Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 694 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 16:39   #20791
wilczex
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Wstawiam obiecane fotki. W sumie na zdjęciach nie ma rewelacji, Ogólnie na drugi dzień nie ma rewelacji. Jutro zrobię to tego samego dnia, więc moze lepiej to będzie się prezentować. Do stylizacji użyłam jedwabiu, odzywki do splukiwania Mrs Potter's zmieszanej z odrobina joanny professional i rozprowadzona na glowie wilgotnymi dlonmi.

Ogólnie przezywam od dlugiego czasu kryzys. Już mnie ludzie nie zaczepiają na ulicy i nie mówią, jakie mam sliczne włosy...;/ Faktycznie... nie kręca się jak dawniej... Myślę, że to "zasługa" nieudanych wizyt fryzjerskich, az 2 pod rząd. Następnym razem, czyli w styczniu, pójdę do swojej fryzjerki... Ale mó chlopak ciągle mówi, ze są śliczne i że wymyślam.. Cóż, wybrałam sobie dobrze wychowanego faceta

Drugie zdjecie z lampą błyskową.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 17:34   #20792
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Nie oskarżam Twojego TŻ publicznie,jedynie napisałam abyś spytała TŻ co zrobił.
Z tego co pamiętam,miał ją zniszczyć w obawie przed zatruciem długo idącym grzybkiem.
Nie wiem jak u Was ale u nas listonosz nigdy nie zostawił poleconej przesyłki nikomu poza mną lub TŻ nawet gdy drzwi mojego domu otworzyła moja babcia czy mama.
Listonosz zostawiał wtedy awizo.
Mogę jedynie napisać upoważnienie z nazwiskiem i nr dowodu osoby,która może odebrać moje przesyłki.
To samo było jak mieszkałam w dwóch innych mieszkaniach.
A przesyłka była nadana do rąk własnych.
Na myśli miałam jedynie to,że z mojej str. jest wszystko w porządku bo przesyłka poszła i została doręczona.Jedynie się wstydu na poczcie najadłam jako wyłudzaczka zwrotu pieniędzy.

Koniec offtopowania.
Zmyłam maskę po proteinach.Na razie schną.
Nic więcej nie mogę powiedzieć,poza tym,że skręt nie ulotnił się
Kazdy kraj ma inne obyczaje, tutaj zostawia sie przesylke komus innemu a) osobie ktora mieszka po danym adresem b) zarzadowi budynku w sensie osobie pracujacej w biurze zarzadu jak w mieszkaniu nikogo nie ma
Malzonek nie zgadzal sie na uzycie grzybka po tak dlugim czasie ale wiedzial ze beda tam tez inne rzeczy, dziekuje za informacje ze przesylka dotarla, jutro rano beda to wyjasniac z zarzadem budynku.

zanim zaczne czytac co wczoraj od poludnia sie tu pisalo moje doswiadczenie z KCCC, otoz nie nadaje sie dla mnie kladzione na mokre wlosy, musza byc zaledwie wilgotne, wtedy ma to sens, oto co dzisiaj mialo miejsce (zastosowalam sie do wskazowek Curly Suzy z NC):
- mycie skalpu - szampon KC Come Clean
- intensywna odzywka OSMO (jedyna z proteinami jaka mam) trzymana ok. 1godz, splukana chlodna woda
- avocado conditioner (Crown Pride) na 5 min, splukana chlodna woda
- Odzywka b/s - Beauticurls Leave-In (Curl Junkie) - ilosc tak okolo 1 lyzeczki
- wlosy zawiniete w turban (10m)
- odcisniecie wody tak ze wlosy byly tylko lekko wilgotne, nalozenie KCCC - ilosc ok. 1 lyzeczka, nakladane z glowa w dol
- jak wlosy byly suche - wtarcie w skalp odrobinki kawiar elixir (Curls)

zalaczam fotki, robione przed chwilka, wniosek - moje wlosy potrzebuja protein, zamierzam wiec fundowac im je w postaci masek 1 x tygodniowo, co do tych w sprayu, nie wiem jak czesto stosowac, musze poczytac

syrenko ta odzywka z avocado jest fajna, choc ani zabojczo nie pachnie, ani nie powala konsystencja, gesta, kolor szaro-zielony, ale fajnie nawilza i pozwala rozczesac, w przyszlosci bede jej uzywac tez jako maski jak proponowane jest na BC

opinia o KCCC - swietna ale na lekko wilgotne wloski (w moim prypadku), trzyma ksztal loka, aczkolwiek ma troche za mocny hold bo niektore loki sa sztywne i nawet ugniatanie tego nie eliminuje, moze musze pocwiczyc nalozenie jeszcze mniejszej porcji, ale w ogole na plus, bede sie w to regularnie zaopatrywac jesli dzisiejszy efekt bedzie sie powtarzac

dobra zabieram sie za uzupelnienie brakow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-27 o 17:36
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:09   #20793
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Ogólnie przezywam od dlugiego czasu kryzys. Już mnie ludzie nie zaczepiają na ulicy i nie mówią, jakie mam sliczne włosy...;/ Faktycznie... nie kręca się jak dawniej... Myślę, że to "zasługa" nieudanych wizyt fryzjerskich, az 2 pod rząd. Następnym razem, czyli w styczniu, pójdę do swojej fryzjerki... Ale mó chlopak ciągle mówi, ze są śliczne i że wymyślam.. Cóż, wybrałam sobie dobrze wychowanego faceta

