|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
HD ty to kulturalna jestes
![]() FARMINKO to co pisałam i to co pisza dziewczyny, porozmawiaj z TŻem... bo faceci naprawde sie boją, i mysla, ze kobieta sobie lepiej poradzi... różnie reaguja, twój np ucieka od obowiązków... ANUSZKA i tak nieźle zareagowałaś... my akurat nie mamy tkaiego problemu z mamuśkami. Bo mój TŻ bardziej liczy się ze mną niż z mamą. I jakoś teściowa się jakoś szczególnie nie wtrąca. I tak swoje zrobimy HMMM FARMINKO wiesz co niepokojące jest to wszystko. Jakoś nie wyobrażam sobie by mój TŻ mi prasował rzeczy dla dzieciątka i tym podobne rzeczy, kiedy ja chodzę w ciązy, skakał koło mnie jak szalony, choć nie mówię, bo pomaga mi, zajmuje się Łucją, zresztą to jego oczko w głowie, a jej ukochany cudowny tatuś... na pewno by pomógł, jakiś obiad zrobił i wogole... ale bez nadgorliwosci, ze ja mam ochotę np na loda, a on od razu do sklepu biegnie, albo mowie poprasuj rzeczy dla malenstwa, bo on tego robic nie lubi i by nie robil... ale jest pomocny. Zarowno w ciazy, jak i przy opiece nad dzieckiem. Łucja zajmowal sie duzo... miał więcej cierpliwosci nieraz niz ja. Wstawal w nocy, nie spal nieraz do późna jak byla taka potrzeba... zobaczymy jak to będzie teraz gdy dzidzia sie pojawi na świecie druga ![]() Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-06-28 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
Anuszka, przykro mi, ze tz bardziej sie liczy ze slowem swojej mamy, powiedz mu, ze moze naprzyszlosc pojdziesz na skroty i wszystkie decyzje co do Waszego zwiazku bedziesz podejmowala z tesciowa a on niech sie dostosuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() farminko dobrze mi sie teraz patrzy na to z boku ale wydaje mi sie ze czesc z nas tez bedzie przez to przechodzila , nawet te ktore moga sie teraz zarzekac ze ich to napewno nie spotka... ![]() wiem ze TZ bedzie kapal juz jest na to nastawiony ,ale np nie ma takiej sily ktora by go dobudzila w nocy wiec nocne wstawanie to raczej na mnie spadnie ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- anuszka ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-28 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Alutka, a jak Ty się czujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
hd brzuch to jest najlepszy argument
![]() farminko to faktycznie przykra sytuacja. Mam nadzieje, że się ułoży i będzie dobrze. Nie wierzę, żeby był aż tak nieczuły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze ze moj mezus tez zawsze mowil ze bedzie mi pomagal, ze przeciez nie zostawi mnie z tym wszystkim na glowie... no ale ostatnio jedziemy autkiem, gadamy sobie, on opowiada o swoim koledze ktory byl strasznym imprezowiczem, no ale ma juz dwoje dzieci, pomaga zonie itp, ale powiedzial mojemu ze zona to mu na łeb przez to zaczyna wlazic, ze co chwila cos od niego chce itd... i moj cos tam zaczal go popierac, co ja odebralam jako fakt ze on to chyba palcem ruszac nie bedzie bo przeciez PRACUJE. no jak sie wkur**** jak mu powiedzialam ze co on sobie wyobraza, ze ja bede siedziala calymi dniami z dzieckiem, gotowala obiadki, prala, sprzatala, prasowala... a on sobie przyjdzie z roboty i bedzie siedzial do gory dupskiem? o nieeeeeee !!! wytlumaczylam ze nie bede go obarczac po pracy opieka nad calym domem tylko chce zeby pomagal mi wtedy kiedy go o to poprosze albo zobaczy ze nie daje sobie rady. oczywiscie on swoje, ze jasne on tak zapierdziela a ja go jeszcze w domu w homonto chce zaprzegnac ![]() ![]() mam nadzieje ze wy tez sobie wszystko wyjasnicie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
ferminka - nie wiem co ci powiedziec....moze musi sie z tym oswoic, a moze mu odbija...a moze jedz i zateskni za wami...nie wiem, mam nadzieje ze sie jakos pouklada.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Raczkowanie
|
farminka uwazam tak samo jak dziewczyny ,ze przedewszystkim musisz z nim szczerze porozmawiac. Nie moze byc tak ,ze tylko ty zajmujesz sie mala ,tez musisz miec czas na odpoczynek i troche czasu dla siebie. Nie mam pojecia jak to bedzie u mnie ,ale planuje tak "wychowac" M. zeby nie raz zostal z malym ,a ja zebym mogla sobie pojsc na zakupki czy spotkac sie z kolezankami.
anuszka ja tez sie w ciazy troche powstrzymuje ![]() scoobs nie zaglebialam sie za bardzo nad tym jak uzyc tego laktatora ,moze gdzies poszukam. Bo to dziala tak jak masowanie brodawek, wytwarza sie oksytocyna i pobudza macice.
