|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
tez mnie tam na dole czasem tak dziwnie boli i nie brzuch tylko tam jeszcze niżęj ale czemu nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
sanderinka, przykro mi. Rzeczywiście nie dziwię się, że masz takie myśli, że gdyby nie ciąża to byś pewnie go zostawiła. Kłótnie kłótniami, w każdym zwiazku bywa różnie, ale np mój mąż prędzej by mnie przywiązał do krzesła niż zebym miała dźwigać czy przesuwać meble
![]() ![]()
#3033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może zastanow sie nad krotszym badz dluzszym odpoczynkiem od siebie. Nie ma co sie na sile uszczesliwiac. A bycie ze soba bo ma sie dziecko to dopiero jest nierozsadne. Lepiej sie rozstac i znalezc szczescie gdzie indziej. Wiem, pomyslisz:" latwo Ci mowic bo nie jestes w mojej stytuacji". Ale naprawde i z glebi serca radze lepiej byc samotna ale szczesliwa matka, niz nieszczesliwa, zakompleksiaona wiecznie wkur... na wszystko i wszystkich zrzeda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli jestes nieszczesliwa i bedziesz- maluch tez bedzie nieszczesliwy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Wtajemniczenie
|
Sandra moim zdaniem najlepsze co mozecie zrobic to na spokojnie szczerze pogadac, uwazam ze rozstanie to ostatecznosc i taka decyzja musi byc dobrze przemyslana. Moze Tż nie radzi sobie z nowa sytuacja i tym ,ze nie bedzie juz dla Ciebie numerem 1 sama niewiem
![]() ![]() ![]() uff skonczylam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() myślę, że po prostu jedna strona pępowiny w niej została i cały czas szuka, kogo by do niej podczepić. ![]() ![]() ja stosuję taktykę milczenia i autyzmu. jak ją widzę, to od razu zamykam się w sobie, żeby nie wchodzić w żadne dyskusje, żeby mi nic nie radziła, czego nie znoszę. ja lubię radzić sama ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
mallinka szczekoscisk tonic innego jak zacisniete do granic mozliwosci mocno zeby.
![]() sanderinka ech ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Tyle piszecie, że czasu starcza mi tylko na czytanie was, a na pisanie już nie mam siły. U nas są tak straszne upały, że ledwo żyję i właściwie całymi dniami bardzo źle się czuję, słabo mi i duszno. Do tego ucisk na nerkę i rwę kulszową nie daje mi normalnie funkcjonować. Poza tym nie włączam kompa w ciągu dnia, bo on za mocno grzeje, a ja i bez tego mam w mieszkaniu 29 stopni. ![]() Teraz z rana jest przyjemniej, bo tylko 22 stopnie, więc na chwilkę włączyłam kompa, żeby poczytać co u was. No i już znikam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
Kochane.
U nas też lato się zrobiło, dziś od rana w cieniu 20 stopni, a nadchodzący tydzień ma być cieplejszy... Wracam niestety akurat w tym tygodniu do pracy ![]() ![]() Rodzice właśnie wyjechali na urlop, ja dziś też wracam do nas, elektryk chyba skończy kuć jutro rano, jak będę w pracy. Potem trzeba będzie przeżyć skuwanie kafli w kuchni i trochę się hałasy i pył uspokoją ![]() ![]() Dzidziuś wczoraj znowu kilka razy delikatnie dał znać o sobie ![]() ![]() A mnie powieka lata ![]() ![]() Dobrego dnia!
#3042 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, dzisiejszy dzień rozpoczęłam niezadobrze. Mdłości i wymioty... tylko w 21 tc ??? Czy to normalne ??? A już myślałam, że o tym zapomniałam... Pozatym boli mnie w lewym boku pod żebrami... :/
#3043 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() kretencja ja juz biore od 3 dni ten magezin i już mi łydka nie skacze ![]() ![]() ja dalej chora, ale juz troche lepiej, wczoraj rano bylo najgorzej, kaszlałam strasznie, mój biedny dzidziuś musi się ze mna tak męczyć, ale biore paracetamol i musze przyznać że pomaga ![]() ![]() ![]() M25 to jest widocznie normalne, bo ja tak w sobote zaczełam dzień w 23tc ! Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-06-28 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() ![]() ![]() Ja dziś zaczęłam 15 tc ![]() ![]() siedzę sobie przy kompie a przez okno wpada słońce i grzeje mi plecy ![]() sanderinka, jak dzisiejsze samopoczucie?
#3045 |
Zakorzenienie
|
M25, może coś Ci zaszkodziło, skoro Cię pod żebrami boli też... Pij dużo
![]()
#3046 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze ja jak miałam wysypkę na udach i biodrach i wogole wyglądałam jak pomarańczka, to mi lekarz przepisał to calcium c o smaku pomarańczowym i musze powiedzieć że w smaku i działaniu bardzo dobre było, to może spróbuj z tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
Pani w aptece, jak się dowiedziała, że to dla ciężarnej to dała calcium bez zbędnych dodatków typu jakiś smak
![]() ![]()
#3048 |
Raczkowanie
|
Sanderinko,
![]() W Łodzi lato zaczęło się pełną parą. ![]() Dziewczyny a jak to jest z peelingiem w ciąży? W jakiś starych Wysokich Obcasach przeczytałam, że nawet enzymatyczny jest niewskazany. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
Joanna, nie wiem czy to nie kolejna paranoja i propaganda firm produkujących kosmetyki dla ciężarnych
![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-28 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
kurde ostatnio w jakiejś gazecie dla ciężarnych, ale nie wiem w jakiej, czytałam o celulicie i pisało że wolno peelingu używać tzn zalecali robic delikatny peeling wiec raczej nie powinno zaszkodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zadomowienie
|
co do teściów to ja - nie rozumię ich podejścia do życia np. wszystkie pieniądze które mają to najchętniej by przejedli i przepalili no i oczywiście ich cotygodniowe spotkania które nie mogą być bez alkoholu, najgorsze jest to ich narzekanie na wszystko dosłownie-moglabym tu z 5 stron napisać. Dobrze, że mój ukochany ma inne podejście do życia np. wogóle nie pije właśnie przez swojego ojca i wogóle wszystko stara się robić odwrotnie niż on.
Tż wg mnie miał ciężkie dzieciństwo, niemogę wybaczyć jego ojcu tego jak mógł go tak traktować (popłakałam się jak pierwszy raz o tym usłyszałam) i uważam, że to że tż jest teraz chory to ich wina a oni mają to w dupie. A o pieniądze czy nam potrzeba do szpitala czy coś to chyba nawet im do głowy nie przyjdzie zapytać. Najlepsze jest to, że jak mówię ostatnio teściowej, że boję się wracać sama autem z dużego miasta z dużym brzuchem jak tż zostanie w szpitalu to ona mi na to, że może MÓJ tata weźmie urlop i ze mną pojedzie ! a przecież to JEJ syn! ona nawet do niego nie zadzwoni a jemu jest tak strasznie przykro, że nie może na nich liczyć, że nie odwiedzą go w szpitalu, nie zapytają czy zcegoś nie potrzebuje - i myśli, że zostawie go samego w szpitalu i wróce do domu a potem dopiero go odbiore - a ja nie zostawie go tam samego nawet na jeden dzień - nie mogłabym a i oczywiście mamy zakaz kupowania czegokolwiek przed porodem -a my do końca sierpnia chcemy mieć wszystko bo potem w zimie po operacji i z wielkim brzuchem to napewno nie damy rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zadomowienie
|
Przecież piling to złuszczanie martwego naskórka metodą mechaniczną czyli nie przenika do krwiobiegu, taki zwykły z drobinkami można używać, nie wolno kwasów itp.
Wysypkę ja też mam- a nigdy wcześniej nie miałam- na nadgarstku od srebrnego (metalowego raczej) zegarka. Śpię na boku bo jak przygniatam brzuszek to maluszek mnie bije ![]() Z mężem u mnie na szczęście teraz sielanka- przerabiamy dom teściów i jesteśmy na etapie burzenia i stawiania od nowa (okna, ścianki działowe), wybieramy mebelki, kafelki i na szczęście jak na razie we wszystkim się zgadzamy! |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest typ osoby, ktora wie wszystko najelpiej nawet jesli nie ma pojecia o tym o czym mowi. A juz do ostatecznosci doprowadzaja mnie rozmowy jej z TZ i teksty: Ale Agata(ja) mysli tak samo jak ja, prawda Agata? A TZ z drugiej strony:Nie, Agata mysli tak jak ja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peelingi ciala robie- ale wybieram te ze srednimy zdzierakami ![]() A na twarz raz na jakis czas , mam z Nuxe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny współczuje wam teściów, na szczęście moja teściowa jest typem- nic mnie nie interesuje, nie wpierdalam się do niczego
![]() na początku troche mnie to wkurzalo że niczym się nie interesuje, cały ślub i wesele zaplanowaliśmy z tż i moimi rodzicami, fakt teściowa dała kase wiec jednak czymś się zainteresowała ![]() teraz jest mi to na rękę, interesuje się ciążą ale bez przesady, pyta jak się czuje i czy z dzieckiem wszystko ok i cieszy się że bedzie babcią, na szczęście żądnych złotych rad typu tego nie rób tego nie jedz itp ![]() za to babcia mojego tż chciała by mieć wszystko pod kontrolą i najlepiej jakbyśmy u niej siedzieli co niedziele i jedli jej wypieki (ktore jej nie wychodzą, bo kuchara z niej żadna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zadomowienie
|
A ja polecam peeling zwykłą szorstką gąbką z żelem pod prysznic, u mnie daje lepsze efekty niż granulki
![]()
![]() |
#3058 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Olajka nie słuchaj takich rzeczy bo tylko się niepotrzebnie denerwujesz - moja bratowa rodziła niedawno i miała tak maly brzuch, że najpierw myśleli że jest w ok 7 mies i musi leżeć, a potem że już urodziła - a dzidziuś cały i zdrowy ![]() [QUOTE=melabn;20304543][QUOTE=kularek;20304294] za to jaki efekt bedzie po remoncie ![]() no mam taką nadzieję - ale kiedy to będzie ![]() Sanderinka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobiłam właśnie wszystko i idę coś zjeść i trochę ogarnąć ten nasz bałagan
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-06-28 o 09:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Weronisia, przykro mi że słabo się czujesz ![]() Kularek, smutne to bardzo co napisałaś. Dziwni ludzie,zupełnie nie rozumiem takiego zachowania. Dobrze że twoj tż ma Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kootekk, fajną masz teściową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Wtajemniczenie
|
hej,
U mnie nic ciekawego, od soboty znów męczę się z bólami kręgosłupa, że nie mogę się ruszyć - masakra - jutro mam wizytę u ortopedy, ciekawe co wymyśli. Mam nadzieje, że nie tak jak ostatnio, że jestem zdrowa a to, że mnie czasem boli to taka moja uroda. Nie chce takiej urody, że nie mogę się nawet przekręcić z boku na bok ![]() Dziś w nocy bawiłam się z moją dzidzią, tak mnie kopała ( a wczoraj cały dzień była spokojniutka ) i tam gdzie położyłam rękę to ona puk ![]() Dzidzia daje mi siłę...bo już nie dałabym rady z tym kręgosłupem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.