły się cudne Oczywiście ta ostatnia odzywka nie odpowiadała za to- na pewno nie w całości Ona tylko dopełniała efektu
Wlasnie, o to chodzi, proteiny odzywiaja wlosy i jak ktos ma zniszczone to pomagaja sie zregenerowac (oczywiscie wiemy ze nie chodzi o full recovery jak ktos ma spalone wloski, ale proteiny sa w stanie wniknac we wlosa i dzieki temu efekt po wyglada czesto niesamowicie) ale zostawiaja wlosy z otwartymi porami a maska/odzywka nawilzajaca wygladza to

ja siedzie z maska z tucumy, wg analizy syrenki to jest to zajefana maska (syrenko), na razie moge powiedziec ze jest gesta i ma przyjemniejszy zapach niz maska shea, jest taki delikatny i dyskretny, bardzo przyjemnie sie ja nakladalo, wlosy od razu robily sie miekkie i lekko moglam przeczesac palcami, no ale mija 15m wiec zaraz bede zmywac, zaczelam trzymac maski 20-30m bo wyczytalam gdzies ze przy cienkich wloskach da to lepszy efekt, najpierw probowalam z waxem, raz trzymalam 15m nastepnym godzine i faktycznie - lepiej wygladaly za pierwszym razem, czyli cos w tym jest ze cienkie wloski wchalaniaja przez 15-30m skladniki odzywcze a dluzsze trzymanie moze je obciazyc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-26 o 10:33
Stary 2010-06-26, 10:34   #20708
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana tylko że jak ja farbuję tą henną w kremie to po zmyciu włosy są bardzo wygładzone i obciążone i z lokasków mało co zostaje, a że ruszam dziś na imprezkę to muszę jakoś wyglądać no i z Tż mamy ciche dni a jemu się podobam w prostych więc liczę na to ze jak mnie zobaczy to przerwie to milczenie, zgrzeszę podwójnie bo poszłam wczoraj na solarium po czym posmarowałam się samoopalaczem Tż zawsze wspomina jak wyglądałam jak mnie poznał opalona proste włoski ... Ehh czego się nie robi ...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dolaczam sie do petycji: NIE PROSTUJ
Tylko na prawdę po tej hennie do następnego umycia loki są tak rozluźnione że wygląda to jakbym je rozczesała tyle że puchu nie ma a są wygładzone

Proszę o wyrozumiałość ! I tak najbardziej kocham lokaski a to jest sytuacja emergency

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-26 o 10:38
Stary 2010-06-26, 10:45   #20709
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

No dobra...skoro to dla dobra związku to ja wybaczam i rozgrzeszam
u mnie jakbym wyprostowała to byłoby zdecydowanie na odwrót...:P Mój nie cierpi prostych włosów, szczególnie moich Fakt- mogłoby mu się skojarzyć ze studniówką...ale tam to też tylko czekał aż od wilgoci na sali zaczną się skręcać...i zaczęły- po chyba ok. godzinie :P
Przynajmniej na zdjęciach mam proste

Rybiorek- a z tym trzymaniem to nawet nie wiedziałam Ja maskę z jajkiem trzymam max. 40 minut, bo wiadomo, że jajko trzymane dłuzej na włosach może je wysuszyć. No i niestety jak potrzymałam kiedyś ponad godzinę to odżywkę po masce nie trzymałam 2 minut, ale kolejne pół godzinki żeby to wysuszenie naprawić
Maskę z miodem trzymam ponad 2 godzinki i się sprawdza Ale ja mam grube włosy, więc to, co napisałaś może być prawdą- ja nie mam obciążonych.

Msk- Halo halo!!! mam pytanko do Ciebie
Widzę, że Kallosy zachwalasz Powiedz mi których używałaś i jak się sprawdzają? No i składowo jak to wygląda? Bo wiem, że jak mi Syrenka analizowała to niektóre miały silikony niestety
Kończy mi się mój ulubieniec- Kallos Latte i szukam jakiejś ciekawej alternatywy Pomożesz?

Stary 2010-06-26, 10:48   #20710
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
godz 7.41 - wlosy po wstaniu - ale objetosc i polysk, no ale czas na maske nawilzajaca, stwierdzam ze dzisiaj wlosy pachna nawet przyjemnie, znaczy proteiny po wyschnieciu pachna inaczej
mnie się zdaje, że wszystko co pachnie inaczej niż słodkie pyszności, pachnie dla Ciebie źle

Cytat:
Kurczę...wiecie jak mnie ciągnie do fryzjera? Włosiska mi bardzo dużo urosły i przydałoby sie delikatnie podciąć końcówki a całość wycieniować tak żebym miała lok na loku Podobno następne ciecie ma być już znaczące Tak mówiła mi moja fryzjerka w związku z tym, że ostatnio musiała pozbyć się tego, co wydegażowane- nie mogła tak bardzo skupić się na skręcie i miejscu dla każdego loka Teraz jak już są całe zdrowe i o zadowalającej długości- myślę, że da się wyczarować z nich coś...powalającego :P

Oby ale i tak obiecałam, że przeczekam do września...ech...przeczek am?
Poczekasz, poczekasz!

Cytat:
Żeby to było ostatni raz!

Cytat:

ja siedzie z maska z tucumy, wg analizy syrenki to jest to zajefana maska (syrenko), na razie moge powiedziec ze jest gesta i ma przyjemniejszy zapach niz maska shea, jest taki delikatny i dyskretny, bardzo przyjemnie sie ja nakladalo, wlosy od razu robily sie miekkie i lekko moglam przeczesac palcami, no ale mija 15m wiec zaraz bede zmywac, zaczelam trzymac maski 20-30m bo wyczytalam gdzies ze przy cienkich wloskach da to lepszy efekt, najpierw probowalam z waxem, raz trzymalam 15m nastepnym godzine i faktycznie - lepiej wygladaly za pierwszym razem, czyli cos w tym jest ze cienkie wloski wchalaniaja przez 15-30m skladniki odzywcze a dluzsze trzymanie moze je obciazyc
pochwal się jak podziałało. Jestem ciekawa produktów Crown Pride, wiele z nich ma pierwszy po wodzie jakiś olej.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:52   #20711
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
No dobra...skoro to dla dobra związku to ja wybaczam i rozgrzeszam
u mnie jakbym wyprostowała to byłoby zdecydowanie na odwrót...:P Mój nie cierpi prostych włosów, szczególnie moich Fakt- mogłoby mu się skojarzyć ze studniówką...ale tam to też tylko czekał aż od wilgoci na sali zaczną się skręcać...i zaczęły- po chyba ok. godzinie :P
Przynajmniej na zdjęciach mam proste
Ja na studniówce loczki miałam, a wtedy namiętnie prostowałam ale ja głupia byłam ... No dla dobra związku mam nadzieję, że poskutkuje i jak mnie zobaczy taką "odpicowaną" to się nie oprze, gorzej jak nie zobaczy wtedy starania i cierpienia włosów pójdą na marne

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

Żeby to było ostatni raz!
Obiecuję

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-26 o 10:53
Stary 2010-06-26, 11:01   #20712
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się zdaje, że wszystko co pachnie inaczej niż słodkie pyszności, pachnie dla Ciebie źle
hm, no nie wiem, moze cosik w tym jest, a powaznie to te proteiny naprawde nie zalatuja przyjemnie, jak sie wacha z opakowania to nawet gorzej niz przy psikaniu, no ale czego sie nie robi dla dobra wloskow

Cytat:
pochwal się jak podziałało. Jestem ciekawa produktów Crown Pride, wiele z nich ma pierwszy po wodzie jakiś olej.
jak skoncze to sie pochwale, na razie zmylam maske, dla pewnosci nalozylam ogorka d/s, a potem jakbo b/s Knot Today, na razie siedze w turbanie, za 10 min nakladanie KCCC, sama jestem ciekawa efektow

z crown pride mam jeszcze conditioning cream mist, odzywka w spray i jestem zadowolona (pachnie jak ciasteczka maslane), bardzo fajna rowniez do odswiezenia lokow, to znaczy mam jeszcze avodaco detangling cream ale nie bylo okazji uzyc, jutro to zrobie, bo bez wzgledu co dzisiaj wyjdzie jutro testuje gellie CJ
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-26, 11:02   #20713
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Syrenko...czy Ty musisz od razu do mnie z siekierą?

Kropcia- będzie dobrze Nie ma szans żeby się oparł Będę trzymać kciuki

Stary 2010-06-26, 11:10   #20714
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w trosce o Twoje piękne loki
Stary 2010-06-26, 11:24   #20715
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia- będzie dobrze Nie ma szans żeby się oparł Będę trzymać kciuki
dziękuję przydadzą się!

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
a na mnie z pałką ale to rozumiem też w trosce?

Stary 2010-06-26, 11:27   #20716
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję przydadzą się!

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

a na mnie z pałką ale to rozumiem też w trosce?
zacytuję za Wami: czego się nie robi dla włosów (w domyśle: goni z pałkami i siekierami celem odstraszenia od niepożądanych zachowań )
Stary 2010-06-26, 11:43   #20717
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
zacytuję za Wami: czego się nie robi dla włosów (w domyśle: goni z pałkami i siekierami celem odstraszenia od niepożądanych zachowań )
ja bede potrzebowala odstraszenia za jakis czas, jak odrost bedzie wielki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-26, 12:39   #20718
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

kurcze ;/
moje wlosy na drugi dzien sa nie zycia! ;( ladnie wygladaja chyba tylko po umyciu, bo potem to juz oklapna, wyprostuja sie i koniec ich kariery.
Stary 2010-06-26, 12:40   #20719
msk3
BAN stały

Rybiorek zaraziłaś mnie proteinowo
Umyłam SLSem aby zmyć wszystko co miało miejsce wczoraj,nałożyłam proteiny od Ciebie keratynę hydrol.
Rozczesałam,wysuszyłam gorącym nawiewem
Teraz są suche,zaraz zmyję odżywką,nałożę maskę + miód,potem odżywka b/s i na koniec KCCC.
Za ok.2 godziny będę widziała efekt.
Na razie włosy mam sztywne a objętość jak po najlepszych kosmetykach dodających objętości
Poza tym mam dla Ciebie niemiłą inf.-moja paczka do Ciebie w Irlandii była 21 kwietnia a "należycie doręczona 27 kwietnia".
Przyszła odpowiedz reklamacji z poczty.
Także podpytaj TŻ co z nią zrobił.
Całość listu prześlę Ci na maila.

Indios-testowałam kallosa z miodem,marchwią vita-mineral z czosnkiem.
Efekt po każdej jest świetny
Włosy puszyste,delikatne i z ładniutkim skrętem.

Czosnek na 3 miejscu ma cyclomethicone następnie dimethiconol.
Miód na 5 ma dimethicone.
Marchwi nie pamiętam bo pudło poleciało do Lavendki.
Ale tam też był silikon i to chyba cyclomethicone.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 13:43   #20720
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Całość listu prześlę Ci na maila.

Indios-testowałam kallosa z miodem,marchwią vita-mineral z czosnkiem.
Efekt po każdej jest świetny
Włosy puszyste,delikatne i z ładniutkim skrętem.

Czosnek na 3 miejscu ma cyclomethicone następnie dimethiconol.
Miód na 5 ma dimethicone.
Marchwi nie pamiętam bo pudło poleciało do Lavendki.
Ale tam też był silikon i to chyba cyclomethicone.
Marchew na 6 cyclomethicone,na na 9 dimethicone.
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 14:04   #20721
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym mam dla Ciebie niemiłą inf.-moja paczka do Ciebie w Irlandii była 21 kwietnia a "należycie doręczona 27 kwietnia".
Przyszła odpowiedz reklamacji z poczty.
Także podpytaj TŻ co z nią zrobił.
Nie wiem gdzie doreczyli paczke ale napewno nie do mnie do mieszkania, moj maz wiedzial ze czekam na paczke i w zyciu by nie wyrzucil, przepraszam ale nie oskarzaj mojego meza tak publicznie o cos

jedyne wytlumaczenie to ze management budynku odebral i nie poinformowal mnie, w piatek kobieta z managementu zadzwonila do mnie ze mam paczke do odebrania w biurze i zapytala czy ona ostatnio mi mowila ze jest do mnie paczka, powiedzialam ze nie a ona 'oh to pewnie ktos inny byl', coz nie bede komentowac bo to watek nie o tym ale ta paczka okazala sie do innej osoby nie do mnie, do sasiada z naprzeciwka (przekonalam sie o tym jak poszlam do tego biura odebrac ta paczke - szczerze mowiac myslalam ze to od Ciebie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-26 o 14:13
Stary 2010-06-26, 15:07   #20722
msk3
BAN stały

Nie oskarżam Twojego TŻ publicznie,jedynie napisałam abyś spytała TŻ co zrobił.
Z tego co pamiętam,miał ją zniszczyć w obawie przed zatruciem długo idącym grzybkiem.
Nie wiem jak u Was ale u nas listonosz nigdy nie zostawił poleconej przesyłki nikomu poza mną lub TŻ nawet gdy drzwi mojego domu otworzyła moja babcia czy mama.
Listonosz zostawiał wtedy awizo.
Mogę jedynie napisać upoważnienie z nazwiskiem i nr dowodu osoby,która może odebrać moje przesyłki.
To samo było jak mieszkałam w dwóch innych mieszkaniach.
A przesyłka była nadana do rąk własnych.
Na myśli miałam jedynie to,że z mojej str. jest wszystko w porządku bo przesyłka poszła i została doręczona.Jedynie się wstydu na poczcie najadłam jako wyłudzaczka zwrotu pieniędzy.

Koniec offtopowania.
Zmyłam maskę po proteinach.Na razie schną.
Nic więcej nie mogę powiedzieć,poza tym,że skręt nie ulotnił się

Edytowane przez msk3
Czas edycji: 2010-06-26 o 15:30
Stary 2010-06-26, 15:31   #20723
anoska
Zakorzenienie

dziewczyny mam nietypowe pytanie jakiego miodu używacie do maski miodowej z odżywką? mam płynny miód no i trochę cieknie...
Stary 2010-06-26, 15:41   #20724
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

ja wlasnie takiego cieklego ze sloiczka uzywam. mam tez taki od dziadka mojego znajomego i on jest w postaci stalej, wiec nie chce mi sie go podgrzewac..

wlasnie robilam zdjecia moich kolekcji kosmetycznych.
przy waszych to pewnie pikus, ale i tak ciezko mi bylo wszystko w jednym kadrze zlapac
Stary 2010-06-26, 16:48   #20725
msk3
BAN stały

Wstawiam zdjęcie po proteinach i masce z miodem:
Stary 2010-06-26, 17:34   #20726
MidnightPoison
Raczkowanie

Dziewczyny mam dylemat
Nie wiem czy lepiej zainwestować w jakąś dobrą maskę czy bardziej odżywczą odżywkę czy złożyć zamówienie na mazidłach.
Jak myślicie?
Niestety zaszalałam z mini sukienką na zakończenie i środki mi stopniały trochę

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 18:17   #20727
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Wstawiam zdjęcie po proteinach i masce z miodem:
Łaa super masz włoski Moje ostatnio coś się nie układają. chyba muszę je bardziej pocieniować. Po umyciu włosków nakładasz coś na nie?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 18:41   #20728
wilczex
Zadomowienie

Ja dziś kupiłam MRs. Ptter's moc bursztynu. Myślałam, ze jest bez spłukiwania, ale okazuje się,ze ze spłukiwaniem. Czy mam jej używać lepiej do mycia zamiast Rossamanowego różowego Yunga czy jako odżywkę zamiast Fructisa?

A co do chłopaków, moj, jak się pozanaliśmy te 6 lat temu preferował typowo słowiański typ urody : długie proste blond włosy do pasa Ale teraz, pomimo, ze nawet teraz mówi,że podobają mu się takie dziewczyny sam zwraca mi uwagę na kręconowłose i mówi, że ładne mają włosy Takze postępy Ale jak sobie wyprostuję to szaleje i robi zdjęcia jak opętany Takze też lubię czasem wyprostować i nie uważam tego za jakąś wielką zbrdnię przeciwko ludzkości. Kobieta zmienną jest.

Aha, popsikałam dzisiaj włosy psikadłem paloma+jantar. Niby objętość była fajna, ale ten puch... Normalnie myślałam, ze się konie z okolicznych wsi zlecą do tego siana

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:14   #20729
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat
Nie wiem czy lepiej zainwestować w jakąś dobrą maskę czy bardziej odżywczą odżywkę czy złożyć zamówienie na mazidłach.
Jak myślicie?
Niestety zaszalałam z mini sukienką na zakończenie i środki mi stopniały trochę
Ja bym coś kupiła na Mizadłach, wtedy możesz kupić tanią odzywkę (Pottersy, Yungi) i wzbogacać olejem/masłem/witaminami/humektantami/czymś tam
spadam_z_dachu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:24   #20730
insanecurls
Raczkowanie

Eloe ja kupiłam magnesium sulphate w aptece, pod nazwą sól gorzka bądź siarczan magnezu i dodałam do psikadła... trzeba potestować z ilością ale ogólnie nieźle nie sprawuje oczywiście z dużą dawką nawilżaczy czy emolientów
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości