|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Wstawiam obiecane fotki. W sumie na zdjęciach nie ma rewelacji, Ogólnie na drugi dzień nie ma rewelacji. Jutro zrobię to tego samego dnia, więc moze lepiej to będzie się prezentować. Do stylizacji użyłam jedwabiu, odzywki do splukiwania Mrs Potter's zmieszanej z odrobina joanny professional i rozprowadzona na glowie wilgotnymi dlonmi.
Ogólnie przezywam od dlugiego czasu kryzys. Już mnie ludzie nie zaczepiają na ulicy i nie mówią, jakie mam sliczne włosy...;/ Faktycznie... nie kręca się jak dawniej... Myślę, że to "zasługa" nieudanych wizyt fryzjerskich, az 2 pod rząd. Następnym razem, czyli w styczniu, pójdę do swojej fryzjerki... Ale mó chlopak ciągle mówi, ze są śliczne i że wymyślam.. Cóż, wybrałam sobie dobrze wychowanego faceta Drugie zdjecie z lampą błyskową.
|
#20792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malzonek nie zgadzal sie na uzycie grzybka po tak dlugim czasie ale wiedzial ze beda tam tez inne rzeczy, dziekuje za informacje ze przesylka dotarla, jutro rano beda to wyjasniac z zarzadem budynku. zanim zaczne czytac co wczoraj od poludnia sie tu pisalo moje doswiadczenie z KCCC, otoz nie nadaje sie dla mnie kladzione na mokre wlosy, musza byc zaledwie wilgotne, wtedy ma to sens, oto co dzisiaj mialo miejsce (zastosowalam sie do wskazowek Curly Suzy z NC): - mycie skalpu - szampon KC Come Clean - intensywna odzywka OSMO (jedyna z proteinami jaka mam) trzymana ok. 1godz, splukana chlodna woda - avocado conditioner (Crown Pride) na 5 min, splukana chlodna woda - Odzywka b/s - Beauticurls Leave-In (Curl Junkie) - ilosc tak okolo 1 lyzeczki - wlosy zawiniete w turban (10m) - odcisniecie wody tak ze wlosy byly tylko lekko wilgotne, nalozenie KCCC - ilosc ok. 1 lyzeczka, nakladane z glowa w dol - jak wlosy byly suche - wtarcie w skalp odrobinki kawiar elixir (Curls) zalaczam fotki, robione przed chwilka, wniosek - moje wlosy potrzebuja protein, zamierzam wiec fundowac im je w postaci masek 1 x tygodniowo, co do tych w sprayu, nie wiem jak czesto stosowac, musze poczytac syrenko ta odzywka z avocado jest fajna, choc ani zabojczo nie pachnie, ani nie powala konsystencja, gesta, kolor szaro-zielony, ale fajnie nawilza i pozwala rozczesac, w przyszlosci bede jej uzywac tez jako maski jak proponowane jest na BC opinia o KCCC - swietna ale na lekko wilgotne wloski (w moim prypadku), trzyma ksztal loka, aczkolwiek ma troche za mocny hold bo niektore loki sa sztywne i nawet ugniatanie tego nie eliminuje, moze musze pocwiczyc nalozenie jeszcze mniejszej porcji, ale w ogole na plus, bede sie w to regularnie zaopatrywac jesli dzisiejszy efekt bedzie sie powtarzac ![]() dobra zabieram sie za uzupelnienie brakow
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-27 o 17:36 |
|
|
|
|
#20793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20794 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku, to już trwa i trwa. Mi się wydaje ,ze to wina fryzjerów. Bo jak chodziłam do swojej było o niebo lepiej. Fakt, miałam degażowane, ale były sliczne. I brakuje im blasku. Chciałabym zeby talk błyszczały jak po nałożeniu nafty
A już za tydzien wracam do domu, zrobie sobie tę maseczkę rabarbarową o której jakis czas temu była mowa Mam nadzieję, że jest w receptariuszu
|
#20795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20796 |
|
Zadomowienie
|
Nooo stresu i ubogiej diety mi nie brakuje w tym roku, przyznam... Obrona w środe, potem egzaminy na studia, szukanie mieszkania itd... No a dieta... Jak to na studiach... co się nawinie. Czasem i 3 dni na kanapkach jadę. Noo wypadają trochę te włosy, nie wiem, czy mocniej czy mniej niż normalnie, bo zawsze miałam z tym problem, ale teraz mam zamiar w skrzyp zainwestować, nie zabije mnie a mozę pomoże.
No i od pół roku nie biore tabletek antykoncepcyjnych, a przyznam, że przez jakieś ostatnie pół roku ich brania ( brałam 2 lata bez przerwy) nie czułam sięza dobrze fizycznie i psychicznie
|
#20797 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Muszę powiedzieć, że dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu nałożyłam odżywkę z silikonami (Cien) pomieszaną z miodem, potrzymałam pół godziny i wreszcie mam ładne, nieprzyklapnięte loki. Chyba moim włosom znudziła się dieta czysto bezsilikonowa
|
|
|
|
#20798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-27 o 19:15 |
|
|
|
|
#20799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam rozjaśniane włosy i wydawało mi się, że im to nie szkodzi, ale jak napisałaś o tych kołtunach to mnie olśniło, dlaczego od jakiegoś czasu mam straszne problemy z rozczesywaniem. Z silikonów mam albo dimethicone, albo coś z cyklicznych, więc też tak raczej delikatnie Chyba muszę zarzucić farbowanie, bo nie wiem o co chodzi, ale przed zmianą koloru (ale też przed CG) miałam dużo mocniejszy skręt, ale i dużo bardziej suche włosy. Teraz za to mam większą gładkość i lśnienie, ale skręcają się tak dopiero od połowy, a wyżej tylko falują
|
|
|
|
|
#20802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: zapomnialam napisac ze po dekoloryzacji z prawie czarnego na braz nie bylo problemu, dopiero jak ten braz rozjasnilam na blond to pojawil sie problem opisany powyzej
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-27 o 21:12 |
|
|
|
|
#20803 |
|
BAN stały
|
Rybiorek,ok-rozumiem teraz.
Zdziwiło mnie to. W takim razie koniecznie idź spytaj co sie stało z przesyłką. Jerśli nie Ty,nie TŻ,to na pewno zarząd budynku,bo dotrzeć dotarła. Na Twoich włosach widać wyraźniej skręt i ożywienie po proteinach niż na moich. Czyli znalazłaś rozwiązanie.
|
|
|
|
#20804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym ja mam zniszczone farbowaniem wiec taki zastrzyk widac, Ty masz zdrowe jak juz jumaatt zauwazyla wiec skrecily sie tak jak to robia zawsze
|
|
#20805 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To przez nią ten grzybek padł bo inaczej by przeżył. Szkoda całej tej reszty odżywek,masek,olejów. Rozerwać babę. A czy po proteinach będziesz myła włosy w ciągu najbliższych 3 dni? A masz keratynę hydrolizowaną? Fakt,ja nie farbuję i nie mam teraz zniszczonych,to i efekt jest inny choć nie tak widoczny jak na zniszczonych włosach,gdzie keratyna się wbudowuje we wnętrze. |
|
|
|
|
#20806 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem wściekła na żel Artiste. okazał się tak mocny, że posklejał mi włosy i nijak nie wyglądają teraz jak loki.
ech.. ostatnio tylko narzekam. to znak, że przeżywam kryzys ;( płakać mi się chce, jak patrzę na fotki sprzed miesiąca, kiedy miałam taki cudowny skręt. i jak w przypadku wilczex przyczynę również widzę w złym cięciu
|
|
#20807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
skonczylo mi sie to co Ci wyslalam (dodawalam do masek i troche dalam prostowlosej kolezance), teraz nabylam proteiny + ceramidy, taki ma to sklad: Protein Cocktail with Ceramides Ingredients: Aqua, Hydrolysed Wheat Protein, Hydrolysed Lupine Protein, Vegetable Glycerine,DE-PPG-2,MYRETH-10 Adirate,Ceramides 3,Milk Lipids,MSM,Hydrolysed Silk Amino Acids,Phenoxyethanol (and) caprylyl glycol,Parfum. zadzialalo super ale tez zuzylam 50ml tak ze mam na jeszcze jeden zabieg, dlatego dzisiaj nakladalam maske z proteinami OSMO syrenko ja chyba tego nie dawalam do analizowego, jutro tam tez wkleje
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-28 o 00:04 |
||
|
|
|
#20808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie robiłam nigdy dekoloryzacji i starałam się łagodnie i stopniowo rozjaśniać włosy, farbami Casting, które miały byc delikatne, bo bez amoniaku, bla bla bla, no ale za to z utleniaczem Mój naturalny kolor to taki jasny brąz, trochę nieokreślony, więc cieszyłam się złotym odcieniem, który mam teraz (zawsze chciałam sprawdzić jak to jest być blondynką i chyba już nie będzie mi dane , ale chyba zrobię tak, że rozjaśniać już na pewno nie będę, a ewentualnie gdyby moje odrosty już straszyły to będę to przykrywać ciemniejszymi szamponetkami.A co do potrząsania głową podczas schnięcia włosów, to kiedyś w ogóle nie przejmowałam się puchem (może też dlatego, że nie wiedziałam, że stąd on się bierze ) i podczas suszenia włosów cały czas nimi potrząsałam i je troszkę tak czochrałam u nasady, żeby się podniosły, no i miałam ładnie podniesioną szopę Trzeba będzie popracować nad tym złotym środkiem...
|
|
|
|
|
#20809 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
człowiek wyjedzie na trochę i od razu kolejna część - a więc subskrybujęi mam nadzieję że wiele nie straciłam i cały czas tak offowałyście bo nie mam zbytnio czasu nadrabiać
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-06-28 o 10:36 |
|
|
|
#20810 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Adresowana była do Ciebie.A gdyby to były jakieś potrzebne leki np.? Ja jeszcze mam troszeńkę protein od Ciebie.Dodawałam do masek. Raz użyłam solo i teraz tak konkretnie. Włosów jeszcze nie myłam od tamtej pory po nałożeniu protein.Mycie zaraz. |
|
|
|
|
#20811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20812 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#20813 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ponadrabiam sobie, bo weekend był wyjątkowo imprezowy
![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego żadną miarą, by czasteczki silikonu wnikały do włosa. Nawet do tego najbardziej porowatego... Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Jednak moim zdaniem to niemożliwe, by łączyły się z aminokwasami we włosie! Będę za chwilę czytać dalej, jak poszedł zabieg i jakie były efekty. Wiem już, że odsłoniły ciekawe zjawiska na Twoich włosach, ciekawam, jak spisuje się dalej... Sama bardzo lubie keratynę, znosze jej zapach maggi, eee, jakoś i czuję się skuszona zrobieniem zabiegu ![]() Opisujesz, zachwycasz się, to zgapiamy [QUOTE=gubis;20261110ah, i jeszcze w ramach tego, jak bardzo włosy potrafią uderzyć do głowy nie mogę kłaść się z mokrymi włosami. chciałam sobie zaoszczędzić czasu, ale w efekcie zarwałam noc, budząc się co chwila i sprawdzając czy aby na pewno ich nie przygniatamDodałaś tylko ecliptę do dożywki, czy ukręciłaś co ekstra? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rybiorku w kwestii Come Clean chyba nie powinniśmy porównywać się z afroamerykankami do tego tymi, co zaprzestały zabiegów prostujących na rzecz CG. Inna struktura włosa, inne pochodzenie - inność w każdej mierze. Tak to czuję, w przeciwnym wypadku dawno zakopałabym się głową w piasku z powodu nieposiadania afro ![]() Zatem dobrze nawilżone i odzywione włosy swoją drogą, a odmienność po drugiej stronie. Co o tym sądzisz? Z aktualności - wczorajsze mycie było emolientowo-silikonowe. Wymyśliłam sobie, że idą upały, więc trzeba będzie podwójnie walczyc z puchem. Do marchewy (dimethicone) dodałam olejek jojoba. Trzymałam godzinę, bo Meksykanie prawie zdazyli przegrac by nie patrzeć na druga połowę poleciałam nakładać Naturę lnianą i żel Fructis. Dodam - dziś 12 stopni PR, ale tylko 44% wilgotności! Powietrze ciągnie wodę z włosa, nie włączyłam kimatyzacji, by tego efektu nie pogorszyć. Ale puchu mniej
|
|
#20814 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#20815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez entuzjazmu, gdyż tylko jedna miła rzecz tam mnie czeka no i ta podróż! właśnie ... a czy są wśród nas może jakieś kręconowłose z Gliwic? muszę zaraz przeczytać ten wizażowy artykuł, bo Eloe niezmiernie mnie zaciekawiła
|
|
#20816 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny, wyhamujcie! to jest wątek o kręconych włosach, a nie o odchudzaniu tudzież zdrowym odżywianiu!
![]() nie offtopujcie tak, bo niedługo nie będzie po co tu wchodzić ... a wątków o odchudzaniu na wizażu na pewno jest pełno, więc proponuję się przenieść
|
#20817 | ||
|
Zadomowienie
|
Eloe77 Dziękuję za powitanie
Cytat:
U mnie taki efekt daje ścięcie włosów, ew. nałożenie olei, które im służą (ale wtedy efekt się przez 1 dzień utrzymuje). Cytat:
![]() Ja płukanki zawsze robię 1 litr i daje 1-2 łyżki octu. Ostatnio dałam 1 łyżkę, bo bałam się zbyt dużego stężenia. Nie wiem, jakie dokładnie są proporcje na 0,5 l, bo łyżeczka - to chyba 5 ml, a łyżka - 15 ml. Jeśli chciałabyś w takim stężeniu zrobić, jak ja, to musiałabyś dać 1,5 łyżeczki, a to jest ciężko dokładnie odmierzyć. Nie wiem, czy 1 łyżeczka na 0,5 l daje efekt? W sobotę sama sobie obcięłam włosy Pierwszy raz w życiu.Efekt nawet dość dobry ![]() Jak będę miała czas, to wstawię zdjęcia. Choć nie ma jeszcze zdjęć "po", a na razie mam takie sobie włosy, bo odpoczywam i nie chce mi się o nie dbać (stylizować) tak , jak robię to normalnie. Więc nie wiem, czy chcę żebyście je takimi oglądały
|
||
|
|
|
#20818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowa dieta to zdrowe włosy nie mówimy tu o odchudzaniu Tylko martwi mnie że Wilczex nie dostarcza sobie witaminek i włoski lecą
|
|
#20819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A zgabiajcie kochane, jak tylko ma pomoc to zgapiajcie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, co do pani afroamerykanki to wydaje mi sie ze jej sie pomylilo cos albo nie doczytala, sam szampon nie naprawi wloskow, do tego potrzebna jest kuracja maskowa Cytat:
|
|
#20820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od kiedy IG ma związek ze zdrowymi włosami? wypisz pierwiastki jakie są potrzebne do ich prawidłowego wzrostu i metabolizmu to się z Tobą zgodzę, ale to co piszesz brzmi raczej jak poradnik dietującej się panienki
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Mój naturalny kolor to taki jasny brąz, trochę nieokreślony, więc cieszyłam się złotym odcieniem, który mam teraz (zawsze chciałam sprawdzić jak to jest być blondynką i chyba już nie będzie mi dane