|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
hejka
![]() wrocilam bez mojego mniejszego dziecia ale jest z TZ i tesciowa wiec pod dobra opieka my z Erykiem wrocilismy z moimi rodzicami, ktorzy wpadli do nas na jeden dzien bo jutro polkolonie sie zaczynaja bylo fajnie ale sie umordowalismy z dzieciakamina plazy w ogole masakra byla - jeden non stop do wody uciekal, drugi jeczal, jadl piasek nie odpoczelismy ![]() wydalismy kupe kasy na duperele, kulki, samochody, zabawki heh nie mialam czasu sie opalac w ogole i bylam zalamana a dzis 15min na balkonie, chwilke doslownie na plazy i mam buraka na buzi duzo nastukalyscie ![]() nie mam mocy nadrabiac - dzialo sie cos waznego?
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
a jakiego ma fajnego Tatusia ![]() Cytat:
![]() jutro sobie odpoczniesz jak Eryk będzie na półkoloniach
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Czekoladko, Miramej, Sylko, Unholy - dziękujemy za życzenia
jak szybko zleciało te 11 miesięcy. U nas pracowicie, jak zwykle. Marynia rośnie zdrowo - nie miewa nawet katarku, choć ząbki bolą ją bardzo, więc czasem trzeba posmarować, choć zaraz zlizuje żel ![]() Pozdrawiamy Was serdecznie i do napisania |
|
|
|
#1444 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Dużo zdrówka i spacerków w słoneczne dni z Rodzicami ![]() Cytat:
![]() W sumie to nic ciekawego ![]() Przepraszałam, ze wcześniej nie odpisała, bo zaganiany dzień miałam (zakończenie roku, wylana zmywarka i urodziny kolegi Bartka) Cytat:
Ty taka spokojna na zdjęciach. Tzn. taki typ z Ciebie, widzę ![]() Cytat:
![]() Ale wypad udany chyba? ![]() U nas same ważne rzeczy ![]() Ogólnie wszystko ok i spokojnie u wszystkich ![]() Odnalazł się gorgulek Cytat:
Witam z rana My już ma nogach. Piję kawkę i czekam na żywą duszę ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- No żebym o 7,30 była tu jedyna....
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Ja jestem, ale jem śniadanie
|
|
|
#1446 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() To smacznego ![]() Ja idę dać Małemu kaszkę i pewnie zaraz lulu pójdzie
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Kuba wczoraj na popołudniowym spacerze odważył się w końcu wyjść poza kocyk
Jak już ruszył, to poszedł jak burza , po trawie, po piasku, brał kamyki, wszystko chciał jeść A nawet rzucił tacie kamieniem w laptopa ![]() Był z Małżem, temu drugiemu kupię chyba Nerwosol ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() A o której wstaliście? Ja zaraz będę z kawką
|
|
|
#1448 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Taki urwis? ![]() A o 6.15, czyli pobudka Bartka do szkoły. No ale dzisiaj Starszak jeszcze śpi
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz wytłumaczyć Antosiowi, że są już wakacje i możecie spać dłużej, nie trzeba się zrywać ![]() Teraz to pół biedy, gorzej zimą, jak ciemnica z rana
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Rzadko Wam odwiedzam bo jakoś strasznie znerwicowana jestem ostatnio, serce cały czas mnie ściska i w ogole taka nerwowa jestem i zmeczona, nie chcę Wam smęcic. Jak nie odpoczne troche to chyba zwariuje, ale narazie sie nie zanosi na odpoczynek Tomaszek bardzo dobrze, tylko straszny urwis. Nie reaguje na nie i nie wolno, w ogole. Rozwala, wywala z szafek, otwiera szuflady , a ja za nim biegam. Z tego biegania znow schudłam, więc Cass mozesz mi wpisac wagę 58
|
|
#1451 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() W pierwszej klasie zaczną chodzenie na zmiany, wiec fajnie by było, gdy pierwszy semestr był na później - na 11, a drugi tak jak w tym roku na 7.45. Zawsze to w zimie lepiej później wstać, a nie tak z rana w mróz...brrr... Idę położyć bąbla. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Ojej, a co tak się denerwujesz? W tym wątku ja zmieniam ![]() Już aktualizowałam, czyli cel osiągnięty? Gratulacje ![]() Jednak Bąbel wygrzebał stare zabawki z pudełka i na razie nie idziemy spać. Robię sobie drugą kawkę
|
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba blokady założyć Chyba, że jeszcze chcesz schudnąć ![]() Cytat:
![]() Ja też mam kawkę i tak z pół godzinki wolnego
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
dołączę się z kawą, można?
|
#1454 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja już też mam, a teraz moment wolnego, ale jak zaśnie to tak do 3 godzin, jeżli nic się nie zmieni ![]() Potem jadę do rodziców i mam nadzieję, że Małż dzisiaj odbierze sam. i będziemy mogli pojechać na jakieś drobne zakupy (nad morze). Zastanawiam się czy peklować w słoiki pulpety itp, czy kupić gotowe pudliszki np. Dla wyjaśnienia tam mamy kuchnię, więc robię drugie danka. Szybkie spaghetti, pulpety z ryżem i sosem pom. czy np pierś w sosie słod-kwaś. z ryżem. I zawsz mięso, sosy, ze sobą brałam ale kupne. Teraz zastanawiam się czy nie zrobić wczesniej, ale to chyba głupi pomysł
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Weekend minął nam sennie, tzn. nam sie chciało spać, a Maciusiowi nie ![]() Kubulku i Aneczko zdrówka, uśmiechu i dajcie troszkę mamusiom powizażować ![]() Mam prośbę, czy któraś z Was może polecić jakąś sprawdzoną kwaterę nad morzem??? ![]()
|
|
#1456 |
|
BAN stały
|
to i ja zasiadam z kawka. u nas pobudka po 7. wczorajszy dzien tez na podworku prawie wiekszosc w trojke. maz caly dzien nam poswiecil. takze weekend udany
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Ola-Unhola
|
Jasne
![]() Własnie bąbel wpadł w histerie, bo rybka mu się nie podoba. Chyba się jej boi, odgłosów dokładnie ![]() A to stara zabawka i nigdy ta nie reagował... ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przymulona coś jestem a tu trzeba ba wziąć się za jakąś robotę
![]() Wczoraj nie pojechałam na kurs i też bardzo miły dzień mieliśmy - taki rodzinny pierwszy raz od niepamiętnych czasów. Martynka była bardzo grzeczna, więc odpoczęliśmy fizycznie i psychicznie ![]() Nadrobiłam wczoraj wieczorkiem trochę: Cass ja małą drugi raz dopiero do kościoła ze sobą wzięłam, specjalnie poszłam do takiego, gdzie mają osobną miejsce dla dzieciaków, ale nie przeszkadzała w ogóle. Postaram się jak najczęsciej ją brać Unholy miałam nadzieję na wyjazd do Chorwacji albo chociaż nad Bałtyk w tym roku ale nie damy rady z kasiurą, mamy dwa wesela i roczek małej...trudno się mówi ![]() Gorgulku witaj Svi to odpoczęliście na całego z tymi waszymi dzikuskami zregeneruj się skoro Marcelek poza domem ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
no proszę, a kiepsko się zapowiadało
|
|
#1459 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam z rana
![]() Eryk juz w szkole z setka dzieci przyszla oczywiscie juz znalazl nowych kolegow dzisiaj dzien zapoznawczy i dzielenie na grupy, dopiero od jutra ruszaja gdziesja juz po sniadanku i lece ogarnac chatke bo przyjezdza do mnie na pare godzin kuzynka z synkiem ![]() dzwonilam do TZ - Marci juz szaleje od rana ![]() tesciowa oczywiscie nie spala cala noc bo czuwala przykrywala go, on sie obracal na brzuch to ona go na plecy bo sie bala, ze sie udusi ![]() Miramej wysiadasz przy niej Cytat:
![]() a w drugiej polowie lipca jedziemy jeszcze na tydzien z dziecmi i z kuzynka i jej rodzina ![]() ale juz sobie obiecalismy, ze w sierpniu zostawiamy dzieci dziadkom na 2-3 dni i ruszamy gdzies sami odpoczac ![]() a czemu Bartus nie bedzie uciekal do wody?
|
|
|
#1460 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A moze choć na przedłuzony weekend? Czy za daleko na tak krótki wypad? W sumie Antoś nie będzie tego jadł, więc mogą być kupne ![]() Antkowi kupię hippki i gerberki, nie będę się tam bawiła w gotowanie zupek
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też pytanie
, no pewnie, nawet trzeba Cytat:
Ja gotowych nie lubię, ale jak Wy lubicie, to chyba lepiej, szybciej Cytat:
![]()
|
|
|
#1462 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
I dzisiaj dzień też udany będziesz miała Moja Mama też tak ma. U niej tylko Bartek nocował, Antoś jeszcze nie. Ale i tak nie śpi. Wpatruje się w Bartka całą noc i sprawdza, czy się nie odkrył, czy nie chrapie, czy nie kaszle itp itd. Zastawia łożko krzesłami, żeby nie spdł (7 latek...) ![]() ![]() Jak ja u nich spałam, to do mnie przychodziła i sprawdzała czy śpię, czy Antoś się nie odkrył (a ja z nim w łóżku) i czy go nie przygniotłam. W nocy ją ochrzaniłam , że nade mną wisi i sprawdza czy oddycham... DOSŁOWNIE ![]() Bartek pod tym względem się zawsze słuchał i nie miał zapędów uciekania do wody. Mam nadzieję, że mu to zostało ![]()
|
|
#1463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1464 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja też jakoś bardzo nie ( ja jeść nie będę ), ale przynajmniej szybciej jest. No nie wiem, zobaczę jak Antoś pozwoli w tym tyg. Rodzice Bartka chcą wziąć od czwartku do soboty, więc może jakoś spokojniej będzie, to choć pulpety zrobię i pierś. Zobaczymy.A propos słoików, otworzyłam jeden z moich dżemików truskawkowych ostatnio robionych i niebo w gębie ![]()
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge zdradzić ci patent na brud pod paznokciami u mnie miękka szczoteczka do zębów się sprawdza.Potem próbuje sama sobie czyścić , co śmiesznie wygląda.na mnie ![]() Anulo, my bez wesela, a też nie możemy sobie pozwolić na wyjazd ![]() Gorgulku witaj Svi widziałam opis i przez chwilę myślałam jak się bawisz.A doczytuję że zabawa na całego p4w, ale masz figure zazdroszczę ![]() Położyłam się wczoraj ok 20 i tak sobie w opakowaniu spałam do dziś.Nie byłam na rowerze.Mąż nie wpadł na myśl, by mnie obudzić i bym się choć przebrała.Leżałam w galotkach i t-shirtcie, to znając jego pomyślał że to piżama. Mała krótko rano mu drzemała.Ja dopiero wstałąm i myślę kiedy uda mi się wykąpać i umyć głowę, a już kiedy na spacer to tak daleko nie sięgam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę uciekać, Kubuś wstał
![]() Pa
|
|
#1467 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak Eryk u niej nocuje to tez nie spi bo Eryk sie odkrywa caly czas a on go przykrywa, no i czuwa zeby nie spadl aaaa to masz dobrze - mojego z wody nie mozna wyciagnac, ale ma to po mnie, ja w jego wieku tez taka bylam i najlepsze jest to, ze on sie nie boi w ogole - fale wielkie a on sie rzuca do wody i na te fale - i najlepsza radocha jak TZ z nim idzie na glboka wode i nim tam rzuca hehe Ty juz wiesz o co ![]() dobra ide sprzatac - nie przeszkadzajcie mi ![]() ps. dodalam kilka zdjec na nk z wyjazdu zaraz siora bedzie
|
|
|
#1468 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Mój to nawet nie zwraca uwagi w czym śpię...On na nic nie zwraca uwagi co związane ze mną i dziećmi... Nie wie jakie mamy buty, ubrania, torebki, w ogóle nul zero... Ja się zaparłam w tym roku, bo w zeszłym nie byliśmy (poród itp). Szczególnie chodzi mi o Bartka, bo on już starszy i ważne jest żeby wyjechał i zmienił klimat, poruszał się troszkę. Rodzice moi go nigdzie w tym roku nie wezmą, a z teściami nie lubię. Już raz pojechał i musiałam 2 tyg dziecko do normalności doprowadzać. Przestał się odzywać i inne historie, także nie chce tego drugi raz przeżywać... papa
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
helol lejdis
![]() Duzo zdrowka dla Ani i Kubusia u nas kolejna spokojna nocka, mala juz taka przyzwyczajona ze zawsze ja biore w nocy do lozka , ze ja spalam jak kamien i nie slyszalam jak wolala , slysze"mama, mama" patrze a Wercia stoi i wyciaga rece zby ja wziac , polozyla sie z nami i odrazu zasnela a rano jak sie zbudzi to mam rece poszczypane, malza za wlosy na nogach ciagnie-mala sadystkaale buziali tez rozdaje zeby nie bylo dzisiaj jade na poszukiwanie sukienki na wesele -mam nadzieje ze cos znajde ![]() P4W swietne fotki a ty wygladasz super Svi fajnie ze wyjazd sie udal, heee niezlych masz lobuziakow ![]() Wredna nie mozesz sie tak denerwowac bo zlosc pieknosci szkodzi a tak po cichu to mi lez licznik ruszl w dol i obecnie waze 52,5 wiec juz duzo nie zostalo
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Narazie nie pocytuje bo chciałam sie tylko przywitac i prosic o kolejne kciuki ![]() Domyslcie sie co dzis mam, nie bede "głosno" o tym pisała zeby nie zapeszyc Ide z dobrym nastawianiem, juz wypiłam meliske ale chyba niewiele to pomoze. Czuje w kosciach ze bedzie lipa TŻ w delegacji, wczoraj o 23 wyjechał i jedzie az na Słowacje, wroci w czwartek wieczorem. Dobrze, ze mam rodzicow na dole to pomogą. Dzisiaj mama siedzi z Kuba bo ja niedlugo ide na pociag. Jeszcze musze sie ogarnac, włosy umyc. Trzymajcie kciuki, plizzzz
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-06-28 o 09:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

ale sie umordowalismy z dzieciakami
nie odpoczelismy 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)