Drugie zdjecie z lampą błyskową.
jak dla mnie wygladaja ladnie ale jesli Ty czujesz ze skret slabszy to moze im czegos brakuje? Moje rozpaczliwe chcialy protein, dzisiaj sprawily mi mila niespodzianke, przeanalizuj sklady uzywanych rzeczy i moze ustalisz czego jest za duzo a czego za malo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-27, 18:14   #20794
wilczex
Zadomowienie

Rybiorku, to już trwa i trwa. Mi się wydaje ,ze to wina fryzjerów. Bo jak chodziłam do swojej było o niebo lepiej. Fakt, miałam degażowane, ale były sliczne. I brakuje im blasku. Chciałabym zeby talk błyszczały jak po nałożeniu nafty A już za tydzien wracam do domu, zrobie sobie tę maseczkę rabarbarową o której jakis czas temu była mowa Mam nadzieję, że jest w receptariuszu

Stary 2010-06-27, 18:27   #20795
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, to już trwa i trwa. Mi się wydaje ,ze to wina fryzjerów. Bo jak chodziłam do swojej było o niebo lepiej. Fakt, miałam degażowane, ale były sliczne. I brakuje im blasku. Chciałabym zeby talk błyszczały jak po nałożeniu nafty A już za tydzien wracam do domu, zrobie sobie tę maseczkę rabarbarową o której jakis czas temu była mowa Mam nadzieję, że jest w receptariuszu
Ja sie bede upierac ze im czegos brakuje, a co z Twoja dieta? Tak do konca nie zwalalabym na fryzjerow, czy zwiekszylo Ci sie wypadanie wloskow? Oprocz przypadku jaki mialam teraz (ze nie wiem co poza nowymi kosmetykami spowodowalo problem) ja mam brzydkie wloski gdy mam stresa, malo spie i ubogo sie odzywiam (no i wiadomo nadmiar silikonow), moze powinnas zainwestowac w jakis fajny preparat do wcierania w skalp?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-27, 18:41   #20796
wilczex
Zadomowienie

Nooo stresu i ubogiej diety mi nie brakuje w tym roku, przyznam... Obrona w środe, potem egzaminy na studia, szukanie mieszkania itd... No a dieta... Jak to na studiach... co się nawinie. Czasem i 3 dni na kanapkach jadę. Noo wypadają trochę te włosy, nie wiem, czy mocniej czy mniej niż normalnie, bo zawsze miałam z tym problem, ale teraz mam zamiar w skrzyp zainwestować, nie zabije mnie a mozę pomoże.

No i od pół roku nie biore tabletek antykoncepcyjnych, a przyznam, że przez jakieś ostatnie pół roku ich brania ( brałam 2 lata bez przerwy) nie czułam sięza dobrze fizycznie i psychicznie

Stary 2010-06-27, 18:41   #20797
Pinsleepe
Rozeznanie

Hej dziewczyny. Muszę powiedzieć, że dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu nałożyłam odżywkę z silikonami (Cien) pomieszaną z miodem, potrzymałam pół godziny i wreszcie mam ładne, nieprzyklapnięte loki. Chyba moim włosom znudziła się dieta czysto bezsilikonowa
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 19:14   #20798
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Muszę powiedzieć, że dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu nałożyłam odżywkę z silikonami (Cien) pomieszaną z miodem, potrzymałam pół godziny i wreszcie mam ładne, nieprzyklapnięte loki. Chyba moim włosom znudziła się dieta czysto bezsilikonowa
Coz, silikony sprawiaja ze wloski ladnie wygladaja, uwazac trzeba tylko zeby nie przesadzic, dlatego stosowanie tych 'wodolubnych' nie jest zle (ale pamietac o oczyszczaniu szamponem), dla mnie CG to pielegnacja naturalna i jest to czasami trudne zeby wloski byly ladne bez 'wspomagania', wazne jest znalezienie swoich KWC co wg mnie jest piekielne trudne, dlatego najlepiej jest znalezc zloty srodek, ja na razie sie trzymam - zero silikonow, czasami pq, od czasu do czasu lekki sls (Eloe marchewkowa seria mi nie pasuje, pozostale jak najbardziej)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-27 o 19:15
Stary 2010-06-27, 19:23   #20799
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Coz, silikony sprawiaja ze wloski ladnie wygladaja, uwazac trzeba tylko zeby nie przesadzic, dlatego stosowanie tych 'wodolubnych' nie jest zle (ale pamietac o oczyszczaniu szamponem), dla mnie CG to pielegnacja naturalna i jest to czasami trudne zeby wloski byly ladne bez 'wspomagania', wazne jest znalezienie swoich KWC co wg mnie jest piekielne trudne, dlatego najlepiej jest znalezc zloty srodek, ja na razie sie trzymam - zero silikonow, czasami pq, od czasu do czasu lekki sls (Eloe marchewkowa seria mi nie pasuje, pozostale jak najbardziej)
Ależ ja sobie zdaję sprawę z zalet i wad silikonów. Nie jestem ortodoksyjną CG i staram się po prostu, żeby moje włosy były zdrowe i ładnie wyglądające, co faktycznie nie zawsze jest proste,dlatego warto mieć parę wspomagaczy na ważne okazje, choćby te z silikonami.
Stary 2010-06-27, 19:40   #20800
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja sobie zdaję sprawę z zalet i wad silikonów. Nie jestem ortodoksyjną CG i staram się po prostu, żeby moje włosy były zdrowe i ładnie wyglądające, co faktycznie nie zawsze jest proste,dlatego warto mieć parę wspomagaczy na ważne okazje, choćby te z silikonami.
Ja nie chcialam zebys to tak odebrala, zrobilam taki swoj wniosek, ja jeszcze nie znalazlam fajnego produktu z silikonem ktory by mogla zastosowac na wazna okazje, probowalam kilka i bez rewelacji, a przesadzac nie moge bo teraz jak mam rozjasnione to silikony bardzo nadbudowywuja sie, jak mialam ciemne (jestem ciemna blondynka/jasna szatynka i farbowalam sie na czerwono) to nie mialam problemow w takim sensie ze wlosy byly w miare gladkie a po rozjasnieniu robila mi sie szopa prawie z koltunami jak wysychaly, dlatego na razie jestem 99% ortodox, mam kilka produktow z silikonem modyfikowanym i pq-7 i to wsio, na razie czekam az wlosy odrosna zeby sobie poszalec z wyborem silikonow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-27, 20:28   #20801
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie chcialam zebys to tak odebrala, zrobilam taki swoj wniosek, ja jeszcze nie znalazlam fajnego produktu z silikonem ktory by mogla zastosowac na wazna okazje, probowalam kilka i bez rewelacji, a przesadzac nie moge bo teraz jak mam rozjasnione to silikony bardzo nadbudowywuja sie, jak mialam ciemne (jestem ciemna blondynka/jasna szatynka i farbowalam sie na czerwono) to nie mialam problemow w takim sensie ze wlosy byly w miare gladkie a po rozjasnieniu robila mi sie szopa prawie z koltunami jak wysychaly, dlatego na razie jestem 99% ortodox, mam kilka produktow z silikonem modyfikowanym i pq-7 i to wsio, na razie czekam az wlosy odrosna zeby sobie poszalec z wyborem silikonow
W porządku, rozumiem Też mam rozjaśniane włosy i wydawało mi się, że im to nie szkodzi, ale jak napisałaś o tych kołtunach to mnie olśniło, dlaczego od jakiegoś czasu mam straszne problemy z rozczesywaniem. Z silikonów mam albo dimethicone, albo coś z cyklicznych, więc też tak raczej delikatnie Chyba muszę zarzucić farbowanie, bo nie wiem o co chodzi, ale przed zmianą koloru (ale też przed CG) miałam dużo mocniejszy skręt, ale i dużo bardziej suche włosy. Teraz za to mam większą gładkość i lśnienie, ale skręcają się tak dopiero od połowy, a wyżej tylko falują
Stary 2010-06-27, 21:10   #20802
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
W porządku, rozumiem Też mam rozjaśniane włosy i wydawało mi się, że im to nie szkodzi, ale jak napisałaś o tych kołtunach to mnie olśniło, dlaczego od jakiegoś czasu mam straszne problemy z rozczesywaniem. Z silikonów mam albo dimethicone, albo coś z cyklicznych, więc też tak raczej delikatnie Chyba muszę zarzucić farbowanie, bo nie wiem o co chodzi, ale przed zmianą koloru (ale też przed CG) miałam dużo mocniejszy skręt, ale i dużo bardziej suche włosy. Teraz za to mam większą gładkość i lśnienie, ale skręcają się tak dopiero od połowy, a wyżej tylko falują
no popatrz jakbym czytala o sobie, jak rozjasnilam to na poczatku co bym nie zrobila jak wysychaly to mialam takie zbite kupki wygladajace jak koltuny, i z suszarka i bez suszarki ale ja jak rozjasnilam to zaczelam stosowac loreal professional i kerastaze a wczesniej to uzywalam w miare prostych kosmetykow choc pewnie byly w nich silikony, przejscie na cg pomoglo ale mam wrazenie ze mam mniej wlosow i tak samo jakby sie mniej krecily, wczesniej mialam skret od glowy i czasami wrecz afro choc wloski byly suchawe, teraz jak je zostawie kompletnie po myciu (bez dodatkowych zabiegow ukladajacych) to kreca sie od ucha w dol, jak w czasie schniecia pare razy dam glowe w dol i pougniatam to skret od nasady, grozi to puchem ale jak sie to robi delikatnie to mozna uniknac jak ja dzisiaj, dzisiaj sie nie blyszcza ale mysle ze to z powodu maski proteinowej, z drugiej strony mam objetosc i loki wiec cos za cos, generalnie w mijajacym tygodniu to pomyslalam nawet 'chce moje stare wlosy', postanowilam skonczyc z rozjasnianiem ale czy zapuszcze swoj kolor to nie wiem do konca, bo swoje mam ciemny blond i bardzo rozni sie od tego co mam, na razie zostawiam i zobaczymy jak odrost bedzie sporawy

edit:
zapomnialam napisac ze po dekoloryzacji z prawie czarnego na braz nie bylo problemu, dopiero jak ten braz rozjasnilam na blond to pojawil sie problem opisany powyzej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-27 o 21:12
Stary 2010-06-27, 21:31   #20803
msk3
BAN stały

Rybiorek,ok-rozumiem teraz.
Zdziwiło mnie to.
W takim razie koniecznie idź spytaj co sie stało z przesyłką.
Jerśli nie Ty,nie TŻ,to na pewno zarząd budynku,bo dotrzeć dotarła.

Na Twoich włosach widać wyraźniej skręt i ożywienie po proteinach niż na moich.
Czyli znalazłaś rozwiązanie.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:03   #20804
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek,ok-rozumiem teraz.
Zdziwiło mnie to.
W takim razie koniecznie idź spytaj co sie stało z przesyłką.
Jerśli nie Ty,nie TŻ,to na pewno zarząd budynku,bo dotrzeć dotarła.
badz pewna ze jutro jak dorwe menadzerke to wydusze z niej co zrobila z paczka

Cytat:
Na Twoich włosach widać wyraźniej skręt i ożywienie po proteinach niż na moich.
Czyli znalazłaś rozwiązanie.
ciekawe tylko jak dlugo efekt sie utrzyma, dzisiaj jest ok choc kosztem gladkosci ale tak dzialaja proteiny ale co bedzie jutro?

poza tym ja mam zniszczone farbowaniem wiec taki zastrzyk widac, Ty masz zdrowe jak juz jumaatt zauwazyla wiec skrecily sie tak jak to robia zawsze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-27, 22:37   #20805
msk3
BAN stały

Cytat:
badz pewna ze jutro jak dorwe menadzerke to wydusze z niej co zrobila z paczka

ciekawe tylko jak dlugo efekt sie utrzyma, dzisiaj jest ok choc kosztem gladkosci ale tak dzialaja proteiny ale co bedzie jutro?

poza tym ja mam zniszczone farbowaniem wiec taki zastrzyk widac, Ty masz zdrowe jak juz jumaatt zauwazyla wiec skrecily sie tak jak to robia zawsze
Kurczę,wielka szkoda,ze Ci nie dała tej paczki.
To przez nią ten grzybek padł bo inaczej by przeżył.
Szkoda całej tej reszty odżywek,masek,olejów.
Rozerwać babę.

A czy po proteinach będziesz myła włosy w ciągu najbliższych 3 dni?
A masz keratynę hydrolizowaną?

Fakt,ja nie farbuję i nie mam teraz zniszczonych,to i efekt jest inny choć nie tak widoczny jak na zniszczonych włosach,gdzie keratyna się wbudowuje we wnętrze.
Stary 2010-06-27, 22:41   #20806
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a ja jestem wściekła na żel Artiste. okazał się tak mocny, że posklejał mi włosy i nijak nie wyglądają teraz jak loki.
ech.. ostatnio tylko narzekam. to znak, że przeżywam kryzys ;( płakać mi się chce, jak patrzę na fotki sprzed miesiąca, kiedy miałam taki cudowny skręt.
i jak w przypadku wilczex przyczynę również widzę w złym cięciu
Stary 2010-06-28, 00:02   #20807
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę,wielka szkoda,ze Ci nie dała tej paczki.
To przez nią ten grzybek padł bo inaczej by przeżył.
Szkoda całej tej reszty odżywek,masek,olejów.
Rozerwać babę.
tez mi szkoda, nie wiem co ona powie, ale to nie pierwszy raz jak nie jest fair wobec nas

Cytat:
A czy po proteinach będziesz myła włosy w ciągu najbliższych 3 dni?
A masz keratynę hydrolizowaną?
tak, juz dzisiaj mylam, z tego co czytalam jak sie robi prostowanie za pomoca keratyny to nie wolno myc 3 dni, ale to co widzialam niby bylo brazylian blowout ale babce umyto wlosy zaraz po wyprostowaniu, moze dlatego ze nie chciala stracic lokow, po zabiegu miala ladne loki bez frizzu

skonczylo mi sie to co Ci wyslalam (dodawalam do masek i troche dalam prostowlosej kolezance), teraz nabylam proteiny + ceramidy, taki ma to sklad:
Protein Cocktail with Ceramides

Ingredients: Aqua, Hydrolysed Wheat Protein, Hydrolysed Lupine Protein, Vegetable Glycerine,DE-PPG-2,MYRETH-10 Adirate,Ceramides 3,Milk Lipids,MSM,Hydrolysed Silk Amino Acids,Phenoxyethanol (and) caprylyl glycol,Parfum.

zadzialalo super ale tez zuzylam 50ml tak ze mam na jeszcze jeden zabieg, dlatego dzisiaj nakladalam maske z proteinami OSMO

syrenko ja chyba tego nie dawalam do analizowego, jutro tam tez wkleje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-28 o 00:04
Stary 2010-06-28, 09:50   #20808
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
no popatrz jakbym czytala o sobie, jak rozjasnilam to na poczatku co bym nie zrobila jak wysychaly to mialam takie zbite kupki wygladajace jak koltuny, i z suszarka i bez suszarki ale ja jak rozjasnilam to zaczelam stosowac loreal professional i kerastaze a wczesniej to uzywalam w miare prostych kosmetykow choc pewnie byly w nich silikony, przejscie na cg pomoglo ale mam wrazenie ze mam mniej wlosow i tak samo jakby sie mniej krecily, wczesniej mialam skret od glowy i czasami wrecz afro choc wloski byly suchawe, teraz jak je zostawie kompletnie po myciu (bez dodatkowych zabiegow ukladajacych) to kreca sie od ucha w dol, jak w czasie schniecia pare razy dam glowe w dol i pougniatam to skret od nasady, grozi to puchem ale jak sie to robi delikatnie to mozna uniknac jak ja dzisiaj, dzisiaj sie nie blyszcza ale mysle ze to z powodu maski proteinowej, z drugiej strony mam objetosc i loki wiec cos za cos, generalnie w mijajacym tygodniu to pomyslalam nawet 'chce moje stare wlosy', postanowilam skonczyc z rozjasnianiem ale czy zapuszcze swoj kolor to nie wiem do konca, bo swoje mam ciemny blond i bardzo rozni sie od tego co mam, na razie zostawiam i zobaczymy jak odrost bedzie sporawy

edit:
zapomnialam napisac ze po dekoloryzacji z prawie czarnego na braz nie bylo problemu, dopiero jak ten braz rozjasnilam na blond to pojawil sie problem opisany powyzej
Hmm, ja też mam silne postanowienie o niefarbowaniu włosów, ale zobaczymy co z tego wyjdzie Nie robiłam nigdy dekoloryzacji i starałam się łagodnie i stopniowo rozjaśniać włosy, farbami Casting, które miały byc delikatne, bo bez amoniaku, bla bla bla, no ale za to z utleniaczem Mój naturalny kolor to taki jasny brąz, trochę nieokreślony, więc cieszyłam się złotym odcieniem, który mam teraz (zawsze chciałam sprawdzić jak to jest być blondynką i chyba już nie będzie mi dane, ale chyba zrobię tak, że rozjaśniać już na pewno nie będę, a ewentualnie gdyby moje odrosty już straszyły to będę to przykrywać ciemniejszymi szamponetkami.
A co do potrząsania głową podczas schnięcia włosów, to kiedyś w ogóle nie przejmowałam się puchem (może też dlatego, że nie wiedziałam, że stąd on się bierze ) i podczas suszenia włosów cały czas nimi potrząsałam i je troszkę tak czochrałam u nasady, żeby się podniosły, no i miałam ładnie podniesioną szopę Trzeba będzie popracować nad tym złotym środkiem...
Stary 2010-06-28, 10:35   #20809
agison
Zakorzenienie

witajcie człowiek wyjedzie na trochę i od razu kolejna część - a więc subskrybuję
i mam nadzieję że wiele nie straciłam i cały czas tak offowałyście bo nie mam zbytnio czasu nadrabiać

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-06-28 o 10:36
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:16   #20810
msk3
BAN stały

Cytat:
tez mi szkoda, nie wiem co ona powie, ale to nie pierwszy raz jak nie jest fair wobec nas

tak, juz dzisiaj mylam, z tego co czytalam jak sie robi prostowanie za pomoca keratyny to nie wolno myc 3 dni, ale to co widzialam niby bylo brazylian blowout ale babce umyto wlosy zaraz po wyprostowaniu, moze dlatego ze nie chciala stracic lokow, po zabiegu miala ladne loki bez frizzu

skonczylo mi sie to co Ci wyslalam (dodawalam do masek i troche dalam prostowlosej kolezance), teraz nabylam proteiny + ceramidy, taki ma to sklad:
Protein Cocktail with Ceramides

Ingredients: Aqua, Hydrolysed Wheat Protein, Hydrolysed Lupine Protein, Vegetable Glycerine,DE-PPG-2,MYRETH-10 Adirate,Ceramides 3,Milk Lipids,MSM,Hydrolysed Silk Amino Acids,Phenoxyethanol (and) caprylyl glycol,Parfum.

zadzialalo super ale tez zuzylam 50ml tak ze mam na jeszcze jeden zabieg, dlatego dzisiaj nakladalam maske z proteinami OSMO

syrenko ja chyba tego nie dawalam do analizowego, jutro tam tez wkleje
To bardzo nieładnie z ich strony.To jest przywłaszczenie sobie cudzej własności.
Adresowana była do Ciebie.A gdyby to były jakieś potrzebne leki np.?

Ja jeszcze mam troszeńkę protein od Ciebie.Dodawałam do masek.
Raz użyłam solo i teraz tak konkretnie.

Włosów jeszcze nie myłam od tamtej pory po nałożeniu protein.Mycie zaraz.
Stary 2010-06-28, 11:43   #20811
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
Powiem tak różne biorę. Kiedyś brałam joanny:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...sow-z-kiwi.htm
Potem jak mi się skończyła, to wgniatałam w nie piankę:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...Curly-Look.htm
, odrobinkę żelu itp. Zawsze jednak w chociaż odrobinkę wilgotne włosy. Te wszystkie mazadła służyły jedynie do podtrzymania efektu, bo jak już mówiłam na początku za pomocą wody ukloadałam je tak jak chciałam, żeby wyglądały.

Może twoje włosy były tłuste bo brałaś zbyt dużą ilość odżywki, albo poprostu zabardzo wcierałaś ją w skalp. Ja zawsze brałąm niewielką ilość, rozsmarowywałam w dłoniach i tak bardzo delikatnie zruszałam tym włoski, tak żeby po odrobince wszędzie zostało.

A jaką brałaś tą odżywkę co Ci przetłuszczała włosy? Może jeśli masz włosy ze skłannością do przetłuszczania i brałaś, jakąś odżywkę super nawilżającą, albo jednwab w dużej ilości to dlatego się przetłuszczały?
(napisz co to za odżywka, może trzeba się jej strzec )
Używalam odżywki z gliss kura ona jest przeznaczona na same końcówki ale ja ją bralam na całą długość włosów poza skalpem. Wczoraj wypróbowałam Twój sposób, spryskalam włosy woda i potem nałożyłam troszke jedwabnego serum. Z poczatku wydawały sie byc ładne ale po wyschnieciu nie byly juz takie piękne. Nie mam juz do nich cierpliwości. Czasami to mam chęć je wyprostować i nie męczyć sie juz z nimi, ale mój Tż narzeka na proste i chcę żebym miała kręcone. Jestem załamana
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 11:58   #20812
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
witajcie człowiek wyjedzie na trochę i od razu kolejna część - a więc subskrybuję
i mam nadzieję że wiele nie straciłam i cały czas tak offowałyście bo nie mam zbytnio czasu nadrabiać
No witamy, witamy Ty się lepiej szykuj już na kolejny wyjazd, do Krakowa oczywiście
Stary 2010-06-28, 12:00   #20813
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Ponadrabiam sobie, bo weekend był wyjątkowo imprezowy

Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość
Artykuł o silikonach z Wizażu do poczytania
https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow
Artykuł mnie inie tylko mnie powalił na kolana. Jest w nim na dodatek kilka sprzeczności. Jeszcze nigdy nie przeczytałam o tym, by cząsteczki silikonu wnikały do wnętrza włosa, a w artykule nie dośc, że wnikają, to jeszcze mogą odbudowywac!
Nie wyobrażam sobie tego żadną miarą, by czasteczki silikonu wnikały do włosa. Nawet do tego najbardziej porowatego...
Poprawcie mnie, jeśli się mylę. Jednak moim zdaniem to niemożliwe, by łączyły się z aminokwasami we włosie!
Cytat:
a dzisiaj bede robic cos a la 'brazilian bowout'
Będę za chwilę czytać dalej, jak poszedł zabieg i jakie były efekty. Wiem już, że odsłoniły ciekawe zjawiska na Twoich włosach, ciekawam, jak spisuje się dalej...
Sama bardzo lubie keratynę, znosze jej zapach maggi, eee, jakoś i czuję się skuszona zrobieniem zabiegu
Cytat:
ja bym powiedziala ze obie zgapiacie ode mnie
Opisujesz, zachwycasz się, to zgapiamy
[QUOTE=gubis;20261110ah, i jeszcze w ramach tego, jak bardzo włosy potrafią uderzyć do głowy nie mogę kłaść się z mokrymi włosami. chciałam sobie zaoszczędzić czasu, ale w efekcie zarwałam noc, budząc się co chwila i sprawdzając czy aby na pewno ich nie przygniatam wyglądały ślicznie rano, to fakt, ale moje wory pod oczami już nie za bardzo...[/quote] Znam ten ból... Z mokrymi nie zasnę Podsuszam suszarką.
Cytat:
blyszcza sie bo wczoraj zrobilam maske z odzywki i eclipy
Dodałaś tylko ecliptę do dożywki, czy ukręciłaś co ekstra?
Cytat:
edit: tylko zostal jeden problem kasa, ktora ma plan skoku na jakas instytucje finansowa? wchodze w to bez pytania, tylko dole mi odpalcie
Rozważam raczej produkcję maszynki do pieniędzy - mniejszy rozgłos, pewniejszy efekt
Cytat:
Eloe, fotki po fryzjerze wstawiałam w poprzednim wątku. O tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4710
Zerknęłam i bardzo mnie się podoba Podziwiam Cię, że miałaś cierpliwość uhodować taką wspaniała długość
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Nie zacytowało mi
ale wydaję mi się że Eloe chciałam zapytać czy tą b/s na suche to ugniatasz i efekt masz zadowalający?
Nie inaczej. A by mieć pewność, że się skręci czasami ddaję tez nieco żelu na rękę, rozrabiam i dopiero taką nakładam na włosy. Mniej puchu i włosy odzyskuja blask.

Rybiorku w kwestii Come Clean chyba nie powinniśmy porównywać się z afroamerykankami do tego tymi, co zaprzestały zabiegów prostujących na rzecz CG. Inna struktura włosa, inne pochodzenie - inność w każdej mierze. Tak to czuję, w przeciwnym wypadku dawno zakopałabym się głową w piasku z powodu nieposiadania afro
Zatem dobrze nawilżone i odzywione włosy swoją drogą, a odmienność po drugiej stronie. Co o tym sądzisz?

Z aktualności - wczorajsze mycie było emolientowo-silikonowe. Wymyśliłam sobie, że idą upały, więc trzeba będzie podwójnie walczyc z puchem. Do marchewy (dimethicone) dodałam olejek jojoba. Trzymałam godzinę, bo Meksykanie prawie zdazyli przegrac by nie patrzeć na druga połowę poleciałam nakładać Naturę lnianą i żel Fructis.
Dodam - dziś 12 stopni PR, ale tylko 44% wilgotności! Powietrze ciągnie wodę z włosa, nie włączyłam kimatyzacji, by tego efektu nie pogorszyć. Ale puchu mniej

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:20   #20814
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ponadrabiam sobie, bo weekend był wyjątkowo imprezowy
u mnie to samo

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:20   #20815
agison
Zakorzenienie

Cytat:
No witamy, witamy Ty się lepiej szykuj już na kolejny wyjazd, do Krakowa oczywiście
szykuję się ... właściwie to już od jakiegoś czasu ale bez entuzjazmu, gdyż tylko jedna miła rzecz tam mnie czeka no i ta podróż!

właśnie ... a czy są wśród nas może jakieś kręconowłose z Gliwic?

muszę zaraz przeczytać ten wizażowy artykuł, bo Eloe niezmiernie mnie zaciekawiła

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-28, 12:25   #20816
agison
Zakorzenienie

jezu dziewczyny, wyhamujcie! to jest wątek o kręconych włosach, a nie o odchudzaniu tudzież zdrowym odżywianiu!

nie offtopujcie tak, bo niedługo nie będzie po co tu wchodzić ... a wątków o odchudzaniu na wizażu na pewno jest pełno, więc proponuję się przenieść

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-06-28, 12:30   #20817
malgosia86
Zadomowienie

Eloe77 Dziękuję za powitanie

Cytat:
Dziewczyny, tez macie tak, że odkąd zaczęłyście dbac o włosy, nawilżać i itd wydają się cieńsze?
Ja jestem zadowolona z takiego efektu - tylko określiłabym to raczej, że włosy są mniej napuszone (nie w rozumieniu 'frizzy', tylko, że całość nie jest napuszona, ale bardziej gładka, wydają się lżejsze).
U mnie taki efekt daje ścięcie włosów, ew. nałożenie olei, które im służą (ale wtedy efekt się przez 1 dzień utrzymuje).

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Moje były wczoraj po wyschnięciu coś twarde i jakieś dziwne...I zastanawiam się czy aby na pewno ten ocet mi służy Może będę go dawać np. 1 łyżeczkę na 0,5 litra wody? Hmm...przecież też będzie zakwaszać, prawda?
Pomóżcie
Kiedy miałam zbyt duże stężenie octu, to włosy sprawiały wrażenie przesuszonych, bez życia, mocno napuszonych. Ale może u Ciebie to wygląda inaczej
Ja płukanki zawsze robię 1 litr i daje 1-2 łyżki octu. Ostatnio dałam 1 łyżkę, bo bałam się zbyt dużego stężenia. Nie wiem, jakie dokładnie są proporcje na 0,5 l, bo łyżeczka - to chyba 5 ml, a łyżka - 15 ml. Jeśli chciałabyś w takim stężeniu zrobić, jak ja, to musiałabyś dać 1,5 łyżeczki, a to jest ciężko dokładnie odmierzyć.
Nie wiem, czy 1 łyżeczka na 0,5 l daje efekt?

W sobotę sama sobie obcięłam włosy Pierwszy raz w życiu.
Efekt nawet dość dobry
Jak będę miała czas, to wstawię zdjęcia. Choć nie ma jeszcze zdjęć "po", a na razie mam takie sobie włosy, bo odpoczywam i nie chce mi się o nie dbać (stylizować) tak , jak robię to normalnie.
Więc nie wiem, czy chcę żebyście je takimi oglądały

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:34   #20818
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny, wyhamujcie! to jest wątek o kręconych włosach, a nie o odchudzaniu tudzież zdrowym odżywianiu!

nie offtopujcie tak, bo niedługo nie będzie po co tu wchodzić ... a wątków o odchudzaniu na wizażu na pewno jest pełno, więc proponuję się przenieść
ale to dla dobra włosów jest zdrowa dieta to zdrowe włosy nie mówimy tu o odchudzaniu Tylko martwi mnie że Wilczex nie dostarcza sobie witaminek i włoski lecą

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:38   #20819
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Opisujesz, zachwycasz się, to zgapiamy
A zgabiajcie kochane, jak tylko ma pomoc to zgapiajcie

Cytat:
Dodałaś tylko ecliptę do dożywki, czy ukręciłaś co ekstra?
tylko prosta odzywka i eclipta, bardzo lubie ta mieszanke, stosuje przed myciem

Cytat:
Rozważam raczej produkcję maszynki do pieniędzy - mniejszy rozgłos, pewniejszy efekt
to jak bedziesz przystepowac do fazy realizacji daj znac, wchodze

Cytat:
Rybiorku w kwestii Come Clean chyba nie powinniśmy porównywać się z afroamerykankami do tego tymi, co zaprzestały zabiegów prostujących na rzecz CG. Inna struktura włosa, inne pochodzenie - inność w każdej mierze. Tak to czuję, w przeciwnym wypadku dawno zakopałabym się głową w piasku z powodu nieposiadania afro
Zatem dobrze nawilżone i odzywione włosy swoją drogą, a odmienność po drugiej stronie. Co o tym sądzisz?
nie wiem, mam mentlik wiem ze zaczelam uzywac come clean codziennie, bardzo przyjemny szamponik, wolny od wszelkiego zla , myje skalp, szampon troszke sie pieni i potem splukuje i to co splukuje omywa wloski, wlosy sa delikatne i nie poplatane, moze to zasluga kelpa (kelp - po. listownice, algi morskie, moje wlosy lubie spiruline wiec moze i kelpa), w kazdym razie od zeszlego tygodnia wcieram na noc w skalp takie cos z biotyna i witaminami i to cosik trzeba rano zmyc, odzywki byly za slabe, rano mam taka cieniutka warstewke czegos na skalpie i jak robie masaz to czuje jak to schodzi, odzywka niestety nie umialam, moze za sliska , co do pani afroamerykanki to wydaje mi sie ze jej sie pomylilo cos albo nie doczytala, sam szampon nie naprawi wloskow, do tego potrzebna jest kuracja maskowa

Cytat:
Dodam - dziś 12 stopni PR, ale tylko 44% wilgotności! Powietrze ciągnie wodę z włosa, nie włączyłam kimatyzacji, by tego efektu nie pogorszyć. Ale puchu mniej
Ja puchu nie mam bo robie dokladnie to co zaleca na NC Curly Suzy, doszlam do wniosku ze mam wloski 2c i zajrzalam na jej porady odnosnie tego typu, sa tam konkretne propozyjce produktow, przejrzalam sklady i dopasowalam z tego co mam, puchu nie ma chociaz dzisiaj suszylam suszarka i caly czas ugniatalam wloski, fajnie nie? Musze dodac ze uzywalam KCCC a to sie strasznie klei jak wlosy schna, mysle ze kluczem jest olejowa odzywka, Suzy proponuje taka z olejem z dyni, ja mam z avokado i wyglada ze dziala
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-28, 12:38   #20820
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ale to dla dobra włosów jest zdrowa dieta to zdrowe włosy nie mówimy tu o odchudzaniu Tylko martwi mnie że Wilczex nie dostarcza sobie witaminek i włoski lecą

a od kiedy IG ma związek ze zdrowymi włosami? wypisz pierwiastki jakie są potrzebne do ich prawidłowego wzrostu i metabolizmu to się z Tobą zgodzę, ale to co piszesz brzmi raczej jak poradnik dietującej się panienki

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości