Matura 2010-Studia - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 11:08   #2821
estrella18
Raczkowanie

Dot.: Matura 2010-Studia

Ja bym chciała od pierwszego roku
estrella18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:08   #2822
josiex
Raczkowanie

jeżeli chodzi o pracę, to na razie chcę się "zapoznać" zobaczyć, jak wymagający są wykładowcy itd. jeżeli będzie dużo czasu wolnego to może załapię się na jakąś pracę. miło byłoby nie żerować aż tak bardzo na rodzicach
Stary 2010-06-28, 11:15   #2823
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

też myślę o drugim kierunki Teraz inżynieria biomedyczna, a za rok mechanika i budowa maszyn albo technik farmacji
Stary 2010-06-28, 11:21   #2824
_En
Raczkowanie

Noo ja właśnie myślę tak samo, że pierw chcę się 'zapoznać'. Na pierwszym roku ponoć najwięcej zajęć jest.. no ale zobaczymy jak to wszystko będzie ^^.

dowiedziałam się, że odbiór wyników mam po 10.

im jestem starsza, im bardziej wymaga się ode mnie, żebym była do znudzenia odpowiedzialna, z tym większym uporem łapie się symboli dzieciństwa.
_En jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:25   #2825
josiex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _En Pokaż wiadomość
Noo ja właśnie myślę tak samo, że pierw chcę się 'zapoznać'. Na pierwszym roku ponoć najwięcej zajęć jest.. no ale zobaczymy jak to wszystko będzie ^^.

dowiedziałam się, że odbiór wyników mam po 10.
ja mam chyba od południa...ale od rana będę dręczyć sekretariat czy już są
Stary 2010-06-28, 11:34   #2826
_En
Raczkowanie

a jeszcze Wam się coś zapytam odnośnie opłaty..
wybieram sobie kierunek np. tylko jeden , przelewam pieniądze na konto i czy ja muszę dopisać tą opłatę do kierunku, który wybrałam czy to się robi automatycznie? rozumiecie mnie?

im jestem starsza, im bardziej wymaga się ode mnie, żebym była do znudzenia odpowiedzialna, z tym większym uporem łapie się symboli dzieciństwa.
_En jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:41   #2827
josiex
Raczkowanie

Cytat:
wybieram sobie kierunek np. tylko jeden , przelewam pieniądze na konto i czy ja muszę dopisać tą opłatę do kierunku, który wybrałam czy to się robi automatycznie? rozumiecie mnie?
ja rozumiem na UAM podobno tak jest, a odnośnie USz - nie mogę Ci powiedzieć, pewnie wyjdzie w praniu... ale pewnie podobnie
Stary 2010-06-28, 11:50   #2828
Vinanti
Raczkowanie

Co do przerwy technicznej na OKE Kraków to się nie martwcie - identyczne cyrki odstawiali rok temu, jak ja czekałam na swoje wyniki . Ale się wkurzałam wtedy wtedy, ho ho . Też wydawało mi się, że nie zdam rozszerzonej geografii, a jak zobaczyłam wynik to aż podskoczyłam. To samo z angielskim - zaraz po wyjściu z matury myślałam, że zawaliłam, że ledwo zdam, a tu się okazało, że miałam 2 lub 3 wynik w klasie . Jedynie rozczarował mnie polski, bo byłam pewna, że napisałam na ok 80%, a tu lekkie zdziwko. Ale cóż - na studia się dostałam, teraz startuję na drugi kierunek. Życie jest piękne .
Vinanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:51   #2829
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
Boże, a jak nie zdałam matmy?
Zdasz Te nerwy nas wykończą do środy. Śniło mi się dziś w nocy że dostaliśmy wyniki matur no i że zdałam oczywiście się ucieszyłam i jeszcze raz spojrzałam na kartkę to okazało się że jednak jakiś przedmiot zawaliłam

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:59   #2830
BlueSunshine
Zakorzenienie

