|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20280478]
Chusta sprawdza się super, polecam. A wkładanie dziecka do niej jest tak proste, że szok - ja wpatrywałam się w fotki z myślą: jakie to trudne, aż olałam fotki, rozłożyłam chustę tak, by ramię było na wierzchu (ono samo się skosem układa), ułożyłam Agatkę lekko na skos i bokiem, założyłam sobie i po spojrzeniu na fotki - okazało się, że właśnie tak ma to wyglądać Lea, Kropka - zdajcie się na intuicję, ułóżcie dziecko, załóżcie nosidło i sprawdźcie dopiero instr. obsługi - to naprawdę jest banalne. Nie mam fotki, bo akumulator padł gdy chciałam zrobić. Następnym razem machnę [/QUOTE]to ja czekam na fotki, jak już naładujesz aku. a najlepiej na cały filmik instruktażowy. Ja do instrukcji nie zaglądam bo nie mam. ![]() Dziś nosiłam małego chwilkę, znów było odrobinkę lepiej niż ostatnio, jeśli chodzi o jego ułożenie, ale to wciąz nie ideał. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co czytam u Was to używacie tych kremów co w czasie ciąży... czyli przeciw rozstępom.. a myślałam, że przerzucacie się na coś ujędrniającego.. ja sama nie wiem czym się później maziać.. a co do opinania brzucha to o ile można to będę się krępowac pasem neopranowym.. dodatkowo działa rozgrzewająco i pod nim się poci skóra.. może mój tłuszczol zniknie szybciej. Mam nadzieję, ze nie ma to wpływu jakiegoś na obkurczanie macicy czy inne rzeczy o których pewnie nie mam pojęcia xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak z innej beczki podaj prosze lei wymiary i wage piotrusia bo widze ze sa kroeczki przy twoim niczku ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
moja z tym dziobkiem robie dokładnie to samo ona czuje cieb jako mame i chce soie cyca pociamkać tak jak smoka ja juz to wyczaiłam i jak jest tylko tż zaraz mu mała przekazuje ta sie uspokaja ty tego doła nie poteguj bo to taki urok naszych maluszków one sa jak małe ptaszki jak czuja mame płacza dlatego maja tatusiów ja tam z tego zadnego doła nie mam i ty tez nie powinnas miec oddaj ładnie dziecie tatusiowi i przeczekać moja nawet potrafi swoje oburzenie pokazać prychnie zrobi sie czerwona złosnica mała u tatusia sie wycisza i potem mamusia juz jest cacy ![]() po wizycie u gin : wszystko ładnie zagojone macica skurczona tabletki przepisane mam tylko mała nadżerke ale moze sobie zniknąć bo dopiero jestem po porodzie wiec poczekamy i za poł roku mam przyjsc do kontoli i powiedział ze jak sie aktywnie karmi piersia okresu sie nie dostaje czasem jest tylko od 7-14 dni małe podplamianie
|
|
#1294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej zapytaj o ten pas ginekologa...co do kremu to ja uzywam pharmacerisa ale ujedrniajacego lwsnie tylko ze on jest do biustu a ja uzywam na brzuch![]() AnnLee nie noe w dwuczesciowym sie nie odwaze jeszcze z ta kreska Araczki...ja nie uwzywam stanikow do karmienia tych takich bawelniakow, mam jeden na noc...a w dzien uzywam zwyklych z odpinanymi ramiaczkami, sa ladne i nie ma problemu z karmieniem w nich, wogole nawet ramiaczek nie odpinam tylko miseczke zwijam...takze jak dla mnie te specjalne staniory to tylko naciaganie bo sa drogie. Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-27 o 09:31 |
|
|
|
|
#1295 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak ty i nie wiem czy jest jakas róznica miedzy pepti a zwykłym bebilonem wiem tylko ze mja tesciowa karmiła zwykłym bebilonem i mały jadł co 2,5 godz bo sie darł ze głodny mimo iz przepajała wodą lub herbatką zobacz cycowe dzieci sa karmione na żądanie nie wiem jak jest z butelka bo to mleko ma inny skład ale to ze mały sie przegładza tez na niego zle wpływa ja bym skróciła czas karmienia i zobaczyła czy may lepiej bedzie sie czuł i czy bedzie spokojniejszy ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
witamy i nie zanudziłas ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() podpasek uzywałam 4 dni tych takich wielgasnych potem juz normalnych tylko nie siateczkowych no a z wkładka to juz dobrze z miesiac moze ci leciec całe 6 tyg byle sie zmniejszało i nie bylo czerwonej krwi ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
tylko chciałabym na plazy widzec reakcje twojego tż on by chyba wszystkich facetów pobił za te spojrzenia w ciebie oba mi sie podobaja co do reszty pytan nie mam zielonego pojecia ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
ostatnio na spacerze zatrzymała mnie znajoma byłam bez małej i sie pyta a ty chyba w ciazy chodziłas wiec chyba az tak zle nie wygladam jak ludzie pewnosci co do mojej ciazy maja ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do tego trzeciego stroju to chyba musialabym zwariowac zeby w tym wyskoczyc po ciazy jakos malo dowartosciowana jestem, sie czuje jak chodzacy cyc a nie kobieta ktora oze sie komus podobac...no ale to tez pewnie minie![]() ej a wogole co oznacza skrot tż wiem ze chodzi omałża ale rozwiniecie ...? ![]() przy dzieciakach szybki sie dochodzi do formy widze po sobie i znajomych...ciagla praca i nieprzespane noce, niedojadanie...niedlugo bedziemy jak szkieletory wygladac... nie wiem jak tam kropka, ale z tym swoim Danielkiem to ona pewnie juz wazy mniej niz przed ciaza bidulka...synus troszke placze zeby mamusia szybciej do formy doszla
|
|
|
|
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daniel potrafi tak się zapłakać, że uspokoić nie mogę. I myślę sobie, że jestem be dla niego... A potem uspokaja się u taty, tato zagaduje, a on mnie szuka wzrokiem. Usiądę obok to się na mnie gapi non stop jakby się chciał napatrzeć na zapas. Cytat:
Przykład z dziś: Noc super, jedzenie o 1, a potem o 4. I spanko od razu po jedzonku. A o 6 obudził brzuszek, kupka szła i nie mogła dojść... dziecko się prężyło, stękało i przysypiało, tak pół godz. non stop, w końcu zaczął płakać. Wzięłam do łóżka do siebie, a on dziobkiem szuka, no to dałam pół godz. przed czasem. Ale nie zjadł wszystkiego, tylko 60tkę wydoił. A za godz. znowu by zjadł... No to dałam, wydoił 40ml. Ledwie ósma minęła, a on na moich rękach szuka cycka... Jak je na życzenie to je ciągle jak na cycu, co godzinę praktycznie... Więc albo męka jak przy karmieniu piersią, co daje spokój na krótko... albo krzyk i przetrzymywanie - wtedy zjada porcję, najada się i uspokaja na dłużej... Nadal nie mam pojęcia co robić. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
No niestety... do zrzucenia już mi nic nie zostało. Mam szczurzy pysk, chude nogi i ręce, dupsko mi spada, tzn. biodra, tyłek na szczęście jeszcze trochę został. Mam tylko brzuszek i cyce. ![]() A... i jeszcze mi zostało futro co to mi się zrobiło w połowie ciąży jak psu na zimę... łeb pełen kudłów. A niby miały wypadać przy karmieniu... To kiedy zaczną?Ps. O jakiej dziurze mowa?
|
|||
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj się zastanawiałam, jak sobie dajesz radę.
Mąż wczoraj lulał małą do 24.30 i nie pozwolił jej karmić, bo stwierdził, że ona wcale nie chce jeść i miał rację. Potrzebowała bliskości. Ja w tym czasie już spałam Potem pobudka dopiero o 5 Dzisiaj rano Krzysiek odprawił Łukasza na obóz sportowy do Łeby. Jak się obudziłam, to czekała na mnie babeczka ze świeczką ( mam urodzinki ) i śniadanko Nie wyprawiam urodzin, jedziemy do teściów na grilla. Pogoda piękna, oni mają domek nad Brdą, jadę się byczyć ![]() Miłej niedzieli.
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20280478]Margo, po jakim antybiotyku masz taką reakcję? Mnie wysypało po amotaksie, zmienili na augumentin.
[/QUOTE] ospamox mnie tak załatwił ![]() nie mam zielonego pojęcia... na szczęście widzę dziś, że się poprawia. trochę to pewnie potrwa, ale dołek mija ![]() Cytat:
![]() co do włosów - fryzjerka mi mówiła, że dopiero 3 miesiące po porodzie się zacznie wypadanie. ciekawe czy to się sprawdzi. Ewcia wczoraj skończyła tydzień i noc z wczoraj na dziś była zupełnie inna, długo spała między karmieniami, nie było brzuszkowych problemów. budziły ją kupy, ale po prostu przeszkadzały jej w pampku. ![]() od dziś będziemy podawać witaminki K i D. kiedy najlepiej? rano, wieczorem? przed czy po karmieniu? |
|
|
|
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie tak macie... u Daniela bliskość oznacza pierś. Jak płacze i przytulam to od razu łepetynkę do cycka przykleja. Wszystkiego najlepszego. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ospamox, Amotaks i Duomox to jeden c... to wszystko amoksycylina. Swoją drogą ciekawe macie reakcje... to najbezpieczniejszy (zdaniem medycyny) antybiotyk w ciąży, przy karmieniu i dla dzieci... A takie akcje z nim. I co tu się dziwić, że Daniel po nim (z mojego mleka) zaczął mieć brzuszkowe problemy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam na pieczątce, że D od pierwszej doby. I do dwóch lat. Inna sprawa, że w Gliwicach mnie wyśmiali... Tu się podaje od 3 tygodnia. I do roku... Paranoja. Nawet w tym temacie nie są zgodni. :/ Ja dawałam jak dzieć miał dobry humor. Inaczej zaciskał gardło i tak kombinował, żeby wyleciało... I tyle było z witaminek.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-27 o 10:43 |
|||
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Synek od rana walczy mi z kupą, zaraz oboje oszalejemy...
Leży w bujaku, kiwam go nogą, obok suszarka... Jak zaczyna płakać przystawiam do brzuszka, a jak tylko się napina to sobie suszy powietrze (i grzeje w domu :/) i tylko daje dźwięk. Zaczął bladym świtem, o 6 obudziło mnie stękanie. Trochę zrobił, z resztą walczy. Poprzednia była dobę temu, czyli wczoraj rano. Masakra. Szaja - jak kupanie u Agatki po Pepti?? I w ogóle jak z tą puszką jest? W mojej zaraz będzie dno. Policzyłam, że jak karmić wg tabeli to taka pucha jest na 4 dni tylko. Na ile dostałaś receptę od razu??
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-27 o 10:46 |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w szpitalu powiedzieli, że od 8 doby, a do kiedy - nie wiem. w 3 tygodniu mamy wizytę u pediatry, to się dopytamy.
i mamy też umówiony termin na usg bioderek w szpitalu (a nawet dwa, bo cos namieszali - będę dzwonić i wyjaśniać). wraca lekarka, która się tym zajmowała. zbiega się to w czasie z naszą wizytą u pediatry, bo właśnie ją chciałam wybrać, więc wszystko się poukładało ![]() problemy z brzuszkiem Ewci to też moim zdaniem wina tego antybiotyku. ale widzę, że już lepiej i oby tak zostało jest szansa, że dziś dam radę opisać Wam mój poród i całą resztę
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-06-27 o 10:47 |
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Wam lepiej. Jak coś to kup Dicoflor 30 i podawaj. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Coś o kolkach, ulewaniu, pleśniawkach i innych maluchowych przypadłościach: https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,4777,0.html "Jeśli ataki kolki są bardzo silne i zdarzają się często, nie tylko wieczorami... Pediatra pomoże ustalić ich przyczynę – to np. alergia na białko krowiego mleka lub nietolerancja laktozy. Zaleci ci wówczas dietę (jeśli karmisz piersią) lub podawanie maluszkowi specjalnej bezmlecznej mieszanki leczniczej (gdy malec jest odżywiany sztucznie). Lekarz może również przepisać środki przeciwkolkowe, np. Esputicon, Espumisan, Bobotic." Popularna metoda w sieci... dieta mamy na skazę białkową lub nietolerancję laktozy. ![]() "Noworodek karmiony piersią może robić kupę nawet po każdym jedzeniu. Jego żołądek jest bardzo mały i nowa porcja jedzenia „wypycha” to, co malec wcześniej zjadł. Dziecko pijące mleko modyfikowane zwykle wypróżnia się raz dziennie, kupa jest lepiej uformowana, zwarta." Raz dziennie... tyle mamy. Czyli norma? Wasze maluchy też robią raz dziennie po butli?? |
||
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
mam coś czerwonego tam, ale położna jak do mnie przyszła z tą książeczką i wszystko wyjaśniała, to tak mi o tych witaminkach powiedziała... zajrzę do tego z ciekawości.
|
|
|
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zalaczam fotke , zasypia w tej pozycji w kazdym miejscu ![]() Co do dziury to mowa o pepku ![]() Hahahaha futro mnie powalilo bo myslalam ze piszesz o innym , nie na glowie ![]() Aaaaa, dzisiaj poszlismy w nosidelku na zakupy do reala...i zasnal pieknie i dopiero w domu sie obudzil jeeeeeeeeeeeesss ss..... moze polubi byc noszony
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-27 o 12:34 |
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
No to super masz, bo Daniel na brzuchu nie lubi... Kładę gdy ma dobry humor, bo jak kwęka i odwrócę to jest ryk okrutny...
Jakieś inne to moje dziecko jest... Ale będziemy próbować dalej... może na innym podłożu. ![]() Kto go tam wie, może kiedyś zadziała. Dziś np. mnie zaskoczył piciem. On generalnie pije mało. Wody w temp. pokojowej nie chce, herbatki Hippa to dwa łyki od święta, parzony koper i rumianek są be... Dziś pomyślałam, że może jak zrobi kilka łyków ciepłej wody to się jelita rozruszają, jak u dorosłych z tendencją do zaparć... Zaciągnął i ... wydoił na raz 65ml.
|
|
|
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gdzie Ty masz tę ładną pogodę - u mnie pada deszcz i nawet nie zaliczymy niedzielnego spaceru a ja mam pytanie do mam karmiących i dokarmiających - co z witaminami, podajcie???czy jak się podaje modyfikowane to już nie???? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- ja dawałam rano i wieczorem ale teraz mam już dawać tylko cebilon multi raz dziennie - moja Zuzia jutro skończy 3 tygodnie i pediatra zaleciła właśnie takie - to dajemy
|
|
#1309 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas chyba zaczęły się kolki - kilka razy na dobe napady, płacz, prężenie się, brzuszek jak kamień, Esputikon nie pomaga. Dziś rano od 5 do 8 dziecko zasnąć nie umiało, popłakiwał, stękał, jęczał, prężył się bidulek. Tyle że nie płacze tak mocno jak synek szwagierki, nie jest to krzyk taki mega mocny.. więc nie wiem może jakieś lżejsze kolki? a może jednak nadzieja , że to tylko chwilowe problemy brzuszkowe? ![]() Już zamówiłam u kumpeli z Niemiec Sab Spimplex, w czwartek przyjedzie. Cytat:
![]() ![]() ![]() zaraz zmykamy na długi spacer, z przerwą na lody, na plac zabaw i kawkę u rodziców. ja jeszcze witamin nie podaję, ale pewnie w czwartek- na wizycie patronażowej pediatra zleci- tak było też przy Maksiu. Wtedy kazał podawać kompleks CebionMulti, do 2 lat. |
||
|
|
|
#1310 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja podawałam różnie ![]() Cytat:
Cytat:
Mleko starczyło mi na 5,5 dnia Dostałam receptę na 4, ale we wtorek idę do pediatry, to poproszę o jeszcze. I tak sobie myślę, że do końca 3 miesiąca potrzymam ją na bebilonie, a potem spróbuję normalne mleko wprowadzić na zasadzie: przez kilka dni 1 miarkę bebilonu zastąpię innym mlekiem, potem po kilku dniach 2 miarki i spróbuję dojść w ciągu miesiąca (czyli byłby to już koniec 4 miesiąca) do zwykłego, Cytat:
![]() Tak, ogólnie raz, wczoraj 2 razy się zdarzyła. Ale kupa ma konsystencję taką, jak po piersiowym karmieniu. Tyle, że nieco zielonkawa jest. Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj fajna impreza - jarmark rękodzieła, mega przyjemna rzecz Kolczyki sobie kupiłam. Wczoraj córka dostała książeczki z wierszami Chotomskiej i Kerna, to mama dzisiaj prezent sobie machnęła ![]() I wreszcie CIEPŁO mamy! |
|||||||
|
|
|
#1311 |
|
Konto usunięte
|
na rękach, na samolota
|
|
|
|
#1312 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę przygarnijcie córę marnotrawną
Na samym początku ciąży przyłączyłam się do szacownego wątku w poczekalni, ale w związku z różnymi problemami z donoszeniem tylko podczytywałam ukradkiem. Bałam się udzielać na wypadek gdyby coś złęgo się stało, nie chciałam się wciągać. Na szczęście ciążę donosiłam na lekach do 37 tyg, poród SN 22 maja, Jagódka ważyła 3045, tż spisał się na medal, gdyby nie on chyba wylądowałabym w szpitalu psychiatrycznym po takim traumatycznym doświadczeniu Pomagał też później w domu w wyjściu z depresji poporodowej Generalnie cały czas czuję jakbym żyła w jakimś innym świecie. Z każdym dniem jest coraz lepiej, przyzwyczajamy się do nowej sytuacji, ale jest bardzo ciężko, zwłaszcza jak mała płacze całymi dniami (problemy brzuszkowe). Jedynie Wasze posty utwierdzają mnie w przekonaniu, że nie tylko my mamy takie problemy. Wczoraj miała super dzień: dużo spała, budziła się bez krzyku, cieszyliśmy się jak głupki, że może układ pokarmowy dojrzewa, a tu dzisiaj znów orkiestra. Jeden krok do przodu, dwa do tyłu. Nawet na spacerek ciężko wyjść, bo ludzie się gapią na takie wrzeszczące dziecko, jakby pierwszy raz widzieli Ups, zaczyna się
|
#1313 |
|
Konto usunięte
|
Luthien, piersią karmisz? może to nietolerancja laktozy / białka krowiego? u nas skaza wystąpiła, teraz mała je bebilon pepti na receptę i jest dobrze
no i - gratuluję ![]() pospałyśmy sobie, mała 3,5h, ja prawie 2
|
|
|
|
#1314 | |||
|
Zadomowienie
|
Bydgos, sto lat
Cytat:
![]() Spie w koszulkach z odpinanymi miskami tez z hennesa i jak dla mnie sa fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulje coreczki ![]() pisz nam tutaj o wszystkim a zobaczysz, ze pozbedziesz sie smutkow a i pierwsze tygodnie z dzidzia beda latwiejsze i do przejscia U nas dzisiaj super pogoda ale oczywiscie wieje. Noc nawet spoko, zasnela o 23 i spala do 4.30 pozniej do 8 i wzielam ja do nas do lozka i spalismy wszyscy do 11 ![]() Juz mam 1 kg mniej niz przed ciaza a wlosy mam w tak oplakanym stanie, ze fryzjer nic nie poradzi albo poradzi ogolic chyba na zero. Ide wrzucic kuraka na grila. Milego dnia babeczki.
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
No to witamy Luthien i Jagódkę
![]() Aaa Kropko ja juz nie wiem ...ale tak sobie o Danielku rozmyslalam...i on zawsze sie spina na kupke tak? bo jesli nie moze zrobic, to jeszcze moja znajoma uzywala takiej rureczki na kolki do tyleczka sie wklada koncowke i podobno pomaga...kupa leci az po lokcie albo baczki ![]() Mi tez dala jedna ale ja na razie uzywalam tylko dwa razy i raz pieknie sie udalo, a raz nie...wiec nie wiem ale mozesz sprobowac....albo masazu odbytku tez stosowalam i to tez pomagalo...nie odbieraj tego jako jakies zalecenia, ale ja sie lapie wszystkiego jak moj maly ma problem...a jak moze i pomoc Twojemu szkrabkowi takze to wole napisac...albo skorzystasz albo nie![]() bo ta suszarka to tylko doraznie mi sie wydaje niby rozgrzewa a kupa dalej uwiera... Araczki a gdzie przez net mozna kupic testaniki? bo szukam na allegro ale nia ma Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-27 o 18:16 |
|
|
|
#1316 |
|
Konto usunięte
|
no dlatego ja dzisiaj czopka wsadziłam - pierwsza mina tragiczna, buzia w podkówkę...
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a moi znajomi to inny patent mieli - termometr do pupci i mały kupę robił ale nie wiem czy to dobry pomysł![]() kropkamam pytanko bo ty wcześniej pisałaś że masz taką ciemną obwódkę wokół pępka - zeszła Ci już, bo mi nie ![]() no i jeszcze jedno Twój Danielek cały czas ma ochotę jeść a moja Zuzia jak już zaśnie to spałaby i spała a potem mega wrzask - normalnie muszę ją wybudzać na jedzenie a mam pytanie do mam butelkowych chyba z rodzaju tych głupszych - jak sobie radzicie z przygotowaniem mleka bo jak już pisałam moja mała albo śpi i muszę ją wybudzić to wtedy nie mam problemu naszykuję sobie wcześniej ale jak obudzi się sama to z mego wrzaskiem że ma być już a mleko zimne bo w lodówce na nią czeka - może ma któraś jakiś fajny patent???
|
|
#1318 |
|
Konto usunięte
|
Tygrysku - w 1 butelce (mam taką większą, której jeszcze do karmienia nie używam) mam przegotowaną chłodną wodę. W termosie - gorącą wodę. Mleko albo w puszce, albo już w butelce. A potem tylko wodę dolewam - 2/3 zimnej, 1/3 gorącej. Spokojnie możesz to obok łóżeczka trzymać
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka też tak robiła jak jej córa się wykupać nie mogła.. oliwka na końcówkę termometru i do pupki, za chwilę znowu i tak ze 3 "wetknięcia" i mała kupała aż miło.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20300208]Luthien, piersią karmisz? może to nietolerancja laktozy / białka krowiego? u nas skaza wystąpiła, teraz mała je bebilon pepti na receptę i jest dobrze
no i - gratuluję ![]() pospałyśmy sobie, mała 3,5h, ja prawie 2 [/QUOTE]Dziękuję za gratulacje. Tak, karmię piersią, a skazę białkową już przerobiliśmy, bo małej wyszła wysypka i na wszelki wypadek musiałam bardzo ograniczyć jadłospis
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

[/QUOTE]

tylko chciałabym na plazy widzec reakcje twojego tż on by chyba wszystkich facetów pobił 

- kilka razy na dobe napady, płacz, prężenie się, brzuszek jak kamień, Esputikon nie pomaga.
Na samym początku ciąży przyłączyłam się do szacownego wątku w poczekalni, ale w związku z różnymi problemami z donoszeniem tylko podczytywałam ukradkiem. Bałam się udzielać na wypadek gdyby coś złęgo się stało, nie chciałam się wciągać. Na szczęście ciążę donosiłam na lekach do 37 tyg, poród SN 22 maja, Jagódka ważyła 3045, tż spisał się na medal, gdyby nie on chyba wylądowałabym w szpitalu psychiatrycznym po takim traumatycznym doświadczeniu