Matura 2010-Studia - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 11:07   #2641
Anatomia
Rozeznanie

Dot.: Matura 2010-Studia

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość

Już też przywykłam do myśli, że za rok znów czeka mnie matura. Bo jakby nie patrzeć z chemii będzie zero.
.
To będziemy się wspierać w nauce chemii przez ten rok

Zamierzasz się sama przygotowywać, czy chcesz się gdzieś zapisać na chemię?

...

Brrrrrr, to już za trzy dni!!

Edytowane przez Anatomia
Czas edycji: 2010-06-27 o 11:11
Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 11:23   #2642
201610121615
Konto usunięte

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

do EJMala ;P nie mam pojęcia ale jak będzie mniej niż 50 % to wstyd to przecież podstawa;/

Edytowane przez 201610121615
Czas edycji: 2010-06-27 o 11:25
201610121615 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 11:28   #2643
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez Far Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

do EJMala ;P nie mam pojęcia ale jak będzie mniej niż 50 % to wstyd to przecież podstawa;/
oj tam, żaden wstyd ja pisałam próbną i miałam 38% i się nie wstydziłam :P co jeszcze pisałaś?
Stary 2010-06-27, 11:36   #2644
FeelingGood
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluishpurple Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że zaliczyłam wydarzenia z Zdążyć przed Panem Bogiem do... powstania warszawskiego.
Z tego co czytałam na necie, to dużo osób tak napisało. Wątpię, że uznają to za błąd kardynalny :P
Poza tym jeśli mi nie przyznają tego błędu za to co ja napisałam w Świętoszku, to nikomu nie dadzą:P Ogólnie mam połowe pracy świetnie napisaną, wszystko co było trzeba, a druga połowa ... śmiech na sali :O Do dziś nie wiem co mi odbiło, tym bardziej, że tę książkę czytałam, byłam na niej na przedstawieniu, pisałam z niej wypracowanie w szkole i ogólnie prześladuje mnie całe życie:P
Więc tak jak próbną maturę z polaka napisałam świetnie tak teraz mogę nie zdać
Więc zgłasza się kolejny "humanista" co najlepiej zda matmę

Aaa i zaczęłam się poważnie zastanawiać nad moimi studiami, że chyba jednak źle wybieram ;/

Cytat:
Brrrrrr, to już za trzy dni!!
:O:O:O:O

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

Edytowane przez FeelingGood
Czas edycji: 2010-06-27 o 11:37
FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 11:48   #2645
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Wybiera się ktoś na Politechnikę Wrocławską?
Stary 2010-06-27, 11:57   #2646
mila17
Zakorzenienie

Dziewczyny, zobaczcie co na pocztę dostałam: (...)Komplet wymaganych dokumentów kandydaci składają dopiero w momencie otrzymania komunikatu, e-maila oraz wiadomości SMS od właściwej komisji rekrutacyjnej o zakwalifikowaniu do II etapu postępowania rekrutacyjnego.

Rekrutacja mija 4 lipca, więc do tego czasu mam tylko się wpisac wyniki matur, wybrac kierunki i zapłacic, wstrzymac się z dokumentami, tak? bo juz oszalalam
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 11:59   #2647
BlueSunshine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Więc tak jak próbną maturę z polaka napisałam świetnie tak teraz mogę nie zdać
Więc zgłasza się kolejny "humanista" co najlepiej zda matmę

Aaa i zaczęłam się poważnie zastanawiać nad moimi studiami, że chyba jednak źle wybieram ;/

:O:O:O:O
Ja może próbnej nie napisałam świetnie, ale powyżej 70 procent wiec raczej dobrze. Witam Cie w takim razie w naszym gronie ale to naprawdę jakaś masakra, chyba dlatego że przynajmniej ja byłam na początku roku z całą klasą tak wystraszona matmą, że non stop ciągle zadania z matematyki robiłam a polski.. no został na ostatni tydzień tak naprawdę, i mimo że chodziłam na fakultety etc to jednak doszłam do wniosku że nic mi to nie dało..

A na jaki kierunek się wybierasz?

EDIT:
mila17 Tak, jeżeli wszystko wypełniłaś na necie razem z opłatami + jak dojdą wyniki, to resztę dokumentów dopiero jak się dostaniesz

Edytowane przez BlueSunshine
Czas edycji: 2010-06-27 o 12:02
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 12:08   #2648
mila17
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedz, bo juz się pogubiłam

Dziewczyny, ale ja tez się boję o polski Uwielbiam ten przedmiot, a boję się jak cholera. Nie miałam cytatu w pracy, bo w trakcie pisania wydał mi się zbędny, i ciągle chodzi mi po głowie, czy nie pomyliłam słowa 'człowieczenstwo' z 'ludzkosc'. Poza tym starałam się analizowac fragmencik po fragmenciku, juz nie wiem czy to dobrze Aaa i tekst czytany był dla mnie nie bardzo..

Co do polskiego rozszerzonego-wielka improwicja Do tej pory nie mam pojęcia o co chodziło w tekscie Olgi Tokarczuk, bo 'Zywot człowieka..' byl calkiem calkiem. Ale cztery strony napisalam więc mam nadzieje, ze tych punkcikow się nazbiera
Stary 2010-06-27, 12:10   #2649
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
Poza tym starałam się analizowac fragmencik po fragmenciku, juz nie wiem czy to dobrze
Bardzo dobrze.
Stary 2010-06-27, 12:16   #2650
Golden Brunette
Raczkowanie

Cytat:
dzięki za odpowiedz, bo juz się pogubiłam

Dziewczyny, ale ja tez się boję o polski Uwielbiam ten przedmiot, a boję się jak cholera. Nie miałam cytatu w pracy, bo w trakcie pisania wydał mi się zbędny, i ciągle chodzi mi po głowie, czy nie pomyliłam słowa 'człowieczenstwo' z 'ludzkosc'. Poza tym starałam się analizowac fragmencik po fragmenciku, juz nie wiem czy to dobrze Aaa i tekst czytany był dla mnie nie bardzo..

Co do polskiego rozszerzonego-wielka improwicja Do tej pory nie mam pojęcia o co chodziło w tekscie Olgi Tokarczuk, bo 'Zywot człowieka..' byl calkiem calkiem. Ale cztery strony napisalam więc mam nadzieje, ze tych punkcikow się nazbiera

ufff... a już myślałam,że jestem z tym sama. z tego co słyszałam, to każdy to inaczej zinterpretował, a do klucza nie spojrzę nawet, bo się boję. :P w ogóle byłam pewna, że dadzą jak zwykle jakiś wiersz, środki stylistyczne, rymy, itp. miałam w jednym palcu, otwieram arkusz, a tu surprise. i siedziałam tak pół godziny nad tym, na początku miałam brać Lalkę, ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam... :P

edit: tak samo na podstawie, byłam pewna, że wezmę Zdążyć, ale jednak wzięłam Świętoszka... :P chyba jedyne dobre, co mi się przytrafiło na tej maturze.

edit2: a jeszcze tak nawiązując do wosu, jak zobaczyłam temat o transformacji, to byłam w siódmym niebie. tylko ciekawe czy o to im chodziło. :P okaże się w środę...

Edytowane przez Golden Brunette
Czas edycji: 2010-06-27 o 12:21
Golden Brunette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 12:30   #2651
Claaire
Wtajemniczenie

Ehh dziewczyny, ja też pisałam rozszerzenie z polskiego i powiem Wam tak
O Reju zdecydowanie lepiej mi się pisało, niż o Tokarczuk, bo.. w sumie nie interesowałam się nigdy jej osobą może to źle, bo w końcu wybrałam rozszerzenie, to powinnam znać książki tak popularnych osób, no ale to już nieważne. W każdym razie o fragmencie z jej książki pisałam tak jak mila17, wszystko po kolei. I zinterpretowałam to w taki sposób, że czas gruszy (czy jabłnoi, nie pamiętam który był pierwszy) oznacza młodość, kreatywność itp. i porównane jest to do przyrody, a ten drugi czas - starość i spokój.
Stary 2010-06-27, 12:37   #2652
Golden Brunette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
O Reju zdecydowanie lepiej mi się pisało, niż o Tokarczuk, bo.. w sumie nie interesowałam się nigdy jej osobą może to źle, bo w końcu wybrałam rozszerzenie, to powinnam znać książki tak popularnych osób, no ale to już nieważne. W każdym razie o fragmencie z jej książki pisałam tak jak mila17, wszystko po kolei. I zinterpretowałam to w taki sposób, że czas gruszy (czy jabłnoi, nie pamiętam który był pierwszy) oznacza młodość, kreatywność itp. i porównane jest to do przyrody, a ten drugi czas - starość i spokój.

Ja też podobnie napisałam. :P
I też mi się Rej podobał, fajnie mi się o nim pisało, znalazłam różne nawiązania do filozofii itd. Tylko boję się, że stracę dużo na tej Tokarczuk...
Golden Brunette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 12:57   #2653
Vinanti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A możesz powiedzieć, jakie przedmioty były najgorsze? (geografia? ) Najtrudniejsze?

Jakby co, dasz przejrzeć swoje notatki z tego roku?
Nie ma problemu . Nie mam wszystkich, ale mogę spokojnie udostępnić swoje notatki. Jakbyś poszukiwała jakiś książek z GP z I roku to napisz PW, ugadamy się .

Najgorszym przedmiotem była dla mnie matematyka, bo ja to typowa humanistka jestem. Ciężko mi też szło z mikroekonomią - wykładowca był marny, nic nie dało się zrozumieć . Geografia to był luzik, wykładowca był przepoczciwy, w dodatku często przychodził na uczelnię z synkiem
Vinanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 12:58   #2654
estrella18
Raczkowanie

Dla mnie ta matura była spoko co drugi dzień
Polski poszedł mi raczej dobrze, matma- średnio ( porobiłam takie durne błędy, że masakra.), angielski- dobrze, Wos rozszerzenie brrr - zobaczymy,ale liczyłam tak na 80-90%, a pewnie będzie 75% +/-5%. No i ustne -polski max, angielski 15pkt. Mogło być lepiej....
Ja również planuję już poprawę za rok
estrella18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 13:21   #2655
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Vinanti Pokaż wiadomość
Nie ma problemu . Nie mam wszystkich, ale mogę spokojnie udostępnić swoje notatki. Jakbyś poszukiwała jakiś książek z GP z I roku to napisz PW, ugadamy się .

Najgorszym przedmiotem była dla mnie matematyka, bo ja to typowa humanistka jestem. Ciężko mi też szło z mikroekonomią - wykładowca był marny, nic nie dało się zrozumieć . Geografia to był luzik, wykładowca był przepoczciwy, w dodatku często przychodził na uczelnię z synkiem
To odezwę się na początku roku akademickiego.
Też obawiam się matematyki (ale dałaś w końcu radę?), mikro powinni mi przepisać. A geo nie mieliście z dr L.?
Stary 2010-06-27, 13:25   #2656
josiex
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny
moja interpretacja wyglądała podobnie! strasznie się boję tego rozszerzenia... i ogólnie polskiego. bo nie pamiętam już co napisałam w wypracowaniu itd. a najbardziej mi zależy własnie na tym...
\a czy któraś z Was wybiera się na USz na filologię polską lub filologię polską z kulturoznawstwem??? czy tylko ja jestem taka durna i chcę zostać nauczycielką?
Stary 2010-06-27, 13:38   #2657
mila17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze.
o jak dobrze, o jedno zmartwienie do środy mniej

Cytat:
Napisane przez Golden Brunette Pokaż wiadomość
ufff... a już myślałam,że jestem z tym sama. z tego co słyszałam, to każdy to inaczej zinterpretował, a do klucza nie spojrzę nawet, bo się boję. :P w ogóle byłam pewna, że dadzą jak zwykle jakiś wiersz, środki stylistyczne, rymy, itp. miałam w jednym palcu, otwieram arkusz, a tu surprise. i siedziałam tak pół godziny nad tym, na początku miałam brać Lalkę, ale w ostatniej chwili się rozmyśliłam... :P
edit: tak samo na podstawie, byłam pewna, że wezmę Zdążyć, ale jednak wzięłam Świętoszka... :P chyba jedyne dobre, co mi się przytrafiło na tej maturze.

edit2: a jeszcze tak nawiązując do wosu, jak zobaczyłam temat o transformacji, to byłam w siódmym niebie. tylko ciekawe czy o to im chodziło. :P okaże się w środę...
Ja przeczytałam fragment Lalki ale kompetnie nie wiedziałam o co tam chodzi Wziełam więc pierwszy, ale i tak uwazam, ze tegoroczne rozszerzenie było trudne.

Cytat:
Ja juz nie pamiętam jak zinterpretowalam tekst Olgi Tokarczuk, ale Zywot człowieka mniej więcej na takiej zasadzie, ze wszystko przemija i to jest naturalne bla bla, i te pory roku odniosłam do czlowieka, jako ze wiosna młodosc itd. Z tego co pamiętam przynajmniej
Stary 2010-06-27, 13:40   #2658
josiex
Raczkowanie

mila17, ja bardzo podobnie miejmy nadzieję, że nasze wypracowania zostaną ocenione co najmniej na 75%...
Stary 2010-06-27, 13:48   #2659
mila17
Zakorzenienie

byłabym najszczęśliwszą maturzystką na świecie, ale w moim przypadku to chyba mało prawdopodobne, boje się, ze zawaliłam interpretację tego drugiego tekstu. Jesli miałabym 50% z rozszerzenia skakałabym z radosci

edit: josiex, ja skaladam na USz na polonistykę
Stary 2010-06-27, 13:52   #2660
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
No może się spotkamy albo na politologię albo na historię a ty??
Ja na ekonomie Orientujesz się może czy trudno jest się tam dostać?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 13:59   #2661
josiex
Raczkowanie

Cytat:
byłabym najszczęśliwszą maturzystką na świecie, ale w moim przypadku to chyba mało prawdopodobne, boje się, ze zawaliłam interpretację tego drugiego tekstu. Jesli miałabym 50% z rozszerzenia skakałabym z radosci

edit: josiex, ja skaladam na USz na polonistykę
ja też bym się cieszyła bardzo...

a składasz na samą polonistykę czy na ten makrokierunek? mam nadzieję,że nam się uda i się spotkamy
Stary 2010-06-27, 14:04   #2662
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Ja na ekonomie Orientujesz się może czy trudno jest się tam dostać?
Nie mam pojęcia wiem że na AP w Siedlcach łatwo jest się dostać

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:09   #2663
mila17
Zakorzenienie

składam na samą polonistykę i na dziennikarstwo. W sumie ten makrokierunek to ciekawa propozycja, bo łączy w sobie polonistykę i kulturoznastwo, ale ja nie jestem do konca przekonana, czy chcialabym pracowac w szkole. Tzn powiem tak: zawsze chciałam pisac w gazecie, ale wiem, ze teraz większosc gazet bierze artykuły od tzw wolnych strzelcow, a stali redaktorzy to tak naprawdę małe grono, więc moze byc cięzko, ale nie mam zamiaru odpuscic W sumie praca w szkole tez ma swoje plusy- duze ilosci czasu wolnego, poza tym nauczyciele polskiego drugie tyle, co w szkole zarabiają na korkach i pomocy w pisaniu prac maturalnych. W sumie juz na studiach mozna sobie w ten sposob dorabiac. Jesli ktos jest zdecydowany na bycie nauczycielem ten makrokieunek jest super, ale jesli nie jest się do konca przekonanym/ma się nieco inne plany- sama filologia
Stary 2010-06-27, 14:12   #2664
josiex
Raczkowanie

Cytat:
składam na samą polonistykę i na dziennikarstwo. W sumie ten makrokierunek to ciekawa propozycja, bo łączy w sobie polonistykę i kulturoznastwo, ale ja nie jestem do konca przekonana, czy chcialabym pracowac w szkole. Tzn powiem tak: zawsze chciałam pisac w gazecie, ale wiem, ze teraz większosc gazet bierze artykuły od tzw wolnych strzelcow, a stali redaktorzy to tak naprawdę małe grono, więc moze byc cięzko, ale nie mam zamiaru odpuscic W sumie praca w szkole tez ma swoje plusy- duze ilosci czasu wolnego, poza tym nauczyciele polskiego drugie tyle, co w szkole zarabiają na korkach i pomocy w pisaniu prac maturalnych. W sumie juz na studiach mozna sobie w ten sposob dorabiac. Jesli ktos jest zdecydowany na bycie nauczycielem ten makrokieunek jest super, ale jesli nie jest się do konca przekonanym/ma się nieco inne plany- sama filologia
ja mam takie parcie na nauczycielstwo...
więc złożę na te 2, ale w pierwszej kolejności wybiorę makrokierunek (miejmy nadzieję). a rejestrowałaś się już na USz? czy czekasz do 30? mnie szczerze mowiąc rozśmieszyło to, że trzeba wpisac nr świadectwa dojrzałości, którego jeszcze nie mam...
Stary 2010-06-27, 14:13   #2665
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia wiem że na AP w Siedlcach łatwo jest się dostać
Nawet nie wiem gdzie są Siedlce
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:24   #2666
mila17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez josiex Pokaż wiadomość
ja mam takie parcie na nauczycielstwo...
więc złożę na te 2, ale w pierwszej kolejności wybiorę makrokierunek (miejmy nadzieję). a rejestrowałaś się już na USz? czy czekasz do 30? mnie szczerze mowiąc rozśmieszyło to, że trzeba wpisac nr świadectwa dojrzałości, którego jeszcze nie mam...
Wypełniłam na razie tylko te pola, które mogłam Z tym nr świadectwa bez sensu rzeczywiscie, na razie tam sobie zera powpisywałam, zeby zobaczyc, co bylo stronę dalej Jestem chyba na 7. kroku w rejestracji, dalej nie ma sensu na razie wypełniac, bo nie mamy jeszcze wyników

A orientujesz się moze jaka jest pula miejsc na samą polonistykę, a jaka na makrokierunek?
Stary 2010-06-27, 14:30   #2667
Kiriko
Raczkowanie

Hej Odkryłam temat dla mnie - przyjmiecie zbłąkaną maturzystkę? Zdawałam polski PP i oprócz tego na PR: ang, mat i fiz (cóż, typowy matfizol ).

W sumie najbardziej bałam się ustnego polskiego, miałam temat "Walka dobra ze złem w utworach J.R.R. Tolkiena i Andrzeja Sapkowskiego" i okazało się, że babka w komisji była wielką pasjonatką tematu. Obawiałam się, że da mi popalić, jeśli chodzi o zakres mojej wiedzy o fantasy - na całe szczęście, myliłam się Ucięłyśmy sobie pogawędkę o nawiązaniach do Biblii u Tolkiena oraz o podobieństwie pary Frodo - Sam do Don Kichota i Sancho Pansy. Druga babka w komisji nic się nie odzywała. Efekt - 20 punktów

Na pisemnym polskim wybrałam temat o Edelmanie (a koleżanki śmiały się, jak im mówiłam, że będzie coś z II WŚ!) i myślę, że dobrze sobie poradziłam. Nasza polonistka dawała nam nieźle popalić - jest egzaminatorem - weryfikatorem i stwierdziła, że gorzej niż u niej to na pewno mieć nie będziemy. Zapoznawała nas z systemem oceniania matur, więc wiem, że nie ma co patrzeć na klucz. To tylko straszenie nas. Owszem, są jakieś wytyczne, co w pracy powinno się znaleźć, ale jeśli ktoś napisze coś innego, to (jeśli napisał poprawnie) punkty ma jak w banku, bo egzaminatorzy nie są głupi i też wychwytują różne dodatkowe fakty zawarte w naszych pracach - za jakieś ciekawostki można załapać trochę punktów za walor W sumie u kochanej pani M. nie schodziłam poniżej 85% za maturę PP. Trochę żałuję, że nie pisałam rozszerzenia, bo czytałam "Prawiek i inne czasy" Tokarczuk i mogłabym o nim sporo napisać, bo był to przedmiot mojej prezentacji na pewnym konkursie

W sumie, najważniejsze były dla mnie ang, mat i fiz i tu nie mogę się doczekać wyników Ustny angielski - 100% z obu poziomów.
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:30   #2668
josiex
Raczkowanie

Cytat:
Wypełniłam na razie tylko te pola, które mogłam Z tym nr świadectwa bez sensu rzeczywiscie, na razie tam sobie zera powpisywałam, zeby zobaczyc, co bylo stronę dalej Jestem chyba na 7. kroku w rejestracji, dalej nie ma sensu na razie wypełniac, bo nie mamy jeszcze wyników

A orientujesz się moze jaka jest pula miejsc na samą polonistykę, a jaka na makrokierunek?
kurczę, własnie nie. ale pisałam do jakiejś dziewczyny na naszej-klasie czy bylo ciężko się dostać na polonistykę-powiedziala, że nie, bo ona bez problemu dostała się z podstawą. myślę, że odkąd dziennikarstwo istnieje na USz jako osobny kierunek, jest mniejsze parcie na polonistykę (wtedy wybierało się chyba specjalizację) i kierunek ten jest chyba niezbyt oblegany. wydaje mi się, że przyjmują większość, żeby zapełnić miejsce...a ten makrokierunek jest chyba od tego roku, więc tym bardziej zwiększa to nasze szanse na dostanie się, bo szacując, że na oba kierunki przewidywanych miejsc jest po 100, to daje to 200 miejsc

czy ktoś się stresuje tymi wynikami tak jak ja?! nie byłam w stanie zjeść obiadu nawet
Stary 2010-06-27, 14:34   #2669
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
Hej Odkryłam temat dla mnie - przyjmiecie zbłąkaną maturzystkę? Zdawałam polski PP i oprócz tego na PR: ang, mat i fiz (cóż, typowy matfizol ).
witamy

i na co się wybierasz teraz?

zadowolona jesteś po matmie?

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:38   #2670
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez josiex Pokaż wiadomość
kurczę, własnie nie. ale pisałam do jakiejś dziewczyny na naszej-klasie czy bylo ciężko się dostać na polonistykę-powiedziala, że nie, bo ona bez problemu dostała się z podstawą. myślę, że odkąd dziennikarstwo istnieje na USz jako osobny kierunek, jest mniejsze parcie na polonistykę (wtedy wybierało się chyba specjalizację) i kierunek ten jest chyba niezbyt oblegany. wydaje mi się, że przyjmują większość, żeby zapełnić miejsce...a ten makrokierunek jest chyba od tego roku, więc tym bardziej zwiększa to nasze szanse na dostanie się, bo szacując, że na oba kierunki przewidywanych miejsc jest po 100, to daje to 200 miejsc

czy ktoś się stresuje tymi wynikami tak jak ja?! nie byłam w stanie zjeść obiadu nawet
Ja tam jestem aż nad wyraz wyluzowana W sumie, to jak tak sobie przypominam maj, to uważam, że były o wiele bardziej stresujące okresy w moim życiu.

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
witamy

i na co się wybierasz teraz?

zadowolona jesteś po matmie?
Jestem zadowolona po matmie, ale na razie nie chcę zapeszać :P A wybieram się na informatykę na UWr.

Edytowane przez Kiriko
Czas edycji: 2010-06-27 o 14:40
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości