|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. II
janiawko a Ty moje dobra wrzuciłaś do paczki Lavendovej?
jako i wszystkie inne robią?
|
#4802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że takie świetne produkty są dla nas tak trudno dostępne
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Kochane
Poisonko mam podobne odczucia co do Kinky ![]() Agisonku tak w Lavendowej przesyłce Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2010-06-24 o 21:34 |
|
|
|
#4804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
i teraz owoce i warzywa takie dobre świeże są.podam przepisy na 30 min zupki moje ulubione ![]() brokułowa Do rondelka nalej troszkę oliwy rozgrzej wrzuć pokrojoną z kosteczkę połówkę cebuli, zeszklij wrzuć pokrojone w kosteczki 2 większe ziemniaki i 1 marchewkę przemieszaj i zalej buzionem ( woda gorąca+kostka rosołowa) gdy się zagotuje dodaj pieprz, ziele, liść laurowy. Gotuj około 10 min i wrzuć małe różyczki brokuła, gotuj do miękkości. Gdy gotowe weź troszkę zupy do blendera (1,5 szklanki) dodaj 3 łyżki śmietany lub mały serek topiony śmietankowy, zmiksuj i dodaj to do zupki dzięki temu będzie miała fają konsystencję dodaj kopru i gotowe )krem z marchewki najprostrza i przepyszna! Jak wyżej połówka cebulki podsmażona na oliwie wrzucasz jeden duży ziemniaczek w kosteczkę pokrojony + 1,5-2 marchewki, zalewasz bulionem do poziomu warzyw doprawiasz i gotujesz do miękkości. Gdy gotowe miksujesz mikserem (choć lepiej w blenderze by nie chlapało) po zmiksowaniu dolewasz jeszcze szklankę bulionu troszke śmietany doprawiasz pieprzem (lubię pierne ) dekorujesz pietruszką i gotowe! (do tego często gdy mam czerstwy chlebek smaruje go masełkiem i czosnkiem wrzucam do piekarnika i podaję na gorąco do zupki)krem z zielonego groszku Jak wyżej tylko używasz samego groszku zielonego (kuleczek kupisz w sklepie mrożony lub teraz świeży jak chce Ci się dłubać :P) i znów cebulka na oliwie, wrzucamy groszek zalewamy bulionem by zakryć groszek i gdy już się cały rozgotuje na papkę mixujemy dodajemy szklankę bulionu i śmietankę podaję z groszkiem ptysiowym lub grzankami ![]() ja kocham zupki są proste i smaczne sycące i zdrowe Daj znać jak którąś wypróbujesz i nie jedz białego pieczywa to puste kalorie kup wieloziarniste lub wafle ryżowe ...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-28 o 10:37 |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Produkty niewskazane IG 50-69 ananas, banany, bezy, biszkopt, buraki, chleb razowy, kasza manna, gryczana, kiwi, konfitury, dżemy, słodzone, kukurydza, kuskus, lody, mango, melon, miód, mleko skondensowane słodzone, morele świeże, pączki, rodzynki, rzepa, spaghetti długo gotowane, wafle ryżowe, ziemniaki w mundurkach IG 70-89 arbuz, batony czekoladowe, bób gotowany, chleb biały, coca-cola, cukier, herbatniki, marchew gotowana, naleśniki, pierogi, popcorn, ryż krótko gotowany, ziemniaki gotowane IG 90-100 bagietka, bułeczki drożdżowe, chipsy, daktyle suszone, frytki, glukoza, mączka ryżowa, piwo, ziemniaki pieczone jak dla mnie raczej nierealne .... no i z tego co widać chleb biały ma jeszcze wyższe IG niż wafle ...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-28 o 12:25 |
|
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się na tym dobrze nie znam poleciłam zupy które mają dużo witamin i zastąpienie białego pieczywa pełnoziarnistym lub waflami. Ja jem bardzo mało mięsa zastanawiam się czy w ogóle z niego nie zrezygnować (choć kocham kebab) dlatego poleciłam zupy ... No i na diecie nie jestem - to nie dla mnie za bardzo lubię jeść to na co mam ochotę i kiedy mam ochotę.
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie jakoś specjalnie offy nie przeszkadzają mamy dzięki temu okazję bardziej się do siebie "zbliżyć" hehe nie tylko od włosowej strony
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-28 o 12:51 |
|
|
|
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej tylko z tego wątku korzystam i o kosmetykach do włosów więc nawet za bardzo nie mam jak ...Kuniec
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, ze zdarzy sie zjesc to czy tamto, ale umiem sie bez tego obejsc i zauwazylam faktycznie, ze odkad zdrowo sie odzywiam, to wygladam lepiej. nie tylko chodzi o figure, ale paznokcie, wlosy, cera odzyly
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się że pomogłam -smaczności życzę
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Co tu tak cicho od paru dni, dziewczyny? Widzę Was na pielęgnacyjnym, więc to dowód, że żyjecie
Usiłuję uciec od pisania drugiej magisterki i jakiś miły rozpraszacz by się przydał
|
|
|
|
#4813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i śliczne fale masz, ale to już chyba Ci pisałam? ![]() Cytat:
druga magisterka, widzę że jesteś meczennicą coś na kształt mnie ja tez niedługo będę musiała pisać pracę ... kolejną a właściwie gdyby szefostwo pytało to już ją piszę ![]() a rozpraszacz, hmmm, no chociażby debata wczoraj była
|
|
#4814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale muszę znaleźć motywację w sobie, żeby zamknąć ten rozdział mojego życia i mieć miłe wspomnienia socjologiczne![]() A rozumiem, że Ty piszesz pracę w oparciu o badania, które robisz w pracy? Czy jeszcze dodatkowo po godzinach, hobbystycznie, w laboratorium uniwersyteckim przesiadujesz? Debaty uniknęłam, bo mecz był Ech, najgorsze jest to, że jak mam coś zrobić, to wstępuje we mnie wilczy apetyt i wczoraj po północy zżeraliśmy z Tż zamówioną przez tel pizzę
|
|
|
|
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie dziewczyny, ja to dopiero po 11.07 wrócę "do życia". Rano muszę popracować, potem jeden mecz, drugi mecz, a potem to już spać pora
|
|
|
|
#4816 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu uniwersyteckim? na uniwerku nigdy w życiu nie byłam ... no oprócz kortowiady a właściwie to już zrobiłam - teraz piszę pracę (tiaaaa ... ![]() a ja to ogólnie jem wieczorami i w nocy - za dnia jakoś mi nie idzie staram się zmienić te złe nawyki, ale mam słabą wolę ![]() Cytat:
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
co to jest 20 minut?
zrobie sobie kanapki, herbate i po przerwie Ale niedługo będzie klika dni wolnego![]() A Ty pin zaczęłaś już staż? ![]() Agison, mam w domu 3 telewizory, któryś na pewno przetrwa
Edytowane przez poison.iv Czas edycji: 2010-06-28 o 14:12 |
|
|
|
#4819 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że pisanie doktoratu kojarzy mi się ze ślęczeniem na uczelni właśnie, dlatego też stwierdziłam, że nawet nie rozważam tej "przyjemnej" opcji![]() Cytat:
![]() A w ogóle to muszę się poskarżyć, że szczurzyce mi się rozbrykały i wczoraj wieczorem przykrywam się kołdrą, patrzę, a tam wielkie, wyżarte szczurzymi zębami dziury Chyba będę musiała zaostrzyć dyscyplinę
|
||
|
|
|
#4820 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
3 telewizory!
to wyślij mi pozostałe dwa ... ja Ci je stuninguję a nie mam żadnego, to TŻ pokocha Cię szczera miłością - jak jedną z nas dzięki amli Cytat:
ja w ogóle nie chciałam nigdy robić dr, ale tu jakoś tak wyszło, teraz żałuję bo mam strasznego lenia ... już nie ten wiek żeby się uczyć no ale zobaczymy co z tego wyjdzie, we wrześniu się rozstrzygnie czy zostaję tu czy zmykam zresztą, na żywo pogadamy ![]() Cytat:
|
|
#4822 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przywieź lepiej ciasto z truskawkami, bo w moje TŻ nie uwierzył ![]() a jak przywieziesz tv to będę musiała wyrzucić go razem z TŻtem! no i Ty będziesz moczyć nogi w oceanie, a ja i moje łydki z nosem w tv będziemy siedzieć zmykam do domq
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro miałabym się przyczynić do rozpadu Waszego związku, to nie przywiozę
ale na miejscu mogę upiec
|
|
|
|
#4825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą nie byłabym taka rygorystyczna, nawet jeśli ktoś kiedyś był też rygorystyczny wobec tutaj offtopujących. No, koniec offtopu
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O tak, na żywo i przy ![]() A ja mam antyczny telewizor marki Goldstar, specjalnie wyciągnięty zza szafy z okazji Mundialu i LŚ
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nowe koleżanki mogą się pogubić i mogą mieć wątpliwości czy aby na dobry wątek trafiły. A i starsze koleżanki mogą nie mieć ochoty tego czytać bo wchodzą tu po konkretne info. Ostatnie 2 str. to offtop |
|
|
|
|
#4828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
-nowe forumowiczki mogą sie pogubić i długo szukać odp. na swoje pyt.).Była niemiła atmosfera swojego czasu. Jednakże już po burzy. A i owszem, my jesteśmy na offie bo trzeba sie porozumiewać z dziewczynami,prawda?:brzy dal: |
|
|
|
|
#4830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Porozumiewać się oczywiście trzeba![]() To już ostatnie zdanie mojego offtopu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Ale muszę znaleźć motywację w sobie, żeby zamknąć ten rozdział mojego życia i mieć miłe wspomnienia socjologiczne