Mi się ostatnio śniło że miałam jakieś naprawdę dobre wyniki, to żałowałam że się obudziłam próbowałam się dodzwonić do sekretariatu u mnie w szkole, bo każdy z mojej szkoły mówi że na inną godzinę zakończenie jest, wiec zadzwoniłam osobiście-my nic nie wiemy, dyrektor jak będzie miał wyniki to wam da. (no i powiedzcie mi ze nie mam szczęścia do "uprzejmych" kobiet) A potem próbowałam się dodzwonić do OKE mojego, po przejściu przez jakieś 8 telefonów i numerów wewnętrznych, numer docelowy był zajęty... :|

A jak myślicie, albo jak było w tamtym roku? mogę liczyć że wyniki podadzą jutro czy nie bardzo ? ja mam jeszcze większe cyrki z moim OKE, bo 30 czerwca zmieniają adres strony(no nie mieli kiedy rzeczywiście)
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:00   #2831
VampIrzyca
Zadomowienie

Widzę, że większość dziewczyn ma sny związane z wynikami Ja też dzisiaj miałam taki - sniło mi się, że dostałam 100% z polskiego roz. i ... 20% z biologii roz.. Mimo wszystko, mam nadzieje, że się nie spełni.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:00   #2832
MyszkaMini
Raczkowanie

Cytat:
U mnie się to zrobiło automatycznie

MyszkaMini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:06   #2833
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
Mi się ostatnio śniło że miałam jakieś naprawdę dobre wyniki, to żałowałam że się obudziłam próbowałam się dodzwonić do sekretariatu u mnie w szkole, bo każdy z mojej szkoły mówi że na inną godzinę zakończenie jest, wiec zadzwoniłam osobiście-my nic nie wiemy, dyrektor jak będzie miał wyniki to wam da. (no i powiedzcie mi ze nie mam szczęścia do "uprzejmych" kobiet) A potem próbowałam się dodzwonić do OKE mojego, po przejściu przez jakieś 8 telefonów i numerów wewnętrznych, numer docelowy był zajęty... :|

A jak myślicie, albo jak było w tamtym roku? mogę liczyć że wyniki podadzą jutro czy nie bardzo ? ja mam jeszcze większe cyrki z moim OKE, bo 30 czerwca zmieniają adres strony(no nie mieli kiedy rzeczywiście)
Nie wiem czy jeżeli przyjdziesz wcześniej to ci podadzą. Ja się pytałam wychowawcy o której mamy przyjść to powiedział że o 13 i że nawet jeżeli będą mieli wcześniej to wątpliwe że podadzą.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Widzę, że większość dziewczyn ma sny związane z wynikami Ja też dzisiaj miałam taki - sniło mi się, że dostałam 100% z polskiego roz. i ... 20% z biologii roz.. Mimo wszystko, mam nadzieje, że się nie spełni.
Weź przestań, to przez te nerwy mam takie sny. Na początku wyniki były świetne aż się zdziwiłam, a później oczywiście się okazało się że się pomyliłam i jednak czegoś nie zdałam

Stary 2010-06-28, 12:43   #2834
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Aż poszukałam - identycznie jak na łódzkim i z tego co znalazłam progi naprawdę niskie...
Nieee, nie myślę o tym, bo jeszcze mi dziwne rzeczy przychodzą do głowy idę na elektronikę i telekomunikację i nie wymyślam więcej
rozumiem cię, tak na ostatnią chwile to można czasami gafę zrobić, ale tylko tak się odezwałam, bo ja np. chciałabym zdawać takie poziomy jak ty - byłabym wtedy na 100% na administracji
Cytat:
U Was podali na stronie szkoły, o której wyniki?
ja się dowiedziałam z forum klasowego na nk
Cytat:
Napisane przez ejMala Pokaż wiadomość
też myślę o drugim kierunki Teraz inżynieria biomedyczna, a za rok mechanika i budowa maszyn albo technik farmacji
o, patrząc na twój opis domyślam się że postawiłas jednak na Wrocław?
Cytat:
Widzę, że większość dziewczyn ma sny związane z wynikami
mnie się dziś śniło ze pytałam sie taty mojej kuzynki jak jej poszedł egzamin gimnazjalny sny o maturze miałam wcześniej

a tak z innej beczki, to faktycznie, dzień po każdej maturze sprawdzałam wyniki, byłam raczej zadowolona i całkowicie spokojna. a teraz?
Stary 2010-06-28, 12:43   #2835
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
o, patrząc na twój opis domyślam się że postawiłas jednak na Wrocław?
mhm. jednak Wrocław! podoba mi się miasto, marzę o zamieszkaniu w nim i nie chcę iść tam gdzie mi się nie podoba tylko ze względu na chłopaka

zaczynam się denerwować...
Stary 2010-06-28, 13:00   #2836
heroina91
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanie. W zasadzie dwa gdzie się sprawdza wyniki chodzi mi o to czy na centrali , czyli CKE Warszawa czy na okręgowej (w moim przypadku na Łomży)?? A i jak ktoś nie zda, to i tak idzie do szkoły po zaświadczenie (choć nie chce przystąpić do poprawki) czy już nic nie robi? Mam nadzieję, że kumacie o co mi biega

heroina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:01   #2837
mimi_91
Raczkowanie

Witam tegoroczne maturzystki Ja w też w tym roku maturkę zdawałam i z niecierpliwością czekam na wyniki Tyle, że teraz mam straszny mętlik w głowie i nie wiem co robić

Zawsze chciałam studiować weterynarię, ale stchórzyłam i nie poszłam na biol-chem tylko na humana czego strasznie żałuję. Potem stwierdziłam, że chcę iść na psychologię i maturkę zdawałam pod tym kątem. Jednak wiem, że to weterynarzem bym chciała być.
Rozmawiałam z mamą i ona stwierdziła, że to jest mój wybór i jeżeli na prawdę chcę psychologię to żebym szła i studiowała, ale jeżeli wiem że to nie to, to żebym w tym roku odpuściła sobie studia i cały rok poświęciła na naukę chemii i podejść do matury jeszcze raz i za rok startować na wetę
Na prawdę nie wiem co robić
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:02   #2838
FeelingGood
Rozeznanie

O woow dziewczyny, nie było mnie od wczoraj a tu tyle napisane

U mnie szkoła nawet jeszcze nie podała od której można przychodzić po świadectwa Jak zawsze wszelkie informacje na tydzień przed podawali tak teraz chyba zapomnieli już o maturzystach Albo nikt nie zdał i nie mają co przekazywać:P

Co do tych moich wątpliwości na temat kierunku to tak: przez całe 3 lata, przedmiot który najbardziej mnie interesował i ciągle się go uczyłam to historia i chciałam go studiować. Ale pojawia się problem, że po tym kierunku tak na prawdę nic nie ma. Myślałam, że mogłabym zostać na uczelni, ale jednak jak ostatnio poczytałam o zarobkach wykładowców to zwątpiłam. A nauka w szkole: ok, w liceum mogłabym, nawet chciałabym zostać nauczycielką, ale nie wiem czy przez tyle lat w szkole bym wytrzymała + znaleźć posadę w szkole graniczy z cudem :P
Więc drugi kierunek jaki miałam wziąć to logistyka i chyba tak zrobię, ale żal mi rezygnować z historii

Czemu nie zdawałam fizyki,bioli czy matmy R? Poszłabym do Dęblina albo na fizjoterapię

Zaczynam wariować:O Co raz chodzę z pokoju do pokoju w bliżej nieokreślonym celu :O
Ja już nie chcę tych wyników:P

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:17   #2839
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez estrella18 Pokaż wiadomość
Ja wynikami jakoś się nie stresuje, zaraz po maturze to był ogromny stres. Teraz cały czas myślę o studiach i mam tysiąc wątpliwości

Dziewczyny, a zamierza któraś z Was studiować dwa kierunki. Bo ja mam taki plan, że teraz jeden kierunek, a za rok drugi, gdyż nie mam sprecyzowanych planów na przyszłość i liczę na to, że w ciągu tego roku dostanę olśnienia
Ja zdanie zmieniam co chwila. A przy okazji zadręczam mamę. Drugi kierunek chciałabym dobrać na drugim roku. Ale to się jeszcze okaże gdzie się dostane. Jeśli do Lublina geodezja jeśli do Łodzi lub Torunia GP.

