|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
Łóżeczko było białe i miało szufladę.
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
aaa!!! zapomnialam Wam napisac, ze dzis mi sie snila moja dzidzia! wszystko umialam przy niej zrobic, ale nikogo do niej nie dopuszczalam. bylam w niej po uszy zakochana!!! snila mi sie kapiel i super sobie radzilam
![]() ![]() ![]() to byl cudowny sen! mam nadzieje ze wszystko sie sprawdzi, oprocz tego niedopuszczania innych do niuni ![]() ![]() ONA BYLA PRZESLICZNA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
marta no to niezle...mialas przedsmak tego co cie czeka ...
![]() Kurcze kojarzy mi sie ze jeszcze jedna dziewczyna oprócz oli ma miec dzis cc ale nie wiem która ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||
Zadomowienie
|
Hej kobietki!!!!
Ja podobnie jak marta po fałszywym alarmie, cała noc nie przespana, wczoraj jak wróciłam od teściów zaczął mi co chwilę brzuch twardnieć i strasznie ciągnęło na dole, spinał mi się a zaraz później przychodził ten okresowy ból, puszczało i za jakiś czas znowu, z tym że strasznie nieregularnie co 30 min co 20, jako że nie dopuszczam do siebie myśli że mogę juz rodzić to starałam się zasnąć z myślą że minie ale całą noc mnie tak łapało aż o 3.00 do kibelka na czyszczenie i dopiero po godzince udało mi się zasnąć, wzięłam sobie jeszczze magnez i do tej pory mam spokój.Z jednej strony cieszę się że taka akcja była bo mój M przy okazji mi oznajmił że mnie nie zostawi i nie da mi samej rodzić i że chce być przy porodzie ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajny masz ten wózek, dużo teraz takich widuję ![]() No i Ty też bardzo ładna kobietka z brzuszkiem jesteś, podoba mi się ta bluzeczka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | ||
Zadomowienie
|
Dzien Dobry
![]() Wczoraj sie naogladalam tych wszystkich programow o maluszkach i musze powiedziec, ze bardzo przydatne choc niektore tematy poruszane troche za wczesnie. Przebrnelam tez przez szkole rodzenia polecana przez siale. olakola ![]() marta, jusdan skurcze przepowiadajace? ![]() Cytat:
Cytat:
Mam taka sama sytuacje tylko, ze ja zaczynam 32 t dopiero. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-28 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Rozeznanie
|
lazurko---to??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Oj ale fałszywych alarmów... no to może wkońcu się zacznie, nim się czerwiec skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
jusdan chyba juz niedlugo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
Oj jak dla mnie to na razie dziękuję,może jeszcze się wstrzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
A ja to w sumie bym mogła już rodzić... jednak dobrze by było jeszcze z 2 tygodnie poczekać hehehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
lazurka ten Twój brat ma jeszcze pstro w głowie, ale jak się mała na świecie pojawi to może troszkę zmieni swoje zachowanie.
Jak mnie sie dzisiaj nic nie chce pojechałabym na zakupy, kupiła bym parę ciuszków dla małej i dla siebie al bezsenu bo mała ma już ich troszke a ja jak mam przmierzać skoro ciążowych już nie chcę kupowac bo się n ie opłaca a w zwykłe się jeszcze nie zmieszczę, ale moze jakieś buciki, ostatni kupiłam małej adidaski tylko, że biało niebieskie bo biało rózwoe były takie jakieś wyblakłe, ale myślę że dziewczynce też pasują.
#1514 |
Zakorzenienie
|
Misiulka dziewczynce wszystko pasuje... wg mnie to dziwniej facet wygląda w różach niż dziewczynka we wszystkich innych kolorach, czy to niebieskim, czy granacie, czy nawet w czerni hahaha
![]() Co do opcji, że brat lazurowej coś się zmieni po porodzie - wg mnie nie ma szans! nie ten typ człowieka, z tego co pisze lazurka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Wtajemniczenie
|
Raczej tak, musiałabym aukcję zobaczyć... a kosztowało w granicach 350zł?
#1516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zadomowienie
|
lazurka o ile się nie mylę to bajka nie wstawiała bialego lóżeczka tylko to
http://www.allegro.pl/item1082264900..._przewija.html chyba - tak mi się wydaje przynajmniej bo ja mam to i cos kojarze, że ona chyba też i jeszcze anoxa planuje go kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1519 |
Zadomowienie
|
Tak sobie myślę że te moje wczorajsze i nocne rewolucje z brzuszkiem to wina nerwów, jak juz wam wczoraj pisałam byliśmy u teśćiów no i tylko czekałam aż padnie drażliwy dla mnie temat no i padł: siostra mojego M mówi tak ( jest w 16 tyg ciąży): No jak tylko urodzę to macierzyński 22 tyg z dzieckiem i wracam do pracy bo nie wyobrażam sobie siedzenia przez tyle czasu w domu, zreszta nie było by nas stać na utrzymanie się z wypłaty Bartka ( jej mężą), pomijam juz fakt że mieszkają u rodziców tego Bartka, kasy prawie na nic nie wydają no co 2 miesiące bierze od nich 300 zł ale to na węgiel żeby na zimę było ( ona się kiedyś oburzyła z tego powodu że jak można wołać od dzieci za kasą).Oboje pracują ona w Urzędzie stat. a on w banku.No ale standard życia musi być, więc jak już pisałam wraca do pracy po macierzyńskim wynajmie nianię do dziecka bo nie chce teściów fatygować a potem odda do żłobka.Gadała tak jakby o jakimś psie mówiła albo lalce a nie dziecku, no a teściowa ma takie samo podejście bo jej dzieci sąsiadka wychowywała za kasę a ona wolała do roboty iść, bo pieniądze najważniejsze więc popiera córkę no i do mnie z tekstem : a Ty ? Ty też powinnaś do pracy iść bo będziesz jak taka kura domowa, no kur...przegięła na całej linii,wszystko zniosę ale nie jak ktoś mi się w życie wpier...nicza i mówi co i jak mam robić.Ja tam na brak kasy nie narzekam,akurat my jesteśmy w stanie wyżyć z kasy M i do tej pory dawaliśmy radę, nawet mamy swoje drugie mieszkanie które wynajmujemy i zawsze to dodatkowy grosz, który można odłożyć.Potem już się w ogóle nie odzywałam, a w drodze powrotnej ryczałam jak głupia, całą drogę i z powodu tego " naskoku " na moją osobę i z powodu tego że od rana nie odzywałam się z M.Może to przez to mój brzuch nie wytrzymał i stąd te skurcze były.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dasz linka do aukcji? ![]() ![]()
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
jusdan- nie denerwuj sie ! tym bardziej ze masz racje! przynajmniej wg mnie- nie wyobrazam sobie zeby jakas obca baba widziala pierwsze kroki mojej kruszynki, albo slyszala pierwsze slowa...no chore poprostu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
Jusdan nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Ja też bym się wkurzyła jak diabli. Co innego jak jest sytuacja taka a nie inna, że naprawde z jednej wypłaty będzie ciężko by wyżyć, jest możliwość iśc do pracy i mieć z kim dziecko zostawić. To i tak z ciężkim sercem się idzie i dziecko zostawia... a co innego w takiej sytuacji jaką ty opisałaś. Wkurza mnie coś takiego... ja nie wiem jak to u Nas będzie, ja bym chciała z rok z dzieckiem posiedzieć, ale czas pokaże co i jak i czy będzie taka możliwość, czy będzie trzeba gdzieś do pracy iść... ale chciałabym jak najdłużej. Z drugiej strony są kobiety, ktore w domu by się męczyły i wolą iść do pracy... ok, ich sprawa, ale takie pieprzenie jakie u Ciebie rodzinka odwalila, no bo przesady
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znosze jak ktos sie wtrace w nie swoje sprawy i do tego porownuje. Jakby to mialo wiekszy sens... Nie przejmuj sie tym, i tak wiadomo, ze nikomu nie dogodzisz...bo jeden uwaza, ze lepiej zostac w takiej sytuacji w domu, a drugi, ze lepiej pojsc do pracy. Ja bym im tam uciela szybko ta dyskusje ![]() Cytat:
![]() ![]() musze jeszcze dokupic klin pod glowke Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-28 o 09:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Ja się na chwilę kłade bo mi się coś duszno robi... muszę skontrolować ciśnienie i puls
Itakasia nadal nie odpisuje! |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama sie nami zajmowala wiec tak nie jest za tym by odac do zolobka, rodzice napewno mi pomoga, wiedza ze musze wrocic, ale nie mozna tak za wszelka cene, czasem sytulacja zmusza...no ale jak dajecie rade to nie widze przeszkod bys nie mogla zostac w domku ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Widzę,że jakieś fałszywe alarmy się pojawiły,więc tylko patrzeć aż coś się naprawdę zacznie
![]() Ja dzisiaj mam kiepski dzień,bo całą noc nie zmrużyłam oka i w dodatku jestem zła na TŻta,strasznie mnie rozczarowuje i martwię się co będzie dalej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
A co sie dzieje??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Biedna. Pewnie Ci nie pomaga. Nauczy się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.