|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
Ja bym chciała od pierwszego roku
|
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o pracę, to na razie chcę się "zapoznać"
zobaczyć, jak wymagający są wykładowcy itd. jeżeli będzie dużo czasu wolnego to może załapię się na jakąś pracę. miło byłoby nie żerować aż tak bardzo na rodzicach
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
też myślę o drugim kierunki
Teraz inżynieria biomedyczna, a za rok mechanika i budowa maszyn albo technik farmacji
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
Noo ja właśnie myślę tak samo, że pierw chcę się 'zapoznać'. Na pierwszym roku ponoć najwięcej zajęć jest.. no ale zobaczymy jak to wszystko będzie ^^.
dowiedziałam się, że odbiór wyników mam po 10.
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
a jeszcze Wam się coś zapytam odnośnie opłaty..
wybieram sobie kierunek np. tylko jeden , przelewam pieniądze na konto i czy ja muszę dopisać tą opłatę do kierunku, który wybrałam czy to się robi automatycznie? rozumiecie mnie?
|
#2827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na UAM podobno tak jest, a odnośnie USz - nie mogę Ci powiedzieć, pewnie wyjdzie w praniu... ale pewnie podobnie
|
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Co do przerwy technicznej na OKE Kraków to się nie martwcie - identyczne cyrki odstawiali rok temu, jak ja czekałam na swoje wyniki
. Ale się wkurzałam wtedy wtedy, ho ho . Też wydawało mi się, że nie zdam rozszerzonej geografii, a jak zobaczyłam wynik to aż podskoczyłam. To samo z angielskim - zaraz po wyjściu z matury myślałam, że zawaliłam, że ledwo zdam, a tu się okazało, że miałam 2 lub 3 wynik w klasie . Jedynie rozczarował mnie polski, bo byłam pewna, że napisałam na ok 80%, a tu lekkie zdziwko. Ale cóż - na studia się dostałam, teraz startuję na drugi kierunek. Życie jest piękne .
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Zdasz
![]() ![]() Te nerwy nas wykończą do środy. Śniło mi się dziś w nocy że dostaliśmy wyniki matur no i że zdałam oczywiście się ucieszyłam i jeszcze raz spojrzałam na kartkę to okazało się że jednak jakiś przedmiot zawaliłam
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się ostatnio śniło że miałam jakieś naprawdę dobre wyniki, to żałowałam że się obudziłam
próbowałam się dodzwonić do sekretariatu u mnie w szkole, bo każdy z mojej szkoły mówi że na inną godzinę zakończenie jest, wiec zadzwoniłam osobiście-my nic nie wiemy, dyrektor jak będzie miał wyniki to wam da. (no i powiedzcie mi ze nie mam szczęścia do "uprzejmych" kobiet) A potem próbowałam się dodzwonić do OKE mojego, po przejściu przez jakieś 8 telefonów i numerów wewnętrznych, numer docelowy był zajęty... :| A jak myślicie, albo jak było w tamtym roku? mogę liczyć że wyniki podadzą jutro czy nie bardzo ? ja mam jeszcze większe cyrki z moim OKE, bo 30 czerwca zmieniają adres strony(no nie mieli kiedy rzeczywiście) |
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że większość dziewczyn ma sny związane z wynikami
Ja też dzisiaj miałam taki - sniło mi się, że dostałam 100% z polskiego roz. i ... 20% z biologii roz.
|
|
|
|
#2832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Weź przestań, to przez te nerwy mam takie sny. Na początku wyniki były świetne aż się zdziwiłam, a później oczywiście się okazało się że się pomyliłam i jednak czegoś nie zdałam
|
|
#2834 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ja się dowiedziałam z forum klasowego na nk ![]() Cytat:
![]() mnie się dziś śniło ze pytałam sie taty mojej kuzynki jak jej poszedł egzamin gimnazjalny sny o maturze miałam wcześniej![]() a tak z innej beczki, to faktycznie, dzień po każdej maturze sprawdzałam wyniki, byłam raczej zadowolona i całkowicie spokojna. a teraz?
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
mhm. jednak Wrocław!
podoba mi się miasto, marzę o zamieszkaniu w nim i nie chcę iść tam gdzie mi się nie podoba tylko ze względu na chłopaka ![]() zaczynam się denerwować...