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-06-28 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-28 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Kochane uciekam z Łucją na spacerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie, zegar tyka. Mąż mi kupił te liście z malin, ale nie wiem czy pic. Najgorzej, że on w tym tygodniu będzie wracał z pracy o 2 w nocy a wiadomo, że akcje to sie najczęściej w nocy zaczynają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka szybko wróciła do pracy bo jak sama powiedział potrzebowała tego. Znam ją i wiem, ze byłaby nieszczęśliwą, zmęczoną mamą domową. Teraz, mimo iż spędza z dzieckiem mniej czasu niż niania jest wspaniałą matką - właśnie dlatego, że ma odskocznie, swoją pracę, którą uwielbia. Wraca do domu i cały swój czas poświęca małej. Nie wiem jak będzie ze mną. Zakładam, że wrócę do pracy ale wszystko może się zmienić jak spojrzę w twarz Szymkowi ![]() Chciałabym wrócić, popracować trochę i ponownie zajść w ciążę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ze szczerą rozmową mogę jeszcze raz spróbować,ale tak jak pisałam-już mu to wszystko mówiłam,nawet kilka razy.Ostatnio dobitnie wyłożyłam kawę na ławę i sie poryczałam,a reakcji brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
scoobs moze poczytaj cos w necie ,ja czytalam kiedys w gazetce dla przyszlych mam jak odciagac mleko zeby odczuc ulge ,a nie rozbudzic laktacji. Jak znajde to przepisze.
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj mialam masakre. pojechalam do mieszkanka zeby nadzorowac prace chlopakow. szwagier zabral sie za kladzenie kafli na przedpokoju, mezus konczyl szlifowanie i zabieral sie za malowanie kuchni. ja pozamiatalam ten syf z podlog i zmylam. myslalam ze przez caly dzien wiecej zrobia... ale moj szwagier zaczal ogladac kubice, pozniej sie na nas obrazil ze nic do zarcia nie zamowilismy i gdzies polazl spic przy okazji browara :/ moj maz tez jest zapalonym fanem kubicy ale stwierdzil ze malowanie wazniejsze wiec zapieprzal i malowal sam 16m, a szwagier przez caly dzien polozyl 3m2 podlogi na przedpokoju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jeszcze sie bobu na wieczor nawtykalam i padlam... dzisiaj myslalam ze nie wstane tak sie wczoraj zmeczylam a w sumie nic nie zrobilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
Jak nie pomoże to sie przynajmniej z toksyn oczyszczę. A pierwszą faze bym chciałą w domu spędzić, tylko muszę do szpitala dojechac ponad 40 km i nie wiem jak to będzie. Ale przecież nie urodze w aucie, takich cudó to nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |||
Zakorzenienie
|
biedulki dwie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musicie poważnie porozmawiać i ustalić jakieś zasady bo rzeczywiście skończy się na tym, że nie będziesz miałą szans na skończenie studiów... Rozmowa i ustalenie reguł może pomóc I nie daj się wkręcić w wyjazdówki do teściów.Chciał dziecko? To chyba zdawał sobie sprawę, że to nie są same przyjemności. Trzeba twardo postawić sprawę. Lepiej teraz, na gorąco przeprowadzić taka rozmowę niż po roku czy dwóch mieć dużo większe zastrzeżenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Czytałam właśnie artykuł o magnezie, ciekawe zdanie:
Wielu lekarzy twierdzi, że kobiety z niedoborem magnezu rodzą znacznie dłużej, a porody bywają boleśniejsze, niż u pań z równowagą tego pierwiastka. ...więc łykać dziewczynki magnez!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twojemu mezowi poprostu potrzebna jest terapia wstrzasowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Napar z liści malin (ale nie z owoców czy kwiatów) jest znany i stosowany od stuleci w Afryce, Azji i Ameryce jako środek ułatwiający poród. Polecają go również nasze położne, ale pamiętaj – stosowanie ziół w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem. Napar ten można pić od 38. tygodnia ciąży. Pomaga w przygotowaniu mięśnia macicy poprzez uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu. " ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- dokladnie mam takie samo podejscie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że się poddał... Mój kolega ma 2 miesięczna córeczkę i powiedział, ze czuje sie codziennie rano jakby wrócił z imprezy. Wraca z pracy o 20tej... Z małą niewiele może zrobić bo zostaje kąpiel i spanie... Nie wiem o co mu chodzi... co ma powiedzieć jego zona, która siedzi w małą cały dzień ? Dodatkowo okazało się, że zapisał się na studia podyplomowe i każdy weekend będzie spędzał na uczelni. Mój M powiedział wprost (znają sie dobrze) - ucieka z domu. Mój ojciec, gdy się urodziłam zrobił to samo. Nagle zapragnął pogłębić swoją wiedzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi ![]() A może On myśli, że dajesz sobie sama radę? Może powinnaś częściej prosić go o pomoc (nie o wyręczanie...), to wtedy by się udzielał razem z Tobą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa jak u mnie bedzie....
Zjadlam sobie sniadanie 2 sniadanie i obiad...spagetty z brokulami, bo po tem jak sie karmi nie mozna jesc ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
jestem, jestem
![]() ![]() troszkę byłam zabiegana przez weekend, ale właśnie udało mi się was nadrobić ![]() oczywiście trzymam kciuki ![]() maleństwa wklejałyście - są prześliczne ![]() ![]() Farminko - współczuję przejść z tż-tem, wiem jak ciężko jest nie mieć wsparcia, mój też często zapomina, że fakt że pracuje nie zwalnia go z domowych obowiązków... nie wiem jak to będzie jak pojawi się maleństwo, ale nie liczę na duże zmiany.. Papeterio - jak tylko się uporam z tymi zdjęciami to coś wkleję ![]()
#1589 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.