|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
A jeszcze mam tyle prasowania... Jakoś powoli mi to idzie, ale ja jestem taka, że musi być dokładnie, na gładko, a jak się coś zagnie to prasuję tyle żeby było gładkie. Już bym chciała żeby był koniec lipca, żeby mi ściągnął ten krążek i żebym już urodziła.
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
ja na szczęście prasowanie mam już za sobą, wszystko ułożyłam w szafkach i mam święty spokój. Zostało mi do prania tylko kilka rzeczy jak pościel i rożki, śpiworki, ale to nic w porównaniu z ubrankami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to już chyba koniec na dziś, bo coś mnie kłuje w szyjce. W ogóle dziś Anoxy coś nie widać...
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okładaj lodem, a najlepiej jakbyś altacet miała.
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
niezawsze no to narobiłaś, przykładaj lód może zejdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, a dla mnie prasowanie to jest strata czasu... owszem są rzeczy, które dobrze jest wyprasować, bo po prostu bardzo się gniotą, ale są też takie, których sensu prasować nie widzę... ciekawa jestem ile z Was będzie później nadal wszystko prasować? Dla mnie to strata czasu, czas który można przeznaczyć na coś innego...
Co do porodów, to bez sensu czytać o porodach innych ludzi, bo każdy poród jest inny... i niepotrzebnie się stresować. No bo fajnie się czyta o tych łatwych i lekkich, ale te ciężkie się przeżywa moim zdaniem i bez sensu. Owszem poród to nie jest bułka z masłem, nie jest to nic przyjemnego, ale nie jest to aż tak straszne przeżycie, bo przecież najczęściej kobieta drugi czy też trzeci raz decyduje się by zostać matką. O tym po prostu się zapomina, choć ból jest... ja po porodzie powiedziałam położnej, że pieprzę więcej dzieci nie chcę. A ona się tylko śmiała, że pewnie zobaczymy się za rok ![]() Do czego można porównać poród? Cięzko powiedziec, ręki odcinanej nie miałam, nawet nigdy nie miałam złamanej... w każdym bądź razie gdy nacinają ci krocze, nie czuje się tego. Więc można sobie wyobrazić. Który moment był najgorszy? Sama nie wiem, u mnie to i tak w miarę szybko wszystko poszło ![]() Myśmy z Łucją miały dziś wyjście z domu... byłyśmy po południiu blok obok u babci na imieninach, więc trochę nam się odmieniło, teraz mała ogląda bajki, a ja klepię do Was. W każdym bądź razie Łucja pobawiła się trochę z babcią, z prababcią, trochę sama... więc i ja odpoczęłam. Siedzenie w domu mi nie służy, oj nie! Nie wiem czy pisałam dopołudnia... w każdym bądź razie pojechałam z Łucją do znajomej dentystki, bo ma opuchnięte 4 dziąsła, jezu opuchnięte, co ja gadam, ogień normalnie... takie czerwone i wogóle. I co się okazało? Że mała ma na jednym ząbku małą próchnicę, ale to nic strasznego. A to, że mi jeść nic nie da rady, że nie chce, że tak ją boli, to przez te opuchnięte dziąsła, bo idą jej zęby, i to 4 naraz... dwa jeszcze nie przebite, a dwa przebite, trochę już wyszły, ale dalej rosną i jest problem. I to co najlepsze, że angina prawdopoodbnie nie jest złapana od kogoś, tylko właśnie od tego stanu zapalnego, od dziąseł i od problemów z rośnięciem ząbków. Niby sajgon, no bo gęba napuchnięta jak nie wiem co, dziecko nie jest w stanie nic jeść, tylko kaszki, jogurty, serki homo, i płynne zupki gdzie gryźć nie trzeba... ale z drugiej strony ulga bo wiem co i jak i się nie martwię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o kurcze ![]()
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie moze u siostry jest a moze rodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Napisałam do Anoxy smsa właśnie... zobaczymy czy odpisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, a może anoxa właśnie męża wykorzystuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
no to czekamy, moze cos sie wlasnie rodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Lilka nawet tak nie mów... Anoxa męża ujeżdża, a ja jej smsami przeszkadzam hahah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
pytanko do dziewczyn ktore maja foteliki - nosidelka maxi cosi. ktory lepszy maxi cosi city czy cabrio fix? i czy do maxi cosi city są adaptery do samochodu? bo licytuje taki na allegro i dziewczyna mi napisala ze do city adapterow chyba nie ma...
#1217 | |
Zakorzenienie
|
doczolgalam sie do lodowki cudem bo skakac nie moge z brzuchem na 1 nodze i chcac nie chcac musze tej bolacej uzywac. Ja juz kiedya mialam skrecona kostke wlasnie ta :/ Stalo sie to jak przechodzilam przez balkon do pokoju jest taki prog i tak stanelam, ze sie wywocilam i lecialam brzuchem na stol wiec zeby go ratowac jakos sie wygiela ta kostka nie wiem sama, ale boli jak cholera
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- taka opinie znalazlam jeszcze : "Foteliki różnią się znacznie. 1.Przede wszystkim testy bezpieczeństwa Cabrio Fix są o niebo lepsze niż City. 2.Sama konstrukcja Cabrio fotelika jest oparta na nowszej technologii. Jest głębszy, szerszy, tapicerka uszyta z lepszych jakościowo materiałów. 3. Cabrio fix ma możliwość montowania z bazą, City niestety takie możliwości nie ma. Różnica jest bardzo duża no ale i co za tym idzie cena też dużo wyższa. Ale z doświadczenia wiem że fotelik Cabrio Fix jest dużo łatwiej sprzedać nie tracąc na nim zbyt wiele kasy. Oczywiście jeśli fotelik jest zadbany." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hd gratki ![]() ufffff nadrobiłam was ale widzę że nikt się nierozpakował ![]() ![]() Ktoś pytał o maści na blizny, cepan jest najtańczy, jest jeszcze contratubex i specjalistyczny dermatix ale ta cholera 4 lata temu kosztowała 160zł a tubka ma wielkość może 5 cm. nie wiem jak działają na rozstępy ale na blizny po szyciu najlepszy jest ten siliconowy dermatix wiem bo używałam. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
hm u mnie jedno wielkie NIC
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już chyba wolałabym żeby było po wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Rozeznanie
|
przyszłam i zamilkły normalnie przestanę chyba przychodzić do was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Co do Łucji, to lód nie przejdzie raczej... dostaje antybiotyk jeszcze do jutra wieczora, w dzień dostaje przeciwbólowy nurofen, i 3 razy dziennie smarować jej mam sacholem te dziąsełka... czekam właśnie jak zje kaszkę i wypłuczemy buzię i smarujemy
Co do Anoxy to cisza... ![]() Jusdan nic nie mówiąc... znajoma jedna, co teraz w drugiej ciąży chodziła, nastraszyli ją w 33 tygodniu, że jakieś tam rozwarcie jest, że może na dniach urodzić i wogóle... a co się okazało dobiła do 41 tygodnia bez żadnych lekarstw itd... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-26 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() eeee cytowanie mi wcięło.... byłam dzisiaj dosc długo na dworze, najpierw troche na słoneczku, a teraz na lezaku z godzine. Nie ma to jak pobyc na zewnatrz.. teraz zastanawiam sie co zjesc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Konto usunięte
|
A ja nażarłam się tymi bulami z jagodami i się ruszać nie moge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Sylviasol tak wiele ludzi gdy przebijają im się ósemki cierpią katusze... i rzadko kiedy się zdarza by się 4 naraz wyżynały... ja akurat nie czułam jak mi wychodziły, ogólnie nigdy nie miałam jakiś tam problemów z zębami... natomiast mój Damian jak mu ósemki wychodziły to tragedia...
A tutaj dziecko ma całą gębę napuchnięta, przy 4 dziąsłach ogień po prostu, napuchnięte, czerwone, dotknąć się nie da... wszystkie 4 zęby obok idą. Dziecko dopadła angina, prawdopodobnie właśnie to nie zapalnienie dziąseł od anginy, a angina od tych dziąseł... wysoka gorączka, złe samopoczucie... biedne dziecko w podsumowaniu. Na to co ona ma w buzi to i tak dobrze się trzyma i sprawuje... jedynie jeść nie może! Sylviasol a jak babcia ma na imię? Ja dziś też byłam na imieninach u babci Władzi, wprawdzie imieniny jutro są... ale robiła dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie lezalam na lezaku, teraz jem lekka kolacje i bede dalej odpoczywac
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.