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie. W zasadzie dwa
gdzie się sprawdza wyniki chodzi mi o to czy na centrali , czyli CKE Warszawa czy na okręgowej (w moim przypadku na Łomży)?? A i jak ktoś nie zda, to i tak idzie do szkoły po zaświadczenie (choć nie chce przystąpić do poprawki) czy już nic nie robi? Mam nadzieję, że kumacie o co mi biega
|
#2837 |
|
Raczkowanie
|
Witam tegoroczne maturzystki
Ja w też w tym roku maturkę zdawałam i z niecierpliwością czekam na wyniki Tyle, że teraz mam straszny mętlik w głowie i nie wiem co robić![]() Zawsze chciałam studiować weterynarię, ale stchórzyłam i nie poszłam na biol-chem tylko na humana czego strasznie żałuję. Potem stwierdziłam, że chcę iść na psychologię i maturkę zdawałam pod tym kątem. Jednak wiem, że to weterynarzem bym chciała być. Rozmawiałam z mamą i ona stwierdziła, że to jest mój wybór i jeżeli na prawdę chcę psychologię to żebym szła i studiowała, ale jeżeli wiem że to nie to, to żebym w tym roku odpuściła sobie studia i cały rok poświęciła na naukę chemii i podejść do matury jeszcze raz i za rok startować na wetę ![]() Na prawdę nie wiem co robić
|
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
O woow dziewczyny, nie było mnie od wczoraj a tu tyle napisane
![]() U mnie szkoła nawet jeszcze nie podała od której można przychodzić po świadectwa Jak zawsze wszelkie informacje na tydzień przed podawali tak teraz chyba zapomnieli już o maturzystach Albo nikt nie zdał i nie mają co przekazywać:PCo do tych moich wątpliwości na temat kierunku to tak: przez całe 3 lata, przedmiot który najbardziej mnie interesował i ciągle się go uczyłam to historia i chciałam go studiować. Ale pojawia się problem, że po tym kierunku tak na prawdę nic nie ma. Myślałam, że mogłabym zostać na uczelni, ale jednak jak ostatnio poczytałam o zarobkach wykładowców to zwątpiłam. A nauka w szkole: ok, w liceum mogłabym, nawet chciałabym zostać nauczycielką, ale nie wiem czy przez tyle lat w szkole bym wytrzymała + znaleźć posadę w szkole graniczy z cudem :P Więc drugi kierunek jaki miałam wziąć to logistyka i chyba tak zrobię, ale żal mi rezygnować z historii ![]() Czemu nie zdawałam fizyki,bioli czy matmy R? Poszłabym do Dęblina albo na fizjoterapię![]() Zaczynam wariować:O Co raz chodzę z pokoju do pokoju w bliżej nieokreślonym celu :O Ja już nie chcę tych wyników:P
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam tak samo. Chociaż jak wyszłam z angielskiego to byłam pewna że nie zdam teraz przekonałam sama siebie że 30% będzie. (mam przynajmniej taką nadzieję)
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny widziałyście może czy już gdzieś podawali ile % maturzystów nie zdało i mniej więcej jakie wyniki były? Bo pamiętam, że w tamtym roku podawali to jakoś chwilę przed wynikami ..
|
#2841 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo ja też kierunek - Wrocław ![]() ech, a u mnie nic nie wiadomo - ani na nk, ani na www szkoły nie ma żadnego info o odbiorze wyników, co oni sobie w kulki lecą?
Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2010-06-28 o 14:12 |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt z moich znajomych nie idzie do Wrocławia niestety
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
u mnie w szkole była kartka wywieszona że o 9 wyniki w sekretariacie.
Ja zaraz po maturach sprawdziłam matmę i angielski w interi chyba i się uspokoiłam że zdałam , ale polskiego sie nie dało sprawdzić ewentualnie test ale to też każdy pisze swoimi słowami , nie wiedziałam wgl że są klucze na cke a teraz jak weszłam żeby zobaczyć polski to naprawdę przestałam czytać bo ja juz zapomniałam co ja pisałam trzeba czekać cierpliwie do środy...mimi jeśli naprawdę pasjonujesz się weterynarią to może odpuść w tym roku ale wiesz wtedy rok w plecy... a jesteś pewna że będziesz się sumiennie uczyć teraz ? może spróbuj na tą psychologię , może ci się spodoba a jak nie to chociaż będziesz pewna że to nie to , i później też można poprawić maturę. |
|
|
|
#2845 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
a jak ktoś nie zda to wydaje mi się że jednak po zaświadczenie idzie, bo to jest dokument potwierdzajacy niezdanie, jak pierwszym razem oblałam prawo jazdy to tez dostałam świstek że nie zdałam
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Mnie wszystkie "przyjaciółki" olały albo idą do innego miasta, więc też zostaję sama
dlatego szukam jakiejś miłej współlokatorki i towarzyszki poszukiwań - a wizaż jest chyba najlepszym miejscem do poszukiwań jakiejś miłej pierwszorocznej widziałam trochę fajnych dwójek na gumtree w rozsądnych cenach i blisko pl. Grunwaldzkiego, jedynek jak na lekarstwo, a jak już są, to w cenach znacznie przekraczających moje fundusze (700-800 zł z opłatami |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za info
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
A ja o 13 czyli wieczorem 30 dzielimy się wrażeniami. Gratulujemy lub pocieszamy, chociaż mam nadzieję że tego drugiego nie będzie w ogóle
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

. Jedynie rozczarował mnie polski, bo byłam pewna, że napisałam na ok 80%, a tu lekkie zdziwko. Ale cóż - na studia się dostałam, teraz startuję na drugi kierunek. Życie jest piękne
.

bo ja też kierunek - Wrocław