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość

U mnie szkoła nawet jeszcze nie podała od której można przychodzić po świadectwa Jak zawsze wszelkie informacje na tydzień przed podawali tak teraz chyba zapomnieli już o maturzystach Albo nikt nie zdał i nie mają co przekazywać:P

Zaczynam wariować:O Co raz chodzę z pokoju do pokoju w bliżej nieokreślonym celu :O
Ja już nie chcę tych wyników:P
Moja szkoła też milczy. Nikt nic nie wie. A OKE krk ma przerwe techniczną. Masakra

Cytat:

a tak z innej beczki, to faktycznie, dzień po każdej maturze sprawdzałam wyniki, byłam raczej zadowolona i całkowicie spokojna. a teraz?
Miałam tak samo. Chociaż jak wyszłam z angielskiego to byłam pewna że nie zdam teraz przekonałam sama siebie że 30% będzie. (mam przynajmniej taką nadzieję)
Stary 2010-06-28, 13:23   #2840
FeelingGood
Rozeznanie

A dziewczyny widziałyście może czy już gdzieś podawali ile % maturzystów nie zdało i mniej więcej jakie wyniki były? Bo pamiętam, że w tamtym roku podawali to jakoś chwilę przed wynikami ..

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 13:50   #2841
mimi_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Moja szkoła też milczy. Nikt nic nie wie. A OKE krk ma przerwe techniczną. Masakra
przed chwilą byłam na stronie oke kraków i wszystko ok. Zalogowałam się do OBIEGU ale wyników nie ma. Będą 30.
mimi_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:04   #2842
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
mhm. jednak Wrocław! podoba mi się miasto, marzę o zamieszkaniu w nim i nie chcę iść tam gdzie mi się nie podoba tylko ze względu na chłopaka
ejMala, to może będziemy razem szukać jakiegoś lokum blisko Grunwaldu? bo ja też kierunek - Wrocław

ech, a u mnie nic nie wiadomo - ani na nk, ani na www szkoły nie ma żadnego info o odbiorze wyników, co oni sobie w kulki lecą?

Edytowane przez Kiriko
Czas edycji: 2010-06-28 o 14:12
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:06   #2843
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
ejMala, to może będziemy razem szukać jakiegoś lokum blisko Grunwaldu? bo ja też kierunek - Wrocław

ech, a u mnie nic nie wiadomo - ani na nk, ani na www szkoły nie ma żadnego info o odbiorze wyników, co oni sobie w kulki lecą?
a możemy Nikt z moich znajomych nie idzie do Wrocławia niestety
Stary 2010-06-28, 14:11   #2844
fragile 9000
Zadomowienie

u mnie w szkole była kartka wywieszona że o 9 wyniki w sekretariacie.

Ja zaraz po maturach sprawdziłam matmę i angielski w interi chyba i się uspokoiłam że zdałam , ale polskiego sie nie dało sprawdzić ewentualnie test ale to też każdy pisze swoimi słowami , nie wiedziałam wgl że są klucze na cke a teraz jak weszłam żeby zobaczyć polski to naprawdę przestałam czytać bo ja juz zapomniałam co ja pisałam trzeba czekać cierpliwie do środy...

mimi jeśli naprawdę pasjonujesz się weterynarią to może odpuść w tym roku ale wiesz wtedy rok w plecy... a jesteś pewna że będziesz się sumiennie uczyć teraz ? może spróbuj na tą psychologię , może ci się spodoba a jak nie to chociaż będziesz pewna że to nie to , i później też można poprawić maturę.

