Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 19:39   #4891
steam
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

a ja dzisiaj caly dzien jem pyszna pomidorowa
1,5 pomidora
300ml soku pomidorowego (trudno )
pol litra wody
kostka rosolowa, czy jak ona sie nazywa..
troche suszonej papryki
troche jogurtu
polowa mielonych kotletow indyczych zrobionych rano, czyli jakies 150g
+ 'makaron' - otreby z jajkiem i curry

pewnie grzeszne to jak cholera, ale pyszne i cieple, a cieple jedzenie u mnie nieczesto sie zdarza

64-63-62-61-60-59-58-57-56-55

pasek wagi orientacyjnie - koniec wtedy, kiedy będę dobrze wyglądać
steam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:40   #4892
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

A ja dzisiaj upiekłam chlebek orkiszowo-owsiany:

a do chlebka...duża micha sałaty warzywnej,bo dzisiaj uroczysty początek P+W (aż 4 dni).
No i z racji utraty kolejnego kilograma,mała niespodzianka w formie kawałeczka ciasta drożdżowego.
...pozdrawiam cieplutko
p.s.zastanawia mnie jeszcze czy otręby orkiszowe,do naszych wypieków mogą być?,bo częściej tu w przepisach otręby owsiano-pszenne dominują...
Stary 2010-06-26, 19:47   #4893
lubiecukierki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj upiekłam chlebek orkiszowo-owsiany:

a do chlebka...duża micha sałaty warzywnej,bo dzisiaj uroczysty początek P+W (aż 4 dni).
No i z racji utraty kolejnego kilograma,mała niespodzianka w formie kawałeczka ciasta drożdżowego.
...pozdrawiam cieplutko
p.s.zastanawia mnie jeszcze czy otręby orkiszowe,do naszych wypieków mogą być?,bo częściej tu w przepisach otręby owsiano-pszenne dominują...
Hej, z tego co mnie wiadomo to orkiszowe nie mogą być,ale jak już upiekłaś to wcinaj.Smacznego napewno pyszny
lubiecukierki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:50   #4894
steam
Przyczajenie

chleb piekny, ale jak wyrosl! skad przepis? ja jeszcze chleba dukanowego low-carbowego ani razu nie pieklam, boje sie rozbestwienia ale ten wyglada rewelacyjnie

z otrebami tez mam ciezka rozkmine, co sprawia, ze te owsiane sa najlepsze? tzn mi najbardziej smakuja od zawsze i tak, ale zytnie czy orkiszowe pod wzgledem wlasciwosci nie za wiele sie roznia chyba.

64-63-62-61-60-59-58-57-56-55

pasek wagi orientacyjnie - koniec wtedy, kiedy będę dobrze wyglądać
steam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:11   #4895
kellysss
Zakorzenienie

Babolki a ja Wam tu wkleje przepisik na pyszne placuszki tunczykowe
Wynalazłam je kiedys w necie i własnie je zrobiłam i sa pyszka...
Ja dzis jestem na PP i nie wiedzialam co wymyslec zeby nie było
duzo roboty i prosze oto one:

* puszkę tuńczyka w wodzie

* 2 jajka

* pół pęczku szczypiorku

* troszke soli

* bazylię

* paprykę w proszku

Odlewamy wodę z tuńczyka, w miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy odsączonego tunczyka, solimy, wsypujemy paprykę i bazylię, mieszamy i smażymy na bardzo rozgrzanym teflonie. Uwaga!!! Plackó nie wolno przewracać, dopóki jajko (które troszkę wypłynie po brzegach - cieżko to wytłumaczyc, ale sami zobaczycie w trakcie pieczenia o co chodzi) sie nie zetnie. Wtedy odwracam placuszki i palaszujemy ze smakiem Najlepiej smażyć je pod przykryciem, wtedy szybciej i lepiej zetnie się jajko. Placuszki są jeszcze smaczniejszena ciepło, więc można je zapakować jako kanapki do pracy/szkoły.

Stary 2010-06-26, 20:12   #4896
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez steam Pokaż wiadomość
chleb piekny, ale jak wyrosl! skad przepis? ja jeszcze chleba dukanowego low-carbowego ani razu nie pieklam, boje sie rozbestwienia ale ten wyglada rewelacyjnie

z otrebami tez mam ciezka rozkmine, co sprawia, ze te owsiane sa najlepsze? tzn mi najbardziej smakuja od zawsze i tak, ale zytnie czy orkiszowe pod wzgledem wlasciwosci nie za wiele sie roznia chyba.
korzystałam z tego przepisu:
http://breakfast.blox.pl/2010/06/Chlebki-otrebowe.html
tylko zamiast otrębów pszennych miałam orkiszowe,i zrobiłam ciast z pół porcji produktów,na małą blaszkę.
Wyrósł w piecyku tak jak na zdjęciu,ale po schłodzeniu opadł o połowę,ale smakowo jest okey.
Stary 2010-06-26, 20:14   #4897
kellysss
Zakorzenienie

a chlebek wyglada znakomicie...
Ja tez jeszcze nie piekłam...

Najpierw chce sie skusic na upieczenie bułki grahamki
Tylko jeszcze nie ma zadego takiego pojemniczka w
kształcie bułki............no ale cos moze jutro wykombinuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 20:27   #4898
adrijah
Zakorzenienie

Wczoraj miałam mega zaskoczenie, bo po zastoju, gdzie waga wahała mi się między 81,5 a 83,5 przez 2 tygodnie, nagle waga skoczyła na 79! ale żeby nie było za pięknie, był to ostatni dzień PW, więc się nażarłam warzywek i dzisiaj już było 81. Ale i tak dzisiaj jest 0,5kg mniej niż przed zastojem

Wiecie jakie branie ma 'boski sernik'? dzisiaj nawet jeden sprzedałam
teraz szykuje mi się zamówienie na murzynka i muffinki z colą

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
maly offtop
widzialas gdzies biszkopty do tiramisu, u nas w miescie albo w wawie? zawsze byly w biedronce, od roku chyba ich tam nie widzialam chce na imieniny zrobic tiramisu sobie
przepraszam, że dopiero teraz, ale za dużo się działo i nie miałam czasu na zaglądanie tu, tylko na PW odpisywałam.
Otóż moja Mama odkąd robi tiramisu, zawsze biszkopty kupuje w Lidlu

Cytat:
korzystałam z tego przepisu:
http://breakfast.blox.pl/2010/06/Chlebki-otrebowe.html
tylko zamiast otrębów pszennych miałam orkiszowe,i zrobiłam ciast z pół porcji produktów,na małą blaszkę.
Wyrósł w piecyku tak jak na zdjęciu,ale po schłodzeniu opadł o połowę,ale smakowo jest okey.
ja znając dukanowe wypieki byłam w wielkim szoku, że mi ten chlebek ze zdjęcia nie opadł
Stary 2010-06-26, 20:33   #4899
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

a ja ostatnio (i po raz pierwszy) piekłam bułeczki w foremkach na muffinki
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:43   #4900
katherinka
Przyczajenie

Witam serdecznie, na forum jestem nowicjuszką, ale wiernie wam kibicuję. Moja przygoda z Dukanem od 15.03 z 78 kg przez 1,5 miesiąca -8 kg. Potem dieta poszła w las, ale nie przytyłam. Od nowa zaczęłam 25.06 i już 1 kg mniej. Jeszcze jakieś 5 kg. No i oczywiście jak tak sobie poczytam wasze wypowiedzi na forum to miło się robi na serduchu i aż się odchudzać chce!
katherinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:45   #4901
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Zrobiłam ser żółty W trakcie robienia nie wyglądał obiecująco - grudki, grudki, grudki. Sprawę tą świetnie załatwia soda. Ser biały zmieliłam w blenderze Teraz serek żółty sobie stygnie, ma taka budyniowatą konsystencję, już go trochę podjadłam przygotowując - przepyszny Inny niż zwykły żółty, ale jak na dukana to boski
Jak robiłaś ten serek? Mi te grudki zostały do końca, soda nić nie załatwiła. Przełożyłam do pudełka i stygnie, ale nie wiem co z tego będzie. Wyglądał tak, że nie miałam ochoty spróbować.
Gotowałam ten ser dosyć długo, a Ty? W sumie to nie wiedziałam czy jest ciągnący czy nie, bo to wszystko wyglądało jak zwarzone (we wodzie pływały grudki) więc ciężko stwierdzić czy ciągnące. Jak odciekło i przełożyłam do garnka to jakieś takie twarde, miksować się nie dało bo się rozwalało i całą kuchnie bym sobie zafajdała. W miarę gotowania konsystencja się nie zmieniała, wyłączyłam jak zaczęło się przypalać... A tak miałam ochotę na żółty ser
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 20:45   #4902
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
....ja znając dukanowe wypieki byłam w wielkim szoku, że mi ten chlebek ze zdjęcia nie opadł
Może za szybko wyciągnęłam go z piekarnika?,najważniejsze ,że zakalca nie ma i smak chleba codziennego przypomina .
Miłe te urozmaicenia diety są...lubię degustować wszelkie nowości,ale do owoców morza jakoś nie mogę się przekonać....tym czasem dobrej nocy,bo jutro pracuję i jeszcze wieczorkiem podróż mnie czeka.
Stary 2010-06-26, 20:50   #4903
Riddim
Zadomowienie

Hej

Ależ piękny tu chlebek widzę aż chyba sama spróbuję zrobić, chociaż staram się od wypieków chlebopodobnych odzwyczaić.
A jak tym serniczkiem kusicie.... obiecałam sobie, że jak zobaczę na wadzę cyferkę 2 to taki zrobię. A więc jeszcze 2kg, szybko pójdzie
W ogóle zaprzyjaźniłam się z Waszymi przepisami i wreszcie jem naprawdę smacznie - jak dla mnie mielone mięsko drobiowe w sosie serowym i piersi z kurczaka z twarogiem, rewelacja.

U mnie pierwszy dzień warzywny Po 5 dniu fazy I przytyłam 0,2 - jak zobaczyłam to na wadze to , ale widać, że było trzeba bo dziś już calutki kilogram mniej! Podsumowując, 3kg uleciało w powietrze. Kocham tą dietę!
Stary 2010-06-26, 21:03   #4904
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez lakszmi Pokaż wiadomość
Jak robiłaś ten serek? Mi te grudki zostały do końca, soda nić nie załatwiła. Przełożyłam do pudełka i stygnie, ale nie wiem co z tego będzie. Wyglądał tak, że nie miałam ochoty spróbować.
Gotowałam ten ser dosyć długo, a Ty? W sumie to nie wiedziałam czy jest ciągnący czy nie, bo to wszystko wyglądało jak zwarzone (we wodzie pływały grudki) więc ciężko stwierdzić czy ciągnące. Jak odciekło i przełożyłam do garnka to jakieś takie twarde, miksować się nie dało bo się rozwalało i całą kuchnie bym sobie zafajdała. W miarę gotowania konsystencja się nie zmieniała, wyłączyłam jak zaczęło się przypalać... A tak miałam ochotę na żółty ser
Ja też długo gotowałam, ale mam taki rondelek z powłoką a la teflon więc się nie przypalił. Wtedy jak mleko znika i pojawia się woda to chyba jest tzw serwatka. Twarde jest potem jak odcieknie, zaczęłam to podgrzewać i jak dałam większy gaz to zaczęło coś się dziać. No a soda naprawdę mi rozpulchniła to. Tylko że ja na 500g sera dałam te pół łyżeczki, czyli więcej. O miksowaniu mikserem nie ma mowy, trzeba zasuwać łyżką - tak jest lepiej wg mnie. Potem wbiłam jajko i dałam przyprawy. I było to żółtą budyniowatą mazią. Teraz wygląda jak ser topiony ale taki jakby przeźroczysty w sensie nie ma takiego mlecznego koloru - pewnie dlatego że twaróg 0% miał. Smak ma taki sobie, bo nie dałam vegety. Ale zawsze można posypać

Cytat:
Może za szybko wyciągnęłam go z piekarnika?,najważniejsze ,że zakalca nie ma i smak chleba codziennego przypomina .
Miłe te urozmaicenia diety są...lubię degustować wszelkie nowości,ale do owoców morza jakoś nie mogę się przekonać....tym czasem dobrej nocy,bo jutro pracuję i jeszcze wieczorkiem podróż mnie czeka.
Mi nie opadł ten chlebek, zresztą wklejałam tutaj jego zdjęcie. Dziś jadłam na śniadanko kanapki z nim i z jajkiem na miękko

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Hej

Ależ piękny tu chlebek widzę aż chyba sama spróbuję zrobić, chociaż staram się od wypieków chlebopodobnych odzwyczaić.
A jak tym serniczkiem kusicie.... obiecałam sobie, że jak zobaczę na wadzę cyferkę 2 to taki zrobię. A więc jeszcze 2kg, szybko pójdzie
W ogóle zaprzyjaźniłam się z Waszymi przepisami i wreszcie jem naprawdę smacznie - jak dla mnie mielone mięsko drobiowe w sosie serowym i piersi z kurczaka z twarogiem, rewelacja.

U mnie pierwszy dzień warzywny Po 5 dniu fazy I przytyłam 0,2 - jak zobaczyłam to na wadze to , ale widać, że było trzeba bo dziś już calutki kilogram mniej! Podsumowując, 3kg uleciało w powietrze. Kocham tą dietę!

A ten sos serowy to jak robiłaś? Bo brzmi smacznie
Stary 2010-06-26, 21:08   #4905
Riddim
Zadomowienie

@up
Sos serowy to nic innego jak serek wiejski rozpuszczony w wodzie, w której gotujemy mięsko Myślałam, że będzie smakował bardziej twarogowo, ale mi do złudzenia przypomina smakiem takie serki topione w plasterkach typu Hochland
Stary 2010-06-26, 21:08   #4906
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Ja też długo gotowałam, ale mam taki rondelek z powłoką a la teflon więc się nie przypalił. Wtedy jak mleko znika i pojawia się woda to chyba jest tzw serwatka. Twarde jest potem jak odcieknie, zaczęłam to podgrzewać i jak dałam większy gaz to zaczęło coś się dziać. No a soda naprawdę mi rozpulchniła to. Tylko że ja na 500g sera dałam te pół łyżeczki, czyli więcej. O miksowaniu mikserem nie ma mowy, trzeba zasuwać łyżką - tak jest lepiej wg mnie. Potem wbiłam jajko i dałam przyprawy. I było to żółtą budyniowatą mazią. Teraz wygląda jak ser topiony ale taki jakby przeźroczysty w sensie nie ma takiego mlecznego koloru - pewnie dlatego że twaróg 0% miał. Smak ma taki sobie, bo nie dałam vegety. Ale zawsze można posypać
Dzięki! Ja robiłam z sera półtłustego (4%), też z 500g, sody dałam proporcjonalnie mniej. Zobaczę, może zrobię jeszcze jedno podejście. Może będę potem to podgrzewać na patelni teflonowej (garnka nie mam). Od poniedziałku zaczynam III fazę, to chyba mogłabym robić z tłustego sera, co? I jeść po te 40g, nie więcej. Może z tłustego mi wyjdzie...
Stary 2010-06-26, 21:12   #4907
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

ja sie z wami zegnam na dzis zaraz siadamy z M do ogladania filmu na podstawie powiesci Jane Austen - Opactwo Northanger, ktore ogladalismy miliony razy, ale jest to tak fantastyczny film, ze z mila checia ogladne jeszcze raz to do jutra i spadeczkow wam zycze, pa

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 21:13   #4908
lakszmi
Raczkowanie

Spróbowałam mojego sera. Konsystencję ma bardziej przypominającą parmezan, a nie żółty, to pewnie dlatego, że mi się nie stopił. W smaku nawet niezły, ale będę go jeść od poniedziałku dopiero, bo jednak na II fazie jest zbyt tłusty. Już postanowiłam, że będzie drugie podejście. Mam nadzieję, że z czasem będzie mi wychodził lepszy, przynajmniej wiem co w nim siedzi, więc wolę sama zrobić niż kupować

Edytowane przez lakszmi
Czas edycji: 2010-06-26 o 21:27
Stary 2010-06-26, 21:17   #4909
Maricken
Zadomowienie

[
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
@up
Sos serowy to nic innego jak serek wiejski rozpuszczony w wodzie, w której gotujemy mięsko Myślałam, że będzie smakował bardziej twarogowo, ale mi do złudzenia przypomina smakiem takie serki topione w plasterkach typu Hochland
O widzisz, ja nigdy nie próbowałam wieśniaka zapiekać ani podgrzewać Hmm taka rybka z sosikiem mniam

Cytat:
Dzięki! Ja robiłam z sera półtłustego (4%), też z 500g, sody dałam proporcjonalnie mniej. Zobaczę, może zrobię jeszcze jedno podejście. Może będę potem to podgrzewać na patelni teflonowej (garnka nie mam). Od poniedziałku zaczynam III fazę, to chyba mogłabym robić z tłustego sera, co? I jeść po te 40g, nie więcej. Może z tłustego mi wyjdzie...
Wiesz co, autorka pisała że powinno być z półtłustego a od biedy chudy. Myślę, że wyjdzie i z półtłustego. Spróbuj właśnie na patelni i ta soda naprawdę dużo daje, i mieszaj łyżką/widelcem a nie mikserem, dość energicznie ale nie ubijaj. Jak ja sodę wsypałam do podgrzanego odciekniętego sera to on zaczął jakby pączkować i zmienił właśnie wtedy konsystencję. A na III fazie to chyba normalny żółty możesz jeść, czy nie?
Stary 2010-06-26, 21:26   #4910
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
[

O widzisz, ja nigdy nie próbowałam wieśniaka zapiekać ani podgrzewać Hmm taka rybka z sosikiem mniam

Wiesz co, autorka pisała że powinno być z półtłustego a od biedy chudy. Myślę, że wyjdzie i z półtłustego. Spróbuj właśnie na patelni i ta soda naprawdę dużo daje, i mieszaj łyżką/widelcem a nie mikserem, dość energicznie ale nie ubijaj. Jak ja sodę wsypałam do podgrzanego odciekniętego sera to on zaczął jakby pączkować i zmienił właśnie wtedy konsystencję. A na III fazie to chyba normalny żółty możesz jeść, czy nie?
Ja sodę wsypałam od razu, może to za szybko. Na III mogę normalny, ale oglądałam program o serach żółtych, różne gó....na do nich pakują. Powinno się kupować takie, które kosztują od 50 zł za kg, wtedy to są prawdziwe sery bez tych polepszaczy. Nie sądziłam, że można żółty ser zrobić samemu w domu, a skoro można, to chyba wolę taki Czytałam gdzieś, że jak się robo z tłustego to nie trzeba mleka. Najpierw jednak spróbuję zrobić z chudego lub półtłustego, tym sposobem co Ty
Stary 2010-06-26, 21:32   #4911
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Ja sodę wsypałam od razu, może to za szybko. Na III mogę normalny, ale oglądałam program o serach żółtych, różne gó....na do nich pakują. Powinno się kupować takie, które kosztują od 50 zł za kg, wtedy to są prawdziwe sery bez tych polepszaczy. Nie sądziłam, że można żółty ser zrobić samemu w domu, a skoro można, to chyba wolę taki Czytałam gdzieś, że jak się robo z tłustego to nie trzeba mleka. Najpierw jednak spróbuję zrobić z chudego lub półtłustego, tym sposobem co Ty
No to next time zaczekaj z sodą aż trochę ten ser zacznie "syczeć" Ja ostatnio pomyślałam sobie, że w sumie mogłabym piec chleb w domu, taki dukanowy to chwila roboty a cała blacha chleba jest i to nie z karaluchami jakimiś
Stary 2010-06-26, 21:40   #4912
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
No to next time zaczekaj z sodą aż trochę ten ser zacznie "syczeć" Ja ostatnio pomyślałam sobie, że w sumie mogłabym piec chleb w domu, taki dukanowy to chwila roboty a cała blacha chleba jest i to nie z karaluchami jakimiś
Tak zrobię (a propos sody). Co do chleba to przed dietą piekłam sama, ale potem w ogóle zrezygnowałam z pieczywa. Zastanawiam się co zrobić na III - czy wprowadzać chleb czy nie, bo kupować nie chcę, a nie wiem czy będzie mi się chciało znowu wypiekać.
Stary 2010-06-26, 21:49   #4913
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Ja pieke grachamki w mikrofali, teraz w takich fajnych silikonowych fotemkach w ksztalcie kwiatka, ale jak nie mialam to w miseczce do platkow, ale lepiej wyloyc papierem do pieczenia.
Chlebek pyszny widac, ja jutro upieke i zrobie ser i pizze, i rolade z konfitura -ciekawe czy sie wyrobie, moj Tz mowi ze rozpierdziel totalny ostatnio w kuchni robie -wsiakam tam na cale dnie ale za to ma co zrec.
Dzisiaj i ja grzesze -cola z whisky ciiiiiii
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 21:55   #4914
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Ja pieke grachamki w mikrofali, teraz w takich fajnych silikonowych fotemkach w ksztalcie kwiatka, ale jak nie mialam to w miseczce do platkow, ale lepiej wyloyc papierem do pieczenia.
Chlebek pyszny widac, ja jutro upieke i zrobie ser i pizze, i rolade z konfitura -ciekawe czy sie wyrobie, moj Tz mowi ze rozpierdziel totalny ostatnio w kuchni robie -wsiakam tam na cale dnie ale za to ma co zrec.
Dzisiaj i ja grzesze -cola z whisky ciiiiiii
No ja dzisiaj też cały dzień w kuchni (jak nienormalna, zamiast odpoczywać trochę, to ja do garów ). Ale zrobiłam obiad, upiekłam piernika, ugotowałam ser i schab (już na III, bardzo prosty przepis, jak będzie dobry, wrzucę do przepisowni). A teraz też bym się jakiegoś drina napiła, powstrzymuje mnie tylko to, że nie mam w domu ani wódki, ani whisky, tylko jakieś kolorowe, ale to za duży grzech

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

A formy silikonowe są świetne. Tylko w takich teaz piekę.
Stary 2010-06-26, 22:13   #4915
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
No ja dzisiaj też cały dzień w kuchni (jak nienormalna, zamiast odpoczywać trochę, to ja do garów ). Ale zrobiłam obiad, upiekłam piernika, ugotowałam ser i schab (już na III, bardzo prosty przepis, jak będzie dobry, wrzucę do przepisowni). A teraz też bym się jakiegoś drina napiła, powstrzymuje mnie tylko to, że nie mam w domu ani wódki, ani whisky, tylko jakieś kolorowe, ale to za duży grzech

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

A formy silikonowe są świetne. Tylko w takich teaz piekę.
Tez salejesz w kuchni
spadam na spacer coby grzech wywietrzal taka piekna wieczorowa pora i piekne okolicznoscie przyrody do jutra Kochani
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 22:22   #4916
missines
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
Wiecie jakie branie ma 'boski sernik'? dzisiaj nawet jeden sprzedałam
teraz szykuje mi się zamówienie na murzynka i muffinki z colą
Adrijah ja się wcale nie dziwię! Jestem fanką "boskiego sernika".
Przepyszny w smaku, pięknie się piecze i ślicznie wygląda.
Gdyby nie skrobia to u mnie taki serniczek byłby jednodniowy - pożarłabym go w całości

Właśnie wrzuciłam do piekarnika okrojoną wersję "boskiego" - bez skrobi i bez szklanki mleka...........jutro jadę do Warszawy i biorę go na drogę...smaczna, podróżna przekąska, mniam,mniam!!!!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 01:33   #4917
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Wróciłam

I na szczęście zdążyłam zanim dobiłyście do 5000 postów

Krótki raport z wakacji:
pogryzły mnie komary, opaliłam się na brązowiutko i dietę dzielnie trzymałam przez 3 pierwsze dni i proteinowy czwartek Na wagę wejdę chyba za jakiś tydzień
Myślałam, że zaburzenia odżywiania mam już za sobą, a tu jednak niespodzianka Po raz pierwszy pogadałam o tym szczerze z rodzicami, a w związku z tym ojcic mój stwierdził, że przecież mam wakacje i nie pwinnam się przejmować dietą.
No to go posłuchałam

Ale podsumowując... Jednak nie żałuję, bo było wspaniale
Stary 2010-06-27, 04:44   #4918
Iwonek1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, też miałam przeboje z wzrostami, ale teraz leci pięknie.
Co do pierścionków. Mi już biżuteria praktycznie zlatuje. Nie dość, że musimy wymieniać całą garderobę, to jeszcze dodatki.
A jedne buty mi spadają (szkoda, bo bardzo je lubię). Możliwe, że mi stopa tak schudła??
Buziaki...
wczoraj byłam na dworcu....musiałam kupić bilet bo jadę na chwilkę do Oslo....a dworzec jest koło galerii krakowskiej....wracam a spodnie mi dosłownie spadają z tyłka.....krok w kolanach.....no i kupiłam sobie nowe dżinsy.....wyszłam ze sklepu w nowych....ale ładnie wyglądałam...muszę się pochwalić....-8..........jeszcze 2...bo boje się...że w III troszku się tyje....dlatego ten zapas....nie wiem czy dobrze myślę.....miłej niedzieli dziewczyny.....
Iwonek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 05:27   #4919
Basketgirl
Raczkowanie

Witam dziewczyny z samego rana!
Wcześnie dziś, bo jade na przejażdżke do centrum polski

Tak jak mówiłam, po wczorajszym dniu +0,5kg ;/klas ki:
Jeżeli na PP tak mi wzrasta waga, to chyba powinnam też się z tym liczyć, że na III fazie też mi bedzie rosła. A wczoraj był dzień PP.
Otóż zjadłam:
1.kostke twarogu 250g+100g naturalnego
2. jajko na twardo + 2 jaja na miękko
3. pół piersi z kuraka + konserwowy
4. 1/3 sernika (robiony z 1kg twarogu chudego(bez skrobi i otrąb))
5. jajo na miękko + jeden placek rozpustny(które smażyłam na dziś

Zero podjadania, zero truskawek, drożdżówek, ciast, makaronów, pizzy(którą sama zrobiłam rodzicom). A tu mi waga takie cyferki wskazuje Nie było rano porcelanki, może dlatego... ale nawet jeśli to nic nie spadło, po warzywach Wczoraj +0,200 dziś +0,500 i jest 58,8kg

Dukan! (168cm)
I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg
II faza: 31.05 - .... 60,3kg -

POLEGŁAM

ale wracam

69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55

Edytowane przez Basketgirl
Czas edycji: 2010-06-27 o 05:29
Basketgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 05:43   #4920
iwonkaxp
Przyczajenie

witam

gratuluje spadku wagi

kurcze a ja wytr\ymałam na diecie 3 dni i wczoraj sie złamała lepiej nie bede pisać co jadłam
od dzisiaj muszę od nowa liczyc te dni na 1 fazie?
iwonkaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości