Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 15:38   #1651
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość

jesli jestes w Siedlec to może na twoj ślub się wybieramy;
ojjj chyba nie daleko mi do Siedlec
ja jestem ze śląska

bylam w sobote na probnej fryzurze, jak bede miala fotki to wrzuce
Stary 2010-06-28, 16:56   #1652
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Hej

Jestem tylko na chwilke,więc wybaczcie że nie cytuje. Nadrobie wieczorem.
Dopiero wróciłam od fryzjera. No,ale jestem zrobiona na bóstwo noi przybiłam sobie odrazu uszy Musze sobie tylko kupić spiritus salicynowy do przemywania. Troche szczypie
Ze spraw ślubnych to zapisałam się do fryzjera na czesanie w dniu slubu,do kosmetyczki na makijaż ślubny i manikiure
Noi zmykam na obiad,a po obiedzie jedziemy zamówić obrączki i wódke weselną
Oj, zabiegana kobieto Widzę, że ostro z wszystkim walczycie i dobrze Mi dziurki zrobili jak miałam roczek za wszystkie rezerwacje i nowe fryzurke

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Z sukniami na zamek to faktycznie trzeba bardzo uważać, żeby nie przytyć, ani też za bardzo nie schudnąć. Ja będę mieć sznurowaną, więc najwyżej mocniej dowiążę, albo poluzuję

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

No ale kwiaty chyba mogą być
U nas nie wolno materiałami krzeseł ani ławek przykrywać. Będziemy mieć tylko na filarach za ołtarzem kwiaty, przed ołtarzem taką szeroką wiązankę (coś takiego jak Gospella wkleiła) i przy ambonie (nie tej księdza, tylko u nas jest taka dodatkowa dla lektora w wersji mini, nie wiem jak to opisać, ale na niej będziemy właśni podpisywać papiery). Do tego co druga ławka będzie udekorowana kwiatkiem ze wstążką i jeśli proboszcz będzie mieć dobry humor, to może nam pozwoli po kwiatku do naszych krzeseł z tyłu przyczepić

A tak w ogóle, to zapomniałam Wam napisać, że oglądaliśmy film ze ślubu z naszego kościoła i dobrze, że go obejrzeliśmy, bo się okazało, że u nas się papiery podpisuje zaraz po wejściu do kościoła i to w dodatku właśnie przy tej mini-ambonie. Przysięgę się składa na schodach przed ołtarzem, a na końcu mszy Młodzi i świadkowie dostają krzyż do pocałowania Przynajmniej nas ksiądz już nie zaskoczy
Moja jest na zamek, boję się czy się zapne w ogóle teraz w niej bo mi sie przytyło ale przedtem bya chyba troche luźna, więc powinno być w miare ok
Ale wymyśla ten ksiądz nie rozumiem co im szkodzi przykrycie ławek materiałem ... Ja muszę się zgadać z dziewczyną któa ma po nas ślub przed nami też pewni jakiś jest to może jakoś da rade I też właśnie bede chciała tak na ławkach kokardke z kwiatkiem i przed ołtarzem cos takiego jak Gospela wkleiła
No to jesteście już przygotowani i Was nie zaskoczy. My idziemy na ślub do mojego kuzyna 2 tygodnie przed naszym to też zoabczymy jak to wygląda bo u mnie w parafii jeszcze na ślubie nie miałam okazji być

Byłam w banku pozałatwiać z lokatą na której są pieniążki na weselisko i w cukierni podpytałam i też mają tam tort liczony od kilograma tylko nie pamiętam czy tam było 32 czy 22 zł za kilogram :P ale mniej wiecej do 300 zł byśmy się zmieścili, jeżeli rzeczywiście na 10 gosci przypada kilo tortu ale jeszcze popytam jeszcze w innych cukierniach co i jak
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:03   #1653
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Woda hellow
Jak tylko maly sobie usnal popoludniu, to sie zabralismy za zrywanie tapety w jego pokoju, rach, ciach i zanim sie obudzil, to wszystko zrobilismy. Jeszcze musimy zrobic sobie wycieczke do B&Q i kupic farbe i jutro pewnie skonczymy.
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:05   #1654
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale kwiaty chyba mogą być
U nas nie wolno materiałami krzeseł ani ławek przykrywać. Będziemy mieć tylko na filarach za ołtarzem kwiaty, przed ołtarzem taką szeroką wiązankę (coś takiego jak Gospella wkleiła) i przy ambonie (nie tej księdza, tylko u nas jest taka dodatkowa dla lektora w wersji mini, nie wiem jak to opisać, ale na niej będziemy właśni podpisywać papiery). Do tego co druga ławka będzie udekorowana kwiatkiem ze wstążką i jeśli proboszcz będzie mieć dobry humor, to może nam pozwoli po kwiatku do naszych krzeseł z tyłu przyczepić
Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
To Pan fryzjer a co dekoracji kościoła to może i faktycznie macie dobrze, ale mi by było smutno gdyby nie było ani jednego kwiatka
żywe kwiaty przy ołtarzu są zawsze stoją krzesła dla młodych i świadków i jest rozłożony długi dywan wiec chyba nie jest tak źle
ja akurat w ten sposób nie podchodzę do tego, kościół to kościół, sam w sobie jest ładny i tak nie będę miała głowy żeby zwracać uwagę na dekoracje, bo się będę przysięgą denerwowała (tak już mam, że się tego strasznie tego boje ) a publiczne wystepy to juz w ogóle
ale jeśli ktoś ma taka możliwość to jestem za oczywiście wszystko z umiarem, bo widziałam ostatnio jakieś zdjęcia ze w kościele było chyba wykorzystane wszystko co tylko się dało i w rezultacie wyglądało to koszmarnie

ale mnie głowa boli, juz nie daje sobie rady
dawno mnie tak nie bolała

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 17:10   #1655
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
żywe kwiaty przy ołtarzu są zawsze stoją krzesła dla młodych i świadków i jest rozłożony długi dywan wiec chyba nie jest tak źle
ja akurat w ten sposób nie podchodzę do tego, kościół to kościół, sam w sobie jest ładny i tak nie będę miała głowy żeby zwracać uwagę na dekoracje, bo się będę przysięgą denerwowała (tak już mam, że się tego strasznie tego boje ) a publiczne wystepy to juz w ogóle
ale jeśli ktoś ma taka możliwość to jestem za oczywiście wszystko z umiarem, bo widziałam ostatnio jakieś zdjęcia ze w kościele było chyba wykorzystane wszystko co tylko się dało i w rezultacie wyglądało to koszmarnie

Dwa lata temu bylismy na slubie kuzynki i mieli mnostwo dekoracji w kosciele i glupio to wygladalo, bo polozyli taka wielka wiazanke na oltarzu, ze naszemu ksiedzu to tylko glowa ledwo wystawala Latwo jest przesadzic.
Stary 2010-06-28, 17:17   #1656
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Dwa lata temu bylismy na slubie kuzynki i mieli mnostwo dekoracji w kosciele i glupio to wygladalo, bo polozyli taka wielka wiazanke na oltarzu, ze naszemu ksiedzu to tylko glowa ledwo wystawala Latwo jest przesadzic.

Co racja to racja, co za dużo to niezdrowo
Stary 2010-06-28, 17:29   #1657
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie o to mi chodziło

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:00   #1658
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Ale ta laska jest dziwna, bo jeżeli Wy jestescie pierwsi to powinna brac pod uwage wasze zdanie, a może ona tak szalej bo jest pewna że Wy sie dołożycie?
No właśnie, my jesteśmy pierwsi, ale wiem, ze ona się nie zgodzi na moją dekoratorkę. To chyba wolę dać jej 600zł niż sama płacić 1000-1200 u mojej i się użerać z tą panną. Bo pewnie byłoby tak, że jeszcze byśmy nie wyszli a tamta ustawiałaby swoje. Nie chce takich szopek w kościele i jak dla mnie to nie musi być jakaś nie wiadomo jaka dekoracja, wystarczą mi kwiaty przy ołtarzu i tyle. No i podobają mi się świece wzdłuż dywanu, ale ponoć ksiądz u nas nie pozwala świec.
Cytat:
Luskap apropos dekoracji to pogadaj z kościelnym, lub z kimś kto dekoruje kosciół, my nie mielismy co prawda dekoracji ławek, ale dekoracja kosztowała nas 50zł (kosiclena bierze 50zł za przygotowanie kosicola)
a i może ktos ze znajomych mogłby wam ubrac koscioł-jesli wam zależy bardzo osobisice uważam ze 600zł za kwiatki to lekka przesada
2 kosze mielismy po bokach plus ta dekoracja na środku

i tą dekorację którą wkleiłaś miałaś za 50zł? Bardzo ładna. Jak dla mnie wystarczająca, ale u nas w tej małej mieścinie wymyślają sobie ceny z kosmosu. Niestety nie mam az takich znajomości, zeby w tak niskiej cenie udekorować. Ta moja, u której robię bukiety jest taką trochę znajomą ale i tak byłoby koło 1000zł.
Wkleję Wam zdj. tej florystki, co chce ta druga para. Tylko to oczywiście takie najbogatrze są wklejone, nasze zapewne będzie skromniejsze
Cytat:
dokładnie o to mi chodziło
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 18:15   #1659
acelinka
Zakorzenienie

Luskap ładna ta dekoracja, chociaż ja bym sobie już darowała to wiszące na środku ale za taką dekoracje mogłabym dac 1000 zł a skoro Wasza ma byc skromniejsza, to nie chce myśleć ile ta z fotek kosztowała
Wkurza mnie też "wyłączność" niektórych dekoratorek czy kwiaciarni na strojenie danego Kościoła. Ja chciałabym żeby moja florystka to robiła, ale podobno kwiaciarnia która jest tuż przy kościele ma wyłączność. U mojej z pewnością byłoby taniej i być moze ładniej ale co zrobić.
Stary 2010-06-28, 19:04   #1660
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Oj to u nas będzie tak, że moi rodzice będą trzymać kciuki za chłopczyka, bo same córki mają, a rodzice TŻta za dziewczynkę, bo mają 2 synów i 2 wnuków Żeby wszyscy byli zadowoleni to chyba by musiały być bliźnięta - chłopiec i dziewczynka Tylko, że wtedy ja bym nie bardzo była zadowolona z takiej kumulacji
Martoolka, mojej mamie w sumie wszystko jedno, bo jeszcze wnuków nie ma żadnych

Cytat:
Dziekuje bardzo, nadal nie wiem za co, ale za darmo tez chetnie przyjmuje
Woda, a za to, że poleciłaś sklep Li Parie, bo właśnie byłam w Wawie i weszłam do tego sklepu i kupiłam stanik pod suknię w 10 min
Wisiał w sumie zaraz przy drzwiach i chyba czekał na mnie
Gdybyś nie wspomniała o tym sklepie, to pewnie bym tam nigdy nie trafiła, bo ja się nigdy do Złotych Tarasów nie zapuszczałam, tylko do La Senzy do Arkadii jeździłam ...
Także buziole

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Poza tym właśnie byłam na spotkaniu z dziewczyną, która ma ślub tego dnia co my, rozmawiałyśmy o dekoracji kościoła. No i jest tak jak sie spodziewałam- wzięła najdroższą florystke u nas w mieście, bo widać nie zależy jej na kasie. W sumie chciałybyśmy to samo jeżeli chodzi o wystrój, no ale powiedziałam, ze mogę się dołożyć połowę, jeżeli to będzie w kwocie 1200zł (czyli cena porównywalna do mojej dekoratorki), ale więcej nie chciałabym dopłacać.(wyszloby po 600) A ona nie chce mojej, bo wszystko zamawia u tamtej i to jej teściowej znajoma. My mamy ślub pierwsi, no i nie wiem co zrobić. Jeśli to byłoby w takiej cenie, to mogę sie zgodzic, no ale co jeśli potem powie, ze kosztowało więcej? Albo ona będzie chciała wiecej tej dekoracji? powiedzieć, ze ja daję tylko 600?A jak mi nie ubiorą wszystkiego na mój ślub wtedy... No już sama nie wiem. Dziewczyna niby powiedziała, ze w tej cenie będzie, no ale jak ona wymyśla jakieś cuda, bo teściowie za wszystko płacą i nie zależy im, to może być drożej. Kurde no...
Moja pani z kwiaciarni też jest znajomą i powiedziała, że 1000-1200zł max.
Luska, kosmos jakiś z tą waszą dekoracją 1200 zł? Z czego te dekoracje będą, ze złota? Powariowały te florystki w waszym mieście

Cytat:
U nas będzie prawdopodobnie 32 zł za kilogram, na każde 10 osób przypada kilo tortu, więc na 80 osób zapłacimy około 260 zł

No kiedyś trzeba tą spowiedź odfajkować niestety

Strasznie droga ta Wasza dekoracja. Moja kwiaciarka zaproponowała nam opcję kompletniej dekoracji za 600 zł, a okazało się, że oprócz nas ślubują w sobotę jeszcze 3 inne pary, a w piątek dwie, więc zapłacimy maksymalnie po 100 zł. Tyle, że jedna dziewczyna z piątku ma jakąś inną propozycję, ale też nie chcą niczego drogiego, więc myślę, że się dogadamy, tylko musimy się jakoś umówić na spotkanie
Martoolka, u Ciebie z kolei super tanio, my tak ok. 250 zł od pary będziemy płacić, a są w sumie 3 pary w ten dzień ...

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-06-28 o 19:06
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 19:25   #1661
mmmmmm
Zakorzenienie

Acelinka, Martolka -kciuki się przydały
Byłam u opiekuna specjalności i mogę zdawać egzamin później więc możemy jechać w planowanym terminie w podróż poślubną
Ale wiecie co - ja teraz nie wiem czy tego chcę Tzn. nie wiem czy chcę jechać w podróż a potem jeszcze mieć egzamin

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
właśnie dowiedziałam się że zmarła moja znajoma... ;( mimo że ostatni raz widziałam ją pół roku temu to siedzę i płaczę...
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Ale mi się niechce uczyć
Ha ha... Mój sesyjny lenius-gigantus przeszedł na Ciebie

o mamo... Co Ty oglądasz

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanko do Was. Ile dajecie za tort? Bo jak nam wczoraj pani cene podała to
To już go wole sama upiec zwykły tort i tylko figurke ślubną na góre dać
U nas jest w cenie Ale dziewczyny kiedyś pisały że to jakies 30-40 zł za kg.

luskap strasznie drogo ta dekoracja.
Myślę, że jak możesz dać 600zł to tak jej powiedz. Jak będzie chciała dekorację za 2000 to sama powinna dopłacić resztę. Przecież nie będą tego robili pomiedzy Waszymi ślubam.i

Cytat:
Hej
Ze spraw ślubnych to zapisałam się do fryzjera na czesanie w dniu slubu,do kosmetyczki na makijaż ślubny i manikiure
Noi zmykam na obiad,a po obiedzie jedziemy zamówić obrączki i wódke weselną
No to za postępy.
Może fotki fryzurki?

Cytat:
Zgadzam się Mój kuzyn miał strasznie "naciepane" w kościele. Mieli jakies materiały i dużo sztucznych kwiatów - brr jak ja ich nie lubię. Wydaje mi się, że lepiej wygląda jeden ładny bukiet przy ołtarzun ale z żywych kwiatów niz takie coś...

Cytat:
Wkleję Wam zdj. tej florystki, co chce ta druga para. Tylko to oczywiście takie najbogatrze są wklejone, nasze zapewne będzie skromniejsze
Jak dla mnie jest tego zdecydowanie za dużo Ale jak u Was będzie skromniej to powinno być ładnie
Stary 2010-06-28, 19:28   #1662
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
i tą dekorację którą wkleiłaś miałaś za 50zł? Bardzo ładna. Jak dla mnie wystarczająca, ale u nas w tej małej mieścinie wymyślają sobie ceny z kosmosu. Niestety nie mam az takich znajomości, zeby w tak niskiej cenie udekorować. Ta moja, u której robię bukiety jest taką trochę znajomą ale i tak byłoby koło 1000zł.
wiesz, ja w ogóle nie miałam zamiaru nic dekorowac, ale nastraszyli mnie, że moa być kwiatki nieświeże, sprzed tygodnia i poleciałam dogadałam się zkościelna, mial byc jeden bukiet, ale po komuniach im zostały te ozodoby więc wymieniła kwiatki i wyszło super,
to co wkleiłam ok, ale dla mnie za bogato, te nasze kwiatki były dość strojne, no ale to kwestia gustu, mi też floryska powiedziala 600zł, ale dla mnie to była przesada
natomiast moim znajmomym dekorowali kosciol ich przyjaciele, w ramach prezentu, mowiac szczerze to szkoda by mi było tyle kasy na kwiatki....
jesli ci zlaezy to ok, ale jesli masz to gdzies to nie płac a i tak cos bedziesz miala, tylko mniej a tamta para ubierze sobe kosiol po was po prostu.
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:06   #1663
83mika
Raczkowanie

Cytat:

I myśle, że tyle wystarczy. Ja chcialabym, żeby było romantycznie i delikatnie, na wejście świeczniki...delokatnie opatulone organza i na nim położona róża... cos w tym stylu
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 20:07   #1664
201701300931
Konto usunięte

U mnie dekoracja była w cenie "co łaska" i w ogóle mnie nie ruszało, czy coś będzie czy nie...

Siedzę sobie i wcinam malinki Magisterki nie poprawiłam, bo mnie dopadł ból głowy i nie mam na nic siły
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:26   #1665
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Woda, a za to, że poleciłaś sklep Li Parie, bo właśnie byłam w Wawie i weszłam do tego sklepu i kupiłam stanik pod suknię w 10 min
Wisiał w sumie zaraz przy drzwiach i chyba czekał na mnie
Gdybyś nie wspomniała o tym sklepie, to pewnie bym tam nigdy nie trafiła, bo ja się nigdy do Złotych Tarasów nie zapuszczałam, tylko do La Senzy do Arkadii jeździłam ...
Także buziole
No to sie ciesze Dla mnie to super jest ta opcja u nich, ze zmniejszaja obwod pod biustem i moge miec taki stanik jaki chce, a nie tylko taki jaki akurat jest produkowany w moim rozmiarze. Nie sa tanie te ich staniki, ale obiecalam sobie, ze za kazdym razem jak bede w Wwie, to sobie jeden kupuje. Tak w ogole, to polecam staniki Samanta-rewelacyjne sa.
Stary 2010-06-28, 21:37   #1666
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wymyśla ten ksiądz nie rozumiem co im szkodzi przykrycie ławek materiałem ...
No bo u nas są nowe krzesła dębowe i ładnie pasują do całego wystroju kościoła i dlatego ksiądz nie pozwala na zakrywanie ich materiałem

Cytat:
Jak tylko maly sobie usnal popoludniu, to sie zabralismy za zrywanie tapety w jego pokoju, rach, ciach i zanim sie obudzil, to wszystko zrobilismy. Jeszcze musimy zrobic sobie wycieczke do B&Q i kupic farbe i jutro pewnie skonczymy.
Ale ekspresowy remont

Cytat:
Oj ja dziś rano też tabletkę musiałam wziąć na ból głowy, a popołudniu znów mnie rozbolała, no ale spacer z TŻcikiem trochę pomógł

Cytat:

Cytat:
Bardzo ładna, tylko trochę za dużo tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Acelinka, Martolka -kciuki się przydały
Byłam u opiekuna specjalności i mogę zdawać egzamin później więc możemy jechać w planowanym terminie w podróż poślubną
Ale wiecie co - ja teraz nie wiem czy tego chcę Tzn. nie wiem czy chcę jechać w podróż a potem jeszcze mieć egzamin

Zgadzam się Mój kuzyn miał strasznie "naciepane" w kościele. Mieli jakies materiały i dużo sztucznych kwiatów - brr jak ja ich nie lubię. Wydaje mi się, że lepiej wygląda jeden ładny bukiet przy ołtarzun ale z żywych kwiatów niz takie coś...
Super, że udało Ci się załatwić
Pouczysz się w drodze powrotnej z podróży poślubnej i będzie ok

A co do sztucznych kwiatów, to też ich strasznie nie lubię

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Magisterki nie poprawiłam, bo mnie dopadł ból głowy i nie mam na nic siły
Oj chyba ciśnienie spada skoro tak zbiorowo cierpimy

Cytat:
Tak w ogole, to polecam staniki Samanta-rewelacyjne sa.
Mam właśnie na sobie stanik z Samanty i też go bardzo lubię
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 21:39   #1667
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Juz po spowiedzi

Luskap
:super dekoracja

Wklejam zdjecia probnej, tylko nie patrzcie na moje odrosty , 3 tygodnie ide sobie zafarbowac z przodu za bardzo przyklepana nie wiem co zrobic z przodem , loki z tylu mi sie podobaja oceniajcie
Stary 2010-06-28, 21:58   #1668
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
No to sie ciesze Dla mnie to super jest ta opcja u nich, ze zmniejszaja obwod pod biustem i moge miec taki stanik jaki chce, a nie tylko taki jaki akurat jest produkowany w moim rozmiarze. Nie sa tanie te ich staniki, ale obiecalam sobie, ze za kazdym razem jak bede w Wwie, to sobie jeden kupuje. Tak w ogole, to polecam staniki Samanta-rewelacyjne sa.
Ja mam jakiś inny, ale też jestem zadowolona
Rzadko bywam w Wawie, ale jak już będę to na pewno odwiedzę ten sklep

Cytat:

Oj ja dziś rano też tabletkę musiałam wziąć na ból głowy, a popołudniu znów mnie rozbolała, no ale spacer z TŻcikiem trochę pomógł

My też dzisiaj byliśmy na spacerku
Stary 2010-06-28, 22:35   #1669
madmuazelle
BAN stały

Cześć

Zanim Wam opisze co nieco,to odpisze na jednego posta.
Dzewczynko,ładna probna fryzurka Co do przodu,jest ok ale nie wiem co innego można wymyśleć.

No to może w podpunktach Wam opisze co dzisiaj załatwiliśmy.

1.Rozdaliśmy kolejne zaproszenia-sztuk 3 Ucieszyła mnie radość rodziny np żona kuzyna tż-ta.Powiedziała,że specjalnie do Niemiec teraz wcześniej pojedzie,by wrócić/przyjechać na nasz ślub,tym bardziej że dzień po ma urodziny ( okrągła 50 tke ) a jej syn pierwsze co to zapytał czy mamy dla niego zaproszenie Moja kuzynka to samo jak się dowiedziała,że wychodze za mąż,to zapytała mojej mamy czy mam dla niej zaproszenie Ciocia tż-ta się tak wzruszyła,że trzymając w ręku nasze zaproszenie ręce jej się trzęsły.

2. Zamówiliśmy wódke Żołądkową De Luxe ( 16 zł ) Odbiór wódki w środe.

3. Wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki. Chcieliśmy z białym paskiem,ale po przymiarce tych wybraliśmy całe z żółtego złota,w środku mat i ukośne kreski Grawer gratis-imiona i data. Odbiór w piątek.

4. Byliśmy z tż-tem u jego Księdza z Parafi,wystawił tż-towi świstek chrztu z adnotacją o bierzmowaniu.Tż był poddenerwowany i wysłowić się nie mógł,ale Ksiądz był/jest ok,powiedział że w razie problemów mamy się do niego zgłosić.

Jutro prawdopodobnie za kiecką ślubną będe latać.Miałam dzisiaj pocohodzić po sklepach,popatrzeć na suknie na poprawiny,ale brakło nam już dzisiaj czasu. D
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 22:40   #1670
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

Dzewczynko,ładna probna fryzurka Co do przodu,jest ok ale nie wiem co innego można wymyśleć.

1.Rozdaliśmy kolejne zaproszenia-sztuk 3 Ucieszyła mnie radość rodziny np żona kuzyna tż-ta.Powiedziała,że specjalnie do Niemiec teraz wcześniej pojedzie,by wrócić/przyjechać na nasz ślub,tym bardziej że dzień po ma urodziny ( okrągła 50 tke ) a jej syn pierwsze co to zapytał czy mamy dla niego zaproszenie Moja kuzynka to samo jak się dowiedziała,że wychodze za mąż,to zapytała mojej mamy czy mam dla niej zaproszenie Ciocia tż-ta się tak wzruszyła,że trzymając w ręku nasze zaproszenie ręce jej się trzęsły.

3. Wybraliśmy i zamówiliśmy obrączki. Chcieliśmy z białym paskiem,ale po przymiarce tych wybraliśmy całe z żółtego złota,w środku mat i ukośne kreski Grawer gratis-imiona i data. Odbiór w piątek.

4. Byliśmy z tż-tem u jego Księdza z Parafi,wystawił tż-towi świstek chrztu z adnotacją o bierzmowaniu.Tż był poddenerwowany i wysłowić się nie mógł,ale Ksiądz był/jest ok,powiedział że w razie problemów mamy się do niego zgłosić.

Jutro prawdopodobnie za kiecką ślubną będe latać.Miałam dzisiaj pocohodzić po sklepach,popatrzeć na suknie na poprawiny,ale brakło nam już dzisiaj czasu. D
dziekuje i za zaproszenia rozzdane i obraczki , czekamy na fotki
Stary 2010-06-28, 22:42   #1671
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Oj, zabiegana kobieto Widzę, że ostro z wszystkim walczycie i dobrze Mi dziurki zrobili jak miałam roczek za wszystkie rezerwacje i nowe fryzurke
A no zabiegana. No musimy załatwiać,bo wracamy tam gdzie mieszkamy i dopiero tydzień/dwa przed ślubem przyjedziemy.
Dziękuje za gratko-oklaski. Jako dziecko też miałam przybijane uszy,ale mi zarosły a to dlatego że wsadziłam kiedyś sobie zwykłe kolczyki i uszy mi zaczeły ropieć,więc zaprzestałam nosić kolczyki i dziurki zarosły.

Cytat:
Byłam w banku pozałatwiać z lokatą na której są pieniążki na weselisko i w cukierni podpytałam i też mają tam tort liczony od kilograma tylko nie pamiętam czy tam było 32 czy 22 zł za kilogram :P ale mniej wiecej do 300 zł byśmy się zmieścili, jeżeli rzeczywiście na 10 gosci przypada kilo tortu ale jeszcze popytam jeszcze w innych cukierniach co i jak
Za załatwione sprawy My tez chcemy pieniażki,które dostaniemy jako prezenty ulokować na lokacie.
Stary 2010-06-28, 22:46   #1672
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
dziekuje i za zaproszenia rozzdane i obraczki , czekamy na fotki
Prosze i dziękuje również za gratko-oklaski.
Fotke obrączek/obrączki moge wkleić,ale z ich strony mam.
A jak nasze będe mieć w domu to zrobie fote i pokaże.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-06-28 o 22:48
Stary 2010-06-28, 22:53   #1673
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Prosze i dziękuje również za gratko-oklaski.
Fotke obrączek/obrączki moge wkleić,ale z ich strony mam.
A jak nasze będe mieć w domu to zrobie fote i pokaże.
bardzo fajna
Stary 2010-06-28, 23:08   #1674
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
No to super wiadomość.Jak widać,z każdej ( no ok nie każdej ) jest wyjście z sytuacji

Cytat:
No to za postępy.
Może fotki fryzurki?
Dziękuje za gratko-oklaski:
Fryzurka,jak fryzurka,pofarbowałam tzn odświeżyłam kolor i mam pocieniowane.

Cytat:
Gratuluje zakupu stanika

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
bardzo fajna
Dziękuje
I jak bylo na spowiedzi???

Wrrr,komp mi się zacina

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
To niedobrze, że kabla nie wzięliście
A z salą chyba nie ma co kombinować. My zmieniliśmy, ale tylko dlatego, że właściciel tej drugiej sali jest ten sam i ta nowa sala jest dużo ładniejsza, a i tak sporo z tym wszystkim kłopotów, bo musieliśmy już 2 razy jechać na tą nową salę, wszystkich gości musimy powiadomić o zmianie (na razie około połowa gości wie).
za zakupy
No niedobrze,niedobrze :/
No dokładnie,masz racje.
Dziękuje za powodzenia,kciuki przydały się

Cytat:
O widzę, że sezon spowiedziowy rozpoczęty...
My chyba w piątek pójdziemy, bo jest pierwszy piątek miesiąca i liczymy, że będzie taśmowa robota A poza tym większy wybór księży będzie Ale i tak się boję
Stach się bać no ale masz racje Będe trzymać kciuki za pomyślną spowiedz.

Cytat:
No to super
Mnie wczoraj TŻ namówił, żebym założyła ślubne butki jak szliśmy do kościoła I dobrze, że go posłuchałam, bo się okazało, że mnie w jednym miejscu uciskają i muszę to rozchodzić, albo lekko odgiąć. Gdybym tylko "po domu" w nich chodziła to mogłabym się nie zorientować, że coś jest nie tak
Dziękuje
No widzisz,to dobrze że but wypróbowałaś. Hm moje są gładkie na spodzie,więc obawiam siię ślizgania,żebym czasm orła nie wywineła. No,ale na sali nie ma kafelek.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-06-28 o 23:01
Stary 2010-06-28, 23:09   #1675
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanko do Was. Ile dajecie za tort? Bo jak nam wczoraj pani cene podała to
To już go wole sama upiec zwykły tort i tylko figurke ślubną na góre dać
my płaciliśmy 300 zl za tort trzy piętrowy na 100 osób plus 70 złotych za tort dla 50 osób. Nie wiem czy to malo czy dużo

dziewczyneczka z tylu ładnie, a z przodu tak nijak, może jakimiś warkoczykami po bokach puścić albo jakies zawijaski na górze

P.S masz śliczne dołeczki jak się usmiechasz

idę zaraz spać bo wczoraj się nie wyspałam

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 23:27   #1676
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Mad, ale macie maraton

Trzymam kciuki, żeby wszystko udało się załatwić w tak krótkim czasie
Stary 2010-06-28, 23:28   #1677
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogole, to polecam staniki Samanta-rewelacyjne sa.
To fajnie, że polecasz bo ja właśnie od nich kupiłam ślubny Podoba mi się to, że mogę gfo przynieść kiedyś tam i mi zmniejszą obwód gratis

Cytat:
Super, że udało Ci się załatwić
Pouczysz się w drodze powrotnej z podróży poślubnej i będzie ok
A co do sztucznych kwiatów, to też ich strasznie nie lubię
No to witam w klubie Ja jestem taka, że pewno będę myślała cały czas o tym egzaminie więc nie wiem czy tak chcę...

Cytat:
Wklejam zdjecia probnej, tylko nie patrzcie na moje odrosty , 3 tygodnie ide sobie zafarbowac z przodu za bardzo przyklepana nie wiem co zrobic z przodem , loki z tylu mi sie podobaja oceniajcie
Bardzo mi się podoba (chociaż sama chcę spiąć włosy), super będziesz wyglądała Ale masz świetne dołeczki w policzkach

Cytat:
Mad pędzisz jak burza Mnie juz przegoniłaś w przygotowaniach
My tez mamy de Lux
Fajne obrączki

Cytat:
No to super wiadomość.Jak widać,z każdej ( no ok nie każdej ) jest wyjście z sytuacji
No tez sie cieszę, że jest takie wyjście. Tylko teraz jako zawodowy "rozkminiacz" zastanawiam się czy tak chcę bo trochę bez sensu mieć egzamin po wczasach
Stary 2010-06-28, 23:51   #1678
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Mad pędzisz jak burza Mnie juz przegoniłaś w przygotowaniach
My tez mamy de Lux
Fajne obrączki
Serio,przegoniłam cię w przygotwaniach nieźle No,ale u nas to mus,musimy w ciągu 2 tygodni załatwić wszystko
Dzięki za opinie ad obrączek. Noi co do De Luxe,to super że też ją macie bo gościu nam mówił,że dużo ją ludzi kupuje,choć słyszalam że się zepsuła.
O zepsuciu,to słyszałam o Polskiej.Co głowa to opinia.

Cytat:
No tez sie cieszę, że jest takie wyjście. Tylko teraz jako zawodowy "rozkminiacz" zastanawiam się czy tak chcę bo trochę bez sensu mieć egzamin po wczasach
Aha,rozumiem i daj znać co wymyślilaś.

Cytat:
Mad, ale macie maraton

Trzymam kciuki, żeby wszystko udało się załatwić w tak krótkim czasie
No maraton,ale to musowy maraton. Dziękuje za kciuki napewno się przydadzą.
Stary 2010-06-29, 07:20   #1679
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hejka

Mad przygotowania ida pelna para
a ja wczoraj oddalam zapowiedzi za 4 tygodnie mamy przyjsc po nie

matko to już tak blisko a dzisiaj jadę na sale jeśli będzie właścicielka domówić szczegóły :P

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 08:31   #1680
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
my płaciliśmy 300 zl za tort trzy piętrowy na 100 osób plus 70 złotych za tort dla 50 osób. Nie wiem czy to malo czy dużo

idę zaraz spać bo wczoraj się nie wyspałam
A nam Pani powiedziała ze tak wyjdzei 350-400 zł za tort dla 60 osób :/ Więc Ty moim zdaniem płaciłaś w sam raz Moim zdanie oni liczą jakieś wielgachne kawałki na osobe a z obserwacji wiem, ze na tort już nikt miejscca niema

Cytat:
Cześć

1.Rozdaliśmy kolejne zaproszenia-sztuk 3 Ucieszyła mnie radość rodziny np żona kuzyna tż-ta.Powiedziała,że specjalnie do Niemiec teraz wcześniej pojedzie,by wrócić/przyjechać na nasz ślub,tym bardziej że dzień po ma urodziny ( okrągła 50 tke ) a jej syn pierwsze co to zapytał czy mamy dla niego zaproszenie
Moja kuzynka to samo jak się dowiedziała,że wychodze za mąż,to zapytała mojej mamy czy mam dla niej zaproszenie Ciocia tż-ta się tak wzruszyła,że trzymając w ręku nasze zaproszenie ręce jej się trzęsły.

za zaproszenia i wszystko w ogóle Tania ta wódeczka też o tej myślimy, ale jak na razie najtaniej znaleźliśmy po 18 zł ale jeszcze będziemy się rozglądać
Śliczne macie obrączki Powodzenia w dzisiejszych sprawach

Cytat:
Juz po spowiedzi

Luskap:super dekoracja

Ładniusia fryzurka i jakie masz śliczne okulary z przodu jedynie co można więcej zrobić to albo bardziej je podtapirować od spodu i wtedy będą wyżej, albo je jakoś poprzekładać pasmami. Mogłaś spytać od razu fryzjerke co by proponowała a te Twoje dołeczny, słodziuteńkie
A jak po spowiedzi, bardzo ksiądz Was męczył pytaniami i dociekaniami?
[QUOTE=mmmmmm;20325830]Acelinka, Martolka -kciuki się przydały

o mamo... Co Ty oglądasz

U nas jest w cenie Ale dziewczyny kiedyś pisały że to jakies 30-40 zł za kg.
QUOTE]
Super, że możesz zdawać to później mozesz się wcześniej pouczyć a po powrocie tylko sobie przypomnisz i na pewno zdasz
Przez przypadek natknęłam się na te fotki bo szukałam jakiś fajnych pomysłów na fotki żeby coś podsunąć fotografowi

Ja dziś wybywam z mamą w miasto mama będzie szukała jeszcze czegoś na weselisko, tzn na poprawiny a ja może butów na poprawiny i bielizne jakbym kupiła to byłoby super. Zamiast sie uczyć na obrone to będę po sklepach biegać ale co tam odstresować się też trzeba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości