|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
kiedys juz o tym pisalam huggisy sa chyba jednymi z pieluch ktore spotkalam na ktore dzieci maja uczulenia jak pracowalam jeszcze w przedszkolu czesto sie wlasnie zdarzalo
Cytat:
a humorek dalej do d...farminka basia wogole po was nie widac ze w ciazxy bylyscie!!!!!!!1 obie chudzinki!!!!!! bylam z mezem w carrefourze kupilismy synkowi dwie ksiazeczki ja sobie kupilam dwie takie dluzsze bluzki do leginsow bo cieplo sie robi a ja mam wiekszosc na dlugi rekaw i zeby mi wygodnie w tym szpitalu bylo i wzielam dla malego zapinana bluze z kapturkiem bezowa cena byla niecale 8zl a przy kasie zaplacilismy 4,50
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zakupy fajnie ze udane ![]() Ja sie rozplywam, jest tak goraco....ze juz nie moge
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1384 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anuszka gratulacje ja to na 3 lece byle by tylko zdać farminka ale fajna minka hehe a ty faktycznie jakbyś nie była w ciąży szok !!! Basia po tobie też nie widać ciąży !!! matko ja też tak chce potem ![]() Cytat:
no ja właśnie się jakoś strasznie nie wkręcam, że coś nie tak i że źle tylko właśnie jak już pisałam wkurza mnie podejście, że nikt się nie interesuje a leżałam w szpitalu i powinni mi cokolwiek powiedzieć a nie, że wyszłam na własne żadanie ( bo oni mi tak kazali heh ) agravka może sobie wkręcasz a może jednak nie ![]() zobaczymy za pare godzin ![]() ha doczytałam wszystko jestem z siebie dumna ( ale jestem też popiep.rzona bo jakoś nie umiem sobie odpuścić ani jednej strony hehe )
|
||
|
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu coś się może święci
![]() Cytat:
mnie już tak z 5 dni łapie.. nieraz ze 2, 3 razy dziennie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Rozeznanie
|
farminko, Basiu ślicznie wyglądacie
A ja tam wierzę w siłę autosugestii Może się jednak "wepchniesz" przed olakole ![]() Cytat:
(patrz ja )
|
|
|
#1388 | ||
|
Zadomowienie
|
anoxa - mam nr tel do lazurowej; ale moja komórka ma internet, więc mogę sama na forum napisać co się dzieje
Cytat:
i zaczął wątpić, czy może nie powinniśmy poczekać, bo co jak Kubuś nie jest gotowy - to mu tłumaczę, że mi lekarz zrobi jeszcze USG rano i najwyżej wrócimy do domu i że przecież może być 5 babek "z awarią" - przeterminowane do CC albo jakaś operacja ginekologiczna no i wtedy przesuną nas na wtorek, że trzeba spokojnie, no i ja go musiałam uspokajać, bo się chłopak wystraszył dzisiaj w nocy pewnie oka nie zmrużę byliśmy na spacerku, bardzo fajna pogoda - gorąco i wiaterek Cytat:
farminka - chudzielcu jeden, wpędzasz mnie w stres - przecież ja gdyby mi dawali pół roku, to tak nie schudnę |
||
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, Farminko ja by wyglądać tak jak Wy będę potrzebowała gdzieś roku po porodzie... no może trochę mniej. Najmniej pół roku... ślicznie wyglądacie, super zdjęcia, i śliczne maluchy
Napisałam smska do Itakasi więc zobaczymy ![]() Kochane macie pozdrowienia od Eleonoremio... u niej bez zmian nadal w szpitalu, nadal czeka...
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-27 o 19:17 |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
ola czekamy jutro na informacje ale masz superowo jedna noc i zobaczysz swoje malenstwo
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz sie stresuje, ale na 1000000% da sobie rade!tak samo jak i TY! ostatni spacerek we 2 słodko!!!! jakie bedziesz miala znieczulenie? ogolne czy miejscowe?zawsze myslalam ze ma sie miejscowe, ale moja kolezanka ostatnio miala pelna narkoze i juz sama nie wiem co do nocy to rozumiem, ze nie bedziesz spala, ale postaraj sie, bo jutro to juz napewno nie pospisz, bo bedziesz sie pewnie wpatrywac w malenstwo. Pamietaj o nas-czekamy na relacje,albo nie na fotorelacje!!! trzymaj sie
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz zwariuję!!!
Po obiedzie poszłam z mamą na ogródek, odpoczęłam, fajnie się czułam. Wróciłyśmy a tu mój brat sobie zrobił w domu imprezę. Muzyka dudni- a wiecie jak potrafi dudnić hip-hop. Nie wiem ilu ich tam jest u niego w pokoju, ale drą się do siebie a nie mówią. Po za tym alkohol też się tam leje. Mój brat już wygląda okropnie- taki spity. Co chwilę chodzą do toalety i leją wkoło. Powiedziałam, że o 20tej koniec imprezy bo jak nie to zrobię dym, a mama mnie tylko ucisza i mówi, że mam dać spokój. To jej powiedziałam, że jak do 20tej nie wyjdą to ja wyjdę i nie wrócę na noc. Nie wiem gdzie pójdę ale byle przed siebie. Głowa mnie boli od tego dudnienia, Mała się denerwuje i mnie boleśnie kopie. Płakać mi się chce. Co ja zrobię jak on mi taką jazdę urządzi jak będzie Mała?
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedenerwuj sie bo to szkodzi zdrowia i mala tez sie denerwuje mam nadzieje, ze szybko sie to skonczy... a moja mala tez szaleje, i ciagle chce mi sie do WC
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej, że nie mam poparcia w mamie... to mnie boli...
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ja wymagam tak wiele, że nie chcę żeby nasza toaleta nie była publicznym toy toyem? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Szkoda, że nie możecie przyjść do mnie. Kilku ciężarnych może by się przestraszyli.
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa ja pierdziele, dziwne dla mnie jest to, że mama sobie na coś takiego pozwala... bo wydaje mi się, że brat powinien mieć szacunek do rodziców. Co innego jakby rodziców w domu nie było, był tylko on i ty... wydaje mi się, że to trochę inna sytuacja, ale jak jest mama. Już to widzę jakby coś takiego u mnie w domu rodzinnym przeszło? Nie ma szans... Albo się zachowujecie, albo wypad!
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za synka i Ciebie jutro
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziekuje za mile komentarze ale brzuszek jeszcze jest troche widoczny. podejrzewam ze juz sam mi nie spadnie i bede musiala zaczac cwiczyc jakies brzuszki albo cos, ale to dopiero bede mogla za 3 tygodnie:/
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
olakola
za jutro
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stoczyłam już tyle wojen z rodzicami o to na ile mu pozwalają, że nie jestem w stanie wszystkich zliczyć. I każdą wojnę przegrywałam. W mojej rodzinie jest to wszystko bardzo dziwne. Mój brat nigdy nie musiał się uczyć, wystarczyło, że przechodził z klasy do klasy- to był już powód do radości. Ja się uczyłam zawsze dobrze. Ale moje oceny- choćby najlepsze- nigdy nie były powodem do radości. Ja gdy chciałam koleżankę przyprowadzić do domu musiałam zapytać mamę, czasem mi nie pozwalała. Mój brat mógł zawsze przyprowadzać kogo chciał. Ja za namową rodziców poszłam do liceum informatycznego. Zdałam maturę jako jedna z najlepszych w klasie. Mój brat poszedł do technikum elektronicznego, bo tam mieli najniższy poziom i była szansa, że je skończy. Maturę zdał jako tako, ale egzaminu na technika nie zdał. Ja po maturze złożyłam zaraz dokumenty na studia. Dostałam się. Poszłam do pracy, do marketu na kasę. Mój brat ani na studia ani do pracy nie poszedł. Nie pracuje do tej pory a ma już 22 lata prawie. W sumie ma przepracowany na umowę o pracę 1 miesiąc. Nie mówię, bo jak byłam z M. to mógł u mnie spać jak jeszcze nie miałam 18 lat, ale to było jedyne szaleństwo na które pozwolili mi rodzice. Ja wiem, że dzięki tym wymaganiom jestem jaka jestem, mam jakieś zasady, których się trzymam. Ale jak widzę jak stacza się mój brat to to naprawdę nie jest miły widok.
|
|
#1404 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mała kochana, chyba lubi spacerki i dlatego taka szczęśliwa!!!Cytat:
Rośnie ci ten synuś choć w wanience taki tyciusieńki się wydaje aż się chce go ścisnąć ze wszystkich sił ![]() Cytat:
Cytat:
Odkąd pamiętam brat ciągle ci dokucza, oj jak ja bym go dorwała ![]() No to kiedy mamy wpaść do Ciebie na imprezkę? ![]() Albo jeszcze lepiej każda z nas wpadnie z rozwrzeszczanym maluchem
|
||||||
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście o 19:55 zebrali się i poszli.
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Lazurowa czyli nieciekawie... najlepiej by było uciec od tego wszystkiego jak najdalej i mieć to w nosie,ale to nie takie łatwe. Ale rozumie też, ze to boli... u mnie aż takiego przebicia nie ma, pomiędzy mną a którymś z braćmi. Tata miał swoje zasady i trzeba się było tego pilnować... wiadomo każdy z Nas jest inny, ale rodzice cieszą się z każdego naszego sukcesu, i to każdego z Nas...
Natomiast u moich teściów jest trochę inaczej... był Damian i Olga, i tutaj była różnica dość znacząca w traktowaniiu mojego męża, a jego siostry... Olga zawsze miała z górki, na więcej mogła sobie pozwolić, na wiele więcej rodzice przymykali oko i wogole... Damian całkiem dobrze się uczył, wybrał dobre technikum, dobre wyniki z matury, zaczął studia, choć nie skończył... A Olga wogole do matury podchodzic nie chciała, chodzila do jednego z gorszych liceów, ale wkońcu do matury podeszła i super było, cudowna córcia... i jacy dumni byli! Ogólnie dużo jest takich rzeczy, ale nie istotne w sumie... Mąż wrócił!!! JUPI! |
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa ja mogę wpaść z Łucją... a potem z rozwrzeszczonym maluchem
i Łucją
|
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Lazurka przytulaki bo nie mam słów żeby cię pocieszyć - czasami tak jest w rodzinach ze odjednych dzieci wymaga sie więcejod innych mniej tego się nie da wytłumaczyć jakoś logicznie po prostu tak jest. Szkoda. Za to ty bedziesz wiedziała jak wychowywać swoje dzieciątko
)) żeby było mądrzejsze od wójka )))---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- widzę że rozmawiacie o znieczuleniach - ja samazgłupiałam bo z jednej strony chciała bym widzieć i przytulić małą zaraz po porodzie - jeszcze na sali operacyjnej, ale potem trzeba tyyyyle leżeć! 24 godziny. A z 2 strony miałam już znieczulenie ogólne i wspominam Bardzo dobrze bo wstałam 2 godziny po wybydzeniu. Wiem że tu tak nie będzie bo to brzuszek pocięty będzie i trzeba uważać żeby nie popękało no ale kurczetakiemyk i śpisz i myk i się budzisz......... no nie wiem co bym chciała ) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Może się jednak "wepchniesz" przed olakole