MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 23:00   #1291
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20280478]
Chusta sprawdza się super, polecam. A wkładanie dziecka do niej jest tak proste, że szok - ja wpatrywałam się w fotki z myślą: jakie to trudne, aż olałam fotki, rozłożyłam chustę tak, by ramię było na wierzchu (ono samo się skosem układa), ułożyłam Agatkę lekko na skos i bokiem, założyłam sobie i po spojrzeniu na fotki - okazało się, że właśnie tak ma to wyglądać

Lea, Kropka - zdajcie się na intuicję, ułóżcie dziecko, załóżcie nosidło i sprawdźcie dopiero instr. obsługi - to naprawdę jest banalne.

Nie mam fotki, bo akumulator padł gdy chciałam zrobić. Następnym razem machnę [/QUOTE]
to ja czekam na fotki, jak już naładujesz aku. a najlepiej na cały filmik instruktażowy. Ja do instrukcji nie zaglądam bo nie mam.
Dziś nosiłam małego chwilkę, znów było odrobinkę lepiej niż ostatnio, jeśli chodzi o jego ułożenie, ale to wciąz nie ideał.

Cytat:
Napisane przez egorska85 Pokaż wiadomość
Witam!
Właśnie dzisiaj znalazłam Wasz wątek i postanowiłam się dołączyć jeżeli nie macie nic przeciwko
Urodziłam 1 maja czyli 8 tyg.temu śliczną dziewczynkę,ważyła 2600 i niestety nie wiem ile miała wzrosty bo mieszkamy w UK a tu nie mają zwyczaju podawania wzrostu.niestety.Poród odbył się z małymi perypetiami ale na szczęście wszystko ok.Mała ma się dobrze i rośnie w oczach.Cały czas karmię piersią,choć kilka razy próbowałam dać butlę z mlekiem modyfikowanym ale jakoś nie chce jeść.Smok jakoś też jej nie podchodzi.Kilka dni temu mała była szczepiona przeciwko gruzlicy na szczęście nie miała gorączki anie nie była marudna.Jednak cały czas mamy problem z zółtaczką ,niby poziom bilirubiny ma niski ale to już 2 miesiace minęły a ona ma zazołcone białka i podniebienie.
Jak ja bym chciala być w Polsce a jeszcze 2 miesiące do wyjazdu!!!!!!
Mam nadzieję ,że za bardzo Was nie zanudziłam swoją opowieścią
WITAJ. Podaj m dane do listy na pierwszej stornie.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
mamuśki a powiedzcie mi jak długo musiałyście używac podpasek?
bo ze mnie leci i leci
i nie wiem czy nadmiernie się eksploatuję czy tyle to trwa
tzn.wiem,że połóg 6 tyg.,ale przez cały czas może lecieć?
jutro kończymy 2tyg.
jestem 18 dni po cc, od kilku dni używam wkładek, leci ledwo- ledwo.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 01:52   #1292
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
tak ja smaruje...pharmacerisem.. .dostalam dwa kremy na biust ujedrniajace a ze biustu nie smaruje to smaruje brzsuszek a opinacze to nie wiem...ja twardo na poczatku wciskalam sie w opinajace dzinsy a co tam

a oto moj brzuch
O kurcze.. ja takiego to przed ciążą nie miałam
Z tego co czytam u Was to używacie tych kremów co w czasie ciąży... czyli przeciw rozstępom.. a myślałam, że przerzucacie się na coś ujędrniającego.. ja sama nie wiem czym się później maziać..
a co do opinania brzucha to o ile można to będę się krępowac pasem neopranowym.. dodatkowo działa rozgrzewająco i pod nim się poci skóra.. może mój tłuszczol zniknie szybciej. Mam nadzieję, ze nie ma to wpływu jakiegoś na obkurczanie macicy czy inne rzeczy o których pewnie nie mam pojęcia xD

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 09:23   #1293
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_paw Pokaż wiadomość
Hej

No właśnie mi się takie trafiło... W dzień łóżeczko ewidentnie go gryzie. Zawsze jak go biorę po jedzeniu na ręce żeby odbił, zasypia mi na rękach, jak go odkładam do łóżeczka, po 5 minutach budzi się i kwęka. Akceptuje jeszcze spanie w dzień w naszym łóżku, ale muszę wtedy być blisko. Na szczęście w nocy śpi porządnie.
Dzisiaj byłam w szoku bo usnął po raz pierwszy na 3 godziny w leżaczku. Jeszcze trochę i zwariuję, nie mam na nic czasu

ja tak z innej beczki podaj prosze lei wymiary i wage piotrusia bo widze ze sa kroeczki przy twoim niczku

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u mnie ciąg dalszy mega wysypki po antybiotyku. po konsultacji z lekarzem 1 kontaktu, mam 2 opcje:
- dostaję zastrzyk i szybko mi się poprawia, ale muszę na 1 dzień odstawić Ewcię od piersi,
- łykam wapno i czekam, aż się całe świństwo wypłucze z organizmu, ale karmie, jak do tej pory...

wybrałam opcję nr 2.

jestem osłabiona, raz mi gorąco i słabo, za chwilę mam dreszcze. do tego ten remont dachu powoduje, że wszystkie okna pozamykane i pozasłaniane (zdejmują azbest), na dwór wyjść nie możemy.

mała ma jakieś brzuszkowe problemy. jak dobrze nie odbije, to położona do łóżeczka po poł godzinie budzi się z krzykiem. nie umiem jej wtedy uspokoić, bo szuka cyca i "dziobie" mnie główką, a wiem, że głodna nie jest. małż musi wkraczać do akcji i jemu się zazwyczaj udaje, co tylko potęguje mojego doła, że sobie nie radzę...

no i jeszcze wczoraj o mało zawału nie dostałam, bo znalazłam na podpasce wielkie czarne coś, jakby glut, skrzep... prawdopodobnie resztka łożyska (byłam łyżeczkowana). dopiero telefon do przyjaciółki i jej zapewnienie, że to normalne, trochę mnie uspokoiło.

moja z tym dziobkiem robie dokładnie to samo ona czuje cieb jako mame i chce soie cyca pociamkać tak jak smoka ja juz to wyczaiłam i jak jest tylko tż zaraz mu mała przekazuje ta sie uspokaja ty tego doła nie poteguj bo to taki urok naszych maluszków one sa jak małe ptaszki jak czuja mame płacza dlatego maja tatusiów ja tam z tego zadnego doła nie mam i ty tez nie powinnas miec oddaj ładnie dziecie tatusiowi i przeczekać moja nawet potrafi swoje oburzenie pokazać prychnie zrobi sie czerwona złosnica mała u tatusia sie wycisza i potem mamusia juz jest cacy

po wizycie u gin :
wszystko ładnie zagojone macica skurczona tabletki przepisane mam tylko mała nadżerke ale moze sobie zniknąć bo dopiero jestem po porodzie wiec poczekamy i za poł roku mam przyjsc do kontoli

i powiedział ze jak sie aktywnie karmi piersia okresu sie nie dostaje czasem jest tylko od 7-14 dni małe podplamianie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 09:23   #1294
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
O kurcze.. ja takiego to przed ciążą nie miałam
Z tego co czytam u Was to używacie tych kremów co w czasie ciąży... czyli przeciw rozstępom.. a myślałam, że przerzucacie się na coś ujędrniającego.. ja sama nie wiem czym się później maziać..
a co do opinania brzucha to o ile można to będę się krępowac pasem neopranowym.. dodatkowo działa rozgrzewająco i pod nim się poci skóra.. może mój tłuszczol zniknie szybciej. Mam nadzieję, ze nie ma to wpływu jakiegoś na obkurczanie macicy czy inne rzeczy o których pewnie nie mam pojęcia xD
e tam nie mialas przed ciaza...nie pamietasz: lepiej zapytaj o ten pas ginekologa...co do kremu to ja uzywam pharmacerisa ale ujedrniajacego lwsnie tylko ze on jest do biustu a ja uzywam na brzuch

AnnLee nie noe w dwuczesciowym sie nie odwaze jeszcze z ta kreska

Araczki...ja nie uwzywam stanikow do karmienia tych takich bawelniakow, mam jeden na noc...a w dzien uzywam zwyklych z odpinanymi ramiaczkami, sa ladne i nie ma problemu z karmieniem w nich, wogole nawet ramiaczek nie odpinam tylko miseczke zwijam...takze jak dla mnie te specjalne staniory to tylko naciaganie bo sa drogie.

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-27 o 09:31
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 09:43   #1295
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc pojęcia nie mam co robić... On na tym Pepti jest ciągle głodny. Te trzy godziny od papu do papu to jest męka pańska dla mnie. Jak chcę go przetrzymać to tak krzyczy czasem, że coś strasznego...
Dziś jadł np:
o 3 - 90 ml
o 5:50 - 70 (pobudka z krzykiem od razu)
o 8:15 - 100 (krzyk)
o 11:40 - 100 ( tu na jedzenie zaspał, aż w szoku byłam)
o 14:30 - 100 (cyrk na spacerze: daj jeść i koniec)
o 16:30 - 110 (cyrk po powrocie do domu, nie mogłam uspokoić)
o 18:00 - 40 (tu już histeria była, aż się zachodził... więc dobiłam do pełna... )

Spokój trwał parę minut, bo przy tej 40tce zaciągnął powietrze, więc zjadłby jeszcze... ale nie było...

Własna bezradność i brak pomysłu mnie wykańcza.

nie wiem jak ty i nie wiem czy jest jakas róznica miedzy pepti a zwykłym bebilonem wiem tylko ze mja tesciowa karmiła zwykłym bebilonem i mały jadł co 2,5 godz bo sie darł ze głodny mimo iz przepajała wodą lub herbatką zobacz cycowe dzieci sa karmione na żądanie nie wiem jak jest z butelka bo to mleko ma inny skład ale to ze mały sie przegładza tez na niego zle wpływa ja bym skróciła czas karmienia i zobaczyła czy may lepiej bedzie sie czuł i czy bedzie spokojniejszy

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez egorska85 Pokaż wiadomość
Witam!
Właśnie dzisiaj znalazłam Wasz wątek i postanowiłam się dołączyć jeżeli nie macie nic przeciwko
Urodziłam 1 maja czyli 8 tyg.temu śliczną dziewczynkę,ważyła 2600 i niestety nie wiem ile miała wzrosty bo mieszkamy w UK a tu nie mają zwyczaju podawania wzrostu.niestety.Poród odbył się z małymi perypetiami ale na szczęście wszystko ok.Mała ma się dobrze i rośnie w oczach.Cały czas karmię piersią,choć kilka razy próbowałam dać butlę z mlekiem modyfikowanym ale jakoś nie chce jeść.Smok jakoś też jej nie podchodzi.Kilka dni temu mała była szczepiona przeciwko gruzlicy na szczęście nie miała gorączki anie nie była marudna.Jednak cały czas mamy problem z zółtaczką ,niby poziom bilirubiny ma niski ale to już 2 miesiace minęły a ona ma zazołcone białka i podniebienie.
Jak ja bym chciala być w Polsce a jeszcze 2 miesiące do wyjazdu!!!!!!
Mam nadzieję ,że za bardzo Was nie zanudziłam swoją opowieścią
jak ma mała na imie no i jak sie mama czuje po porodzie no i jak rodziłas sn czy cc witamy i nie zanudziłas

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

mamuśki a powiedzcie mi jak długo musiałyście używac podpasek?
bo ze mnie leci i leci
i nie wiem czy nadmiernie się eksploatuję czy tyle to trwa
tzn.wiem,że połóg 6 tyg.,ale przez cały czas może lecieć?
jutro kończymy 2tyg.
ja do dzis nosze wkładke bo cos poleci ale to tylko po to zeby nie zabrudzic majtek wiesz tak tylko podbrudzam czasem nawet cały dzien nic zmieniam wkładni w celach higienicznych

podpasek uzywałam 4 dni tych takich wielgasnych potem juz normalnych tylko nie siateczkowych no a z wkładka to juz dobrze z miesiac

moze ci leciec całe 6 tyg byle sie zmniejszało i nie bylo czerwonej krwi

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
no ze mnie 4 tygodnie tak ze musialam uzywac podpasek...dpiero w 5tym przeszlam na wkladki. Ale mam to gdzies wazne ze brzuszek w pelnej formie jeszcze tylko troche skora nie tak elastyczna jak byla...

a mam pytanie czy macie jeszcze ta przeokropna kreske na brzuchu??? kiedy ona zniknieeee??? niby czytalam jak sie hormony ustatkuja, ale kiedy to bedzie?

a co sadzicie o tym kostiumie? w sumie nie nosilam nigdy jednoczesciowych...ale teraz z ta kreska raczej sie nie pokazena plazy...
oraz czy mozemy sie opalac? slyszalam ze przez te hormony moga wystapic przebarwienia na skorze...
http://www.intymna.pl/p92,156,0,12,1...tium-kapielowy-
a ten?
http://www.intymna.pl/p92,156,0,12,4...tium-kapielowy

hahahahah dobra wybralam
http://www.intymna.pl/p92,156,0,12,24,,obsydian-body
kreske mam troche bledsza ale mam no ten 3 wystrzałowy tylko chciałabym na plazy widzec reakcje twojego tż on by chyba wszystkich facetów pobił za te spojrzenia w ciebie

oba mi sie podobaja

co do reszty pytan nie mam zielonego pojecia

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
tak ja smaruje...pharmacerisem.. .dostalam dwa kremy na biust ujedrniajace a ze biustu nie smaruje to smaruje brzsuszek a opinacze to nie wiem...ja twardo na poczatku wciskalam sie w opinajace dzinsy a co tam

a oto moj brzuch
ej no ładniusi masz heheh i ty tez masz taka wielka dziure pępkową ja sie smieje z tego bo tez taka wielka mam

ostatnio na spacerze zatrzymała mnie znajoma byłam bez małej i sie pyta a ty chyba w ciazy chodziłas wiec chyba az tak zle nie wygladam jak ludzie pewnosci co do mojej ciazy maja

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Witaj
Moja kruszynka ważyła 2410 g , teraz ma 10 tygodni i waży 4,5 kg
e no to naprawde super

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 09:53   #1296
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post

kreske mam troche bledsza ale mam no ten 3 wystrzałowy tylko chciałabym na plazy widzec reakcje twojego tż on by chyba wszystkich facetów pobił za te spojrzenia w ciebie

oba mi sie podobaja

co do reszty pytan nie mam zielonego pojecia

ej no ładniusi masz heheh i ty tez masz taka wielka dziure pępkową ja sie smieje z tego bo tez taka wielka mam

ostatnio na spacerze zatrzymała mnie znajoma byłam bez małej i sie pyta a ty chyba w ciazy chodziłas wiec chyba az tak zle nie wygladam jak ludzie pewnosci co do mojej ciazy maja
no dziura moze wielka az taka nie jest ale nazywam ja "czarna dziura"
co do tego trzeciego stroju to chyba musialabym zwariowac zeby w tym wyskoczyc po ciazy jakos malo dowartosciowana jestem, sie czuje jak chodzacy cyc a nie kobieta ktora oze sie komus podobac...no ale to tez pewnie minie

ej a wogole co oznacza skrot tż wiem ze chodzi omałża ale rozwiniecie ...?
przy dzieciakach szybki sie dochodzi do formy widze po sobie i znajomych...ciagla praca i nieprzespane noce, niedojadanie...niedlugo bedziemy jak szkieletory wygladac...

nie wiem jak tam kropka, ale z tym swoim Danielkiem to ona pewnie juz wazy mniej niz przed ciaza bidulka...synus troszke placze zeby mamusia szybciej do formy doszla
Stary 2010-06-27, 10:14   #1297
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
moja z tym dziobkiem robie dokładnie to samo ona czuje cieb jako mame i chce soie cyca pociamkać tak jak smoka ja juz to wyczaiłam i jak jest tylko tż zaraz mu mała przekazuje ta sie uspokaja ty tego doła nie poteguj bo to taki urok naszych maluszków one sa jak małe ptaszki jak czuja mame płacza dlatego maja tatusiów ja tam z tego zadnego doła nie mam i ty tez nie powinnas miec oddaj ładnie dziecie tatusiowi i przeczekać moja nawet potrafi swoje oburzenie pokazać prychnie zrobi sie czerwona złosnica mała u tatusia sie wycisza i potem mamusia juz jest cacy
Coś w tym jest...
Daniel potrafi tak się zapłakać, że uspokoić nie mogę. I myślę sobie, że jestem be dla niego... A potem uspokaja się u taty, tato zagaduje, a on mnie szuka wzrokiem. Usiądę obok to się na mnie gapi non stop jakby się chciał napatrzeć na zapas.

Cytat:
nie wiem jak ty i nie wiem czy jest jakas róznica miedzy pepti a zwykłym bebilonem wiem tylko ze mja tesciowa karmiła zwykłym bebilonem i mały jadł co 2,5 godz bo sie darł ze głodny mimo iz przepajała wodą lub herbatką zobacz cycowe dzieci sa karmione na żądanie nie wiem jak jest z butelka bo to mleko ma inny skład ale to ze mały sie przegładza tez na niego zle wpływa ja bym skróciła czas karmienia i zobaczyła czy may lepiej bedzie sie czuł i czy bedzie spokojniejszy
No właśnie nie jest...
Przykład z dziś: Noc super, jedzenie o 1, a potem o 4. I spanko od razu po jedzonku. A o 6 obudził brzuszek, kupka szła i nie mogła dojść... dziecko się prężyło, stękało i przysypiało, tak pół godz. non stop, w końcu zaczął płakać. Wzięłam do łóżka do siebie, a on dziobkiem szuka, no to dałam pół godz. przed czasem. Ale nie zjadł wszystkiego, tylko 60tkę wydoił. A za godz. znowu by zjadł... No to dałam, wydoił 40ml. Ledwie ósma minęła, a on na moich rękach szuka cycka... Jak je na życzenie to je ciągle jak na cycu, co godzinę praktycznie...

Więc albo męka jak przy karmieniu piersią, co daje spokój na krótko... albo krzyk i przetrzymywanie - wtedy zjada porcję, najada się i uspokaja na dłużej... Nadal nie mam pojęcia co robić.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

ej a wogole co oznacza skrot tż wiem ze chodzi omałża ale rozwiniecie ...?

nie wiem jak tam kropka, ale z tym swoim Danielkiem to ona pewnie juz wazy mniej niz przed ciaza bidulka...synus troszke placze zeby mamusia szybciej do formy doszla
Towarzysz życia.

No niestety... do zrzucenia już mi nic nie zostało.
Mam szczurzy pysk, chude nogi i ręce, dupsko mi spada, tzn. biodra, tyłek na szczęście jeszcze trochę został. Mam tylko brzuszek i cyce.

A... i jeszcze mi zostało futro co to mi się zrobiło w połowie ciąży jak psu na zimę... łeb pełen kudłów. A niby miały wypadać przy karmieniu... To kiedy zaczną?

Ps. O jakiej dziurze mowa?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 10:27   #1298
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Jeszcze muszę mleko odciągnąć, bo cyce mi odpadają...
Wczoraj się zastanawiałam, jak sobie dajesz radę.

Mąż wczoraj lulał małą do 24.30 i nie pozwolił jej karmić, bo stwierdził, że ona wcale nie chce jeść i miał rację. Potrzebowała bliskości. Ja w tym czasie już spałam Potem pobudka dopiero o 5

Dzisiaj rano Krzysiek odprawił Łukasza na obóz sportowy do Łeby.
Jak się obudziłam, to czekała na mnie babeczka ze świeczką ( mam urodzinki ) i śniadanko Nie wyprawiam urodzin, jedziemy do teściów na grilla. Pogoda piękna, oni mają domek nad Brdą, jadę się byczyć

Miłej niedzieli.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 10:31   #1299
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20280478]Margo, po jakim antybiotyku masz taką reakcję? Mnie wysypało po amotaksie, zmienili na augumentin.
[/QUOTE]
ospamox mnie tak załatwił
Cytat:
Margo- a Zyrtecu albo Fenistilu w kropelkach też nie można?
nie mam zielonego pojęcia...

na szczęście widzę dziś, że się poprawia. trochę to pewnie potrwa, ale dołek mija
Cytat:
Mam szczurzy pysk, chude nogi i ręce, dupsko mi spada, tzn. biodra, tyłek na szczęście jeszcze trochę został. Mam tylko brzuszek i cyce.

A... i jeszcze mi zostało futro co to mi się zrobiło w połowie ciąży jak psu na zimę... łeb pełen kudłów. A niby miały wypadać przy karmieniu... To kiedy zaczną?

ja mam jakieś 7-8 kg na plusie jeszcze, ale jak na siebie patrzę, to nie wiem, gdzie one są, więc się nie przejmuję wskazaniami wagi. brzuszek jeszcze się całkiem nie wchłonął, biodra się rozeszły i ciężko się wbić w spodnie sprzed ciąży (ale na razie próbowałam tylko w jedne). twarz szczurowata jak była (znów baba w pracy będzie miała o czym gadać). wreszcie mam biust

co do włosów - fryzjerka mi mówiła, że dopiero 3 miesiące po porodzie się zacznie wypadanie. ciekawe czy to się sprawdzi.

Ewcia wczoraj skończyła tydzień i noc z wczoraj na dziś była zupełnie inna, długo spała między karmieniami, nie było brzuszkowych problemów. budziły ją kupy, ale po prostu przeszkadzały jej w pampku.

od dziś będziemy podawać witaminki K i D. kiedy najlepiej? rano, wieczorem? przed czy po karmieniu?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 10:41   #1300
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj się zastanawiałam, jak sobie dajesz radę.

Mąż wczoraj lulał małą do 24.30 i nie pozwolił jej karmić, bo stwierdził, że ona wcale nie chce jeść i miał rację. Potrzebowała bliskości. Ja w tym czasie już spałam Potem pobudka dopiero o 5

Jak się obudziłam, to czekała na mnie babeczka ze świeczką ( mam urodzinki ) i śniadanko Nie wyprawiam urodzin, jedziemy do teściów na grilla. Pogoda piękna, oni mają domek nad Brdą, jadę się byczyć

Miłej niedzieli.
Jak widać średnio.

Fajnie tak macie... u Daniela bliskość oznacza pierś. Jak płacze i przytulam to od razu łepetynkę do cycka przykleja.

Wszystkiego najlepszego.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
ospamox mnie tak załatwił
Ospamox, Amotaks i Duomox to jeden c... to wszystko amoksycylina. Swoją drogą ciekawe macie reakcje... to najbezpieczniejszy (zdaniem medycyny) antybiotyk w ciąży, przy karmieniu i dla dzieci... A takie akcje z nim.
I co tu się dziwić, że Daniel po nim (z mojego mleka) zaczął mieć brzuszkowe problemy...

Cytat:
co do włosów - fryzjerka mi mówiła, że dopiero 3 miesiące po porodzie się zacznie wypadanie. ciekawe czy to się sprawdzi.
A to pocieszenie...

Cytat:
od dziś będziemy podawać witaminki K i D. kiedy najlepiej? rano, wieczorem? przed czy po karmieniu?
O
A ja mam na pieczątce, że D od pierwszej doby. I do dwóch lat.

Inna sprawa, że w Gliwicach mnie wyśmiali... Tu się podaje od 3 tygodnia. I do roku...
Paranoja. Nawet w tym temacie nie są zgodni. :/

Ja dawałam jak dzieć miał dobry humor. Inaczej zaciskał gardło i tak kombinował, żeby wyleciało... I tyle było z witaminek.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-06-27 o 10:43
Stary 2010-06-27, 10:45   #1301
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
U nas wit. D od pierwszej doby do roku. Podaje różnie, jak mi sie przypomni

Cytat:

Wszystkiego najlepszego.

Dziękuję

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 10:45   #1302
kropka75
Zakorzenienie

Synek od rana walczy mi z kupą, zaraz oboje oszalejemy...

Leży w bujaku, kiwam go nogą, obok suszarka... Jak zaczyna płakać przystawiam do brzuszka, a jak tylko się napina to sobie suszy powietrze (i grzeje w domu :/) i tylko daje dźwięk.

Zaczął bladym świtem, o 6 obudziło mnie stękanie. Trochę zrobił, z resztą walczy. Poprzednia była dobę temu, czyli wczoraj rano. Masakra.

Szaja - jak kupanie u Agatki po Pepti??

I w ogóle jak z tą puszką jest? W mojej zaraz będzie dno. Policzyłam, że jak karmić wg tabeli to taka pucha jest na 4 dni tylko. Na ile dostałaś receptę od razu??

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-06-27 o 10:46
Stary 2010-06-27, 10:45   #1303
margo80
Zakorzenienie

mnie w szpitalu powiedzieli, że od 8 doby, a do kiedy - nie wiem. w 3 tygodniu mamy wizytę u pediatry, to się dopytamy.

i mamy też umówiony termin na usg bioderek w szpitalu (a nawet dwa, bo cos namieszali - będę dzwonić i wyjaśniać). wraca lekarka, która się tym zajmowała. zbiega się to w czasie z naszą wizytą u pediatry, bo właśnie ją chciałam wybrać, więc wszystko się poukładało

problemy z brzuszkiem Ewci to też moim zdaniem wina tego antybiotyku. ale widzę, że już lepiej i oby tak zostało

jest szansa, że dziś dam radę opisać Wam mój poród i całą resztę

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-06-27 o 10:47
Stary 2010-06-27, 11:11   #1304
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
mnie w szpitalu powiedzieli, że od 8 doby, a do kiedy - nie wiem. w 3 tygodniu mamy wizytę u pediatry, to się dopytamy.
A masz pieczątkę w książeczce Ewci? Mnie walnęli taką czerwoną i tam stoi, że od 8 podajemy K, a D to od 1.

Cytat:
problemy z brzuszkiem Ewci to też moim zdaniem wina tego antybiotyku. ale widzę, że już lepiej i oby tak zostało
Ja za późno o tym pomyślałam. :/ Mogłam od razu dawać jakieś pałeczki kwasu mlekowego, ale nawet nie wiedziałam, że noworodkom wolno. A i nikt nie powiedział, że i on osłony potrzebuje. A Duomox brałam długo, bo wyszedł jeszcze ten zapalony gruczoł Bartholina...

Dobrze, że Wam lepiej. Jak coś to kup Dicoflor 30 i podawaj.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Coś o kolkach, ulewaniu, pleśniawkach i innych maluchowych przypadłościach:
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,4777,0.html

"Jeśli ataki kolki są bardzo silne i zdarzają się często, nie tylko wieczorami... Pediatra pomoże ustalić ich przyczynę – to np. alergia na białko krowiego mleka lub nietolerancja laktozy. Zaleci ci wówczas dietę (jeśli karmisz piersią) lub podawanie maluszkowi specjalnej bezmlecznej mieszanki leczniczej (gdy malec jest odżywiany sztucznie). Lekarz może również przepisać środki przeciwkolkowe, np. Esputicon, Espumisan, Bobotic."

Popularna metoda w sieci... dieta mamy na skazę białkową lub nietolerancję laktozy.

"
Noworodek karmiony piersią może robić kupę nawet po każdym jedzeniu. Jego żołądek jest bardzo mały i nowa porcja jedzenia „wypycha” to, co malec wcześniej zjadł. Dziecko pijące mleko modyfikowane zwykle wypróżnia się raz dziennie, kupa jest lepiej uformowana, zwarta."

Raz dziennie... tyle mamy. Czyli norma?

Wasze maluchy też robią raz dziennie po butli??

Stary 2010-06-27, 11:13   #1305
margo80
Zakorzenienie

mam coś czerwonego tam, ale położna jak do mnie przyszła z tą książeczką i wszystko wyjaśniała, to tak mi o tych witaminkach powiedziała... zajrzę do tego z ciekawości.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-06-27, 12:26   #1306
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:

No właśnie nie jest...
Przykład z dziś: Noc super, jedzenie o 1, a potem o 4. I spanko od razu po jedzonku. A o 6 obudził brzuszek, kupka szła i nie mogła dojść... dziecko się prężyło, stękało i przysypiało, tak pół godz. non stop, w końcu zaczął płakać. Wzięłam do łóżka do siebie, a on dziobkiem szuka, no to dałam pół godz. przed czasem. Ale nie zjadł wszystkiego, tylko 60tkę wydoił. A za godz. znowu by zjadł... No to dałam, wydoił 40ml. Ledwie ósma minęła, a on na moich rękach szuka cycka... Jak je na życzenie to je ciągle jak na cycu, co godzinę praktycznie...

Więc albo męka jak przy karmieniu piersią, co daje spokój na krótko... albo krzyk i przetrzymywanie - wtedy zjada porcję, najada się i uspokaja na dłużej... Nadal nie mam pojęcia co robić.

Towarzysz życia.

Kropka...sprobuj na te kupki klasc Danielka na brzuszku , zanim jeszcze sie rozwyje jak juz widzisz ze sie spina , i okrezynymi ruchami po pleckach masuj albo klep po pupce...mowie ci u mnie to na spinanie i prezenie kupkowe dziala super...i czesto go klade na brzuszku takze w ciagu dnia i spi super, nozki ma pod brzuszkiem wtedy i pierdzi sobie tylko! sprobuj...mozenie za pierwszym razem sie uda ale u nas pomaga seriooo.
Zalaczam fotke , zasypia w tej pozycji w kazdym miejscu
Co do dziury to mowa o pepku

Hahahaha futro mnie powalilo bo myslalam ze piszesz o innym , nie na glowie

Aaaaa, dzisiaj poszlismy w nosidelku na zakupy do reala...i zasnal pieknie i dopiero w domu sie obudziljeeeeeeeeeeeesss ss..... moze polubi byc noszony

Czas edycji: 2010-06-27 o 12:34
Stary 2010-06-27, 12:42   #1307
kropka75
Zakorzenienie

No to super masz, bo Daniel na brzuchu nie lubi... Kładę gdy ma dobry humor, bo jak kwęka i odwrócę to jest ryk okrutny... Jakieś inne to moje dziecko jest...

Ale będziemy próbować dalej... może na innym podłożu.

Kto go tam wie, może kiedyś zadziała.

Dziś np. mnie zaskoczył piciem. On generalnie pije mało. Wody w temp. pokojowej nie chce, herbatki Hippa to dwa łyki od święta, parzony koper i rumianek są be... Dziś pomyślałam, że może jak zrobi kilka łyków ciepłej wody to się jelita rozruszają, jak u dorosłych z tendencją do zaparć... Zaciągnął i ... wydoił na raz 65ml.

Stary 2010-06-27, 14:06   #1308
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:

Miłej niedzieli.
wszystkiego najlepszego
gdzie Ty masz tę ładną pogodę - u mnie pada deszcz i nawet nie zaliczymy niedzielnego spaceru

a ja mam pytanie do mam karmiących i dokarmiających - co z witaminami, podajcie???czy jak się podaje modyfikowane to już nie????

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
ja dawałam rano i wieczorem ale teraz mam już dawać tylko cebilon multi raz dziennie - moja Zuzia jutro skończy 3 tygodnie i pediatra zaleciła właśnie takie - to dajemy
Stary 2010-06-27, 14:35   #1309
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

my też wyrabiamy tą normę- raz dziennie pełny pampers, czasem dwa razy dziennie.

U nas chyba zaczęły się kolki - kilka razy na dobe napady, płacz, prężenie się, brzuszek jak kamień, Esputikon nie pomaga.
Dziś rano od 5 do 8 dziecko zasnąć nie umiało, popłakiwał, stękał, jęczał, prężył się bidulek.
Tyle że nie płacze tak mocno jak synek szwagierki, nie jest to krzyk taki mega mocny.. więc nie wiem może jakieś lżejsze kolki? a może jednak nadzieja , że to tylko chwilowe problemy brzuszkowe?
Już zamówiłam u kumpeli z Niemiec Sab Spimplex, w czwartek przyjedzie.

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego
gdzie Ty masz tę ładną pogodę - u mnie pada deszcz i nawet nie zaliczymy niedzielnego spaceru

a ja mam pytanie do mam karmiących i dokarmiających - co z witaminami, podajcie???czy jak się podaje modyfikowane to już nie????
u nas wręcz upalnie.
zaraz zmykamy na długi spacer, z przerwą na lody, na plac zabaw i kawkę u rodziców.

ja jeszcze witamin nie podaję, ale pewnie w czwartek- na wizycie patronażowej pediatra zleci- tak było też przy Maksiu.
Wtedy kazał podawać kompleks CebionMulti, do 2 lat.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:37   #1310
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Miłej niedzieli.
NAJLEPSZE ŻYCZENIA KOCHANA

Cytat:

ja mam jakieś 7-8 kg na plusie jeszcze, ale jak na siebie patrzę, to nie wiem, gdzie one są, więc się nie przejmuję wskazaniami wagi. brzuszek jeszcze się całkiem nie wchłonął, biodra się rozeszły i ciężko się wbić w spodnie sprzed ciąży (ale na razie próbowałam tylko w jedne). twarz szczurowata jak była (znów baba w pracy będzie miała o czym gadać). wreszcie mam biust

a niech se gada, a ty masz za to śliczną córeczkę

ja podawałam różnie

Cytat:

Ospamox, Amotaks i Duomox to jeden c... to wszystko amoksycylina. Swoją drogą ciekawe macie reakcje... to najbezpieczniejszy (zdaniem medycyny) antybiotyk w ciąży, przy karmieniu i dla dzieci... A takie akcje z nim.
I co tu się dziwić, że Daniel po nim (z mojego mleka) zaczął mieć brzuszkowe problemy...
ja nieraz je brałam i zawsze ok było, dopiero po ciąży mnie wysypało.

Cytat:
Synek od rana walczy mi z kupą, zaraz oboje oszalejemy...

Zaczął bladym świtem, o 6 obudziło mnie stękanie. Trochę zrobił, z resztą walczy. Poprzednia była dobę temu, czyli wczoraj rano. Masakra.

Szaja - jak kupanie u Agatki po Pepti??

I w ogóle jak z tą puszką jest? W mojej zaraz będzie dno. Policzyłam, że jak karmić wg tabeli to taka pucha jest na 4 dni tylko. Na ile dostałaś receptę od razu??
U nas stękanie od 4. Ogólnie raz na dobę przy mleku modyfikowanym to norma, kupa rzadziej się robi niż po piersiowym. Zalecane jest dopajanie, by zatwardzeń nie było. Ale np. wczoraj 2 kupy były, a dzisiaj mała trochę kwękała, więc dałam w końcu czopka glicerynowego. No i poszły w 2 godziny 2 kupy gigantki, a teraz jeszcze taka mała.

Mleko starczyło mi na 5,5 dnia Dostałam receptę na 4, ale we wtorek idę do pediatry, to poproszę o jeszcze. I tak sobie myślę, że do końca 3 miesiąca potrzymam ją na bebilonie, a potem spróbuję normalne mleko wprowadzić na zasadzie: przez kilka dni 1 miarkę bebilonu zastąpię innym mlekiem, potem po kilku dniach 2 miarki i spróbuję dojść w ciągu miesiąca (czyli byłby to już koniec 4 miesiąca) do zwykłego,

Cytat:
"Jeśli ataki kolki są bardzo silne i zdarzają się często, nie tylko wieczorami... Pediatra pomoże ustalić ich przyczynę – to np. alergia na białko krowiego mleka lub nietolerancja laktozy. Zaleci ci wówczas dietę (jeśli karmisz piersią) lub podawanie maluszkowi specjalnej bezmlecznej mieszanki leczniczej (gdy malec jest odżywiany sztucznie). Lekarz może również przepisać środki przeciwkolkowe, np. Esputicon, Espumisan, Bobotic."

Popularna metoda w sieci... dieta mamy na skazę białkową lub nietolerancję laktozy.

"
Noworodek karmiony piersią może robić kupę nawet po każdym jedzeniu. Jego żołądek jest bardzo mały i nowa porcja jedzenia „wypycha” to, co malec wcześniej zjadł. Dziecko pijące mleko modyfikowane zwykle wypróżnia się raz dziennie, kupa jest lepiej uformowana, zwarta."

I nikt nie pomyśli, że dieta może nie zadziałać
Tak, ogólnie raz, wczoraj 2 razy się zdarzyła. Ale kupa ma konsystencję taką, jak po piersiowym karmieniu. Tyle, że nieco zielonkawa jest.

Cytat:
No to super masz, bo Daniel na brzuchu nie lubi... Kładę gdy ma dobry humor, bo jak kwęka i odwrócę to jest ryk okrutny... Jakieś inne to moje dziecko jest...

Dziś np. mnie zaskoczył piciem. On generalnie pije mało. Wody w temp. pokojowej nie chce, herbatki Hippa to dwa łyki od święta, parzony koper i rumianek są be... Dziś pomyślałam, że może jak zrobi kilka łyków ciepłej wody to się jelita rozruszają, jak u dorosłych z tendencją do zaparć... Zaciągnął i ... wydoił na raz 65ml.
Agatka też nie cierpi na brzuchu leżeć - może dlatego, że tak długo ją bolał? A Daniel może woli cieplejszą wodę po prostu?

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

ja dawałam rano i wieczorem ale teraz mam już dawać tylko cebilon multi raz dziennie - moja Zuzia jutro skończy 3 tygodnie i pediatra zaleciła właśnie takie - to dajemy
Nie nie podaje się, bo tam już są wszelkie witaminy. I tu jest wyższość mleka modyfikowanego nad piersiowym

U nas dzisiaj fajna impreza - jarmark rękodzieła, mega przyjemna rzecz Kolczyki sobie kupiłam. Wczoraj córka dostała książeczki z wierszami Chotomskiej i Kerna, to mama dzisiaj prezent sobie machnęła

I wreszcie CIEPŁO mamy!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:44   #1311
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:

na rękach, na samolota
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 16:22   #1312
luthien79
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę przygarnijcie córę marnotrawną Na samym początku ciąży przyłączyłam się do szacownego wątku w poczekalni, ale w związku z różnymi problemami z donoszeniem tylko podczytywałam ukradkiem. Bałam się udzielać na wypadek gdyby coś złęgo się stało, nie chciałam się wciągać. Na szczęście ciążę donosiłam na lekach do 37 tyg, poród SN 22 maja, Jagódka ważyła 3045, tż spisał się na medal, gdyby nie on chyba wylądowałabym w szpitalu psychiatrycznym po takim traumatycznym doświadczeniu Pomagał też później w domu w wyjściu z depresji poporodowej
Generalnie cały czas czuję jakbym żyła w jakimś innym świecie. Z każdym dniem jest coraz lepiej, przyzwyczajamy się do nowej sytuacji, ale jest bardzo ciężko, zwłaszcza jak mała płacze całymi dniami (problemy brzuszkowe). Jedynie Wasze posty utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie tylko my mamy takie problemy. Wczoraj miała super dzień: dużo spała, budziła się bez krzyku, cieszyliśmy się jak głupki, że może układ pokarmowy dojrzewa, a tu dzisiaj znów orkiestra. Jeden krok do przodu, dwa do tyłu. Nawet na spacerek ciężko wyjść, bo ludzie się gapią na takie wrzeszczące dziecko, jakby pierwszy raz widzieli Ups, zaczyna się Zajrzę po karmieniu.
luthien79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:49   #1313
Konto usunięte

Luthien, piersią karmisz? może to nietolerancja laktozy / białka krowiego? u nas skaza wystąpiła, teraz mała je bebilon pepti na receptę i jest dobrze no i - gratuluję

pospałyśmy sobie, mała 3,5h, ja prawie 2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:53   #1314
araczki
Zadomowienie

Bydgos, sto lat

Cytat:
Araczki...ja nie uwzywam stanikow do karmienia tych takich bawelniakow, mam jeden na noc...a w dzien uzywam zwyklych z odpinanymi ramiaczkami, sa ladne i nie ma problemu z karmieniem w nich, wogole nawet ramiaczek nie odpinam tylko miseczke zwijam...takze jak dla mnie te specjalne staniory to tylko naciaganie bo sa drogie.
ja uzywam, mam dwa z Hennesa a na stronie *intymna* akurat do karmienia sa bardzo ladne staniki..
Spie w koszulkach z odpinanymi miskami tez z hennesa i jak dla mnie sa fajne

Cytat:
pic mu sie chcialo, popil sobie i zuch chlopak

Cytat:
Napisane przez luthien79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę przygarnijcie córę marnotrawną Na samym początku ciąży przyłączyłam się do szacownego wątku w poczekalni, ale w związku z różnymi problemami z donoszeniem tylko podczytywałam ukradkiem. Bałam się udzielać na wypadek gdyby coś złęgo się stało, nie chciałam się wciągać. Na szczęście ciążę donosiłam na lekach do 37 tyg, poród SN 22 maja, Jagódka ważyła 3045, tż spisał się na medal, gdyby nie on chyba wylądowałabym w szpitalu psychiatrycznym po takim traumatycznym doświadczeniu Pomagał też później w domu w wyjściu z depresji poporodowej
Generalnie cały czas czuję jakbym żyła w jakimś innym świecie. Z każdym dniem jest coraz lepiej, przyzwyczajamy się do nowej sytuacji, ale jest bardzo ciężko, zwłaszcza jak mała płacze całymi dniami (problemy brzuszkowe). Jedynie Wasze posty utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie tylko my mamy takie problemy. Wczoraj miała super dzień: dużo spała, budziła się bez krzyku, cieszyliśmy się jak głupki, że może układ pokarmowy dojrzewa, a tu dzisiaj znów orkiestra. Jeden krok do przodu, dwa do tyłu. Nawet na spacerek ciężko wyjść, bo ludzie się gapią na takie wrzeszczące dziecko, jakby pierwszy raz widzieli Ups, zaczyna się Zajrzę po karmieniu.
witaj
Gratulje coreczki
pisz nam tutaj o wszystkim a zobaczysz, ze pozbedziesz sie smutkow a i pierwsze tygodnie z dzidzia beda latwiejsze i do przejscia

U nas dzisiaj super pogoda ale oczywiscie wieje.
Noc nawet spoko, zasnela o 23 i spala do 4.30 pozniej do 8 i wzielam ja do nas do lozka i spalismy wszyscy do 11

Juz mam 1 kg mniej niz przed ciaza a wlosy mam w tak oplakanym stanie, ze fryzjer nic nie poradzi albo poradzi ogolic chyba na zero.

Ide wrzucic kuraka na grila.
Milego dnia babeczki.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:58   #1315
ewciak123
Raczkowanie

No to witamy Luthien i Jagódkę

Aaa Kropko ja juz nie wiem ...ale tak sobie o Danielku rozmyslalam...i on zawsze sie spina na kupke tak? bo jesli nie moze zrobic, to jeszcze moja znajoma uzywala takiej rureczki na kolki do tyleczka sie wklada koncowke i podobno pomaga...kupa leci az po lokcie albo baczki

Mi tez dala jedna ale ja na razie uzywalam tylko dwa razy i raz pieknie sie udalo, a raz nie...wiec nie wiem ale mozesz sprobowac....albo masazu odbytku tez stosowalam i to tez pomagalo...nie odbieraj tego jako jakies zalecenia, ale ja sie lapie wszystkiego jak moj maly ma problem...a jak moze i pomoc Twojemu szkrabkowi takze to wole napisac...albo skorzystasz albo nie

bo ta suszarka to tylko doraznie mi sie wydaje niby rozgrzewa a kupa dalej uwiera...

Araczki a gdzie przez net mozna kupic testaniki? bo szukam na allegro ale nia ma

Czas edycji: 2010-06-27 o 18:16
Stary 2010-06-27, 18:03   #1316
Konto usunięte

no dlatego ja dzisiaj czopka wsadziłam - pierwsza mina tragiczna, buzia w podkówkę...
Stary 2010-06-27, 19:35   #1317
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
No to witamy Luthien i Jagódkę

Aaa Kropko ja juz nie wiem ...ale tak sobie o Danielku rozmyslalam...i on zawsze sie spina na kupke tak? bo jesli nie moze zrobic, to jeszcze moja znajoma uzywala takiej rureczki na kolki do tyleczka sie wklada koncowke i podobno pomaga...kupa leci az po lokcie albo baczki:
witamy
a moi znajomi to inny patent mieli - termometr do pupci i mały kupę robiłale nie wiem czy to dobry pomysł

kropkamam pytanko bo ty wcześniej pisałaś że masz taką ciemną obwódkę wokół pępka - zeszła Ci już, bo mi niei mam wrażenie że jakby skóra się z tego łuszczyła i nie wiem czy mogę na to jakiś peeling albo coś
no i jeszcze jedno Twój Danielek cały czas ma ochotę jeść a moja Zuzia jak już zaśnie to spałaby i spała a potem mega wrzask - normalnie muszę ją wybudzać na jedzenie

a mam pytanie do mam butelkowych chyba z rodzaju tych głupszych - jak sobie radzicie z przygotowaniem mleka bo jak już pisałam moja mała albo śpi i muszę ją wybudzić to wtedy nie mam problemu naszykuję sobie wcześniej ale jak obudzi się sama to z mego wrzaskiem że ma być już a mleko zimne bo w lodówce na nią czeka - może ma któraś jakiś fajny patent???
Stary 2010-06-27, 19:54   #1318
Konto usunięte

Tygrysku - w 1 butelce (mam taką większą, której jeszcze do karmienia nie używam) mam przegotowaną chłodną wodę. W termosie - gorącą wodę. Mleko albo w puszce, albo już w butelce. A potem tylko wodę dolewam - 2/3 zimnej, 1/3 gorącej. Spokojnie możesz to obok łóżeczka trzymać
Stary 2010-06-27, 20:00   #1319
Siala_Bala
Zakorzenienie

Moja kuzynka też tak robiła jak jej córa się wykupać nie mogła.. oliwka na końcówkę termometru i do pupki, za chwilę znowu i tak ze 3 "wetknięcia" i mała kupała aż miło.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:32   #1320
luthien79
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20300208]Luthien, piersią karmisz? może to nietolerancja laktozy / białka krowiego? u nas skaza wystąpiła, teraz mała je bebilon pepti na receptę i jest dobrze no i - gratuluję

pospałyśmy sobie, mała 3,5h, ja prawie 2 [/QUOTE]

Dziękuję za gratulacje. Tak, karmię piersią, a skazę białkową już przerobiliśmy, bo małej wyszła wysypka i na wszelki wypadek musiałam bardzo ograniczyć jadłospis Jeżeli w tym tygodniu problemy się utrzymają tzn. wrzaski i wysypki to przejdziemy na Pepti. Chociaż wiem, że po nim też nie jest idealnie. No ale spróbujemy. Inaczej oszlejemy
luthien79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości