|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Cytat:
![]() Przepraszam, jeśli kogoś tym uraziłam, nie mam takiej intencji, ale śmieszą mnie ludzie, którzy idą na stosunki międzynarodowe, zdawali WOS, a nie umieją rozwinąć skrótu SLD. Napisałam do jakiegoś gościa z mechatroniki po angielsku, mam nadzieję, że nie jest męskim szowinistą
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Konto usunięte
|
na początku lipca, 9 albo 13.
Cytat:
ja też wpłacałam na poczcie i też żałuję. 5 dni szedł przelew ![]() chodziłam dzisiaj po mieście, chciałam kupic jakieś spodenki, ale oczywiście nic nie było ciekawego ;]. bu.bu.bu. ale za to kupiłam sobie buty .
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20317326]na początku lipca, 9 albo 13.
hahah. co za koleś ja też wpłacałam na poczcie i też żałuję. 5 dni szedł przelew ![]() chodziłam dzisiaj po mieście, chciałam kupic jakieś spodenki, ale oczywiście nic nie było ciekawego ;]. bu.bu.bu. ale za to kupiłam sobie buty .[/QUOTE]Jakie buty
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3637 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobię, zrobię tylko napisz mi co chcesz sprzedać i generalnie co ma być w nim zawarte :P Moje stopy są... dziwne. Bardzo ciężko mi znaleźć wygodne buty. Na wygodne baleriny np. w życiu nie trafiłam. Jak to tata mówi: but z miasta, noga ze wsi ![]() ![]() Olga...hmm, taaak to dobre dziecko. Generalnie ma problem ze stawianiem na swoim (Ty wiesz skąd ten wniosek), dlatego myślę, że nie nadajesz się do kierowania zespołem - logistyka i tego typu rzeczy odpadają. Mówiłaś kiedyś, że miałaś problem z zaaklimatyzowaniem się w klasie (bo tak a nie inaczej odbierali Twoją osobę), więc odpada też zawód typu lekarz czy jakiś specjalista udzielający porad. Inteligentna bardzo jesteś, błyskotliwa (opisy seriali na liście rozbroiły mnie na łopatki), ciekawa nowych rzeczy (tu pasuje jakieś kulturocoś tam, ale to zbyt monotonne dla Ciebie). Olga stworzona jest do pracy, w której będzie miała możliwość samodzielnej pracy nad czymś, pracy w zawodzie wymagającym unikalnych pomysłów i takiej, w której koniecznością będzie śledzenie tego co się dzieje w tej branży. Lubisz matematykę i generalnie przedmioty ścisłe+angielski, dlatego na bank jakiś kierunek techniczny, inżynieria/technologia. Ja Cię szczerze mówiąc najbardziej widzę w marketingu, ale może coś informatycznego co da Ci szansę na pracę w jakiejś korporacji i zajmowanie się promocją od strony komputerowej? Niestety o ofercie takich kierunków zielonego pojęcia nie mam. Karolyna... tak Zaradna, nie boi się świata, dziewczyna do odpędzania chmur. Mówi otwarcie co myśli, budzi zaufanie (mamo tato jadę z koleżankami z forum do gda) i mam wrażenie, że nie umie żyć bez ludzi - praca z ludźmi obowiązkowo: P Zaradna, podejmuje chętnie nowe wyzwania, mimo, że są trudne (truskawki), lubi podróżować (koncerty i wszystkie inne), dlatego jak już mówiłam ja Cię widzę w stolicy. Lubi matematykę, ale i przy tym biologię a więc nie jest stricte umysłem ścisłym, może odnaleźć się w wielu dziedzinach. Biologia+matematyka to nic innego jak biotechnologia/pochodne, ale mnie to nie przekonuje, bo Karolina zeświruje zamknięta w 4 ścianach z pipetką w ręku. Chyba, że będzie pracować w jakimś zespole, dlatego ja Cię widzę na kierunku typu farmacja, a nawet ta biotechnologia o odpowiedniej specjalności - np. praca przy produkcji czegoś, gdzie będziesz musiała rozmawiać z ludźmi, którzy zajmują się wcześniejszymi/następnymi etapami tej produkcji. Dobra, a tak najbardziej to ja Cię w polityce widzę, mimo, że o polityce dużo z nami nie gadałaś ![]() Cytat:
Analiza... Martyna - ładna bardzo Dba o swój wygląd i chyba lubi, kiedy ludzie to doceniają. Słucha Żbików uważnie, przytuli i spałuje kiedy trzeba. Praca z ludźmi, to pewne.Bardzo pomocna w domu, wspiera swoich najbliższych i generalnie gotowa do poświęceń dla drugiego człowieka. Mówi o tym, o czym ma pojęcie, ale nie jest ignorantką w innych kwestiach. Zdawała wos, polski, angielski... humanistka. Humanista pracujący z ludźmi - psycholog i wydaje mi się, że to naprawdę dla Ciebie. A jeśli nie... Może jakiś terapeuta, doradca, pełnomocnik? Toż Ty już wiesz co chcesz studiować i do czego jesteś stworzona ![]() Weronika jest humanistką i technikiem zarazem, odnajdzie się na wielu płaszczyznach, a najlepiej w czymś łączącym te dwie części wiedzy. Interesuje się tym, co aktualne. Nie jest raczej osobą, która płaczącego pogłaszcze po głowie a raczej kopnie w tyłek i zmotywuje do działania - psychologia odpada, bo Ci samobójstwa będą popełniać. Inteligentna bardzo, oczytana, wydaje mi się, że lubi poszukiwanie informacji i rozwijanie się. Chce czegoś co da jej możliwość pracy z komputerem przy badaniach dot. społeczności - no kognitywistyka jak nic. Cytat:
Ja dziś dopiero idę pieniądze na swoje konto wpłacić a jutro pójdę robić te przelewy... aż zapytam w banku ile to trwa, bo pokwitowanie jakieś to chyba dostanę? Cytat:
Cytat:
Kosmetologia, może Ci nie zaproponowałam, dlatego, że mnie to nie przekonuje :P Zależy co chce się robić później - bo jeśli dziewczyna zostaje kosmetyczką i do końca życia wyciska tylko krosty i robi paznokcie to tak mało perspektywistycznie (o, nei ma takiego słowa:<!) to widzę. Żbiku, na analitykę medyczną wystarczy Ci ok.70% z biologii (mówię tu o Bydgoszczy, może jednak warto pomyśleć o czymś innym niż Wwa?). W tamtym roku próg był 68% teraz na bank spadnie - ale licz się z tym, że to praca za bardzo małe pieniądze, chyba że chcesz wyjechać za granicę później lub zostać na uczelni jako wykładowca np. Ratownictwo A jeszcze o technikach dentystycznych - robi się protezy i aparaty i różne takie (dobra opcja dla Ciebie, bo nie będziesz pracować z pacjentami + będziesz robić coś hmmm plastycznego, podobnie jak po architekturze - próg w tamtym roku w Bydgoszczy był 152, teraz mam nadzieję, że 70% z bio wystarczy.... modlę się, żeby tyle mieć...) Szablony robię w pajączku ![]() No to Dominika chyba już wyjechała :P *** Co 5min sprawdzam na stronie oke czy nie ma już wyników :co jest: Ooo, kto tu jest z oke łomża? Bardzo prosiłabym o spam na gadu jak już wyniki się pojawią ![]() Tak się nakręciłam na te techniki dentystyczne...a znając życie bardzo się rozczaruję wynikiem i będzie wielkie nic. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Aaa! Jeszcze 101 wymówek: 1. "Jak Ci poszło?" - "A Tobie?", czyli sprytne odwrócenie uwagi od swojej osoby i kombinowanie następnego tematu w celu przeniesienia rozmowy na inne tory. 2. "Jak Ci poszło" - "Pogadamy później, muszę zadzwonić do rodziców i powiedzieć im o wynikach!" po czym doklejamy sztuczny uśmiech i biegniemy za róg. 3. "Jak Ci poszło" - "Ogórek" + palec wskazujący na sufit. Ucieczka. 4. "Jak Ci poszło" - "Chyba mi słabo..." teatralny gest. |
|||||
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za analizę i wszystkie miłe słowa i pozwolę sobie stosować wymówkę numer 1 i 2
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś świetna ale ciekawe czy przeanalizowałabyś mnie
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
oszaleję chyba prędzej niż te wyniki zobaczę ![]() ![]() bardzo się boję
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale, że to niby te wyniki już dziś mają być tak? bo każdy mówi inaczej oficjalne to na pewno 30
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
W szkołach mają być 30 czerwca. A gdzie dziś mają być wyniki??
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Na stronach oke. O północy, chociaż słyszałam, że już 28 czyli dziś MOGĄ ale nie muszą być, nie wiem ile w tym prawdy.
Dziewczyny, mam maturę. Dyrektor powiedział mojej mamie, że zdałam, ale nie może powiedzieć na ile - już się o polski martwić nie muszę, chociaż tyle |
|
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłałam Ci PW ;*
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To gratuluję dyrektorzy już wiedzą
|
|
#3647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak serio wydaje mi się, że raczej tak, dobrych informatyków na pewno nie będzie nigdy za dużo, bo jednak technologie się będą cały czas rozwijać, itd ![]() Nie chcesz iść na ochronę środowiska? ![]() Na PŁ dostawali systematycznie tysiaka Pewnie odezwie się po Openerze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko w takim razie po jakiego #@%@ piszą na stronie o opłatach? ![]() Cytat:
![]() Mnie tylko zastanawia, za kogo oni się mają. Czy naprawdę myślą, że ta praca jako kelner z 5-letnim doświadczeniem będzie dla kogoś ochem i achem? Nie oszukujmy się, to nie są prace na całe życie ![]() Ja też ![]() Żbik wyjeżdżony na motÓrze chyba idzie spać ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- I Kamila, fajnie Ci, że chociaż tyle wiesz, zawsze jakiś komfort ![]() Ja też chcę taką analizę ![]() zaraz się jeszcze zapytam, jak wygląda sprawa z przenoszeniem na pierwszym roku jakby się komuś odwidziało )
|
|||||
|
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawe jakbyś chiddy streściła ![]() dziewczyny, znowu się zjarałam znajomi przyjechali do mnie na cały dzień i dopaliłam swoje ciało ![]() idę zrobić nam wszystkim coś na ząb
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wiem, wiem, o co Ci chodzi, rzeczywiście są takie osoby, które wybrały wos 'z braku laku'. Miałam wątpliwy zaszczyt się o tym przekonać 5minut przed rozdaniem arkuszy, gdy pewna dziewczyna na cały rząd krzyczała spanikowana: kiedy Polska weszła do UE, kiedy Polska weszła do ue? z obłędem w oczach Cytat:
a oni są dobrze zorientowani, bo ich córka zdawała rok temu maturę (poza tym ona uczy się b.dobrze, no i też zdawała wos zdała na ponad 80% rozszerzony, to dobry wynik.. więc mają porównanie)Świetna analiza ale trochę bym zmodyfikowała:1. nie dbam aż tak o wygląd, naprawdę powiedziałabym, że przeciętnie2. praca z ludźmi jak najbardziej i TYLKO z ludźmi; źle się czuję, gdy mam długo przebywać samotnie, więc masz rację 3. psychologię studiuje mój Tż ja siebie w tym nie widzę, bo jestem zbyt empatyczna i gdybym cały dzień słuchała o problemach innych, wracałabym sfrustrowana, wyczerpana i w okropnym nastroju, więc to nie dla mnie;ja siebie widzę w pisaniu, w polityce albo w roli Cejrowskiego w spódnicy 2 generations after (nie chodzi mi o jego konserwatywne poglądy, bo pod tym względem do niego mi daleko,ale o podróże + pisanie o nich).. lubię wystąpienia publiczne, więc kieruję się w stronę dziennikarki, prezenterki tv, chociaż chciałabym spróbować też wyzwań 'językowych',tzn. może jakieś tłumaczenia książki albo przewodnik wycieczek? ale to musiałabym kłaść duży nacisk na języki, sam ang. nie wystarczy; niemiecki przydałoby się na poziomie B2 umieć (a umiem mniej więcej na A2), hiszpański na razie mam same podstawy, ale powoli do przodu..dziękuję bardzo, z tą humanistką rzeczywiście trafiłaś ![]() pokwitowanie owszem, ale i tak liczy się data dotarcia do nich tych pieniędzy, niestety (bo ja właśnie też miałam wątpliwości odnośnie tego); ja jestem z OKE Łomża podaj nr gg, pewnie, że poinformuję ![]() świetne 4/101 wymówek ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- TUTAJ Żbiki, ale studia Tylko dlaczego wszystko, co fajne, kosztuje?!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jej tel
![]() A i Kamila, z tą polityką to nieee. Specjalnie z Wami o tym nie rozmawiam, bo ja o polityce pojęcia nie mam żadnego, nie lubię tego tematu. Nawet mnie nie obchodzi kto tym prezydentem będzie. I tak Polacy będą narzekać. Na wybory idę dla frekwencji a nie dla wyboru kandydata. Jestem antypolityczna . Jakbym miała być politykiem i trafiła do tych ludzi, do atmosfery tam panującej to bym zginęła. A reszta tak, widzę się ze szczykawą w dłoni i obłędem w oczach. Bycie lekarzem odpada, przyszedł by ktoś, kogo nie mam ochoty leczyć, jakiś zaniedbany człowiek i co ja mam robić. Nie lubię, gdy wokół mnie jest zbyt dużo ludzi. Lubię się schować czasem, wejść na drzewo i patrzeć w niebo. ![]()
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie ceny to mają niezłe
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że on naszej klasie nie poświęcał całych swoich sił i starań, bo większości na tym wosie nie zależało, a poza tym kto chciał, miał fakultety z wosu.Z tym NRD to uważam, że nie tylko osoby zdające wos powinny wiedzieć, ale każdy. ![]() No niestety, powyżej mocih możliwości
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
historię też jedna-ja i angielski też tylko ja. Początkowo wos zdawać miało dużo osób ale reszta przeniosła się bez sensu na geografię.
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też 2/3 klasy chodziło na gegrę
![]() --- Poczytałam sobie dokładny harmonogram rekrutacji na uksw i jest tak: Cytat:
.. więc mogę być spokojna, gdy wpłacę 30tego czy 1lipca, spokojnie do 7mego dojdą
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-06-28 o 18:30 |
|
|
|
|
#3655 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() specjalnie Ci bambusa wysłałam o, i to jeszcze najwięcej jego ze wszystkiego chyba ![]() nie znam tego sokuu oo, ale nie mam netto :< kciuki trzymam rzecz jasna ![]() Cytat:
a Ty się przypadkiem nie nadajesz do studiowania czegoś, co będzie opierało się na badaniach - świetnie wnioskujesz? na pomocy ludziom? moze powinnaś zostać doradcą ![]() co do Olgi masz 100% rację, a co do Karoliny to ja się nie zgodzę! o ![]() karolina sama kiedys mówiła, w Gdańsku też to pokazała, że lubi spędzać czas sama ze sobą, dobrze się ze sobą czuje, radzi sobie sama ze swoimi problemami, nie jest najgadatliwszą osobą na świecie, ale przy tym hm, wzbudzającą zaufanie, stawiającą na swoim cd. Martyny - żbik faktycznie bardzo dbający o innych, myślący o nich, wzbudzający zaufanie sama mówi, że nie widzi się w psychologii - zbyt duża empatia - mam podobnie w związku z tym ratownictwem (chociaz w tym przypadku kusi mnie ta... adrenalina). Martyna, nie myślałaś nigdy o prawie ? wystąpienia publiczne, pomoc ludziom... chociaz wiem, że to i tak gdzieś poza tym, co weźmiesz pod uwagę. może powinnaś prowadzić jakieś szkolenia, skoro lubisz wystp. publiczne? przewodniki mogłabyś pisać, tylko nie stricte dla wycieczek historycznych i wyobrażam sobie Ciebie jako dziennikarka - pisząca do tygodników w dziale podróze Kamila, z tymi dziećmi i ludźmi - w czym rzecz - otóż dzieci nie lubie przede wszystkim dlatego, że nie umiem traktować ich jak słodkie pączusie - zawsze zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności jaka ciazy nad kims, kto o nie dba. poza tym, nie lubie, gdy ktos nie rozumie co chce mu przekazac, gdy wlasnie jest upierdliwy i marudzący - a takie są dzieci. ale tak generalnie kontakt z ludźmi lubię, uważam, że to co innego, niż dzieci, mimo, że ludzie też potrafią być upierdliwi ![]() technologia żywoności - to znowuż TECHNOLOGIA - może błędnie, ale mi kojarzy się to z obsługą maszyn przede wszystkim. nie wiem po prostu czy by mnie to interesowało ![]() masz rację z tym ratownictwem, to sie nadaje dla ludzi, ktorzy po pierwsze nie są tak empatyczni, po drugie są stworzeni do pomagania - to taki lekarz na kólkach, ten, ktory ma doczynienia z czasem najgorszym widokiem - to ratownicy przybywaja na miejsca wypadków... chociaż w jakimś teście predyspozycji w gimnazjum wyszło mi, że powinnam pomagać ludziom, ale wtedy byłam na etapie fizjoterapii, masaży i rehabilitacji, bardzo mnie to fascyonowało. a z kosmetologią to już Ci tłumaczę - ludzie żyja w przekonaniu, że to kierunek dla manicurzystki, a są w błędzie. patrz: Cytat:
nie wiem, czy techniki dentystyczne to na prawdę coś co bym chciała robić ![]() a z analityki też zrezygnowałam z tego powodu, o którym piszesz, już pomijając maturę - to by były fajne studia, ale co dalej 1500 zł i żyj sobie tak - chociaż nie lubię takich założeń, że po czymś nie ma pracy albo jest do świetne wymówki Cytat:
a skąd on wie już?! myslalam ze 30 rano sie szkola dowiaduje. mam ma wtyki u niego ?Cytat:
![]() o kurdę, a co w końcu wzięłaś jako 1 ?Cytat:
![]() ale nie kosztuje AZ tak mega bardzo duzo. moglabys zapalacic ze stypendium za to - sprawdz ile wynosi stypendium naukowe + bedziesz miala socjalne, poza tym, to zaoczne, wiec pracowac możesz spokojnie |
||||||||
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- ach, zapomniałam o "najważniejszym" podpisałam umowę w tym całym call center ![]() ale jestem bardzo niezadowolona - kwota, ktora na rozmowie pani nam podawała zdawała się być netto, a jednak to jest brutto ![]() stawka zalezy od tego ile godzin w miesiacu się pracuje - najniższa to 4,2 (już na rękę)w przypadku pracy do 60 godzin/miesiąc. czas szkolenia nie wlicza się do czasu pracy, mimo, że odbywają się one w godzinach pracy. a przeciez im mniej sie pracuje, tym mniej płacą. maja tam straszny burdel i pani ktora dzisiaj kierowala nami mnie tak irytowala - ona jest identyczna jak moja biolożka! w pt mielismy szkolenie z jednej, łatwej w miare oferty, a dzis sie okazalo, ze ta promocja sie juz skonczyla i zamiast szkolenia przygotowującego do pracy, mielismy szkolenie z nowej, trudnej, sprzedazowej oferty. szkolenie zaczelo sie godzine pozniej. w efekcie wyszlam stamtad 2 godziny pozniej, a ta baba chciala zeby jeszcze zostac ![]() jednak nie kazdy mogl, wiec jutro bedziemy przeszkoleni dalej - pytalam o ktorej jutro - o ktorej kto bedzie ![]() bedziemy przysluchiwac sie pracy innemu konsultantowi, a potem ktos przeszkoli nas z obslugi programu - ciekawe - skoro kazdy przyjdzie o innej godzinie. no i oczywiscie te jutrzejsze szkolenia beda bezpłatne - więc jak mi sie uda to popracuje jutro z 2 godziny, wiec na moje konto wpadnie 10 lipca 8,4 zł ale plusy też są - moge pracowac w jakich chcę godzinach. moge i przez tydzień nie przychodzić do pracy - ale bede miec za pewne nizsza stawkę. wypowiedzenie jest z tygodniowym wyprzedzeniem. aha, i przesylka byla na poczcie od 23 nawet byla pieknie osteplowana, ze nikogo w mieszkaniu nie bylo i awizo zostawiono, no ciekawe gdzie.
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-06-28 o 19:05 |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pogrubione - Kamila, podziwiam zdolność dedukcji, jesteś typem logicznie myślącym. ![]() myślałam o prawie, ale wiesz.. odpycha mnie kucie wszystkiego na pamięć, wolę bardziej kreatywne dziedziny; prawo jest w pewnym sensie kreatywną dziedziną (trzeba znajdować argumenty, wnioskować, umieć wykorzystywać właściwe przepisy jako dowód i w ogóle), ale jednak zbyt mało jak dla mnie. od gimnazjum marzę o zostaniu dziennikarką.. myślę, że warto spróbować, boję się tylko, czy podołam w sytuacjach typu: trzeba iść do kogoś, nachalnie za nim biegać, prosić o wywiad.. ja strasznie nie lubię się narzucać i wchodzić tam, gdzie mnie nie proszą ![]() ja bym raczej widziała siebie piszącą o polityce, ale podróże też fajnie ![]() mhm, a na mojej w ogóle do 07.07 czekają, aż wpłyną opłaty rekrutacyjne, więc zdążę. TUTAJ jest ciekawa oferta.. myślę, że skorzystam z tego po studiach, zrobię sobie podyplomowe. teraz zastanawiam się nad stos. międzynarodowymi i europeistyką na uksw.. nie mogę dogrzebać się do informacji, ile lektoratów z języka jest na stosunkach, bo na europeistyce 2. a to na plus.kiedyś w ogóle marzyłam o etnologii na uw, ale tam się chyba nie dostanę ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- oo, okazuje się, że dopiero jak się ma co najmniej licencjat, można studiować na tym Clark University.. TUTAJ szczegóły. więc problem całkiem rozwiązany
|
|
|
|
#3658 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co mi po takim komforcie... mnie tu wynik obchodzi.. Analiza? Przecież to proste. Justyna jest ambitnym i bardzo bardzo mądrym Żbikiem o umyśle ścisłym. Oprócz tego interesuje się tematami spoza 'kręgu zainteresowań' co pozwala jej łączyć ze sobą wiele dyscyplin naukowych. Wniosek? Justyna musi zostać naukowcem i wynaleźć coś mądrego Ja Cię widzę w pracy nad tworzeniem jakichś nowych rozwiązań technologicznych, ale tylko i wyłącznie za granicą, albo być przedstawicielem handlowym w firmie zajmującej się produkcją i dystrybucją takich właśnie materiałów czy to innych technicznych rzeczy, których nazw przeciętny człowiek nie jest w stanie ogarnąć :pTo coś Ty tam narobiła w tym podaniu? Przecież to głupota - nie da się drugiego napisać? Nie wiedzą jaką studentkę tracą :pała: Monika - towarzyskie dziewczę, otwarte, świato- i ludziolubne. Łączy pracę ze studiami (za co ją podziwiam), więc musi być bardzo zaradna i samodzielna. Wydaje mi się, że jest zorganizowana i lubi mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. Takie ciepełko od Ciebie bije, no:P Zdawałaś polski, angielski, wos, a więc humanistka przez duże h. Angielski+wos+ludzie... hm. Nauczycielka angielskiego? albo wiem, ambasadorka! Cytat:
No to skoro wygląd Ci tak sam z siebie przychodzi to zazdrocham! ale już się pewnie nasłuchałaś jakie to piękne włosy masz. Psychologia to przecież nie tylko praca z ludźmi w depresji Możesz być terapeutką od dzieci, a może logopedia? Fajna rzecz, skoro lubisz się bawić językiem.A dziennikarstwo? Rekrutujesz się na ten kierunek? Kurde to ja nie wiem za co mam płacić Już mam mętlik w głowie, nie wiem, nie iwem, nie wiem! Jeżeli wyniki będą dopiero jutro tj. z 29 na 30 w necie to ja się przecież pochlastam. Jutro MUSZĘ zrobić te cholerne przelewy....Nawet nie wiesz jak ja Wam zazdroszczę tego, że mogłyście się uczyć angielskiego... Eh. Tyle możliwości więcej a ja z tym niemieckim to co... Cytat:
![]() A coś w stylu polityki? Kierowanie ludźmi, podejmowanie szybkich, poważnych decyzji? Hmm ale z drugiej strony nie lubisz z ludźmi pracować... analityka medyczna? Cytat:
Tja, szkoda że mnie nie oświeciło tak na maturze Nie nadaję się do pracy z ludźmi. Nie lubię poznawać nowych ludzi, bardzo ciężko mi nawiązać porozumienie. Badania mogą być :P Ale serio, jaram się tymi technikami dent - zamknę się sama w swoim pokoiku i będę skubać protezy Ja też myślę, że dobrze by zespołem kierowała Martyna to na bank z ludźmi. Prawo, dobry pomysł ![]() Co do technologii.. wiesz, studiując dietetykę i tak nie uciekniesz przed matmą i fizyką, bo tutaj trzeba o człowieku sporo wiedzieć. A technologia to właśnie bardziej sama produkcja niż praca z ludźmi. Te testy predyspozycji są beznadziejne-.- jak mi robili to mi wyszło, że nadaję się do wszystkiego co jest z dziedziny mat-przyr, jakbym tego sama nie wiedziała. Kosmetologia - masz rację, pod tymi względami jest super, ale ja uważam, że to kierunek hmmm po którym raczej ciężko się wybić do specjalności w pracy produkującej kosmetyki np. Jeszcze zależy gdzie. Posłuchałam sobie dziewczyny, która studiuje kosmetologię w szkole płatnej... Boziu. Uczyli ją nakładać samoopalacz na studiach.. Hmm w szkołach wyniki są wcześniej - nawet na stronie oke mojego jest już taka stronka dla dyrektorów dot. wyników. Z tego co wiem oni kilka dni wcześniej dostają wyniki a dopiero jakoś teraz te właściwie karty z wynikami dla nas, ale pewności nie mam. Moja mama jest księgową w szkole u mnie w mieście (nie mojej) i to ciekawe, bo dowiedziała się o tym od swojego dyrektora... Nie wiem o co cho Boże, nawet nie wiecie jak mnie straszycie z tymi przelewami!! Jutro zrobię je przed 12, mam nadzieję że 2 dni i będą.... masakra. Jakie ździerstwo z tym callcenter Właśnie słuchałam jednym uchem tv i mówili o wykorzystywaniu młodych ludzi w pracy podczas wakacji. Przecież organizacja tam jest... hm wesoła, żeby nie powiedizeć śmieszna. Marta, uważna bądź, żeby z Tobą w . nie polecieli. |
||||
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często nieumalowane paznokcie, roztrzepana głowa, itp., także.. a gęste włosy to zasługa mojej mamy, do 4tego chyba roku życia chodziłam obcięta na krótko, włosy się wzmocniły. No i teraz pisałam już wcześniej, że używam nafty i olejku rec. ![]() Logopedia? hm, nawet nienajgorzej, choć musiałabym zdawać pewnie biologię/chemię, nie orientuję się dokładnie, ale z wosem na pewno nie mam szans ![]() Na dziennikarstwo nie startuję, bo chcę mieć jakąś specjalność, a nie tylko znać zasady pisania, itp. Wychodzę z założenia, że całe studia dziennikarskie można zrobić w kilkumiesięcznym kursie. Dlatego nie chcę tracić 5lat na dowiadywanie się tajników pisania, tylko mieć jakąś konkretną specjalność, wiedzę z jakiejś dziedziny, o której mogłabym pisać i z nią startować w dziennikarskie progi ![]() Zresztą zaledwie kilka procent dziennikarzy jest po dziennikarstwie, reszta po innych kierunkach. Także wniosek prosty ![]() Spokojnie myślę, że jak zrobisz jutro/pojutrze przelewy z konta na konto nie będzie najmniejszego problemu z dotarciem. Z niemieckim masz szanse. ![]() Fakt, że robią młodych ludzi w bambuko. a my się dajemy, no bo chcemy zarobić.. nieważne, że normalnie ludzie zarabiają 8zł/h powiedzmy w tym samym, a my 5 czy 6. Ważne, że mamy pracę.. większość tak myśli i ja też tak myślę, niestety.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-06-28 o 20:02 |
|
|
|
|
#3660 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Cytat:
![]() Marta - ważne że już nie będziesz się nudziła tak . no i jakaś gotówka wpadnie. dzisiaj widziałam ogłoszenie w Trollu że potrzebują pracownika, pójdę się spytać w środę. .Kamila- a mogłabyś mi też taką analizę zrobić ?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

]

i pozwolę sobie stosować wymówkę numer 1 i 2 

znajomi przyjechali do mnie na cały dzień i dopaliłam swoje ciało
myślę, że jak zrobisz jutro/pojutrze przelewy z konta na konto nie będzie najmniejszego problemu z dotarciem.