![]() |
#3511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Witam kochane
![]() Zbiorowo Wam pochwalę dzieciaczki. Wszystkie są cudne ![]() ![]() ![]() magdus byliśmy wczoraj w West Bay. Blisko,ale podoba mi się,lubię tam jeździć ![]() Odlewy zrobiłaś super i fajny pomysł ![]() ![]() Kasiowa24 no ładna waga ![]() Sysunia_d gratki za ruchy ![]() potty szkoda nerwów na te laski z agencji... U nas dziś gorąco bardzo na dworze. Byłam z małym na spacerku,spał ślicznie. Wróciliśmy do domciu,cyc i dalej śpi...Oby w nocy tylko dał pospać... ![]() Oliver dziś skończył dwa tygodnie ![]() Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-06-28 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a takie pytanie, czy Wasze dzieci śpią na plecach w tych otulakach/kokonach??
Kasiowa, ja na taką wagę nic nie powiem bo nasze dzieci są prawie rówieśnikami i wychodzi, że ja swoją głodzę chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Moja śpi na plecach, a czasem na boczku. Zresztą tak się wierci, że w końcu zasypia zupełnie inaczej niż jak ją położyłam
![]() Rączki układam jej wzdłuż tułowia, ale i tak w końcu wyciąga je na zewnątrz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki,aleście się rozpisały
![]() ![]() Mi upał daje się we znaki. Brzuch też już coraz cięższy. W piątek usg,więc może dowiem się jaka płeć. W pracy laski wywróżyły mi chłopca,no zaobaczymy ![]() potty ale akcja z tymi złodziejami,ja bym ze strachu umarła ![]() ![]() ![]() magduś25 Julcia jest przesłodka ![]() ![]() angkorcz ale kruszynka z twojej córy ![]() ![]() Darianna Ola śliczna i to zdjęcie nadałoby się do paszportu ![]() Kasiowa dziękuję za pamięć ![]() ![]() ![]() ![]() indiria Lidka ma bardzo mądre spojrzenie ![]() kasia_don no i następna ślicznotka na wątku. Już nie mogę doczekac się swojego maleństwa ![]() sysunia gratuluję pierwszych ruchów ![]() ![]() Jolaoo buziaki dla małego solenizanta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
Tak mi dobrze na brzuchu u taty
![]() Dorotka jest już z nami 4 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zadomowienie
|
Przeslicznie wyglada
![]() ![]() Tak goraco, a mnie cos natchnelo na orientalny obiad i spedzilam poltorej godziny w kuchni z buzujacym piekarnikiem. ![]() ![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ursull od razu prostuje moje malenswtwo to FACET HAAHA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do zdjec slyszalalm ze musza byc idealne i nawet buzka musiala byc zamknieta ![]()
![]() |
#3518 | ||
Zakorzenienie
|
o matko,jakie maleństwo i już 4 tygodnie,czas przy dzieciach pędzi jak szalony.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Raczkowanie
|
Ursull ja musze do Manchesteru jezdzic, bylam ostatnio po odbior i na szczescie nie czekalam dlugo, za to przy skladaniu wniosku to dopiero porazaka. Ciesze sie, ze sie wkoncu tutaj zjawilas
![]() Indiria Lidia tez niezle wazy jak na Dziewczynke, a w kokonie to ja zawsze bylo na plecach, czasami na boczku ale to b. rzadko. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Jolaa waga na butelce. Generalnie nie jest on grubasny stwierdzam ale poporstu olbrzymi ![]() Hanjah ja w kokon to zwiazywalam ciasniej zeby raczek nie mogl wyjac, ale czasami fakt mimo to rano raczki na gorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Na te pierwsze ruchy czekałam jak na zbawienie , wspaniałe uczucie jakby rybki pływały po brzuchu. Mój mąż poł dni spędził z reka na brzuchu bo tez chciał poczuc maluszka a tu maluszek zrobił psikusa i juz nie dał znac o sobie - dopiero nastepnego dnia
![]() Ja usg mam 14 lipca i dostałam jeszcze jedno wezwanie do szpitala na jakies chyba spotkanie ale nie mam pojecia o co chodzi .
#3521 |
Wtajemniczenie
|
u mnie bylo tak ze Duzy przykladal reke i jak sie pytalam czy czuje to mowil ze tak
a pozniej po kilku tygodniach jak juz zaczela solidnie kopac jak poczul... nie wiem co czul przedtem ale na pewno nie dziecko ![]()
#3522 |
Raczkowanie
|
W Londynie też nie trzeba miec zdjęcia na tip-top
![]() A dziewczyna spotkana w kolejce mi podpowiedziała, żeby wyrobic dziecku dowód osobisty, jest na pięc lat i w granicach Unii można swobodnie się przemieszczac. Hanjah, to już 4 tygodnie? Nie do wiary jak maleństwa szybko rosną. Pytam o to spanie na plecach, bo jakoś w kokonie ciężko mi sobie wyobrazic spanie na boku a ja tak kładę córkę odkąd zaczęła ulewac, czyli niemal od początku. Ursull, dzięki, ale uwierz, że standardowo Duśka robi raczej mało mądre miny. I ciągle jęzor wywala co może dodaje uroku ale bardzo mądre nie jest. W ogóle zamieszczajcie zdjęcia maluszków mamuśki, super się je ogląda. Pierwsze ruchy, hihi, mam wrażenie, że to było wieki temu a to tylko kilka miesięcy... Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-06-28 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
No, już 4 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze zainteresowałyście mnie tym kokonem. Nigdy nie używałam,a może powinnam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-06-28 o 22:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Raczkowanie
|
Hihi, nie olałam, tylko zastanawiałam się wtedy trochę co Ci napisac i potem zapomniałam
![]() A do Polski wybieramy się w przyszłym tygodniu, zadziałam z dowodem bo to naprawdę dobry pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zakorzenienie
|
Moja nie ma zciśniętych rak bo to rożek jest ale mimo upałów bardzo jej w nim wygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie.
Nadrobiłam to co napisałyście jak mnie nie było ![]() Darianna jeszcze raz gratulcje ![]() Wszystkie maluszki słodkie ![]()
#3530 |
Zakorzenienie
|
ursull nie znam jeszcze , a co do PW to bardzo dziekuje za wyjasnienie wyniku
![]() Ale mnie dzis po nocy pachwina boli , zauwazyłam ze czasami własnie mam cos takiego ale tylko po nocy i przewaznie z lewej strony w dzien jest ok. zmykam do pracy
#3531 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Moja Bianka ma dzis okragly miesiac ![]() ![]() ![]() W Yorkshire troche w nocy padalo, no i chyba dobrze nie bedzie przynajmniej tak duszno ![]() ![]() Buziolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Raczkowanie
|
W Leicestershire tez pogorszyla sie pogoda, mam nadzieje, ze lunie bo mojemu Malenstwu upaly nie za bardzo sie chyba podobaja.
Ursull kokony - `swaddle me` sa w mothercare i ostatnio zauwazylam w TKMaxx, moja Mama to nieraz wspominam, ze jak moglismy tak robic z Malym Dzieckiem, bo kiedy on mial ok 5tyg to przespal nam cala noc w tym kokonie a ona wypomina ze moglo cos sie stac , bo dziecko glodne itp.. i trzeba bylo budzic.. i wez badz spokojnym czlowiekiem, jak marudza z roznych stron i gadaja bzdury ![]() ![]() ![]() Connection - connection - connection co tam? powiedz jak Ty sie czujesz tylko z butelka i czy Dusce poprawil sie apetyt? z tymi zdrobnieniami to ciezko czasami - Lidia to trudno imie na zdrobnienie, a Duska mi sie podoba ![]() Nieraz powiemy do niego ` Dzikus` , bo moj kot sie nazywa DZIK i jakos czesto to imie krazy u nas w domu ![]() najlepsza jest moja kolezanka angielka z pracy, kiedy sie pyta How`s DZIK? Jak jakas kolezanka polka jest przy tym to zawsze robi dziwna mine i sie smieje ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Kaisa_ Don a jak w Yorkshire jest z akcentem? Slyszalam kogos kto pochodzil z Twoich stron i probowalam zrozumiec kilka slow, ktore dziwacznie wymawial ![]() Bianka gratulacje z okazji 1- wszego miesiaca ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Ursull a ja jak bylam po dobior to rozmawialam z inna para ktora akurat skladala wniosek o paszport dla Synka i im powiedzieli , ze juz nie wysylaja..wiec szkoda bedzie jezeli tak jest, |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratki! ![]() Właśnie wyszło słońce ale jest chłodniej niż wczoraj. O ile w czwartek będzie gorąco to znów pojedziemy nad morze, już wyczaiłam fajną piaszczystą plażę. Cytat:
![]() ![]() A ciotka Indi mówi na Twojego Tygrys ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cześć,dziś nieco chłodniej,co mnie bardzo cieszy
![]() 1985ewa jak pytałam w konsulacie o wysyłkę to powiedziel,że nie wysyłają,ale potem napisałam do nich maila z prośbą,że nie mam jak odebrać,że daleko itd. i kazali mi tylko wysłać kasę i przysłali paszport. Dostałam takiego maila od wice konsula : Cytat:
![]() Luna cześć ![]() sysunia miłej pracy ![]() kasia_don ![]() ![]() ![]() Kasiowa waham się,ale chyba stanie na butelce,będzie mi łatwiej ze względu na Milenkę. Dzik -dobre ![]() Indiria a to jest taka wersja tego imienia jak Lydia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() Chciałyście więcej fotek,to ja się pochwalę moim dwutygodniowym mrówkiem ![]() Wyspał się wczoraj w dzień i nockę mieliśmy niefajną... Tak sobie myślę kiedy ja się wyśpię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ursull dokladnie to jestem z southyorkshire :P a w Yorku nie mialam jeszcze okazji byc, ale slyszalam ze jest pieknie ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Jolaoo sliczne to Twoje Malenstwo ![]() Cierpliwosci Jolu moja jest 2 tyg starsza a juz wpadla w rutyne ![]() ![]() Dzis przyszla mi wkoncu ta waga ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Zadomowienie
|
Moja kolezanka ma na imie Lidia - zdrabniamy to "Lidka" lub "Lidzia".
Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Wtajemniczenie
|
pienkne te wasze slodziaczki...
u nas juz prawie 35 tydzien ![]() i naprawde tak bardzo licze na to ze mala bedzie wczesniej Vedma masz takie dziwne jakby parcia na krocze??? nie wiem jak to opisac ale mam wrazenie jakby mala juz schodzila w dol i mi parla na kosc lonowa czy miednicowa czy jak ona tam sie zwie... a rozpakowane kolezanki czuly cos takiego? pamietaja?
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz ślicznego synka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.