Znajdź mnie,
wyciągnij ze stosu zapisanych kartek, spomiędzy papierosów ładnie ułożonych w pudełku, zmiętych papierków w kieszeni
.

fragile 9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:17   #2845
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez heroina91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie. W zasadzie dwa gdzie się sprawdza wyniki chodzi mi o to czy na centrali , czyli CKE Warszawa czy na okręgowej (w moim przypadku na Łomży)?? A i jak ktoś nie zda, to i tak idzie do szkoły po zaświadczenie (choć nie chce przystąpić do poprawki) czy już nic nie robi? Mam nadzieję, że kumacie o co mi biega
już chyba sto razy pisałyśmy że na OKE
a jak ktoś nie zda to wydaje mi się że jednak po zaświadczenie idzie, bo to jest dokument potwierdzajacy niezdanie, jak pierwszym razem oblałam prawo jazdy to tez dostałam świstek że nie zdałam
Stary 2010-06-28, 14:18   #2846
Kiriko
Raczkowanie

Cytat:
a możemy Nikt z moich znajomych nie idzie do Wrocławia niestety
Mnie wszystkie "przyjaciółki" olały albo idą do innego miasta, więc też zostaję sama dlatego szukam jakiejś miłej współlokatorki i towarzyszki poszukiwań - a wizaż jest chyba najlepszym miejscem do poszukiwań jakiejś miłej pierwszorocznej widziałam trochę fajnych dwójek na gumtree w rozsądnych cenach i blisko pl. Grunwaldzkiego, jedynek jak na lekarstwo, a jak już są, to w cenach znacznie przekraczających moje fundusze (700-800 zł z opłatami). Kocham Wrocław i muszę w nim zamieszkać, ale też nie mam zamiaru płacić fortuny...
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:18   #2847
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość

uf ja już wiem, o 12, chociaż jeden kamień z serca

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:20   #2848
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez mimi_91 Pokaż wiadomość
Witam tegoroczne maturzystki Ja w też w tym roku maturkę zdawałam i z niecierpliwością czekam na wyniki Tyle, że teraz mam straszny mętlik w głowie i nie wiem co robić

Zawsze chciałam studiować weterynarię, ale stchórzyłam i nie poszłam na biol-chem tylko na humana czego strasznie żałuję. Potem stwierdziłam, że chcę iść na psychologię i maturkę zdawałam pod tym kątem. Jednak wiem, że to weterynarzem bym chciała być.
Rozmawiałam z mamą i ona stwierdziła, że to jest mój wybór i jeżeli na prawdę chcę psychologię to żebym szła i studiowała, ale jeżeli wiem że to nie to, to żebym w tym roku odpuściła sobie studia i cały rok poświęciła na naukę chemii i podejść do matury jeszcze raz i za rok startować na wetę
Na prawdę nie wiem co robić
Może spróbuj z tą psychologią. Moja koleżanka była w bardzo podobnej sytuacji poszła na humana a później żałowała bo myślała że na bio-chem będzie dużo fizyki i to zadecydowało na jaki profil poszła. Na maturze zdawała biologię ale nie poszła jej zbyt dobrze i mogła się pożegnać ze studiami medycznymi i poszła na administrację. Biologię miała poprawiać rok później ale na administracji jej się spodobało.

Stary 2010-06-28, 14:21   #2849
heroina91
Raczkowanie

Cytat:
już chyba sto razy pisałyśmy że na OKE
a jak ktoś nie zda to wydaje mi się że jednak po zaświadczenie idzie, bo to jest dokument potwierdzajacy niezdanie, jak pierwszym razem oblałam prawo jazdy to tez dostałam świstek że nie zdałam
hehe ja mało siedzę na necie ostatnio dlatego pytam, bo nie widziałam co wcześniej pisałyście dziękuję za info

heroina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 14:23   #2850
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
uf ja już wiem, o 12, chociaż jeden kamień z serca
A ja o 13 czyli wieczorem 30 dzielimy się wrażeniami. Gratulujemy lub pocieszamy, chociaż mam nadzieję że tego drugiego nie będzie w ogóle

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości