|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Treść usunięta
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
podobno łozysko nie działało tak jak nalezy i dzidzi bylo słabe i serduszko przestalo bic w tarakcie porodu . gdyby lekarz zdecydowal sie polozyc moja kolezanke od razu do szpitala (tak jak miala przy 2 ciazy) gdzie by miala stala opieke moze tak by sie to nie skonczyło. zreszta moizna teraz tylko gdybac, ona na szczescie jakos sie pozbierała i pogodziła ze strata.Dlatego ja wolalabym byc czujniejsza, bo lekarze czesto uspokajaja, ale jak sie zacznie dociekac i nalegac na dodatkowe badania to na pewno nie zaszkodzi oczywiscie nie nalezy popadac w paranoje, bo nie kazdy przypadek tak sie konczy, ale ta i jeszcze 2 inne sytuacje uczulaja mnie na takie sprawy. nie chcialam wczesniej tak tego opisywac, zeby nie przestraszyc przyszłych mam. przepraszam jezeli wzbudzilam w kims lęki poza tym jak sie dokladnie na tych sprawach nie znam gdys osobiscie nie mam doswiadczenia z zakresu bycia mama
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko cieszę się, że wszystko jest ok, ale nie można byc takim bojaźliwym cały czas, bo nam tu psychicznie siądziesz...
Rosetko, to nie od nas chyba zależy los dzidzi Może tak miało byc po prostu... india83 ja narazie jestem napalona na tą wyspę, chociaż na 2 dni bym chciała Wiem, że wszystko jest tam sztuczne, ale coś za coś... Nie stac mnie na wyjazd za ponad3 czy 5 tys... więc muszę się cieszyc nawet takim wyjazdem, na który chcemy bardzo oboje jechac, marzy nam się chwila relaksu i pobycia ze sobą sam na sam Anuuula dzięki za relacje Mi się najbardziej marzy ta niebiańska woda w końcu rybka jestem
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to maz dzialal.. wiec niewykluczamy.. juz milion opcji rozwazalismy.....ehsss grunt ze teraz jest dobrze... Cytat:
![]() podoba nam sie i chyba nawet bardziej.. ![]() gratulacje!! ![]() bylam u lekarza wszystko jest ok
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze zdąży mi się dwa razy znudzic hihi no miejmy nadzieje, że nie....
|
|
#1987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki, od jakiegoś czasu was"podglądam" żeby nadrobić moje straty w watkach, się tuuu dużo pozmieniało
przybyło dużo nowych osób od moich"czasów" Ja sama jestem PM 2009, ale udzielałam sie tu jeszcze za czasów panny hehe, potem praca, dom.., strata pracy i tak jakoś na nic nie miałam czasu. Mam nadzieje ze mogę sie teraz grzecznie wam tu znowu wbić z buciorkami![]() Ja rozumie ze na poczatku ciąży się nie przybiera za duzo na wadze, ale od jakiegos czasu męczy mnie strasznie pewne pytanie, otóż moja znajoma jest teraz w 8 miesiacu , i w rozmowie zemna stwierdzila ze przytyla tylko 4 kg( moze ma juz teraz wiecej bo rozmawialam z nia jakies 3 tyg temu..) dla mnie to strasznie malutko jak na ten czas, jak myślicie? Sama chce sie starac juz o dzidziusia i chyba niemoglabym byc spokojna jakbym tylko tyle przytyla..? |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lasencje
![]() przyszlam sie pochwalic ze moj tz dostal prace juuupi .... po znajomosci..... ale sam chyba by jeszcze dluuuuugo szukal bo teraz to ogolnie fatalnie z praca i nigdzie nie przyjmuja... tz tyle cv wyslal a byl moze raptem na 2 rozmowach ![]() zaczyna od lipca.... to mi sie akurat nie spodobalo bo ja mam urlop od 23.07 i mialam nadzieje ze gdzies pojedziemy.... no ale dobrze ze przynajmniej ma prace... ja juz gadalam z kolezanka z poprzedniej pracy i moze mnie przygarnie na podroz do egiptu bo jedzie w tym terminie z kolezanka i o ile uda sie zalatwic dostawke to moze tez pojade tylko tak mi glupio bez mezunia, a poza tym ta impreza 3000 kosztuje wiec spooooro... no ale z drugiej strony to jestem tak spragniona ciepla, morza i materaca.... poprostu relaksu i odpoczynku, ze juz sama nie wiem co robic...w pracy lepiej, chociaz szalu nie ma.... niektore osoby sa tak wredne ze normalnie szok z jedna sie juz poklocilam a drugiej paniusi walnelam focha hahaha niech se nie mysla ze beda mnie ustawiac i mna pomiatac.... to nie byly zadne szyszki tylko zwykli pracownicy tyle ze dluzej ode mnie pracuja... no ale to ich chyba nie upowaznia zeby sie mna wyslugiwac se nie dam
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do męza to gratulacje!!! nie ważne w jaki sposób ważne, ze sie udało.A wakacje w Egipcie no coż brzmi obiecująco... ale ja na tego typu wakacje bym bez męża nie wyruszyła masz twardy orzech do zgryzienia. a co on na Twoj pomysł?
|
|
#1991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje...... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja szefowa mówi żebym się tym nie przejmowała bo a propos tej wagi mówili jej to samo co mnie jak była w 2 ciąży a urodziła córkę ponad 3.5 kg!!! Więc może w ostatnich tyg mocno nabiera dzidziuś na wadze??? Czeeeesc ![]() Cytat:
![]() A co do kota byłam po nią około 19. Z prześwietlenia wynika , że raczej nic już jej tam nie zostało. Dostała dziś kroplówkę i zastrzyk przeciwbólowy , przeciwzapalny. Kiedy przyszłyśmy do domu wypiła sporo wody i zjadła nawet w miarę. Teraz czekam tylko na kupkę. Jutro idę z nią jeszcze raz, i najprawdopodobniej wyjmą jej wenflon z łapki bo zaczęła jeść i pić. Nawet w miarę teraz odżyła bo już 2 razy rzuciłam jej papierek i go pogoniła. na szczęście papierków nie pożera :P |
||
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoczywaj i uzywaj a maż bedzie mial urlop choc 2 tygodniowy w tym czasie co ty masz?? czy ogólnie ma lipe. Kwiatuszek 2.5 tyg to juz koncóweczka trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie ja to nie licze na taki przyrost choc tez jem sporo słodkiego. Jak mi przybedzie 10 kg to bedzie super. Martucha dzieki Atomufka u was tez taki gorąc w Irlandii ? żabcia tez mam nadzieje ze sierpien w Plbedzie upalny bo mnie chyba szlag trafi jak bedzie tak jak teraz było
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
no wtedy jak z nia pisałam to była w 7 i kilka dni..
Cytat:
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2010-06-28 o 21:56 Powód: błąd |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś pieska , sunię nie wiem czy pamiętacie pisałam o niej jeszcze przed ślubem ... 1 lipca będzie rok jak odeszła i ona miała wciąż urojone ciąże aż musieliśmy ją potem ratować bo miała ropomacicze.Także wiem coś na temat urojonych ciąż. Dlatego teraz moją kociczkę wysterylizowałam przed pierwszą rujką. Tak jest podobno najlepiej. A co do jej stanu zdrowia teraz to już chyba nieźle sie czuje bo już mnie wredota chciała ugryźć w rękę :P |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieplo
|
|
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do Egiptu to masz ciężki orzech do zgryzienia, chociaż ja osobiście bym bez męża nie pojechała. violisia pamiętam Cię z wcześniejszych wątków. Witaj ponownie
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2010-06-28 o 22:15 |
|||
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
agnes208 wiesz co przesadzasz dziewczyno z tym urlopem
i jeszcze się nam chwali, że 4 tyg urlopowac się będzie trzymajcie mnie
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od końca sierpnia raczej nie będzie obijania :P |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spac dziewczynki, bo jutro o 3.45 pobudka, bo na 6 do pracy ![]() Jak ja dawno na rano nie miałam... ![]() No i jazda 16-18 boję się ![]() Papa
|
|
#2001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale czuje ze chyba pojedzie do pana doktora.. przed kolejna taka akcja, tym razem niezdarzyłam wyczić jej zamiarówCytat:
milo ze pamietacie dziewczyny
|
||
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok. 100zł od osoby, ale mieliśmy swoje jedzenie. Tam jest strasznie drogie, np. pizza 10euro, do tego trzeba jakis napoj itp, drinki chyba od 20e sie zaczynają więc na cały dzień byśmy kupe kasy wydali. Tam niby jest taka niepisana zasada, żeby nie wnosić jedzenia, ale tego nikt nie sprawdza,można wejść z pełnymi torbami a i tak nikt na to nie zwraca uwagi. Prawie każdy miał swoje jedzenie, nawet Niemcy. Wiadomo, lepiej się nie afiszować z jedzeniem, tylko można sobie kulturalnie zjeść na uboczy przy leżaku.
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia, bardzo mi przykro...
Violisia, witaj Martucha, wy to jednak warioty jesteście! No zabawa z farbą mnie rozwaliła ![]() Kwiatuszek, na pewno szybko wrócisz do swojej wagi Agnes, ja tu walczę na śmierć i życie o nie całe 2 tyg a Ty masz miesiąc? Miesiąc urlopu? wow! Zazdroszczę! Myszka, Martucha, dobrze, że z Waszymi maleństwami ok! Wizyty u lekarzy zaliczone na 5 z + Sysunia, dobrze, że jesteś! A ja się muszę pochwalić, dzisiaj wydrukowałam i przygotowałam całą pracę do złożenia a jutro składam. Kciuki jak najbardziej wskazane i tak już trzymajcie i nie puszczajcie do 9 lipca! uffff!
|
#2004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie laski wieczorową porą haha mialo być mrocznie
Cytat:
Troche nam nie pasuje ten doskok ale najpierw tż przylatuje na ślub znajomych a za 2 razem nasza 1 rocznica więc też chcemy spędzić razem Dlatego taki rozstrzał w tym jego urlopie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ta na serio to 2 tygodnie mam niepłatnego dlatego tak dużo dostałam no ale sama chciałam ten darmowy byle by troche posiedzieć w Polsce mam dużo rzeczy do załatwienia no i nie byłam w domu rok więc się stęskniłam za wszystkimi szczególnie za rodzicami a ostatni urlop to tez był jeden wielki kocioł bo weseleGucia trzymam kciuki napewno wszystko będzie super zobaczysz
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2010-06-29 o 01:26 |
|||||
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli o wage chodzi to ja mimo z eprzytylam malo wcale chuda nie jestem bo waze 60 kg przy wzroscie 160 wiec chyba nie ma co panikowac nie? a przyrost wagi w 1 trymestrze moze byc niewielki a nawet mozna schudnac![]() nie chce mi sie dzis isc do pracy poleniuchowala bym
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
sysunia witaj po ulropie w polscie
No i te ruchy dzudziola, ja tez ju czekam kiedy cos poczuje nawet smyrania i plywania dzidzi nie czuje no ale czekam cierpliwie. Moze w poniedzialek uda nam sie zobaczyc czy to chlopok czy dzielocha ![]() violisia 4kilo w 8 meisiacu to troche malo. ale jesli lekarz nie widzi problemu a dziecko wazy odpowiednio to nie ma sie czym martwic. Niektore kobiety tyja 20kilo i dziecko rodzi sie 2,5kilo a niektore tylko8 kilo i maja dzieciaczki prawie 4 kilowe ![]() samba super ze maz ma prace, niewazne ze o znajomosci. ![]() A co do egiptu troche drogo. sa fajne lasty za o wiele mniejsza kasiore. moze poszukaj nawet do tego samego hotelu ale jakiegos lasta he? w tym samym terminie oczywiscie. Wlasnie wczoraj moj maz szukal kogos do kajaka, bo mial wolne miejsce i tak dzowni poznajomych i dzowni, i wlasnie jedni jada na dniach na krete, chyba na tego lasta nad ktorym my sie zastanawialismy, no ale ze ja w ciazy to tego goraca na krecie bym nie zniosla - 1000zl od osoby all inn w 3 czy 4 giwzdkach, z super widokiem hotelik ahhhh. Zazdroszcze im ze jada, my moze za rok pojedziemy
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-29 o 07:53 |
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() cały dzien mnie wczoraj w domu nie było bo sprzątała, nasze nowe mieszkanie. Oczywiscie pomylam okna, firanki, podłogi i troszkę innych rzeczyale to i tam jeszcze mało dziś mąż pojechał po towar do Krakowa, Rzeszowa i Szremu (nie wiem gdzie to ) wyjechał o 2 nad ranem i czekam na wiadomosc ze juz dojechał, bo na 7 mieli byc na miejscu, ale narazie milczy (moze nie chce mnie obudzić) w kazdym bądz razie ja już spac nie mogłam.Zabcia przykro mi mój mąż też się nie zdązył z dziadkiem pożegnać, dopiero na jego pogrzebie.Cytat:
Wiec nasza sytuacja nie była od początku komfortowa, zaryzykowalismy tym powrotem dużo. Ale na szczęscie wszystko sie udało. Samba gratulacje dla TZ. Co to za prace i gdzie?? Daleko od waszego miasta?? Gucia gratulacje i trzymam kciuki ![]() Marta ale nowa farba wszystko pokryła? Czy to była wina sciany czy farby nobiles? Nowe farby (te z mieszalnika) bierzecie lateksowe czy akrylowe?? My niedługo musimy kupic farby i tak sama nie wiem: lateksowa, akrylowa. dekoral, nobiles?? Chcemy kupic gotowe, bo to mieszkanie przejsciowe, wiec nie chce wydawać duzo kasy. |
|
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuje się dobrze chociaż jest mi już bardzo ciężko, ale nie dziwota skoro tyle przybrałam. Jednak jak miałam ten niedobór cukru to musiałam coś słodkiego zjeść, bo jak nie zjadłam to było mi słabo no i głównie przez to tyle przytyłam, bo ogólnie dużo nie jadłam.
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
madzia a po co sprzatalas tam przed remntem?> po remoncie lazienki bedziesz musiala to wszytsko zorbic jeszcze raz
chyba ze drzwi pozamykasz i zabezpieczysz zeby zaden pyl nie wlecial.
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my bylismy 2 lata temu na krecie booooosko było dwa tygodnie lenistwa ale drugi raz bym we wrzesniu nei pojechała bylismy w ajos nikolaos ![]() laski doła mam takiego wczoraj cały wieczor przeryczałam az mnie dzis głowa boli i oczy mam jak ropucha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

czytalam ze na poczatku ciazy az tyle sie nie przybiera na wadze....
podobno łozysko nie działało tak jak nalezy i dzidzi bylo słabe i serduszko przestalo bic w tarakcie porodu
oczywiscie nie nalezy popadac w paranoje, bo nie kazdy przypadek tak sie konczy, ale ta i jeszcze 2 inne sytuacje uczulaja mnie na takie sprawy. nie chcialam wczesniej tak tego opisywac, zeby nie przestraszyc przyszłych mam. przepraszam jezeli wzbudzilam w kims lęki
więc muszę się cieszyc nawet takim wyjazdem, na który chcemy bardzo oboje jechac, marzy nam się chwila relaksu i pobycia ze sobą sam na sam
Mi się najbardziej marzy ta niebiańska woda
w końcu rybka jestem
A bo miałam kłopot by się ze swoją fryzjerką skontaktować, a ona nie pracuje już tam gdzie zawsze chodziłam. No ale już wszystko załatwione i się cieszę
to jeszcze zdąży mi się dwa razy znudzic 

nie ważne w jaki sposób ważne, ze sie udało.

trzymajcie mnie 
nawet smyrania i plywania dzidzi nie czuje
chyba ze drzwi pozamykasz i zabezpieczysz zeby zaden pyl nie wlecial.