|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
na sklep stacjonarny niestety nie mam kasy a na allegro ciuszki są sporo tańsze. do rekids musze pędzić do Warszawy 80km więc nie opłaca mi sie.
|
|
|
|
#1412 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Agga, a nowe czy używane ubranka. Bo sandałki to nowe, prawda?
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np;koszulki z długim za 12.99 zł, 9,99 zł. Ale rozumiem, ze masz spory kawalek do sklepu wiec chyba tylko wchodza w gre zakupy przez internet.
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Kubuś wczoraj wieczorem też zjadł dość ładnie kaszkę i wcześniej na podwieczorek banana z truskawkami, a dzisiaj na śniadanie zrobiłam Mu jajecznicę, do tego chleb z masłem i też zjadł My mamy codziennie kaszkę o innym smaku, bo ja kupuję bez dodatków i dodaję owoce ![]() Też jestem zdziwiona, że teraz już takie wyprzedaże, kiedyś były w lipcu, nie wiem, czy jeszcze będą ![]() *** Miłej niedzieli Sto lat dla Marysi i Antosia
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
sceny marketowe nie są mi obce
![]() Najczęściej jak ją upominam żeby np nie zrywała kwiatków.Potrafi rżnąć się na plecy i dłuuuugo płakać, krzyczeć itp A ja czekam aż się uspokoji.Czasem dłużej, czasem krócej to trwa, ale na głowę mi nie wejdzie. Wczoraj robiła też sceny jak nie pozwalałam jej grzebać rękami w basenie. Jak szybko biorę miskę z wodą psa żeby w niej nie grzebała. Jak nie może wejść do łazienki, i mogłabym tak wymieniać...więc już w pore wyhamowuję jej zapędy (nerwus to ona jest zdecydowanie po mężu) Jak chcę ją postawić ją na nogi to sprężynuje jak tygrysek i wije się jak dziki wąż (nie mylić z "mąż" )ojej, nie wiedziałam że mam takie grono fanów ![]() miło mi ![]() Mała zasnęła mi we wózku w drodze ze sklepu.Przełożyłam ją do łóżeczka i śpi.A ja czekam aż się obudzi bo chcę sokowirówkę odpalić.Mam marchew i jabłko i będzie soczek ![]() U mamy dziś pizza na obiad ale nie dla mnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1416 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dziękujemy ![]() Cytat:
No tak, te nasz prawie (i nie tylko) roczniaki, potrafią już pokazać charakterek ![]() pizza, zjadłabym...ale nie
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? Taki nerwusek z Laurki?
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz szansę na powrót do niego do pracy? gratuluję komplementów i życzę jeszcze (szczególnie w tej spódnicy ołówkowej )nie pisałam o tym, ale mój Tomasz też jest mega histerykiem wymarzony przypadek dla Superniani ![]() jak chce wchodzić sobie na kraweżnik, albo na cokolwiek innego, a ja nie chcę się na to zgodzić, bo albo obawiam się o niego albo zwyczajnie mówię dość, bo wracamy do domu/idziemy dalej zamiast stać przez 30 min w jednym miejscu to moje dziecko wygina się w pałąk i kładzie się na ziemie z wrzaskiem ![]() już nie raz sąsiedzi pytali mnie o co chodzi ![]() w domu go normalnie zostawiam aż się wykrzyczy, ale jak leży na ulicy to na ręce i do domu niech krzyczy w swoich ścianach aż boję się pomyśleć co będzie jak nie będę miała siły, zeby go wnosić do domu albo będziemy zbyt daleko od domu (sklep) chyba go zostawię w tej pozycji leżącej ![]() mam nadzieję, ze mu to przejdzie do tego czasu
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Unholy ciuszki nowe i tylko nowe
nie musisz mi wyszukiwać ubranek, tylko sprzedawcę dobrego poleć
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Doskonale rozumiem p4w o czym piszesz.
Jak sobie coś ubzdura to nie ma bata, ale ja z tych "miętkich" nie jestem, więc się nie daje.Już teraz, co zaprocentuje w późniejszym czasie. Też o tym wcześniej nie pisałam,bo jakoś przeszłam nad tym do porządku dziennego.Ale jak chcecie to każda scenę mogę wam opisywać ![]() Może uda mi się nagrać film jak stoi pod drzwiami i domaga się wyjścia na dwór, a nawet taką scenę, bo ja wtedy spokojnie stoję i czekam i udaję że jej nie widzę. Właśnie ryczy.Mąż do łazienki poszedł.A ona nie może i już ryk heh p4w mój szef po prostu taki jest(mówie o szefie mojego działu,a nie o szefie wszystkich szefow).Taki bardzo ludzki. Mam możliwość powrotu.Osoba na moim miejscu jest "na zastępstwo" Jak tam jestem to za każdym razem pyta czy wracam, czy nasza umowa aktualna, dlatego jestem z nim szczera. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- soczek z sokowirówki dziecięciu smakował.Jeden i drugi. Zaraz spadamy, więc do wieczorka moje drogie ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cass a brita to taki dzbanek z filtrem, który filtruje wodę nalaną z kranu i jest zdatna do picia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
hello??? gdzie jesteście???
Cekam i cekam na unholy a ona chyba spaceruje ze swoimi szkrabami ![]()
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Myślę, że to minie
|
|
|
#1423 |
|
Ola-Unhola
|
Spacerowałam, a jakże. Plac zabaw itp
![]() Agga, wklejam kilku: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5683181 http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=17344332 http://www.allegro.pl/show_user_auct...72&gr_id=26467 http://www.allegro.pl/show_user_auct...05&gr_id=26467 to na razie tyle, bo idę drugie podawać
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mogłabym mnożyć takie "ataki" i naszą próbę sił ja też nie poddaję się takiej histerii, bo krzywda mu się nie dzieje, a krzyczeć... ja też potrafię ![]() Cytat:
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
ładna pogoda i nikogo nie ma.Tylko 4posty
oszalałyście?odłożyłam małą spać i jestem wolna.Która się ze mną umówi ?Przywiozłam od mamy całą blachę pizzy i tylko zapach mi pozostaje. Na stole drożdżówki,ciasta,ciastka ,paluszki,soki,cole...nie ukrywam, że to duża pokusa, ale nic nie skubnęłam. 3skrzydła z grilla i trochę sałatki z fetą dla mnie było+woda mmmm ![]() Dzieciaki jednak się kąpały.Starsze w basenie, maluchy w pontonie we wodzie nalanej pod prysznicem, więc miały dosłownie ciepłą zupę i ubaw po pachy Mam tu pod rączką świeże fotki suczki to wam wrzucam .
|
|
|
#1426 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Kolega do Bartka wpadł, więc wyszłam z nimi 2 razy na spacer, bo by oszaleli w domu, tylko grac by chcieli. Trochę na kocyku z lego przed domem posiedzieli, ale komary cięły i przed konsolą najchętniej by zasiedli... Bartek kociokwiku dostawał, bo pierwszy raz kolega u niego był i sam nie wiedział jak okazać radość ![]() A kolega, całkiem sympatyczny (chodzą razem do zerówki), ale takie tułacz. Już dawno samego go w sklepie widziałam, z autobusu go nikt nie odbiera, wszędzie chodzi, nikt go nie pilnuje. Tzn rodzie normalni, ale tacy uznający, ze już taki duży jest, ze może robić co chce. U nas siedział 4 godz. i nikt go nie szukał, a on tez nie wiedział gdzie rodzice są..No, ale nie mój problem. Ja Bartka samego nie puszczam i raczej jak będzie z kolegą na dworek szedł, to i ja z Antosiem z nimi Kasiu, dumna jestem z Ciebie ![]() A psinka jaka zgrabniutka i jaki ma dłuuugi jęzorek ![]() Śliczna ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Aaa, ja Małego też juz położyłam, więc jestem wolna. Bartek po tak miłym dniu brzydko się odezwał, więc jestem obrażona. Dostanie tylko kolację i sio do wyrka... ![]() A Malż też sobie nagrabił, więc oddaję się w Wasze ręce...tyle, ze tu pusto... :brzyda l:
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to już zasługa męża.On nad jej formą i linią pracuję.Nawet jakiś dziwną metodę żywienia stosuję, ale nie moja broszka.Nie mogę we wszystkim się udzielać,niech ma coś na głowie. No co za urwis ![]() czesto mu się tak zdarza? przeżywa, że jesteś obrażona? ja jestem ale tak kombinuję co by legnąc się przed tv i nic nie robić
|
|
|
|
#1428 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jak wyjedziemy nad morze, to troszkę się uspokoi. Odpocznie od szkoły, zrelaksuje się... Mam taką cichą nadzieję... Trochę przeżywa, pewnie zaraz z rysunkiem do mnie przyjdzie na przeprosiny ... Ja też chyba zaraz legnę
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko też już padło
byliśmy w lesie na rowerku, ale Tomuś wolał chodzić i uciekał nam jak mały urwis, znalazł dwie szyszki i tak je trzymał, ze nawet za rączkę się nie pozwolił wziąć ![]() oczywiście się przewrócił i ma zdarte lekko kolano, ale cóż ![]() w drodze do domu zajechaliśmy do rodziców zebrać owoce (Tomuś wcinał truskawki, porzeczki i borówki kamczackie prosto z krzaczka i aż się trząsł tak mu smakowało), do mojej mamy po ciasto z truskawkami i po pizze na obiadokolację ![]() jestem więc objedzona ![]() szkoda, ze nie wzięliśmy kamery ani aparatu - jakoś tak w pośpiechu się zebraliśmy i zapomniałam ale mamy fotki Tomusia wcinającego truskawki z krzaczka u rodziców, więc jak następnym razem będziemy u teściów to zgramy sobie i wrzucę Wam
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Jestem w końcu Dziękuję Wam za troskę ![]() U nas ok Zuzka już prawie biega praktycznie już nie raczkuje, łobuzuje ile się da, ale jest przekochana i rozdaje buziaki nam ciągle Małż zaczął wakacje właśnie, narazie tego nie czuję ale mam nadzieję, że troszkę odpocznę. Planuję codziennie rano jeździć rowerkiem a co jeszcze to nie wiem ale wymyślę ![]() Idę Was trochę poczytać ![]() Antosiu! Sto lat! Rośnij duży i zdrowy
![]() ![]() |
|
|
|
#1431 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() mmm, borówki. Zjadłabym ![]() Czekamy na fotki Cytat:
![]() No w końcu. Super, że jesteś ![]() I mam nadzieję, ze dołki poszły już precz
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dużo zdróweczka i radości dla naszych małych solenizantów Marysi
za zdrówko wszystkich chorujących i zakatarzonych dzieciaczkówKasiu śliczny jest Twój piesek Dobrej nocy ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- gorgulku |
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
My rowniez mielismy udany dzien . Bylismy u znajomych na grillu . Danielek grasowal w ogrodku , wiec po kapieli padl jak mucha . Znajomi maja 3 tygodniowego chlopca , takie malenstwo , normalnie mialam stracha wziasc Go na rece , a przeciez Daniel niedawno tez taki byl.
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie dostałam niestety Trochę je przegoniłam ![]() ![]() to gońcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ps. Stęskniłam się
|
||
|
|
|
#1436 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ten czas szybko leci, z jednej strony, jakby to było wczoraj, a to juz prawie rok ![]() Cytat:
![]() My też Idę legnąć przed tv. Buziaki, dobrej nocki
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() widze ze milo spedzilyscie dzionek-my tez ![]() dzisiaj mala miala 2 drzemki bo na spacerku a w wozku to zawsze usnie -jakby byla w domu to nie ma mowy leci jej ciagle z noska, ciekawe jak jutro bedzie Gorgulku witaj jeszcze zdaze Sto lat dla malych solenizantow pocwiczylam na orbim i ide na balkon potowarzyszyc malzowi
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulku, witaj
kilka fotek z dzisiejszego spaceru jedna fotka nieostra, bo musiałam ganiać za moim Smerfikiem, a zdjęcia robiliśmy tylko telefonem
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-27 o 22:25 |
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sio!
![]() I jak? ![]() My też ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
I jaką ma fajną Mamusię ![]() *** Idę ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
I jaką ma fajną Mamusię ![]() *** Idę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

i Antosia 

)

oszalałyście?
:brzyda l:

za zdrówko wszystkich chorujących i zakatarzonych dzieciaczków